|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Migotka - doczytałam, ze to Ty pytałaś o te buciki
![]() Kardashi - Blanka już pięknie chodzi ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27162076]zapodam kilka fotek przed snem. super chłopak ![]() ![]() coraz bardziej podobny do Maksia Ja na Dzień Matki dostałam słodycze Kwiaty kupiłam sobie sama |
|
|
|
#4982 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
Aktualne wyniki: ![]() 1. "Roczek już za nami, teraz wszyscy się puszczamy! V.-VI.2010, cz. V" Darianna, Curly. ona, margo, JolaOO 2. "Biegamy, broimy, mamusiom na głowy wchodzimy". Darianna, Curly 3. "Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek" Darianna, Curly, Kardashi, ona, bianka, annLee, pannaMigotka, justin. velluto 4. "Rozrabiamy, marudzimy, na dwóch nóżkach już chodzimy" djerba, Curly, ona, Edzia 5. "Naszych roczniaków dalsze perypetie" 6. "Rozrabiamy i dreptamy, bo już Roczek mamy" Kardashi, margo szaja 7. "Psotniki roczek już mają, na całego rozrabiają" Dilayla, Karashi , pannaMigotka, bydgosia 8. "Kochane roczniaki dają czadu" itd.itp. ![]() Czekam na Wasze propozycje. 9. " Rozrabiamy i biegamy mama tata tez wołamy" Darianna, Curly, Kardashi, margo __________________ |
|
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Panna tez tak myslałam o zmianie lekarza i u nas sa 2 nowe które sa mlode i pracuja w szpitalu ale ami zawsze sie rozchoruje jak jest własnie ta stara
veluto ale córa potem na nowym watku cos wam napisze chodze juz tydz i nie moge sie nadziwic tak dla tajemnicy powiem wam ze nalazłam moja ksiazeczke zdrowia
|
#4984 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Natalii i Adriana
![]() Natalka to sie chyba z Gabi zmówiły i te włoski im nie rosną ![]() choc wydaje mi sie że Gabi ma ciut wiecej ![]() Chwale sie - mamy zeba wczoraj przebiła sie górna dwójka . Co prawda okupiona moją bezssenną nocą i pobudkami o 5tejale jest . Troche dziwnie nie na dole mamy 3 ząbki i u góry od razu dwójka a gdzie siekacze , tak od dupy strony sie zaczeły ![]() ale widze że druga dwójka i siekacze też sie szykują do wyjscia - i znów noce nie przespane ....... Te wczesne pobudki też mnie zwalają...... Byłam dziś na miescie i kupiłam małej dwie książeczki na dzien dziecka - lubi jak jej sie czyta i opowiada , wrecz sama przynosi książeczke żeby jej poczytac Sobie też nabyłam 3 książki ![]() do tego kilka zabaweczek do baseniku dokupiłam , mamy na razie malutki rozstawiony a jak mąż przyjedzie to ten wielki z bajerami sie napompuje ![]() Nie kupuje młodej żadnych zabawek typu , pociągi , domki czy inne kombajny bo widze że jej kompletnie takie żeczy nie interesują interesuje ją wszystko co nie jest zabawką ![]() A kupiłam też mały parasol , co by przy baseniku postawic jak bedzie grzało. Mamy juz basen , parasolke , zabawki do basenu, namiocik , tunel i zabawki do piaskownicy której jeszcze nie ma ![]() wiec to juz plac zabaw nie ![]() Dziewczyny mam dylemat - dziec jak sie kąpie w baseniku to na golaska No niby tak , jak grzeje to takie szkraby tylko na golaska , ale jak nasika do basenu to co głupie pytanie ale jakoś mi sie nie widzi co by Gabi miała sie w własnych sikach kąpac![]() Kupiłam małą paczuszke pampków do pływania , ale nie wiem czy tego używac - doradzcie , niedoświadczonej ![]() A cha - lea jesli chodzi o głosowanie to możesz mnie wszedzie dopisac podobają mi sie wszystkie propozycje ![]()
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z komunii i pękam i padam
![]() Blanka też wymęczona, kima ![]() Silpe jakie zabawki masz do basenu ![]() My mamy już tunel, zabawki do piaskownicy, piaskownica, dmuchany fotel.. Dokupuje jeszcze basen i namiocik.. I jeszcze jakieś zabawki do tego basenu, tylko nie wiem co ![]() Parasola nie potrzebujemy, bo basen rozstawiony na działce, pod śliwkami, więc mamy parasol z liści ![]() A co do kąpieli to na golaska w majteczkach.. W pieluchomajtkach raczej nie będzie bo jakoś tak goraco i pielucha, niech trochę poczuje wiaterku Znów z gołą pupą tez mi sie nie widzi żeby była, bo wyjdzie z basenu i usiądzie gołą pupą na ziemi to tak jakoś.. I na plazy myślę że bedzie tak samo Ale na plaży to majteczki kąpielowe, a one chyba coś tam mają.. |
|
|
|
#4986 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27181311]No to na co czekasz?
