|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Witam Was razem z Tymusiem
![]() Wreście znalazłam chwilkę, choć czuje że prze jakis czas wogóle nie bedę miała czasu na wizaż... Powoli odzyskuje siły, ale jestem jeszcze strasznie słaba. Tymuś grzeczny, ładnie je, dużo spi Ale niepopkoi mnie jego pępek, zrobił sieczerwony i jest troszkę opuchnięty, nie wiem czy to normalne, więc dla pewnosci jedziemy dziś z nim do pediatry.Pozdrawiam Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2011-05-30 o 12:52 |
|
|
|
#1292 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
Na wizaż wpadam od czasu do czasu, na ogól tylko poczytać o czym piszecie nie mam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przed kompem Kubuś co prawda nawet grzeczny ale jak śpi to zawsze znajdzie się coś do roboty.Matall- bardzo Ci współczuję tych twoich przejść z Edzikiem mam nadzieję,że to tylko chwilowe i problemy za niedługo sie skończą a Ty będziesz sie cieszyła macierzyństwem ![]() Tak samo Moria- jesteście niesamowite dziewczyny, tyle macie siły i wytrwałości, tyle miłości do swoich Szkrabów ![]() Co do napletka to zrobiłyście mi mętlik w głowie... mi pediatra w szpitalu tez kazała naciągac przy kąpieli :/ i myć bo pokazywała że gromadzi się tam coś takiego białego i to trzeba zmywac ![]() Kubusia męcza kolki czekam na kropelki z Niemiec od siostry-mam nadzieję,że mu pomogą bo narazie tylko mu daje Plantex.I jestem pod wrażeniem mamus które wchodzą w spodnie sprzed ciązy.... zazdroszczę!
|
|
|
|
#1293 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam sie zwykle " swojego grafiku" dla małego,ale jesli tzreba Go tulic,to to robie,jesli musze biore do łózka,daje smoka jesli chce ciumkac,wlaczam karuzelke,jak wudze ,ze sie uspokaja i tez nie sadze,ze jestem zlą matką. Mały własnie od 6 rano usnął obok mnie w salonie na kanapie i go do łózeczka zaniosłam.Wazne ,ze jest spokojny i spi Oczywiscie jak usnie to konsekwentnie "idzie " do łózeczka,ale jak trzeba próbowac czego sie da . Rób tak jak Ci serce podpowiada i na ile masz siły Cytat:
No własnie Gabrys tez jakos pomału pzrestaje spac tyle( choc wczoraj zaliczylismy wypad poza dom i od 12-18 spał-na spiocha Go karmiłam i pzewijalam) ale dzisiaj za to juz od 6 nie spi,troche plakal,potem przysypial,ale sie rozbudzal,pomarudzil i usnał teraz na kanapie-zanioslam go do lozeczka) mam tylko jedna zasade jak nie płacze,to nie ma noszenia na raczkach. ![]() aaa i wczoraj sie usmiechnał 2 razy wogole kochany jest( procz kolek oczywiscie-nadal są ,moze juz nie tak długo ,ale od 19.30 do 21 jest ryk a o 21 jak w zegarku cisza![]() no i pepek nadal sie nie zagoił,a połoznej juz do domu nie wpuszcze,bo co mu sie pepuszek zastrupiał,to ona mu tam grzebala patyczkiem,a teraz to ja mu nie ruszam,tylko delikatnie pioktaniną posmaruje i ma strupek jak po wyjsciu ze szpitala, normalnie mam doła na tym punkcie,wczoraj wylam jak na ten pepek jego patrzylam,tyle czasu no! Matall edzikowi sie juz zagoił? a Ty mu czyms tam w srodku robilas jak mial ta ropke,i zostala mu dziurka,czy sie strupek zrobil i odpadl? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
i ja nie mam zamiaru Gabrielowi sciagac Nam krople z Niemiec nie pomagają,dajemy Bobotic. w spodnie wchodze 2 pary,reszta niestety niet,a waga jak zakleta stoi w jednym punkcie
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !
przecytałam co u Was, ale czasu brak dziś na odpisanie ... dziś zaliczyłam pierwszy dalszy spacerek z dwiema córami, o dziwo było bardzo miło, wyprawa do apteki była po kropelki dla Gabi Zosia ładnie za rączkę szła, Gabi pięknie spała, no szok normalnie ![]() teraz położone spać, korzystam i też idę na drzemke |
|
|
|
#1295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ten Bobotic pomaga? Chyba w takim razie nie będę mu ruszała tego napletka skoro wszystkie tak piszecie. Ciekawe dlaczego niektórzy lekarze zalecają ściąganie
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana nabyciem stanika do karmienia firmy Alles w rozmiarze 80D nowego, który okazał się po porodzie za mały proszę o PW cena korzystna 29 zł + koszt przesyłki.
