mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 15:12   #4111
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Nikaa2 fantastyczny sen, ale przemyślenia też niczego sobie

I wszystkim udanych wizyt gratuluję

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Tak, dostukamy do 5000 i Ania założy nowy z listą w pierwszym poście

Co myślicie z pomysłem, aby kiedyś przy mamach napisać jaki wózek wybrały? Bo mi strasznie tego zawsze brakowało w sąsiednich wątkach a przeszukiwanie wątku o wózkach kto ma jaki i czy jest zadowolony, masakra. A tak to jest wpisane i można do takiej osoby zapytać jak się wózek sprawuje czy jest zadowolona itp.

Kto jak nie Ty?

Sondę może tylko założycielka tego założyć. Chyba teraz tylko tu można napisać i musisz jakoś na kartce zliczyć

Moje propozycje
- Zamiast sanek wózki pchamy, o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011,
- Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem. Listopad, grudzień 2011.
mi się najbardziej te 2 propozycje podobają
nawet bardziej ten o sankach

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
A teraz ciekawostka przeciw rozstępom, słyszałyście o takim sposobie?:

"Jestem szczęśliwą przyszłą mamą i chciałam się podzielić sposobem na to, jak zapobiec rozstępom. Niedawno miałam problemy z alergią skórną i wybrałam się do dermatologa. Korzystając z tego, że jest on również specjalistą od rozstępów, zapytalam go, jak powinnam dbać o skórę, by nie powstały. Lekarz poradził mi, bym codziennie wypijała łyżeczkę tranui zjadała łyżeczkę żelatyny spożywczej. Muszę przyznać, że nie należy to do pyszności, ale za to jest skuteczne, bo dotąd nie mam rozstępów"

Czy możemy w ciąży bez ograniczeń spozywać tran i żelatynę ?
no tran nie wskazany dla kobiet w ciąży- za dużo wit. A, której nadmiar jest dla nas groźny, a wiadomo, że się jej nie wysiusia, bo nie rozpuszczalna w wodzie

a żelatyna? chyba mogłaby byĆ... zamiast tranu to łyżeczkę oliwy z oliwek codziennie(ja od dwóhc dni (wiem, wiem wytrwała jestem) na chlebek rao polewam sobie olej lniany a na to oczywiście pomidor z cebulką- mniam, mniam)

Ja już po wizycie. Dostałam Kartę Ciąży i nie przytyłam przez miesiąc nic a nic a nawet schudłam pół kilo to jak na moje 3 kilo wzrotsu wagi w 1trymestrze jest jak najbardziej wskazane
Okazało się, ze różyczki nie miałam robionej w ciąży, więc mi dał skierowanie. Dostałam też na mocz i morfologię. Powiedział, że można jeśĆ ale nie za dużo serów pleśniowych i ryb wędzonych. Foli mi kazał wybraĆ tylko do końca opakowania i zaprzestaĆ łykaĆ- ale nie wiem bo mam 90tabl. opakowanie a wzięłam dopiero 1 tabletkę, to jeszcze mi na 3m-ce zostało , zdziwił mnie bo powiedział że kwas foliowy powinno się braĆ tylko do 12t.c. a potem powinno się odstawiĆ, bo po co się szprycowaĆ syntetycznie a i żadnych witamin w tabletkach też nie zalecił, bo wyniki mam wszystkie w normie i że dużo owoców i warzyw jest teraz dostepnych... hmmm... niby logiczne, ale...

Holender mierzi mnie coś warga, przykleiłam sobie plaster Compeed na opryszczkę, bo chyba zamierza mi się wyrzuciĆ- żesz cholera jasna

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:17
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:16   #4112
muffinka90
Zakorzenienie

Mamuski widzialyscie moze to?

http://www.youtube.com/watch?v=Nem0b...eature=related

juz niedlugo nas to czeka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:33   #4113
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

no tran nie wskazany dla kobiet w ciąży- za dużo wit. A, której nadmiar jest dla nas groźny, a wiadomo, że się jej nie wysiusia, bo nie rozpuszczalna w wodzie

a żelatyna? chyba mogłaby byĆ... zamiast tranu to łyżeczkę oliwy z oliwek codziennie(ja od dwóhc dni (wiem, wiem wytrwała jestem) na chlebek rao polewam sobie olej lniany a na to oczywiście pomidor z cebulką- mniam, mniam)

Ja już po wizycie. Dostałam Kartę Ciąży i nie przytyłam przez miesiąc nic a nic a nawet schudłam pół kilo to jak na moje 3 kilo wzrotsu wagi w 1trymestrze jest jak najbardziej wskazane
Okazało się, ze różyczki nie miałam robionej w ciąży, więc mi dał skierowanie. Dostałam też na mocz i morfologię. Powiedział, że można jeśĆ ale nie za dużo serów pleśniowych i ryb wędzonych. Foli mi kazał wybraĆ tylko do końca opakowania i zaprzestaĆ łykaĆ- ale nie wiem bo mam 90tabl. opakowanie a wzięłam dopiero 1 tabletkę, to jeszcze mi na 3m-ce zostało , zdziwił mnie bo powiedział że kwas foliowy powinno się braĆ tylko do 12t.c. a potem powinno się odstawiĆ, bo po co się szprycowaĆ syntetycznie a i żadnych witamin w tabletkach też nie zalecił, bo wyniki mam wszystkie w normie i że dużo owoców i warzyw jest teraz dostepnych... hmmm... niby logiczne, ale...

Holender mierzi mnie coś warga, przykleiłam sobie plaster Compeed na opryszczkę, bo chyba zamierza mi się wyrzuciĆ- żesz cholera jasna

Dziwne z tym kwasem foliowym, ja cały czas mam zalecony. Poza tym cały czas magnez i duphaston. Żadnych witamin
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:38   #4114
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne z tym kwasem foliowym, ja cały czas mam zalecony. Poza tym cały czas magnez i duphaston. Żadnych witamin
Ja tez bralam kwas tylko w pierwszym trymestrze (no i zanim zaszlam w ciaze przez kilka miesiecy)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-31, 15:43   #4115
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

odebralam rano wynki hcg ze wczoraj wynik to 29204 zaczynam teraz 10 tydzien jutro znowu ide na hcg dla porownania
pojechalam dzisiaj na usg jeszcze raz ogladalo mnie dwoch lekarzy i widza tylko duzy czarny "woreczek" jestem zalamana
na razie lekarz zalecil czekac zobaczy co bedzie dalej
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:55   #4116
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość

odebralam rano wynki hcg ze wczoraj wynik to 29204 zaczynam teraz 10 tydzien jutro znowu ide na hcg dla porownania
pojechalam dzisiaj na usg jeszcze raz ogladalo mnie dwoch lekarzy i widza tylko duzy czarny "woreczek" jestem zalamana
Dziwne trochę beta wysoka i nic nie widać. Trzymam kciuki. Musi być dobrze

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:55   #4117
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

od wczoraj mysle o tobie, badz dzielna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-31, 16:10   #4118
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:

Moje propozycje
- Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem. Listopad, grudzień 2011.
Jestem za tą pogrubioną. Ta pierwsza mi się strasznie podoba, ale to bardziej na odchowalnię chyba by pasowała

Cytat:
Ja też słyszałam, że kwas foliowy się bierze tylko w 1 trymestrze, bo chyba to, co miał pomóc, to już pomógł Ja w 14 tc. już nie biorę.

Ale się objadłam kluseczek z truskawkami, zaraz mi bokiem wyjdą Pierwszy raz krajowe truskaweczki Upał taki, że ledwo żyję, a jeszcze muszę chałupkę do ładu doprowadzić

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:12   #4119
Messuah

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
od wczoraj mysle o tobie, badz dzielna
kochana jesteś

dla lekarza też jest to dziwne bo beta wysoka a nic nie widać mam nadzieje ze jutro beta tez bedzie wysoka i nie spada
na razie lekarz kazal czekac jutro mam do niego dzwonic jak odbiore wyniki hcg dla porownania z wczorajszymi i dopiero umowi sie ze mna na kolejna wizyte

kobitki mozna w ciazy zazyc sobie cos na uspokojenie np waleriane ? persen ?
Stary 2011-05-31, 16:15   #4120
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dostukamy do 5000 i Ania założy nowy z listą w pierwszym poście

Co myślicie z pomysłem, aby kiedyś przy mamach napisać jaki wózek wybrały? Bo mi strasznie tego zawsze brakowało w sąsiednich wątkach a przeszukiwanie wątku o wózkach kto ma jaki i czy jest zadowolony, masakra. A tak to jest wpisane i można do takiej osoby zapytać jak się wózek sprawuje czy jest zadowolona itp.

Kto jak nie Ty?

Sondę może tylko założycielka tego założyć. Chyba teraz tylko tu można napisać i musisz jakoś na kartce zliczyć

Moje propozycje
- Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały.

Itp

Dziecko mi się pochorowało Kicha i smarka Maruda straszna biedna

Świetne tytuły :brzyda l:
Jeśli chodzi o Mnie mi 1 i 2 sie bardzo podoba

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:17   #4121
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:

8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
Troszkę za niska na 10 tydzień. Ale od 11 tygodnia beta powoli spada. Trzeba jeszcze porównać z kolejnym wynikiem.
Czekanie jest najgorsze Do kiedy masz czekać na następne usg? Bo wiesz w najgorszym scenariuszu (oby taki nie był) ważne jest też twoje zdrowie.
Stary 2011-05-31, 16:22   #4122
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

Nika super wiadomości

Ja juz jestem w 14stym tygodniu i dalej biore folik, jeden lekarz mówił brac drugi mówił że jak już zjem to opakowanie to mam kupić tabletki dla kobiet w ciązy.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:

Trzymamy kciukaski za Ciebie będzie dobrze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-31, 16:29   #4123
Messuah

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
Troszkę za niska na 10 tydzień. Ale od 11 tygodnia beta powoli spada. Trzeba jeszcze porównać z kolejnym wynikiem.
Czekanie jest najgorsze Do kiedy masz czekać na następne usg? Bo wiesz w najgorszym scenariuszu (oby taki nie był) ważne jest też twoje zdrowie.
Mam napisane ze koniec 9 tygodnia w karcie ciąży tak ze dopiero zaczynam 10, w tym laboratorium co robilam badania mam wynik na 10 tydzien max i mini i jestem przy gornej granicy max, jutro ide na kolejne badanie hcg i jutro dopiero umowie sie z lekrzem na kolejna wizyte... boje sie a czekanie jest najgorsze
mysle ze lekarz za max 2 tygodnie cos zadecyduje
Stary 2011-05-31, 16:53   #4124
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam napisane ze koniec 9 tygodnia w karcie ciąży tak ze dopiero zaczynam 10, w tym laboratorium co robilam badania mam wynik na 10 tydzien max i mini i jestem przy gornej granicy max, jutro ide na kolejne badanie hcg i jutro dopiero umowie sie z lekrzem na kolejna wizyte... boje sie a czekanie jest najgorsze
mysle ze lekarz za max 2 tygodnie cos zadecyduje

Jejku współczuje ci tego czekania

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-31, 17:02   #4125
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Messuah, trzymam kciuki i bardzo Ci wspolczuje.

Jak dla mnie wszytskie tytuly watkow fajne, bardzo podoba mi sie takze pomysl z ankieta na imiona i lista wozkow. moze proponuje, zeby ulatwic Ani, zeby kazda osoba z watku wyslala jej prica albo maila z takimi wiadomosciami, zeby nie trzeba bylo tego lowic z kontekstu. I dac ta informacje na 1 stronie, zeby wszyscy wiedzieli, ze tak trzeba zrobic. Dzieki temu osoby, ktore np raz sie odezwaly, ale juz w ogole sie nie udzielaja/nie czytaja nie byly na liscie. To tez powinno ulatwic moderowanie watku.

Co do popularnych imion, to tu jest lista z 2009 z US http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...2009_roku.html i z 2010
http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...roku_2010.html
Te najrzadsze imiona to ciekawa lektura . Jak widac, takze na watku pewne imiona wciaz sa bardzo popularne.
Mi sie kiedys Julia i Maja bardzo podobaly, ale wlasnie przez ta popularnosc odpadaja. Sama mam na imie Ania i zawsze bylam jedna z kilku An, co bylo dosyc denerwujace.
Nasze dziecko bedzie mialo na imie Kasia albo Jurek, niektorym sie podobaja, innym nie, ale jak dla nas optymalnie, sa to normalne imiona, ktore wszyscy znaja, ale nie jakos szczegolnie modne aktualnie, no i maja dla nas znaczenie emocjonalne, bo w naszej rodzinie takie imiona sie pojawialy w przeszlosci

Ostatnio bylam w H&M oblookac ciuchy ciazowe, no i bida z nedza i drogo. Kupilam sobie za to rybaczki a la sportowe jeansy na gumce w takim tanim centrum chinskim. Polecam, jestem zadowolona i na cale lato mysle, ze starcza koszt 49 zl.

Jutro rano wylatuje sluzbowo do UK i przedluzam sobie o 2 dni prywatnie, wiec sie ciesze, takie krociutkie wakacje beda, nie wiadomo czy jakies jeszcze bede miala w tym roku, bo TZ pracuje od miesiaca dopiero i nie wiadomo jak z urlopem

Pozdrawiam dziewczyny i zycze nam oby to lato nie bylo upalne w tym roku.
Jurek, piekne imie!!! Jerzy tak ladnie brzmi

No wlasnie, ja tez ostatnio w H&M bylam i uwazam ze te wszystkie ubrania to niezbyt ciekawe, ja kupilam jeansy, ale szczyt marzen to to nie jest!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:48   #4126
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamusie
Jutro mam dzień wolny i spiszę wszystkie wasze pomysły może przed końcem wątku jeszcze raz je podam i będziemy głosować
Ale macie wene ja nic narazie nie wymyśliłam
Zastanawiam się nad nowym tym wątkiem bo bym chciała prowadzić go ale za dwa ponad tygodnie wyjeżdżam będę miała dostęp do internetu ale pewnie nie będę się udzielać tak często jakbym chciała
Ja i moja skleroza ktoś dobrze napisał(nie pamiętam kto przepraszam) że osoba prowadząca forum powinna być na bieżąco a mnie nie będzie 3 tyg nawet nie wiem czy zdążę założyć forum

Messuah ja też cały czas myślałam dzisiaj o Tobie w pracy myśl pozytywnie

Misiula_88 już poprawiłam

Gosiaczek cudna dzidzia

Dziewczyny mam pytanie czy mogę brać Urosept? Nie wiem czy to samo jest co Urinal a jedynie to miała koleżanka kolega mi z Polski przywiezie Urinal dopiero w sobotę a musze coś brać bo nie mogę wyrobić

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-31 o 18:02
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:07   #4127
Tincia
Wtajemniczenie

Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi,
na poród listopad/grudzień się zanosi.

jestem za tym...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:07   #4128
sozaa
Rozeznanie

I mialam Wam jeszcze napisac co u mnie na USG pomiarowym!

Mialam USG przez powloki brzuszne, dzidzius lezal na pleckach a jak zaczelismy go podgladac to sie obrocil dupka do nas! I tak przez chwile, zawstydzony pozostal Pozniej zaczal sie wiercic, tak mocno, ze lekarz powiedzial, ze juz dawno tak ruchliwego dziecka nie mial! Stwierdzil, ze w III trymestrze, jak kopniaki sa juz uciazliwe, ja bede miala przesr...ne Nie zmierzyl wszystkiego co chcial zmierzyc, ale te najwazniejsze badania porobil, i sa w calkowitej normie Dodatkowo zlecil mi test podwojny, tylko tak profilaktycznie, polozna pobrala mi krew i powiedziala ze wyniki za 2 tygodnie Ale i tak juz jestem spokojniejsza! Posluchalismy serduszka, ktore tez bije w normie i zobaczylismy cos miedzy nozkami, wiec na 90 % facecik Pozniej pan doktor przelaczyl na 4D i powiedzial, ze dzidzius tanczy! Tak sie ruszal! i zrobil mnostwo zdjec, jedno 4D i jak je teraz ogladalam, to widac siusiaka jak nic W czwartek mam wizyte u lekarki, ktora prowadzi moja ciaze.
A, i dostalam dzis wyniki toxo, IgG mam <0.13 a igM ujemny, to chyba dobrze?
pozniej wrzuce Wam foty
Stary 2011-05-31, 18:39   #4129
ela3010
Zadomowienie

Witajcie.

Ja po wyprawie do zoo, było cudnie i odpoczęłam, a to dlatego że czuwałam dziś tylko nad swoim dzieckiem bo każde dziecko miało swoją mamę, więc luzik.

Tytuły cudne, nie potrafię wybrać.

Gosia dzidziol cudny

Soza a to Twoje pierwsze dziecko?, fajnie że facet, ja już jednego mam więc teraz babeczka by się przydała

Dziewczyny oświećcie mnie bo jak założycie nowy wątek to was nie znajdę taki ze mnie laik w sprawach komputerowych, wię powiedzcie jakl was szukać, mam nadzieję że mnie nie wyśmiejecie

Messuah żadna z nas nie wie co przeżywasz ale jesteśmy z Tobą, nie trać nadziei. Czemu ten worek miałby być pusty, to gdzie dzidzia?, plamień nie miałas? Całuję was mocno
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:52   #4130
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mamuski widzialyscie moze to?

http://www.youtube.com/watch?v=Nem0b...eature=related

juz niedlugo nas to czeka
witajcie dziewczyny
super song muffinka
zapracowana byłam i kilka dni nie zaglądałam, a się tak rozpisałyście,że nie mogłam skończyć czytać
jestem w 10 tyg i dzisiaj będąc u mamy u góry brzucha czułam dziwne pulsowanie, stwierdziłyśmy z mamą że to musi być jakiś narząd, bo na dzidzie sporo za wcześnie miała coś takiego któraś z was?
p.s. piękne macie brzuszki, super zakupy na tych pchlich targach gratuluję udanych wizyt i trzymam ogromnie mocno kciuki za Messuah, bardzo się przejęłam Tobą

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Ja po wyprawie do zoo, było cudnie i odpoczęłam, a to dlatego że czuwałam dziś tylko nad swoim dzieckiem bo każde dziecko miało swoją mamę, więc luzik.

Gosia dzidziol cudny

Soza a to Twoje pierwsze dziecko?, fajnie że facet, ja już jednego mam więc teraz babeczka by się przydała

Dziewczyny oświećcie mnie bo jak założycie nowy wątek to was nie znajdę taki ze mnie laik w sprawach komputerowych, wię powiedzcie jakl was szukać, mam nadzieję że mnie nie wyśmiejecie

Messuah żadna z nas nie wie co przeżywasz ale jesteśmy z Tobą, nie trać nadziei. Czemu ten worek miałby być pusty, to gdzie dzidzia?, plamień nie miałas? Całuję was mocno
ela ja podobnie jak Ty w szkolnictwie pracuje i u mnie podobne imiona się przewijają Zuzanek jest od groma i troche tak jak i julek, hanek itp, podobały mi się te imiona ale szybko mi przeszło Zapytajcie się znajomych położnych bo one są na czasie, rozmawiałam z jedną to narzekała ,że od kiedy pracuje nie było żadnej Justynki
Stary 2011-05-31, 19:09   #4131
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
u mniie w ksiazeczce ang ciazowej pisze ze cala ciaze jesc folik trzeba.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

Mialam USG przez powloki brzuszne, dzidzius lezal na pleckach a jak zaczelismy go podgladac to sie obrocil dupka do nas! I tak przez chwile, zawstydzony pozostal Pozniej zaczal sie wiercic, tak mocno, ze lekarz powiedzial, ze juz dawno tak ruchliwego dziecka nie mial! Stwierdzil, ze w III trymestrze, jak kopniaki sa juz uciazliwe, ja bede miala przesr...ne Nie zmierzyl wszystkiego co chcial zmierzyc, ale te najwazniejsze badania porobil, i sa w calkowitej normie Dodatkowo zlecil mi test podwojny, tylko tak profilaktycznie, polozna pobrala mi krew i powiedziala ze wyniki za 2 tygodnie Ale i tak juz jestem spokojniejsza! Posluchalismy serduszka, ktore tez bije w normie i zobaczylismy cos miedzy nozkami, wiec na 90 % facecik Pozniej pan doktor przelaczyl na 4D i powiedzial, ze dzidzius tanczy! Tak sie ruszal! i zrobil mnostwo zdjec, jedno 4D i jak je teraz ogladalam, to widac siusiaka jak nic W czwartek mam wizyte u lekarki, ktora prowadzi moja ciaze.
pozniej wrzuce Wam foty
pokazuj zdjecia |DDD

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
No to i moje propozycje:

1.Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy

2.Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy

No i dodaję zdjęcia mojej dzidzi, zrobiłam tak jak radziła Myszeczka aparatem zdjęcia

Mnie też podbrzusze pobolewa, już mniej, ale w sobotę to dość mocno
tez w 13week oglodalam swojego dzieciaczka bardzo podobny byl do twojego

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

moj wybór :
piekna tworczosc dla naszych pociech

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:10   #4132
sozaa
Rozeznanie

dzisiejsze zdjecia. Najwazniejsza czesc zaznaczona strzlka a na 4D to widac co i gdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0170.jpg (54,6 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0173.jpg (83,7 KB, 69 załadowań)
Stary 2011-05-31, 19:18   #4133
basiula19
Zadomowienie

oooooooo mi się ten bardzo spodobał taki fajniutki

basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:27   #4134
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

nom, mi też

Aniu mam prośbę, bo właśnie zerknęłam na listę i widzę ze mnie nie ma. Wpiszesz mnie kochana? w sumie to chyba przeze mnie bo za pierwszym razem nie podałam ani imienia ani wieku. Więc teraz piszę Kasia(27 lat) termin na 18 listopada. buziaczek

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:28   #4135
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Mnie również

Sozaa śliczny chłopczyk Gratulacje

Ania wydaje mi się że można, to ziołowe jest. Jak mnie piekło to szukałam w necie i tam było że dozwolone.

Messuah Co laboratorium to inne normy widać. Ale 2 tygodnie czekania wydają się wiecznością
Stary 2011-05-31, 19:29   #4136
Messuah

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Gosia dzidziol cudny

Nie miałam żadnych objawów typu kłucie czy skurcze ani żadnych plamień od początku... czasem coś mnie ciągnie w podbrzuszu ale tylko troszke ale gin twierdzi ze to normalne. Lekarz pytał też czy mam inne objawy typu silne bóle głowy, ból nóg ale ja nic takiego nie mam
Mdłości miałam wczesniej bardzo intenstywne teraz powoli przechodzą, nie czuje sie juz caly dzien zle tylko rano jak wstaje ale przekase banana i jest dobrze.... nie wiem co się dzieje troche sie naczytalam na necie ze moze byc pusty pecherzyk plodowy a nawet przy tym wysokie hcg, niektore kobitki mialy podobny przypadek do mnie u jednych okazalo sie ze faktycznie nic z tego nie bedzie u u pozostalych dzidzia sie pojawila.... dziwne to wszystko, najbardziej zapadl mi post dziewczyny ktora pisala ze lekarz stwierdzil ze nic z tego nie bedzie, byla umwiona na lyzeczkowanie o godz 13 ale nie poszla tylko wybrala sie na usg na godz 18 a tam bejbik i serduszko.... boje sie tego ze lekarz podejmie zla decyzje i ja tez
moze ja tez mam faktycznie pusty pecherzyk plodowy tak to wygladalo TŻ caly czas mnie uspokaja proboje mi poprawic humor na wszystkie sposoby, juz nie jestem tak nerowa jak wczoraj ale jednak wewnetrznie to we mnie siedzi taki niepokoj... musze sie czyms zajac bo jak leze to od razu mi lzy naplywaja... tak czekalam na bejbika jakas mala nadzieja jeszcze jest....
Stary 2011-05-31, 19:42   #4137
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Nie miałam żadnych objawów typu kłucie czy skurcze ani żadnych plamień od początku... czasem coś mnie ciągnie w podbrzuszu ale tylko troszke ale gin twierdzi ze to normalne. Lekarz pytał też czy mam inne objawy typu silne bóle głowy, ból nóg ale ja nic takiego nie mam
Mdłości miałam wczesniej bardzo intenstywne teraz powoli przechodzą, nie czuje sie juz caly dzien zle tylko rano jak wstaje ale przekase banana i jest dobrze.... nie wiem co się dzieje troche sie naczytalam na necie ze moze byc pusty pecherzyk plodowy a nawet przy tym wysokie hcg, niektore kobitki mialy podobny przypadek do mnie u jednych okazalo sie ze faktycznie nic z tego nie bedzie u u pozostalych dzidzia sie pojawila.... dziwne to wszystko, najbardziej zapadl mi post dziewczyny ktora pisala ze lekarz stwierdzil ze nic z tego nie bedzie, byla umwiona na lyzeczkowanie o godz 13 ale nie poszla tylko wybrala sie na usg na godz 18 a tam bejbik i serduszko.... boje sie tego ze lekarz podejmie zla decyzje i ja tez
moze ja tez mam faktycznie pusty pecherzyk plodowy tak to wygladalo TŻ caly czas mnie uspokaja proboje mi poprawic humor na wszystkie sposoby, juz nie jestem tak nerowa jak wczoraj ale jednak wewnetrznie to we mnie siedzi taki niepokoj... musze sie czyms zajac bo jak leze to od razu mi lzy naplywaja... tak czekalam na bejbika jakas mala nadzieja jeszcze jest....

trzymam kciuki kochana za Ciebie żeby wszystko się dobrze skończyło

Edytowane przez kasiowa4
Czas edycji: 2011-05-31 o 19:44
kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:42   #4138
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Jutro mam dzień wolny i spiszę wszystkie wasze pomysły może przed końcem wątku jeszcze raz je podam i będziemy głosować
Ale macie wene ja nic narazie nie wymyśliłam
Zastanawiam się nad nowym tym wątkiem bo bym chciała prowadzić go ale za dwa ponad tygodnie wyjeżdżam będę miała dostęp do internetu ale pewnie nie będę się udzielać tak często jakbym chciała
Ja i moja skleroza ktoś dobrze napisał(nie pamiętam kto przepraszam) że osoba prowadząca forum powinna być na bieżąco a mnie nie będzie 3 tyg nawet nie wiem czy zdążę założyć forum

Messuah ja też cały czas myślałam dzisiaj o Tobie w pracy myśl pozytywnie

Tak,spokojnie możesz brać Urosept on jest ziołowy i bezpieczny w ciąży gin mi powiedział, że spokojnie go brać.

Misiula_88 już poprawiłam

Gosiaczek cudna dzidzia

Dziewczyny mam pytanie czy mogę brać Urosept? Nie wiem czy to samo jest co Urinal a jedynie to miała koleżanka kolega mi z Polski przywiezie Urinal dopiero w sobotę a musze coś brać bo nie mogę wyrobić
Tak,spokojnie możesz brać Urosept max 3x2 tab to jest ziołowy lek,bezpieczny w ciąży mi też gin go zalecał Brałam go wiele razy przed ciażą jak miałąm zapalenie pecherza,Tylko jak go bierzesz to odpusc sobie już zurawine bo oba zakwaszają mocz.

Messuah też cały dzień o Tobie myślałam. będzie dobrze!Myśl pozytywnie jeszcze nic nie jest przzesądzone! Trzymaj się Kochana
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:48   #4139
muffinka90
Zakorzenienie

Hej! U mnie za oknem ''armagjedom'' chyba bedzie porzadna burza

Cytat:

pozniej wrzuce Wam foty
Cytat:
dzisiejsze zdjecia. Najwazniejsza czesc zaznaczona strzlka a na 4D to widac co i gdzie
No to GRATULUJE synusia. Ale fajnie, ze juz wiecie
Jednak jak ogladam te zdjecia, to wole zwykle usg, to 3d troche mnie przeraza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-31, 19:49   #4140
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Mamusie

Troszke Was podczytalam, ale nie za dużo, bo padam Miałam dziś okno balkonowe wymieniane więc troszke syfku było, a potem pól dnia prawie sprzątałam więc mamy teraz błysk nawet
Moja córcia byla caly dzien z moją mamą, a potem jak ją przyprowadzila to poszlysmy jeszcze na plac zabaw.

Mi sie bardzo podoba ten tytuł:
Wiosna, lato, jesień z brzuszkiem, a na zimę już z maluszkiem. Listopad, grudzień 2011.

Messuah wspólczuje Ci czekania tyle a ci lekarze na tym samym sprzęcie usg robili?

Gratuluje udanych wizyt Ja mam za równy tydzień usg

Sozaa gratuluje synka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości