Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 07:54   #511
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Zapomniałabym
Zaczynamy dziś 8 miesiąc

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-06-01 o 07:59
moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:11   #512
margaret82
Zadomowienie

Hej mamusie

Jak się naczytamy i zaczniemy stosować te metody antykoncepcji to za chwilę się znowu spotkamy Zawsze uwielbiałam te ludowe wierzenia
Ja się dzisiaj totalnie lenie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:21   #513
kindzia890
Raczkowanie

Witajcie brzuchatki Byłam wczoraj prywatnie na usg z malutką wszystko w porządku. Waży 1020 g I na 100 % jest to księżniczka Szyjka się nie skraca na całe szczęście. Ale lekarz kazał się oszczędzać Jestem bardziej spokojna po tym usg No i widziałam mojego cukiereczka Wiecie kiedy dzidzia układa się główką do dołu? Bo ja mam 27 tydzień a ona już jest główką na dole.. i na pewno od tygodnia już tak siedzi.. nie za szybko?
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:39   #514
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki Byłam wczoraj prywatnie na usg z malutką wszystko w porządku. Waży 1020 g I na 100 % jest to księżniczka Szyjka się nie skraca na całe szczęście. Ale lekarz kazał się oszczędzać Jestem bardziej spokojna po tym usg No i widziałam mojego cukiereczka Wiecie kiedy dzidzia układa się główką do dołu? Bo ja mam 27 tydzień a ona już jest główką na dole.. i na pewno od tygodnia już tak siedzi.. nie za szybko?

Mój chyba od połówkowego siedział już głową w dół.

Witam.
I wszystkiego najlepszego dla każdego z naszych dzieciaczkow w brzuchu z okazji ich święta

Ja już po śniadaniu (obfitym, a jakże) i chwilę na wizaż.

Co do kawy ja piję, jedną dziennie czarną rozpuszczalną, choć ostatnio mi nie podchodzi, ale to już kwestia przyzwyczajenia.

Kurcze dziewczyny, mamy już czerwiec...Kiedy to zleciało ?
Pamiętam, jak w listopadzie myślałam, że do lutego czy marca jest jeszcze tyle czasu, nawet nie myślałam o czerwcu. Wydawał mi się to nieosiągalny miesiąc. I proszę, mamy czerwiec Swoją drogą, to mój ulubiony miesiąc w roku.

O suwak mi ruszył.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:42   #515
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
U mnie dziś SR.fajnie.nie mogę się doczekac. wczoraj jak zwiedzaliśmy oddział położniczy to babka zapytała:czy ktoś wie, gdzie dzwonimy w razie gdy zaczniemy rodzic?A mój T. na to: po co dzwonic?pędem do szpitala!.
Na co babka: no właśnie nie drogi panie. najpierw dzwonicie do położnej, a jak się nie możecie dodzwonic to dzwonicie do nas i czekacie na dalsze instrukcje. ja też o tym nie wiedziałam. mam nadzieję że nie będę panikowac.
ale po co dzwonic jak sie ma skurcze co 3minuty albo jak wody odejda (no chyba ze ma sie daleko np. 50 km jak moi rodzice...). przeciez telefonicznie ci nie zmierza rozwarcia ani ktg nie zorbia... ja tam jechalam jak po 2h nic sie nei uspokajalo i mialam 3cm rozwarcia - akurat zeby isc na porodowke. poza tym maz byl w takiej panice że gdyby nie skurcze to bym sie ze smiechu turlała - nie mogl w komorce nawet numeru taxówki wyklepac dobrze ze nei ma prawka, bo na bank by mnie nie odwiózł

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:43   #516
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
ze wszystko ok
Ja w tamtym tygodniu (31 tydzien ) bylam na wizycie i synus tez juz glowkowo ulozony a mi sie wydaje ze twoja ksiezniczka jeszcze moze zmieniac polozenie...

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Mój chyba od połówkowego siedział już głową w dół.

Witam.
I wszystkiego najlepszego dla każdego z naszych dzieciaczkow w brzuchu z okazji ich święta

Ja już po śniadaniu (obfitym, a jakże) i chwilę na wizaż.

Co do kawy ja piję, jedną dziennie czarną rozpuszczalną, choć ostatnio mi nie podchodzi, ale to już kwestia przyzwyczajenia.

Pamiętam, jak w listopadzie myślałam, że do lutego czy marca jest jeszcze tyle czasu, nawet nie myślałam o czerwcu. Wydawał mi się to nieosiągalny miesiąc. I proszę, mamy czerwiec Swoją drogą, to mój ulubiony miesiąc w roku.

O suwak mi ruszył.
mi tez odrazu o 2 dni przeskoczył

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:46   #517
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
nie, spokojnie, czasem od poczatku sobie tak wiszą, czasem przed porodem dopiero sie przekreci jak trzeba. moje lezy troche w poprzek z tendencja do głowy w dole. i tak od początku. poprzednio maly byl od pierwszego usg glowa na dole. dopiero jak sie glowka w miednice wstawia (cokolwiek to znaczy) to moze byc sygnal do ew porodu wczesniej niz pozniej (ale kiedy to tez nie wiadomo...)

w radio mowili dzis felieton o spaniu dzieci w poprzek łóżka - nazwali to poprzeczność legowiskowa i chyba kinga uslsala i wie rozpycha w poprzek brzucha

Stary 2011-06-01, 08:47   #518
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zapomniałabym
Zaczynamy dziś 8 miesiąc
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:48   #519
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas tak duszno, cos tam pada i trochę grzmi... :/ Ogólnie pogoda niebardzo.

Cytat:
Super, że się uspokoiłaś Mój mały główką na dole jest od początku ciąży
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:49   #520
83monia
Zakorzenienie

a mi niby zostalo 47 dni... albo jakos tak bo kazdy kalkulator inaczej liczy

pocieszam - u mnie dzis chlodno, cos 15st, deszczowo nawet zaciaga. wiec idzie do was też taka pogoda (nie wiem czemu ale zwykle wsystko od zachodu idzie...)

Stary 2011-06-01, 08:52   #521
margaret82
Zadomowienie

A Nasz Klusek w 32 tc jeszcze był głową do góry, własciwie to nie centralnie do góry bo głowa z prawej strony a pupka z lewej tak w poprzek. W poniedziałek wizyta to zobaczymy czy sie przekrecił

Leće po pomidorki puki jeszcze nie jest upalnie i do lumpka zajrze
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:54   #522
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a mi niby zostalo 47 dni... albo jakos tak bo kazdy kalkulator inaczej liczy

pocieszam - u mnie dzis chlodno, cos 15st, deszczowo nawet zaciaga. wiec idzie do was też taka pogoda (nie wiem czemu ale zwykle wsystko od zachodu idzie...)

u mnie ma być dzisiaj jeszcze gorąco, pewnie jutro od Was przywieje deszcz i burze, ale deszczyk się przyda.
Spadam, nie wiem kiedy wrócę, nie pisać za dużo
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:55   #523
zanka205
Zakorzenienie

Filip był ułożony główką w dół prawie od samego początku, co usg był na nietoperza
Lena natomiast w 20.t.c. jeszcze się obracała, a od 24.t.c. główką w dół i nie zmienia się to

dobry
oddałam siuśki do przychodni, w poniedziałek wizyta i okaże sie co z bakteriami, jestem po antybiotyku i liczę, że już po wszystkim a jak nie to się załamię

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:56   #524
agni82
Zadomowienie

83monia, banany, pomarańcze i czekolada też doszły do nas z Zachodu.tak to już jest
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:07   #525
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Zapomniałabym
Zaczynamy dziś 8 miesiąc
witam z - dosyć późnego - rana

Moniczko - gratulacje 8 miesiąca

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:08   #526
Kolina
Zadomowienie

witajcie mamusie

ja znowu w biegu sie witam

malo pisze ale mam zly czas
wczoraj probowalam domyc drzwi szklane w naszym nowym domu, ale niestety, "zdolni" malarze, tak je pochlapali a potem bezmyslnie zmyli ze strona piaskowana jest cala w plamach, probowalam to zmyc, jest lepsza ale plamy nadal sa wyrazne
nie wiem czy uda mi sie je domyc, a te drzwi to byl duzy wydatek
tak mnie to wkurza ze az brak mi slow
jak nie patrzy sie wszystkim na rece to co chwile odkrywam zarysowanie na scianie, odbite palce, dziury w podlodze, peknieta plytka... i oczywiscie nie ma winnego
i zawsze to samo tlumaczenie - to poprzendia ekipa musiala zrobic - nie oni
szlag mnie trafia
czlowiek sobie flaki wypruwa by kupic, wyposazyc.. i przyjdzie taki i nie szanuje

przepraszam ze od rana marudze...

mam tez inne zmartwienie, moja ukochana kotka ktora choruje na przewlekla niewydolnosc nerek wczoraj miala zly dzien
dzisiaj jade z nia do weta, byc moze zostanie na leczenie stacjonarne
ona jest ze mna juz 9lat, sama przyszla i juz zostala u nas
smuce sie tym bardzo

dzisiaj mam tez wizyte, prosze wiec o kciuki

i dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, jednak na pierwsze zajecia nie ide, jestem 400km od warszawy gdzie sie odbywaja, od przyszlego tygodnia zaczynam od drugiej lekcji
Stary 2011-06-01, 09:13   #527
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Jak się naczytamy i zaczniemy stosować te metody antykoncepcji to za chwilę się znowu spotkamy Zawsze uwielbiałam te ludowe wierzenia
Ja się dzisiaj totalnie lenie
Gdyby karmienie działało antykoncepcyjnie to Nerolka by teraz nie tuliła sobie Izuni - tak mi sie przypomniało bo przecież Krystiana karmiła do pierwszych miesięcy ciąży.

Ja też się lenie, trochę notatek poczytam na piątek bo mam zaliczenie
wczoraj zaliczałam dwa przedmioty - jeden już mam z głowy a wyniki drugiego jutro rano mają być ok 8,30

jutro musze jechać bo wpis z seminarium mgr i jeszcze jeden z przedmiotu z któego mam zwolnienie bo gość kazał doniećś mu indeksy z licencjata do przepisania ocen i musze być po 8 z rana w Rzeszowie... a mnie się nie chce...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
moja siedzi tak już od połówkowego i też pozycji nie zmienia, widac tak jej dobrze.

A w niedziele to normalnie czułam jej główkę na szyjce od środka cały dzień i trochę bolało już się trochę martwiłam ale wieczorem się uspokoiło , jakoś tak się ułożyła główką nisko że normalnie cały czas ją tam czułam,

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

O suwak mi ruszył.
tak samo jak ja. Ja się dowiedziałam o ciąży na początku listopada to myślałam że kiedy to zleci a tu już rok studiów się kończy a za miesiąc moge już być po porodzie

Stary 2011-06-01, 09:14   #528
Natka_
Zakorzenienie

Kolina tak to już niestety jest, że ludzie jak nie jest ich to nie szanuja rzeczy... Może da radę jeszcze czymś domyć.
Za wizytę trzymam
No i żeby kotka wyzdrowiała!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:15   #529
kindzia890
Raczkowanie

a no to nie mam się czym martwić jutro mam gina, zobaczę co powie. Dopiero 9 a już tak gorąco Bartek ma dziś przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty będę płakać
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:16   #530
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
w radio mowili dzis felieton o spaniu dzieci w poprzek łóżka - nazwali to poprzeczność legowiskowa i chyba kinga uslsala i wie rozpycha w poprzek brzucha
mój tż uprawia tę poprzeczność legowiskową całe życie
gdyby nie ja to codziennie by tak spał..

aż się boję czy się zmieszczę na naszym wielkim łóżku na nowym lokum bo jak dalej będzie spać w poprzek to chyba nawet wielkie lóżko nie pomoże żebym się na nim zmieściłą

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
ale masz chłodno... a u mnie grzeje, ide sobie autko zaraz do cienia przestawić bo po co ma się grzac na upale.

Stary 2011-06-01, 09:21   #531
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Zapomniałabym
Zaczynamy dziś 8 miesiąc
gratulacje, my z koleji dzisiaj zaczynamy 35 tc

dziewczyny a jak to jest z ciązą donoszona? bo roznie sie czyta, tzn początek 9 msc- donoszona czyli 36 czy koniec 36 i początek 37 to ciąza donosona?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Filip był ułożony główką w dół prawie od samego początku, co usg był na nietoperza
Lena natomiast w 20.t.c. jeszcze się obracała, a od 24.t.c. główką w dół i nie zmienia się to

dobry
oddałam siuśki do przychodni, w poniedziałek wizyta i okaże sie co z bakteriami, jestem po antybiotyku i liczę, że już po wszystkim a jak nie to się załamię
nie zalamuj sie, wazne ze bakterie sa wykryte i w razie czego dostaniesz antybiotyk kilka godzin przed porodem i malenstwo tez. ja za to w piątek mam badanie bakteriologiczne z pochwy, chociaz zwykly posiew moczu tez by mi sie przydal... miala ktoras z was juz posiew z pochwy?? boli to ?

Ostatnio moj zolądek od jakiegos tygodnia to po prostu mi plata fgle, co tylko zjem to zaraz przetrawie i musze isc do kibelka, ale to mnie denerwuje juz. a jak zjem za pozno i cos ciezkiego to mam murowany efekt przeczyszczający
macie tez tak??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:23   #532
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej mamuśki
Miałam koszmarną noc piłam, sikałam, łaziłam po pokoju, otwierałam okna i tak w kółko. Nawet koło 2 rozebrałam się bo normalnie nie mogłam wytrzymać tak duszno było O 6 miałam pobudkę bo mój TŻ jechał na pierwsze jazdy. Ciekawa jestem jak mu poszło Zaraz zadzwonię i się dowiem .

Oczywiście dla wszystkich dziewczyn, które mają dzisiaj wizyty
za rozpoczęte tygodnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:26   #533
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
gratulacje, my z koleji dzisiaj zaczynamy 35 tc

dziewczyny a jak to jest z ciązą donoszona? bo roznie sie czyta, tzn początek 9 msc- donoszona czyli 36 czy koniec 36 i początek 37 to ciąza donosona?

nie zalamuj sie, wazne ze bakterie sa wykryte i w razie czego dostaniesz antybiotyk kilka godzin przed porodem i malenstwo tez. ja za to w piątek mam badanie bakteriologiczne z pochwy, chociaz zwykly posiew moczu tez by mi sie przydal... miala ktoras z was juz posiew z pochwy?? boli to ?

Ostatnio moj zolądek od jakiegos tygodnia to po prostu mi plata fgle, co tylko zjem to zaraz przetrawie i musze isc do kibelka, ale to mnie denerwuje juz. a jak zjem za pozno i cos ciezkiego to mam murowany efekt przeczyszczający
macie tez tak??
na te bakterie w moczu brałam furaginum ale nie pomogło, teraz w poniedziałek skończyłam Kaflex antybiotyk
to jak nie zabije mi tych bakterii nic do porodu to przed porodem coś na to dają tak?

Stary 2011-06-01, 09:27   #534
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Carmela ja własnie chciałam kupić komplet pościeli z ochraniaczem+rożek w ten sam wzór+ falbankę
ooo ja tez rożek, zapomnilo mi sie ale torby na pampy raczej nie.

Cytat:
pojechalam nad morze z dzieciem w miescie taka duchota ze sie wytrzymac nie da a tam troche chlodniej.
my tez bylismy na plazy ok.18, super bylo wiaterek i troche chłodniej, psy latały po wodzie, nawet ja nogi moczyłam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:30   #535
brunetka2000
Zakorzenienie

Zapomniałabym Shira pieniążki już przelałam na konto. Daj znać jak dojdą
Stary 2011-06-01, 09:36   #536
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka1985 a ty bedziesz miala synia czy corcie ??
Córcię

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja często wychodziłam z założenia, że skoro i tak mam zgage to co mi tam...
A bo my wszystkie takie niesforne dziewuszki

Cytat:
http://www.pudelek.pl/artykul/32662/..._jest_w_ciazy/

Ona niby w 7 miesiacu a nie ma brzucha

chyba sie kapusty najadła a nie jest w ciazy [COLOR="Silver"]
To tak jak Nasz Brumek

Cytat:
ale jak sie karmi piersia a nie jak sie jest w ciazy

Cytat:
pisze z moja siostra ktora medycyne wlasnie konczy i tak piszemy o porodach nacinaniu krocza i ona w pewnym momecie mowi ze duzo kobiet uwaza ze karmienie piersia to medoda antykoncepcyjna wiec jesli ktoras z was ma watpliwosci to karmienie piersia to nie jest medoda antykoncepcyjna mozna w czasie karmienia zaciazyc
Nie wiedziałam, że takich oczywistych rzeczy uczą na medycynie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

ja znowu w biegu sie witam

malo pisze ale mam zly czas
wczoraj probowalam domyc drzwi szklane w naszym nowym domu, ale niestety, "zdolni" malarze, tak je pochlapali a potem bezmyslnie zmyli ze strona piaskowana jest cala w plamach, probowalam to zmyc, jest lepsza ale plamy nadal sa wyrazne
nie wiem czy uda mi sie je domyc, a te drzwi to byl duzy wydatek
tak mnie to wkurza ze az brak mi slow
jak nie patrzy sie wszystkim na rece to co chwile odkrywam zarysowanie na scianie, odbite palce, dziury w podlodze, peknieta plytka... i oczywiscie nie ma winnego
i zawsze to samo tlumaczenie - to poprzendia ekipa musiala zrobic - nie oni
szlag mnie trafia
czlowiek sobie flaki wypruwa by kupic, wyposazyc.. i przyjdzie taki i nie szanuje

przepraszam ze od rana marudze...

mam tez inne zmartwienie, moja ukochana kotka ktora choruje na przewlekla niewydolnosc nerek wczoraj miala zly dzien
dzisiaj jade z nia do weta, byc moze zostanie na leczenie stacjonarne
ona jest ze mna juz 9lat, sama przyszla i juz zostala u nas
smuce sie tym bardzo

i dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, jednak na pierwsze zajecia nie ide, jestem 400km od warszawy gdzie sie odbywaja, od przyszlego tygodnia zaczynam od drugiej lekcji
Tak to właśnie jest z fachowcami-nie doż, że im płacisz, to jeszcze musisz patrzec im na ręce, bo inaczej coś spieprzą...

Współczuję sytuacji z kotką-wiem, co to znaczy choroba ukochanego pupilka , ale juz sędziwy wiek- 9lat.

To Ty masz 400km do SR???

Witam w Dzień Dziecka kochane
Miałam ciężką noc, ale dzięki Bogu nie ze względu na Julkę, ale męża....szkoda gadac....brałam aby w nocy pół paracetamolu-tak mnie głowa naparzała.
Dzwoniłam dziś do spółdzielni mieszkaniowej naszego nowego mieszkania i na 99,9% dostaniemy to pomieszczenie gospodarcze, na którym tak strasznie mi zależało:jupi :
Miłego dnia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Zanka kiedy zakładasz pesser??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:41   #537
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie dziewczęta
mam takie pytanie: któraś tu miała problemy z cholestazą??? jak to dokładnie jest - czy samo swędzenie jest powodem do tego, żeby iśc do lekarza?? bo mnie od niedzieli cholernie swędzi wszystko...ręce, nogi, brzuch, wszystko...w dzień ujdzie, ale pod wieczór to masakra!! i nie wiem już sama czy dzwonić do gina czy co?? naczytałam się o tej cholestazie na necie i teraz mam stracha

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:42   #538
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczęta
mam takie pytanie: któraś tu miała problemy z cholestazą??? jak to dokładnie jest - czy samo swędzenie jest powodem do tego, żeby iśc do lekarza?? bo mnie od niedzieli cholernie swędzi wszystko...ręce, nogi, brzuch, wszystko...w dzień ujdzie, ale pod wieczór to masakra!! i nie wiem już sama czy dzwonić do gina czy co?? naczytałam się o tej cholestazie na necie i teraz mam stracha
To jest pierwsza oznaka cholestazy, ale dopóki nie zrobisz wyników nie ma się czego martwić. Wystarczy zrobić transaminazy i bilirubinę.
Stary 2011-06-01, 09:42   #539
zanka205
Zakorzenienie

chyba nie założę, bo po wyplacie to będę w skończonym 35.t.c. i nie ma sensu tracić kasy

Stary 2011-06-01, 09:51   #540
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Glowka w dol to nie za szybko, poprzednio obie dziewczynki juz na polowkowym byly glowa w dol, teraz nieco pozniej.

Cytat:
ale po co dzwonic jak sie ma skurcze co 3minuty albo jak wody odejda (no chyba ze ma sie daleko np. 50 km jak moi rodzice...). przeciez telefonicznie ci nie zmierza rozwarcia ani ktg nie zorbia... ja tam jechalam jak po 2h nic sie nei uspokajalo i mialam 3cm rozwarcia - akurat zeby isc na porodowke. poza tym maz byl w takiej panice że gdyby nie skurcze to bym sie ze smiechu turlała - nie mogl w komorce nawet numeru taxówki wyklepac dobrze ze nei ma prawka, bo na bank by mnie nie odwiózł
No wiesz UK ma swoje zasady, wiec mnie tam nie dziwi, ze musza najpierw zadzwonic.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Zacisniete!

Cytat:
a no to nie mam się czym martwić jutro mam gina, zobaczę co powie. Dopiero 9 a już tak gorąco Bartek ma dziś przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty będę płakać
Moja Zuzia ma jutro w zlobku, to jej pierwsze jakiekolwiek przedstawienie i strasznie nie moge sie doczekac. Natomiast Wiki to juz maly wyjadacz w tej dziedzinie, bo troche juz tych przedstawien miala w tym roku, a na Dzien Matki ma w sobote, a potem piknik rodzinny.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
macie tez tak??
Moze organizm juz sie szykuje i oczyszcza?

U nas chyba byla lekka burza w nocy, teraz upal. A ja zaraz jade na zakupy, musze uzupelnic garderobe corek w ciuchy letnie....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości