mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 14:38   #4021
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

A pierogi to były od mojej babci na specjalne moje zyczenie - czyli duuużo sera biełego, troszke cebulki zasmażanej i mało ziemniaków takie cos w stylu a'la ruskie

kiedys czytalam ze w egipcie kobiety w ciazy na cos sikaly na jakies ziarno i jak cos wyroslo to bylo wiadomo jaka plec ale jak to dokladnie bylo to nie pamietam

jeszcze 1,5 godziny i uciekam na wizyte
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:44   #4022
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość

kiedys czytalam ze w egipcie kobiety w ciazy na cos sikaly na jakies ziarno i jak cos wyroslo to bylo wiadomo jaka plec ale jak to dokladnie bylo to nie pamietam

No to koniecznie trzeba sprawdzić co to za ziarno i co oznaczało, ja mam duży ogród to zasiała bym kilka metrów i sikała na nie to na pewno coś by urosło

Trzymam kciuki za wizytę i czekamy na informacje

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:45   #4023
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
A pierogi to były od mojej babci na specjalne moje zyczenie - czyli duuużo sera biełego, troszke cebulki zasmażanej i mało ziemniaków takie cos w stylu a'la ruskie

też fajny sposób w tym Egipcie mają i jaki ekonomiczny

3mam kciuki za wizytę i za inne wizyty, które macie dzisiaj

p.s. wtranżoliłam kolejne pół kilograma truskawek
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:15   #4024
sozaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tutaj przez weekend, a teraz z trudem Was nadrabiam!

Odpoczęłam sobie trochę przez ostatnie 2 dni i to mnie strasznie rozleniwiło. Dziś w pracy nic mi się nie chcę, a to koniec miesiąca, więc mnóstwo pracy z wyliczaniem godzin, nadgodzin, nieobecności, przesyłanie faktur...
Jutro mam USG pomiarowe, straszny stres, rany, jak ja sie tego boję! Nie samego badania oczywiście, ale że wyjdzie cos nie tak!

Kasik, ja jestem w podobnej sytuacji, pewna osoba z mojego bliskiego otoczenia musiała usunąć ciążę na którą czekała bardzo długo, z powodów zdrowotnych. Ona już od samego początku wszystkim rozpowiadala, że jest w ciąży, kupowała sobie ubrania ciążowe itd. A ja siedziałam cicho i nic nikomu nie mówiłam, w końcu jak już byłam gotowa, aby powiadomić moich znajomych, okazało się, że ona jest już po zabiegu. Za kilka dni się z nią zobaczę i ona pewnie już wie o mojej ciąży, od znajomych. Też nie wiem jak się zachować w takiej sytaucji.

A moje mysli krążą wciąż wokoł ogorkow kiszonych Tymbardziej, że zostałam obdarowana prze ciotki i sąsiadów słoikami z ubiegłorocznych zapraw Uwielbiam takie ogorki, mocno kwaśne i z wyczuwalnym czosnkiem i chrzanem
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:16   #4025
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od którego tygodnia juz se robi USG przez powłoki brzuszne ?? Bo niewiem na co mam sie nastawiać na 9 czerwca :/ bo 13stego idę do swojego lekarza także oki już mi nie robi różnicy, a 9 ide do innego tylko na USG.
Ja mialam w 15 tc pierwsze przez brzuch, pewnie mozna wczesniej, ale wczesniejsza wizyte mialam w 10tc wiec sie nie zalapalam.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
hej hej jestem
w weekend mialam zajecia z psychologii kryminalnej. Od 8 do 18,30 w sobote i niedziele :/ przy czym w sobote z domu wyjechalam juz o 6 rano a w niedziele o 7. Wracalam ok 19 i padalam na twarz kapiel i lozko.
W piatek natomiast mielismy ciag dalszy przemeblowania, potem pojechalismy do wawy kupic laptopa. Zabiegana ciagle jestem :/

mam dzis wizyte u gina o 16,45 od rana sie ogarniam, gole tu i tam pedicure zrobilam gdybym chcial mnie na samolot wrzucic

aaa i jeszcze oblalam cwiczenia z logiki nie wiem jak to zrobilam bo wyklad zaliczylamn na 4, a na cwiczeniach bylam raczej grupowa madralinska ktora potrafila zrobic kazde zadanie. A na kolokwium dostalam 35/70pkt w czwartek musze leciec poprawiac.

postaram sie Was nadrobic jeszcze przed ginem stesknilam sie za Wami i ciagle myslalam co u Was. Nawet jak Tz pytal o czym mysle to mowilam: o tym co u dziewczyn z forum

aaaa PS> :consufed:
od jakis 4dni pobolewa mnie podbrzusze wieczorem i rano. nie jest to bol z tych mocnych ale taki jaki mialam na poczatku ciazy. To normalne? moze moja macica sie przemieszcza albo rosnie?
Trzymam kciuki za wizytke i fajnie, ze znowu wpadlas. Zzylam sie z wami laski, jak pol dnia nie zajrze, to juz mysle, co nowego u was. Albo jak TZ siedzi na kompie, a ja sie krece, to mowi: no chodz, bo widze, ze chcesz znowu zobaczyc co u tych twoich babek slychac

Cytat:
Ale mnie wzieło zjadłam 16 pierogów aż się boję stanąć na wagę chociaż jeszcze się wciskac w rozmiar 36 i 38

ide dzisiaj na usg juz nie moge sie doczekac, zawsze z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte zeby bejbika zobaczyc ale z drugiej strony torche sie denerwuje czy wszystko jest ok tez tak macie ?
Trzymam mocno narobilas mi smaka na pierogi

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Olusia brzuszek śliczny i wcale nie jest duży
Trzymam kciuki za wizyty

Ja dziś byłam u lekarza nadprogramowo właśnie przez pobolewanie podbrzusza. Wcześniej nie miałam, kłucia były ale nie bóle.W sobotę zaczęło mnie boleć, wczoraj trochę mniej i dziś mniej, a do tego miałam sztywny brzuch, więc się przestraszyłam i dzwonię do gina, a ten na urlopie To do następnego czy mnie przyjmie. No i zbadał mnie, pobrał cytologię ( podobno obowiązkowe w ciąży) i zrobił usg, a tam serduszko bije, dzidzia fika Ulżyło mi. A moje bóle skomentował że prawdopodobnie rosnąca macica, ale lepiej dmuchać na zimne i dużo leżeć i zero sexu.
Pocieszam się że już coraz mniej boli.
A i mam moje pierwsze zdjęcie dzidzi Sam dał.
Tylko nie mam skanera więc musicie uwierzyć na słowo, że cudne
Fajnie, ze wszystko ok a jaka duza juz niunia? W ogole, to od kiedy podaja wage zamiast dlugosci? moje malo juz w 15tc nie dalo sie zmierzyc, to i w 21tc nie da na pewno

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
p.s. wtranżoliłam kolejne pół kilograma truskawek
Na mnie wlasnie patrza ale poczekam na TZ-ta, bo bedzie mu smutno, ze sama zjadlam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:58   #4026
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

a my jeszcze 2 godzinki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:58   #4027
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tutaj przez weekend, a teraz z trudem Was nadrabiam!

Odpoczęłam sobie trochę przez ostatnie 2 dni i to mnie strasznie rozleniwiło. Dziś w pracy nic mi się nie chcę, a to koniec miesiąca, więc mnóstwo pracy z wyliczaniem godzin, nadgodzin, nieobecności, przesyłanie faktur...
Jutro mam USG pomiarowe, straszny stres, rany, jak ja sie tego boję! Nie samego badania oczywiście, ale że wyjdzie cos nie tak!

Kasik, ja jestem w podobnej sytuacji, pewna osoba z mojego bliskiego otoczenia musiała usunąć ciążę na którą czekała bardzo długo, z powodów zdrowotnych. Ona już od samego początku wszystkim rozpowiadala, że jest w ciąży, kupowała sobie ubrania ciążowe itd. A ja siedziałam cicho i nic nikomu nie mówiłam, w końcu jak już byłam gotowa, aby powiadomić moich znajomych, okazało się, że ona jest już po zabiegu. Za kilka dni się z nią zobaczę i ona pewnie już wie o mojej ciąży, od znajomych. Też nie wiem jak się zachować w takiej sytaucji.

A moje mysli krążą wciąż wokoł ogorkow kiszonych Tymbardziej, że zostałam obdarowana prze ciotki i sąsiadów słoikami z ubiegłorocznych zapraw Uwielbiam takie ogorki, mocno kwaśne i z wyczuwalnym czosnkiem i chrzanem
Nie denerwuj się na zapas, to, że komuś innemu się to przytrafiło (niestety czasem tak się zdarza, chociaż współczuję bardzo) to nie znaczy, że Ciebie to dotyczy. Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za wizytę. Chociaż nie ukrywam, że ja też się denerwowałam
Jakoś na początku miałam straszne smaki na ogórki teraz mi przeszło, ale smacznego życzę.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kochana, ty zaczynasz 18 tydzien, a nie 17 Dzis jest 17 tydzien i 1 dzien 18-ego tygodnia

Ja wlasnie wrocilam od lekarza z Filipciem. Wczoraj jak zlapal goraczke, tak nie moglam jej zbic czopkami. W nocy mial 38.8 .A Filip nie moze miec wysokiej goraczki, bo organizm reaguje bardzo dziwnie na nia- ma jakies dziwne wstrzacy ( w listopadzie trafil do szpitala, bo przestal oddychac przez goraczke i mial jakas dziwna zapasc...myslelismy wtedy , ze to padaczka)

Ale na szczescie-nieszczescie to typowe dla tego wieku zakazenie jamy ustnej, jutro juz powinno byc ok. No nie dziwne, ze cos zlapal, jak osttanio latal z wywalonym jezorem i wszystko lizal

Wczoraj bylo apogeum klotni z Tz i jak tak dalej pojdzie, to w tym tygodniu wyleci za drzwi z walizkami. Ale mi ulzylo jakos...dziwne...ale juz od rana mi popsul neryw znow- mial zostawic fotelik, bo jakos do lekarza trzeba jechac z dzieckiem....no i oczywiscie nie zostawil. Pojechalam z tesciowa na przypal bez fotelika...kasy na mojego lekarza tez nie zostawil. Tesciowa mi pozyczyla stowe- oj szkoda, ze syn nie jest taki jak ona

Dzis ide do gina na 15-ta . Trzymajcie kciuki, ciekawe co powie na te moje ostatnie skurcze
Ggora mam nadzieję, że synek ma się lepiej a może mu lepiej jak z językiem sobie polata (pieski tak się chłodzą żartuję oczywiście). Mam nadzieję, że szybko do zdrowia wróci.
I kciuki trzymam mocno, daj znać co i jak

I dziękuję za uświadomienie w takimi razie ja już jestem w 17 tygodniu

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
a ja 11 dzis koncze wszyscy mi mowia, że to zleci a mi się jakoś ciągnie
Może dlatego, że cały czas sama jestem .... Mąż zagranica, w czwartek rano będzie a w niedziele juz wyjezdza i tak w kółko

Podobno tak się ciągnie do 20 tygodnia a potem czas pędzi. Mnie mija jakoś szybko bo w pracy jak mam zajęcie to szybko biegnie

Goldkia a co studiujesz, jeśli można zapytać? Na pewno pisałaś ale ja mam ostatnio sklerozę lekką

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:02
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:27   #4028
ania21_21
Zadomowienie

Hmm dziewczyny od wczoraj myślę że niedługo będzie trzeba zacząć nowy wątek zbliżamy się powoli do 5000 postów pewnie jeszcze trochę nam zejdzie ale czas pomyśleć temat ogólny i kto ma prowadzić dalej ja czy ktoś na ochotnika

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:28
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:33   #4029
Ona231
Zadomowienie

Aniu chyba jeszcze trzeba nad nazwą pomyśleć?
U mnie weny brak, niestety
Aniu ja nie oponują dobrze Ci idzie to po co zmieniać
Stary 2011-05-30, 16:34   #4030
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Co do imion, jakie wybraliśmy - jak już kiedyś pisałam, dla dziewczynki Dobrusia (Dobromiła), a dla chłopca Leon.
O proszę coraz wiecej Leonów

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja licze skonczone tygodnie, bo lekarze tez tak licza i w szpitalu równiez. Dziś mam 12 i 3 dni czyli skonczony 12 tydzien
No mój z kolei liczy na ten drugi sposób 12t3d to już 13 tydzien leci. Więc pewnie co lekarz to obyczaj

Cytat:

http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/ widzialyscie cos takiego ?
jakos nie wierze zeby z testu moczu mozna bylo poznac plec dziecka
No ale tam pisze np. że nie podziała gdy bierze się progesteron, więc luteinowe i duphastonowe babki odpadaja. Tak czy siak, za drogi

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie wybralismy... zastanawiamy się, podoba mi się Amelia- ale obawiam się, ze dużo Amelek moze byĆ w przedszkolu np. Macie jakiś cynk jakie imiona są teraz popularne? bo ja bym chciała wtedy bardziej oryginalne, zeby np. nie była piąta Julka (to imię też ładne) albo Zosia
Tu jest dla Wawy, podejrzewam, że podbnie w całej Polsce
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2010

Tu dla całej Polski z poprzendiego roku
https://polki.pl/rodzina_maledziecko...,10012595.html
Stary 2011-05-30, 16:38   #4031
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Hmm dziewczyny od wczoraj myślę że niedługo będzie trzeba zacząć nowy wątek zbliżamy się powoli do 5000 postów pewnie jeszcze trochę nam zejdzie ale czas pomyśleć temat ogólny i kto ma prowadzić dalej ja czy ktoś na ochotnika
To ja sie w takim razie pochwale, ze post nr 4000 nalezy do mnie

Co do tytulu, to wypadaloby rzucic pare propozycji i wtedy wybrac, tylko narazie weny brak

Jesli zadna z was sie nie zglosi do prowadzenia watku, a ty Aniu nie bedziesz miala ochoty to ja moge sie za to zabrac.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-30, 16:38   #4032
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Aniu chyba jeszcze trzeba nad nazwą pomyśleć?
U mnie weny brak, niestety
Aniu ja nie oponują dobrze Ci idzie to po co zmieniać
Ja z miłą chęcią mogę dalej prowadzić ktoś wie jak można robić sondę? widziałam to na innych wątkach a nie mam pojęcia jak to robią bo takto byśmy dawali pomysły na temat wątku i później będzie głosowanie które najfajniejsze
Stary 2011-05-30, 16:45   #4033
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Ja z miłą chęcią mogę dalej prowadzić ktoś wie jak można robić sondę? widziałam to na innych wątkach a nie mam pojęcia jak to robią bo takto byśmy dawali pomysły na temat wątku i później będzie głosowanie które najfajniejsze

Aniu
nie jestem pewna ale wydaje mi się że sondę można tylko przy zakładaniu wątku wprowadzić, ale pewności nie mam.
W takim razie najwyższa pora zacząć myśleć nad tytułem kolejnej części

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:48   #4034
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Niestety ale nie wiem
Ale może ktoś inny się zna, na tym
Stary 2011-05-30, 16:54   #4035
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

Aniu
nie jestem pewna ale wydaje mi się że sondę można tylko przy zakładaniu wątku wprowadzić, ale pewności nie mam.
W takim razie najwyższa pora zacząć myśleć nad tytułem kolejnej części
No to teraz myślmy dziewczyny bo ja narazie nie mam żadnych pomysłów ale pewnie jeszcze mamy z 1-2 (może trochę więcej) tygodnie na wymyślenie i wybranie nazwy wątku
Stary 2011-05-30, 17:49   #4036
kami5
Raczkowanie

Witam. Widzę że były pomidory a teraz ogórki kiszone. Mnie też naszło i wcinam.
Czy macie coś takiego jak ja tzn cokolwiek bym nie zjadła to mam późnie taki posmak w buzi. Nie umiem go określić, jest nieprzyjemny; mycie zębów też nie pomaga. Najlepiej jest jak mam coś w buzi. Ale ile można jeść
Na gumy i tic taki nie mam ochoty.

Ja wam zazdroszczę tych usg. Miałam ostatnie 14 kwietnia Teraz będę mieć w ptk a potem gdzieś w lipcu ok 20 tc. A potem do porodu nic!
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:18   #4037
marli
Raczkowanie

Kami5 rozumiem Cię doskonale z tym niesmakiem w ustach, bo mam tak od dobrych kilku tygodni. Taki kwaśny nieprzyjemny posmak. I masz rację najlepsze jest zajedzenie tego smaku ale niestety tuż po zjedzeniu wraca Liczę na to, że to minie lada chwila, wraz z dolegliowściami 1 trymestru, które niestety też mnie jeszcze nie odpusciły... ech

A ja dziewczyny miałam dziś wizytę u lekarza i robiliśmy USG genetyczne i wszystko gitesik. Jestem bardzo rada Maluch krnąbrny na badanku najpierw spał, a później jak do Niego popukalismy to odwracał się oczywiscie odwrotnie niż było trzeba, łobuz jeden

Ggora piszesz że osiągacie Tz apogeum kłótni - przykre, ale może Ty naprawdę powinnaś Mu wystawić walizki za drzwi. Może to Go otrzeźwi. Czasem terapia szokowa bywa najlepsza
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:22   #4038
muffinka90
Zakorzenienie

Marli za usg, te maluszki potrafia byc uparte

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-30, 18:32   #4039
Messuah

Tak mi smuntno nie wiem co robic az sie troche poplakalam w gabinecie

poszlam do gina, wyniki byly ok, zbadal szyjke i tez ok ale jak zrobil usg to nie bylo widac malenstwo tylko ten czarny woreczek a tam raczej pusto ogladal mnie chyba z 15 min, kazal jeszcze dzisiaj zrobic hcg na jutro rano bede miala wyniki i zglosic sie do szpitala jeszcze raz na usg

dziewczyny martwie sie jak nie wiem co tak mi przykro

wiecej gin nie chcial nic powiedziec zobacze co bedzie jutro ale sie martwie bardzo
Stary 2011-05-30, 18:37   #4040
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Kami5 rozumiem Cię doskonale z tym niesmakiem w ustach, bo mam tak od dobrych kilku tygodni. Taki kwaśny nieprzyjemny posmak. I masz rację najlepsze jest zajedzenie tego smaku ale niestety tuż po zjedzeniu wraca Liczę na to, że to minie lada chwila, wraz z dolegliowściami 1 trymestru, które niestety też mnie jeszcze nie odpusciły... ech

A ja dziewczyny miałam dziś wizytę u lekarza i robiliśmy USG genetyczne i wszystko gitesik. Jestem bardzo rada Maluch krnąbrny na badanku najpierw spał, a później jak do Niego popukalismy to odwracał się oczywiscie odwrotnie niż było trzeba, łobuz jeden

Ggora piszesz że osiągacie Tz apogeum kłótni - przykre, ale może Ty naprawdę powinnaś Mu wystawić walizki za drzwi. Może to Go otrzeźwi. Czasem terapia szokowa bywa najlepsza
Marli gratuluję udanej wizyty
Ja coś wiem też o upartości mojej córeczki jak na USG połówkowym nawet nóżką nie ruszyła a jak ruszyła to założyła nogę na nogę żeby nie oglądać co ma między nimi chyba się obraziła na panią doktor

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:

poszlam do gina, wyniki byly ok, zbadal szyjke i tez ok ale jak zrobil usg to nie bylo widac malenstwo tylko ten czarny woreczek a tam raczej pusto ogladal mnie chyba z 15 min, kazal jeszcze dzisiaj zrobic hcg na jutro rano bede miala wyniki i zglosic sie do szpitala jeszcze raz na usg

wiecej gin nie chcial nic powiedziec zobacze co bedzie jutro ale sie martwie bardzo
Messuah bądź dobrej myśli bardzo trzymam kciuki żeby wszystko było ok daj znać nam jak będziesz po badaniach jutro
Stary 2011-05-30, 18:43   #4041
marli
Raczkowanie

Messuah trzymaj się, jeszcze jutro badanie przed Tobą. Będziemy mysleć o Tobie i trzymać kciuki wszystko było ok

Ania, Muffinka dziękuję bardzo
Stary 2011-05-30, 18:46   #4042
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:

Jeny, tak mi przykro. Brak słów. Mam nadzieję że jednak usg zawiodło. Odezwij się po odbiorze bety. Jestem z Tobą

Muffinka 68,2mm więc chyba w normie i tętno 150 uderzeń na minutę. Zadnych pomiarów nie robił, bo to nie mój gin, ale i tak był miły i przez chwilę pokazywał części ciała i objaśniał. A zapomniałam napisać w kolejce do gabinetu czekałam 4,5h. Przypomniałam sobie czemu zmieniłam przychodnie.

Marli cieszę się z Tobą
Stary 2011-05-30, 18:57   #4043
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Olusia brzuszek śliczny i wcale nie jest duży
Trzymam kciuki za wizyty

Ja dziś byłam u lekarza nadprogramowo właśnie przez pobolewanie podbrzusza. Wcześniej nie miałam, kłucia były ale nie bóle.W sobotę zaczęło mnie boleć, wczoraj trochę mniej i dziś mniej, a do tego miałam sztywny brzuch, więc się przestraszyłam i dzwonię do gina, a ten na urlopie To do następnego czy mnie przyjmie. No i zbadał mnie, pobrał cytologię ( podobno obowiązkowe w ciąży) i zrobił usg, a tam serduszko bije, dzidzia fika Ulżyło mi. A moje bóle skomentował że prawdopodobnie rosnąca macica, ale lepiej dmuchać na zimne i dużo leżeć i zero sexu.
Pocieszam się że już coraz mniej boli.
A i mam moje pierwsze zdjęcie dzidzi Sam dał.
Tylko nie mam skanera więc musicie uwierzyć na słowo, że cudne

Super że wszystko ok

Co do zdjęcia to Ja tez nie mam skanera ale robię zdjęciu zdjęcie i jest pięknie wszystko widocznie tylko z trybem MAKRO.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość

Super wieści
Bardzo sie cieszę że wszystko OK.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:

Jejciu Kochana trzeba być dobrej myśli że będzie wszystko ok.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:58   #4044
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok

Co do zdjęcia to Ja tez nie mam skanera ale robię zdjęciu zdjęcie i jest pięknie wszystko widocznie tylko z trybem MAKRO.
Pokombinuję jutro, o tym nie pomyślałam, dzięki
Stary 2011-05-30, 19:04   #4045
Messuah

Wypłakałam się i już mi troszke lepiej chociaz i tak chyba dzisiaj nie zasnę... zobacze co bedzie jutro chociaz lekarz byl pesymistycznie nastawiony.... jejku ale mi smutno a tak sie cieszylam ze zobacze dzisiaj swoje malenstwo
Stary 2011-05-30, 19:26   #4046
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Messuah przytulam Cię z nadzieją, jeszcze wszystko się odwróci i będzie dobrze

Nika ja pracuję w przedszkolu i u nas jest nadmiar imion Martyn, Julek, kilka Amelek, a chłopaki to królują Szymony, Bartki i Kubusie, do znudzenia

Mysza moja dziękuję Ci za kciuki, bałam się bardzo, bo byłam na antybiocie, chorowałam. Dziś nie miałam usg, taka wizyta po chorobie ale niespodzianka bo usłyszałam serdusio. Przeszczęśliwa jestem, szyjka twarda, zamknięta, cytologia w normie, cudowne wieści!!!
I muffinko nie stresuj się, moje usg połówkowe dopiero 4 lipca czyli za 5 tyg, wtedy też mykam na l4.

Ggora Ty to cierpliwa jesteś, ja bym swojego tżta wywaliła i już
Mój mi się udał, anioł nie człowiek!!!

Jutro jadę z przedszkolakami do zoo do Zamościa, na dzień dziecka.

Poza tym ok.

Mam nadzieję że wasze dzisiejsze wizyty ok.

Buźki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:44   #4047
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

I po wizycie

Wszystko super. Dzidzia duża zwinęła się w kłębuszek i sobie spała. Pierwszy raz słuchaliśmy bijącego serduszka coś cudownego

Zbadał szyjkę wszystko dobrze zamknięta.
Na następną wizytę prócz normalnych badań krew + mocz doszła jeszcze różyczka dzwoniłam do mamy czy na nią chorowałam i mama powiedziała że nie.
Zdjęcia dzidzi nie mam. Ale za to mam swojego dzisiejszego brzuszka.
Pytałam do kiedy będę brała Duphaston i powiedział że do 20tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard01.jpg (77,6 KB, 42 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:01   #4048
Tincia
Wtajemniczenie

puk, puk... i znowu się pojawiam bez nadrobienia. Weekend spedzilam poza domem- studia, dzis 9 godz w pracy i ledwo dycham, a gdzie tu sily miec do nauki?? !!

myszczeko, muffinko - w koncu zrobie to zdjecie z brzucholem ale nie dzis... jutro męża zmolestuje na jakąś fotke.
Muffko- my ten sam czas ciąży Jutro zapiszę się na połówkowe, ale wstępnie mam date na 22go czerwca. ciekawe czy dzidzia w końcu się pokaże...Zazdroszczę Tobie ruchów niuńki- ja nic nie czujeee

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:04
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:11   #4049
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, nie wiem co powiedziec, mam nadzieje, ze jeszcze wszystko sie odwroci. Przytulam mocno

Cytat:
Jeny, tak mi przykro. Brak słów. Mam nadzieję że jednak usg zawiodło. Odezwij się po odbiorze bety. Jestem z Tobą

Muffinka 68,2mm więc chyba w normie i tętno 150 uderzeń na minutę. Zadnych pomiarów nie robił, bo to nie mój gin, ale i tak był miły i przez chwilę pokazywał części ciała i objaśniał. A zapomniałam napisać w kolejce do gabinetu czekałam 4,5h. Przypomniałam sobie czemu zmieniłam przychodnie.
To sie bidna nasiedzialas, ale najwazniejsze, ze wszystko wyszlo ok

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Mysza moja dziękuję Ci za kciuki, bałam się bardzo, bo byłam na antybiocie, chorowałam. Dziś nie miałam usg, taka wizyta po chorobie ale niespodzianka bo usłyszałam serdusio. Przeszczęśliwa jestem, szyjka twarda, zamknięta, cytologia w normie, cudowne wieści!!!
I muffinko nie stresuj się, moje usg połówkowe dopiero 4 lipca czyli za 5 tyg, wtedy też mykam na l4.

Ggora Ty to cierpliwa jesteś, ja bym swojego tżta wywaliła i już
Mój mi się udał, anioł nie człowiek!!!

Jutro jadę z przedszkolakami do zoo do Zamościa, na dzień dziecka.

Poza tym ok.

Mam nadzieję że wasze dzisiejsze wizyty ok.

Buźki.
Ale ci fajnie, ja mojego malego niunia jeszcze nie slyszalam, moze na nastepnej wizycie. Juz mi nerw przeszedl i dzidziol zaczal znowu delikatnie kopac Milej wycieczki zycze

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
I po wizycie

Wszystko super. Dzidzia duża zwinęła się w kłębuszek i sobie spała. Pierwszy raz słuchaliśmy bijącego serduszka coś cudownego

Zbadał szyjkę wszystko dobrze zamknięta.
Na następną wizytę prócz normalnych badań krew + mocz doszła jeszcze różyczka dzwoniłam do mamy czy na nią chorowałam i mama powiedziała że nie.
Zdjęcia dzidzi nie mam. Ale za to mam swojego dzisiejszego brzuszka.
Pytałam do kiedy będę brała Duphaston i powiedział że do 20tygodnia
joamic tobie tez zazdroszcze tego serducha i zakochalam sie w twoim brzuszku

Tincia spokojnie, ja negocjowalam z fasolem porzadnego kopa na dzien matki (bo wczesniej sporadycznie jakies smyranie sie zdarzylo), a na nastepny dzien niespodzianka i juz teraz regularnie sie zdarza. Wszystko w swoim czasie. I tak jestem zdziwiona, ze tak szybko, bo mozna i po 20tc czuc...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:16
Stary 2011-05-30, 20:16   #4050
marli
Raczkowanie

Joamic gratulacje z okazji dobrych wieści na wizycie, Gosiaczku dla Ciebbie również z tej samej okazji

Dziewczyny pewnie słyszałyście o tej serii zatruć najprawdopodobniej warzywami w Niemczech i nie tylko czy w związku z tym rezygnujecie z jedzenia surowych warzyw? Bo ja się poważnie zastanawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości