Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-31, 11:00   #3271
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

R-ka:

I¶: standard ostatnimi czasy- omlet z dwóch du¿ych jaj z twarogiem zrobionym z truskawkami i miodem sma¿ony na ma¶le

II¶: ³oso¶ z serem feta t³ustym + warzywa

spora gar¶æ orzechów

O: indyk sma¿ony ma ma¶le i oliwie, posypany s³onecznikiem z du¿± ilo¶ci± brou³u polanego stopionym mas³em

miseczka truskawek na deser

K: kie³baska sma¿ona na smalcu z cebul± i kawa³kami papryki

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 11:51   #3272
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Dawno nie zamieszczalam tutaj mojego jadlospisu, bardzo prosze o zerkniecie i ocenke

Moje dzisiejsze R:
Sniadanie:
Owsianka na wodzie z :truskawkami,rodzynkami,p latkami migdalowymi,wiesniakiem i zurawina

IISniadanie:
4 wafle ryzowe wieloziarniste(wiem,ze nie polecacie ich na R,ale jadam je rzadko,ale dzis mialam straszna ochote na nie a poza tym najadam sie nimi) z szyneczka drobiowa i jeden z dzemem truskawkowym niskoslodzinym,banan,jogu rt zott regularis(czy jakos tak sie on nazywa)

Obiad:
Zupa "wiosenna" hortexu, salatka z :rzodkiewki,gotowanych brokul,salaty,gotowanej piersi kurczaka,kukurydzy z puszki i swieza bazylia,posypana oregano i ziolami prowansalskimi i skropiona oliwa z oliwej (wyszlo duuuuuzo tej salatki)

Kolacja:
Zmiksowany banan z truskawkami,serek homo, rodzynki,slonecznik,2 suszone morele,spora garsc platkow "zdrowy blonnik"

(podwieczorku nie bylo bo bym go nie zmiescila)
po kolacji byly cwiczenia z ciezarkami na rece,3 serie abs na brzuch i ok 35 biegania (4km)

i jak to sie prezentuje?

Jestem po @ i jutro z rana bedzie wazenie Chyba najlepiej po @?

Mam jeszcze jedno pytanie, jezeli chodzi o bieganie, to jak uwazacie,czy waszym zdaniem lepszy jest trening interwalowy czy przebiegniecie calego odcinka (4km) bez przerwy?Pytam,bo dla mnie nie jest ciagle bieganie meczace a gdzies czytalam,ze interwaly sa bardzo dobre.
podbijam

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

dodam odrazu dzisiejsze R:

Isniadanie:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko

II sniadanie:
salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu

Obiad:
bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona

Podwieczorek:
(w zaleznosci od tego czy dam rade wcisnac)
tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice

Kolacja:
jajo gotowane,wiesniak,marchew ka

dzis sie wazylam,minus o,5kg. Obecnie wychodzi 51 kg,czuje sie ok(z tym,ze chudne juz wolniej),ale caly czas pracuje nad rzezba ciala i chcialabym osiagnac wage 49-50kg,wiec troche jeszcze przede mna,ale wiele za mna Pewnie ktos zapyta o wzrost - 160cm,z gory odpowiadam
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:27   #3273
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
podbijam

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Isniadanie:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko

II sniadanie:
salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu

Obiad:
bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona

Podwieczorek:
tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice

Kolacja:
jajo gotowane,wiesniak,marchew ka

dzis sie wazylam,minus o,5kg. Obecnie wychodzi 51 kg,czuje sie ok(z tym,ze chudne juz wolniej),ale caly czas pracuje nad rzezba ciala i chcialabym osiagnac wage 49-50kg,wiec troche jeszcze przede mna,ale wiele za mna Pewnie ktos zapyta o wzrost - 160cm,z gory odpowiadam
pierwsze dwa posi³ki to mnóstwo cukru, obiad to za ma³o, co to jest jedno jajko i troche warzyw? na redukcji czy w ogóle przy zdrowym od¿ywianiu jakie¶ danio itp odpadaj±.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:39   #3274
warm
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198

R

1. owsianka - 4³y¿. owsianych, 1³y¿. otrêbów, pó³ banana, du¿o orzechów laskowych i nerkowców, gorzka czekolada, miód

2. Omlet z 2 jaj, w ¶rodku sa³ata, pomidor, ogórek, , sos czosnkowy z twarogu i jogurtu, jab³ko

kawa z mlekiem

3. sznycel z indyka, kasza, fasolka szparagowa

trening: 30min si³owych, 30min aerobów

4. wêdzone udko z kurczaka (nadaje siê po treningu?)

5. twaróg przek³adany pomidorem i ¶wie¿± bazyli±

warm jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:33   #3275
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

R ( no, to lekko¶æ mojej redukcji wysz³a na wadze.. )
I p³atki crunchy egzotyczne z mlekiem 1.5%, wkrojon± ca³± brzoskwini±, kilka ³y¿eczek wie¶niaka
II bu³ka wieloziarnista z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym, ma³a miseczka truskawek
III pier¶ z kurczaka, pó³ woreczka ry¿, sos warzywny
IV serek homo z ³y¿eczk± mas³a orzechowego i start± kostk± czekolady gorzkiej
V pó³ kostki twarogu (100 g) z warzywami

to ju¿ chyba grzeczniejsza redukcja? Kurcze, naprawdê nie rozumiem swojego organizmu, trzymam dietê - waga ro¶nie, lekko j± luzujê, waga spada, nadal luzujê - waga ro¶nie. w tym tyogdniu bêdê pilnowa³a i je¶li znów wzro¶nie, to naprawdê pomy¶lê nad dietetykiem. Proszê o ocenê
Stary 2011-05-31, 13:50   #3276
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 170

odp na niebiesko

Cytat:
Napisane przez warm Poka¿ wiadomo¶æ
R

1. owsianka - 4³y¿. owsianych, 1³y¿. otrêbów, pó³ banana, du¿o orzechów laskowych i nerkowców, gorzka czekolada, miód na Rce byle nie za du¿o tej czekolady, je¶li po³±czenie t³+ww nie utrudnia Ci chudniêcia to jed¼ ¶mia³o

2. Omlet z 2 jaj, w ¶rodku sa³ata, pomidor, ogórek, , sos czosnkowy z twarogu i jogurtu, jab³ko

kawa z mlekiem ok, ale mog³y wpa¶æ jakie¶ wêgle jako 2¶n ¿eby dodaæ energii, je¶li siê najad³a¶ to spoko

3. sznycel z indyka, kasza, fasolka szparagowa

trening: 30min si³owych, 30min aerobów git

4. wêdzone udko z kurczaka (nadaje siê po treningu?) nie 3mam siê oko³otreningowych, ale wiem ¿e po wysi³ku wa¿ne s± wêgle, do uzupe³nienia cukrów i podniesienia poziomu glukozy. poczytaj co¶ na ten temat, ja po treningu jem wszystko i chudnê.

5. twaróg przek³adany pomidorem i ¶wie¿± bazyli± du¿o tego pomidora!
Podoba mi siê. Zdrowo i nie jednostajnie. Bia³ko jest, ww s±, t³uszcze s±.

na zielono
Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
I p³atki crunchy egzotyczne z mlekiem 1.5%, wkrojon± ca³± brzoskwini±, kilka ³y¿eczek wie¶niaka takie przetworzone p³atki nie s± polecane, maj± du¿o cukru. Mo¿e zast±p owsiank±? i pewnie bardziej siê najesz ni¿ miseczk± p³atków.
II bu³ka wieloziarnista z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym, ma³a miseczka truskawek mas³a unikamy, ale skoro to lekkie R? ja zamiast mas³a u¿ywam keczupu, mniej kcal a pieczywo nie jest 'suche'. I ma³o warzyw!
III pier¶ z kurczaka, pó³ woreczka ry¿, sos warzywny co to za sos warzywny?
IV serek homo z ³y¿eczk± mas³a orzechowego i start± kostk± czekolady gorzkiej jako podwieczorek nie rzuca³abym siê na mas³o orzechowe i czekoladê, no chyba ¿e to mas³o mia³o 98% orzechów i by³o bez dodatku cukru. Je¶li masz parcie na s³odycze to jedz raczej rano.
V pó³ kostki twarogu (100 g) z warzywami du¿o tych warzyw! ale ok

to ju¿ chyba grzeczniejsza redukcja? Kurcze, naprawdê nie rozumiem swojego organizmu, trzymam dietê - waga ro¶nie, lekko j± luzujê, waga spada, nadal luzujê - waga ro¶nie. w tym tyogdniu bêdê pilnowa³a i je¶li znów wzro¶nie, to naprawdê pomy¶lê nad dietetykiem. Proszê o ocenê
A æwiczysz co¶? no skoro trenowa³aby¶ si³owo to nie dziw ¿e waga ro¶nie, w koñcu miê¶nie wa¿± wiêcej ni¿ t³uszcz. Mo¿e masz skoki wagi z powodu okresu? Albo pijesz ma³o wody? Ogólnie Rka ca³kiem okej, prócz tych p³atków na ¶niadanie, mas³a i czekolady w podwieczorku.

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:56   #3277
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
R-ka:

I¶: standard ostatnimi czasy- omlet z dwóch du¿ych jaj z twarogiem zrobionym z truskawkami i miodem sma¿ony na ma¶le

II¶: ³oso¶ z serem feta t³ustym + warzywa

spora gar¶æ orzechów

O: indyk sma¿ony ma ma¶le i oliwie, posypany s³onecznikiem z du¿± ilo¶ci± brou³u polanego stopionym mas³em

miseczka truskawek na deser

K: kie³baska sma¿ona na smalcu z cebul± i kawa³kami papryki
Hmm... ³adnie, ale wêgli to ju¿ prawie w ogóle nie ma

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:15   #3278
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
I p³atki crunchy egzotyczne z mlekiem 1.5%, wkrojon± ca³± brzoskwini±, kilka ³y¿eczek wie¶niaka
II bu³ka wieloziarnista z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym, ma³a miseczka truskawek
III pier¶ z kurczaka, pó³ woreczka ry¿, sos warzywny
IV serek homo z ³y¿eczk± mas³a orzechowego i start± kostk± czekolady gorzkiej
V pó³ kostki twarogu (100 g) z warzywami

wywal cukier to zobaczysz co to grzeczna redukcja

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm... ³adnie, ale wêgli to ju¿ prawie w ogóle nie ma
no i co? wa¿ne, ¿e podbija bilans t³uszczami, po co jej wêgle.
Stary 2011-05-31, 14:27   #3279
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Poka¿ wiadomo¶æ
na zielono

A æwiczysz co¶? no skoro trenowa³aby¶ si³owo to nie dziw ¿e waga ro¶nie, w koñcu miê¶nie wa¿± wiêcej ni¿ t³uszcz. Mo¿e masz skoki wagi z powodu okresu? Albo pijesz ma³o wody? Ogólnie Rka ca³kiem okej, prócz tych p³atków na ¶niadanie, mas³a i czekolady w podwieczorku.
p³atki nie by³y przetworzone, sama je zrobi³am z owsianych, nies³odzonych pe³noziarnistych, owoców i miodu owsiankê jem prawie codziennie, taka odskocznia te p³atki dzisiejsze. co do mas³a - wiza¿ mnie nauczy³, ¿e lepiej do nie wycinaæ z diety, je¶li nie chcê straciæ@, a u mnie jest go naprawdê znikoma ilo¶æ - po prostu nie lubiê mas³a, jem tylko dlatego, ¿e wiem, ¿e jest potrzebne organizmowi. co do warzyw - by³o ich niewiele, dlatego, ¿e jad³am na uczelni, a teraz jest tak gor±co, ¿e nawet w pojemnikach do ¿ywno¶ci warzywa robi± siê ciep³e - obrzydliwe :P sos do obiadu te¿ robi³am sama, warzywa uduszone na rosole z kury, zagêszczone ³y¿k± koncentratu pomidorowego. co do podwieczorku - moje mas³o orzechowe (Sante) ma 98% orzechów i ¶ladow± ilo¶æ cukru - i nie jem go po to, ¿eby zahamowaæ ochotê na s³odycze, ale ¿eby dostarczyæ nnkt a czekoladê mogê wyoutowaæ w takim razie, choæ to u mnie te¿ raczej okazyjna pozycja w jad³ospisie a do kolacji warzyw na pewno bêdzie du¿o - nigdy na redukcji jeszcze nie by³am g³odna co do wzrostu wagi - niedu¿o, o 0,3 kg, ale ostatnio wci±¿ by³y choæ niewielkie (0.3-0.5) spadki, trening si³owy jest u mnie s³aby, raczej wiêcej czasu spêdzam na truchtaniu i skakance, chocia¿ planujê to zmieniæ, ale jednak wzrost wagi z tego powodu na pewno mogê wykluczyæ, do @ jeszcze ponad 2 tygodnie, pijê ponad 2 litry wody dziennie.. nie wiem, naprawdê, co mo¿e byæ przyczyn±..

