|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Messuah dobrze, ze tak szybko te wyniki bety dostaniesz
Darusia to widzę Mała ładnie dostała prezentów ja dostałam od mojej mamy pajacyka i body dla maluszka a sama wlasnie zamowilam na allegro body z napisem: kocham mojego tatusia i kocham mojego tate. To tak bardzie dla Tż bo to jaki jest dla mnie i dzieciaczka to niesamowite. Jest taki kochany, wiec postanowilam, ze maluch jak sie urodzi to powinien nosic takie ciuszki bo ze bedzie kochal mamusie to logiczne i nie musi tego miec napisanego Darusia mam do Ciebie jeszcze pytanie i do innych mam jaki kocyk polecasz? Bo juz powoli zaczynam sie rozgladac za mini wyprawka i zastanawiam sie czy lepiej bawelniany, polarowy, mikrofibra czy akryl?
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nie moze byc zle, messuah trzeba myslec pozytywnie, chociaz to sie tak latwo mowi a wyobrazam sobie ( a moze nawet nie umiem sobie wyobrazic) ile ciebie to nerwow kosztuje;/
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ja uwielbialam moja małą w bodziaku z napisem "Moja mama jest ładniejsza od twojej"zwlaszcza jesli chodzilismy to siostry tezeta, ktora ma corke 9 miesiecy starsza.;p
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
co do kocyka to ja nie rozczulalam sie nad tym az tak bardzo, kupilam jeden taki misiowy gruby i jeden cieniutki, na lato mamy z mothercare jak usnie taka plachte z dziurami.
Teraz tez kupie mlodej/mlodemu jeden taki grubszy i jeden cienszy polarek i to wsio. Takze w tym temacie sie raczej nie wypowiem
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Seona;27240056]Messuah,
Idź jak najszybciej do innego gina, który ma inne usg. Nawet zapłać za 3D!! Daj znać od razu, pliss!!!! Przy pustym jaju niestety beta często wychodzi duża więc nie wiem czy jest sens robić Szczerze to ja wierzę w USG tylko:0Sozaa, ale szybko płeć poznałaś!!!! Ale chłopcy to lubią chwalić się swoim interesem ![]() Ja chyba sfiksuje do tego 22 czerwca. Ania, Urinail i Urospet to to samo To nie to samo ![]() URINAL TO Wyciąg ze świeżych owoców żurawiny a UROSEPT TO UROSEPT® tabletki drażowane Skład: 1 tabletka drażowana zawiera jako substancje czynne:
czyli Urinal to sama żurawina a Urospet to lek składający się z wyciągów z różnych ziół,bez żurawiny Oba są na drogi moczowe
|
|
|
|
#4175 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Staram sie nie denerwowac jak sie czyms zajme to jakos leci bo ja sie poloze to od razu łzy...
![]() a wogole jest taka mozliwosc zeby bejbik sie schowal i nie pokazal na usg ? chyba raczej nie ![]() jeszcze jakbym miala zle wyniki to bym wiedziala na czym stoje ze jest zle trzeba cos z tym zrobic i tyle jakas konkretna decyzja przynajmniej bym wiedziala ze lekarz nie popełnia bledu ani ja a ja mam wyniki idelane, szyjka macicy tez lekarz powiedzial ze super, zadnych objawow typu bole glowy, kłucia, skurcze, czuje sie super tylko rano mam mdlosci i to jest przeciez normalne jedyny problem to usg - gyby nie istnialo to lekarz by stwierdzil ze ciaza przebiega super wyglada na to ze mam pusty pecherz plodowy ktory jakos sie rozwija nie wiem jakim cudem jak prawidlowa ciaza malutka nadzieje mam ze bedzie jeszcze dobrze ![]() ![]()
Edytowane przez Messuah Czas edycji: 2011-06-01 o 11:35 |
|
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Cytat:
Cytat:
Podczas ostatniej wizyty miałam opryszczkę pod wargą na brodzie i się pytałam gina to mi powiedział, ze lepiej nic nie stosować, że skoro nie przeszkadza aż tak bardzo to lepiej jak się samoistnie zasuszy bo wtedy jest skuteczniej niż maściami bo one to tylko usypiają, a tabletek nie poleca w ciąży bo są silne i maja duży wpływ na dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ode mnie taka propozycja: Pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy XI/XII 2011 Chodzi mi o to, że teraz chyba powinien być jakiś tytuł z naszym aktualnym stanem Kurczę wczoraj mnie tak bolała głowa ze nawet nie mogłam jej położyć na poduszkę
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze cos takiego: Płeć poznajemy, kopniaczki czujemy a nawet w słoneczku wylegujemy- mamusie listop-grudz 2011 ![]() Mi prosze dopisac wózek Tako Jumper X
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale teraz dopisywać czy w nowym wątku dopiero
![]() A my się zastanawiamy nad tym wózkiem wpadł mi ogromnie w oko ![]() ![]() http://allegro.pl/gti-promocja-100-z...537948042.html tż też się podoba
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tez uwazam, ze kolejna czesc tzn nazwa powinna dotykac naszego obecnego stanu
![]() 1.Pierwsze kopniaki zaraz poczujemy, przez II trymestr z uśmiechem maszerujemy! Mamusie XI/XII sama nie wiem, tyle padlo juz fajnych pomyslow, ze ciezko wybrac ten jeden ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Coś nas kopie, coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca! XI/XII
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
GOLDIKA EXTRA!!!!!!!!!!!!!!!!! TEN 2!!!!!!!!
Az mi sie usmiech sam pojawil po przeczytaniu!!! messuah jesli o mnie chodzi to ty cierpliwa jak nie wiem jestes, ja bym nie wytrzymala i od razu pewnie od swojego lekarza pojechalabym do innego , ja to z tych niecierpliwych, nie lubiacych czekac jestem.
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Płeć poznajemy i kopniaczki juz czujemy - mamusie listopad/grudzień 2011I ten Goldiki "Cos nas kopie, coś nas trąca, czuć już ruchy małego brzdąca! XI/XII 2011 Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-06-01 o 12:31 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
aniu fajnie wyglada ten wozek , ja chce kola pompowane, dziecko nie wytrzesione a my sie bedziemy borykaly z pchaniem wozkow w rozne pogody zanim sie zrobi cieplo wiec to wazne dosc no i ja musze miec WIELKI kosz na zakupy
zeby 2 zapakowac:P
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darusia on ma pompowane koła ale właśnie kosz ma mały, chociaż zazwyczaj i tak na zakupy samochodem jeździmy a jak idę na miasto to chyba mi taki wystarczy![]() Najbardziej mi wpadł w oko turkusowy kolor ![]() A tak apropo ja dalej cię nie mam na liście możesz jeszcze raz podać dane
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-01 o 12:35 |
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu fajny ten wozek!
ja wlasnie chce Jedo FYN ale jest w tym samym typie mi sie wydaje, bo chcemy skretne przednie kola. Ktory kolor masz na oku? bo my prawdopodobnie wezmiemy taki: KLIK w kolorze 176 takim beżu z brązem ![]() A co do tego wozka ktory wybralas to ostatnio chyba bardzo czesto go spotykam w warszawie. Zazwyczja jak widze wozki i mi sie spodoba to probuje nazwe odczytac i wlasnie to GTI mnie zastanawialo czy to nazwa czy co |
|
|
|
#4187 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a sama to wymyśliłam siedząc w pracy Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie ja też wiem ze muszę mieć wózek na dużych kołach, bo pogoda różna zwłaszcza w listopadzie czy grudniu no i styczeń luty też nas nie będzie rozpieszczał, a my mieszkamy na nowym osiedlu gdzie jeszcze drogi nie są porobione wiec czekają mnie prawdziwe wyprawy na spacer Ale podoba mi sie kilka propozycji i nie wiem na co sie zdecydujemy
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
my wybralismy taki :
kolor jeszcze nie wiemy jaki ale mnie sie ten szarawy podoba . http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...629556043.html Daria 24 l, tp. 24-25.12.2011r. ostatniej framugi nie pamietam;/ ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- My z Oliwia zostajemy same na jakis czas, tz jedzie do Anglii do pracy , nie wiemy jeszcze na jak dlugo , z jednej strony naprostujemy sobie sytuacje z czego sie cieszymy ze bedziemy na cacy juz przy porodzie 2 malucha, a z drugiej strony wcale nie chce zeby jechal wiecie?;/ mala za nim szaleje, jak wraca z pracy to nawet do kibelka nie moze spokojnie isc bo ona czeka pod drzwiami.... jak go nie bedzie jakis czas ze 3 miesiace 4 to zapomni;/ ehhh jakie to jest straszne ze chce sie pracowac w swoim kraju i nie mozna za to spokojnie zyc
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ZObaczysz że te pare miesięcy minie szybko a będziecie więcej pieniążków na start dla maluszka i ogólnie![]() Już poprawiłam listę
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
no dlatego zdecydowalismy tak ze wyjedzie teraz . U niego kiepsko z angielskim , jedzie na farme na sezonowke, mamy tam bliska bardzo rodzine i najwyzej moze uda sie cos innego w miedzy czasie zahaczyc, my bysmy chcieli w ogole stad wyjechac ale to tez sa odlegle plany.
|
|
#4191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Naszym mi brakuje Tytuł Lub Upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem. Cytat:
Trzymam mocno kciuki Cytat:
Cytat:
![]() Znowu mi się zabrakło Ale chyba ten Upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem bardziej Ad.2. Mi można dopisać Bebetto Vulcano. Te co wiedzą to już teraz można chyba? ![]() Cytat:
Te 2 powyżej i ten, ale który wybrać to nie wiem
|
||||||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
zmienie lekko temat
wiecie, ze od poczatku ciazy jeszce nie farbowalam odrostow? mam teraz ok 6cm odrostu. Naturalnie jestem ciemna blondynka, a zafarbowane mam na brąz. Możecie mi polecić jakąś fajną farbkę brązową ale żeby czarna nie wyszła przypadkiem?Loreale odpadają
|
|
|
|
#4193 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Seona jestem teraz w 10 tygodniu ciąży( na karcie mam napisane koniec 9) wiec wychodzi na to ze jest to 8 tydzien od zaplodnienia
na usg widac tylko czarny "woreczek" i tyle |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
garnier bez amoniaku
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
ja 2 dni wczesniej sie dowiem
i to tez niepewne czy bedzie chcial cos pokazac ![]() ale nadrobie za kilka dni . bo za 3 tyg bede w Polsce i mam walizke do 32 kg plus podreczny! .... wkoncu po 4 miesciacach zobacze sie z tż i przywita sie z dzidziusiem
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
ile jest w tym prawdy, że w ciązy powinno się używać farb bez amoniaku? Kurcze mam taki odrost, że wstyd się pokazywać. Chciałam wrócić do naturalnych ale chyba jednak nie chcę znowu być "mysia".
|
|
|
|
#4197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak to fajne sa takie farby w piance... mojej mamie maluje tylko zawsze wyhodz ciemniej niz na obrazku wiec trzeba kupic o odcien jasniejszy a mozna w cizy malowac> chyba tylko tymi bez amoniaku---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
moje byly kiedys mysie jako dziecko a teraz sa brązow e az je lubie![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
zazdrosnik jestem ![]()
|
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
super, ze wracasz. Cieszę sie razem z Tobą... ekhm.. z Wami ![]() A propos wózków, to słyszałam żeby na koniec roku kupowaĆ taki z równymi kołami, bo ten z mniejszymi kółeczkami z przodu, moze nei rpzejechaĆ przez śnieg- trudniej się go prowadzi... co Wy na to? Coś nas kopie, coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca! XI/XII to fajneoj zagrzmiało coś
|
||
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak wrocilam do zycia, jestem pelna energii to doszlam do wniosku ze trzeba sie ogarnac ![]() Zastanawiam sie nad garnier color&shine bez amoniaku ciemny blond. Bo on w sumie jak braz wyglada. Mialam kiedys z tej linii blond i bylam zadowolona kolor wyszedl mi identyczny jak z pudelka ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- EDIT: wlasnie sobie przypomnialam ze garnier C&S blond po 2,5tyg i 3wizytach na basenie dostal zielonego odcienia wiec chyba zrezygnuje z tej firmy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

ja dostałam od mojej mamy pajacyka i body dla maluszka
a sama wlasnie zamowilam na allegro body z napisem: kocham mojego tatusia i kocham mojego tate. To tak bardzie dla Tż bo to jaki jest dla mnie i dzieciaczka to niesamowite. Jest taki kochany, wiec postanowilam, ze maluch jak sie urodzi to powinien nosic takie ciuszki 

Idź jak najszybciej do innego gina, który ma inne usg. Nawet zapłać za 3D!! Daj znać od razu, pliss!!!!
Szczerze to ja wierzę w USG tylko:0

, zdziwił mnie bo powiedział że kwas foliowy powinno się braĆ tylko do 12t.c. a potem powinno się odstawiĆ, bo po co się szprycowaĆ syntetycznie a i żadnych witamin w tabletkach też nie zalecił, bo wyniki mam wszystkie w normie i że dużo owoców i warzyw jest teraz dostepnych... hmmm... niby logiczne, ale...

bo my prawdopodobnie wezmiemy taki: 

wkoncu po 4 miesciacach zobacze sie z tż i przywita sie z dzidziusiem