|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Dziękuję ![]() Joamic brzuszek super
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem, ale myje wszystko bardzo dokladnie i w baardzo goracej wodzie. Zreszta kupuje tylko krajowe w sprawdzonym warzywniaku. Ale kurcze rodzice i najblizsza rodzina mojego TZ mieszkaja w Hamburgu, a tam epicentrum, ze tak powiem, nie tykaja zadnych warzyw i owocow, mam nadzieje, ze sie nie pochoruja
|
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Marli, ciesze sie ze wszystko Ok i zazdroszcze ze juz jestes po, bo ja to USG pomiarowe mam jutro.
Messuah, badz dobrej mysli, jestesmy z Toba! Tincia, doskonale Cie rozumiem, ja mam w sobote dwa zaliczenia i brak checi do nauki. Codziennie po pracy jestem strasznie padnieta ! |
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta pierwsza wersja bardziej mi dopowiada,a i tak liczy moj gin.
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Sozaa na pewno będzie wszystko pięknie i wyjdziesz od lekarza wzruszona i uśmiechnięta
![]() Dziewczyny pracujace i uczące się nie możecie pójść na L4? Przecież Wy się w tej ciąży zacharujecie |
|
|
|
#4056 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój na ostatnim miał dokładnie jeden milmetr mniej Ładne już olbrzymy w porównaniu do tych kilku milimetrów na pierwszyh wizytach ![]() Cytat:
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
marli niby się z Toba zgadzam,ale ja mam wyrzuty sumienia że byłam/będę na zwolnieniu zamiast siedzieć w robocoe....taki
ze mnie
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie żebym namawiała tak tylko sobie myślę, że dobrze w ciąży troche poodpoczywać, bo jak się urodzi bobas, to długo nie odpoczniemy
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat pracuję,studia skonczyłam na szczęście już jakiś czas temu.póki co to chodzę do pracy z przerwami-wiecej na zwolnieniu jestem niż w pracy.tyle,że jak już pisłam mnie męczą bóle głowy od ponad 2 tygodniu
![]() to fakt,potem nie bedzie juz kiedy odpocząc,a bóle głowy pewnie nie mina po ciązy bo mam je juz od ładnych paru lat. idę spać bo jutro znowu pobudka przed 6. dobranoc
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-30 o 21:12 |
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Messuah Trzymam kciuki żeby jutro się okazało,że wszytsko jest dobrze.POWODZENIA
|
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze?
Podczytuję Was regularnie, ale jakoś mi ciągle weny brakuje na pisanie. Poza tym bałam się I trymestru, ale na szczęście mamy to już za sobą!! U nas to już 14 tc!! Jak ten czas szybko leci W zeszłym tyg miałam usg genetyczne, bobas ma ponad 6 cm i tak fikał koziołki, że nie mogliśmy się na niego napatrzeć!! Messuah trzymam kciuki, żeby okazało się to wszystko błędną diagnozą lekarza! Daj nam znać, czy wszystko w porządku! Obiecuję odzywać się częściej! ![]() Ahaaa i bym zapomniała!! Zazdroszczę wszystkich pięknych, okrągłych brzuszków!! Mój na razie taki... przedciążowy tłuścioszek Tylko jak się najem, to wychodzi śmieszna fałdka na dole ![]() I mam jeszcze prośbę do Ani, żeby zmieniła mi tp. na 4.12. Dziękuję
Edytowane przez misiula_88 Czas edycji: 2011-05-30 o 22:05 |
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Messuah-badz dobrej mysli kobietko!!Mam ogromna nadzieje,ze cos ze sprzetem nie tak
Joamic1-widze,ze podobnej wielkosci brzucho do mojego .Odnosnie prowadzenia nowego watku-ja umywam raczki od prowadzenia .A nad nazwa pomysle,chociaz raczej moj umysl matematyczny,wiec bedzie ciezko cos sklecic .Niestety mieszkam w Niemczech i o warzywkach,typu pomidorki,ogorki,salata(k tora i tak malo jem) moge zapomniec.Tzn mozna je umyc i ugotowac,ponoc nie ma wtedy zagrozenia.Ale wole nie ryzykowac i nie kupuje wcale.Pozostale owoce i warzywa kupuje,tylko dokladnie myje. Imie dla dziewczynki zawsze podobalo nam sie Amelka i chyba tak zostanie .Tu na szczescie nie ma ich zbyt duzo.A chlopiec prawdopodobnie Gabriel,chyba,ze nam sie odwidzi .Czy swedzi was skora brzucha??Mnie strasznie.Chyba od tego naciagania |
|
|
|
#4063 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
były same Anie i MagdyUdanego wyjazdu ![]() Właśnie odnoście tych warzyw to i u nas popłoch jest. Na ryneczku nikt nie kupował ogórków... reszta warzyw poszla jak woda. Ja się przejadłam arbuzem i nadal mi nie dobrze, mam nadzieję ze nie był spryskany za bardzo ![]() A najlepiej... śpimy sobie w nocy z TŻtem... śniło mi się że uciekałam przed dwoma mężczyznami i nagle (musiałam poczuĆ wewnętrznie intuicyjnie zagrozenie) wyciągnęłam rękę i złapałam GO za rękę (po mistrzowsku, w nocy, ciemno). Najlepsze jest to, że to była ręka męża, który sie przekręcał akurat z boku na bok i chciał mnie objąĆ ![]() . I podobnież przez sen wybakałam do Tżta, ze jestem "samicą" ... nie powiem odkrywcze mam przemyślenia po północy
|
||||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znowu jestem w plecy z czytniem
wpadlam tylko przed zajeciami pochwalic sie, ze u mnie wszystko ok Gin nie chcial usg ale pomrugalam oczkami i sie zgodzil trwalo chwileczke i bez dokladnych pomiarow. Zmierzyl tylko glowke i na jej podstawie powiedzial, ze maluch moze miec ok 16cm wielkosci!!! w szoku bylam! ze jest duzy, strasznie ruchliwy i sliczny wyniki wszystkie mam swietne, szyjke mam ponoc tak szczelnie zamknieta ze hoho nastepna wizyta polowkowa dopiero 30czerwca
|
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
co do nowego wątku to można coś z kopnięciami dzidzi zamieścić i mdłościami że się skończyły miały tak dziewczyny inne i już zmieniły na co innego. Na początek możemy dać listę która na jaki dzień ma termin i płeć jak zna. Możemy dać ankietę z imionami. Ja mogę się tym zająć dużo siedzę na wizażu. Także zadecydujcie .
|
#4066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybko zleci zobaczysz Cytat:
|
||
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałyście badania na różyczkę?
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam. Miałam mieć wizytę za tydzień a okazało się że moja gin idzie na urlop od jutra i w rejestracji nawet jeszcze nie wiedzą do kiedy. Także pewnie mi się przesunie wizyta o jakieś dwa tygodnie jak nie więcej
![]() ja nie miałam jeszcze
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-05-31 o 09:02 |
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam niestety czy miałam na różyczkę, bo lekarz zabrał mi wyniki, zeby założyĆ karte ciąży
Dam znaĆ wieczorem bo dzisiaj do niego idę- niech oddaje a co ![]() Ten tytuł to moze coś takiego: 1) W czerwcu mdłości zniknęły, kopniaczki dzidzi się zaczęły. 2) Czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi. 3) W czerwcu pierwsze kopniaczki, na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki. Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-31 o 09:07 |
|
|
|
#4070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to normalne... Zaraz sie spoźnie do pracy :/ ale nie chcialam mieć za dużych zaległości na wizażu ![]() Mi drugi temat lepiej się podoba... ja tam mdłości mam nadal :/ Ale mniejsze Może wkońcu pojdą sobie...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-31 o 09:03 |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi.
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się ten trzeci podoba tylko można by zmienić nie szykujcie tylko szykują się nasze dzieciaczki ale to tylko moje skromne zdanie![]() Mi wczoraj przyszły wreszcie ciuszki, które zamówiłam sobie na allegro i powiem szczerze że nawet fajne tylko boje się, że jak mi sie tyłek rozrośnie to już w nie nie wejde, a mąż mnie tak wymierzył, że zgadzało sie z wymiarami na rozmiar 38 (skromna cieleśnie kobitka to nie jestem heh) musze mu poględzić troche żeby jakieś foto strzelił bo musze dziewczynkom pokazać zakup heh pozdrowionka![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"W czerwcu pierwsze kopniaczki, na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki." p.s. koniecznie pochwal się zdobyczami, i tak fajnego masz męża, że chciał Ciebie wymierzyĆ |
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
3. Też fajny.
To jak nikt nie zaproponuje jeszcze innych to robimy głosowanie. A tą naszą nazwę tego wątku można zmienić?
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie nasunelo:
1. 1 trymestr juz za nami, czuc kopniaczki zaczynamy 2. Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuszkach maluszki. a mnie sie najbardziej podoba nr2
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi podobaja sie te nazwy ( w takiej kolejnosci):
1) 1 trymestr juz za nami, czuc kopniaczki zaczynamy 2)W czerwcu mdłości zniknęły, kopniaczki dzidzi się zaczęły. 3) W czerwcu pierwsze kopniaczki, na listopad/grudzień szykuja się nasze dzieciaczki. |
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Propozycje:
1.W czerwcu mdłości zniknęły,kopniaczki dzidzi się zaczęły 2.Czerwiec pierwsze motylki Nam przynosi,na poród listopad/grudzień się zanosi. 3.W czerwcu pierwsze kopniaczki,na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki. 4. 1 trymestr juz za nami, czuc kopniaczki zaczynamy 5.Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuszkach maluszki. A może tak 4. 1 trymestr juz za nami, czuc kopniaczki i rośniemy.
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-05-31 o 10:04 |
|
|
|
#4079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie i dzidziusie
Cytat:
Cytat:
ale masz juz wielkoluda, hihi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne jest to drugie ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Dziewczyny strasznie Mnie brzuch w nocy bolał ![]() Normalnie spac nie mogłam tak mnie napieprzał , i dzis z rana tez buuu. Niewiem czy dzwonic do gina czy nie Napewno jest wszystko OK ale dlaczego miałam te bóle tzn jeszcze czasem mam . ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Piękny brzuś ![]() Długo masz brac ten duphaston ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

z tej samej okazji 

).

Podczytuję Was regularnie, ale jakoś mi ciągle weny brakuje na pisanie. Poza tym bałam się I trymestru, ale na szczęście mamy to już za sobą!! U nas to już 14 tc!! Jak ten czas szybko leci 

były same Anie i Magdy

klask i: