|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nawet bardziej ten o sankach ![]() Cytat:
a żelatyna? chyba mogłaby byĆ... zamiast tranu to łyżeczkę oliwy z oliwek codziennie (ja od dwóhc dni (wiem, wiem wytrwała jestem) na chlebek rao polewam sobie olej lniany a na to oczywiście pomidor z cebulką- mniam, mniam)Ja już po wizycie. Dostałam Kartę Ciąży ![]() ![]() Okazało się, ze różyczki nie miałam robionej w ciąży, więc mi dał skierowanie. Dostałam też na mocz i morfologię. Powiedział, że można jeśĆ ale nie za dużo serów pleśniowych i ryb wędzonych. Foli mi kazał wybraĆ tylko do końca opakowania i zaprzestaĆ łykaĆ- ale nie wiem bo mam 90tabl. opakowanie a wzięłam dopiero 1 tabletkę, to jeszcze mi na 3m-ce zostało , zdziwił mnie bo powiedział że kwas foliowy powinno się braĆ tylko do 12t.c. a potem powinno się odstawiĆ, bo po co się szprycowaĆ syntetycznie a i żadnych witamin w tabletkach też nie zalecił, bo wyniki mam wszystkie w normie i że dużo owoców i warzyw jest teraz dostepnych... hmmm... niby logiczne, ale...Holender mierzi mnie coś warga, przykleiłam sobie plaster Compeed na opryszczkę, bo chyba zamierza mi się wyrzuciĆ- żesz cholera jasna
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-31 o 15:17 |
|||
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski widzialyscie moze to?
http://www.youtube.com/watch?v=Nem0b...eature=related juz niedlugo nas to czeka |
|
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwne z tym kwasem foliowym, ja cały czas mam zalecony. Poza tym cały czas magnez i duphaston. Żadnych witamin |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bralam kwas tylko w pierwszym trymestrze (no i zanim zaszlam w ciaze przez kilka miesiecy)
|
|
|
|
#4115 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
odebralam rano wynki hcg ze wczoraj wynik to 29204 zaczynam teraz 10 tydzien jutro znowu ide na hcg dla porownania pojechalam dzisiaj na usg jeszcze raz ogladalo mnie dwoch lekarzy i widza tylko duzy czarny "woreczek" jestem zalamana ![]() na razie lekarz zalecil czekac zobaczy co bedzie dalej |
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj mysle o tobie, badz dzielna
|
|
|
|
|
#4118 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w 14 tc. już nie biorę.Ale się objadłam kluseczek z truskawkami, zaraz mi bokiem wyjdą Upał taki, że ledwo żyję, a jeszcze muszę chałupkę do ładu doprowadzić |
||
|
|
|
#4119 |
|
|
kochana jesteś
dla lekarza też jest to dziwne bo beta wysoka a nic nie widać mam nadzieje ze jutro beta tez bedzie wysoka i nie spada na razie lekarz kazal czekac jutro mam do niego dzwonic jak odbiore wyniki hcg dla porownania z wczorajszymi i dopiero umowi sie ze mna na kolejna wizyte kobitki mozna w ciazy zazyc sobie cos na uspokojenie np waleriane ? persen ? |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne tytuły ![]() :brzyda l:Jeśli chodzi o Mnie mi 1 i 2 sie bardzo podoba
|
|
|
#4121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410 10 tydzień ciąży: 46 509-186 977 12 tydzień ciąży: 27 832-210 612 Troszkę za niska na 10 tydzień. Ale od 11 tygodnia beta powoli spada. Trzeba jeszcze porównać z kolejnym wynikiem. Czekanie jest najgorsze Do kiedy masz czekać na następne usg? Bo wiesz w najgorszym scenariuszu (oby taki nie był) ważne jest też twoje zdrowie.
|
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika super wiadomości ![]() Ja juz jestem w 14stym tygodniu i dalej biore folik, jeden lekarz mówił brac drugi mówił że jak już zjem to opakowanie to mam kupić tabletki dla kobiet w ciązy. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Trzymamy kciukaski za Ciebie będzie dobrze
|
|
|
#4123 | |
|
|
Cytat:
![]() mysle ze lekarz za max 2 tygodnie cos zadecyduje |
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku współczuje ci tego czekania
|
|
|
#4125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wlasnie, ja tez ostatnio w H&M bylam i uwazam ze te wszystkie ubrania to niezbyt ciekawe, ja kupilam jeansy, ale szczyt marzen to to nie jest! |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Jutro mam dzień wolny i spiszę wszystkie wasze pomysły może przed końcem wątku jeszcze raz je podam i będziemy głosować ![]() Ale macie wene ja nic narazie nie wymyśliłam ![]() Zastanawiam się nad nowym tym wątkiem bo bym chciała prowadzić go ale za dwa ponad tygodnie wyjeżdżam będę miała dostęp do internetu ale pewnie nie będę się udzielać tak często jakbym chciała Ja i moja skleroza ) że osoba prowadząca forum powinna być na bieżąco a mnie nie będzie 3 tyg nawet nie wiem czy zdążę założyć forum![]() Messuah ja też cały czas myślałam dzisiaj o Tobie w pracy myśl pozytywnie![]() Misiula_88 już poprawiłam ![]() Gosiaczek cudna dzidzia Dziewczyny mam pytanie czy mogę brać Urosept? Nie wiem czy to samo jest co Urinal a jedynie to miała koleżanka kolega mi z Polski przywiezie Urinal dopiero w sobotę a musze coś brać bo nie mogę wyrobić
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-31 o 18:02 |
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi,
na poród listopad/grudzień się zanosi. jestem za tym...
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
I mialam Wam jeszcze napisac co u mnie na USG pomiarowym!
Mialam USG przez powloki brzuszne, dzidzius lezal na pleckach a jak zaczelismy go podgladac to sie obrocil dupka do nas! I tak przez chwile, zawstydzony pozostal Pozniej zaczal sie wiercic, tak mocno, ze lekarz powiedzial, ze juz dawno tak ruchliwego dziecka nie mial! Stwierdzil, ze w III trymestrze, jak kopniaki sa juz uciazliwe, ja bede miala przesr...ne Nie zmierzyl wszystkiego co chcial zmierzyc, ale te najwazniejsze badania porobil, i sa w calkowitej normie Ale i tak juz jestem spokojniejsza! Posluchalismy serduszka, ktore tez bije w normie i zobaczylismy cos miedzy nozkami, wiec na 90 % facecik Pozniej pan doktor przelaczyl na 4D i powiedzial, ze dzidzius tanczy! Tak sie ruszal! i zrobil mnostwo zdjec, jedno 4D i jak je teraz ogladalam, to widac siusiaka jak nic W czwartek mam wizyte u lekarki, ktora prowadzi moja ciaze.A, i dostalam dzis wyniki toxo, IgG mam <0.13 a igM ujemny, to chyba dobrze? pozniej wrzuce Wam foty
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Ja po wyprawie do zoo, było cudnie i odpoczęłam, a to dlatego że czuwałam dziś tylko nad swoim dzieckiem bo każde dziecko miało swoją mamę, więc luzik. Tytuły cudne, nie potrafię wybrać .Gosia dzidziol cudny Soza a to Twoje pierwsze dziecko?, fajnie że facet, ja już jednego mam więc teraz babeczka by się przydała Dziewczyny oświećcie mnie bo jak założycie nowy wątek to was nie znajdę taki ze mnie laik w sprawach komputerowych ![]() Messuah żadna z nas nie wie co przeżywasz ale jesteśmy z Tobą, nie trać nadziei. Czemu ten worek miałby być pusty, to gdzie dzidzia?, plamień nie miałas? Całuję was mocno |
|
|
|
#4130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() super song muffinka ![]() zapracowana byłam i kilka dni nie zaglądałam, a się tak rozpisałyście,że nie mogłam skończyć czytać ![]() jestem w 10 tyg i dzisiaj będąc u mamy u góry brzucha czułam dziwne pulsowanie, stwierdziłyśmy z mamą że to musi być jakiś narząd, bo na dzidzie sporo za wcześnie miała coś takiego któraś z was?p.s. piękne macie brzuszki, super zakupy na tych pchlich targach gratuluję udanych wizyt i trzymam ogromnie mocno kciuki za Messuah, bardzo się przejęłam Tobą---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Zapytajcie się znajomych położnych bo one są na czasie, rozmawiałam z jedną to narzekała ,że od kiedy pracuje nie było żadnej Justynki
|
|
#4131 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
DDD![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
bardzo podobny byl do twojego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
piekna tworczosc dla naszych pociech
|
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze zdjecia. Najwazniejsza czesc zaznaczona strzlka
a na 4D to widac co i gdzie
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
oooooooo mi się ten bardzo spodobał taki fajniutki
- Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem. Listopad, grudzień 2011. |
|
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nom, mi też ![]() Aniu mam prośbę, bo właśnie zerknęłam na listę i widzę ze mnie nie ma. Wpiszesz mnie kochana? w sumie to chyba przeze mnie bo za pierwszym razem nie podałam ani imienia ani wieku. Więc teraz piszę Kasia(27 lat) termin na 18 listopada. buziaczek
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sozaa śliczny chłopczyk Gratulacje![]() Ania wydaje mi się że można, to ziołowe jest. Jak mnie piekło to szukałam w necie i tam było że dozwolone. Messuah Co laboratorium to inne normy widać. Ale 2 tygodnie czekania wydają się wiecznością
|
|
|
#4136 | |
|
|
Cytat:
Mdłości miałam wczesniej bardzo intenstywne teraz powoli przechodzą, nie czuje sie juz caly dzien zle tylko rano jak wstaje ale przekase banana i jest dobrze.... nie wiem co się dzieje ![]() moze ja tez mam faktycznie pusty pecherzyk plodowy tak to wygladalo TŻ caly czas mnie uspokaja proboje mi poprawic humor na wszystkie sposoby, juz nie jestem tak nerowa jak wczoraj ale jednak wewnetrznie to we mnie siedzi taki niepokoj... musze sie czyms zajac bo jak leze to od razu mi lzy naplywaja... tak czekalam na bejbika jakas mala nadzieja jeszcze jest....
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki kochana za Ciebie żeby wszystko się dobrze skończyło
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-05-31 o 19:44 |
|
|
|
|
#4138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brałam go wiele razy przed ciażą jak miałąm zapalenie pecherza,Tylko jak go bierzesz to odpusc sobie już zurawine bo oba zakwaszają mocz.Messuah też cały dzień o Tobie myślałam. będzie dobrze!Myśl pozytywnie jeszcze nic nie jest przzesądzone! Trzymaj się Kochana |
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej! U mnie za oknem ''armagjedom'' chyba bedzie porzadna burza
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak jak ogladam te zdjecia, to wole zwykle usg, to 3d troche mnie przeraza
|
||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
Troszke Was podczytalam, ale nie za dużo, bo padam ![]() Moja córcia byla caly dzien z moją mamą, a potem jak ją przyprowadzila to poszlysmy jeszcze na plac zabaw. Mi sie bardzo podoba ten tytuł: Wiosna, lato, jesień z brzuszkiem, a na zimę już z maluszkiem. Listopad, grudzień 2011. Messuah wspólczuje Ci czekania tyle a ci lekarze na tym samym sprzęcie usg robili?Gratuluje udanych wizyt ![]() Sozaa gratuluje synka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Bo mi strasznie tego zawsze brakowało w sąsiednich wątkach a przeszukiwanie wątku o wózkach kto ma jaki i czy jest zadowolony, masakra. A tak to jest wpisane i można do takiej osoby zapytać jak się wózek sprawuje czy jest zadowolona itp.
?
, zdziwił mnie bo powiedział że kwas foliowy powinno się braĆ tylko do 12t.c. a potem powinno się odstawiĆ, bo po co się szprycowaĆ syntetycznie a i żadnych witamin w tabletkach też nie zalecił, bo wyniki mam wszystkie w normie i że dużo owoców i warzyw jest teraz dostepnych... hmmm... niby logiczne, ale...

od wczoraj mysle o tobie, badz dzielna 

Upał taki, że ledwo żyję, a jeszcze muszę chałupkę do ładu doprowadzić
cieszę się życiem!
Kicha i smarka

Ale i tak juz jestem spokojniejsza! Posluchalismy serduszka, ktore tez bije w normie i zobaczylismy cos miedzy nozkami, wiec na 90 % facecik 
a ci lekarze na tym samym sprzęcie usg robili?