mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 10:54   #3991
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

ggoraa za wizyte

I jeszcze raz za zgode z Mezami/Tz-ami
ggoraa, a tesciowa nic synkowi nie powie, ze tak sie zachowuje? Wiem, ze to dorosly facet, ale moze by mu cos dalo do myslenia...

A co do prania, tak kasika czytam i przypomnialo mi sie znowu wczorajsza akcja. Wracamy do domu, TZ wylacza pralke, otwiera beben, a woda srrru... na podloge, a on stoi rozdziawiony i patrzy... Normalnie zalamka, najpierw odkurzacz, teraz pralka ale na szczescie podlubal cos w pompie czy gdzies i .... wyciagnal... ramiaczko od stanika na szczescie po tym zaczela znowu wirowac, uff...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-30 o 10:58
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:00   #3992
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki,tak sobie czytam co piszecie ,ja naszczęście nie mam bólów głowy .Mdłości mi się skończyły naszczęście ,tylko czasami mam małe kryzyzy.Ale wydaje mi się że troche na swoje zawołanie ,musze zacząć się troche oszczędzać ,ale to łatwo sie mówi -ale jak człowiek przyzwyczajony do życia na wysokich obrotach to ciężko zwolnić.
Ale dzidzia ważniejsza więc trzeba.
Mam do was pytanko drogie kobitki-miewacie w ciąży wysypki,mnie właśnie od czasu do czasu na dekolnie i rękach wysypuje ,i nie wiem czy od jedzenia czy jak????
Czekam na kolejną wiszyte -mam 10czerwca buźka
moze od pryskanych truskawek?
albo od słońca?
mi gin mówił, że możemy w ciąży śmiało piĆ wapno- a ono jest p/alergiczne i p/zapalne to jedyne lekarstwo na jakie sobie mozemy pozwoliĆ w ciąży, bez konsultacji w lekarzem

musisz podpatrzeĆ dokładnie kiedy cię wysypie, to co zjadłaŚ

A ja na odmianę pokłóciłam się z mamą... wrrrrrrrrr.... ona uważa, że to co zrobiła to zrobiła najlepiej a jak ktoś ma inne zdanie to odrazu ją opluwa i nazywa ją głupią A najlepsze jest to, ze to ONA czuje się pokrzywdzona a i jeszcze przekręca wyrazy i wkłada mi (i Tżtowi) w usta coś czego nie powiedzieliśmy, bo "to przecież to samo".. ech musiałam się wyżaliĆ...
Współczuję wszystkim Wam kłótni, bo to na pewno nie idzie nam na zdrowie... <oddycham głęboko> trzeba się wyciszyĆ... uffff

Dobra już mi nieco lepiej, idę ogarnĄĆ mieszkanie, bo sajgon jest po weekendzie

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:05
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:05   #3993
marejta
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Znowu mnie nie było kilka dni a tu sporo do nadrabiania, zaraz się tym zajmę

Chciałam Wam tylko powiedzieć ze dostałam cudowny pierwszy prezent na Dzień Mamy od mojego maleństwa POCZUŁAM PIERWSZE RUCHY właśnie 26.05

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Nika zapomniałam Ci PODZIĘKOWAĆ wczoraj na obiad zrobiłam naleśniki ze szpinakiem wg Twojego przepisu i wyszły super, nawet mój tż zjadł 4 a otwarcie powiem że on raczej z mięsożernych gatunków niż liściastych

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:14   #3994
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
moze od pryskanych truskawek?
albo od słońca?
mi gin mówił, że możemy w ciąży śmiało piĆ wapno- a ono jest p/alergiczne i p/zapalne to jedyne lekarstwo na jakie sobie mozemy pozwoliĆ w ciąży, bez konsultacji w lekarzem

musisz podpatrzeĆ dokładnie kiedy cię wysypie, to co zjadłaŚ

A ja na odmianę pokłóciłam się z mamą... wrrrrrrrrr.... ona uważa, że to co zrobiła to zrobiła najlepiej a jak ktoś ma inne zdanie to odrazu ją opluwa i nazywa ją głupią A najlepsze jest to, ze to ONA czuje się pokrzywdzona a i jeszcze przekręca wyrazy i wkłada mi (i Tżtowi) w usta coś czego nie powiedzieliśmy, bo "to przecież to samo".. ech musiałam się wyżaliĆ...
Współczuję wszystkim Wam kłótni, bo to na pewno nie idzie nam na zdrowie... <oddycham głęboko> trzeba się wyciszyĆ... uffff

Dobra już mi nieco lepiej, idę ogarnĄĆ mieszkanie, bo sajgon jest po weekendzie

Współczuje kłótni
Ja z rana z MoimTZ sie pokłuciłam bo nie chciał iśc z nami do kościoła ale rozbeczałam sie i poszedł i jest już OK

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:16   #3995
janeczka7891
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie Ja wlasnie nie dawno wróciłam ze sklepu.
Wczoraj od 16tej bylam na spacerze i cos ok 20tej zaczelo mnie kluc w brzuchu, nie wiedzialam co to ale potem ok 21 wrocilam do domu i jak sie polozylam ok 00:30 to mi przeszlo ale nie powiem troszke sie przestraszylam bo brzuch mialam twardy...Dzis juz ok

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

A jest tu ktos kto spodziewa sie 3 malenstwa?? pytam bo ciekawa jestem czy toprawda ze 2 dziecko jest zupelnie inne.
Hmm moze cos w tym jest ale niekoniecznie. Tak sie sklada, ze mam sporo doczynienia z dziecmi u nas w rodzinie przez ostatnie lata babyboom bylo hehe Np dzieciaczki cioci z ktora mam bardzo dobry kontakt i mieszkalam u niej po 4 lub 3 miesiace czasem to obydwoje chlopcow prawdziwi terrorysci "doslownie" hehe wszystko psuli jak jeden tak i drugi. Natomiast u innej cioci 2 dziecko (dziewczynka) nie mozna bylo powiedziec zeby byla niegrzeczna. Jednak jej 3 (syn) ohhh to jest ubaw z nikogo nic sobie nie robi. Zn0wu moj chrzesniak ur jako drugi całkiem odmienny od swojej siostry, rzeczy które jego siostra miala 4 lata on w przeciagu tyg popsul wiekszosc(czyli tu sie sprawdzilo) i tak kilka przykladow mam jeszcze ale to strasznie by duzo pisac
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:27   #3996
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale dziś mi się chciało ogórków kwaszonych kupiłam 5szt. zjadłam od razu i mi mało

Oby do 18 i będę widziała maleństwo już nie mogę się doczekać. Dziś czuję że chyba brzuszek mi się unosi do góry i macica się rozciąga.

A jak wasze brzuszki urosły coś ostatnio? Mój stoi w miejscu, albo nic nie zauważyłam że urósł

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:31   #3997
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ale dziś mi się chciało ogórków kwaszonych kupiłam 5szt. zjadłam od razu i mi mało

Oby do 18 i będę widziała maleństwo już nie mogę się doczekać. Dziś czuję że chyba brzuszek mi się unosi do góry i macica się rozciąga.

A jak wasze brzuszki urosły coś ostatnio? Mój stoi w miejscu, albo nic nie zauważyłam że urósł

Ja tez dziś kiszonego zjadłąm, ale Naszej roboty
My co roku kisimy w słoikach mniam i zawsze kiedy tylko mam ochote idę do piwnicy i sobie przynosze cały słoik Pysznosci.

Co do brzuszków to mi nic nie urósł
Jest taki jaki był.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-30, 11:32   #3998
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kochana, ty zaczynasz 18 tydzien, a nie 17 Dzis jest 17 tydzien i 1 dzien 18-ego tygodnia

Ja wlasnie wrocilam od lekarza z Filipciem. Wczoraj jak zlapal goraczke, tak nie moglam jej zbic czopkami. W nocy mial 38.8 .A Filip nie moze miec wysokiej goraczki, bo organizm reaguje bardzo dziwnie na nia- ma jakies dziwne wstrzacy ( w listopadzie trafil do szpitala, bo przestal oddychac przez goraczke i mial jakas dziwna zapasc...myslelismy wtedy , ze to padaczka)

Ale na szczescie-nieszczescie to typowe dla tego wieku zakazenie jamy ustnej, jutro juz powinno byc ok. No nie dziwne, ze cos zlapal, jak osttanio latal z wywalonym jezorem i wszystko lizal

Wczoraj bylo apogeum klotni z Tz i jak tak dalej pojdzie, to w tym tygodniu wyleci za drzwi z walizkami. Ale mi ulzylo jakos...dziwne...ale juz od rana mi popsul neryw znow- mial zostawic fotelik, bo jakos do lekarza trzeba jechac z dzieckiem....no i oczywiscie nie zostawil. Pojechalam z tesciowa na przypal bez fotelika...kasy na mojego lekarza tez nie zostawil. Tesciowa mi pozyczyla stowe- oj szkoda, ze syn nie jest taki jak ona

Dzis ide do gina na 15-ta . Trzymajcie kciuki, ciekawe co powie na te moje ostatnie skurcze

ggoraa ja liczę sobie tak, że np miałam 16t5d to mówiłam że jestem w 16 tyg.
Trzymam oczywiście kciuki za dzisiejszą wizytę
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:48   #3999
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja dopiero 12 tydzien mam....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:52   #4000
muffinka90
Zakorzenienie

joamic za wizyte
marejta gratuluje

A ja jestem tak wsciekla, ze ryczec mi sie z tego chce!! Moj gin przyjmuje tylko kilka godz w pon i sr, nagimnastykowalam sie niezle, zeby umowic te polowkowe, bo zawsze w te dni wypada mi egzamin posrany, a teraz dzwoni polozna, ze jego 22.06 nie bedzie 15.06 byl wolny, ale to za wczesnie na polowkowe, kazdy nastepny teramin ja mam egzamin i dopiero na 29.06 moge isc, normalnie zaraz mnie cos trafi albo ja kogos

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:57
Stary 2011-05-30, 11:59   #4001
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kochana, ty zaczynasz 18 tydzien, a nie 17 Dzis jest 17 tydzien i 1 dzien 18-ego tygodnia

Ja wlasnie wrocilam od lekarza z Filipciem. Wczoraj jak zlapal goraczke, tak nie moglam jej zbic czopkami. W nocy mial 38.8 .A Filip nie moze miec wysokiej goraczki, bo organizm reaguje bardzo dziwnie na nia- ma jakies dziwne wstrzacy ( w listopadzie trafil do szpitala, bo przestal oddychac przez goraczke i mial jakas dziwna zapasc...myslelismy wtedy , ze to padaczka)

Ale na szczescie-nieszczescie to typowe dla tego wieku zakazenie jamy ustnej, jutro juz powinno byc ok. No nie dziwne, ze cos zlapal, jak osttanio latal z wywalonym jezorem i wszystko lizal

Wczoraj bylo apogeum klotni z Tz i jak tak dalej pojdzie, to w tym tygodniu wyleci za drzwi z walizkami. Ale mi ulzylo jakos...dziwne...ale juz od rana mi popsul neryw znow- mial zostawic fotelik, bo jakos do lekarza trzeba jechac z dzieckiem....no i oczywiscie nie zostawil. Pojechalam z tesciowa na przypal bez fotelika...kasy na mojego lekarza tez nie zostawil. Tesciowa mi pozyczyla stowe- oj szkoda, ze syn nie jest taki jak ona

Dzis ide do gina na 15-ta . Trzymajcie kciuki, ciekawe co powie na te moje ostatnie skurcze

Kciuk bedą trzymane

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
joamic za wizyte
marejta gratuluje

A ja jestem tak wsciekla, ze ryczec mi sie z tego chce!! Moj gin przyjmuje tylko kilka godz w pon i sr, nagimnastykowalam sie niezle, zeby umowic te polowkowe, bo zawsze w te dni wypada mi egzamin posrany, a teraz dzwoni polozna, ze jego 22.06 nie bedzie 15.06 byl wolny, ale to za wczesnie na polowkowe, kazdy nastepny teramin ja mam egzamin i dopiero na 29.06 moge isc, normalnie zaraz mnie cos trafi albo ja kogos

Ja tez chciałam zmienic wizyte z 6 czerwca na 17 to jak na złosc go nie było i muszę miec 13stego , i bede mieć 2 usg pod rząd bo 9 i 13stego, ale cóż, może wtedy sie dowiem co Noszę pod serduszkiem .
Ja mam z tym lepszą sytuacje że Ja sie moge dostosować , ale tobie to współczuje.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-30, 12:01   #4002
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

My juz po weselu w sobote, wrócilismy po pierwszej (bylismy na taki powrót nastawieni, zreszta ja juz o 22 padałam). Do 19.30 bylismy z nasza córcia, pozniej zawiezlismy ją, polozylsimy spac i moja mama zostala z nia a potem tato.
Ja licze skonczone tygodnie, bo lekarze tez tak licza i w szpitalu równiez. Dziś mam 12 i 3 dni czyli skonczony 12 tydzien

A co do ruchow to w pierwszej ciazy poczulam jak skonczylam 18 tydz, w drugiej ponoc jest szansa poczuc nawet w 16 tyg- zobaczymy

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:45
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:06   #4003
OlusiaS
Wtajemniczenie

To moje brzucho obecnie,czyli 17t1d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17t1d'.jpg (35,5 KB, 40 załadowań)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:06   #4004
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kciuk bedą trzymane

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja tez chciałam zmienic wizyte z 6 czerwca na 17 to jak na złosc go nie było i muszę miec 13stego , i bede mieć 2 usg pod rząd bo 9 i 13stego, ale cóż, może wtedy sie dowiem co Noszę pod serduszkiem .
Ja mam z tym lepszą sytuacje że Ja sie moge dostosować , ale tobie to współczuje.
A daj spokoj, ostatnie usg mialam 16.05 teraz dopiero 29.06 tylko kogos zabic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-30, 12:13   #4005
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski

My juz po weselu w sobote, wrócilismy po pierwszej (bylismy na taki powrót nastawieni, zreszta ja juz o 22 padałam). Do 19.30 bylismy z nasza córcia, pozniej zawiezlismy ją, polozylsimy spac i moja mama zostala z nia a potem tato.
Ponizej wklejam Wam fotke mojej córci, siebie nie chce tu wklejac

Ja licze skonczone tygodnie, bo lekarze tez tak licza i w szpitalu równiez. Dziś mam 12 i 3 dni czyli skonczony 12 tydzien

A co do ruchow to w pierwszej ciazy poczulam jak skonczylam 18 tydz, w drugiej ponoc jest szansa poczuc nawet w 16 tyg- zobaczymy

Ślicznie mała wyglądała

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Fajny brzuś i szczerze nie malusi i nie duży
Najważniejsze żeby było zdrowe

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
A daj spokoj, ostatnie usg mialam 16.05 teraz dopiero 29.06 tylko kogos zabic
No to długi czas czekania, Ja mam pzreważnie co 2 tygodnie także dość często chociaż ostatnio już miał mi nie robić, ale powiedziałam że chciałą bym zobaczyć noi zrobił bez problemu.

Dziewczyny od którego tygodnia juz se robi USG przez powłoki brzuszne ?? Bo niewiem na co mam sie nastawiać na 9 czerwca :/ bo 13stego idę do swojego lekarza także oki już mi nie robi różnicy, a 9 ide do innego tylko na USG.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-30, 12:29   #4006
marejta
Zadomowienie

Cytat:
joamic za wizyte
marejta gratuluje

Nie stresuj sie tak to już jest z tymi lekarzami niestety, ja mam tak, że mogę sie dostosować do wizyt bo pracuję do 17 a on od 17 przyjmuje w poniedziałki i czwartki, ale zazwyczaj jak ja się umówię to mój tz wtedy jest dłużej w pracy albo na delegacji i nie ma się jak wyrwać

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
O widzę, że mamy podobne brzuszki a ja zawsze myślałam że mam duży brzuch jak na te moje początki a wczoraj byliśmy u siostry tż i tam była taka ciotka i pyta się który to miesiąc a ja że początki piątego a ona patrzy i mówi no w życiu bym nie powiedziała bo masz taki mały brzuch

Cytat:
Ślicznie mała wyglądała

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Fajny brzuś i szczerze nie malusi i nie duży
Najważniejsze żeby było zdrowe

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

No to długi czas czekania, Ja mam pzreważnie co 2 tygodnie także dość często chociaż ostatnio już miał mi nie robić, ale powiedziałam że chciałą bym zobaczyć noi zrobił bez problemu.

Dziewczyny od którego tygodnia juz se robi USG przez powłoki brzuszne ?? Bo niewiem na co mam sie nastawiać na 9 czerwca :/ bo 13stego idę do swojego lekarza także oki już mi nie robi różnicy, a 9 ide do innego tylko na USG.
Ja przez brzuch miałam pierwszy raz jak miałam skończony 12 tydz, chyba zależy od lekarza i sprzętu jaki posiada, teraz zawsze mi robi najpierw badanie a potem każe sie ubrać i usg już przez brzuch

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-05-30, 12:33   #4007
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje kłótni
Ja z rana z MoimTZ sie pokłuciłam bo nie chciał iśc z nami do kościoła ale rozbeczałam sie i poszedł i jest już OK
dobrze, że Twój reformowalny pod naciskiem ale jednak

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski

Ponizej wklejam Wam fotke mojej córci, siebie nie chce tu wklejac

Gratuluję udanego weselicha
Córcia urocza
Ja też tak zaczęłam niedawno liczyĆ, bo mi gin na usg tak policzył i mnie poprawił jak powiedziałam, ze zaczęłam 13t.c. a byłam w 12t.c.i 2dni- kazał mi liczyĆ skończone, czyli ze 12 t.c. i już nie mam wyboru, będę tak liczyła

Cytat:

mi zrobił pierwsze rpzez powłoki brzuszne w 12t.c.... ale podobnież jak ma się silne tyłozgięcie macicy to też może dowcipne zrobiĆ, aby lepiej widzieĆ

Mam pusta lodówkę(tzn. jest rosół ale nie mam na niego ochoty) i zrobiłam sobie makaron+jajko+żółty ser z patelni i zagryzłam pomidorem- takie sobie, ale z braku laku
powinnam się przejśĆ na ryneczek po jakies owoce i po coś na kolację... po "Brzyduli" pójdę
Stary 2011-05-30, 12:40   #4008
domi7ks
Zakorzenienie

OlusiaS brzusio dośc pokaźny juz, ale w sam raz

muffinko przykro mi z powodu tego przekładanego usg, czslowiek tyle czeka a tu dupa

Myszeczko ja w pierwszej ciazy bylam u dwoch ginów (u jednego juz w 5 tyg, ale zaraz go zmieniłam) teraz chodze do jeszcze innego i mi kazdy od samego poczatku robil przez brzuch. Ten drugi lekarz jak go spytalam czemu tak szybko mam przez brzuch to mowil ,ze chudym dziewczynom widac szybko przez brzuch. Nie wiem ile w tym prawy. W sumie pierwszej ciazy byla bardzo szczupla, teraz taka se jestem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:41   #4009
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
dobrze, że Twój reformowalny pod naciskiem ale jednak

Gratuluję udanego weselicha
Córcia urocza
Ja też tak zaczęłam niedawno liczyĆ, bo mi gin na usg tak policzył i mnie poprawił jak powiedziałam, ze zaczęłam 13t.c. a byłam w 12t.c.i 2dni- kazał mi liczyĆ skończone, czyli ze 12 t.c. i już nie mam wyboru, będę tak liczyła

mi zrobił pierwsze rpzez powłoki brzuszne w 12t.c.... ale podobnież jak ma się silne tyłozgięcie macicy to też może dowcipne zrobiĆ, aby lepiej widzieĆ

Mam pusta lodówkę(tzn. jest rosół ale nie mam na niego ochoty) i zrobiłam sobie makaron+jajko+żółty ser z patelni i zagryzłam pomidorem- takie sobie, ale z braku laku
powinnam się przejśĆ na ryneczek po jakies owoce i po coś na kolację... po "Brzyduli" pójdę

Ja mam właśnie tylno zgiecie, ale ten co mi uSG robi jeszcze nie wie o tym bo mnie nie badał na kożle hihiii.
Ja dzis rano pierw zjadłam bułke z serem i pomidorem popiłam mlekiem, zjadłam kiszonego ogórka, napiłam sioe wody z kiszonych ogórów i zjadłam ogórkową, pyszne było mniam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-30, 12:47   #4010
nikaa2
Wtajemniczenie

Brzuszek już powoli zaczynam mieĆ, ale to pewnie przez te 3kg które przytyłam w ciągu 12t.c. (wyczytałam, ze książkowo powinnam max 2kg ). Jedni mówią, ze nic nie widaĆ inni że już widaĆ... a ja nie mam aparatu, zebyście wy mogły oceniĆ... tzn. spodnie mnie w pasie cisną i w udach niektóre leginsy i sukienki, bluzki za szczupłe w piersiach. Na buzi to sama widzę, ze się zaokrągliłam a od twarzy do brzucha to nie co daleko

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Ja mam właśnie tylno zgiecie, ale ten co mi uSG robi jeszcze nie wie o tym bo mnie nie badał na kożle hihiii.
Ja dzis rano pierw zjadłam bułke z serem i pomidorem popiłam mlekiem, zjadłam kiszonego ogórka, napiłam sioe wody z kiszonych ogórów i zjadłam ogórkową, pyszne było mniam
hehehe fajny mix

ja miałam tyłozgięcie ale w 12t.c. właśnie jak byłam na usg genetycznym lekarz powiedział, ze mam lekkie przodozgięcie( dopiero po tym stwierdzeniu mi się przypomniało ze nie powiedziałam mu przedtem.. no zdziwił się nieco jak mu zaczełam opowiadaĆ o tyłozgięciu, ale nie skomentował) .Pogadam ze swoim ginem(bo wtedy byłam u innego) jutro i mam nadzieję się dowiedzieĆ więcej
Stary 2011-05-30, 12:49   #4011
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja dopiero 12 tydzien mam....
a ja 11 dzis koncze wszyscy mi mowia, że to zleci a mi się jakoś ciągnie :/
Może dlatego, że cały czas sama jestem .... Mąż zagranica, w czwartek rano będzie a w niedziele juz wyjezdza i tak w kółko;(
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:59   #4012
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Cos dawno Goldiki nie bylo, czy mi sie wydaje? Mam nadzieje, ze jej te wstretne baby nie wykanczaja tam psychicznie...
hej hej jestem
w weekend mialam zajecia z psychologii kryminalnej. Od 8 do 18,30 w sobote i niedziele :/ przy czym w sobote z domu wyjechalam juz o 6 rano a w niedziele o 7. Wracalam ok 19 i padalam na twarz kapiel i lozko.
W piatek natomiast mielismy ciag dalszy przemeblowania, potem pojechalismy do wawy kupic laptopa. Zabiegana ciagle jestem :/

mam dzis wizyte u gina o 16,45 od rana sie ogarniam, gole tu i tam pedicure zrobilam gdybym chcial mnie na samolot wrzucic

aaa i jeszcze oblalam cwiczenia z logiki nie wiem jak to zrobilam bo wyklad zaliczylamn na 4, a na cwiczeniach bylam raczej grupowa madralinska ktora potrafila zrobic kazde zadanie. A na kolokwium dostalam 35/70pkt w czwartek musze leciec poprawiac.

postaram sie Was nadrobic jeszcze przed ginem stesknilam sie za Wami i ciagle myslalam co u Was. Nawet jak Tz pytal o czym mysle to mowilam: o tym co u dziewczyn z forum

aaaa PS> :consufed:
od jakis 4dni pobolewa mnie podbrzusze wieczorem i rano. nie jest to bol z tych mocnych ale taki jaki mialam na poczatku ciazy. To normalne? moze moja macica sie przemieszcza albo rosnie?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:07   #4013
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Może dlatego, że cały czas sama jestem .... Mąż zagranica, w czwartek rano będzie a w niedziele juz wyjezdza i tak w kółko;(
Ja dziaj mam 11 tydz i 2 dzień A chciałabym żeby już był chociaż 16 tydzień,już się nie mogę doczekać aż się dowiemy czy synuś czy córeczka(chociaż myślę,że będzie synuś-mały Antoś albo Oluś,jeszcze muszę tylko Tż namówić na Antosia bo mu się nie podoba). A wizytę z usg mam 1 czerwca, w dzień dziecka
Zazdroszcze Wam dziewczynki pierwszych ruchów Maluszków i gratuluje
Goldika mnie też pobolewa podbrzusze i też mam nadzieje że to macica.

Edytowane przez kropeczka27
Czas edycji: 2011-05-30 o 13:11
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:10   #4014
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Ja dziaj mam 11 tydz i 2 dzień A chciałabym żeby już był chociaż 16 tydzień,już się nie mogę doczekać aż się dowiemy czy synuś czy córeczka(chociaż myślę,że będzie synuś-mały Antoś albo Oluś,jeszcze muszę tylko Tż namówić na Antosia bo mu się nie podoba). A wizytę z usg mam 1 czerwca, w dzień dziecka
Zazdroszcze Wam dziewczynki pierwszych ruchów Maluszków i gratuluje
I też pobolewa mnie podbrzusze,mam nadzieje że to macica.
u nas będzie Olek jak będzie chłopiec zakochaliśmy się w tym imieniu! I nie żaden Aleks tylko Olek. Oczywiście pełne imię to Aleksander
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:13   #4015
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Nie fajnie jest tak samemu bo wtedy to się naprawde nudzi , ale cóż takie jest nasze życie i jak trzeba to trzeba, ale jak urodzisz to będziesz z maluszkiem

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-30, 13:31   #4016
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ale mnie wzieło zjadłam 16 pierogów aż się boję stanąć na wagę chociaż jeszcze się wciskac w rozmiar 36 i 38

ide dzisiaj na usg juz nie moge sie doczekac, zawsze z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte zeby bejbika zobaczyc ale z drugiej strony torche sie denerwuje czy wszystko jest ok tez tak macie ?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/ widzialyscie cos takiego ?
jakos nie wierze zeby z testu moczu mozna bylo poznac plec dziecka
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:52   #4017
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
u nas będzie Olek jak będzie chłopiec zakochaliśmy się w tym imieniu! I nie żaden Aleks tylko Olek. Oczywiście pełne imię to Aleksander
Dokładnie tak,Aleksander Mały Olek albo Oluś Śliczne imię! Będzie Oluś albo Antoś,zobaczymy
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:23   #4018
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Olusia brzuszek śliczny i wcale nie jest duży
Trzymam kciuki za wizyty

Ja dziś byłam u lekarza nadprogramowo właśnie przez pobolewanie podbrzusza. Wcześniej nie miałam, kłucia były ale nie bóle.W sobotę zaczęło mnie boleć, wczoraj trochę mniej i dziś mniej, a do tego miałam sztywny brzuch, więc się przestraszyłam i dzwonię do gina, a ten na urlopie To do następnego czy mnie przyjmie. No i zbadał mnie, pobrał cytologię ( podobno obowiązkowe w ciąży) i zrobił usg, a tam serduszko bije, dzidzia fika Ulżyło mi. A moje bóle skomentował że prawdopodobnie rosnąca macica, ale lepiej dmuchać na zimne i dużo leżeć i zero sexu.
Pocieszam się że już coraz mniej boli.
A i mam moje pierwsze zdjęcie dzidzi Sam dał.
Tylko nie mam skanera więc musicie uwierzyć na słowo, że cudne
Stary 2011-05-30, 14:24   #4019
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Ale mnie wzieło zjadłam 16 pierogów aż się boję stanąć na wagę chociaż jeszcze się wciskac w rozmiar 36 i 38

ide dzisiaj na usg juz nie moge sie doczekac, zawsze z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte zeby bejbika zobaczyc ale z drugiej strony torche sie denerwuje czy wszystko jest ok tez tak macie ?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

hehe to zaszalałaś z tymi pierogami a z czym były?

ja właśnie wrąbałam pół kilo truskawek(6,5zl już całe szczęscie)

Ten test ciekawa sprawa- faktycznie trochę się nei chce wierzyC.... ale spróbowałabym gdyby był tańszy bo tak to za drogi zdecydowanie

Dziewczyny piszecie o Olku- bardzo łądne imię, brat ma Olusia i super rezolutny chłopak (nie chwaląc się )

My jeszcze nie wybralismy... zastanawiamy się, podoba mi się Amelia- ale obawiam się, ze dużo Amelek moze byĆ w przedszkolu np. Macie jakiś cynk jakie imiona są teraz popularne? bo ja bym chciała wtedy bardziej oryginalne, zeby np. nie była piąta Julka (to imię też ładne) albo Zosia
Stary 2011-05-30, 14:31   #4020
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość

No ja jakoś też nie wierzę w taki test, bo czyżby mocz się zmieniał w zależności od tego kto mieszka w środku coś dziwne to jest, ale nie powiem, jakbym spotkała taki test to pewnie bym z ciekawości kupiła i zrobiła

Wiktoria 3570, 58 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości