Romans z promotorem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 19:51   #1
hurts_stay
BAN stały

Romans z promotorem

Błagam, pomóżcie...Mam takie kiełbie we łbie,że nie wiem co robić...

Wszystko zaczęło się od mojej imprezy wydziałowej. Osoba która miała być moim promotorem też się pojawiła. Wiadomo, impreza zakrapiana alkoholem, w późniejszych godzinach pan X zaczął ze mną bardzo dużo rozmawiać, wychodziliśmy na balkon, dużo czasu ze mną spędził. Zapytany przeze mnie czy ma dzieci zapytał mnie - cytuję " a co chcesz sprawdzić czy strzelam ślepakami' co bardzo mnie zażenowało, bo było to przy ludziach. Gdy sala opustoszała (03.00 nad ranem) poszliśmy porozmawiać na balkon. Zaproponował mi,abym koło niego usiadła. Zrobiłam to - zaczął mnie obejmować, głaskać - dużo rozmawialiśmy, aż w końcu zjechał na temat sexu - zapytał, ale nie dosłownie czy mam ochotę na jednorazowy numerek. Od razu odmówiłam. Poszłam zobaczyć czy są jeszcze ludzie na zewnątrz i wychyliłam się, aby zrobić obserwacje. Nikogo nie było. Pan X zaczął mnie przytulać. (stalam do niego tyłem) Powiedzialam,ze tak mi jest niewygodnie,więc odwróciłam sie twarzą do niego. Zaczęliśmy się całować, on podnosił mi sukienkę.. na co stawiałam duży opór, bo mi się to nie podobało. Skończyło się - uciekłam. Porozmawialiśmy jeszcze chwilkę,powiedziałam mu,ze chcę być traktowana jak reszta studentów... Poszłam na miejski a on wsiadł w taksówkę.

Podczas imprezy dostałam propozycję praktyk i pisanie pracy inż pod pewnym dużym zakładem.

Mój promotor, zwany wcześniej panem X był wniebowzięty. Wszystko było dopięte na ostatni guzik... temat wybrany, ustalone w zakładzie.. dogadane...

Wczoraj poszłam do pana X, aby podpisal mi kartkę z tematem, aby oddać ja opiekunowi specjalnosci, Powiedziałam mu,ze krązą taki wstrętne plotki o nas... kazał mi to zlać. Mówł,ze ludzie będa plotkować, bo tym zyją. Powiedziałam mu,ze się bardzo fajnie całuje, a on mi wyjechał,ze nic takiego nie było. Uświadomiłam go,ze ma skleroze, po czym wyszłam.

Dziś przyjechałam wcześniej na uczelnie i stwierdziaam,ze pojde sie zapytać czy pan x oddał kartkę. Czekałam na korytarzu i słyszałam rozmowę telefoniczną opiekuna specjalności i pana X. Nie było to nic miłego.

Poszlam od razu do Pana X zapytać o co chodzi, a on na to,że ma prawo mi odmówić. Zapytałam o jeden konkretny powód - nic nie odpowiedział... Wyszłam

Innego promotora znalazłam w ciągu 5 minut, ale boję się, ze pan X mnie uwali z przedmiotu - bo mam z nim zajęcia w tym semestrze.

Co robić, czy to jest normalne. Boję się chodzić na uczelnie...
Na szczęscie w przyszłym tygodniu mam z nim ostatnie laboratoria.. ale wieści po katedrze lecą szybciej niż światło , a na dodatek jestem bardzo kontrowersyjną osobą, która musi być zawsze w centrum uwagi
hurts_stay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 20:02   #2
himym
Zadomowienie

Dot.: Romans z promotorem

Cytat:
Napisane przez hurts_stay Pokaż wiadomość
Błagam, pomóżcie...Mam takie kiełbie we łbie,że nie wiem co robić...

Wszystko zaczęło się od mojej imprezy wydziałowej. Osoba która miała być moim promotorem też się pojawiła. Wiadomo, impreza zakrapiana alkoholem, w późniejszych godzinach pan X zaczął ze mną bardzo dużo rozmawiać, wychodziliśmy na balkon, dużo czasu ze mną spędził. Zapytany przeze mnie czy ma dzieci zapytał mnie - cytuję " a co chcesz sprawdzić czy strzelam ślepakami' co bardzo mnie zażenowało, bo było to przy ludziach. Gdy sala opustoszała (03.00 nad ranem) poszliśmy porozmawiać na balkon. Zaproponował mi,abym koło niego usiadła. Zrobiłam to - zaczął mnie obejmować, głaskać - dużo rozmawialiśmy, aż w końcu zjechał na temat sexu - zapytał, ale nie dosłownie czy mam ochotę na jednorazowy numerek. Od razu odmówiłam. Poszłam zobaczyć czy są jeszcze ludzie na zewnątrz i wychyliłam się, aby zrobić obserwacje. Nikogo nie było. Pan X zaczął mnie przytulać. (stalam do niego tyłem) Powiedzialam,ze tak mi jest niewygodnie,więc odwróciłam sie twarzą do niego. Zaczęliśmy się całować, on podnosił mi sukienkę.. na co stawiałam duży opór, bo mi się to nie podobało. Skończyło się - uciekłam. Porozmawialiśmy jeszcze chwilkę,powiedziałam mu,ze chcę być traktowana jak reszta studentów... Poszłam na miejski a on wsiadł w taksówkę.

Podczas imprezy dostałam propozycję praktyk i pisanie pracy inż pod pewnym dużym zakładem.

Mój promotor, zwany wcześniej panem X był wniebowzięty. Wszystko było dopięte na ostatni guzik... temat wybrany, ustalone w zakładzie.. dogadane...

Wczoraj poszłam do pana X, aby podpisal mi kartkę z tematem, aby oddać ja opiekunowi specjalnosci, Powiedziałam mu,ze krązą taki wstrętne plotki o nas... kazał mi to zlać. Mówł,ze ludzie będa plotkować, bo tym zyją. Powiedziałam mu,ze się bardzo fajnie całuje, a on mi wyjechał,ze nic takiego nie było. Uświadomiłam go,ze ma skleroze, po czym wyszłam.

Dziś przyjechałam wcześniej na uczelnie i stwierdziaam,ze pojde sie zapytać czy pan x oddał kartkę. Czekałam na korytarzu i słyszałam rozmowę telefoniczną opiekuna specjalności i pana X. Nie było to nic miłego.

Poszlam od razu do Pana X zapytać o co chodzi, a on na to,że ma prawo mi odmówić. Zapytałam o jeden konkretny powód - nic nie odpowiedział... Wyszłam

Innego promotora znalazłam w ciągu 5 minut, ale boję się, ze pan X mnie uwali z przedmiotu - bo mam z nim zajęcia w tym semestrze.

Co robić, czy to jest normalne. Boję się chodzić na uczelnie...
Na szczęscie w przyszłym tygodniu mam z nim ostatnie laboratoria.. ale wieści po katedrze lecą szybciej niż światło , a na dodatek jestem bardzo kontrowersyjną osobą, która musi być zawsze w centrum uwagi
No i po co,co Ci dało to?Myślę,że on wie że zrobił błąd i woli zapomnieć- tak i Ty powinnaś zrobić,a nie chodzić do niego i mówić że dobrze całuje. Dobrze,że zmieniłaś promotora. Zachowuj się tak jakby nic się nie stało, semestr się kończy,masz ostatnie laboratoria z nim,przeżyjesz. Traktuj go jak zwykłego wykładowcę. I ZAPOMNIJ.
Co do ludzi- jak gadali tak i będą. W końcu znajdą lepszy temat do plotek,życie na uczelni to tylko kilka godzin z całego dnia-wychodzisz i koniec. Raczej zależy Ci bardziej na opinii znajomych niż osób,których nawet imion nie znasz.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 20:16   #3
Naciaaa1991
Zadomowienie

Ładnie się wpakowałaś, nie powiem. Wydaje mi się, że po tej całej sytuacji, skoro wybiegłaś, broniłaś się przed jego "zachciankami", powinnaś sobie odpuścić, nie brnąć w to, a Ty podchodzisz do gościa i mówisz fajnie całujesz? Dziewczyno, przepraszam, ale co Ty sobie wyobrażasz? To jakaś głupia sytuacja, dla mnie nie do przyjęcia, sama mówisz, że wszyscy o tym gadają, a idziesz w zaparte.

Ludzie gadają, no gadają, dziwić się raczej nie ma czemu, takie smaczki są dla niektórych ciekawsze niż własne życie.

A skoro Ty naważyłaś sobie piwka, to teraz należałoby je po prostu wypić.
Chodzić normalnie na zajęcia, nie rozdmuchiwać tego, a wtedy się okaże czy dostaniesz zaliczenie czy nie.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:22
Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 20:25   #4
hurts_stay
BAN stały

Promotor zmieniony - w ciągu dosłownie 2 minut przygarnął mnie profesor, który moim zdaniem jest 1000 bardziej kompetentny (profesor zwyczajny) niż Pan X który jest tylko doktorem.

W zeszłym roku pisało u Pana X kilka osób i bardzo ich zlewał- nie poświecał czasu. Ciągle coś poprawiał , zmieniał. Ludzie bardzo na niego narzekali.
Dowiedziałam się o tym po fakcie , kiedy juz zapytałam czy będzie moim promotorem...
Wiec nie wiem czy teraz nie wyszło mi to na dobre..
Boję się tylko o ten przedmiot, ktory on prowadzi..
Stary 2011-05-31, 20:41   #5
Naciaaa1991
Zadomowienie

No to fajnie, że udało się zmienić tego tak niechcianego, tak złego, ble i fuj promotora na kogoś innego...

Miejmy tylko nadzieję,że zdajesz sobie sprawę z popełnionej głupoty, bo jakoś początku mojej wypowiedzi nie skomentowałaś. Ale masz rację, nie ma czego komentować, trzeba po prostu przemyśleć, zrozumieć i nie chwalić promotora za to, że dobrze całuję (czytaj -> w ogóle się z nim nie całować i nie wdawać w żadne romanse)

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:42
Stary 2011-05-31, 20:45   #6
hurts_stay
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
No to fajnie, że udało się zmienić tego tak niechcianego, tak złego, ble i fuj promotora na kogoś innego...

Miejmy tylko nadzieję,że zdajesz sobie sprawę z popełnionej głupoty, bo jakoś początku mojej wypowiedzi nie skomentowałaś. Ale masz rację, nie ma czego komentować, trzeba po prostu przemyśleć, zrozumieć i nie chwalić promotora za to, że dobrze całuję (czytaj -> w ogóle się z nim nie całować i nie wdawać w żadne romanse)
Wiesz co, ja rozpatrywałam to pod innym kątem - mianowicie w tym roku u Pana X nie chciał pisać, wiec myślałam,że jak bede sama to mi wiecej pomoże, bo mam zarąbiście mega trudny temat. Obiecywał,ze pomoze itd.

Patrząc na to w tej chwili czuję do siebie samej złość a jego nienawidzę za to co robi swoim dzieciom i żonie, bo niestetey on chce poderwać każda studentkę..

Jako,że jest to sprawa z dzisiejszego popołudnia mam takie emocje w sobie,ze nie potrafię ich stłumić..
Czuję się okropnie i źle.

Edytowane przez hurts_stay
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:46
Stary 2011-05-31, 20:52   #7
Flashdance
Zadomowienie

A ja mam wrażenie, że najbardziej wkurzyło Cię to, że on na następnym spotkaniu udawał, że nic nie pamięta.
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:02   #8
hurts_stay
BAN stały

oj nie, nie. Ja w sierpniu mam ślub i nie zwracam na takiego coś uwagi.

Najbardziej zaniepokoiło mnie hasło opiekuna specjalności podczas rozmowy telefonicznej z panem X gdzie padły słowa "to spuść ją ze schodów"
Stary 2011-05-31, 21:06   #9
cheloni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie, że najbardziej wkurzyło Cię to, że on na następnym spotkaniu udawał, że nic nie pamięta.
Tez tak mysle

Ślub? I pozwoliłaś mu się całować na masowej imprezie...? Sorry, skor jest tak jak niby twierdzisz to powinnaś dać mu w twarz i nieważne, że to był twój promotor...
cheloni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:08   #10
hurts_stay
BAN stały

Balam sie,ze odbije mi się to na ocenach, bo on jest mega mega mściwy...
Stary 2011-05-31, 21:09   #11
Lady in Blue
Zakorzenienie

Omg a narzeczonemu się pochwaliłaś, że były promotor fajnie całuje?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:14   #12
himym
Zadomowienie

Czuję prowokację.
Masz narzeczonego, za 3miechy ślub a ty na masowej imprezie całujesz się z promotorem który dobierał się do Ciebie,kilka dni później podchodzisz do niego i mówisz,że fajnie całuje? TO CHYBA NIEŚMIESZNY ŻART.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:22   #13
hurts_stay
BAN stały

Nie, ja tak zrobiłam. Powiedzialam mu tak pod wpływem impulsu... co mnie samą wkurzyło bardzo ale to bardzo...
Stary 2011-05-31, 21:36   #14
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ja rozpatrywałam to pod innym kątem - mianowicie w tym roku u Pana X nie chciał pisać, wiec myślałam,że jak bede sama to mi wiecej pomoże, bo mam zarąbiście mega trudny temat. Obiecywał,ze pomoze itd.
No dobrze, ale chyba powinnaś skupić się na tym co zrobiłaś, co on zrobił?

Cytat:
Patrząc na to w tej chwili czuję do siebie samej złość a jego nienawidzę za to co robi swoim dzieciom i żonie, bo niestetey on chce poderwać każda studentkę..
Cytat:
oj nie, nie. Ja w sierpniu mam ślub i nie zwracam na takiego coś uwagi.
Dzieci, żona, Ty bierzesz ślub, mówisz promotorowi, że dobrze całuje, a w dodatku przejmujesz się jedynie tym, że go zmieniłaś, a nie tym co na prawdę powinno Cię martwić?!

Oj...

Stary 2011-05-31, 21:43   #15
201706190936
Konto usunięte

Congratulation.
Romans to za duże słowo uważam, raczej jednorazowy incydent. Niepotrzebnie napomniałas o tym ze fajnie całuje. Większej wpadki nie mogłas chyba zaliczyc.
Spoko, nie zemsci sie. A ludzie gadać będą, no niestety.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:49   #16
hurts_stay
BAN stały

czasem mam tak,ze walnę coś zanim pomyśle. Niestety... jestem zbyt energiczną osobą i nie umiem momentami ugryźć się w jezyk.

jak dziś bylam w dziekanacie i pani zapytała u kogo pisze - jak odpowiedziałam,ze u Pana X to babka zaczeła się śmiać i to samo druga kobieta z dziekanatu , ale z innego kierunku... Czyżby to był nie pierwszy raz... Czy też juz do nich coś nie coś doszło... ;/

Edytowane przez hurts_stay
Czas edycji: 2011-05-31 o 21:50
Stary 2011-05-31, 21:58   #17
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
czasem mam tak,ze walnę coś zanim pomyśle. Niestety... jestem zbyt energiczną osobą i nie umiem momentami ugryźć się w jezyk.

jak dziś bylam w dziekanacie i pani zapytała u kogo pisze - jak odpowiedziałam,ze u Pana X to babka zaczeła się śmiać i to samo druga kobieta z dziekanatu , ale z innego kierunku... Czyżby to był nie pierwszy raz... Czy też juz do nich coś nie coś doszło... ;/
Wiesz, teraz to se możesz tylko gdybać, ale najlepiej gdy zwyczajnie położysz uszy po sobie i zajmiesz się tym czym trzeba.

Swoją drogą, skoro uważasz się za osobę kontrowersyjną to po jakie licho pchasz się w sytuacje które nie tylko pogłębiają ten pogląd ale nadają mu niestety negatywny wydźwięk?
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 22:00   #18
nicRu
maszyna, nie człowiek

Lepiej nie bierz tego słubu, albo zacznij myśleć zanim coś powiesz, badź zrobisz.
Stary 2011-05-31, 22:07   #19
hurts_stay
BAN stały

dzięki za te słowa krytyki, powinnam tak dostać w d**ę aż w koncu zmądrzeję. Zawsze się wkopię w jakąś wielką kupę g**na z którego ciężko się jest wydostać..

Wiem,że tego się nie da cofnąć i jedyne co to muszę wyciągnąć dobre konsekwencje na przyszłość.

Pytanie : co odpowiedzieć mojemu nowemu promotorowi gdyby zapytał dlaczego nie piszę już u pana X. Mój TŻ mówi,ze mam powiedzieć prawdę.. ale ja nie chcę, bo się boję.
Stary 2011-05-31, 22:07   #20
katakumba
Zakorzenienie

ale jak powiedzialas w dziekanacie ze piszesz u pana x skoro juz masz nowego promotora?

jesli facet by cie oblal za to, ze nie dalas mu sie pocalowac i poderwac to wylecial by z pracy. to sie nazywa bullying.

druga sprawa - to ze jestes energiczna osoba nie ma nic do rzeczy. to sie nazywa bezmyslnosc, a nie energicznosc

i nie rozumiem co sie przejmujesz babmi w dziekanacie. te panie, z zawodu wiedza wszystko

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 22:12   #21
hurts_stay
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ale jak powiedzialas w dziekanacie ze piszesz u pana x skoro juz masz nowego promotora?
bo to mówiłam ze 20 min wcześniej zanim dowiedziałam się,ze pan x nie będzie mi pomagał w pisaniu projektu inżynierskiego.
Stary 2011-05-31, 22:14   #22
katakumba
Zakorzenienie

a jeszcze jedno, narzeczonemu powiedzialas dlaczego nie piszesz u pana x?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-05-31, 22:17   #23
hurts_stay
BAN stały

oczywiscie,ze tak. Przyznałam się do wszystkiego.

Pytanie : co odpowiedzieć mojemu nowemu promotorowi gdyby zapytał dlaczego nie piszę już u pana X. Mój TŻ mówi,ze mam powiedzieć prawdę.. ale ja nie chcę, bo się boję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 22:29   #24
Dotka90
Zakorzenienie

Ale prowo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 22:36   #25
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie,ze tak. Przyznałam się do wszystkiego.

Też się mu przyznaj ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 23:16   #26
Sondrina
BAN stały

Ten wątek to prowokacja, ale poprawił mi humor Początkowo nawet uwierzyłam, że pisze ktoś, kto autentycznie znalazł się w takiej sytuacji, a potem jest milion nieścisłości i to spuszczanie ze schodów, sorry, ale ja tego nie kupuję... Powiedziałam promotorowi, że dobrze całuje Impreza z wykładowcami, którzy aż tak integrują się z bracią studencką może się jeszcze zdarzyć, ale gadanie, że wykładowca dobrze całuje, to już dla mnie jakiś totalny kosmos...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 23:59   #27
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ten wątek to prowokacja, ale poprawił mi humor Początkowo nawet uwierzyłam, że pisze ktoś, kto autentycznie znalazł się w takiej sytuacji, a potem jest milion nieścisłości i to spuszczanie ze schodów, sorry, ale ja tego nie kupuję... Powiedziałam promotorowi, że dobrze całuje Impreza z wykładowcami, którzy aż tak integrują się z bracią studencką może się jeszcze zdarzyć, ale gadanie, że wykładowca dobrze całuje, to już dla mnie jakiś totalny kosmos...
no bo ona taka energiczna :

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-06-01, 00:13   #28
MirellamKoko
Rozeznanie

prowo
MirellamKoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 07:56   #29
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez himym Pokaż wiadomość
Czuję prowokację.
Ja też. Ma ona zapewne na celu uświadomienie nam, obywatelom tego forum, że i na wydziałach technicznych nie brak inteligentnych inaczej a propos "wojny" humaniści vs "ścisłowcy"

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-06-01 o 07:58
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 08:09   #30
hurts_stay
BAN stały

Kurcze, gdybym mogła podałabym prawdziwe dane i kazda mogłaby to sprawdzić, iż to co napisałam jest autentyczne. Pisane pod wpływem negatywnych emocji i dlatego takie chaotyczne. Mogłabym powklejać rozmowy z archiwum z moją przyjaciółką.. ale po co. Zapytałam co mam robić, bo mam namieszane we łbie, a Wy nie wierzycie ;/ Niestety takie sytuacje się zdarzają.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości