|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
no to chyba mnie namowilyscie wszystkie:P tylko pierw musze je chyba jakims rozjasniaczem potraktowac.... ja nigdy rudych nie mialam i tak sie zastanawiam czy bedzie ok.... bo w blondzie nie czulam sie komfortowo...ale sprobowalam....
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ana ja chyba slepa jestem ale na tym pudelku nic takiego nie ma;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
z takich ciemnych jak masz teraz bez rozjasniacza na bank sie nie obedzie zeby wyszedl fajny efekt rudego, jedyny minus tego koloru to tak jak ana pisala, ja co 2 tyg musialam farbowac wlosy zeby nie byc "wypłowieńcem" :P
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
tylko jakich farb uzywac tak czesto?? i kurde jak ja kolor dobiore bo marzy mi sie taki fajny intensywny jasny rudy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
garniera farby sa bez amoniaku. To jaki na poczatek i wyjdzie rudy to zalezy jak wlosy załapią po rozjaśniaczu , pozniej juz za 2 farbowaniem mozesz cudowac jasniejszy ciemniejszy i tak dalej
![]()
![]() |
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
wracajac do tematu sukienek falbankowych http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=20404042 slodkie te opaski ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Młoda - a ja tak zerknęłam, co Ty za link wrzucasz i już chciałam Ci przypomnieć, że Dawid to jednak nie powinien sukienek nosić
![]()
#2978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kubuś zasnął po obiadku ojcu o 11.10 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja byłam z młodą na termach rano , on to nie chce z wody wyłazić jak siedzimy na trawie to tylko w stronę basenów lezie . Mój nurek mały
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
a miałam wam napisać jeszcze, że w pepco są fajowe kompleciki dla dziewczynek, kupiłam wczoraj dla dominisi taki komplecik: różowe króciutkie geterki zakończone koronką i do tego bluzeczkę błękitną z aplikacją delikatną motylka z takich maleńkich ćwieków i bluzeczkę taką w groszki brązową - śliczne, i dobre gatunkowo, bo niektóre to taki szajs, a te taka bawełna z lycrą i za niecałe 15 zł
![]()
#2981 |
Zakorzenienie
|
ja do Łodzi tez mogę przyjechac
![]()
![]() |
#2982 |
Wtajemniczenie
|
a mnie zaraz coś trafi, z małego głodomorka mała zmieniła się w niejadka, normalnie nie mam juz do niej siły
![]() ![]() obiadków już w ogóle nie chce jeść, bez względu na to co to jest ![]() ![]() normalnie to tylko mleko chce jeść, jogurty też chętnie, ale nie zawsze, pomidora to tylko w łapkę, parówkę w łapkę, kalafiory, brokuły, ziemniaki, marchewkai takie inne od razu wywala na ziemiĘ krzycząc ble ![]() dziś to nawet mleka nie chce, no ok, dziś może miec taki dzień, ale kurna z tymi obiadkami to trwa któryś tydzień, przecież ona nie może tak o samym mleku żyć ![]() ![]() ja się tymi obiadkami najbardziej martwię, bo myślałam, że to minie ale nie mija ![]() własnie znów nie zjadła, a na widok truskawek aż się trzęsie i właśnie je zajada :/ próbowałam ją kiedyś przetrzymac ale to nic nie daje, bo nawet jak super głodna to obiadu i tak nie rusza, bo zwiewa gdzie się da ![]()
#2983 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
.a jak masz krótkie spodenki, to już skarpetki go do obłędu doprowadzają ![]() ![]() to musisz nie zginać ![]() ![]() Cytat:
A potem co? odrosty za każdym razem będziesz dekoloryzować? Ja bym odradzała, chyba że by ci to fryzjer robił i znów muszę znienawidzić ciebie i twoje dziecko ![]() ![]() Cytat:
I też jej głodem nie wezmę, bo jak głodna wścieku dostaje, a zupy nie zje, a jak tak pójdzie spać to się szybko budzi i ma jeszcze większego wścieka ( o swoim wścieku na wszystkich etapach nie wspominam...)... Ale czasem zje coś od nas (dziś-swój barszczyk, ociupinkę mojego rosołu, ociupinkę starego wątróbki z ziemniakami i mały talerzy mojego spaghetti....a innym razem nie chce nic obiadowego i muszę jej kasze dawać....). A amela od jak długo tak ma? bo może od gorąca teraz? a może chce dorosłego żarcia?
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja słoiczków dawno już nie daje bo niechciała jeść. Woli takie świeże owoce czy warzywa, zresztą warzywa i owoce lubi wszystkie. Szpinak nawet uwielbia ![]()
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa robi właśnie pierogi z mięsem i grzybami ze skwarkami i do tego barszczyk czerwony na rosole ![]() ![]()
![]() |
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W kawałku jak dostanie np. jabłko to jak się zapomni to zje, a tak to raczej albo od razu odmówi albo weźmie do japy i zaraz sie krzywi, odda i powie to swoje "bebe". A banana to wypluwa w kawałku. A gryźć umie-rano ze mną grzanki wcina z opiekacza, chlebek wasa, kotlecika zje. Jeszcze może dorośnie do owoców i warzyw ![]() i w ogóle co tu tak pusto? dalej się spacerujecie? iz, jak zosia?
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Baobabku on bynajmniej chrząka i kaszle a mój oprócz tego to jeszcze wali drzwiami po 100 razy dziennie
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- moje dziecko dziaiaj oszalalo zasypia z butami w rece ![]() ![]()
#2989 |
Raczkowanie
|
uffff,ale zmęczona jestem, a jeszcze pranie będę musiała dziś rozwiesić
![]() zjechałyśmy z Nadią ze spaceru o 20ej,aż się jej dziwię,bo zazwyczaj w domu już śpi, a w wózku na zewnątrz radocha ![]() jęki były chwilę po wejściu do domu ![]() u nas z owocami i warzywami nie jest źle,ostatnio przekonała się nawet do kiwi,które jej kiedyś nie podchodziło ![]() ![]()
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam kolegę co ma skup i już sobie zamówiłam u niego skrzynkę . Będę mroziła na zimę . Ola na szczęście je ładnie a najbardziej ;lubi rzeczy z naszych talerzy wszystkiego musi spróbować co my jemy , Szymkowi nie raz wyjada łapkami . Ale jak coś nie pasi to też nie ruszy , nie raz jest tak że idzie spać bez kolaci na głodniaka bo nic nie chce ale trudno . Zresztą kolacja to musi być łapkami nie daje się nakarmić
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no,ale buty..nieźle ![]()
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
U nas już znacznie lepiej. Gorączka nadal jest ale w granicach 38 i wyżej nie idzie (dobrze). Daję dalej nurofen co 6 godz. Ciężko zajrzeć do paszczy ale mam wrażenie że wychodzi górna 3. Noc przeszła w miarę spokojnie tzn już bez wysokiej temp. ale chwila niepokoju była bo zaczęła się mocno rozgrzewać ale w porę zadziałałam. Trochę też niespokojnie śpi. Noce nieprzespane bo czuwam a w dzień szaleje i oczekuje ciagłej uwagi. Nie bardzo chce jeść ale trudno. Nadrobi braki. Najważniejsze ze pije dużo. Kupiłam jej dzisiaj nowy bidonik i jest zachwycona ![]() Chodzimy na spacery ale wcześnie rano jak jest jeszcze chłodno. Ale były dzisiaj u nas burze !!!!! Masakra Sidorcia - ja nawet nie zauważyłam że Twoja Natalka miała mały wypadek z główką. Jak tam się ma ?
#2993 |
Rozeznanie
|
Natalka ma już 13 zębów (wczoraj jeszcze było 12)
![]() z główką to było tak że nie lała się krew, tylko zrobiło się takie jakby pęknięcie krwinek i teraz ma strupka. ![]() To ja może dziwna matka jestem ale jak czytam co wasze dzieci jedzą to aż mnie coś skręca, że mała tak mało nowości je... śniadanko jak wstanie to zazwyczaj kanapeczka z pasztecikiem/serkiemtopionym/dżemem/serem białym na słodko śmietankowym, parówki, jajecznica ze szczypiorkiem, omlecik, czasem kaszka manna/płatki owsiane na mleku z kartonu, serek wiejski z bułeczką jak zasypia ok. 11 na godzinę to je troszkę mleka przed zaśnięciem. obiadki to różne słoiczki i nasze zupy, ziemniaczki z sosikiem, makaron z serem białym, czasem zje trochę pomidorka (kilka gryzów) lub ostatnio spróbowała zsiadłego mleka takiego od krowy (to zdrowe? bo do takiego mleka mamy dostęp) i znowu jak zasypia to trochę mleczka pije, śpi 2-3h, i w ciągu dnia wypija ok. 150ml mleka, na noc 100-150 a w nocy ok. 250przez całą noc w sumie. podwieczorek to zawsze jest owoc, ztarte jabłko lub banan, jak jest głodna to serek/jogurt jeszcze, monte(uwielbia chociaż nie daję za często), jakieś kaszki, jogurt naturalny ale do musli, serki homo waniliowe, truskawkowe, itp. kolacja to rzadko coś, bo nie chce prawie nic - wtedy biega po całym domu, rzuca się po dywanie itp.jak głodna to kaszka kakaowa, malinowa, morelowa lub egzotyczna. i mleko i śpi. przez cały dzień wypija conajmniej 300ml soku zmieszanego z wodą (300ml?) marchwiowo owocowego i czasem zje batonika hippa lub ciasteczka hippa lub chrupki kukurydziane i czasem moja babcia da jej kilka gryzów kinder niespodzianki bo jej kupuje jakos 2razy w miesiącu ![]() u was jak to wygląda? załączam zdjęcia mojego małego urwisa Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-31 o 22:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
Cześć;
Dzięki za odpowiedzi (evitka- ja wtedy pytałam o żłobki, dla naszych maluszków, a teraz o rpzedszkole dla większych dzieci; myślałam, że może już w ogóle bezpłatne); Moja Basieńka, na swoje 14 miesięcy zaczęła stawiać swoje pierwsze zupełnie samodzielne kroczki; ![]() ![]() Kupiłam jej z tej okazji pierwsze porządne butki, elefanten, Fajnie w nich nóżki stawia; Widzę, że o jedzonku piszecie; ile posiłków mają wasze brzdące? Moja ma mleczko-czyli picie, z cyca rano, potem kanapkę na ogół; o 11 kaszkę z owocami, o 14 obiad, 2 dania na ogół; ok 18 albo póżniej kolację, coś gotowanego, no i czasem jak wcześnie kolacja to owoc np jeszcze o 19, a potem mleko przed spaniem; jak jest u was? nie wiem czy nie powinna mi wytrzymywać od śniadania do obiadu o 14? Chyba się nie da, bo ona by tylko coś żuła cały czas ![]() A ja dziś byłam u fryzjera; Ścięłam się na przedłużonego boba z dłuższym przodem, a włosy mi dziś wyprostowano. Normalnie mam raczej zawijaski; więc jestem całkiem inna; czuję się odświeżona; Mam pytanie czy któraś zna kremiki ziaji; takie małe, np oliwkowy przeciwzmarszczkowy? może ana, evitka? Dobre one? Mam ziaje do rąk oliwkowa i jest super |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Potem obiad - miska zupki z mięsem (kurczak, indyk, gołąb, królik) robionej przeze mnie - rosół, pomidorowa - z lanymi oczywiście, krupnik z kaszą, ogórkowa, zalewajka - tyle (z czego 2 pierwsze zjada najchętniej), później najczęściej, ale nie zawsze jest drugie danie ze słoika, później owoce ze słoika (z jogurtem być muszą), później 2 małe danonki, albo serek danio, albo jeden danonek mega (nie bijceie za to ![]() Wczoraj tż po raz pierwszy w życiu kąpał sam Kubusia - zrobiłam mu trening przed moim wyjazdem w piątek ![]() ![]() ![]() Nooo a przede wszystkim jako pierwsza składam życzenia naszym maluszkom - Dużo zdrówka, apetytu, uśmiechu na Waszych ślicznych buźkach i zadowolonych rodziców ![]() ![]()
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez:
Nasze kochane maluszeczki ![]() abyście dzisiaj dały popalić rodzicom( JEDYBY TAKI DZIEN KIEDY NIC WAM NIE POWIEDZA) ![]() Zdrowka, spelnienia marzen, wszystkiego co najlepsze i pięknych prezentow. Mloda juz wczoraj dostala prezenty od chrzestnej, nocnik , fotelik na rower, sandalki z adidasa ale jeszcze sa za duze , na za rok beda na bank dobre wiec super, wozek dla lalek ![]() Tylko w tym wypadku od nas chyba nic nie dostanie, no bo kupowac cos na sile to tez nie ma sensu, chcielismy nocniczek ale dostala... od dzis sie nocnikujemy ![]() mialam starcie ze szwagierka powiedzialam wprost odp sie od naszej rodziny , ale chyba i tak za tepa zeby zakumac. dzwonila kuzynka ze w anglii praca od zaraz, pojedzie dzisiaj wszystko sprawdzic i da znac cos wiecej ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- jutro bede pol dnia we wroclawiu ale bez Oliwki, jej chrzestna mnie poprosila zebym z nia pojechala jej pomoc wiec rano wyjazd, olinek z dziadkiem.
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Więc na śniadanie ostatnio tylko jajecznica (ale przecież nie mogę przeginać), banan może też być. Na lunch - Gerber Domino - nowa seria - np gulasz z warzywami. Później coś, co my mamy na obiad - najchętniej kotlety mielone ![]() ![]() A później może już nic nie jeść ![]() Czasem udaje mi się wcisnąć mu jakiś serek, chlebek z masłem, jakiś słoiczek gerbera mały i ostatnio uwielbia truskawki - te chętnie je, ale przecież to nie ma prawie kalorii.
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ktoś kiedyś powiedział że dziećmi jesteśmy dotąd dokąd mamy rodziców. Sidorcia - jak przeczytałam ile Natalnka różności je to ja sie teraz załamałam. A nawiasem mówiąc to Natalka cudna jest ![]() Moje dziecko chyba jako jednyne jeszcze kanapek nie je. I je codziennie rano mleko (ok. 200ml) i wieczorem przed spaniem też mleko (około. 200 ml). Czasami rano przed mlekiem dajemy jej jajecznicę - jedno jajo. Po mleku to by zwymiotowała więć dajemy przed a potem i tak mleko je. Owoców do rączki nie lubi. Ona w rączce to lubi trzymać takie jedzenie które może dawać psu. A tak to woli jednak być karmiona. Może gdybym jej dawała jedzenie w misce na podłodze gdy Vasco by jadł to może by zaczeła sama też jeść. Tylko że Vasco to straszny łakomczuch i zjadłby i ze swojej i z jej miski. ![]()
#2999 |
Zakorzenienie
|
Oby nasze dzieci były zawsze szczęśliwe i codziennie miały Dzień Dziecka
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- P0P - Oliwka je więcej od Igora - bosz... moje dziecko prawie nic nie chce jeść ![]() ![]() ![]() Dobrze, że jeszcze moje mleko, ale ile nie mam pojęcia, ostatnio krótko ssie - w końcu nie ma czasu na jedzenie. Ogólnie gdyby nie "Świat Elma" padłby z głodu - on nie ma czasu na jedzenie; a tak puszczę mu Elmo na YT i je - póki się nie znudzi. Strasznie niewłaściwe.
#3000 |
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci teraz nie jedzą a moja to od początku na jedzenie krzywo patrzy. Ja na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ile razy ona sama z siebie upomniała sie o jedzenie. Teraz jest dużo lepiej ale chyba dlatego że ma stały rozkład dnia i po prostu ana wie że jest odpowiednia godzina i musi jeść. Na początku czasami wrzeszczy ale wie że na nas to nie działa więc dla świętego spokoju otwiera buzię. My spokojnie możemy przy niej jeść ją nie interesuje nasze jedzenie ale lubi siedzieć na kolanach przy stole i grzebać łapkali czy widelcem w czyimś jedzeni. A jak jej daję coś spróbować to np. nawet nie poliże a już się teatralnie krztusi.
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Megi - My często karmimy przy reklamnach. Ona wtedy zamiera i spokojnie dzioba otwiera. Wiem że wychowawcze to zupełnie nie jest ale trudno. A co ciekawe to jak sie szuka reklam w TV to ich nie ma a jak nie są potrzebne to non stop lecą ![]() Oliwka je 2 razy mleko + 2 obiadki ( o 11 zupa babcina i o 14 obiadek ze słoiczka) około 17 jakieś owoce. I to wszystko. Nie zawsze zje pełne słoiczki więc zwierzaki dojadają za nią. Na słodko prawie nic nie je. Pije samą wodę mineralną niegazowaną. Ciasteczko (herbatnik lub biszkopt) czasami zje jedno ale woli nim nakarmić psa. Kot jakoś nie za bardzo chce je jeść czego ona zupełnie nie pojmuje i próbuje mu wciskać czasami do oka czasmi do ucha. ![]() Danonków i serków nie dajemy bo ma skazę. Czasami tak gdzieć raz na tydzień moze dostanie trochę bakusia - 1/2 opakowania ale tam tez sporo cukru.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-06-01 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.