A stanik o taki :
|
#1297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a te niemieckie dawalam i jakos nie bardzo cos sie poprawialo a i sie naczytalam,ze one w Polsce nie zostalu dopuszczone do spzredazy bo maja jakies emulgatory i tak jakos nie mam zaufania do nich. Ale kazde dzieciatko na inna rzecz reaguje,moze Twojemu pomoga
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byla polozna, z mala wszystko ok, katarkiem mam sie nie martwic. Obejrzala tez moje piersi, tez mowi ze wszystko gra, wiec wyciagam mala z lozeczka i jedziemy na spacerek. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam chyba 5 szwów ale nie jestem pewna
te z zewnątrz już powychodziły jednak odnoszę głupie wrażenie że te ze środka próbują mi się przez skórę wydostać na zewnątrz
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kochane
te którym stopy przed porodem puchneły.. czy opuchlizna wam zeszła w miarę szybko?? bo ja już nie wyrabiam... mam balony zamiast stóp... i boje się, że mi tak już zawsze zostanie ![]() chcę włożyć ładne buty !
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam dziewczynki co tam u Was, ale pisac nie mam kiedy, bo teściowa jest
. Powiem szczerze, że bez kłótni przez ten tydzień chyba się nie obejdzie . Każe mi małą "przepajac" i w ogóle mnie denerwuje. Dobrze, że chociaż moja mama się nie wtrąca, a zawsze mogę liczyc na nią Rozpisałam się ale mam już dośc, a jeszcze cały tydzień
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka moja teściowa właśnie dzisiaj odjechała do domu więc wiem co czujesz
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kolki plantex i delicol nam nie pomogly, teraz daje espumisan, i raz jest dobrze raz gorzej wiec niewiem czy wogole cos dziala?? anula chyba nie kazdy tak ma, ja stopy mam dalej jakies opuchniete bo w szpilki nie wchodze, tak samo palce, choc na nich ciut zeszlo ale obraczke ciezko wcisnac...
|
|
#1305 | ||||
|
Zadomowienie
|
bry
.mój maluszek tez więcej czuwa. dzisiaj od 7.30 do 11.45 nie spał a ja nawet do wc nie mogłam iść, niuniu nie płacze, ale marudzi i ja ciągle do niego zaglądam. chyba za niedługo będziemy się karmić, więc zaraz do niego polecę, śpi od 14.00 jakoś. Cytat:
Cytat:
, ale ja mu nie naciągałam mocno, lekko ruszałam i to na początku - teraz nie ruszam Cytat:
ja bym już chciała dostac zielone światlo a mój TZ juz nie daje rady Cytat:
oooo.... a ile ma w biuście? bo ja bym chciała, ale niestety nie znam rozmiarówki tych staników. normalnie noszę 80c lub 85b. |
||||
|
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Doczytałam wszystko i brawa dla Iguśki za progres. Matall też chyba widzisz światełko na choryzoncie co?
Wszystko się unormuje, trzeba tylko te 3 msce pierwsze jakoś przetrwać,bo podobno to taki okres docierania się z maluszkiem. Catia muszę Ci powiedzieć że rozłożyłaś mnie na łopatki Skoro lekarz Ci mówi że masz myc, to Ty sugerujesz się bardziej tym co na forum naszym wyczytałaś? Ja też bardzo lubię dziewczyny,ale z całym szacunkiem, autorytetem w kwestii wychowywania, pielęgnacji itp. nikt tu dla mnie nie jest, żeby podważać zdanie lekarza. Andziot co najwyżej Oczywiście nie gniewajcie się,ale abstrahując od tego przypadku, to przeraża mnie to że ludzie wolą sugerować się tym co ktoś anonimowy im napisze w necie, niż tym co mówi lekarz. W niektórych przypadkach może to bardzo zaszkodzić.Andziot Twoje dziewczynki są po prostu urocze! |
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym że jeszcze ani jeden mi nie wypadł, nie powiem też bym chciała już ich nie mieć
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki !!
Nie było mnie, bo nie mam kompa teraz... Dużo się wydarzyło, Adrianek rośnie jak na drożdżach. Piersią już nie karmię od 17 doby. Gratuluję wszystkim mamusiom i niech się dzieciaczki zdrowo chowają !! Ja z Adriankiem i moi znajomi ;**
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie siedzę z moim kochanym synkiem na rękach i uświadomiłam sobie, że właśnie skończył miesiąc. Strasznie mi to szybko zleciało. Jak sobie pomyślę, że za niedługo będę musiała go zostawić i wrócić do pracy, to serce mi pęka
Nawet nie wiecie ile bym dała, żeby móc z nim zostać w domu, ale niestety nas na to nie stać i po macierzyńskim muszę wracać A tak mi z nim cudnie
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Mama przyjechała.
Co za ulga. Mam nowy avatarek - jedyna drzemka mojego synka dziś
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu no pierwszy wyszedł mi tydzień po porodzie, drugi na drugi dzień a dwa pozostałe nawet nie wiem kiedy ale z 2 dni temu, bo wieczorem jeszcze były a na drugi dzień wieczorem już ich nie było
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Ale tutaj dzisiaj
Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.Martulka Adrianek śliczny, a ty widzę, że zakochana w nim na amen ![]() Z okazji skończenia 1 miesiąca też się chwalę swoim Antosiem
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spał tylko 2 h jak moja mama przyjechała. No i cośtam podespał na spacerze (drzemki po 15 minut) i z 20 minut spał na moim brzuchu... Niech to będzie skok rozwojowy ![]() i niech się już skończy...
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
i ja wpadam na chwile, bo mala spi, ale zaraz bierzemy ja na kapanie
![]() matall sliczny awatarek!! dobrze ze mama przyjechala, pomoze, moja pomaga bardzo , gotuje sprzata ale troche jej sie nudzi bo Zosia grzeczne dziecie, a mama juz dziala nam na nerwy bo wszystko wie lepiej![]() aga M. moja zosienka dzis w nocy konczy 3 tygodnie!! tez mam lezki w oczach jak o tym mysle. zosiaa ja mialam samorozpuszczalne szwy, ale jeden wypadl mi juz jak bylam jeszcze w szpitalu. moniqac moja tez nie lubi spac, szczegolnie rano, ale klade ja do lozeczka i sobie martudzi, ale nie placze, patrzy w sufit na sciane i czasami jeczy bo robi kupke, tak jak dzisiaj, ale ja wtedy troche dosypiam albo leze i nie podchodze do niej co chwile, dopiero jak zaplacze bo wtedy wiem ze kupka albo juz pora karmienia ok 9-tej ![]() a potem do nastepmnego karmienia tez bawimy sie patrzymy na siebie, lezymy na brzuszku troche marudzimy i po nastepnym karmieniu ok 12 stej dopiero idziemy na spacer i spimy 3 godzinki oraz wieczorkiem na spavcerze z tata a teraz wyjatkowo spi po karmieniu o 18:30 co jest rzadkoscia![]() dziewczonka u mnie est mama i pomaga niby ale tez juz doprowadza mnie do szalu, tesciow bede miala dopiero w wakacje- ![]() ide zobaczyc Andziotkowe dziewczyny ![]() a mam pytanko.... mozna brac jakies tabletki na bol glowy? jak sie karmi?? bo mnie dzis tak boli ze nie wyrabiam! i mam jeszcze 7 kilo do zrzucenia...nie mieszcze sie w prawie zadne spodnie sprzed ciazy... ![]() aa i dzisiaj bylysmy sie wazyc, przytylysmy w tydzien....290 gram!!! mala wazy juz 3530!!!znaczy je pieknie i tyje i obsikala cala wage oraz mamusie jak ja wazyla ![]() uciekam ja kapac buziale! |
|
|
|
#1316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak a propo wytrwałości... dziś mocno została nadwyrężona. Igusia marudziła od przebudzenia, czyli 5:45 do 19:30 Spała po 15-30m. po jedzeniu na rączkach więc był hardcore. Na czas przygotowania obiadu wsadziłam ją do chusty ale lekko marudkowała więc uwijałam się jak mrówka. Cycki mi pękały a nie chciałam jej już mieszać butli + UU więc musiałam odciągnąć ale jak z dzieckiem na ręku ... wsadziłam ją do wózka - wózek bujałam jedną nogą i odciągałam Niestety jak jeszcze jakiś czas temu wystarczyło ją na rączkach trzymać, to teraz trzeba chodzić albo bujać na boki, inaczej ryk. Tak więc zakupiłam dziś huśtawkę, właśnie taką która się na boki buja, może pomoże ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Ślicznie wyglądacie!
|
|
#1317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zasnął o 19:30 i pewnie będzie spał już do rana tylko z przerwą na karmienie. Mam nadzieję, że noce nadal będzie szanował ![]() Matallewar zobaczysz, że będzie dobrze ![]() Anula_81 mi też zostało 7 kg, 2 tygodnie po porodzie spadek wagi zatrzymał mi się na tym etapie i stoi. Za to wagi Zosieńki gratuluję
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
AgnieszkaM Twój Antoś jest przepiękny
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka pokłony dla Ciebie, bo wiem co przeżywasz z teściową, tzn moja taka aż nie jest, ale ja jednak nie umiem żyć z kimś pod jednym dachem ...
dlatego po urodzeniu Zosi nikogo nie chcieliśmy do pomocy ... sami opracowaliśmy system i jedynie wizytację rodzinka odbywała ![]() moniqac siki złapane ?????? spice1985 zgadzam się z Tobą, ale powiem Ci, że leakrze są różni .... jednym się chce się douczać, jeździć na konfernencje, poznawać nowe wyniki badań i standardy, a innym nie - niestety Ci drudzy też pracują nadal i często mają utarte przekonania i od wielu lat postępują tak samo, czasem już zupełnie "przestarzale", ja oczywiście nikomu nie narzucam żadnych zachowań, każda matka i tak zrobi jak uważa ... piszę tylko to co wiem ... może się komuś przyda ![]() zresztą często jest tak, że mama przychodzi do lekarza po poradę i idzie do domu i i tak robi po swojemu ... takie życie ![]() Martulka000 ślicznie wyglądacie Agnieszka.M wiesz, ja też dziś myślałam o tym co zrobię jak się macierzyński skończy... coś mnie tak naszło i ryczeć mi się zachciało Antoś - cudo !!!! ![]() matallewar avatar boski !!!!!! anula_81 Zosieńka ślicznie rośnie ![]() mamusi już masz dość :nonono: ![]() moja Gabulka też ma rano fazę czuwania, ale potem sama sobie zasypia zazwyczaj .... choć dziś nie chciała ja już wykąpana, nadrabiam wizaż i lecę się polenić, bo dziewczyny już śpią od godzinki prawie ![]() Zosia wymęczona na dworze, Gabrycha najedzona po gardełko ![]() też mnie dziś głowa boli, bo mężul miał dziś ogrom pracy i cały dzień sama z dziewczynami siedziałam ![]() mimo, że w miarę grzeczne były to jednak zmęczona jestem ... ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- moria a Iguśka jest tylko na pepti teraz ??? |
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
aż się zarumienił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

nie mam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przed kompem 

zazdroszczę!

a o 21 jak w zegarku cisza

. Każe mi małą "przepajac" i w ogóle mnie denerwuje. Dobrze, że chociaż moja mama się nie wtrąca, a zawsze mogę liczyc na nią
Czekamy na Ciebie fasolko
, ale ja mu nie naciągałam mocno, lekko ruszałam i to na początku - teraz nie ruszam
z tym że jeszcze ani jeden mi nie wypadł, nie powiem też bym chciała już ich nie mieć
02.08.2014
Nawet nie wiecie ile bym dała, żeby móc z nim zostać w domu, ale niestety nas na to nie stać i po macierzyńskim muszę wracać 
Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
dobrze ze mama przyjechala, pomoze, moja pomaga bardzo , gotuje sprzata ale troche jej sie nudzi bo Zosia grzeczne dziecie, a mama juz dziala nam na nerwy bo wszystko wie lepiej

aż się zarumienił