![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
No nieeee... kolejna winowajczyni! A ja już się nastawiłam na te jeże gwałcące jabłka
![]()
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj w ekomaluchu zaczęły się różne promocje, np. dostawa gratis - to w razie gdyby Was interesowały zakupy. Ja się właśnie namyślam
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jak się dostać do tej grupy, do której dostałam zaproszenie? Nigdzie tego nie widzę w panelu administracyjnym:/
![]() |
#303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z lewej strony monitora masz taką zakładkę "Menu forum". najedź na to i jak się otworzy to kliknij w "Kluby". jak zjedziesz na dół to będzie Pieluszkowo. też tego szukałam, mało czytelnie to jest zrobione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja do klubu wchodzę poprzez swój profil (po prawej str masz widoczne wsyztskie kluby do których przynależysz ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A i nie pisałam, ale od piątku mamy do testów 2 formowanki Pupeko - dzienna i nocna. Fajne sa, dzisiaj pierwsza nocka testowa, bardzo jestem ciekawa na ile sobie poradzi ![]() I dziękuję za życzenia w imieniu Witka. Syn zrobił sobie prezent i w dniu urodzin nauczył się chodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa dla synka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Nie, po prostu poprosiłam o namiary do przelewu
![]() W klubie wrzucam zdj pieluszek - niedawno dotarly. Piekne poprostu, bambuzowy welur od srodka jest tak mieciutki i mily, ze moglabym sama nosic z tego bielizne ;P Wzory cudne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
A u nas zdarzył sie wczoraj mały "wypadek"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio to u nas podobnie kilka dni temu, tyle ze mąż nie wylapal. Kurcze, az nie za bardzo wiedzialam co z pielucha i dzieckiem zrobic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Wczoraj przyszła do mnie pieluszka formowana Storchenkinder na napy i jest duzo za duza
![]() ![]() Bianka a Ty kupiłaś te pieluszki? Rozmiar tej na napy jest identyczny jak rozmiar II pieluszki wiązanej na troczki? Dla Wita masz troczki w romiarze II i rozmiar jest ok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli wyprzedam się jeszcze z pieluszek, to dokupię z pewnościa ekomamowe formowanki (wiem, wiem - przynudzam), tylko wezmę rozm M. Są bardzo miękkie, pieknie dopasowują sie, chloną - mimo że dopiero raz prane - calkiem przyzwoicie. Wychodzą znacznie taniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
No widzisz, mi ta babka napisała, że rozmiar tej pieluszki na napy odpowiada rozmiarowi II na troczki! Masz racje, musze ja przymierzyć do IB SIO.
A ile placiłas za formowanki u eko_mamy? Ona sa z kieszonka, czy juz maja wszyte wkłady? Te Twoje formowanki są welurkowe? Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-05-26 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
33zl. welurkowe, od srodka bambus. Wkłady sa wszyte ale dosc szybko wysychaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
Po złych doświadczeniach z jeżami ekomamy (które wyszły...
![]() ![]()
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Ela - pochwal sie, jakie te sówki upolowałaś
![]() Bianka - co byś poleciła na noc? Przydałoby sie coś dokupić, a jakoś nie mam ochoty na zakup żadnej z pieluszek która juz mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie przyszły, a to jest fotka:
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Elu - super te sówki!
![]() ![]() Widziałyscie nowe materiały u eko_mamy? ![]() ![]() Pieluszkowanie wielo grozi rozwodem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
eko-mama: słonie i dinozaury!!!
![]() kurczę tym razem formowanki mi się marzą ale otulaczy aż tylu nie mam, więc i to wypadałoby kupić ![]() nieee, muszę się chyba powstrzymać (do wypłaty macierzyńskiego albo becikowego ![]() w ogóle to do tej pory trzymaliśmy małego na noc w jednorazówkach, ale jak patrzyłam na jego pupę, żadne kremy nie pomagały, stwierdziłam, że dość tego, przechodzimy tylko na wielo wystarczył JEDEN dzień tylko z tetrą przy pupie (na razie testuję tylko tetrę plus pod nią wkłady cienkie bambusowe, żeby nie było dużej pupy, potem sprawdzę bezpośredni kontakt z polarem, żeby mieć pewność, że nie uczula) i pupa jest gładziutka! ![]() ![]() i zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć stosować NHN, bo właściwie to widzę, kiedy on chce kupę robić, ale z siusiu byłby problem, i wysadzanie nad toaletą chyba mu się nie podoba (dziś próbowałam) - choć może to wynika z problemów z brzuszkiem więc mam pytanie do bianki i velluto chyba: kiedy zaczęłyście dzieci wysadzać? do nocnika czy nad toaletą, a może nad zlewem? z samą kupką, czy siusiu też i po czym to u waszych dzieci było widać, że mają zamiar siku robić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam uzywać pieluch wielorazowych jak synek miał pół roku, wysadzać nad miską zaczęłam jakiś miesiąc później. Rozszerzenie diety spowodowało u synka problemy z wypróżnianiem - wcześniej robił 4 kupki dziennie, po wprowadzaniu nowych produktów jedną, dwie tygodniowo, z dużymi problemami. Wysadzanie nad miską pomagało mu, a ja nie musiałam czyścić pieluch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stefek za nic nie chce przekonac sie do nocnika ![]() ja mam storcheny na troczki, rozmiar II, jest b.fajna Cytat:
![]() ---------------------------------------------------- czesc Kobity, mala przerwa, ale pieluchujemy wielo na calego, zagladne na strone ekomamusi i cos tam powybieramy niedlugo, zdecydowanie IB SIO nie dla nas, za to AIO bomba, formowanki i kieszonki ekomamy - najlepsze! storcheny tez absolutny hit i flipy - na noc nieocenione, oczywiscie kochamy nasze charli banany....
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Justin - witaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Dokładnie o to samo chciałam pytać
![]() ![]() Do nas przyszło zamówienie od eko-mamy i z franiszek, wyglądają rewelacyjnie, potem zaczniemy testowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do formowanek uprzedzam zainteresowanych - rozm L jest naprawde spory ![]() Co do wysadzania to unas od mniej wiecej 4-5 mca życia, zanim nauczył się siedzieć to nad sedesem. Jak już siedział to na nocniku (polecam IKEA, bo ma mały wlot i szeroką krawędź - super na małą pupkę) albo sadzam bezpośrednio na desce sedesowej. Podobnie jak u velluto, u nas są dość regularne wypróżnienia. Kupka zawsze rano, czasami tez po obiedzie. Mlody przed jest niespokojny, sygnaly są jasne i czytelne. Czasami krąży obok toalety. Siku - wysadzam po posiłkach, drzemce i jak widzę ze pielucha np godzine albo 1,5h sucha. Jakoś specjalnie nie komunikuje, ale śmię twierdzić, że znając swój rytm dnia nierzadko czeka z siusianiem na wysadzenie. Uważam, że EC jest bardzo dobrym wstępem do nauki czystości u ponad rocznego dziecka. Żałuję, że nie zaczęłam od poczatku ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tam SIO lubię, AIO mnie wkurza czasem schnięcia. Dla każdego co innego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wrzuć fotke łupów ![]() --- Nie było mnie, bo starsza corka złapała rota, w domu mały szpital, i strach przed odwodnieniem. Na szczęscie powoli jest lepiej. Ehh Ja ostatnio na fali pozytywnych recenzji, zakupiłam Witowi otulacz little penguin - dam szanse raz jeszcze rzepom,ponoć te są wyjątkowo delikatne ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Bianka - chyba Ci umknęło moje pytanie - jaką pieluszke poleciłabyś na noc?
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na noc z kieszonek to chyba najlepiej Wonderoos V2 http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=316 bo jest bardzo chłonna, daje uczucie suchości, ma fajne wkłady. Lepiej sprawdza się u dziewczynek, bo to pieluszka z niskim stanem - chłopcy szybciej przesikują. Z AIO masz tej samej firmy (Hip Hip Baby) Real Easy - nie miałam, ale wiekszość opini bardzo pozytywnych, chwalona jest chlonność i nieprzeciekalnosc pieluszki. Możesz tez sprobować Bambooty nocne (mialam, ale szybk sprzedalam, bo jest bardzo, bardzo niska w stanie - o ile u dziewczynki to nie problem, tak u chlopaka najwiecej wyciekow byloby wlasnie gora).Coprawda jak ja testowalismy to nic nam nie wycieklo, chlonna jest bardzo (ma w sumie 4 wklady wszyte jako jezyki, bambusowo-bawełanine) ale mi osobiscie poprostu nie podeszla. No i handmade'y - mam np franiszkową kieszonkę i do niej grubasny wklad podwójny, skladany uszyty z dwustronnej froty bambusowej. Zestaw nas jeszcze nie zawiodl. Opcje formowanka + otulacz to taki podstawowy zestaw na noc. Testowalismy ostatnio formowanke nocną Pupeko. Jest wielka, ale wytrzymala cala noc, nie bylo wycieku, mila w dotyku, ladnie skrojona. Cena nowej to 42 zl wiec nie ma tragedii. Nie nadaje sie na dzien - dosc szeroka w kroczku.http://www.pupeko.pl/pieluszki/formowanki/na-noc Lada dzien przyjdzie mi do testow formowana bambusowa babyetty + otulacz i wkład. Napiszę jak się sprawuje. Ja akurat nie pieje z zachwytu nt yettowych wyrobów, wcale nie sądzę aby byly lepsze niz wiekszosc handmade. Ceny natomiast sa lekko przegiete. To moja opinia, zeby nie bylo ;P No i koniec elaboratu, Wito wstal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Little Penguin - pieluszki wielorazowe Z radością przedstawiamy nowy cennik kieszonek PUL w rozmiarze one-size (będzie obowiązywał przez cały czerwiec): PUL gładki - 46 zł wykończenie tradycyjne, 49 zł na lamówkę PUL we wzorki - 50 zł wykończenie tradycyjne, 53 zł na lamówkę Pieluszki z aksamitem bambusowym od pupki + 5 zł ... A z okazji Dnia Dziecka 1 czerwca przesyłka gratis!!! Zapraszamy!
![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
biankaa, dzięki za odpowiedź
będziemy próbować z wysadzaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() otulacz tetro nie dla nas, za maly juz, tak jak pisalas wczesniej, w sumie mial 2 razy na sobie, ale ja lubie spore pielusie, wiec moze u was sie sprawdzi, ja chetnie oddam 3 IB SIO i pare wkladow mam sucho, ktorych w ogole nie uzywam (bede w PL za trzy tygodnie, zabiore je ze soba, wiec tylko trzeba byloby oplacic przesylke ze Szczecina), reflektujecie?? ![]() musze zrobic troche miejsca na pare nowych pieluch ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może chcesz ten tetro tez odsprzedac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.