|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Witam dziewczyny
![]() Brumek, ja też to uwielbiam Świetne uczucie jak się tak wierci, ja mam to szczęście że chyba ułożony tak że nie boli nic a nic A jak zaczynam głaskać, to zaraz pod ręką pojawia mi się wybrzuszenie - chyba pupsko, tak jakby chciał się przysunąć żeby więcej czułości dostać ![]() ehh..jadę na uczelnię, choć pogoda taka że najchętniej bym na hamaku spędziła czas ![]()
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się, że z Wami po wizycie wszytko ok! ![]() Jak i u Crazy i Dziubka ![]() Ja też uwielbiam czuć kopy i cieszę się z każdego ruchu dziecka, wiem wtedy, że wszystko jest ok, choć mój mały to leniwiec jest i chyba większość czasu w brzuchu przesypuje. I witam ! Nie śpię już od 5, mąż mnie obudził, a potem nie mogłam już zasnąć. Oczywiście zdążyłam się już objeść na wszystkie strony. Chyba patik pisała, że kupiła puszkę MM, jakie wybrałaś mleko? A i gratulacje zaliczenia! Coś miałam jeszcze więcej skrobnąć, może potem sobie przypomnę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki, gorąc się zapowiada niemiłosierny. Zaraz idę coś na śniadanie wszamać, pół godziny musiałam odczekać po lekach na tarczycę...
Brumku świetne wieści po wizycie. Możesz brykać i bzykać ile popadnie Oby tak dalej.Dakaro ładna bluzeczka Bella silna jesteś bardzo. Długą drogę przeszłaś, teraz z górki, do nocnego przerywanego snu chyba można się przyzwyczaić, a z biegiem czasu dziewczyny będą dłużej spały. Temat imion na tapecie- u nas jeszcze nie wiedzą jakie ma być imię, mało tego nawet nie pytają za bardzo-moi rodzice wiedzą, głupich komentarzy nie było, ale juz wyobrażam sobie teściówkę. Ale w d... to mam. Brunetka trzymam kciuki za egzamin ![]() MARINA kupiłam bebiko- nie wiem czy dobre, czy złe.. oby nie było potrzeby próbować. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-31 o 08:12 |
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
szalejecie ![]() GRATULUJĘ udanych wizyt ![]() Brumek mam nadzieje,że ta utrzymana w pełni szyjka to nie wada. nie zrozum mnie źle,ale ja miałam zawsze taką szyjkę i lekarz też był dumny,ale tylko do czasu porodu.9 dni po terminie ona nadal była taka piękna i rodziłam w mękach. Dystocja szyjkowa (niewspółmierność szyjkowa) – sytuacja położnicza, w której zaburzenia rozwierania się szyjki macicy w I okresie porodu powodują brak postępu porodu. Jest wskazaniem do cięcia cesarskiego. Skończyło się po 8 godz wywoływania rozwarcia w mękach na CC. ja nie straszę,ale warto zwrócic uwagę na samym końcu ciąży czy szyjka nadal twarda,nie rozwarta,nie zgładzona... a wtedy warto wziąc pod uwagę CC. serio. miłego dnia życzę,my dziś z córką będziemy się taplac w basenie pod domkiem |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tez już od 6 nie śpię, mąż musiał łóżko i reszte mebli poprzesuwać, bo przychodzi zaraz malarz malować pokój Ruchy Malucha też uwielbiam, w każdej postaci i te delikatne i te bardziej bolesne. Każdym ruchem udowadnia mi, że naprawdę tam jest i ma się dobrze. To dla mnie też pewiem etap przygotowania do macierzyństwa, bo się oswajam ![]() Bardzo bym chciała mieć już Dominika przy sobie, a z drugiej strony tych kopniaczków będzie mi brakowało! U nas słoneczko pięknie wyszło, zapowiada się upalny dzień-narazie nie puchnę, więc nie mam co narzekać ![]() Może już zacznę prać ubranka ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich... ja sie dopiero obudzilam wstaje i ide zjesc sniadanie a pozniej sobie znajde jakies zajecie bo dni mi sie wleka okropnie
![]() milego ciepłego dnia wszystkim zycze
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku
![]() ja dziś znowu obudziłam się i mam skurcze ![]() ![]() nie mam jak Was nadrobić, może wieczorkiem. Trzymam kciuki za wizyty |
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim,
Ciesze się że wizyty się udały, ataki na biedronki w większości również ![]() co do kopniaków - kiedy były takie delikatne też się cieszyłam, a teraz nóżki w moich żebrach powodują ból, czasami to aż łza się zakręci. i dodatkowo jelita wypchnięte gdzieś mnie uciskają i oddychac ciężko, ale jeszcze 2 miesiące mam nadzieję, że wytrzymam. ![]() ja już od 4 nie śpię, jak do tej pory nie miałam skurczy i w sumie nie wiem czy to był skurcz czy nie, ale nagle zabolało mnie w podbrzuszu i trzymało przez jakies 20 sekund, po czym przestało. ból trochę taki przypominający okresowy. i to wszystko. czy to jest skurcz? |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie może ile razy w tyg jest dostawa w biedronie? ja wczoraj byłam w dwóch i z tych promocji oprócz Loveli nic nie było.
dzisiaj zaczynamy 30tc 70 dni do porodu
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
witam. Ja dziś pospałam z rana, ale poszłam spać po 12 w nocy. Długo się z M kłóćilismy. Dziś musimy isc gdzies w jakies neutralne miejsce pogadać, bo cos ostatnio nie dobrego się z nami dzieje
![]() A póki co proszę o kciuczki idę robić transaminazy wątrobowe.
|
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojego brata wszyscy mówili "Viktor co to za imię" a teraz mały ma prawie 2 lata i nikt już nie mówi że co to za imię. U Nas jak ktos pyta to tez czasem ludzie reaguja dziwnie :"Aha Marcel... " ale to nie ich sprawa Także mamuśli relaks i ludzie ze swoimi opiniami niech spadają to Nasza decyzja ![]() Witam się z rana Wstałam i zaraz idę do sklepu i pozałatwiać wszystko co mam dzisiaj do załatwienia bo zapowiada się gorący dzień to nie będę sie szwędać w największe upały Gratuluje wczorajszych udanych wizyt ![]() I zaciskam kciuki jesli dzisiaj któras ma wizytę żeby wszystko było ok
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() zapowiada sie kolejny upalny dzien... ahh, zawsze uwielbialam lato-w tym roku niekoniecznie bo ani do konca wylozyc sie na slonku nie mozna,ani pozniej pokapac w morzu/jeziorku (chyba -zreszta z wiekim bebzonbem ludzi bym sytraszyla ) ahh ale trudno. dla dzidzi wytrzymam![]() dziubek dobrze wiedziec,cenna informacja! dziekowac
|
|
|
|
#223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamcie po wakacjach i na nowym watku!
Zaraz chyba jeszcze pospie chwile, bo jeszcze nie zdarzylam odespac podrozy - mialam maraton niespaniowy - na nogach 21 godzin. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Witam słonecznie i upalnie
Oczywiscie kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące łóżeczka ![]() Natka ja już piore ubranka Bella buziaczki dla dziewczynek |
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie Mamusie
ja dzisiaj tez wstałam z rana po 5 a później położyłam się koło córki bo mąż szedł do pracy muszę dzisiaj resztę zakupów zrobić żeby już mieć i nie myśleć podjadę sobie samochodzikiem żeby nie dźwigać w sumie nie dużo zostało ale muszę obejść kilka miejsc a co do kopniaczków to mój bąbel już od dłuzszego czasu siedzi tak że po lewej stronie ma pupę a nogi po prawej stronie brzucha i jak się rozciąga to to wygląda tak jaby mi ktos kij w brzuch wlożył |
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() ja dziś miałam kiepską nockę, najpierw nie mogłam zasnąć, przewalałam się chyba do 2 a potem Filip przyszedł do nas do łóżka i przytulał się do mnie tak że mało mi na głowę nie wszedł i spociłam się jak mops jak próbowałam sobie trochę przestrzeni złapać![]() brumek ja też uwielbiam ruchy! jestem drugi raz w ciąży i dalej nie mogę się nad tym nie zachwycać, dla mnie to jest po prostu Cud Natury ![]() Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-31 o 09:29 |
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co najsmieszniejsze - wszyscy mowia "o, parka bedzie (mam juz syna)! no to już koniec " a jak odpowiadam że niekoniecznie, bo mi sie 3 dzieci marzy to robią ![]() ja proszę o kciuki - moze sie dowiem dzis czy z przedszkolem sie da jakos zalatwić miejsce... |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
, chociaż dla mnie nie taki dobry, bo od samego rana pełen nerwów jestem od 6.30 na nogach, bo miałam dziś wizytę u endokrynologa. Nawkurzałam się tam maksymalnie, bo nie dość, że byłam przed gabinetem pierwsza, o godzinie 8 miałam już wchodzić, to zaraz za mną zwaliło się stado moherów, które chciało wejść oczywiście przede mną - "tylko" o coś zapytać, "tylko" po skierowanie . Dobrze, że byłam z moim tatą, który zrobił tam niezłą awanturkę i jakoś w końcu do tego gabinetu się dostałam, oczywiście z dwoma moherami na karku, które tylko:" ze mną wejdą i tylko zapytają o coś pani doktor i już wychodzą" pomijam oczywiście fakt, że dwa razy stałam razem z inną ciężarną w kolejce do rejestracji, a dziadki stojące za nami próbowały wcisnąć się przed nas oczywiście, żeby tylko o coś zapytać... ale w końcu babka z rejestracji zareagowała... jednym słowem MASAKRA!!!!!!!Z przyjemniejszych tematów - ja też uwielbiam ruchy małej, dla mnie może ruszać się non stop, choć, jak zdążyłam zauważyć już, ma swoje leniwe dni, gdzie tylko ospale się przeciąga - wtedy troszkę się denerwuję, ale z reguły ma jeden dzień leniwszy, a następnego już daje czadu wczoraj np. tak mi się w żebro wbiła, że aż krzyknęłam z bólu![]() A tak poza tym to weszłyśmy dziś w 32 tydzień, czyli ósmy miesiąc ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno mocno!Vaniliova więc chyba i ja zacznę Tylko muszę kupić jakieś worki próżniowe, bo widzę że tu wszystkie w takie pakujecie. Ja myslałam, że wysarczy, że do szafki wyprane, wyprasowane i poukładane pochowam.Nie ma się co przejmować tym, że komus się imię nie podoba. Nie dogodzimy wszystkim. A imię wybieraja RODZICE dziecka nikt inny! Ja też sie ostatnio spotkałam z niezadowoleniem, kiedy koleżanka zapytała czy wybralismy imię, na odpowiedź "Dominik" usłyszałam "Dominik? Naprawdę podoba Wam się to imię :/?" No nie, nie podoba nam się, ale tak nazwiemy naszego syna! Co za pytanie w ogóle?! Ale nie ma się co przejmować, kulturalny człowiek nie skrytykuje, a nawet jak się nie podoba to nie skomentuje w taki sposób ![]() Malarz już maluje, nie lubię siedzieć sama w domu z obcym facetem On sobie maluje a ja chyba pójdę do sklepu to troszkę czasu zejdzie Mam straszna ochotę na truskawki
|
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
z doświadczenia wiem że jak się urodzi to później brakuje tych ruchów a jak wam gdzieś gazy po brzuchu przejadą to sobie pomyślicie że to takie długie uczucie jaby dzidziuś był w środku
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradzcie cosik...19 czerwca mam komunie u siostrzenca chcialabym wygladac zarazem elegancko i swobodnie problem w tym ze nie naloze spodnicy bo nie chodze w nich poniewaz mam bardzo grube łydki moglaby ktoras mi doradzic jak sie ubrac??
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak się wezmę za pranie to nie mam zamiaru pakować w worki próżniowe, od razu do szafek powkładam. Bez przesady z tą sterylnością
|
#234 |
|
BAN stały
|
Bylam na badaniach, tzn morfologia i mocz. No i ogolnie to dzisiaj chyba jakieś kiepskie cisnienie jest bo sie czuje slabo jak betka
![]() ale juz jutro zaczynamy z Karolkiem 35 tc
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, please
czy to coś co mnie zabolało rano to był skurcz? tak na dole brzucha blisko pachwiny -jakby przed okresem 20 sekundowy ból i spokój. nie miałam wcześniej skurczów więc nie wiem czy to to, czy może to coś innego?????
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia najlepiej było by żebyś założyła sukienkę odcinana pod biustem bo później po porodzie też ja założysz możesz kupić tez spodnie eleganckie ciążowe z takiego cienkiego materiału ale opłaca Ci się ??na raz?? |
|
|
|
|
#238 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w upalny dzień
Zjadłam śniadanie, przeczytałam co naskrobałyście od wczoraj i biorę się za naukę. Może do 17 coś mi wejdzie do głowy Scio ![]() ![]() : kciuki: za twoje próby wątrobowe Natka ja już wszystko wyprałam, a zostało mi 56 dni , ale w twoim wypadku, że masz malowanie to poczekałabym i dopiero prała 83monia ![]() ![]() : kciuki: za miejsce Zaczynamy dzisiaj 33 tydzień ![]() ![]() klask i: za wszystkie zaczęte nowe tygodnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Oby tak dalej.

a teraz mały ma prawie 2 lata i nikt już nie mówi że co to za imię.

. Dobrze, że byłam z moim tatą, który zrobił tam niezłą awanturkę i jakoś w końcu do tego gabinetu się dostałam, oczywiście z dwoma moherami na karku, które tylko:" ze mną wejdą i tylko zapytają o coś pani doktor i już wychodzą"
klask i: za wszystkie zaczęte nowe tygodnie