|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze obrączki
Dziewczyny chyba nie mozna az tak uogolniac, wiadomo, ze kazda ma prawo wyrazic swoja opinie, ale przez to, ze w ktoryms z salonow zostalyscie potraktowane w nieprzyjemny sposob lub bylyscie ignorowane to nie znaczy, ze zawsze juz tak bedzie i ze w kazdym salonie jest tak samo
![]() Ja na przyklad jestem bardzo zadowolona z oblugi w Aparcie, moze mialam szczescie, no nie wiem. Tam zamawialismy obraczki, ktore po miesiacu odebralismy. Ja osobiscie nie moge nic zlego o nich powiedziec.
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Apartm jest drogi i przereklamowany i przez swoją ilość sklepów stracił kontakt z Klientem, Panie w sklepach nawet jak się uprzejma trafi to są po prostu niekompetentne, i nie ma się co dziwić jak nawet minuty w warsztacie złotniczym nie były. Ja lubię mieć kontakt z osobą która wykonuje dla nas obrączki
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie problem jest taki - co do obrączek - na dzień dobry Pani mnie obskakiwała, doradzała i w ogóle do puki nie zamówiliśmy obrączek i puki nie zapłaciliśmy zaliczki. A potem z odbiorem były cyrki, bo producent zawalił i nie zrobił na czas a salon na początku poczuwał się do winy, obiecywał wynagrodzić stracony czas i nerwy i na obietnicach się skończyło, bo jak przyszło do płacenia wypięto na nas zadek i przeciągając termin odbioru jakoby zmuszono do zakupu. Ta sama Pani, która nas tak obskakiwała przy zamówieniu przy płaceniu wydarła się, że MUSIMY wziąć te obrączki i tak. (dała nam do zrozumienia "zamówiliście to płaćcie a ja mam was w d..."). Tak więc na początku zamawiania było jak w BAJCE!!! Obsługa była kompleksowa. Edytowane przez Trauma Czas edycji: 2011-06-01 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi wzornikami?
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to, że te obrączki w salonach nie są ze złota
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
te które się mierzy
:rolleyes : jak sklep ma 10 palet, w każdej po 30 wzorów to ciężko by mieli wszystko złote.te, które się dostaje są złote... poza tym, z tego co wiem nie ma biżuterii z "czystego" złota
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aha dzięki za wyjaśnienie ![]() czy są jakieś majowe i czerwcowe panny młode? jeśli tak to chciałam wiedzieć jak się noszą obrączki
|
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Powoli przymierzamy się do ślubu i stoimy przed wyborem obrączek. Na pewno białe złoto, nna pewno proste - co o tych myslicie? Może ktoś nosi podobne?
http://www.wec.com.pl/Obraczki-Slubn...klu-p2039.html
|
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
spam
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-06-15 o 21:03 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz wybieramy obrączki dla mojej siostry i znowu krążymy po salonach -powtórka z rozrywki
|
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
irma - widocznie trafiłaś ziarnko ....... , Apart niestety ma generalnie złą opinię - poczytaj sobie na rożnych ślubnych forach jak traktują Klientów
anduina -trochę ciekawostek jest też tutaj www.inneobraczki.pl |
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
to ja dorzucę swoje 3 grosze
![]() mnie w Aparcie też normalnie obsłużyli, a maruda jestem ![]() tyle, że co wejdę to dosyć dużo klientów mają i trochę trzeba czasem poczekać Edytowane przez cytrynna Czas edycji: 2011-06-12 o 21:43 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała znów wybierać - wybrałabym te same
|
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Przyczajenie
|
Szukam opini na temat lokalu reustauracja palacowa w wierzchowiskach ...planuje tam wesele pomozcie........
)))
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
nie ten wątek
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
a My w tym tygodniu odebraliśmy nasze z Aparta
![]() Czekaliśmy miesiąc i zostaliśmy dobrze obsłużeni. Obrączki są dobrze dobrane, chcieliśmy troszkę luźniejsze, bo wiadomo że raczej palce grubną niż chudną, a ten model można tylko rozciągnąć o jeden rozmiar. Możemy je za darmo trzy razy czyścić (np. co roku) Póki co na Aparcie się nie przejechaliśmy, a biżuteria nam się bardzo u nich podoba. Początkowo mieliśmy mieć z białego złota, ale jak zobaczyłam mieszane to bardzo nam się spodobały a i zapomniałabym, grawerkę mamy taką: Ubi tu, ibi ego (gdzie ty tam i ja) rozdzielone na dwie obrączki i data ślubu Schowaliśmy je do szafeczki ale i tak codziennie wyciągamy i zakładamy sobie na chwilkę |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obrączki bardzo ładne!
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
A co do wczesniejszych wpisów, obrączki z aparta nie są takie drogie. Można znaleźć coś fajnego na każdą kieszeń.
Moim zdaniem kupowanie np. za 2000 zł czy więcej to przesada, dlatego my szukaliśmy cos w umiarkowanej cenie. No i za niecałe 1300 zł mamy dwie ładne 5 mm obrączki .Ale faktem jest, że złoto poszło nieźle w górę, na moim pierścionku, który był kupiony około 1,5 roku temu jest prawie 200zł różnicy!! |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
dorka, ładne obrączki
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
prawdą jest że Apart mam szeroką ofertę,m ale nawet ich tanie obrączki dostaniesz taniej w mniejszej firmie, Apart wydaje majątek na reklamę i te koszty masz wliczone w cenę, po przeliczaj sobie ceny gramowe - zobaczysz jak to jest, no i miałaś szczęście że na dobry humor sprzedawców trafiliście
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Przyczajenie
|
Tutaj sa nasze obrączki.
Serdecznie polecam tym, którzy nie lubią żółtego złota, a białego nie chcą - bo żółcieje/szarzeje; a na dodatek jeśli (jak dla nas) platyna jest za droga. Pytać jubilerów o obrączki z paladu (palladium), chemicznie to jest prawie to samo co platyna. Jest twardsze, więc czesto się nie reklamują tym, bo im się nie chce... a ludzie mało o tym wiedzą. Są ładne i trwałe (jak platynowe) także serdecznie polecam
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie fajny kolor ma ten pallad, zamawialiście je w Polsce?
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Przyczajenie
|
Nie w Polsce, ale cos slyszalam, ze Apart robi palad, ale to trzeba pytac po jubilerach.
Wzorki nam wypalili grawerem laserowym, bardzo ladnie to wyszlo, sami zrobilismy artwork wiec tez bylo taniej
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obrączki też śliczne. Co do czyszczenia to kupcie sobie lepiej u nich te preparaty -ściereczki i płyn, bo nie wiem czy będzie się wam chciało tak biegać do czyszczenia. Co do cen, to my też mamy tej firmy - nie odbiegały cenowo od innych, a najbardziej nam przypasowały.
|
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj wieczorem będę zamawiała obrączki z www.jubileraurum.pl i zastanawiamy sie nad tymi dwoma wzorami z jednym brylantem i trzema brylantami
![]() Tż-owi bardziej podobaja sie te z jednym mnie natomiast te z trzema ![]() Tylko te obraczki z trzema kamieniami chciałabym matowe.. Te z jednym kamieniem mają białe złoto płaskie matowe a żółte złoto półokrągłe błyszczące,czyli z jednej strony są płaskie a z drugiej delikatnie zaokrąglone. Te z trzema kamieniami są błyszczące ale myślałam żeby je zrobić matowe. Nie wiem czy te z tym jednym kamieniem nie sa troche za bardzo przekombinowane tzn dwa kolory złota,kamień zaokrąglenie z jednej strony i jeszcze ten rowek. Z drugiej strony są bardzo orginalne... Te z jednym kamieniem bardzo mi się podobaja ale troche za duzo mają żółtego złota i myślałam zeby zamienić tak żeby tego białego było więcej a żółtego mniej. Przesyłam tez zdjęcia obrączek matowych tylko bez kamieni tak żebyscie zobaczyły jak wyglądały by zmatowione lub w połowie zmatowione ![]() Jak sądzicie??
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co do cen zupełnie się z Tobą zgodzę, patrzyliśmy na innych stronach dla porównania (mniej znanych) i taniej takich nie znalazłam, a nawet były droższe. Jak dużo osób już pisało u prywatnych jubilerów płaci się za 1 g złota i od tego uzależniona jest cena. Natomiast w Aparcie nie ma to znaczenia tylko jest cena za wzór. Nasze obrączki mają 11 i 14 gram, to dość dużo za nie wysoką cenę moim zdaniem.
|
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA się zraziłam do Apartu bo nie chcieli mi powiedzieć ile mniej więcej będą ważyły obrączki :/ My mamy wzór apartowski robiony u jubilera. ( Nawet nie wiedziałam, że to ich wzór) Zapłaciliśmy 1250zł. Cena w Aparcie ponad 2100zł. edit: Ale teraz doczytałam Twój poprzedni post i wydaje mi się wręcz niemożliwe, że za 1300zł macie tak ciężkie obrączki Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-06-20 o 19:52 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

tzn nie z czystego złota tylko z domieszką?
:rolleyes :