Lipcowe Panny Młode - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 20:06   #4561
asia_z
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Dziękuję
Robię trzy rózne fryzury
Kok wysoko upięty u góry(zdjecia z próbnej) z welonem, kok upięty z boku ze storczykiem oraz kręcone włosy upiete z boku ze storczykiem
Fryzjerka powiedziała mi,że boczne upięcia nie współgraja z welonem więc welon rozważam z wysoko upiętym kokiem

Dziękuję
Welonu jeszcze nie zakupilam więc zdjęcia bez wpiętego welonu
Oczywiście tez uważam,że taka fryzura wygląda najlepiej z podpiętym welonem

Jeśli chodzi o welony to gdzie je dziewczyny kuujecie?
W salonach czy przez internet???
Polecicie mi jakąś stronę internetową z dobrej jakości welonami??;
)
ja będę dobierała u krawcowej, bo ona ma welony. Więc nie za bardzo pomogę.
A co do fryzurek, to nr 3 jest bardzo ładna. Ja rozważam taką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rthwrd.jpg (27,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-05-28, 21:51   #4562
Kasiek1987
Zakorzenienie

Mieliśmy dzisiaj I lekcję tańca weselnego i aż mi wstyd, jak beznadziejnie nam szło... Instruktor stwierdził, że chyba nas ktoś podmienił, bo tak źle na zajęciach normalnie nie tańczymy To znaczy niby z zapamiętywaniem kroku sobie radzimy, ale wykonanie tego wszystkiego wychodzi nam kiepsko, dzisiaj to nawet nam nie wychodziła sekwencja kroków, które już doskonale znamy z zajęć Także tragedia...
W środę następna lekcja, do tego czasu musimy znaleźć jakieś miejsce, w którym moglibyśmy ćwiczyć.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:56   #4563
Asist22
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Lipcowe Panny Młode

Mam doła. Nie wiem czy suknia, którą wybrałam w lutym to ta najpiękniejsza. A do przymiarki jeszcze miesiąc. Jem na potęgę więc raczej przytyję Będę brzydką, grubą Panną młodą
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:32   #4564
Asist22
Rozeznanie

A to moja sukienka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salomea_20110120_1531183805.jpg (18,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-05-29, 20:35   #4565
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Mam doła. Nie wiem czy suknia, którą wybrałam w lutym to ta najpiękniejsza. A do przymiarki jeszcze miesiąc. Jem na potęgę więc raczej przytyję Będę brzydką, grubą Panną młodą
Nie narzekaj, tylko bierz się za ćwiczenia i dietę... Ślub jest raz w życiu i zmobilizuj się tym.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 21:03   #4566
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
A to moja sukienka.
Ładna suknia
Co do jedzenia na potęgę - może to ze stresu?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:56   #4567
minini
Zadomowienie

Cytat:
To znaczy, że jak mieszkasz w innej miejscowości to wszystkie zgłoszenie o ślubie, zapowiedzi, protokół powinien być spisany w parafii w której mieszkacie obecnie. Tak powiedział mi ksiądz z parafii w której obecnie mieszkam, a księdzu z kościoła w którym odbędzie się ślub nie mówiliśmy, że mieszkamy razem, a on się nie pytał.
aha... dzięki mieszkamy w tej samej miejscowości ,to nas nie dotyczy

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
minini, dokładnie taką fryzurę chcę mieć tylko ja jestem bez grzywki też tak na bok spięte, pokręcone te, które w ten pseudo kucyk są spięte i też fioletowego kwiata we włosy - chyba najlepsze będą storczyki. Albo piwonie, ale one są podobno ciężko dostępne w lipcu :/
a byłaś już na próbnej? jak tak to pokaż jak to u Ciebie wygląda.
No właśnie piwonie są śliczne, tylko jak to będzie w lipcu? ale za to storczyki trwalsze. ah teraz się tym nie martwię, jak przyjdzie czas to w kwiaciarni napewno coś znajdą

