|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy na lato dla mężczyzny. Pomoc w wyborze.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki wam, tak jak myslalam wieksozsci tutaj podawanych nie bylo.
spodobaly mi sie straasznie ysl l'homme clinique happy man, też ciekawe.. ale nie ma allegro w ogóle ![]() Spodobaly mi sie w miare CK truth, lasocte essential, CK IN2U - są w rosmanie za 90 zl ale nie jestem do nich zbyt przekonana .. hmm.. moze versace eau fraiche.. ale nie wiem czy znajde na allu. No i chyba tyle reszta droga albo śmierdzi Dziś juz koniecznie musze cos zamowić!
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
blue jeaans jest ok ale nastolatkow ale nie na lato na milosc boska:P nie wszyscy sa mna
( ze swiezakow bardzo malo co lubie ;D );D zamow w ciemno Perry Ellis 360 Red Men a jak cos to wine na mnie zwal wiekszosc swiezakow Ci sie podoba wiec i ten bedzie to taki klon Acqua Di Gio z tym ze lepszy z kopem lekkim
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
dokladnie-fajny zapach!
|
|
|
|
|
#215 | ||||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27221206]Ale chyba ciężko teraz dostać, poza tym 12,5 ml to malusio[/quote]
Faktycznie, wymiotło miniaturki Ale przynajmniej dziesiątka Contradiction ciągle do dostania ![]() Cytat:
Dopuściłem do głosu swoje agresywne, egocentryczne i doprawdy wulgarne ego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
hm no to ja nie znalazłam
![]() z polecanych tutaj Bvlgari Aqua - nie przypadl mi do gustu Fahrenheit 32 - za drogi na all wiec nawet nie wąchałam Contradiction - nie było joop go - nie było Lanvin Oxygene - nie bylo clinique happy man - na początku niezbyt, ale potem odkrywalam w nich coś fajnego hmmm wiecej nie pamietam :P raczej staralam sie zapamiętać te które mi sie podobały
|
|
#217 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale musiałbym dostać kuszącą propozycję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Straszliwie sztywny się zrobiłem ostatnio ![]() |
||||
|
|
|
|
#218 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27231298]No jakby ktoś straszliwie pragnął miniaturkę Terre EDT to mógłbym oddać Ale musiałbym dostać kuszącą propozycję [/quote]Zgłosiłem zły post, z paragrafu "Handel bez zezwolenia" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
|
#219 | |||
|
Konto usunięte
|
Brzmi prawie jak ""zły dotyk"
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
one po 10min pokazuja piekno
![]() tak samo jak dziewczyna testowala marine i aqua po 30sec bez wahania wskazala na marine wziela samplerki do domu juz w drodze zmienila zdanie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
Zgadza się, Aqva z początku nie są jakieś specjalne, po kilkunastu minutach pokazują swoje prawdziwe oblicze.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam te zapachy
http://merlin.pl/Kenzo-Pour-Homme-Me...19,547232.html http://merlin.pl/Lanvin-Vetyver-Men-...19,559536.html http://merlin.pl/Emanuel-Ungaro-Appa...19,793181.html http://merlin.pl/Jil-Sander-Pure-For...19,559393.html
Edytowane przez Biała Dama Czas edycji: 2011-05-31 o 23:13 |
|
|
|
|
#223 | ||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27231678]Brzmi prawie jak ""zły dotyk"
[/QUOTE]Tak, bo w obu przypadkach są odpowiednie środki prawne Cytat:
Btw - Lucho, co Ty za wujową czcionkę masz? Zawsze muszę ją zmieniać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#224 | |||
|
Konto usunięte
|
I tak doniósłbyś na jednego z nielicznych przedstawicieli swojego gatunku (tj chłopa) na tym świecie (tj Wizażu)?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#225 | ||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27237520]I tak doniósłbyś na jednego z nielicznych przedstawicieli swojego gatunku (tj chłopa) na tym świecie (tj Wizażu)?
[/QUOTE]No oczywiście, że nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do
|
||
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
To może jakiegoś ganga założymy
Cytat:
![]() Ta lepsiejsza, nie?
|
|
|
|
|
|
#227 | ||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;27237705]To może jakiegoś ganga założymy
Tak, taaak!!! Cytat:
![]() Cytat:
Nie gadam z Tobą
|
||
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Sprawdzałaś może zaproponowaną przeze mnie wcześniej Eau de Iceberg 74 - Iceberg'a? Dostępna jest bodajże w Douglasie (i prawdopodobnie też w SuperPharm). Mi udało się zakupić na perfumeria.pl 100ml za 84 zł (z przesyłką).
Tu masz fachowy opis: http://perfumowyblog.wordpress.com/2...74-pour-homme/. Podziękowania dla właściciela Bloga
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i, jak to z nowymi bywa, przegapilem ten temat zalozylem wlasny. Dobrze, ze moderacja je przeglada, wiec moze go nie opublikuja, a ja wypowiem sie w juz rozpoczatym watku.
Otoz mam ok. 250zl i postanowilem wydac te pieniadze na jakis ladny zapach. Mam ok. 20 lat i wiekszosc ludzi pewnie sugerowala by cos bardzo swiezego lub wrecz 'sporotewgo'. Mi osobiscie takie zapachy nie odpowiadaja, zle sie w nich czuje i nie taki mam styl bycia. Zalezy mi na czyms bardziej dojrzalym, choc zgadzam sie, ze zbyt meski zapach bedzie pudlem. Glownie szukam czegos meskiego, ale niezbyt agresywnego i bardziej neutralnego. Cos co pasuje do eleganckiego mlodego czlowieka, a nie ponad 40 letniego Pana w Garniturze™. Oczywiscie, zalezy mi na zainteresowaniu kobiet, ale bez groteskowego efektu nastoletniego metroseksualisty szpanujacego zpachem kupionym przez mamusie (stad tez wymaganie mniejszej agresywnosci) Do ok.250zl zaplace za flakonik 100ml, a ok. 200zl za 50ml (trudno sprecyzowac, mieszkam w UK). Po krotkim researchu moimi faworytami sa: Hugo Boss Boss Bottled. Gucci II Emporio Armani Diamonds Versace Dreamer Jako laika skusily mnie znane marki, wiec sie nie smiejcie. Wiem natomiast, ze te zapachy moga byc rownie udane co nietrafione, bo opinii o nich sa setki, a kazda sprzeczna.No i wiosny i lata w UK sa bardzo duszne i wilgotne. Mam nadzieje, ze polecane zapachy nie wydadza sie mdle i ciezkie w takich warunkach. Z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, to dużo zależy od tego jakie zapachy ty sam lubisz i jak dany zapach będzie na tobie układał współgrał z twoim zapachem skóry itd, ba! nawet od sposobu w jaki się ubierasz.
po pierwsze po prost testuj regularnie na raz max 2 zapachy po drugie możesz przejrzeć listę najchętniej kupowanych perfum męskich- skoro tylu osobom się coś podoba szansa, że tobie też będzie odpowiadać jest duża - minus zapach będzie popularny i często spotykany. Najlepiej w ogóle nie sugeruj się opisami typu "dla pewnego siebie zdobywcy który wie jak coś tam coś tam ble ble ble....itp" tak samo jak opiniami że "kobiety za nim szaleją..." Wejdź sobie w Kosmetyk Wszechczasów i poszukaj wyżej przez siebie wymienionych, co prawda ludzie różnie odbierają zapachy ale nie raz skojarzenia w recenzjach bywają bardzo pomocne. mi ostatnio na moim facecie bardzo JP Gautier Le Male podchodził, Kenzo pour Homme jest też ciekawym zapachem ale z domowego doświadczenia wiem, że nie na każdym "leży" . No i Fahrenheit 32. pozdrawiam i trzymam kciuki warto się trochę "pomęczyć" i poszukać swojego zapachu. Myślę że lada moment odpowie Ci któryś z bardziej doświadczonych forumowiczów i poda więcej propozycji .
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
Ja mogę polecić kilka pachnideł całkiem znośnych i przede wszystkim nie świeżaków.
- Rochas Lui (ale za 250 zł ciężko będzie o setkę, choć może w UK trafisz okazję) - Lalique Encre Noire - Lacroix Tumulte PH (jeśli lubisz cedr) - DKNY Men II - Bvlgari PH - Terre d'Hermes - Matsushima Aqua Mat Pierwsze trzy może niezbyt pasują do nastolatka, ale używając ich na pewno wyróżniłbyś się z tłumu. Ale też mogą być dla Ciebie zbyt trudne do noszenia, szczególnie Lalique. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2011-06-06 o 15:14 |
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Szymon, sprawdź Terre d'Hermes oraz Gucci pour homme II. Z naciskiem na ten drugi.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Również polecam Gucci PH II. Sam posiadam w swojej kolekcji i zachwalam
Na lato raczej się nie nadają, ale na wiosnę i jesień są idealne -wtedy najlepiej się rozwijają Piszesz, że nie szukasz typowego świeżaka, ale jednocześnie czegoś na cieplejsze dni. Takim typowym świeżakiem nie jest Versace Man Eau Fraiche. Kupiłem niedawno i jestem bardzo zadowolony. Zapach bardzo elegancki. Nadaje się zarówno do garnituru, jak i do sportowego stroju. Na duży plus bardzo dobra trwałość. No i jeszcze jedna pozycja, którą wymienił juz Lucho, ale to raczej będzie typowy świeżak, ale jak dla mnie jest to kapitalna kompozycja. Mowa o Masaki Matsushima- Aqua Mat. Kupiłem w ciemno i nie żałuję. Zdecydowanie się wyróżnia na tle innych świeżaków. Sprawdź wyżej wymienione pozycje, na pewno coś przypadnie Ci do gustu |
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie polecam aqua mat:P ale ile osob tyle opinii, krotkotrwaly zapach co moze zniechecic Cie do zachlysniecia sie pieknem perfum
Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2011-06-05 o 22:33 |
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Tu się nie zgodzę, albowiem trwałość (przynajmniej na mnie samym) bardzo dobra, ok. 5 godz. czuć dość intensywnie, a później pozostaje delikatna mgiełka
|
|
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
na mnie po 3h trzeba bylo z nosem przy skorze zeby czuc
ale to po 2 testach, dlatego nie zdecydowalem sie, aczkolwiek prostote matsushimy i innych japonskich kreatorow doceniam aczkolwiek preferuje yohji'ego yamamoto
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym od siebie poleciła szarą Lacostę
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Podepnę się pod temat.
![]() Poszukuję na lato czegoś delikatnego, subtelnego. Dotąd używałem Armani Diamonds, ale teraz mnie irytują (najwidoczniej mi się już przewąchały ). Myślałem o tym nowym FAqua, ale przetestowałem próbkę i to jednak zdecydowanie nie to. Ktoś mi polecił Bvlgari Homme Soir, ale nie wiem - w końcu chyba nie bez powodu mają ten wieczór w nazwie? Jadą do mnie próbki Bvlgari Aqua i Aqua Marine oraz Armani Sport Code. Jakieś inne sugestie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

ale jest tani w rosmanie 

to taki klon Acqua Di Gio z tym ze lepszy
Ale przynajmniej dziesiątka Contradiction ciągle do dostania