Ile??? W życiu bym ci nie dała 35 27 w porywach...Co do wyraźnie zaznaczonego: patrzcie, oto przykład idealnej ściemy, spać pisze, a zaraz potem o libido męża, to ty się laska zdecyduj [/QUOTE]ja tak jeszcze z roczek poczekam, moze ciut mniej ![]() hehe, bo Malz czasem szuka a ja kimam w najlepsze oczywiscie szukam z Nim a jakze....![]() sliczna Dziewuszka butki bardzo fajne ------------------------------------------------- my niedlugo bedziemy uzywac basenikow hotelowych, wiec u nas wchodzi w gre tylko pampers basenowy, tutaj nawet nie mam co rozkladac basenu, 14 stopni, wiatr i deszczysko, brrrr kapiemy sie tez od dluzszego czasu w brodziku, Stefkowi bardzo sie podoba ![]() dzis fajny dzionek, bylismy w kosciolku, na krotkim spacerku, potem obiadek i teraz mala drzemka za trzy tygodnie do PL na urlopiki najwazniejsze STO LATEK dla Adrianka
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
silpe, ile ona nasiusia do basenu?
Dużego stężenia nie będzie ![]() velluto maleńka śliczna Wczoraj byliśmy 5 godzin na łonie natury
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoś no wiem że dużego steżenia nie bedzie
ale jak tak kilka razy dosika a skąd ja wogóle bede wiedziec![]() no mam dylemat ![]() Luizka sliczna kardashi - zabawki do basenu mamy , no nic specjalnego ale co tam można dac dziecku ![]() piłeczki takie jak do suchego basenu , są z tego wielkiego baseniku , i pompowane kółka , też z tamtego kompletu , do tego kupiłam dmuchane zwierzątka w tesco takie własnie z przeznaczeniem dla maluszków do basenu po jakies 2 zł za sztuke ,fajne spore , sama dmuchasz i kupiłam w komplecie kilka kaczuszek kolorowych bo Gabi ma takie do kąpieli i strasznie je lubi , to dokupiłam kilka innych malutkich.mysle że tyle wystarczy , weżmiemy jeszcze piłke i bedzie git niech sie tylko prawdziwe ciepełko zrobi![]() djerba ty chyba pytałas o piłeczki do suchego basenu , w tesco jest tego od groma , wielkie paki kolorowych piłeczek.
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie dmuchane zwierzątka widziałam musze się przejść do Pepco tam na pewno coś będzie
|
|
|
|
|
#4991 |
|
Raczkowanie
|
hej
my po urodzinach uff![]() Było na dwie tury- jedne u mojej mamy dla mojej rodzinki a drugie u męża dla jego bliskich... Narobiłam sie jak głupia, przygotowania od balonów, ozdób po tort.... I wszystko się nie udawało jak na złośc ![]() Balony pompowalismy helem, i wszystko byloby super ale połowa opadła nastepnego dnia, wiec dawaj abarot znowu pompowac, przywiazywac wstążki i do ciężarków echhhhh... bylismy zmęczeni ale udało się ![]() I znów ten nieszczęsny tort Co chwila cos nie wychodziło, ale nic dziwnego, to moje pierwsze ciasto w życiu:P nie gotuję w ogóle, także tort kosztował tyle co 2,5 kg kupionego dzien później Ale uparłam się, musiał byc i juz![]() Wklejam Wam zdjecie, nie przestraszcie się bo jest tragiczny ![]() Drugiego dnia byliśmy u męża rodziców od rana, pompowaliśmy balony, hel sie skonczyl wiec po drugą butle echhhhhhh najezdzilismy się ale wszystko się udało, solenizantka lekko przestraszona, bo nie przyzwyczajona do hałasu (dużo dzieci) chyba jako jedyna się nie darła tylko tak siedziała i patrzyła tymi wielkimi ślepiami ciesze sie że już po, na drugi raz nie organizowałabym tyle pierdół, ludzie zajęci byli swoimi dziecmi![]() ...przynajmniej u mojej mamy się udało
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie wszystko wyglądało
|
|
#4993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za zębola.a jak ją kąpiesz to skąd wiesz, czy do kąpieli nie sika? ![]() moje dzieciaczki kapią się w majteczkach. skoro wszystkie tytuły Ci pasują, to nie dopisuję Cię do żadnego. Niuniaxx; ale Laura ma sliczne wloski.
|
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów Natalli, Laury i Adriana Wczoraj byliśmy w parku i zostawiliśmy auto an parkingu i ktoś się probował nam włamać.Szyba porysowała i trochę drzwi.Ktoś kamieniem uderzał w szybę. Moja starsza nauczyła młodsza skakać z sofy na sterte poduszek.Komicznie to wyglada ale jak jej przyjdzie skoczyć na dywan tylko to będzie wielkie bum ![]() A dziś nabyłam namiot,300 kulek i tunel ![]() Ja też poszukuje sandałków do tego stopnia,że mi się na oczy rzuciło i zakupialm wąłśnie na ebayu takie sandałki http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...CTPNL:LNLK:ITM rozmiar 4 ale dla starszej
|
|
|
|
#4995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
urodzinki--sie--udaly...no--i--postanowienie--ze--szukamy-jakegos--mieszkania-w-prywatej--kamienicy--za--odstepne a--dzis--po--drzemce--idzemy--do--pareczku
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! I śliczna A przygotowania wyszły pięknie! I hel - to o czym zapomniałam na Blankowe urodziny ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27195855] za zębola.a jak ją kąpiesz to skąd wiesz, czy do kąpieli nie sika? ![]() moje dzieciaczki kapią się w majteczkach. [/QUOTE] Blanka w wannie sika na stojąco ![]() Ustaje i sika. Dziewczyny ma prosbę Robie prezentacje na zaliczenie do szkoły i chce 5 A prezentacja o książce, musiałam na slajdach strzeszczenie, i zadania dla dzieciaczków. No i dałam już uzupełnienie metryczki ksiazki, pytania dot treści, wymienic i podpisac bohaterów.. i nie wiem jeszcze jakie zadania/ćwiczenia dot książki, macie może jakiś pomysł
|
|
|
|
|
#4997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4998 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
w zwiazku z tym, ze w weekendy prawie wcale nie tykam kompa to dzisiaj przesylam opoznione zyczenia, samych wspanialych chwil i duuuuzo radosci dla Slicznej Natalki i maluszka Adrianka! Cytat:
![]() Cytat:
Malvinka - zaraz wstawie. Mam jakies w pracy. Ogrod - jak nam taras chlop zrobi. W piatek zaczal. stary nie przetrwal zimy No i pamietaj, ze u nas miesiac pozniej wszystko kwitnie. Dam czas roslinom na dopelnienie wlasnego piekna aby moc w pelni wyeksponowac cala esencje ich bytu Gratki za zabka kolejnego! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27162076]zapodam kilka fotek przed snem. Alez on szczesliwy jest i taaaaki fajny [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27162430]lada moment czeka nas kolejna część naszego wątku. ![]() Czekam na propozycje tytułu. -"Roczek już za nami, teraz wszyscy się puszczamy! V.-VI.2010, cz. V" -"Biegamy, broimy, mamusiom na głowy wchodzimy". -"Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek" -"Rozrabiamy, marudzimy, na dwóch nóżkach już chodzimy" -"Naszych roczniaków dalsze perypetie" -"Rozrabiamy i dreptamy, bo już Roczek mamy" -"Psotniki roczek już mają, na całego rozrabiają" -"Kochane roczniaki dają czadu" itd.itp. ![]() Czekam na Wasze propozycje. [/QUOTE] jak zdarzylam to obstawiam 2 i 4 Edzia, super ze z Ami juz lepiej. Moja mala tez chyba zalicza trzydniowke. Na zdjeciach Wasza mala to niezla rozrabiaka. Na taka wyglada ![]() Sliczna i fajny nosek ma [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27165113]Dziewczyny, doszłam do wniosku, że bardzo dobrze, że nie zaszłam teraz w ciążę. Przecież gdybym zaszła teraz, to miałabym termin na luty, i musiałabym pisać w wątku I-II 2012, a nie czuję tych lasek kompletnie. Pomijam, że wątek założyła dziewczyna nie będąca w ciąży (założyła bo miała nadzieję, że zajdzie akurat, a nie zaszła wcale), to jeszcze... no nie ten klimat. Musiałabym sobie sama wątek na luty założyć i pisałabym pewnie z Araczkami w nim [/QUOTE] sliczna jest Luiza i juz! mimo przygod wszystko wyglada slicznie! A mala cudo *** U nas weekend z ogromna 40 st. temperatura. Mala sie wymeczyla. Bylismy u lekarza w sobote. Uszy czyste, pluca i oskrzela tez. Gardlo tez. Krew tez. Chyba wlasnie trzydniowka plus wylazace czworki dolne bo to chyba czworki, skoro miedzy nimi a dwojkami przerwa ![]() Pogoda tez u nas slaba. Pada. Silpe, ja byl do basenu pakowala dziecko bez pieluchy. Siknie sobie z raz, dwa ale nie az tyle aby bylo wiecej sikow niz wody raczej Fajny ten tydzien bedzie bo tylko do srody w robocie. W czwartek swieto a w piatek dostalam wolne
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-05-31 o 15:06 |
||
|
|
|
#4999 | |||
|
Zadomowienie
|
dziekuje za wszystkie komplementy dla Natalii
Cytat:
![]() Edziu - tez mysle, że zmiana pediatry byłaby dobra decyzją za dużo tych nietrafionych diagnoz ![]() dzieki ale oglądając zdjęcia innych dzieciaczków z nasze wątku, to czasami nadziwic sie nie mogę, jakie bujne fryzury już maja ![]() Cytat:
No właśnie zastanawiałam sie, czy jest u nas jeszcze jakieś dziecko z równie bujną fryzurą Moja ma takie jasne te włoski, więc na zdjęciu wydaje sie, że ma ich jeszcze mniej ![]() Gratuluje zęba ![]() Do kapieli mozna kupic np. takie wielorazowe majteczki http://www.pieluszkarnia.pl/product-...owe-rybki.html Troche drogie są, ale uzyjesz ich wiele razy, są przewiewne i co najważniejsze zawartość zostaje w majteczkach i nie dostaje sie do basenu ![]() śliczny tort ![]() Cytat:
a tych co próbowali Wam sie włamać to...
|
|||
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Alez Malvinka ma rumieńce
Zastanawiam sie nad butkami dla Blanki takimi typowo plażowymi.. U nas plaże do kitu, wiec na boso bałabym się jej puścić na miejskiej, zazwyczaj jeździmy gdzies nad wodę, ale tam na boso też raczej nie pobiega tak, noo oprócz brzegu. A mamy w sandałkach trochę materiału i bałabym się że zamoczy je czy coś.. i myślałam nad takimi gumowymi czy crocsami czy coś tego typu http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BJELLY%2BSHOE |
|
|
|
#5001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow! wyjazdu zazdraszczam ja nie byłam nigdy w tamtych "okolicach" ale z moim małzem to raczej tam nie pojade - dla niego zbyt egzotycznie może z natalką jak podrośnie i będzie równorzędnym towarzyszem podrózy ![]() Dużo zdrówka dla Malvinki Jak ona sie zmieniła! Nie do poznania! Tylko taka sama ślicznotka jak wcześniej
|
|
|
|
|
#5002 |
|
Wtajemniczenie
|
Luizka
My byłyśmy wczoraj 2 godziny w łazienkach ale komarzyska nas przegoniły .Może potem wrzucę jakieś fotki...Ja dzisiaj wybitnie nie w humorze jestem z powodu swojego TZ-ta...wkurza mnie na maxa,jakiś nerwowy jest i nieprzyjemny.Mam go serdecznie dosyć .Charakter ek ma wkurzający,typowy egoista,lekceważy wszystko a wymagania ma,że hoho!zwariuję z nim |
|
|
|
#5003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buty fajne, nie tylko na plaze ale i do wody. Ja widzialam starszych finow, ktorzy w takich butach (wiekszych znaczy sie ) do morza wchodzili.Cytat:
Dziekuje. Malvinka juz dzisiaj ma sie lepiej A moj maz stwierdzil, ze jakby zbrzydla ostatnio ![]() Cytat:
******************* Gdzie Lea. Trzeba gasic swiatlo!
|
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taki malec ma cieniutką tą skórkę.. Wiec jednak kupię je )
|
|
|
|
|
#5005 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Na razie zakupiłam takie typowo do wody buciki http://www.sun-togs.co.uk/products/796 |
|
|
|
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś też w takich chodziłam, własnie w tych ostrych zakończeniach, latałam po kałużach I nie pamietam żeby sobie optarła, ale miałam jednak wiecej lat
|
|
|
|
|
#5007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc może do emerytury uda mi sie namówić go i na Tajlandię i wtedy sobie polecimy ![]() 14h w samolocie? To co to za wyprawa była? Na koło podbiegunowe? ![]() Zbrzydła? Faceci jak już powiedzą jakiś komplement...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj czesto wynajduje jakies przeciw ale wiem, ze chce ![]() Ja na emeryture wymyslilam sobie rejs statkiem po karaibach. Ale jak juz bede mocno stara ![]() Kolo podbiegunowe to mam za rogiem prawie ![]() Lecielismy na Karaiby z godzinnym postojem w Halifax'ie i tak 'stuklo' 14h + chyba 4 autobusem po tamtejszych drogach zanim dotarlismy do celu. Ale warto bylo co nie
|
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na moment, bo mi się zaraz Ewcia obudzi. sliczne dziewczynki pokazujecie. Malvinka strasznie się zmienila, na pewno nie zbrzydła do basenu bez pieluchy, w majtusiach raczej. my na razie możemy zapomnieć o wodzie, bo pępek nadal klejony. u nas w domu dalej nieciekawie. szykuję się do rozmowy na dzisiejszy wieczór, żeby w koncu oczyścić atmosferę. tylko czemu zawsze ja? w tej chwili rozmawiamy ze sobą, jak musimy. a zachowujemy się jak dalecy znajomi albo obce osoby. dziś wychodząc do pracy, małż czule pożegnał się z Ewcia, mnie nawet "cześć" nie powiedział... ![]() co czuję? hm... już mi zlość minęła. głównie smutek, ze się oddaliliśmy od siebie i jakąś pustkę. niefajnie jest. z pozytywów - Ewcia intensywnie ćwiczy nakładanie krążków piramidki na patyczek, wczoraj jej się 3 razy udało. a jak się nie udaje, to płacze ze złości. ![]() dziś w nocy jadła tylko przed północą. po 3 obudziła się, ale nie na jedzenie, tylko chyba ząbek się wyżynał, bo pobujałam ją i zasnęła. po 15 minutach to samo i potem jeszcze raz. zaaplikowałam dentinox i spała do 7.50. na razie nie dała mi szansy zajrzeć do paszczy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

na dole mamy 3 ząbki i u góry od razu dwójka a gdzie siekacze , tak od dupy strony sie zaczeły 

[/QUOTE]