Moja mama zrobiła zamieszanie na Facebooku! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 19:19   #31
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: Moja mama zrobiła zamieszanie na Facebooku!

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
O mój boże...
Po 1. czemu ktoś ma dostęp do Twojego hasła Mama jak chce się bawić w fejsbuka niech sobie sama swoje konto założy a nie grzebie w Twoim...
Po 2. jakim prawem w ogóle wysyła coś z Twojego konta do Twoich znajomych. Chyba bym piekło w domu po czymś takim rozpętała. Na punkcie swojej prywatności mam bzika.
(...)
Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Już nie pytam w takim razie czemu Twoja mam na dostęp do Twojego konta, ale ile Ty masz lat?
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Twoja mama jest na maksa infantylną osobą.
Nie dawaj jej nigdy więcej haseł, proste.
Serio dla was jest to takie śmiertelnie poważne?
Ja bym sytuację potraktowała na luzie, chłopakowi napisała prawdę - tzn."moja mama postanowiła zrobić mi taki kawał i wysłała Ci te serduszka". I tyle. Krótko, bez jakiś wielkich tłumaczeń. Chyba każdego rodzice chociaż raz postawili w krępującej sytuacji. Można się tylko uśmiechnąć
To że zna hasło to też dla mnie nie jest jakieś szokujące, fb to nie konto bankowe.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 19:28   #32
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ja bym sytuację potraktowała na luzie, chłopakowi napisała prawdę - tzn."moja mama postanowiła zrobić mi taki kawał i wysłała Ci te serduszka". I tyle. Krótko, bez jakiś wielkich tłumaczeń. Chyba każdego rodzice chociaż raz postawili w krępującej sytuacji. Można się tylko uśmiechnąć
To że zna hasło to też dla mnie nie jest jakieś szokujące, fb to nie konto bankowe.
tak, super kawał. Matka wysyła serduszka (bo nie raz tylko 2 razy posłała w odstępach kilku tygodni) chłopakowi, który podoba się córce
My Life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 19:33   #33
Casini
Raczkowanie

Cytat:
Musiałaby dopisać, że poprzednim razem to też jej mamie zebrało się na żarty. I co, za każdym razem miałaby tłumaczyć sie w ten sposób?

Owszem, gdyby to była jednorazowa sytuacja.

Sam fakt, że zna hasło nie jest szokujące, to prawda, ale sposób, w jaki to hasło uzyskałała, już tak. (ale w tym przypadku autorka sama jest sobie winna, jakby nie dała sobie wejść na głowę, to by nie było problemu)
Casini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 20:27   #34
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ale chodzi o tą jakąś aplikację Give Hearts? Ja bym się w ogóle nie przejmowała, przecież na takie aplikacje nie zwraca uwagi chyba nikt poza maniakami zaśmiecającymi tym tablice.
Bo mówienie, że ktoś ci się włamał na konto trochę bez sensu, bo by wynikło, że regularnie czaisz się co jest na jego tablicy ;P Przecież tobie się nigdzie nie wyświetla "wysłałaś X serduszka", więc niby jak się zorientowałaś Lepiej nie kombinować za bardzo.

Akurat fakt mamy z hasłem mnie nie rusza (moja mojego hasła nie zna, ale jak czasem chce coś sprawdzić na facebooku, to zostawiam jej komputer z moim kontem zalogowanym i nie czuję, żeby w ten sposób naruszała moją prywatność, więc nie przesadzajmy ;P) ale przeraża mnie dorosła kobieta zachowująca się jak wredna, ośmioletnia siostra. Błagam, szantaże, podszywanie się i wysyłanie ludziom rzeczy z twojego konta

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 20:38   #35
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Też tak uważam. Mogłabyś sie np nie wylogowac, a mama korzystała z komputera.
Powiedziałabym chłopakowi prawdę, że to sprawka mamy, jeżeli jemu tez nie jesteś obojętna to na pewno zrozumie a jak nie to jego strata

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 21:50   #36
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
W tym momencie cieszę się, że moja mama nie umie włączyć nawet komputera.
I ja i ja

Nobody
, not even the rain, has such small hands
- Cummings

JESTEM ZA WPROWADZENIEM WIĘKSZYCH KAR DLA OSÓB, KTÓRE ZNĘCAJĄ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI.

Bloou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 22:34   #37
Hultaj
BAN stały

dla mnie to nic niezwykłego, że mama zna hasło do fejsa i korzysta sobie z konta przeglądając inne. natomiast jakieś szantaże czy wysyłanie komuś serduszek, okropne.
Cytat:
"moja mama postanowiła zrobić mi taki kawał i wysłała Ci te serduszka". I tyle. Krótko, bez jakiś wielkich tłumaczeń.
no i to jest bdb opcja wg mnie.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 22:53   #38
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
dla mnie to nic niezwykłego, że mama zna hasło do fejsa i korzysta sobie z konta przeglądając inne. natomiast jakieś szantaże czy wysyłanie komuś serduszek, okropne.
no i to jest bdb opcja wg mnie.
a wg mnie to jest śmieszna opcja autorko wątku nie pisz tak, bo jeszcze bardziej się ośmieszysz
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 22:57   #39
Akashka
Zadomowienie

Ale po co robic z tego takie wielkie halo? Ja nie wiem... To ludzie biora to sobie do serca jak ktos im serduszko wysyla? Ja takich serduszek dostaje mnostwo i nie uwazam ze kazda osoba wysylajaca mi je jest we mnie po uszy zakochana... chlopak jak nie komentowal to pewnie tez pomyslal ze wysylalas je hurtowo do znajomych. A to w jaki sposob Ty to przezywasz to wedlug mnie juz podchodzi pod histerie...

Jak chcesz miec spokuj to zmien haslo, zaloz mamie jej konto i niech sie na swoim bawi. Nie rozumiem w czym problem. I nie mow ze bedzie sie pod Ciebie podszywac bo to juz chyba jakas bajka

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 09:07   #40
Hultaj
BAN stały

a ja uważam, że nie ma co histeryzować i jak dziewczyna czuje się dziwnie z faktem, że mama w jej imieniu wyslała chłopakowi infantylne serduszko, to spokojnie może coś krótko i konkretnie i bez zbędnych tłumaczeń wyjaśnić.
Co kto woli, gdyby mnie ktoś napisał, że wcześniejszy komunikat jaki mi 'przesłał' nie był jego autorstwa, nie uznałabym,że się tym ośmiesza.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 10:05   #41
karolynka90
Zakorzenienie

Autorko,
nie odpowiedziałaś jak mama Cię szantażuje i dlaczego miałaby się pod Ciebie podszywać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 10:09   #42
skazana_na_bluesa
.

ja bym olala te serduszka, tj. nic z tym nie robila. ale do tego zmienilabym haslo do fb i wiecej go nie podawala.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 10:09   #43
viola34
Raczkowanie

skasuj prezent , zmień hasło i nie tłumacz się chłopakowi

Jestem boginią , jestem kobietą
viola34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 11:13   #44
sine.ira
BAN stały

Przeczytałam tytuł wątku i się, kurde, spodziwałam jakiejś mega afery, w którą zamieszanych jest kilkaset osób co najmniej, a tu...

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-05-29 o 11:15
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 11:20   #45
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negadir Pokaż wiadomość
czesc, mam problem. Mam konto na facebooku a moja mama zna do niego haslo bo po prostu czasem sobie cos tam ogląda. Ostatnio powiedzialam jej ze gadalam z takim chlopakiem i ze on mi sie podoba a dzisiaj rano moja mama bez mojej zgody wyslala mu jakies serduszka na profil i powiedziala mi o tym po czasie. Wgl zrobila mi siare bo chlopak pomysli ze jestem jakas dziwna ze wysylam mu serduszka jakies i sie narzucam :/ ja jej powiedzialam ze jestem zla o to ze bez mojej zgody robi takie numery a ona jeszcze sie na mnie obrazila jakbym to ja byla winna :/ wiem ze glupia sytuacja, zamieszanie itd. ale jestem wsciekla! ten chlopak mi sie podoba a przez moją mama jeszcze sie zrazi do mnie, ze mu wysylam cos i ze jestem jakims natretem :/
Co mam robic? mam nadzieje ze sie nei przestraszy, ale wiem ze juz widzialm to bo byl na facebooku. Ja pomyslalam ze moge zrobic tak:
1. napisac mu ze ktos sie wlamal na moje konto i ze to nieporozumienie
2. olac to i nic nie pisac....:/

nie wiem co robic, moze wy sie wypowiecie na ten temat?
Serio mama? Jeszcze rozumiem, ze sporo mlodsza siostra...
Zmien szybko haslo na face i wyjasnij chlopakowi, ze rodzina sie bawila na Twoim profilu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 15:17   #46
nielegalna_
Raczkowanie

Proponuje zmienić hasło.
nielegalna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 10:24   #47
Daeva
Raczkowanie

My tu gadu gadu, a być może co drugi post nie jest napisany przez autorkę, tylko przez jej matkę

Mnie w tej całej sytuacji ubawiło co innego: nie fakt, że matka używa konta córki, ale to, że dorosła kobieta nie potrafi powiedzieć "nie", tylko tłumaczy się w śmieszny sposób wywieraniem presji. Jakaś patologiczna sytuacja, z obu stron.
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:14   #48
Merys
Zakorzenienie

Autorko, radze nauczyc sie asertywnosci. Bo poki co masz to na co sobie pozwalasz.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 19:30   #49
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
W tym momencie cieszę się, że moja mama nie umie włączyć nawet komputera.

Cytat:
Na miejscu tego chłopaka, nigdy w życiu nie uwierzyłabym w tekst w stylu: "sorry, ale to moja mama"
No proszę was, naprawdę ktoś uważa, że to normalne? Trzeba mieć trochę prywatności... ja choćby nie wiem co, nie dałabym nikomu hasła do żadnego mojego konta, czy to na fb czy gdziekolwiek indziej. Nie daj się szantażować.
No po prostu nie wierzę, że twoja matka zachowuje się jak nastolatka
Stary 2011-05-30, 22:12   #50
201604250941
Konto usunięte

Chyba bardziej ohaslowanego komputera i kont nie ma w promieniu kilometra niz moj, bo niestety mam podobnie z matka. Wystarczy ze pojde do kuchni, przeczyta rozmowy na gg, odpisze cos komus glupiego. Teraz juz za stara jestem na to zeby mnie zbila ale jeszcze niedawno za probe zabrania jej komputera po prostu bym miala lanie ;/ A tak to ochrzan na caly dom tylko. Ja w ogole sie ciesze, ze mi pozwala miec drzwi w pokoju, twierdzi ze w innych domach albo nie ma drzwi albo jest zakaz zamykania.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 22:16   #51
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Chyba bardziej ohaslowanego komputera i kont nie ma w promieniu kilometra niz moj, bo niestety mam podobnie z matka. Wystarczy ze pojde do kuchni, przeczyta rozmowy na gg, odpisze cos komus glupiego. Teraz juz za stara jestem na to zeby mnie zbila ale jeszcze niedawno za probe zabrania jej komputera po prostu bym miala lanie ;/ A tak to ochrzan na caly dom tylko. Ja w ogole sie ciesze, ze mi pozwala miec drzwi w pokoju, twierdzi ze w innych domach albo nie ma drzwi albo jest zakaz zamykania.
współczuję.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości