|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Zapomniałabym
![]() Zaczynamy dziś 8 miesiąc ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-06-01 o 07:59 |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Jak się naczytamy i zaczniemy stosować te metody antykoncepcji to za chwilę się znowu spotkamy Ja się dzisiaj totalnie lenie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie brzuchatki
Jestem bardziej spokojna po tym usg No i widziałam mojego cukiereczka |
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój chyba od połówkowego siedział już głową w dół. Witam. I wszystkiego najlepszego dla każdego z naszych dzieciaczkow w brzuchu z okazji ich święta Ja już po śniadaniu (obfitym, a jakże ) i chwilę na wizaż.Co do kawy ja piję, jedną dziennie czarną rozpuszczalną, choć ostatnio mi nie podchodzi, ale to już kwestia przyzwyczajenia. Kurcze dziewczyny, mamy już czerwiec...Kiedy to zleciało ? Pamiętam, jak w listopadzie myślałam, że do lutego czy marca jest jeszcze tyle czasu, nawet nie myślałam o czerwcu. Wydawał mi się to nieosiągalny miesiąc. I proszę, mamy czerwiec Swoją drogą, to mój ulubiony miesiąc w roku.O suwak mi ruszył.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nei ma prawka, bo na bank by mnie nie odwiózł
|
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze wszystko ok Ja w tamtym tygodniu (31 tydzien ) bylam na wizycie i synus tez juz glowkowo ulozony a mi sie wydaje ze twoja ksiezniczka jeszcze moze zmieniac polozenie...---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
odrazu o 2 dni przeskoczył
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w radio mowili dzis felieton o spaniu dzieci w poprzek łóżka - nazwali to poprzeczność legowiskowa i chyba kinga uslsala i wie rozpycha w poprzek brzucha
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas tak duszno, cos tam pada i trochę grzmi... :/ Ogólnie pogoda niebardzo. Cytat:
Mój mały główką na dole jest od początku ciąży
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
a mi niby zostalo 47 dni... albo jakos tak bo kazdy kalkulator inaczej liczy
![]() pocieszam - u mnie dzis chlodno, cos 15st, deszczowo nawet zaciaga. wiec idzie do was też taka pogoda (nie wiem czemu ale zwykle wsystko od zachodu idzie...) |
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
A Nasz Klusek w 32 tc jeszcze był głową do góry, własciwie to nie centralnie do góry bo głowa z prawej strony a pupka z lewej tak w poprzek. W poniedziałek wizyta to zobaczymy czy sie przekrecił
![]() Leće po pomidorki puki jeszcze nie jest upalnie i do lumpka zajrze
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie ma być dzisiaj jeszcze gorąco, pewnie jutro od Was przywieje deszcz i burze, ale deszczyk się przyda. Spadam, nie wiem kiedy wrócę, nie pisać za dużo
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Filip był ułożony główką w dół prawie od samego początku, co usg był na nietoperza
Lena natomiast w 20.t.c. jeszcze się obracała, a od 24.t.c. główką w dół i nie zmienia się to dobry oddałam siuśki do przychodni, w poniedziałek wizyta i okaże sie co z bakteriami, jestem po antybiotyku i liczę, że już po wszystkim a jak nie to się załamię
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
83monia, banany, pomarańcze i czekolada też doszły do nas z Zachodu
.tak to już jest
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
witam z - dosyć późnego - rana
Moniczko - gratulacje 8 miesiąca
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
![]() ja znowu w biegu sie witam ![]() malo pisze ale mam zly czas wczoraj probowalam domyc drzwi szklane w naszym nowym domu, ale niestety, "zdolni" malarze, tak je pochlapali a potem bezmyslnie zmyli ze strona piaskowana jest cala w plamach, probowalam to zmyc, jest lepsza ale plamy nadal sa wyrazne nie wiem czy uda mi sie je domyc, a te drzwi to byl duzy wydatek ![]() tak mnie to wkurza ze az brak mi slow jak nie patrzy sie wszystkim na rece to co chwile odkrywam zarysowanie na scianie, odbite palce, dziury w podlodze, peknieta plytka... i oczywiscie nie ma winnego i zawsze to samo tlumaczenie - to poprzendia ekipa musiala zrobic - nie oni ![]() szlag mnie trafia czlowiek sobie flaki wypruwa by kupic, wyposazyc.. i przyjdzie taki i nie szanuje przepraszam ze od rana marudze... mam tez inne zmartwienie, moja ukochana kotka ktora choruje na przewlekla niewydolnosc nerek wczoraj miala zly dziendzisiaj jade z nia do weta, byc moze zostanie na leczenie stacjonarne ona jest ze mna juz 9lat, sama przyszla i juz zostala u nas smuce sie tym bardzo dzisiaj mam tez wizyte, prosze wiec o kciuki i dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, jednak na pierwsze zajecia nie ide, jestem 400km od warszawy gdzie sie odbywaja, od przyszlego tygodnia zaczynam od drugiej lekcji
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się lenie, trochę notatek poczytam na piątek bo mam zaliczenie ![]() wczoraj zaliczałam dwa przedmioty - jeden już mam z głowy a wyniki drugiego jutro rano mają być ok 8,30 ![]() jutro musze jechać bo wpis z seminarium mgr i jeszcze jeden z przedmiotu z któego mam zwolnienie bo gość kazał doniećś mu indeksy z licencjata do przepisania ocen i musze być po 8 z rana w Rzeszowie... a mnie się nie chce... ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
moja siedzi tak już od połówkowego i też pozycji nie zmienia, widac tak jej dobrze.A w niedziele to normalnie czułam jej główkę na szyjce od środka cały dzień i trochę bolało już się trochę martwiłam ale wieczorem się uspokoiło , jakoś tak się ułożyła główką nisko że normalnie cały czas ją tam czułam, ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
a tu już rok studiów się kończy a za miesiąc moge już być po porodzie
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina tak to już niestety jest, że ludzie jak nie jest ich to nie szanuja rzeczy... Może da radę jeszcze czymś domyć.
Za wizytę trzymam ![]() No i żeby kotka wyzdrowiała!
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
a no to nie mam się czym martwić
jutro mam gina, zobaczę co powie. Dopiero 9 a już tak gorąco Bartek ma dziś przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty |
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie ja to codziennie by tak spał.. aż się boję czy się zmieszczę na naszym wielkim łóżku na nowym lokum bo jak dalej będzie spać w poprzek to chyba nawet wielkie lóżko nie pomoże żebym się na nim zmieściłą ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- ale masz chłodno... a u mnie grzeje, ide sobie autko zaraz do cienia przestawić bo po co ma się grzac na upale.
|
|
|
#531 | |
|
BAN stały
|
gratulacje, my z koleji dzisiaj zaczynamy 35 tc
dziewczyny a jak to jest z ciązą donoszona? bo roznie sie czyta, tzn początek 9 msc- donoszona czyli 36 czy koniec 36 i początek 37 to ciąza donosona? Cytat:
![]() Ostatnio moj zolądek od jakiegos tygodnia to po prostu mi plata fgle, co tylko zjem to zaraz przetrawie i musze isc do kibelka, ale to mnie denerwuje juz. a jak zjem za pozno i cos ciezkiego to mam murowany efekt przeczyszczający macie tez tak?? |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Miałam koszmarną noc O 6 miałam pobudkę bo mój TŻ jechał na pierwsze jazdy. Ciekawa jestem jak mu poszło Zaraz zadzwonię i się dowiem .Oczywiście ![]() ![]() dla wszystkich dziewczyn, które mają dzisiaj wizyty ![]() za rozpoczęte tygodnie
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak nie zabije mi tych bakterii nic do porodu to przed porodem coś na to dają tak?
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale torby na pampy raczej nie.Cytat:
|
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym Shira pieniążki już przelałam na konto. Daj znać jak dojdą
|
|
|
|
#536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję sytuacji z kotką-wiem, co to znaczy choroba ukochanego pupilka To Ty masz 400km do SR??? ![]() Witam w Dzień Dziecka kochane Miałam ciężką noc, ale dzięki Bogu nie ze względu na Julkę, ale męża....szkoda gadac....brałam aby w nocy pół paracetamolu-tak mnie głowa naparzała. Dzwoniłam dziś do spółdzielni mieszkaniowej naszego nowego mieszkania i na 99,9% dostaniemy to pomieszczenie gospodarcze, na którym tak strasznie mi zależało Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Zanka kiedy zakładasz pesser?? |
|||||
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczęta
mam takie pytanie: któraś tu miała problemy z cholestazą??? jak to dokładnie jest - czy samo swędzenie jest powodem do tego, żeby iśc do lekarza?? bo mnie od niedzieli cholernie swędzi wszystko...ręce, nogi, brzuch, wszystko...w dzień ujdzie, ale pod wieczór to masakra!! i nie wiem już sama czy dzwonić do gina czy co?? naczytałam się o tej cholestazie na necie i teraz mam stracha
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie założę, bo po wyplacie to będę w skończonym 35.t.c. i nie ma sensu tracić kasy
|
#540 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Glowka w dol to nie za szybko, poprzednio obie dziewczynki juz na polowkowym byly glowa w dol, teraz nieco pozniej. Cytat:
Zacisniete! Cytat:
Cytat:
U nas chyba byla lekka burza w nocy, teraz upal. A ja zaraz jade na zakupy, musze uzupelnic garderobe corek w ciuchy letnie.... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Jestem bardziej spokojna po tym usg 

) i chwilę na wizaż.

wczoraj miala zly dzien

Bartek ma dziś przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty
zębole