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
cześć
najbardziej podoba mi się 2, ogólnie podobają mi się takie fryzury lekko puszczone na bok, ale jak czytam opinie to nikt nie poleca, bo po kilku godzinach tańca z pięknej fryzury zostaje jeden wielki spocony kołtun
właśnie po to zrobiłam próbną fryzurę, żeby sprawdzić jak i ile wytrzyma! nie miałam jej jakoś specjalnie mocno utrwalonej na koniec a i tak przetrwała cały dzień (byłam rano) i popołudniową drzemkę po której wystarczyło wpiąć dwie wsuwki i była jak nowa na drugi dzień loki dalej były lokami, dopiero pod wieczór zaczęły trochę obwisać. także wierzę że wesele też przetrwa

Cytat:
Byłam dziś na jednej z trzech fryzur próbnych.
Wklejam zdjęcie wzorca i tego co wyszło
Jedne zdjęcia są bez ozdoby inne z prowizoryczna ozdobą którą jakby cos wymienię na ładniejszą tiarę
Wróciłam ponownie do grzywki która zapuszczałam od 8 m-cy
Kok tak wysoko upięty bo pod spód pójdzie welon jeśli zdecyduję się na tą fryzurę
Co myślicie?
z przodu i z góry fryzura wygląda świetnie, tylko tył taki pusty, no ale jak będzie welon to będzie komplet chociaż trzecia fryzurka też może całkiem ciekawie się prezentować, masz takie gładkie błyszczące włosy, także myślę że jakbyś się nie uczesała to zawsze będzie cudnie
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:04   #4568
anulka09
Raczkowanie

Dot.: 01.07.2006r. ten najważniejszy dzień :-)

I ja dołącze do Was. Ślub 23 lipca. Jeszcze nie wszystko przygotowane. Wklejam zdjecia tego co juz mam: sukienka, buty, auto. Nad bukietem, fryzurą i biżuterią zastanawiam się jeszcze. Macie jakieś propozycje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00110.jpg (93,3 KB, 257 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5915.jpg (24,7 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jr8417_garbus-cabrio.jpg (120,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (15,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (41,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chabry.jpg (43,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg robertson279.jpg (43,1 KB, 41 załadowań)
anulka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:43   #4569
KuNu
Wtajemniczenie

Jestem baaardzo szczesliwa dzis załatwilismy sobie chór i skrzypce na nasze wejscie do kosciola
zagraja nam arię flower duet która kocham
http://www.youtube.com/watch?v=gR85R...eature=related
CHYBA Z NICZEGO SIE TAK NIE CIESZYŁAM
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 07:48   #4570
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam moment, że sobie powiedziałam "Kurcze, może trzeba było przymierzyć więcej? Wybrać jakąś bardziej tradycyjną?!" Ale wydaje mi się, że każda przyszła panna młoda ma takie myśli... A skoro wybrałyśmy te, tzn., że czułyśmy się w nich wspaniale!
Mnie raczej częściej dopadają wątpliwości co do obrączek, że może trzeba było wybrać inne... W końcu z założenia to biżuteria na całe życie...
A co do tycia, to ja też mam wrażenie, że jestem większa aniżeli mniejsza... A plan był taaaaki ambitny Ale staram się zdrowo odżywiać i nie podjadać... Zobaczymy, czy uda mi się cokolwiek do ślubu stracić Dziś idę na bieżnię pobiegać

Cytat:
Napisane przez anulka09 Pokaż wiadomość
I ja dołącze do Was. Ślub 23 lipca. Jeszcze nie wszystko przygotowane. Wklejam zdjecia tego co juz mam: sukienka, buty, auto. Nad bukietem, fryzurą i biżuterią zastanawiam się jeszcze. Macie jakieś propozycje?
Witamy Kolejna PM z 23 lipca Widzę, że wbrew pozorom to bardzo popularna data. A myślałam, że będę sama
Masz piękną suknię (choć ja miałabym wrażenie, że mam cały biust na wierzchu ) i cudowne buty (btw, masz jakieś na przebranie, czy zakładasz całą imprezę nosić takie wysokie? ).
Co do bukietu - baaardzo podoba mi się ostatni. Cudownie dobrany kolorystycznie i jednocześnie bardzo wyraźny Aż żałuję, że postawiłam na zieleń
Tylko autko mi się nie podoba, ale ja po prostu nie lubię takich I generalnie uważam wypożyczanie samochodu jako zbędny wydatek. Ale najważniejsze, co Wy chcecie i co Wam się podoba

Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
Jestem baaardzo szczesliwa dzis załatwilismy sobie chór i skrzypce na nasze wejscie do kosciola
Super! Cieszę się razem z Tobą
My też mam skrzypce i śpiew i szczerze mówiąc kiedy ich znaleźliśmy, to niesamowicie się cieszyłam, jak mało z czego A niby taki drobiazg...

My w piątek zamówiliśmy spinki do mankietów.

1.jpg

TŻowi zależało na srebrnych, mi zależało na masie perłowej. Mam nadzieję, że będą idealnie pasowały do koszuli i krawata
Poza tym jutro jedziemy do sąsiedniego miasta po odpisy aktów urodzenia, a za tydzień we wtorek pójdziemy do naszego USC.

Najgorsze jest to, że nikt nie odpowiada na zaproszenia Skończy się tym, że będziemy musieli obdzwaniać gości. I będzie jak u mojej siostry "Ależ oczywiście, że będziemy! Dlatego nie dzwoniliśmy!" A jak byk napisane, że prosimy o potwierdzenie, a nie odmawianie telefoniczne Ludzie nawet czytać nie potrafią

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-05-30 o 07:50
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:11   #4571
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli bolicie się, że przytyjecie, to pijcie codziennie herbatę czerwoną. Oczyszcza organizm i sprawia, że nie tyjemy. Kiedyś miałam taki okres, że jadłam non-stop, ale piłam czerwoną herbatę (tylko musi być Pu-Erh, bo podróbki nic nie dadzą) i nie przytyłam ani kg. Niektórzy jeszcze mówią, że to herbata odchudzająca ale ja tego nie zaobserwowałam... W takie rzeczy o chudnięciu bez diety i ćwiczeń nie wierzę.

Kurcze a ja dalej nie mogę znaleźć fryzury Chciałam loki i troszkę spięte, żeby welon miał się na czym trzymać, ale żebym z przodu miała włosy, a nie wszystkie z tyłu....

I powiedzcie mi, co myślicie o srebrnych albo kremowych butach? Wolałabym inny odcień niż biel, bo białych raczej już nigdzie nie założę, ale nie wiem czy inny nie będzie się gryzł z białą suknią.

K

Sz
Stary 2011-05-30, 09:32   #4572
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kurcze a ja dalej nie mogę znaleźć fryzury Chciałam loki i troszkę spięte, żeby welon miał się na czym trzymać, ale żebym z przodu miała włosy, a nie wszystkie z tyłu....

I powiedzcie mi, co myślicie o srebrnych albo kremowych butach? Wolałabym inny odcień niż biel, bo białych raczej już nigdzie nie założę, ale nie wiem czy inny nie będzie się gryzł z białą suknią.
Mnie też fryzura spędza sen z powiek...

Co do butów... Jeśli masz śnieżnobiałą suknię, to wg mnie pasują tylko białe lub kolorowe. Jeśli biżuteria srebrna, to może srebrne by przeszły - o ile nie wyglądałyby jak folia aluminiowa Ja też miałam opory przed białymi, że to tylko na raz itp., ale ślub jest raz w życiu i postanowiłam mieć zarówno piękną suknię, jak i piękne buty

Ja teraz mam poważny dylemat z bielizną... Jak przymierzałam suknię, to babki w salonie mówiły, że nie jest do niej potrzebny biustonosz, bo wszyte wkładki w zupełności wystarczą. Tylko że mam duży biust (coś koło 70F) i trochę obawiam się braku stanika Z drugiej strony nie znalazłam praktycznie nigdzie nieusztywnianej bardotki na fiszbinach w tak dużym rozmiarze, a nie wyobrażam sobie jeszcze pakować dodatkowych gąbek pod i tak już gruby gorset. Znalazłam jedynie Panache Confetti Strapless, ale w mojej okolicy nigdzie nie jest dostępny, więc nie mogłabym przymierzyć A nie chce mi się bawić w kupno on-line i potem odsyłanie ileś razy, żeby trafić na dobry rozmiar. Poza tym ma niezbyt dobre opinie, w sensie kiepsko modeluje biust.
Oczywiście wszystko okaże się na przymiarce, ale ta dopiero w drugiej połowie czerwca.

Z drugiej strony jeśli nie miałabym biustonosza, to zostają tylko figi/hipstery (nie chcę chyba stringów pod suknię ślubną ), a wtedy co na noc poślubną? Musiałabym kupić jakąś ładną koszulkę nocną, a takowej jeszcze nie znalazłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-30, 09:52   #4573
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
A to moja sukienka.
Bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
z przodu i z góry fryzura wygląda świetnie, tylko tył taki pusty, no ale jak będzie welon to będzie komplet chociaż trzecia fryzurka też może całkiem ciekawie się prezentować, masz takie gładkie błyszczące włosy, także myślę że jakbyś się nie uczesała to zawsze będzie cudnie
Dziękuję
Cytat:
Super
Cieszymy sie razem z Tobą

Cytat:
Bukiet z pierwszego zdjęcia mi się podoba
Fryzurka może taka jak z załącznika( suknie mają podobne dekolty )

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja też miałam moment, że sobie powiedziałam "Kurcze, może trzeba było przymierzyć więcej? Wybrać jakąś bardziej tradycyjną?!" Ale wydaje mi się, że każda przyszła panna młoda ma takie myśli... A skoro wybrałyśmy te, tzn., że czułyśmy się w nich wspaniale!
Mnie raczej częściej dopadają wątpliwości co do obrączek, że może trzeba było wybrać inne... W końcu z założenia to biżuteria na całe życie...
A co do tycia, to ja też mam wrażenie, że jestem większa aniżeli mniejsza... A plan był taaaaki ambitny Ale staram się zdrowo odżywiać i nie podjadać... Zobaczymy, czy uda mi się cokolwiek do ślubu stracić Dziś idę na bieżnię pobiegać

Najgorsze jest to, że nikt nie odpowiada na zaproszenia Skończy się tym, że będziemy musieli obdzwaniać gości. I będzie jak u mojej siostry "Ależ oczywiście, że będziemy! Dlatego nie dzwoniliśmy!" A jak byk napisane, że prosimy o potwierdzenie, a nie odmawianie telefoniczne Ludzie nawet czytać nie potrafią
Chyba większość z nas miała chwile zawahania czy aby na pewno dokonała dobrego wyboru
Taka juz nasza kobieca natura

Jeśli chodzi o kilogramy to u mnie wszystko stanęło w miejscu i ani rusz
Cieszę się przynajmniej, że ani rusz w jedna i druga stronę bo gorzej byłoby gdybym przytyła

W sobotę ostatecznie wybieramy tort i obrączki
Juz nie mogę się doczekać

Czy któras z Was widziała gdzieś taki wzór obrączek jak w załączniku??
Będę wdzięczna za pomoc bo musimy w już sobote zamówić obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg woalka3.jpg (61,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wz157i.jpg (23,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1_foto_4ddb576f5ea81.jpg (9,8 KB, 7 załadowań)

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2011-05-30 o 09:54
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:00   #4574
Kalpana
Zakorzenienie

A mi w salonie pani powiedziała, że jak przyjadę pod koniec czerwca po suknię (wg mnie to za wcześnie, bo przez miesiąc mogę utyć albo schudnąć pod wpływem stresu) żebym kupiła jakiś biały biustonosz i wszyjemy go w suknię.... Doradźcie, jaki wybrać?

K

Sz
Stary 2011-05-30, 10:03   #4575
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A mi w salonie pani powiedziała, że jak przyjadę pod koniec czerwca po suknię (wg mnie to za wcześnie, bo przez miesiąc mogę utyć albo schudnąć pod wpływem stresu) żebym kupiła jakiś biały biustonosz i wszyjemy go w suknię.... Doradźcie, jaki wybrać?
Biustonosz wszyć w suknię? Pierwsze słyszę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-30, 10:13   #4576
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
śliczna suknia, a z bukietów najbardzie podoba mi się 1
Cytat:

co do tycia to ja niestety nie miałam wrażenia bo widać to było gołym okiem, że odkąd postanowiłam, że się odchudzam (od lutego) przytyłam, niby niedużo bo 1,5 ale jako że jestem niska to w prawie żadne swoje ciuchy się nie mieściłam
apogeum już osiągnęłam w zeszłam środę kiedy to musiałam przyszykować sobie eleganckie ciuchy na następny dzień i w nic!! się nie zmieściłam, od czwartku jestem na diecie i nie spocznę dopóki nie schudnę 5 kg-postanowione!!
Cytat:

kremowe moim zdaniem nie pasują bo przy białej sukni mogą wyglądać jak brudne, a srebrne- ja osobiście nie jestem wielbicielka butów w tym kolorze, może dlatego, że większość z tych które widziałam wyglądały strasznie tandetnie, a nie chciałabyś jakiś kolorowych, np w kolorze przewodnim ślubu/wesela?
Cytat:

Ja teraz mam poważny dylemat z bielizną... Jak przymierzałam suknię, to babki w salonie mówiły, że nie jest do niej potrzebny biustonosz, bo wszyte wkładki w zupełności wystarczą. Tylko że mam duży biust (coś koło 70F) i trochę obawiam się braku stanika Z drugiej strony nie znalazłam praktycznie nigdzie nieusztywnianej bardotki na fiszbinach w tak dużym rozmiarze, a nie wyobrażam sobie jeszcze pakować dodatkowych gąbek pod i tak już gruby gorset. Znalazłam jedynie Panache Confetti Strapless, ale w mojej okolicy nigdzie nie jest dostępny, więc nie mogłabym przymierzyć A nie chce mi się bawić w kupno on-line i potem odsyłanie ileś razy, żeby trafić na dobry rozmiar. Poza tym ma niezbyt dobre opinie, w sensie kiepsko modeluje biust.
Oczywiście wszystko okaże się na przymiarce, ale ta dopiero w drugiej połowie czerwca.

Z drugiej strony jeśli nie miałabym biustonosza, to zostają tylko figi/hipstery (nie chcę chyba stringów pod suknię ślubną ), a wtedy co na noc poślubną? Musiałabym kupić jakąś ładną koszulkę nocną, a takowej jeszcze nie znalazłam
ja kupiłam bardotkę w esotiq- miała poduszki, które wyciągnęłam bo tez nie chciałam aby coś mi dodatkowo powiększało biust, jednak sam kształt bardotki sprawiał, że mój biust wydawał się dwa razy większy- strasznie to wyglądało
niedawno kupiłam sobie inny stanik, jest dość sztywny i mam nadzieje, że będzie mi się trzymał na jednym ramieniu przewieszonym przez szyje, obawiam się tylko czy dobrze będzie leżał pod sukienką, bo szyta była pod bardotkę a on ma przy ramiączkach materiał tak jak w standardowych stanikach

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Biustonosz wszyć w suknię? Pierwsze słyszę
mi tez panie z salonu zaproponowały ,żeby wszyć w suknię, ale chyba się na to nie zdecyduję

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-05-30 o 10:15
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:07   #4577
Kalpana
Zakorzenienie

Niniona no właśnie wydaje mi się, że kremowe w porównaniu do sukni mogą wyglądać jak brudne.... A kolorowe wg mnie nie pasują, zwłaszcza, że nie będę miała żadnych innych kolorów na sobie, ani mój mąż. Raczej tradycyjnie wszytko będzie i kolorowe buty do tej tradycyjnej otoczki mogą śmiesznie wyglądać...

Aaby tak mi powiedziała.... Ale to jakaś Rosjanka czy Ukrainka i mówiła troszkę łamaną polszczyzną, więc może nie o wszycie jej chodziło.... Też mi się to dziwne wydawało, ale nie wiem.... Może delikatnie "złapać", żeby mi biustonosz spod sukni nie wyszedł w trakcie wesela?

K

Sz
Stary 2011-05-30, 11:45   #4578
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja sukienka.
Przepiękna Myślę, że nie masz czym się przejmować, chociaż rozumiem Twoje wątpliwości, bo też takowe mam

Cytat:
Sukienka ładna, choć bardzo skromna. Powinnaś ją jakoś ożywić biżuterią. Co do bukietu to najbardziej podoba mi się ten ostatni https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1306703017 .

Cytat:

Tiaaa też miałam ambitny plan zrzucenia kilogramów, wyszło średnio Teraz muszę się pilnować, żeby nie przytyć, bo u mnie stres = jedzenie (najlepiej chipsy )...
Ale o czym ja tu piszę, jak właśnie wchłonęłam kremówkę

Spinki ładne, to znaczy podoba mi się "fason", chociaż nie przepadam za masą perłową.

Co do zaproszeń to u nas niby większość osób od razu przy zapraszaniu potwierdziła, że będą, ale pewnie i tak trzeba będzie jeszcze wszystkich obdzwonić i się upewnić, no chyba, że będą domyślni, że jak prosimy o potwierdzenie do 10 czerwca to należałoby się dostosować

A dzisiaj byłam robić nowe żelki na paznokciach i tak się zgadało, że ta babeczka zajmuje się też makijażem. Niby mam już zaklepaną wizażystkę (tylko jeszcze na próbny muszę się umówić), ale stwierdziłam, że nie zaszkodzi zrobić porównania i zapisałam się do niej na poniedziałek na próbę A w ogóle to się okazało, że ona i ta moja wizażystka są dobrymi koleżankami

Aaaa dzisiaj o 16 mam przymiarkę

Kalpana ja mam srebrne buty, poproszę na przymiarce, żeby TŻ mi zrobił zdjęcie tak, żeby było je widać, to zobaczysz jak wyglądają do białej sukni. Ja sama jestem ciekawa

Stary 2011-05-30, 11:57   #4579
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
a byłaś już na próbnej? jak tak to pokaż jak to u Ciebie wygląda.
No właśnie piwonie są śliczne, tylko jak to będzie w lipcu? ale za to storczyki trwalsze. ah teraz się tym nie martwię, jak przyjdzie czas to w kwiaciarni napewno coś znajdą
Na próbnej jeszcze nie byłam - pójdę kiedyś w czerwcu, ale jeszcze nie wiem kiedy, bo musze pojechać do domu rodzinnego, aby to zrobić, a średni oto jestem tam raz na miesiąc :/

Cytat:
Fajne buciki i bukiety. Sukienka jak dla mnie ma zbyt wycięty dekolt, no ale to już kwestia indywidualnego podejścia. Jeśli chodzi o fryzurę - ja z racji właśnie tego "gołego" dekoltu spięłabym włosy z boku jakoś i puściła je luzem z przodu żeby trochę zasłonić to miejsce - pokazuję o co mi chodzi.

Cytat:
Pięknie to brzmi... My też będziemy mieć skrzypce, ale chóru niestety nie. Jak dla nas - za dużo sobie życzyli. Tzn szkoda mi wydawać tysiąca zł na dwie czy trzy pieśni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10-stylowych-fryzur-slubnych_8190_11.jpg (14,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura-slubna.jpg (27,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10-stylowych-fryzur-slubnych_8184_11.jpg (15,8 KB, 3 załadowań)
Stary 2011-05-30, 12:21   #4580
minini
Zadomowienie

Cytat:
sukienka ładna, tylko brakuje jej czegoś by była niepowtarzalna, może coś w pasie w kolorze butów/bukietu? i koniecznie biżuteria z jakimś akcentem niebieskim albo jakaś koronka, perełki czy inne takie na górze sukienki czy na biuście? bo teraz taka pusta się zdaje. ale do twojej figury pasuje idealnie
bukiet mnie się podoba ten ostatni - ma takie mocno niebieskie akcenty

Cytat:
(...)
kurcze zapomnieliśmy o czymś takim jak spinki do mankietów wasze ładne, wogóle do czego je dobrać? pod co? nie znam się...

Z potwierdzeniem to u nas większość gości potwierdziła w dniu zapraszania, mamy kliku takich niepewnych - dwie ciotki chore i niewiadomo co będzie w lipcu, jeden kuzyn nie ma pracy i stwierdził że jak nie znajdzie to nie przyjdzie bo nie ma kasy :/ a inna ciotka jeszcze uzależnia swoje przyjście od przyjścia/nieprzyjścia innej ciotki z którą się nienawidzi...

Cytat:
też będziemy mieć chór - wujek należy do chóru i sam zaproponował nawet o tym nie pomyslałam że trzebaby coś do kościoła załatwić. ostatnio słyszałam że znajomi byli na weselu gdzie para młoda czekała przed kościołem żeby wejść kiedy zaczną organy grać i tak stali i czekali a potem się okazało że nie zapłacili organiście i nie przyszedł! niezły stres musieli mieć :/

Cytat:
Czy któras z Was widziała gdzieś taki wzór obrączek jak w załączniku??
Będę wdzięczna za pomoc bo musimy w już sobote zamówić obrączki
a nie są to wzory z aparta? my zamawialiśmy u takiego małego złotnika - powiedział że zrobi nam każdy wzór jaki chcemy! chcieliśmy klasyczne proste więc nie było potrzeby, ale np. w większym jubilerze jak pytaliśmy to mówili że nie robią tego czy tamtego a tu taki mały złotnik a umiał wszystko

Cytat:
Niniona no właśnie wydaje mi się, że kremowe w porównaniu do sukni mogą wyglądać jak brudne.... A kolorowe wg mnie nie pasują, zwłaszcza, że nie będę miała żadnych innych kolorów na sobie, ani mój mąż. Raczej tradycyjnie wszytko będzie i kolorowe buty do tej tradycyjnej otoczki mogą śmiesznie wyglądać...
to chyba nie pozostaje Ci nic innego jak białe. chociaż zmierz srebrne, i tak niewiele ich będzie widać spod sukienki. zwłaszcza jeśli wybierzesz jakieś sandałki

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Aaaa dzisiaj o 16 mam przymiarkę
no to czekamy na zdjęcia
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:27   #4581
Kasiek1987
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do tej drugiej wizażystki i zapisałam się na próbę na 10.06, więc w przyszłym tygodniu będę miała przetestowane obie

PS. Macie jakieś "przecieki" jaka ma być pogoda w lipcu? Ja tylko gdzieś wyczytałam, że rekordowe upały...

Stary 2011-05-30, 13:13   #4582
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
nie masz się czym martwić, sukienka jest bardzo ładna ale każda z nas ma wątpliwości, to chyba normalne...
i spokojnie, przez niecałe 2 miesiące nie przytyjesz aż tyle żeby być strasznie gruba a przed ślubem dojdzie stres i jeszcze schudniesz. Babki w moim salonie powiedziały, że oprócz dziewczyn, które zaszły w ciążę jeszcze nie widziały żeby któraś młoda przytyła więc głowa do góry

Cytat:
Jeśli chodzi o welony to gdzie je dziewczyny kuujecie?
W salonach czy przez internet???
Polecicie mi jakąś stronę internetową z dobrej jakości welonami??
Ja kupiłam w salonie ze względu na to, że mam suknię perłową więc było trzeba dobrać do tego kolor welonu a przez internet ciężko by było

Cytat:
super buty a bukiet wg mnie najlepszy ostatni, fajnie wyglądają te żywe kolory i najbardziej pasuje do butów, będzie ślicznie

Cytat:
hehe pierwsza część- jakbym siebie słyszała ale co do drugiego zdania to u mnie wręcz odwrotnie- mówiłam "a może trzeba było wybrać jakąś bardziej nowoczesną?"

Cytat:
normalka ja niby tez napisałam na zaproszeniu, żeby potwierdzali ale nie spodziewam się nawet, że połowa zadzwoni. Nastawiam się na obdzwanianie wszystkich... Część potwierdza od razu ale i tak pewnie trzeba będzie dzwonić- dopytać się o osoby towarzyszące czy biorą czy nie

Cytat:
Może dostaniesz na wieczór panieński

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do tej drugiej wizażystki i zapisałam się na próbę na 10.06, więc w przyszłym tygodniu będę miała przetestowane obie

PS. Macie jakieś "przecieki" jaka ma być pogoda w lipcu? Ja tylko gdzieś wyczytałam, że rekordowe upały...
o nie! tylko nie takie upały jak były w tamtym roku. Niech będzie ładnie i ciepło ale tak w granicach rozsądku
Stary 2011-05-30, 14:00   #4583
Kalpana
Zakorzenienie

Kasiek będę wdzięczna jak pokażesz jak wyglądają srebrne buty do białej sukni. A kiedy masz przymiarki?

Ja słyszałam w radiu kiedyś, że podobno cały lipiec ma być gorrrący

K

Sz
Stary 2011-05-30, 15:19   #4584
Asist22
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy. Dziś jest już lepiej. Sukienka, którą wybrałam w lutym była tą jedyną, utwierdzę się pewnie w tym na przymiarce(30.06). Już nie mogę się doczekać!!! A i może obronię się w terminie. Przedłużyli termin składania prac, a mi został ostatni rozdział dokończyć, napisać wstęp i zakończenie. Jakoś to będzie
Stary 2011-05-30, 15:29   #4585
Konto usunięte

Cytat:
Co do butów... Jeśli masz śnieżnobiałą suknię, to wg mnie pasują tylko białe lub kolorowe.
Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
kremowe moim zdaniem nie pasują bo przy białej sukni mogą wyglądać jak brudne
Ja mam lekko kremowe buty do białej sukni i nie wyglądają jak brudne Fakt że u mnie był to w sumie przypadek, a nie celowe dobieranie - na zdjęciu w Internecie buty wydawały się jaśniejsze Ale kolejnych kupować nie będę, spod sukni butów i tak praktycznie nie widać.

Cytat:
kurcze zapomnieliśmy o czymś takim jak spinki do mankietów wasze ładne, wogóle do czego je dobrać? pod co? nie znam się...
My w ogóle nie kupujemy spinek
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:54   #4586
Karo_lka
Raczkowanie

No to ja się chwalę
http://allegro.pl/show_item.php?item=1642792856
Takie mam kolczyki i do tego mam bransoletkę z Cymbeline

i sukienka dla druhen (znalazlam tylko czarna na necie )
http://ak2.ostkcdn.com/images/products/P12224535.jpg

Kolor baklażanu (fiolet + granat).
Zrobię pożniej zdjęcie to pokaże

Bukiet chcę mieć taki jak kożuchowska.

Obrączki:
http://www.taxor.pl/breuning-obraczki.php?ido=60&kol=2

A! i obroniłam się w środę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bransoletka.jpg (128,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bransoletka2.jpg (92,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1106665-1-2x.jpg (41,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1106665-3-2x.jpg (28,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1106665-6-2x.jpg (24,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair_328_10_m.jpg (14,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim Kardashian.jpg (33,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0464.jpg (78,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg reflect2.php.jpg (25,7 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z5648401X.jpg (41,7 KB, 116 załadowań)

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-05-30 o 15:59
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:15   #4587
Rapi
Raczkowanie

Jak sądzicie, czy to prawda że mając suknię w kolorze śmietankowym , PM nie może miec białej koszuli? Czy rzeczywiście będzie widać tą różnicę?
Rapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:23   #4588
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Stary 2011-05-30, 17:00   #4589
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Gratuluję no to teraz

to ja przy okazji skromnie się pochwalę, że mam już zatwierdzoną pracę teraz tylko oprawić, oddać, zdać egzaminy, obronić się i po studiach

edit: Karo_lka dodaję Twoje podsumowanie do naszej listy

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-05-30 o 17:03
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:44   #4590
Karo_lka
Raczkowanie

Dzieki )

Rapi wg mnie widac roznice.

kwiatuszekkk21 no to trzymamy kciuki
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości