Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-30, 11:33   #3211
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Co do piersi kurczaka to¿ to pycha miêso! Ale np. na patelnie bezt³uszczow± albo w rêkawie. Czemu jesz ci±gle piersi? A ryby? Udka z kurczaka? Jaki¶ sos do miêsa? Do owsianki trochê czekolady! Jakie¶ ciasto dobre upiecz i zdrowe. Ciastka chocia¿by owsiane z jab³kiem i rodzynkami?
Jakbym mia³a tak± redukcjê jak Ty skomplikowana tobym pad³a po tygodniu (a i tak pad³am i da³am siê w weekend skusiæ )
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:37   #3212
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
Napisane przez f_ola Poka¿ wiadomo¶æ
Co do piersi kurczaka to¿ to pycha miêso! Ale np. na patelnie bezt³uszczow± albo w rêkawie. Czemu jesz ci±gle piersi? A ryby? Udka z kurczaka? Jaki¶ sos do miêsa? Do owsianki trochê czekolady! Jakie¶ ciasto dobre upiecz i zdrowe. Ciastka chocia¿by owsiane z jab³kiem i rodzynkami?
Jakbym mia³a tak± redukcjê jak Ty skomplikowana tobym pad³a po tygodniu (a i tak pad³am i da³am siê w weekend skusiæ )
Ona jest na Przytyciu
ale Ona i tak siê nie skusi...

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:03   #3213
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze R :

I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, ³y¿ka otr±b) na szklance mleka 1,5% z brzoskwini±, skruszonymi dwoma kawa³kami crunchy egzotycznego, ma³± ³y¿eczk± mas³a orzechowego - by³a pyszna i bardzo gêsta
II nie bêdzie, bo w³a¶nie skoñczy³am owsiankê
III dwa pe³noziarniste nale¶niki z kurczakiem, sa³at±, ogórkiem kiszonym i papryk±
IV serek homo ze s³onecznikiem
V omlet z jajek i wêdliny, jakie¶ warzywka do przegryzienia

proszê o ocenê
oprócz braku bia³ka w ¶niadaniu to ok. i wiecej warzyw by siê przyda³o, mo¿e do tej kolacji, bo teraz lato to warzywka s± ¶wie¿e, trzeba korzystaæ
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:13   #3214
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Dziêkujê za ocenê hm, a jak przymyciæ bia³ko do owsianki? z serkiem wiejskim ¶rednio mi smakowa³a, a z twarogiem wysz³a zbyt rzadka, macie jakie¶ inne pomys³y? a warzyw ma³o, bo dzi¶ wybieram siê na zakupy i pewnie gdybym nie wsta³a tak pó¼no i zjad³a II ¶niadanie, to tam by³oby warzywnie dziêki
Stary 2011-05-30, 13:16   #3215
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

w zamierzeniu u/r
40 min biegu
¶niadanie
3 kromki du¿e chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± cielec±,serek wiejski 200g, rzodkiewki kawa z mlekiem
2 ¶niadanie
jab³ko, pó³ puszki tuñczyka wsw
obiad
zupa koperkowa, sa³atka z tunczyka ,sa³aty, pomidorów, ogórka, szynki i oliwy z oliwek

1h zumby
banan
kolacja
twaróg 250g z rzodkiewkami i pomidorem

skusi sie ktos oceniæ?
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:25   #3216
mpati86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 174

Moje U:

¦: grahamka du¿a: pó³ z mas³em orzechowym sante; serkiem w plastrach campresi ¶mietankowym i d¿emem malinowo- granatowym s³odzonym naturalnym sokiem z winogron; pó³ z mas³em, serem i majonezem; pomidor; banan; kawa z mlekiem

II ¦: du¿e ciastko owsiane czekoladowe; 2 cukierki micha³ki bia³e; kawa z mlekiem

w miêdzy czasie jab³ko

Obiad: rosó³ z makaronem;
du¿y dewolaj; surówka z kapustki bia³ej z olejem; dewolaj w grubej panierce; ziemniaki z pietruch± polane sosem pieczarkowym ( obiad du¿y restauracja)

P: twaro¿ek domowy plus sporo mas³a orzechowego sante; mleko z kaw±

K: 2 kawa³ki chleba ¿ytniego- jeden z serkiem waniliowym maækowy; jeden z mas³em; serkiem typu w³oskiego campresi i ca³ym jajkiem gotowanym; herbata + s³odzik
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:52   #3217
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
w zamierzeniu u/r
40 min biegu
¶niadanie
3 kromki du¿e chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± cielec±,serek wiejski 200g, rzodkiewki kawa z mlekiem
2 ¶niadanie
jab³ko, pó³ puszki tuñczyka wsw
obiad
zupa koperkowa, sa³atka z tunczyka ,sa³aty, pomidorów, ogórka, szynki i oliwy z oliwek

1h zumby
banan
kolacja
twaróg 250g z rzodkiewkami i pomidorem

skusi sie ktos oceniæ?

nie podoba mi sie posi³ek po treningu, ten banan niepotrzebny, a szybkowch³anialnego bia³ka brak. na redukcji po treningu najwa¿niejsze jest bia³ko, a nie wêgle. a tak to ok
Stary 2011-05-30, 14:51   #3218
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
co jest s³odkiego w kefirku i 2 kosteczkach gorzkiej czekolady?
dla mnie to takie smutne, nie smaczne, wyliczone, wycackane, ortorektyczne wrêcz, je¶li na tym ty³a¶ to wspó³czujê, wiem ¿e to farum o zdrowym od¿ywianiu, ale ten jd³ospis nie jest zdrowej osoby która chce normalnie je¶æ,bo skupiasz siê na pierdo³ach, czemu jeden owoc, ten podwieczorek to ja niewiem, lubisz sam kefir? Dlaczego nie lody albo budyñ? omlet, nale¶nik no co¶ smacznego. obiad piêkny na redukcje, mo¿e skorzystam choæ nie wiem czy przê³kê takie suche miêso....
Nie wie¿ê ¿e to wszystko Ci smakujê, poprostu nie wie¿ê.
Pozatym stanowczo za ma³o t³uszczów.
Popieram. JAk dla mnie to za ma³o na 2 ¶niadanie i podwieczorek ale to tylko moja opinia.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:54   #3219
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

Ervisha! Ty ¿yjesz!
co u Ciebie, gdzie by³a¶ jak Ciê nie by³o? odpisz na KZ mo¿e.

zabqa92, redukcja nie jest Ci potrzebna, prawda? :-( po co to odchudzanie?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:19   #3220
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Ironique, ja robi³am tak. Ju¿ na diecie jad³am ma³o, wiêc po niej by³o jeszcze gorzej - po ka¿dym posi³ku ból ¿o³±dka i po prostu nie by³am w stanie je¶æ wiêcej. Wiêc jad³am duu¿o posi³ków ale malutkich, naprawdê ma³ych. Parê ³y¿ek makaronu, i tak dalej. Z czasem zwiêksza³am ka¿dy posi³ek, dodawa³am co¶. D³uga droga, ale po pewnym czasie organizm sam domaga³ siê wiêcej jedzenia a ¿o³±dek ju¿ tak nie bola³. I tak dalej, i tak dalej. No i dalej tak robiê. Czasem patrzê, jak dziewczyny wstawiaj± swoje jad³ospisy, owsianka z 6 ³y¿ek a ja ledwo dopycham 3-4. Mo¿e to nie od razu zwiêkszy apetyt ale z czasem przyzwyczaisz siê do jedzenie wiêcej.
Mam nadziejê, ¿e co¶ tam pomog³am.
A jad³ospis faktycznie malutki, choæ jako¶ciowo w³a¶ciwie okey.
dziêkujê staram siê tak robiæ i muszê przyznaæ, ¿e co¶ tam - co¶ tam siê poprawia mam nadziejê, ¿e ju¿ nied³ugo bêdê mog³a znowu je¶æ normalnie i ¿o³±dek nie bêdzie siê buntowa³...
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:47   #3221
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
Ona jest na Przytyciu
ale Ona i tak siê nie skusi...

Wiem ¿e jest na przytyciu. Chcia³am powiedzieæ ¿e jakby moja edukcja wygl±da³a posi³kowo jak przytycie jej toby by³o masakrycznie ciê¿ko. Ale w³a¶nie o to chodzi ¿e to wygl±da niesmacznie trochu...a jedzenie które zjada wygl±da jak jaka¶ karaaaa albo co¶...To nie brzmi smacznie a powinno skoro P .

Coby offa nie by³o
Dzisiaj na Rce:
¦: owsianka z gruszk± i jab³kiem- ciut cynamonu ( wsta³am po 10 wiêc jedno ¶niadanie- obiad wcze¶niej)
O: ryba sma¿ona bez t³uszczu z kapust± kiszon± i po³ow± kromki razowca z mas³em i szczypiorkiem
P: pó³ szklanki kefiru i du¿e ciastko jab³kowo-owsiane (bez cukru z przepisu na wiza¿u^^)

na kolacjê planuje twaro¿ek ze szczypiorem i kawa³ek ryby z warzywkami gotowanymi

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:03
Stary 2011-05-30, 16:18   #3222
ktmk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 338

Dobra, chyba zacznê wklejaæ to swoje jad³ospisy, mo¿e poddawanie ich opinii publicznej zmobilizuje mnie do ró¿norodno¶ci i zaprzestania podjadania na tak du¿± skalê jak ostatnio

U:
1. 2 kromki razowca z³o¿one z mas³em, plastrem ¿ó³tego sera, plastrem szynki, pomidorem; serek homo wan. z ³y¿eczk± s³onecznika i bananem
2. 2 kromki razowca z mas³em, serkiem ¶mietankowym do smarowania i ogórkiem zielonym, szynk±
3. du¿y talerz zupy pomidorowej z po³ow± woreczka ry¿u parabolicznego, marchewk±, miêsem i natk±; du¿a kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± miodu
4. bu³ka razowa, serek kanapkowy, mas³o, szynka, sa³ata, pomidor, 2 kawa³ki ¶ledzia, ma¶lanka straciatella 250 ml ;p
+ du¿e kakao z miodem

Edytowane przez ktmk
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:47
ktmk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:34   #3223
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem ¿e jest na przytyciu. Chcia³am powiedzieæ ¿e jakby moja edukcja wygl±da³a posi³kowo jak przytycie jej toby by³o masakrycznie ciê¿ko. Ale w³a¶nie o to chodzi ¿e to wygl±da niesmacznie trochu...a jedzenie które zjada wygl±da jak jaka¶ karaaaa albo co¶...To nie brzmi smacznie a powinno skoro P .

Coby offa nie by³o
Dzisiaj na Rce:
¦: owsianka z gruszk± i jab³kiem- ciut cynamonu ( wsta³am po 10 wiêc jedno ¶niadanie- obiad wcze¶niej) bia³ko?
O: ryba sma¿ona bez t³uszczu z kapust± kiszon± i po³ow± kromki razowca z mas³em i szczypiorkiem ok
P: pó³ szklanki kefiru i du¿e ciastko jab³kowo-owsiane (bez cukru z przepisu na wiza¿u^^) bia³ko ?

na kolacjê planuje twaro¿ek ze szczypiorem i kawa³ek ryby z warzywkami gotowanymi ok
kalorycznie troche ma³o, ¶niadanie i podwieczorek s³abe, reszta ok

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:38
Stary 2011-05-30, 16:36   #3224
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
ok

kalorycznie troche ma³o, ¶niadanie i podwieczorek s³abe, reszta ok
owsianka na mleku? wiêc siê liczy jako bia³ko?
czyli ¿e kefiru nie liczyæ jako bia³ko? tak jak i mleka?A ma¶lanka?
By³am pewna ze wrzucam w posi³ki bia³ko...

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:38
Stary 2011-05-30, 16:43   #3225
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Mleko, kefir, ma¶lanka, jogurt naturalny - sporo wêgli, ma³o bia³ka
Bia³ko - serek wiejski/homo naturalny, twaróg, ryby, miêso, jaja

Przy czym z nabia³em nie nale¿y przesadzaæ, najlepsze, pe³nowarto¶ciowe bia³ko to ryby, miêso i jaja

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:44
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:44   #3226
f_ola
Zakorzenienie

Dziêkujê za wyja¶nienie
Stary 2011-05-30, 16:46   #3227
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
ogólnie nabia³ to nienajlepsze ¼ród³o bia³ka, jak ju¿ to twaróg czy wiejski. reszta to bardziej ¼ród³o wêgli nie znaczy to, ¿e ma¶lanka czy kefir nie s± zdrowe, bo dzia³aj± bardzo dobrze na florê bakteryjn± jelit, ale ¼ród³em bia³ka nie s±.
Stary 2011-05-30, 18:05   #3228
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Nora, mi smakuj±. takie troszkê kwaskowate. Wgl swiezych pomidorow nie lubie, tylko suszone, a zupe pomidorow± kocham tak jak sos to tak jak ja. A spróbowaæ je muszê.

hahah, jakies aluzje co do milki? XD szczerze, to jakos nie przepadam, taka strasznie slodka, chociaz maja kilka naprawdê dobrych ja tam lubiê wszystkie! a najbardziej to t± z waflem albo jogurtow±.

a sorki, to FRUTILLA a nie fruitella ;D http://www.lod-kot.pl/files/frutilla-24szt.-koral.jpeg aa.. no bo to drugie, to wiem, ¿e takie ¿elki by³y

sama robilam tzn z mama muffinki sa naszymi popisowymi slodkosciami muszê te¿ piec, kupi³am ju¿ foremki.

P na dzisiaj
I 2 kanapki na cieplo z mozzarella, wêdlin±, ogorkiem i salat± + koktajl truskawkowy z kawalkami cytryny posypany muesli w lodówie czeka mozzarella. kocham twoje koktajle.

II twaróg z truskawkami i suszonymi owocami + pasek czekolady tiramisu ojj jami.

III kopytka jakeis 250 g, bo bylo opakowanie 0.5kg na mnie i brata do tego salatka [pekinka, ogorek konserwowy, zielony groszek, kukurydza, jogurt naturalny, musztarda] nie ma to jak na spó³ê z bratem

IV smakija tiramisu [wiem, paskudztwo chemiczne , ale dawniej mi smakowalo wiec chcialam znow zjesc i skonczylo sie na tym, ze bylo mi niedobrze ] + duza kroma prawdziwego domowego chleba na zakwasie od babci z wêdlina i warzywnym okladem jeej... za³atw mi babciê, to takie nie fair.

V zaraz bed± pancakes albo grahamka na 3 - z Bieluchem, wedlina, ¿ó³tym serem. panecakes!!

dzisiaj chyba takie lekkie P, prawda?
No fakt, tak trochê chyba mniej ni¿ zwykle.. ¶niadanie szczególnie. Ale za to smacznie jak zawsze.

ejj skomplikowana, jeste¶ skomplikowana, serio.

Dzisiejsze P i Poszukiwanie materia³ów na kieckê (uda³o siê)

¦:
ee.... serek wiejski z brzoskwiniami, p³atkami chocapic (mamuniu to mi siê nie znudzi), cynamonem i miodem. Dwie kromki chleba ziarnistego grubo z mas³em, sa³at±, obie z szynk± i serem, ogórkiem i rzodkiewk±.

II¶: a) serek wiejski (znów) z miodem, co¶ jak Kubu¶ ale z lidla i wiêksza pojemno¶æ.
b) kajzerka grubo z mase³kiem, sa³at±, szynk± i zielon± papryk±.

Ob: U cioci, a wiêc meeeega spora porcja, na takim ogroooooomnym talerzu - potrawka. Woreczek ry¿u, ten sos cytrynowy(?)(ten ry¿ p³ywa³) z rodzynami, dwa skrzyd³a z roso³u; szklanka togo¿e roso³u.

P: jogurt z musli egzotycznym i p³atkami cornflakes; jab³ko

za chwilê siê skuszê chyba na cukierka 'chrupanka krakowska'

K: du¿a sojowa bu³a (100g) z mas³em, szynk± i serkiem topionym albo bia³ym z zio³ami/ mozzarell±. No siê zobaczy co bêdzie.

I jak?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:09   #3229
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze P i Poszukiwanie materia³ów na kieckê (uda³o siê)

¦:
ee.... serek wiejski z brzoskwiniami, p³atkami chocapic (mamuniu to mi siê nie znudzi), cynamonem i miodem. Dwie kromki chleba ziarnistego grubo z mas³em, sa³at±, obie z szynk± i serem, ogórkiem i rzodkiewk±. ³adnie, chocia¿ do serka oprócz p³atków mog³y wpa¶æ orzechy

II¶: a) serek wiejski (znów) z miodem, co¶ jak Kubu¶ ale z lidla i wiêksza pojemno¶æ. doda³abym orzechów lub innych bakalii do serka
b) kajzerka grubo z mase³kiem, sa³at±, szynk± i zielon± papryk±. mo¿e owoc do tego?

Ob: U cioci, a wiêc meeeega spora porcja, na takim ogroooooomnym talerzu - potrawka. Woreczek ry¿u, ten sos cytrynowy(?)(ten ry¿ p³ywa³) z rodzynami, dwa skrzyd³a z roso³u; szklanka togo¿e roso³u. ok

P: jogurt z musli egzotycznym i p³atkami cornflakes; jab³ko tu bym dorzuci³a co¶ konkretniejszego, np. kromkê chleba/rogalik z mas³em orzechowym czy co¶ no i do jogurtu te¿ mog³y wpa¶æ orzechy/pestki - ich nigdy za wiele

za chwilê siê skuszê chyba na cukierka 'chrupanka krakowska'

K: du¿a sojowa bu³a (100g) z mas³em, szynk± i serkiem topionym albo bia³ym z zio³ami/ mozzarell±. No siê zobaczy co bêdzie. dorzuci³abym co¶ jeszcze

I jak?
jw.
my¶lê, ¿e jest dobrze, ale popracowa³abym mo¿e nad jako¶ci± - trochê wiêcej owoców, warzyw i NNKT nigdy nie szkodzi
a zwa¿y³a¶ siê w koñcu?

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-05-30 o 18:10
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:15   #3230
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
my¶lê, ¿e jest dobrze, ale popracowa³abym mo¿e nad jako¶ci± - trochê wiêcej owoców, warzyw i NNKT nigdy nie szkodzi
a zwa¿y³a¶ siê w koñcu?

orzechy mi siê skoñczy³y, mo¿e pistacje siê gdzie¶ tam znajd± , a mama przed wyp³at±
ma³o owoców..? hmm no w sumie to racja. Popracujê nad tym. Owoce i warzywa samo zdroowie
No siê nie zwa¿y³am, ale my¶lê ¿e jest postêp. Znaczy siê wiem ile ju¿ jest na pewno do przodu, ale nie dok³adnie Nie powiem Tajemnica pañstwowa.
W przysz³y czwartek siê upewniê i zmieniê swój opis
Dziêkujê za ocenê.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 18:48   #3231
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

R:

I¶: Omlet z 2 du¿ych jaj na ma¶le, 1/2 kostki twarogu t³ustego + kilka truskawek i ³y¿eczka miodu, cynamon

II¶: serek bieluch + s³onecznik i fistaszki naturalne

sok marchwiowy jednodniowy + kilka truskawek

O: 300 g schabu duszonego na ma¶le&oliwie ze szpinakiem i serem feta

kanapka z prawdziwego ¿ytniego chleba grubo posmarowana mas³em z sa³at±, szpinakiem, pomidorem i papryk±

1.5 godz boksu

K: ³oso¶ z oliw± lub kawa³ek kie³basy prosto od ch³opa

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:17   #3232
vikuniaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 029

R/U

¦niadanie:
serek wiejski lekki

Drugie ¶niadanie:
Du¿a pomarañcza

Obiad:
2 kajzerki z serkiem topionym, pomidorem i cebul±, 3 ³y¿ki sa³atki greckiej z oliw±

Przek±ska:
5 ciastek weselnych

Podwieczorek:
ciep³e mleko z ma³± kaw±

Kolacja:
kakao z ciep³ym mlekiem, parê orzechów w³oskich

Oprócz tego herbata zielona i woda z cytryn±.

Wiem, ¿e obiad nijaki-w pracy by³am i jako¶ tak wysz³o. Ogólnie przez upa³y mam s³abszy apetyt .
Stary 2011-05-30, 19:20   #3233
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Przy czym z nabia³em nie nale¿y przesadzaæ, najlepsze, pe³nowarto¶ciowe bia³ko to ryby, miêso i jaja
CZemu nie wolno przesadzaæ z nabia³em ?

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:22   #3234
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Mleko, kefir, ma¶lanka, jogurt naturalny - sporo wêgli, ma³o bia³ka
Bia³ko - serek wiejski/homo naturalny, twaróg, ryby, miêso, jaja

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
CZemu nie wolno przesadzaæ z nabia³em ?
Zakwasza organizm. Obciaza watrobe

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:24   #3235
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Maczku, jak siê czujesz na tym nowym jadle?

R
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, jedna otr±b) na wodzie z serkiem homo, brzoskwiniami, cynamonem i miodem
II du¿a kromka (ok.90 g) chleba s³onecznikowego z mas³em, wêdlin± i pomidorem, jab³ko
III rozdrobnione miêso z kurczaka z sosem warzywnym i po³ow± woreczka br±zowego ry¿u
IV za bardzo du¿a gar¶æ s³onecznika jak znam ¿ycie + sa³atka warzywna
V du¿y opiekany filet z makreli

Stary 2011-05-30, 19:27   #3236
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

na pocz±tek siê wy¿alê i nie wiem, pochwalê?
dziwne to wszystko, ale tak; miesi±c temu waga pokaza³a 68kg-by³am mega szczê¶liwa, ale moje wymiary udo-60, biadra-90-talia-77-biust-97
to masakra jaka¶ potem by³am w szpitalu, jad³am przez dwa tygodnie dok³adnie tak-kanapka z margaryn±, jajko, pomidor, inka na mleku z cukrem, obiad-wodo-zupa oble¶na jak nie wiem, potem gdzie¶ tam jogurt owocowy i owoc, kolacja zawsze domowa bo szpitalne to jaka¶ masakra-i to by³o miêsko jakos dobrze przyrz±dzone w domu i sa³atka z oliw±
wróci³am ju¿ jak±¶ chwilê temu, ale zwa¿y³am wczoraj i dzi¶ i no bo..szok
waga uwaga 70kg ale wymiary udo-58, bidodra-88 talia 74 i biust jako¶ bez zmian, dziwne to, czemu waga taka du¿a czu³am ¿e chudnê, zreszt± jak siê macam to czujê ¿e mam coraz wyra¼niejsz± taliê.
o co chodzi? nie jestem przed @, jeszcze czas)

z góry sorki za Ot ale wiem ¿e siê znacie i poradzicie, dajê dzisiejsze
eR;
I.jajecznica z 3jaj i 2bia³ek na ³y¿ce mas³a+pó³ papryki,szczypiorek;p kawa z mlekiem
gdzie¶ tam potem-gejpfruit
II.sznycel z indyka pieczony z twarogiem i szpinakiem; nieca³e pó³ worka br±zowego ry¿u; ma³a sa³atka z pekinki,po³owy pomidora,ogórka,papryki, cebulki, i kilku rzodkiew;
godzina intensywnego p³ywania;1,5h rower;
III.puszka tuñczyka wsw,kilka ³y¿ek homo nat, ry¿u z obiadu,curry,papryczka chilli, pó³ pomidora, s³odkiej papryki i dymki
IV.bêdzie zaraz pó³ wêdzonej makreli i niechcê nic wiêcej

+580323litrów wody&zielonej herbaty

edit;czy posi³ki oko³otreningowe ujd±?
i czy taki wysi³ek wystarczy? na bieganie...nie mam si³ i silnej woli, mam zadyszkê, kolkê i poprostu nienawidzê... w grê wchodzi tylko marszo-bieg (z przewag± marszu)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-05-30 o 19:43
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:31   #3237
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

wrzucam U.
1¶n -
dwie kromki ¿ytniego pe³noziarnistego z mozzarell± i pomidorem, wiejski lekki ( tata kupi³. )
2¶n - wiejski z ³y¿k± s³onecznika i gar¶ci± ¿urawiny ( nie wiem jak mi siê uda³o zje¶æ dwa pod rz±d? )
pó³ kilo truskawek na trawce z przyjació³k±
obiad - potrawka z kurczaka w sosie pomidorowym - miseczka, 1,5 kotleta mielonego z indyka.
3 h na rowerze
podwieczorek - twaróg zmiksowany z jogurtem, mro¿onymi jagodami i ¶liwkami suszonymi.
kolacja - ledwo, parê ruloników z szynki.

Upa³.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:34   #3238
piwonia91
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 422

Moje R (Proszê o ocenê )

¦niadanie: bu³ka grahamka z twaro¿kiem, plasterkiem kurczaka ( sama robiê tak± "szynkê" z kurczaka), papryk± i rzodkiewk±. Du¿y kubek herbaty z pokrzywy a przed wyj¶ciem jeszcze du¿y pomidor.

2¦niadanie:
jab³ko, trochê jogurtu greckiego z suszonymi figami (a¿ 8 ) i gar¶ci± orzechów. Kawa czarna. (wiem, ¿e ma³o, ale jako¶ nie by³am g³odna) A pó¼niej zjad³am jeszcze miseczkê truskawek

Obiad:
dwa kawa³ki ryby (fl±dry) na parze, ry¿ br±zowy, broku³y i kalafior.

Podwieczorek:
warzywa (mieszanka, ale g³ownie cukinia i ¿ó³ta fasolka) z makaronem pe³noziarnistym (ma³a miseczka... mo¿e z 50g..nigdy nie umiem tego okre¶lic). Spory dzbanek zielonej herbaty

Kolacja:
2 du¿e pomidory z bazyli± i chudym twarogiem.

Wypilam dodatkowo 1,5l wody. Trening te¿ by³ : 40min aerobik rano ok. 1h stepper wieczorem.

piwonia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:43   #3239
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 268

Chcia³abym, ¿eby to by³o R, ale g³ównie zale¿y mi na zdrowym od¿ywianiu

1. owsianka - 3³. owsianych, 1³ otr±b pszennych na mleku 1,5% z wod±, pó³ banana, 2 morele suszone, 1 daktyl suszony, parê zurawin, parê ³y¿eczek wiejskiego

zielona herbata

2. kromka ciemnego chleba z serkiem czosnkowym tuñczykiem, sa³ata, pomidorem posypane pieprzem zio³owym i oregano

3. 2 plastry polêdwiczki wieprzowej sma¿onej na patelni grillowej, pare kopytek ze szpinakiem, sos chinski domowej roboty (z warzywami na patelniê), pó³ pomidora

pluszz activ, 4 ³y¿eczki lodów

4. mieszanka orzechów nerkowca, migda³ów, pestek s³oneczniki i dyni

5. pó³ puszki tuñczyka z ogórkiem ma³osolnym, oliwkami, pomidorem suszonym

inka
herbata miêtowa

Bedê stara³a siê, ¿eby by³o coraz lepiej
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:48   #3240
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Hej Sunday

a wiesz powiem Ci, ¿e bardzo dobrze æwiczy mi siê bardzo fajnie, nie mam wzdêæ i nie zasypiam na stoj±co po obiedzie jak to bywa³o do tej pory ( po "normalnym" obiedzie z wêglami) tak¿e w moim przypadku low carb dzia³a super

za miesi±c robiê kompleksowe badania wiêc siê oka¿e jak to ze zdrowiem bêdzie

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.