![]() |
#31 | |||
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Moja mama zrobiła zamieszanie na Facebooku!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym sytuację potraktowała na luzie, chłopakowi napisała prawdę - tzn."moja mama postanowiła zrobić mi taki kawał i wysłała Ci te serduszka". I tyle. Krótko, bez jakiś wielkich tłumaczeń. Chyba każdego rodzice chociaż raz postawili w krępującej sytuacji. Można się tylko uśmiechnąć ![]() To że zna hasło to też dla mnie nie jest jakieś szokujące, fb to nie konto bankowe. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, gdyby to była jednorazowa sytuacja. Sam fakt, że zna hasło nie jest szokujące, to prawda, ale sposób, w jaki to hasło uzyskałała, już tak. (ale w tym przypadku autorka sama jest sobie winna, jakby nie dała sobie wejść na głowę, to by nie było problemu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Naczelny Hipster
|
Ale chodzi o tą jakąś aplikację Give Hearts? Ja bym się w ogóle nie przejmowała, przecież na takie aplikacje nie zwraca uwagi chyba nikt poza maniakami zaśmiecającymi tym tablice.
Bo mówienie, że ktoś ci się włamał na konto trochę bez sensu, bo by wynikło, że regularnie czaisz się co jest na jego tablicy ;P Przecież tobie się nigdzie nie wyświetla "wysłałaś X serduszka", więc niby jak się zorientowałaś ![]() ![]() Akurat fakt mamy z hasłem mnie nie rusza (moja mojego hasła nie zna, ale jak czasem chce coś sprawdzić na facebooku, to zostawiam jej komputer z moim kontem zalogowanym i nie czuję, żeby w ten sposób naruszała moją prywatność, więc nie przesadzajmy ;P) ale przeraża mnie dorosła kobieta zachowująca się jak wredna, ośmioletnia siostra. Błagam, szantaże, podszywanie się i wysyłanie ludziom rzeczy z twojego konta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałabym chłopakowi prawdę, że to sprawka mamy, jeżeli jemu tez nie jesteś obojętna to na pewno zrozumie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
dla mnie to nic niezwykłego, że mama zna hasło do fejsa i korzysta sobie z konta przeglądając inne. natomiast jakieś szantaże czy wysyłanie komuś serduszek, okropne.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ale po co robic z tego takie wielkie halo? Ja nie wiem... To ludzie biora to sobie do serca jak ktos im serduszko wysyla? Ja takich serduszek dostaje mnostwo i nie uwazam ze kazda osoba wysylajaca mi je jest we mnie po uszy zakochana... chlopak jak nie komentowal to pewnie tez pomyslal ze wysylalas je hurtowo do znajomych. A to w jaki sposob Ty to przezywasz to wedlug mnie juz podchodzi pod histerie...
Jak chcesz miec spokuj to zmien haslo, zaloz mamie jej konto i niech sie na swoim bawi. Nie rozumiem w czym problem. I nie mow ze bedzie sie pod Ciebie podszywac bo to juz chyba jakas bajka ![]()
![]() |
#40 |
BAN stały
|
a ja uważam, że nie ma co histeryzować i jak dziewczyna czuje się dziwnie z faktem, że mama w jej imieniu wyslała chłopakowi infantylne serduszko, to spokojnie może coś krótko i konkretnie i bez zbędnych tłumaczeń wyjaśnić.
Co kto woli, gdyby mnie ktoś napisał, że wcześniejszy komunikat jaki mi 'przesłał' nie był jego autorstwa, nie uznałabym,że się tym ośmiesza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Autorko,
nie odpowiedziałaś jak mama Cię szantażuje i dlaczego miałaby się pod Ciebie podszywać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
.
|
ja bym olala te serduszka, tj. nic z tym nie robila. ale do tego zmienilabym haslo do fb i wiecej go nie podawala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
skasuj prezent , zmień hasło i nie tłumacz się chłopakowi
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Przeczytałam tytuł wątku i się, kurde, spodziwałam jakiejś mega afery, w którą zamieszanych jest kilkaset osób co najmniej, a tu...
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-29 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmien szybko haslo na face i wyjasnij chlopakowi, ze rodzina sie bawila na Twoim profilu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Proponuje zmienić hasło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
My tu gadu gadu, a być może co drugi post nie jest napisany przez autorkę, tylko przez jej matkę
![]() Mnie w tej całej sytuacji ubawiło co innego: nie fakt, że matka używa konta córki, ale to, że dorosła kobieta nie potrafi powiedzieć "nie", tylko tłumaczy się w śmieszny sposób wywieraniem presji. Jakaś patologiczna sytuacja, z obu stron. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Autorko, radze nauczyc sie asertywnosci. Bo poki co masz to na co sobie pozwalasz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No proszę was, naprawdę ktoś uważa, że to normalne? Trzeba mieć trochę prywatności... ja choćby nie wiem co, nie dałabym nikomu hasła do żadnego mojego konta, czy to na fb czy gdziekolwiek indziej. Nie daj się szantażować. No po prostu nie wierzę, że twoja matka zachowuje się jak nastolatka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Chyba bardziej ohaslowanego komputera i kont nie ma w promieniu kilometra niz moj, bo niestety mam podobnie z matka. Wystarczy ze pojde do kuchni, przeczyta rozmowy na gg, odpisze cos komus glupiego. Teraz juz za stara jestem na to zeby mnie zbila ale jeszcze niedawno za probe zabrania jej komputera po prostu bym miala lanie ;/ A tak to ochrzan na caly dom tylko. Ja w ogole sie ciesze, ze mi pozwala miec drzwi w pokoju, twierdzi ze w innych domach albo nie ma drzwi albo jest zakaz zamykania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.