liquefy - wyja¶ni³am ju¿ zjedzmniebejbe, ¿e tego cukru tak naprawdê tam nie by³o poza miodem w porannym crunchy.

dziêki dziewczyny
Stary 2011-05-31, 14:33   #3280
warm
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198

Cytat:
odp na niebiesko

Podoba mi siê. Zdrowo i nie jednostajnie. Bia³ko jest, ww s±, t³uszcze s±.
Dziêki, czekolady by³o ma³o. Chocia¿ nie rezygnujê ze s³odko¶ci, a chudnê (t³uszczu ubywa - na wagê rzadko patrzê). Wiem, ¿e po treningu najlepiej pe³nowarto¶ciowy posi³ek, ale czasami nie ma takiej opcji dlatego pytam czy ew. udko wêdzone przejdzie

warm jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:46   #3281
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 170

Cytat:

liquefy - wyja¶ni³am ju¿ zjedzmniebejbe, ¿e tego cukru tak naprawdê tam nie by³o poza miodem w porannym crunchy.

dziêki dziewczyny
A¿ tak siê martwisz nie musisz, to nie stricte mas³o jest odpowiedzialne za @, a t³uszcze. No tak, mas³o = t³uszcz, a skoro nie lubisz to mo¿esz je¶æ wiêcej orzechów, makreli wêdzonej czy ³ososia. Co do mas³a orzechowego - jest na prawdê bardzo dobre, ale postaraj siê od czasu do czasu zamieniæ je na ¶wie¿e orzechy. Widzê ¿e rozs±dnie to wszystko dawkujesz, grunt to zdrowa dieta, a na zdrowej diecie siê nie tyje Co do æwiczeñ si³owych - ja zachêcam do robienia ich.
A wahaniami typu 0,2kg nie powinna¶ siê przejmowaæ. Bierz pod uwagê ca³o¶æ - skoro chudniesz to znaczy ¿e wszystko jest ok
A co do warzyw - ja na uczelnie biorê warzywa, pomidora, sa³atê lodow±. Nie s± pierwszej ¶wie¿o¶ci, ale lubiê. Tak samo pokrojona marchewka w paski

Cytat:
Napisane przez warm Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki, czekolady by³o ma³o. Chocia¿ nie rezygnujê ze s³odko¶ci, a chudnê (t³uszczu ubywa - na wagê rzadko patrzê). Wiem, ¿e po treningu najlepiej pe³nowarto¶ciowy posi³ek, ale czasami nie ma takiej opcji dlatego pytam czy ew. udko wêdzone przejdzie
No tak, tu przecie¿ nie chodzi o czekoladê a o bilans kcal. Bo przecie¿ mo¿na byæ na diecie 1500kcal i ca³e dziennie zapotrzebowanie na energiê pokryæ 3 tabliczkami czekolady :p skoro æwiczysz to nawet kostka czy dwie to nie grzech.

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:11   #3282
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
wywal cukier to zobaczysz co to grzeczna redukcja

no i co? wa¿ne, ¿e podbija bilans t³uszczami, po co jej wêgle.
No ok. Nie napisa³am, ze ma je wciskac i jest tragedia, ale nie ma tu na pewno tych lutzowych sze¶ciu jednostek. Po prostu odnotowa³am ten fakt. Tyle.

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:03   #3283
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

OK, Wczorajsze wkleje:

U

Sniadanie:

~210 g wiesniaka 4%:
-1/2 wielkiego banana macho
-1/2 awokado
-2 lyzki slonecznika
-1 lyzka chia
-2 lyzki amarantusa
-mala activia sliwkowa

Przekaska:
klasycznie z 1.5kubka mixu orzechow peacan/nerkowce/migdaly

Lunch (foto)

90g tunczyka z 1/2 awokado, chilli i sokiem z limonki (mehikan stajl)
warzywo z jogurtem (a la kalarepka gotowana)
1 pomidor
kilka oliwek

1.2 nadziewanej twarogiem okraglej tortilli (na zdjeciu to szare, to jest wlasnie polowa)

Deser (foto)
miska truskawek + 1/2 banan smazonego na lyzeczce masla (wypas)
sos: 2 lyzki twarogu tlustego + 1 jogo nat + 1 czekoladka gorzka sugar free i 1 mleczna
jesli nie jadlyscie nigdy smazonego banana ze smietana i miodem, to marsz zrobic, deser stulecia!!!!!

Kawa

sok swiezo wyciskany z pomaranczy i grejfruta, 400 ml

Kolacja:
sardynki w momidorach, kawalek ogorka i 1 kromka niemieckiego ciezkiego chleba z folii
miska (znowu min 1.5 kubka) ziemnych solonych, kilka nerkowcow

herbata z karczocha.

I jak tam ? Ktos oceni?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 30052011(001).jpg (135,8 KB, 85 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 30052011.jpg (118,5 KB, 75 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:28   #3284
mpati86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 174

U:

¦: du¿e kawa³y chleba ¿ytniego:
- jeden z mas³em i serem ¿ó³tym gouda
- jeden grubo z mas³em orzechowym sante; twarogiem i d¿emem malinowo- granatowym dos³adzanym naturalnym sokiem z winogron;
- ogórek ma³osolny; pomidor;
mleko z kaw±

II: twaro¿ek domowy+ saszetka fitelli cynamonowej

O: gêsty krupnik- du¿o kaszy i warzyw+ pier¶ z kurczaka; sporo natki i porcja solidna

P: jogurt activia naturalny z nutk± s³odyczy; brzoskwinia z puszki

K: du¿a bu³a razowa: z mas³em, serem, filetem z indyka; pomidor; 2 jajka z majonezem;

Po: piwo ma³e
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:34   #3285
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. po ( dos³ownym. ) wygrzebaniu upartej ósemki z ko¶ci.
1¶n - z sze¶æ? placków z p³atków owsianych, orkiszowych, gryczanych, siemienia lnianego, s³onecznika, mleka sojowe, jajek. ( mama robi wiêc mogê dok³adnie nie wiedzieæ ) z konfitur± truskawkow± i mich± twarogu ( pó³ na pó³ t³usty i chudy ) z jogurtem i mro¿onymi jagodami - miks.
2¶n - ma¶lanka naturalna 0.5 l.
obiad - miseczka ch³odniku z botwinki, podziubana galaretka z kurczaka z cytryn±.
kolacja - twaróg zmiksowany z suszonymi ¶liwkami, jogurtem i mro¿onymi malinami.

niestety, wszystko co twarde, ciep³e i do pogryzienia odpada, dlatego tak biedne.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:34   #3286
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
A¿ tak siê martwisz nie musisz, to nie stricte mas³o jest odpowiedzialne za @, a t³uszcze. No tak, mas³o = t³uszcz, a skoro nie lubisz to mo¿esz je¶æ wiêcej orzechów, makreli wêdzonej czy ³ososia. Co do mas³a orzechowego - jest na prawdê bardzo dobre, ale postaraj siê od czasu do czasu zamieniæ je na ¶wie¿e orzechy. Widzê ¿e rozs±dnie to wszystko dawkujesz, grunt to zdrowa dieta, a na zdrowej diecie siê nie tyje Co do æwiczeñ si³owych - ja zachêcam do robienia ich.
A wahaniami typu 0,2kg nie powinna¶ siê przejmowaæ. Bierz pod uwagê ca³o¶æ - skoro chudniesz to znaczy ¿e wszystko jest ok
A co do warzyw - ja na uczelnie biorê warzywa, pomidora, sa³atê lodow±. Nie s± pierwszej ¶wie¿o¶ci, ale lubiê. Tak samo pokrojona marchewka w paski
wiem, wiem, ¿e t³uszcze, bardzo czêsto jem makrelê czy ³ososia a orzechy i s³onecznik muszê sobie bardzo ¶ci¶le dawkowaæ, bo mog³abym zje¶æ du¿o za du¿o a od mas³a orzechowego mia³am odwyk - bardzo je lubiê, ale podobnie jak z orzechami - muszê siê kontrolowaæ mam nadziejê, ¿e to wahanie wynika byæ mo¿e z ostatnich problemów trawiennych, nie wiem, mo¿e zbyt du¿o soli u¿y³am do czego¶ i woda mi siê przytrzyma³a, w ka¿dym razie pomierzê siê jutro - bardziej ufam centymetrowi ni¿ wadze a ¶niadania warzywne na pewno siê ju¿ zaczn± - w zasadzie mam ju¿ sesjê i od przysz³ego tygodnia bêdê pokazywa³a siê na wydzia³ach tylko w ramach zaliczeñ, wiêc na spokojnie bêdê mog³a przygotowywaæ sobie posi³ki mam nadziejê, ¿e waga bêdzie powoli spada³a, bo te ci±g³e wahania mnie mêcz± i marzê ju¿ o U muszê poszukaæ jakiego¶ si³owego, mam hantle i gryf ³amany i z 30 kg obci±¿enia, my¶lê, ¿e co¶ by da³o radê z tym wymy¶liæ na pocz±tek jeszcze raz dziêkujê za rady
Stary 2011-05-31, 18:00   #3287
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
pierwsze dwa posi³ki to mnóstwo cukru, obiad to za ma³o, co to jest jedno jajko i troche warzyw? na redukcji czy w ogóle przy zdrowym od¿ywianiu jakie¶ danio itp odpadaj±.
troche sie z Toba nie zgodze,na pierwsze sniadanie jest zdrowa i zachwalana tutaj przez wszystkich owsianka a jedynym "grzeszkiem" jest odrobina serka danio,na drugie sniadanie sa same owoce i tylko jedna lyzeczka dzemu,z tego co tutaj piszecie to owoce sa polecane,zwlaszcza jezeli sa jedzona jakos z rana a nie wieczorem.A obiad?Zjadlam go godzine temu i do teraz czuje jaki mam pelny brzuch bo salatki warzywnej wyszlo niesamowicie duzo,mozna sie zapchac warzywami tym bardziej,jezeli duzo sie ich nawali,tak,jak to w moim przypadku.Prosze o ocene jeszcze kogos innego.
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:05   #3288
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
troche sie z Toba nie zgodze,na pierwsze sniadanie jest zdrowa i zachwalana tutaj przez wszystkich owsianka a jedynym "grzeszkiem" jest odrobina serka danio,na drugie sniadanie sa same owoce i tylko jedna lyzeczka dzemu,z tego co tutaj piszecie to owoce sa polecane,zwlaszcza jezeli sa jedzona jakos z rana a nie wieczorem.A obiad?Zjadlam go godzine temu i do teraz czuje jaki mam pelny brzuch bo salatki warzywnej wyszlo niesamowicie duzo,mozna sie zapchac warzywami tym bardziej,jezeli duzo sie ich nawali,tak,jak to w moim przypadku.Prosze o ocene jeszcze kogos innego.
ok, rozumiem, ¿e na ¶niadanie mo¿na pozwoliæ sobie na jakie¶ odstêpstwa, ale drugie ¶niadanie to tylko owoce i d¿em, czyli nie posi³ek.

co do obiadu-ok czujesz siê napchana, ale to nie znaczy, ¿e dostarczy³a¶ organizmowi odpowiednich warto¶ci od¿ywczych. nie chodzi o to, ¿eby sie zapchaæ.
Stary 2011-05-31, 18:05   #3289
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Z okazji odnotowania ma³ego spadku wagi wrzucam swoje R i proszê o ocenkê

I¶n. 2 kromki razowca z bieluchem, 1/3 makreli, du¿y pomidor

II¶n. 2 trójk±ty arbuza, trochê truskawek, twaróg (zmielony jak do sernika) z rodzynkami, ziarnami s³onecznika i otrêbami

Obiad: kasza jêczmienna (nieca³y woreczek) z wo³owin± (by³a duszona w sosie ja od³o¿y³am sobie samo miêso), du¿o pomidorów z cebulk± i oliw±

jak tylko upa³ zejdzie biorê siê za insanity

Kolacja: bêdzie twaróg albo troszkê chudej szynki z warzywami (postaram siê ju¿ nie z pomidorem, ale te co teraz mamy w domu s± takie pyszne dawno ju¿ takich nie jad³am)

hmm.. mam nadziejê ¿e dobrze siê spisa³am
Stary 2011-05-31, 18:14   #3290
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Maine Peee ...

¦. kaszka manna waniliowa ze szklanka platków kukurydzianych + herbata zielona

II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i pomidorem + sok pomarañczowy (taki w szklenej butelce z biedronki 330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko

O. 2 spore ziemniaki z koperkiem + ryba w panierce ze szpinakiem (filet) + kapusta na s³odko
PO- banan

P. Rogal croissant taki sam z biedronki (80g), którego nadzia³am dwoma ³yzeczkami d¿emu

K.bu³ka pikatna na 3:
wszystkie czesci z maslem. Jedna z pasztetem drobiowym pomidorowym i pomidorem. Dwie z salata calym jajkiem na twardo i pomidorem + herbata

jak sie prezentuje....?? mam problem ze sniadankami... ehh

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:20
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:24   #3291
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

MUSZÊêêêêêêêêêê BYÆ NA P tylko jak jak wychodze o 7 wracam na obiad znow wychodze latam miedyz uczelnai domem miastem bibliotekami, ciagle chodze w biegu nawet nie mam kiedy usi±¶æ ? jakis mpomys³ ? i waga spada :/

- 1,5bialej bulki z serkami szynkami pomidorami sa³atami
- 2kanapki z mas³em do tego 2 parówki z ketchupem
- miska truskawek ze smietana 18% i cukrem
- jakis budyn desella waniliowy - dalej nie ma mnie w domu
- pier¶ kurczaka pieczona na masle, 5 ziemniaków z maslem, surówka
-duzy kubek koktajlu z truskawek bananów ze smietana 18% i cukrem, prinsessa czekoladwa - i znów wylazlam z domu wrocilam w nocy;/
- wiec tylko 2 kanapki z ryb± serem szynka pomidorem

Edytowane przez Agu¦87
Czas edycji: 2011-05-31 o 18:35
Agu¦87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:30   #3292
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Maine Peee ...

II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i pomidorem + sok pomarañczowy (taki w szklenej butelce z biedronki 330ml)

O. 2 spore ziemniaki z koperkiem + ryba w panierce ze szpinakiem (filet) + kapusta na s³odko
PO- banan

P. Rogal croissant taki sam z biedronki (80g), którego nadzia³am dwoma ³yzeczkami d¿emu

K. Bêdzie chyba bu³a z serkiem i szynka czy czym¶

Na ¶niadanie troszkê za ma³o. Do³acz jak±¶ kanapkê. A te kanapki z bu³ki to sk³adane czy z obu po³ówek kanapka ?
I na obiad pasowa³aby jeszcze zupa.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:46   #3293
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
podbijam

Isniadanie:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko danio odpada, same wêgle, lepiej daj homo naturalny i zmielone orzechy. ile p³atków?

II sniadanie:
salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu + jakie¶ bia³ko, dodaj te owoce do wie¶niaka albo zjedz omlet z mozzarell± i piersi± z kurczaka a owoce do.

Obiad:
bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona jajka i trochê warzyw to Twój obiad? s³abo.

Podwieczorek:
tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice proponujê jednak tê jajecznicê, danio i suszone owoce na r to ¶rednio, a ju¿ szczególnie w porze podwieczorku. bia³ko + warzywa.

Kolacja:
jajo gotowane,wiesniak,marchew ka jedno jajko? aha.

¶rednia ta erka. nie ma ¿adnych nnkt. daj gdzie¶ orzechy albo oliwê do warzyw. zjedz makrelê na kolacjê. wie¶niak na ¶niadanie, wie¶niak na kolacjê.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:10   #3294
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

moje dzisiejsze P.
Sn.
- owsianka (4 lyzki owsianych (25g) na szklance mleka, garsc orzechow laskowych (ok 15g)), herbata.
2sn.
- kromka razowca z maslem, dwoma plasterkami szynki drobiowej, jajko na twardo, pomidor, rzodkiewki.
Ob.
- brokuly gotowane, 130 g piersi z kurczaka grillowanej w przyprawach, pol woreczka ryzu brazowego naturalnego (60g)
Podw.
- ok 200g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem, duza kostka gorzkiej czekolady 90%
Kol.
(bedzie) 3 kromki jak zawsze i dodatki, typu jajko, ser zolty lub szynka, avokado... zalezy na co bedzie ochota... , warzywa, herbata

pozniej bedzie pewnie z 200 g serka naturalnego (chyba homogenizowany) i jakis owoc.

Pozdrawiam
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:29   #3295
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
MUSZÊêêêêêêêêêê BYÆ NA P tylko jak jak wychodze o 7 wracam na obiad znow wychodze latam miedyz uczelnai domem miastem bibliotekami, ciagle chodze w biegu nawet nie mam kiedy usi±¶æ ? jakis mpomys³ ? i waga spada :/

- 1,5bialej bulki z serkami szynkami pomidorami sa³atami
- 2kanapki z mas³em do tego 2 parówki z ketchupem
- miska truskawek ze smietana 18% i cukrem
- jakis budyn desella waniliowy - dalej nie ma mnie w domu
- pier¶ kurczaka pieczona na masle, 5 ziemniaków z maslem, surówka
-duzy kubek koktajlu z truskawek bananów ze smietana 18% i cukrem, prinsessa czekoladwa - i znów wylazlam z domu wrocilam w nocy;/
- wiec tylko 2 kanapki z ryb± serem szynka pomidorem
Malo bialka, ze sie tak przyczepie po swojemu. Ogolnie calkiem fajne jadlo, pytanie czy tyjesz. Zarcia jest sporo, nawet jakis konkret, bo kanapki, parowki, obiad, tu na +. Widze owoce i warzywa, tu tez na +. Wydaje mi sie jednak, ze moze byc malo na przytycie. Tyjesz?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Maine Peee ...

PO- banan

K. Bêdzie chyba bu³a z serkiem i szynka czy czym¶

Prezentuje sie jak przywoite U. Brakuje ci NNK i ogolnie TLUSZCZOW. Za malo na P, duzo za malo.
Czemu masz problem ze sniadankami?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:32   #3296
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

dziewczyny czy to prawda ¿e trzeba je¶æ ¶niadanie do godz po wstaniu?
ja dzi¶ zjad³am dopiero o 10;30 (wsta³am o 6;00) i nie rzuci³am siê potem na jedzenie, zjad³am narmlne 4posi³ki.
Jak to jest?
I musz± byæ wêgle?
proooszê o odp

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:33   #3297
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

Santos, a moj?
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:33   #3298
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Malo bialka, ze sie tak przyczepie po swojemu. Ogolnie calkiem fajne jadlo, pytanie czy tyjesz. Zarcia jest sporo, nawet jakis konkret, bo kanapki, parowki, obiad, tu na +. Widze owoce i warzywa, tu tez na +. Wydaje mi sie jednak, ze moze byc malo na przytycie. Tyjesz?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Prezentuje sie jak przywoite U. Brakuje ci NNK i ogolnie TLUSZCZOW. Za malo na P, duzo za malo.
Czemu masz problem ze sniadankami?
sardynko w momidorach ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:37   #3299
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny czy to prawda ¿e trzeba je¶æ ¶niadanie do godz po wstaniu?
ja dzi¶ zjad³am dopiero o 10;30 (wsta³am o 6;00) i nie rzuci³am siê potem na jedzenie, zjad³am narmlne 4posi³ki.
Jak to jest?
I musz± byæ wêgle?
proooszê o odp
Tak jest wskazane by zje¶æ do godziny po wstaniu. Nie wiem czemu ale tak mówi±.
¦niadanie jest najwa¿niejszym posi³kiem w ci±gu ca³ego dnia. W du¿ej mierze warunkuje nasz metabolizm i ma ogromny wp³yw na samopoczucie.

A jak u ciebie ¿abciu. Ju¿ nie musisz byæ na P

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-05-31 o 19:40
Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:38   #3300
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
OK, Wczorajsze wkleje:

U

Sniadanie:

~210 g wiesniaka 4%:
-1/2 wielkiego banana macho
-1/2 awokado
-2 lyzki slonecznika
-1 lyzka chia
-2 lyzki amarantusa
-mala activia sliwkowa

Przekaska:
klasycznie z 1.5kubka mixu orzechow peacan/nerkowce/migdaly

Lunch (foto)

90g tunczyka z 1/2 awokado, chilli i sokiem z limonki (mehikan stajl)
warzywo z jogurtem (a la kalarepka gotowana)
1 pomidor
kilka oliwek

1.2 nadziewanej twarogiem okraglej tortilli (na zdjeciu to szare, to jest wlasnie polowa)

Deser (foto)
miska truskawek + 1/2 banan smazonego na lyzeczce masla (wypas)
sos: 2 lyzki twarogu tlustego + 1 jogo nat + 1 czekoladka gorzka sugar free i 1 mleczna
jesli nie jadlyscie nigdy smazonego banana ze smietana i miodem, to marsz zrobic, deser stulecia!!!!!

Kawa

sok swiezo wyciskany z pomaranczy i grejfruta, 400 ml

Kolacja:
sardynki w momidorach, kawalek ogorka i 1 kromka niemieckiego ciezkiego chleba z folii
miska (znowu min 1.5 kubka) ziemnych solonych, kilka nerkowcow

herbata z karczocha.

I jak tam ? Ktos oceni?
Kurde orzechy pecan mi siê podoba i pewnie sobie zrobiê taki deser

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.