|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1142 |
|
kobieta za ladą
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
irenkaaa ja faktury oplacam w banku ,szukam dalej moze znajde ten kwitek noszsz wszystkie mam oprócz tego
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Powariowali z tymi cenami.
Osobiście mam zamiar znaleźć kostium w cenie ok. 50zł. Punto, dzięki za info odnośnie dworca.
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
600 zł to gruba przesada - wolę kupić dwa a taniej! ![]() Ale żar.... ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Dobrze że przytachaliśmy dziś z piwnicy wentylator Uff odrazu przyjemniej się siedzi ![]() Tż wyczyścił klosze wreszcie i przyniósł z piwnicy farbę (poprawki na balkonie się szykują) Postępy ![]() Kiedyś kupiłam w Lidlu z okazji tygodnia azjatyckiego sos słodko - kwaśny. Dziś zaserwowałam go na obiad... Początkowo zjadliwy ale później zrobiło się strasznie kawaśnie aż niedobrze ![]() Tak więc nie najedliśmy się...tż powiedział że najlepszym się zdarza i trudno, zje hod-doga na stacji przed pracą. A ja na pocieszenie raczę się zimnym bro ![]() zaczęłam oglądać kostiumy ratujcie
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
W życiu nie dam za strój 600 zł
chcę przeznaczyć ok 100 zł, nie więcejKupiłam kalafior w warzywniaku i jutro zrobię do niego jajko sadzone i ziemniaki, mój tż uwielbia takie obiadki ![]() Poszłabym się jutro poopalać ale nie mam z kim a sama nie lubię i chyba najlepiej będzie jak nasmaruje się balsamem brązującym
|
#1146 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ogarnęłam chatkę, przyjęłam gościa, podałam obiad i idę poleżeć
Ale ogólnie nie jest źle
|
|
#1147 |
|
kobieta za ladą
|
przyznali nam kredyt
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja jak z mama?
![]() my poleglismy po obiedzie na prawie 3 godz 600 pln za stroj o matko toz to ze zlota chyba w sumie duzo tego materialu niemadudi
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
|
#1151 |
|
kobieta za ladą
|
jeny normalnie czuje powera heheh posprzatałam u młodej,wstawiłam pranie zaraz biore sie za flaczki
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dudi super gratulacje. To teraz tylko działać.
Z tym strojem to przegiecie. W Bon prix też są fajne stroje
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny to ja coś wam powiem odnośnie stroju Victoria Secret który kosztował 500 zł . Ostatnio jak byłam w domu mój brat przynosi mi siateczkę i mówi zobacz. Ja patrzę wyciągam kawałki materiału, i mówi do mnie tak "fajny kostium za 500 zł co nie" ja się na niego patrzę, i nie wiem o co chodzi. W końcu doszłam do tego co to za kostium. Mój brat jak wam kiedyś pisałam rozstał się ze swoją dziewczyną a raczej ona z nim. Jak się okazało niedawno mój brat myślał, że są razem (wszystko działo się w październiku) a ona już od prawie 2 mc (czyli od lipca 2010) spotykała z innym i na 5 dni przed jak by to nazwać "oficjalnym zerwaniem" dostała prześliczny strój Victoria Secret za ponad 500 zł. I właśnie niedawno brat widział ją na basenie z tym chłopakiem w stroju który ona dostała od mojego brata już wiedząc, że nie chce z nim być. A była z nim tylko dlatego, że brat zostawiał jej samochód kasę i był raz na dwa tygdonie na weekend w domu a ona woziła się brata fura z tym drugim gościem. No i brat się ostatnio (jak szczegóły wyszły po 6 mc od rozstania) wkurzył i kazał jej oddać ten strój, jak to powiedział "nie będzie paradować przed innymi facetami w stroju który dostała od niego tym bardziej, że jak go brała to myślała jak zerwać z bratem tz. wiedziała że już z nim nie chce być". I tak go pociachała na drobne kawałeczki, że szok aż serce boli. A strój był taki ślicznyyy Idę was dalej nadrabiać
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2011-05-30 o 17:53 |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
lekarka tylko mówiła że zastanawiają się czy nie wyjąć mamie tej rurki tracheotomijnej, ale muszą to skonsultować z anestezjologiem ja dostałam dzisiaj okres i tak mnie w pewnym momencie brzuch bolał że nie mogłam wstać z sofy tata akurat szedł do mnie to kupił mi ibuprom max i na szczęście ból przeszedłwysprzątałam trochę mieszkanie, był u mnie tata na kolacji i teraz siedzę z herbatą i zaraz idę się kąpać |
|
|
|
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
ijaa właśnie w faktach jest o oddawaniu zwłok na uczelnię... Jakaś strona mignęła o świadomej donacji, że tam jakiś formularz jest itp. Tak odnośnie tego, co pisałaś, a co udało mi się wyłapać.
|
|
|
|
#1156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro będzie sukienka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja po 12h wróciłam z uczelni i padnięta jestem |
||||
|
|
|
#1157 |
|
kobieta za ladą
|
dziewczyny znalazłam dowód wplaty za grudniową fakturę,co więcej znalazłam wszystkie faktury i wszystkie pisma które do mnie dotarły wraz z pismem ze z zwiazku z opuznieniem pocztowym fakturę grudniową mogę zapłacic nie do 12 grudnia ale do 30 grudnia 2010 r(zapłaciłam 10go bo faktura przyszla do mnie 3 go stycznia)
generalnie moga mnie cmoknąć >
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja dziś cały piękny dzień spędziłam w pracy ![]() Cytat:
Dudi, gratuluje kredytu no i z polsatem też się rozprawisz, skoro potwierdzenie się znalazło![]() Dodaja, beznadziejnie, że tak wyszło z Twoją obroną ![]() Anastazja, Bordowa, kciuki za Mamy ![]() Oliwka, to Twój brat i jego eks dziewczyna są siebie warci świetna historia |
|
|
|
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Juuuuuuhuuuu!
Cytat:
Cytat:
Wystarczy formularz z poświadczeniem notarialnym i mogę być oddana. ![]() Zrozumiałam tylko, że nawet jak to zrobię, to rodzina może mnie nie oddać, wbrew mojej woli. TŻa już przekabaciłam, że sobie nie życzę i ma mnie nie wykradać. ![]() A tak na serio, chciałabym żeby to była tylko moja decyzja. Jedyna i nieodwołalna. Zastanawiam się też, jak to wygląda w przypadku oddania organów do przeszczepu. Czy jedna rzecz nie wyklucza drugiej? (bo wyczytałam, że zwłoki po sekcji się nie nadają )Cytat:
Mogą Ci naskoczyć. Normalnie cudny ciepły wieczór jest. Właśnie z rowerów wróciliśmy. Godzinka pedałowania zaliczona. Ogólnie mamy w chacie burdel na cztery fajery, ale dzisiaj już nam się nie chce ruszać zadków. Jak to mówią, jutro też jest dzień. Wbiłam się dzisiaj w kieckę z zeszłego roku i normalnie wyglądam jak szynka sznurkiem obwiązana! Masakra! W związku z tym wprowadzamy z TŻ nowy plan - jego pomysłu. Według niego do września będziemy super lachonem i super ciachem. Zobaczymy, co nam z tego wyjdzie. ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Dzięki. Też już dotarłam do tej drugiej strony.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-05-30 o 20:44 |
|||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa to zdradź ten plan, sama chętnie skorzystam
dudi ![]() wymęczona jestem, na siłowni brak klimatyzacji, więc dodatkowo jest sauna gratis, a po takich ćwiczeniach i po saunie to człowiek nie ma na nic siły
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
prosze bardzo
a jest taka mozliwosc ze np. Ty podpiszesz te dokumenty a rodzina moze sie nie zgodzic? o i jak to sie ma jesli np. chcesz oddac organy ? czy jedno z drugim sie moze wykluczac? mam mega katar i bol gardla dobrze ze jutro tez wolne |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Plan, jak plan!
![]() Dużo ruchu, oboje na diecie - TŻ chce schudnąć mniej więcej tyle co ja. Ja chcę dodatkowo wyćwiczyć i rozciągnąć ciało, a TŻ przybrać trochę w barach. Do tej pory było tak, że TŻ oczywiście obiad ze mną zjadł, ale poza tym, a to serek, a to ciastka, a to inne cuda. Nie jest wtedy łatwo. Właśnie zrobiliśmy sobie wypasioną tabelę z wykresem. Układamy menu i dziaaaaaaaałamy! ![]() Nic szczególnego tak na prawdę, ale myślę, że wzajemna mobilizacja może dużo pomóc.
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w tej kwesti Tż nie chce pomagać, mimo, że na ćwiczenia razem chodzimy. Także muszę sobie sama radzić niestety, choć czasem mógłby mnie jakoś zmotywować, a on tylko: jak chcesz to jedz, ja ci nie bronię
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
§ 4 3. W przypadku nie wyrażenia zgody na donację zwłok przez rodzinę zmarłego, wbrew woli Donatora wyrażonej w „Akcie przekazania zwłok”, jest ona zobowiązana do pokrycia kosztów poniesionych przez Uczelnię z tego tytułu do chwili powiadomienia Uczelni o braku takiej zgody. Mniemam więc, że jak się uprą to mimo mojej woli nie oddadzą i nikt im nic nie zrobi. Zwłaszcza, że to ktoś z rodziny musi powiadomić uniwersytet o zgonie, więc jeśli tego nie zrobi to dupa blada. ![]() Znalazłam też, że: § 3 4. Odstąpienie przez Uczelnię od przejęcia zwłok jest możliwe w przypadkach przewidzianych przepisami prawa, a także w przypadku zwłok: - w stanie rozkładu gnilnego - poddanych badaniu sekcyjnemu - zmarłego w wyniku uogólnionej choroby nowotworowej (powikłania w wyniku chemioterapii i rtg terapii) - zmarłego z rozpoznanym WZW typ C - zmarłego z rozpoznanym zakażeniem HIV. Nie wiem, czy rozumieć to przez: było już "grzebane" (przepraszam za obcesowość) w tych zwłokach, więc studenci nie mają po co ich badać, bo nie wyglądają jak powinny, czy że śmierć nastąpiła w skutek czegoś gdzie sekcja była konieczna i dlatego ciało się nie nadaje (jakaś choroba wyklucza czy coś - nie wiem nie znam się) Analogicznie do pierwszego można by zatem przyjąć, że jeśli się odda organy to ciało będzie "wybrakowane" w dużym stopniu może nawet. A takie może nie są dla studentów potrzebne.
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak we 2 razniej napewno
|
|
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc SPD
![]() Nadrabiam Was ale ciezko mi idzie, wiec tylko tak na szybciutko napisze ![]() Cytat:
Wtedy takie cialo nie moze byz przekazane uczelni. Jezeli zas chodzi o pobranie narzadow to tu sie nie spotkalam z tym ze nie mozna oddac ciala ale 100% pewnosci nie mam. Najpierw pobieraja narzady a potem cialo chyba mozna przekazac uczelni bo kazde cialo jest wazne, nawet jezeli powiedzmy sie da sie z niego uczyc w calosci bo brakuje narzadow to zawsze i tak sa bardzo potrzebne preparaty ktore mozna z niego wykonac
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bym wypadało najlepiej. Muszę się dowiedzieć zanim podejmę decyzję, bo wolę oddać organy niż zwłoki do badań. Chyba, że można to i to, albo oddanie zwłok z zaznaczeniem że tylko wtedy gdy choroba nie pozwala przeszczepić narządów. TŻ się ze mnie śmieje, że młoda jestem, a już wszystko chce rozdysponować - mogłabym jeszcze poczekać. Szpik, organy, całe ciało. Nie wiadomo co naukowcy za 30 lat wymyślą. Może coś fajniejszego. ![]() I stwierdził, że mam go później nie nawiedzać, ale on do Katowic na cmentarz jeździć nie będzie.
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu do Katowic? Nie chcesz wspomoc lodzkiej uczelni?
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
moze w Łodzi tez potrzebuja
moze nie bedzie musial do Katowic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

chcę przeznaczyć ok 100 zł, nie więcej
a sama nie lubię i chyba najlepiej będzie jak nasmaruje się balsamem brązującym

tata akurat szedł do mnie to kupił mi ibuprom max i na szczęście ból przeszedł
>