![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
[QUOTE=Linusiaczek;2709640 3]Ja nie znoszę sztyftów, bo mi strasznie brudzą ubrania, dlatego zawsze wolę takie w kulce. Sztyftu z Kiss My Face raczej nie polecam, chyba że tak po domu (ja go używam tylko tak w celu odświeżenia w domu, bo skład bardzo naturalny, ale działa tak se). Obecnie używam Alvery, jestem bardzo bardzo zadowolona.
@Linusiaczku, Alvera to ta firma, pod która podpisuje się Rossmann?? Już mam taki mętlik w głowie, że nie wiem co robić. Rossmann testuje, Alvera nie... Moja mama ma taki w kulce z tej firmy, chyba cytrynowy czy limonkowy? Tak czy siak pięknie pachnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
@megana88, rzeczywiście, wolę te w sztyfcie, w kulce kupuje w ostateczności, gdy już nie mam pojęcia który zapach podoba mi się bardziej, albo gdy są po prostu tańsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Kici kici miau miau
|
.. ale nie dziala. ja ni polecam mam z Alterry kulke szalwie z cytryna - nie chroni przed poceniem nic a nic a zapach to moze sie utrzymuje przez pol godziny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
to właśnie ten ma moja mama, cudnie pachnie
![]() Nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co o tym sądzicie??? ![]() ![]() http://www.facebook.com/kosmetykiAA?sk=wall&filter=12 Pod małym kurczaczkiem jest pytanie odnośnie testowania na zwierzakach i pretensje pod adresem wizaz.pl Edytowane przez BalbinkaMadzia Czas edycji: 2011-05-24 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Megana:
http://www.helfy.pl/list_products.ph...&sphrase=jason http://www.helfy.pl/list_products.ph...&sphrase=jason na helfach taniej. aaaaaaaaaaaaahahahahahaha hahahaahhaahah dobry jest ten potwór ![]() Pusiu uzywam tangle teezer i jestem zadowolona. I kiedy nakladam odzywke to plastikowego grzebienia z duzymi zebami. Z Yves Rocher podoba mi sie ten zapach waniliowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zna angielski na tyle dobrze, by napisać do PETA? Chodzi o to, że prowadzą kampanie przeciwko Donnie Karan, ale jej nazwisko widnieje na liście testowanych na zwierzakach....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do AA to osobiście zajęłam się tą sprawą i napisałam do nich na stronie. Jak mnie wnerwia coś takiego. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ja czytałam parę razy ich artykuł o Donnie Karan i to chodzi o to, że obiecała rok temu, że zaprzestanie promowania naturalnych futer na swoich pokazach (testować nie testuje ponoć na zwierzakach i tak). Wypadła z listy na jakiś czas, ale potem wpisali ja z powrotem - wydaje mi się, że po prostu odróżnili, że testowanie to jedna sprawa, a promowanie futer druga - ale pewna nie jestem. Jak masz wątpliwości to mogę napisać.
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Napisz, proszę, chciałabym wiedzieć o co chodzi. Może tak, jak mówisz, ale wolałabym od nich to usłyszeć.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Ale zauważyliście jak ten ktość z AA odpisał? "Nie, nie testujemy." Dla mnie to kit, nie odpowiedź. Co za chamstwo.
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Tak, strasznie dziwnie to wygląda, żadnych dowodów, coś w stylu "nie testujemy, a czy na pewno to już nie twoja sprawa". Takie na odczepnego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Kici kici miau miau
|
chcialabym zglosic do perełek pedzelki do makijazu
![]() +MAC - posiadam pedzelki o nr 219,209,222,188,182,194,1 29,168. Wszystkie zasluguja na uwage. mimo paru mankamentow takich jak wypadajace wlosie z niektorych czy to ze schodzi napis po paru uzytkowaniach maluje sie nimi siwetnie i wciaz tak samo dobrze. pedzel 182 to pedzel kabuki - sluzy mi do nakladania podkladu mineralnego, czasami bronzera. +Pixie - posiadam z tej firmy Flat Top'a - miekki, zwarty, nic nie wypada, bardzo dobrze nanosi sie nim mineralki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z pixie dla mnie lepszy jest kabuki, w moim przypadku daje lepsze krycie (dziwne) i dociera wszedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Linus a co Ci konkretnie nie pasowało w hydrolacie oczarowym??? mnie chyba zapycha, albo i nie koniecznie on. ale w kazdym razie nie ma dobrego wpływu na stan mojej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
O hydrolacie oczarowym jest bardzo dużo skrajnych wypowiedzi na różnych wątkach. Albo ktoś go kocha, albo nienawidzi :P Ja go uwielbiam- dla mnie ma przyjemny kwiatowy zapach i jest delikatny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
Wtajemniczenie
|
Balbinko, kompletnie nie miałam czasu wysłać tego maila do Pety, ale postaram się to zrobić w weekend
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że różne hydrolaty działają różnie, mnie np. różany znacznie bardziej nawilża, chyba by sie nadawał bardziej dla cery suchej. Chciałabym zgłosić kilka nowych perełek: a) płyn do mycia naczyń Gold Drop - bardzo fajny, dobrze zmywa wszystko, piękny zapach, delikatny dla dłoni. Kupiłam wersję eco i jestem naprawdę bardzo bardzo zadowolona b) lakier do paznokci MySecret. Przyznam szczerze, że jak do tej pory używałam tylko jednego odcienia 140 - Lilac, ale jak dla mnie to prawdziwa perełka. Fantastycznie się nakłada, kolor jest przepiękny, w ciagu ostatnich kilku dni kilka osób mnie pytało co mam na paznokciach. Bardzo przystępna cena (ok. 5 zł), a jakość jak od lakierów znacznie droższych. Z kryciem odrobinę gorzej, żeby naprawdę był kryjący, to potrzeba 3 wartsw, ale przy 2 też ładnie wygląda. I naprawdę - nie śmierdzi, wręcz lubię jego zapach! ![]() ![]() c) zmywacz do paznokci Sensiquie truskawkowy, poleciła mi go pani w Naturze, jako najlepszy w całej serii zmywaczy i rzeczywiście - nie pomyliła się ani trochę. Dośc tani, duży i świetnie zmywa. Ponoć bezacetonowy - no i zapach nie jest wcale wstrętny.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-28 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Kici kici miau miau
|
nie, nie wszystkie pedzle to syntetyki wiec pozniej podam ktore
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Namówiłaś mnie!
![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
Potęgu zapachu
![]() Ale serio, świetny jest ![]() Hydrolaty mają to do siebie, że je zawsze można użyć do spryskiwania pędzli przed nakładaniem sypkich pudrów ![]()
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że warto spróbować. Na wątkach ZSK-owym, BU-wym i mazidłowym dziewczyny, które nie tolerują hydrolatu oczarowego piszą, że znajdują taki, który im odpowiada. Poza tym, oprócz zastosowania o którym mówi Linusiaczek, można użyć hydrolatu jako płukanki do skóry głowy, dodać do glinki zamiast wody, jeżeli podrażnia Cię jako tonik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, możecie mi polecić jakiś preparat, który przedłużałby trwałość lakieru na paznokciach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój jest fantastyczny, myślałam, że mają to w regularnej sprzedaży. Co do lakieru i trwałości - Revlon ma taki produkt, który jest zarówno bazą pod, jak i warstwą wierzchnią na lakier. Jak dla mnie jest genialny, lakier mi się z tym trzyma w stanie niezmiennym do tygodnia. Jak by Ci to coś pomogło to mogę wstawić zdjątko produktu ![]()
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do utwardzacza to ja polecam z essence, lakier utwardzajacy plytke! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Wprawdzie jestem "nowa", jeśli chodzi o kosmetyki cruelty-free, jednak chciałam podać moje ostatnie odkrycia, które z pewnością można potraktować jako perełki:
1. Woda kolońska Zielona herbata Fraicheur Vegetale Yves Rocher - już od dłuższego czasu chodził za mną ten zapach, aż wreszcie koleżanka poleciła mi właśnie YR, używam od roku, już nie zmienię https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dt.html&next=1 2. Pomadka do ust Lovely z kamforą i mentolem - używam od 2 miesięcy, na początku trochę przeszkadzał mi zapach, teraz go uwielbiam, pięknie nawilża usta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em.html&next=1 3. Antyperspirant Bloker Ziaja - wiem, że już się pojawił, ale zakochałam się w nim, używam dzięki recenzjom na Wizażu właśnie i od dwóch tygodni mam sucho pod pachami, bardzo pozytywna zmiana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1 Poza tym, chciałam zapytać, czy któs nie mógłby mi polecić jakiegoś żelu do mycia twarzy dla cery mieszanej? Lubię takie z granulkami, ale od czasu, kiedy się zaczęłam przestawiać na kosmetyki CF, nie znalazłam jeszcze żadnego, który by mi odpowiadał. Nie mam wrażliwej cery, ale potrzebuję czegoś radzącego sobie z okazjonalnymi wypryskami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.