Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 11:08   #301
ela_84
Raczkowanie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ha, bo ja też zamówiłam nutki i jeże
No nieeee... kolejna winowajczyni! A ja już się nastawiłam na te jeże gwałcące jabłka
Stary 2011-05-23, 10:29   #302
ela_84
Raczkowanie

Dzisiaj w ekomaluchu zaczęły się różne promocje, np. dostawa gratis - to w razie gdyby Was interesowały zakupy. Ja się właśnie namyślam

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Jak się dostać do tej grupy, do której dostałam zaproszenie? Nigdzie tego nie widzę w panelu administracyjnym:/
Stary 2011-05-23, 20:07   #303
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

Jak się dostać do tej grupy, do której dostałam zaproszenie? Nigdzie tego nie widzę w panelu administracyjnym:/

Z lewej strony monitora masz taką zakładkę "Menu forum". najedź na to i jak się otworzy to kliknij w "Kluby". jak zjedziesz na dół to będzie Pieluszkowo. też tego szukałam, mało czytelnie to jest zrobione.
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 21:06   #304
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj w ekomaluchu zaczęły się różne promocje, np. dostawa gratis - to w razie gdyby Was interesowały zakupy. Ja się właśnie namyślam

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

No właśnie dostałam newsletter z ekomalucha Ale, że na dzień dzisiejszy fundusz pieluszkowy wyczerpany, to wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami Jutro przyjdą do nas pieluszki od ekomamy

Ja do klubu wchodzę poprzez swój profil (po prawej str masz widoczne wsyztskie kluby do których przynależysz)

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A i nie pisałam, ale od piątku mamy do testów 2 formowanki Pupeko - dzienna i nocna. Fajne sa, dzisiaj pierwsza nocka testowa, bardzo jestem ciekawa na ile sobie poradzi

I dziękuję za życzenia w imieniu Witka. Syn zrobił sobie prezent i w dniu urodzin nauczył się chodzić ))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 09:45   #305
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki za informacje!

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
No właśnie dostałam newsletter z ekomalucha Ale, że na dzień dzisiejszy fundusz pieluszkowy wyczerpany, to wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami Jutro przyjdą do nas pieluszki od ekomamy

Ja do klubu wchodzę poprzez swój profil (po prawej str masz widoczne wsyztskie kluby do których przynależysz)

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A i nie pisałam, ale od piątku mamy do testów 2 formowanki Pupeko - dzienna i nocna. Fajne sa, dzisiaj pierwsza nocka testowa, bardzo jestem ciekawa na ile sobie poradzi

I dziękuję za życzenia w imieniu Witka. Syn zrobił sobie prezent i w dniu urodzin nauczył się chodzić ))
a dostałaś od ekomamy maila z inf o numerze konta itd? ja nic nie mam, a na stronie tego znaleźć nie mogę...

brawa dla synka

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 10:52   #306
biankaaa
Zadomowienie

Nie, po prostu poprosiłam o namiary do przelewu

W klubie wrzucam zdj pieluszek - niedawno dotarly. Piekne poprostu, bambuzowy welur od srodka jest tak mieciutki i mily, ze moglabym sama nosic z tego bielizne ;P Wzory cudne Waski kroczek sprawia, ze w zasadzie niczym nie roznia sie od pamersow
Stary 2011-05-24, 10:59   #307
velluto
Zadomowienie

A u nas zdarzył sie wczoraj mały "wypadek" Moja córka zrobiła kupe w pieluche Bawiła sie z dziadkiem, a on jeszcze nie za bardzo sie orientuje, kiedy szukuje sie "grubsza sprawa" no i stało się Pierwsza nasza kupa w wielo Na szczęście była w zwykłej tetrze za 1,20zł, więc obyło sie bez wiekszych strat, ale szczerze powiem, że podziwiam mamy których dzieci do 3 lat lataja w pieluchach (nawet jednorazówkach) i nie potrafią korzystać z nocnika. Nie dość, że wszystko do prania, to dziecko całe brudne - odmaczałam ją w wanience chyba z pół godziny
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 11:19   #308
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
A u nas zdarzył sie wczoraj mały "wypadek" Moja córka zrobiła kupe w pieluche Bawiła sie z dziadkiem, a on jeszcze nie za bardzo sie orientuje, kiedy szukuje sie "grubsza sprawa" no i stało się Pierwsza nasza kupa w wielo Na szczęście była w zwykłej tetrze za 1,20zł, więc obyło sie bez wiekszych strat, ale szczerze powiem, że podziwiam mamy których dzieci do 3 lat lataja w pieluchach (nawet jednorazówkach) i nie potrafią korzystać z nocnika. Nie dość, że wszystko do prania, to dziecko całe brudne - odmaczałam ją w wanience chyba z pół godziny
no wiesz co, taka "duza" i co pieluchy robi ;PPP
A tak na serio to u nas podobnie kilka dni temu, tyle ze mąż nie wylapal. Kurcze, az nie za bardzo wiedzialam co z pielucha i dzieckiem zrobic Najzwyczajniej w swiecie przyzwyczailam sie, ze kupka juz sobie rak nie brudze
Stary 2011-05-26, 06:37   #309
velluto
Zadomowienie

Wczoraj przyszła do mnie pieluszka formowana Storchenkinder na napy i jest duzo za duza Nie dość, że siega Małej do połowy pleców, to w kroku wisi prawie do kolan Wypadałoby wymienić ją na pieluszkę wiązaną na troczki w rozmiarze I, tylko że ten rozmiar zalecają dla dzieci o wadze 2,5-7 kg, a moja córka waży juz ok.10 kg! Ehhh...

Bianka a Ty kupiłaś te pieluszki? Rozmiar tej na napy jest identyczny jak rozmiar II pieluszki wiązanej na troczki? Dla Wita masz troczki w romiarze II i rozmiar jest ok?
Stary 2011-05-26, 10:14   #310
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj przyszła do mnie pieluszka formowana Storchenkinder na napy i jest duzo za duza Nie dość, że siega Małej do połowy pleców, to w kroku wisi prawie do kolan Wypadałoby wymienić ją na pieluszkę wiązaną na troczki w rozmiarze I, tylko że ten rozmiar zalecają dla dzieci o wadze 2,5-7 kg, a moja córka waży juz ok.10 kg! Ehhh...

Bianka a Ty kupiłaś te pieluszki? Rozmiar tej na napy jest identyczny jak rozmiar II pieluszki wiązanej na troczki? Dla Wita masz troczki w romiarze II i rozmiar jest ok?
Nie zamówiłam w sumie tych formowanek Storchena bo obkupiłam się u eko_mamy A przymierz ta formownkę do itti bitti SIO, bo jak robiłam porównanieto podobnej wielkości mi wyszly. A ja mam właśnie rozmiar 2. I nie mogę o niej powiedzieć, żeby była za duża - Wit waży cos ok 10,5 kg więc sporo większy nie jest.
Jeśli wyprzedam się jeszcze z pieluszek, to dokupię z pewnościa ekomamowe formowanki (wiem, wiem - przynudzam), tylko wezmę rozm M. Są bardzo miękkie, pieknie dopasowują sie, chloną - mimo że dopiero raz prane - calkiem przyzwoicie. Wychodzą znacznie taniej.
Stary 2011-05-26, 10:29   #311
velluto
Zadomowienie

No widzisz, mi ta babka napisała, że rozmiar tej pieluszki na napy odpowiada rozmiarowi II na troczki! Masz racje, musze ja przymierzyć do IB SIO.
A ile placiłas za formowanki u eko_mamy? Ona sa z kieszonka, czy juz maja wszyte wkłady? Te Twoje formowanki są welurkowe?

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-05-26 o 11:08
Stary 2011-05-26, 11:13   #312
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz, mi ta babka napisała, że rozmiar tej pieluszki na napy odpowiada rozmiarowi II na troczki! Masz racje, musze ja przymierzyć do IB SIO.
A ile placiłas za formowanki u eko_mamy? Ona sa z kieszonka, czy juz maja wszyte wkłady? Te Twoje formowanki są welurkowe?
33zl. welurkowe, od srodka bambus. Wkłady sa wszyte ale dosc szybko wysychaja.
Stary 2011-05-29, 14:15   #313
ela_84
Raczkowanie

Po złych doświadczeniach z jeżami ekomamy (które wyszły...) od razu zamówiłam nowe sówki z nappime, koleżanka biedrony. Chyba były bardzo krótkie serie, bo po naszych zamówieniach zniknęły ze sklepu... Ech kiedy się ten mój maluch wykluje...
Stary 2011-05-30, 07:50   #314
velluto
Zadomowienie

Ela - pochwal sie, jakie te sówki upolowałaś

Bianka - co byś poleciła na noc? Przydałoby sie coś dokupić, a jakoś nie mam ochoty na zakup żadnej z pieluszek która juz mam
Stary 2011-05-30, 10:06   #315
ela_84
Raczkowanie

Jeszcze nie przyszły, a to jest fotka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sowki.jpg (61,9 KB, 30 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 10:54   #316
velluto
Zadomowienie

Elu - super te sówki! świnki trzy tez sa urocze

Widziałyscie nowe materiały u eko_mamy? Mąż mnie z domu wygoni jak jeszcze coś zamówie
Pieluszkowanie wielo grozi rozwodem!
Stary 2011-05-30, 14:33   #317
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Elu - super te sówki! świnki trzy tez sa urocze

Widziałyscie nowe materiały u eko_mamy? Mąż mnie z domu wygoni jak jeszcze coś zamówie
Pieluszkowanie wielo grozi rozwodem!
ZNOWU jest coś nowego? Dobra, ryzykuję i zaglądam
Stary 2011-05-30, 21:22   #318
prunelle
Wtajemniczenie

eko-mama: słonie i dinozaury!!!
kurczę tym razem formowanki mi się marzą
ale otulaczy aż tylu nie mam, więc i to wypadałoby kupić
nieee, muszę się chyba powstrzymać (do wypłaty macierzyńskiego albo becikowego)

w ogóle to do tej pory trzymaliśmy małego na noc w jednorazówkach, ale jak patrzyłam na jego pupę, żadne kremy nie pomagały, stwierdziłam, że dość tego, przechodzimy tylko na wielo
wystarczył JEDEN dzień tylko z tetrą przy pupie (na razie testuję tylko tetrę plus pod nią wkłady cienkie bambusowe, żeby nie było dużej pupy, potem sprawdzę bezpośredni kontakt z polarem, żeby mieć pewność, że nie uczula) i pupa jest gładziutka! wielo rządzą!

i zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć stosować NHN, bo właściwie to widzę, kiedy on chce kupę robić, ale z siusiu byłby problem, i wysadzanie nad toaletą chyba mu się nie podoba (dziś próbowałam) - choć może to wynika z problemów z brzuszkiem

więc mam pytanie do bianki i velluto chyba: kiedy zaczęłyście dzieci wysadzać? do nocnika czy nad toaletą, a może nad zlewem? z samą kupką, czy siusiu też i po czym to u waszych dzieci było widać, że mają zamiar siku robić?

Stary 2011-05-30, 21:49   #319
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:

więc mam pytanie do bianki i velluto chyba: kiedy zaczęłyście dzieci wysadzać? do nocnika czy nad toaletą, a może nad zlewem? z samą kupką, czy siusiu też i po czym to u waszych dzieci było widać, że mają zamiar siku robić?
Może ja coś podpowiem
Zaczęłam uzywać pieluch wielorazowych jak synek miał pół roku, wysadzać nad miską zaczęłam jakiś miesiąc później. Rozszerzenie diety spowodowało u synka problemy z wypróżnianiem - wcześniej robił 4 kupki dziennie, po wprowadzaniu nowych produktów jedną, dwie tygodniowo, z dużymi problemami. Wysadzanie nad miską pomagało mu, a ja nie musiałam czyścić pieluch Siusiu udawało mi się łapać tylko przypadkiem, nie było sygnałów, pewnie dlatego, że tak późno zaczęliśmy.
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 21:56   #320
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
))
ja na razie nie zagladam na jej strone, bo zdecydowanie pieluszki od ekomamy u nas sprawdzaja sie najlepiej!!! sa mieciutkie, szybko schna, fajnie leza, rewelacja, zakupie jeszcze pare sztuk - za trzy tygodnie jedziemy do PL na urlopik to bede mogla je ze soba zabrac

Cytat:
. Nie dość, że wszystko do prania, to dziecko całe brudne - odmaczałam ją w wanience chyba z pół godziny
kwestia wprawy - ja juz przestalam uzywac nawet tych papierkow, przepieram od razu w reku i wrzucam do pralki na 60 stopni
Stefek za nic nie chce przekonac sie do nocnika
ja mam storcheny na troczki, rozmiar II, jest b.fajna

Cytat:
Jeśli wyprzedam się jeszcze z pieluszek, to dokupię z pewnościa ekomamowe formowanki (wiem, wiem - przynudzam), tylko wezmę rozm M. Są bardzo miękkie, pieknie dopasowują sie, chloną - mimo że dopiero raz prane - calkiem przyzwoicie. Wychodzą znacznie taniej.
zgadzam sie
----------------------------------------------------
czesc Kobity, mala przerwa, ale pieluchujemy wielo na calego, zagladne na strone ekomamusi i cos tam powybieramy niedlugo, zdecydowanie IB SIO nie dla nas, za to AIO bomba, formowanki i kieszonki ekomamy - najlepsze!
storcheny tez absolutny hit i flipy - na noc nieocenione,
oczywiscie kochamy nasze charli banany....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 06:54   #321
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Ja zaczełam córke wysadzać jak skończyła 7 miesięcy - juz wtedy dość stabilnie siedziała. Ja od razu sadzałam ją na nocnik, tesciowa trzymała w powietrzu nad nocnikiem, ale dość szybko tez zaczeła ją po prostu sadzać. Moja córka ma stałe pory wypróżniania się - zawsze rano robi kupę, czasami jeszcze po południu, więc łatwo było ja złapać Wcześniej puszcza bąki i napina się, więc daje dość wyraźnie sygnały. Siku łapiemy tylko przez przypadek, jedyne sygnalizowanie to nieruchomieje w trakcie robienia i otrzepuje sie po wszystkie, no ale wtedy to jest juz za pożno na siadanie na nocnik Dodam, że obecnie moja córka ma 12 miesięcy

Justin - witaj a u mnie charlie banana nie sprawdziły sie zupełnie jedyny posiadany egzemplarz właśnie zhandlowałam na allegro za to IB SIO to jedne z moich ulubionych pieluszek, posiadam prawie wszystkie z edycji limitowanej
Stary 2011-05-31, 07:49   #322
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
Może ja coś podpowiem
Zaczęłam uzywać pieluch wielorazowych jak synek miał pół roku, wysadzać nad miską zaczęłam jakiś miesiąc później. Rozszerzenie diety spowodowało u synka problemy z wypróżnianiem - wcześniej robił 4 kupki dziennie, po wprowadzaniu nowych produktów jedną, dwie tygodniowo, z dużymi problemami. Wysadzanie nad miską pomagało mu, a ja nie musiałam czyścić pieluch Siusiu udawało mi się łapać tylko przypadkiem, nie było sygnałów, pewnie dlatego, że tak późno zaczęliśmy.
Cytat:
Ja zaczełam córke wysadzać jak skończyła 7 miesięcy - juz wtedy dość stabilnie siedziała. Ja od razu sadzałam ją na nocnik, tesciowa trzymała w powietrzu nad nocnikiem, ale dość szybko tez zaczeła ją po prostu sadzać. Moja córka ma stałe pory wypróżniania się - zawsze rano robi kupę, czasami jeszcze po południu, więc łatwo było ja złapać Wcześniej puszcza bąki i napina się, więc daje dość wyraźnie sygnały. Siku łapiemy tylko przez przypadek, jedyne sygnalizowanie to nieruchomieje w trakcie robienia i otrzepuje sie po wszystkie, no ale wtedy to jest juz za pożno na siadanie na nocnik Dodam, że obecnie moja córka ma 12 miesięcy

Justin - witaj a u mnie charlie banana nie sprawdziły sie zupełnie jedyny posiadany egzemplarz właśnie zhandlowałam na allegro za to IB SIO to jedne z moich ulubionych pieluszek, posiadam prawie wszystkie z edycji limitowanej
dzięki czyli zaczynałyście później, hm, ja pewnie poczekam, aż zacznie mały głowę trzymać troszkę, bo póki co ciężko i wysadzanie mu się nie podoba - może z nocnikiem byłoby inaczej

Stary 2011-05-31, 09:18   #323
Jezzebel
Raczkowanie

Dokładnie o to samo chciałam pytać też się zastanawiam nad wysadzaniem Igora (5m.) chociaż jeszcze nie do końca potrafię się zorientować, kiedy się szykuje do wystrzału
Do nas przyszło zamówienie od eko-mamy i z franiszek, wyglądają rewelacyjnie, potem zaczniemy testowanie
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 10:04   #324
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
eko-mama: słonie i dinozaury!!!
kurczę tym razem formowanki mi się marzą
ale otulaczy aż tylu nie mam, więc i to wypadałoby kupić
nieee, muszę się chyba powstrzymać (do wypłaty macierzyńskiego albo becikowego)

w ogóle to do tej pory trzymaliśmy małego na noc w jednorazówkach, ale jak patrzyłam na jego pupę, żadne kremy nie pomagały, stwierdziłam, że dość tego, przechodzimy tylko na wielo
wystarczył JEDEN dzień tylko z tetrą przy pupie (na razie testuję tylko tetrę plus pod nią wkłady cienkie bambusowe, żeby nie było dużej pupy, potem sprawdzę bezpośredni kontakt z polarem, żeby mieć pewność, że nie uczula) i pupa jest gładziutka! wielo rządzą!

i zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć stosować NHN, bo właściwie to widzę, kiedy on chce kupę robić, ale z siusiu byłby problem, i wysadzanie nad toaletą chyba mu się nie podoba (dziś próbowałam) - choć może to wynika z problemów z brzuszkiem

Dla mnie dinozaury i oldschoolowe kasety są najfajniejsze. Tak walcze ze sobą czyby nie kupić, ale lato, upały - no nie chcę młodego tylko w kieszonkach trzymać. A już teraz samych ekomamowych mamy 8 narazie chyba sobie odpuszczę, chociaż kuszą mnie strasznie

Co do formowanek uprzedzam zainteresowanych - rozm L jest naprawde spory

Co do wysadzania to unas od mniej wiecej 4-5 mca życia, zanim nauczył się siedzieć to nad sedesem. Jak już siedział to na nocniku (polecam IKEA, bo ma mały wlot i szeroką krawędź - super na małą pupkę) albo sadzam bezpośrednio na desce sedesowej.

Podobnie jak u velluto, u nas są dość regularne wypróżnienia. Kupka zawsze rano, czasami tez po obiedzie. Mlody przed jest niespokojny, sygnaly są jasne i czytelne. Czasami krąży obok toalety. Siku - wysadzam po posiłkach, drzemce i jak widzę ze pielucha np godzine albo 1,5h sucha. Jakoś specjalnie nie komunikuje, ale śmię twierdzić, że znając swój rytm dnia nierzadko czeka z siusianiem na wysadzenie.

Uważam, że EC jest bardzo dobrym wstępem do nauki czystości u ponad rocznego dziecka. Żałuję, że nie zaczęłam od poczatku Szczerze polecam - ważne jest tylko podejście na luzie, bez presji złapania każdego siku.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
ja na razie nie zagladam na jej strone, bo zdecydowanie pieluszki od ekomamy u nas sprawdzaja sie najlepiej!!! sa mieciutkie, szybko schna, fajnie leza, rewelacja, zakupie jeszcze pare sztuk - za trzy tygodnie jedziemy do PL na urlopik to bede mogla je ze soba zabrac

kwestia wprawy - ja juz przestalam uzywac nawet tych papierkow, przepieram od razu w reku i wrzucam do pralki na 60 stopni
Stefek za nic nie chce przekonac sie do nocnika
ja mam storcheny na troczki, rozmiar II, jest b.fajna

zgadzam sie
----------------------------------------------------
czesc Kobity, mala przerwa, ale pieluchujemy wielo na calego, zagladne na strone ekomamusi i cos tam powybieramy niedlugo, zdecydowanie IB SIO nie dla nas, za to AIO bomba, formowanki i kieszonki ekomamy - najlepsze!
storcheny tez absolutny hit i flipy - na noc nieocenione,
oczywiscie kochamy nasze charli banany....
No w końcu justin! Dawno Cię nie było Pytałam w między czasie, ale zapytam raz jeszcze Co sądzisz o otulaczu tetro?Sprawdził się u Was? Jak z wielkością, mieści się w nim Stefanek nadal? Rozmyślam nad zakupem...

Ja tam SIO lubię, AIO mnie wkurza czasem schnięcia. Dla każdego co innego Chociaż z racji temperatur za oknem poki co futerka leżą w szufladzie, nie chcę młodego grzać niepotrzebnie

Cytat:

Mi też przeszedł zachwyt nad ChB, ale to pewnie dlatego, że wogóle wyeliminowałam polar i w większosci mikrofibre też. Stawiam na naturalne materiały.

Cytat:
dzięki czyli zaczynałyście później, hm, ja pewnie poczekam, aż zacznie mały głowę trzymać troszkę, bo póki co ciężko i wysadzanie mu się nie podoba - może z nocnikiem byłoby inaczej
Probuj, synek z pewnością musi się oswoić z nowym rytuałem.

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
Dokładnie o to samo chciałam pytać też się zastanawiam nad wysadzaniem Igora (5m.) chociaż jeszcze nie do końca potrafię się zorientować, kiedy się szykuje do wystrzału
Do nas przyszło zamówienie od eko-mamy i z franiszek, wyglądają rewelacyjnie, potem zaczniemy testowanie
I dla Igora też polecam. Już zapomniałam co to kupa w pieluszce, chociażby dlatego warto

Wrzuć fotke łupów

---
Nie było mnie, bo starsza corka złapała rota, w domu mały szpital, i strach przed odwodnieniem. Na szczęscie powoli jest lepiej. Ehh

Ja ostatnio na fali pozytywnych recenzji, zakupiłam Witowi otulacz little penguin - dam szanse raz jeszcze rzepom,ponoć te są wyjątkowo delikatne Mam nadzieje, że się sprawdzi z tetrą, bo chciałabym coś co się da w biegu zapiąć (Flip jest zbyt skomplikowany dla mojego strusia-pędziwiatra :/).
Stary 2011-05-31, 12:31   #325
velluto
Zadomowienie

Bianka - chyba Ci umknęło moje pytanie - jaką pieluszke poleciłabyś na noc?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Uważam, że EC jest bardzo dobrym wstępem do nauki czystości u ponad rocznego dziecka. Żałuję, że nie zaczęłam od poczatku Szczerze polecam - ważne jest tylko podejście na luzie, bez presji złapania każdego siku.
popieram i tez żałuję, że nie zaczełam wcześniej - ale nic straconego, przy nastepnym dziecku rozegram to inaczej
Stary 2011-05-31, 13:37   #326
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Bianka - chyba Ci umknęło moje pytanie - jaką pieluszke poleciłabyś na noc?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

popieram i tez żałuję, że nie zaczełam wcześniej - ale nic straconego, przy nastepnym dziecku rozegram to inaczej
Oj, miałam pisać i mi z głowy wyleciało.

Na noc z kieszonek to chyba najlepiej Wonderoos V2 http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=316 bo jest bardzo chłonna, daje uczucie suchości, ma fajne wkłady. Lepiej sprawdza się u dziewczynek, bo to pieluszka z niskim stanem - chłopcy szybciej przesikują.
Z AIO masz tej samej firmy (Hip Hip Baby) Real Easy - nie miałam, ale wiekszość opini bardzo pozytywnych, chwalona jest chlonność i nieprzeciekalnosc pieluszki.
Możesz tez sprobować Bambooty nocne (mialam, ale szybk sprzedalam, bo jest bardzo, bardzo niska w stanie - o ile u dziewczynki to nie problem, tak u chlopaka najwiecej wyciekow byloby wlasnie gora).Coprawda jak ja testowalismy to nic nam nie wycieklo, chlonna jest bardzo (ma w sumie 4 wklady wszyte jako jezyki, bambusowo-bawełanine) ale mi osobiscie poprostu nie podeszla.

No i handmade'y - mam np franiszkową kieszonkę i do niej grubasny wklad podwójny, skladany uszyty z dwustronnej froty bambusowej. Zestaw nas jeszcze nie zawiodl.

Opcje formowanka + otulacz to taki podstawowy zestaw na noc. Testowalismy ostatnio formowanke nocną Pupeko. Jest wielka, ale wytrzymala cala noc, nie bylo wycieku, mila w dotyku, ladnie skrojona. Cena nowej to 42 zl wiec nie ma tragedii. Nie nadaje sie na dzien - dosc szeroka w kroczku.http://www.pupeko.pl/pieluszki/formowanki/na-noc

Lada dzien przyjdzie mi do testow formowana bambusowa babyetty + otulacz i wkład. Napiszę jak się sprawuje. Ja akurat nie pieje z zachwytu nt yettowych wyrobów, wcale nie sądzę aby byly lepsze niz wiekszosc handmade. Ceny natomiast sa lekko przegiete. To moja opinia, zeby nie bylo ;P

No i koniec elaboratu, Wito wstal
Stary 2011-05-31, 20:18   #327
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio na fali pozytywnych recenzji, zakupiłam Witowi otulacz little penguin - dam szanse raz jeszcze rzepom,ponoć te są wyjątkowo delikatne Mam nadzieje, że się sprawdzi z tetrą, bo chciałabym coś co się da w biegu zapiąć (Flip jest zbyt skomplikowany dla mojego strusia-pędziwiatra :/).
Ciekawe, jak się sprawdzają te pingwiny. Wklejam co zobaczyłam na FB:

Little Penguin - pieluszki wielorazowe
Z radością przedstawiamy nowy cennik kieszonek PUL w rozmiarze one-size (będzie obowiązywał przez cały czerwiec):

PUL gładki - 46 zł wykończenie tradycyjne, 49 zł na lamówkę
PUL we wzorki - 50 zł wykończenie tradycyjne, 53 zł na lamówkę
Pieluszki z aksamitem bambusowym od pupki + 5 zł
...
A z okazji Dnia Dziecka 1 czerwca przesyłka gratis!!! Zapraszamy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 20:24   #328
prunelle
Wtajemniczenie

biankaa, dzięki za odpowiedź
będziemy próbować z wysadzaniem powolutku może do czegoś dojdziemy

Stary 2011-05-31, 21:45   #329
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
No w końcu justin! Dawno Cię nie było Pytałam w między czasie, ale zapytam raz jeszcze Co sądzisz o otulaczu tetro?Sprawdził się u Was? Jak z wielkością, mieści się w nim Stefanek nadal? Rozmyślam nad zakupem...

Ja tam SIO lubię, AIO mnie wkurza czasem schnięcia. Dla każdego co innego Chociaż z racji temperatur za oknem poki co futerka leżą w szufladzie, nie chcę młodego grzać niepotrzebnie
---
Nie było mnie, bo starsza corka złapała rota, w domu mały szpital, i strach przed odwodnieniem. Na szczęscie powoli jest lepiej. Ehh
).
hej hej no troche mnie nie bylo
otulacz tetro nie dla nas, za maly juz, tak jak pisalas wczesniej, w sumie mial 2 razy na sobie, ale ja lubie spore pielusie, wiec moze u was sie sprawdzi,
ja chetnie oddam 3 IB SIO i pare wkladow mam sucho, ktorych w ogole nie uzywam (bede w PL za trzy tygodnie, zabiore je ze soba, wiec tylko trzeba byloby oplacic przesylke ze Szczecina), reflektujecie??
musze zrobic troche miejsca na pare nowych pieluch

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 22:14   #330
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
hej hej no troche mnie nie bylo
otulacz tetro nie dla nas, za maly juz, tak jak pisalas wczesniej, w sumie mial 2 razy na sobie, ale ja lubie spore pielusie, wiec moze u was sie sprawdzi,
ja chetnie oddam 3 IB SIO i pare wkladow mam sucho, ktorych w ogole nie uzywam (bede w PL za trzy tygodnie, zabiore je ze soba, wiec tylko trzeba byloby oplacic przesylke ze Szczecina), reflektujecie??
musze zrobic troche miejsca na pare nowych pieluch
Ja jak najbardziej

Może chcesz ten tetro tez odsprzedac?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości