|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
Ojjj tak, Gwiazdeczko, Ty już swoje przeszłaś.
![]() Widzieliśmy się wczoraj z zespołem, obgadaliśmy wszystko, generalnie chcemy jak najbardziej różnorodną muzykę, ma być wszystko. Nie będzie problemu z jednostajnym rytmem, bo grają na żywych instrumentach. Opowiadali, jak w zeszłym miesiącu jedna para wysłała im dzień przed listę utworów, które chcą, podczas gdy umowa była spisywana z półtorarocznym wyprzedzeniem. :O Nie wiem, co ci ludzie sobie myślą..
|
|
#3632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za obgadanie spraw, ja ogólnie też na ostatnią chwilę rozmawiałam ze swoim zespołem, ale tak się umawialiśmy. Wiecie co? Po ślubie i weselu miałam taki niedosyt tych wrażeń ślubno-weselnych, że nawet sobie nie wyobrażacie Piękne przeżycia
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Przyszlam sie pochwalic, ze ostatnio kupilismy garnitur dla mojego TZta
bo najpierw jedziemy do moich rodzicow a to jest ponad 600 km od Rewala a dopiero do mojego TZta. Gwiazdeczka moglabys mi napisac ile zaplaciliscie za garniaczek w Ben Shermanie? My kupilismy w Mossie- byl przeceniony z 249 funtow na 199 f i do tego dostalismy koszule za 35 f i spinki do mankietow za 20 f w prezencie- moglismy wybrac koszule i spinki. Maja teraz tam taka promocje i dlatego zdecydowalismy, ze tutaj kupimy. Pozniej moze uda mi sie wkleic zdjecia TZta w nim, bo narazie korzystam z jego laptopa a nie chce mi sie isc na gore po moj
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Mam juz zdjecie. Garnitur bedzie jeszcze dopasowywany przed slubem a krawat jest tylko taki zwykly na probe. My zamowilismy taki typowy slubny z kamizelka
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cicho
![]() U mnie 100 dni |
|
|
|
|
#3636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i lepiej sie o to zapytac wczesniej niz dzien przed ![]() Cytat:
I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze.Cytat:
za garnitur.Swietna oferta w tym Mossie - my wciaz nie mamy spinek ani koszuli ani butow... ale to juz drobiazgi. W Shermanie nasz garnitur kosztowal 220f, ale akurat byla promocja w Debenhamsie i kupilismy ten sam za 160f ahh te promocje...Moja corcia tez skorzystala z promocji i odrazu kupilismy jej suknie, za jedyne 15f (przeceniona z 45f ).Cytat:
ale numer...zastanawialismy sie wlasnie nad tym ganituremPiekny jest. Do dzis jak mijamy wystawe, bo akurat wisi, to TZ jeszcze go oglada i sie zastanawia czy napewno dobrze wybral. Garnitur jest super, wlasnie dzieki tym satynowym wstawkom, jest taki typowo slubny. Kurcze, teraz i ja sie zaczne zastanawiac hehe... Kamizelke i krawat tez chcemy biale. Slyszalam gdzies, ze to juz niemodne, ale nam sie podoba i zamierzamy miec. Gdzie zamowiliscie swoja??? MY nic ciekawego nie mozemy znalezc ![]() Teraz to czas zacznie Ci leciec jak zwariowany. Przynajmniej u mnie po 100dniowce tak sie stalo. U mnie jutro juz tylko 10 tygodni Zdawaj relacje....
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez lubie te angielskie promocje Nam rowniez podoba sie biala kamizelka i krawat. Moj TZt mierzyl rowniez ciemne krawaty i muszki itd ale w bialym krawacie i kamizelce wygladal jakos elegancko i tak "slubnie" ![]() Sprawa przewozu garnituru rowniez sie rozwiazala- nasi swiadkowie jada do Pl samochodem w lipcu to odrazu go wezma i podrzuca TZta rodzicom Musimy jeszcze dokupic z 2 koszule na zmiane i te lakiereczki ![]() OK teraz tradycyjnie zdaje relacje z przygotowan: - sala i omowione menu - noclegi dla gosci - dekoratorka sali i kosciola - zespol - pierwszy taniec i nauka pierwszego tanca w trakcie ![]() - fotograf - kamerzysta - data i slub w kosciele - nauki przedmalzenskie - limuzyna+ dekoracja limuzyny - suknia slubna - obraczki - bizuteria slubna - buty slubne - podwiazka slubna - garnitur slubny - koszula i spinki do mankietow - rozdane zaproszenia - ksiega gosci - zamowiona fryzjerka i kosmetyczka - wybrana fryzura slubna Zostalo: - spisanie protokolu - sprawy w USC - spowiedz przedslubna - spotkanie z dekoratorka i wlascicielem limuzyny - dogadanie szczegolow z zespolem, kamerzysta i fotografem - zamowienie tortu slubnego i bukietow slubnych - zamowienie koszow dla rodzicow - winetki i zawieszki na butelki - plan rozsadzenia gosci - przymiarka sukni; dobranie welonu, szalu i halki - zakup bielizny slubnej i ponczoch - zakup butow dla TZta, kamizelki z krawatem - zakup strojow na poprawiny (garnitur dla TZta chyba znowu kupimy w Mossie) - zakup platkow roz i rac - kasetka na pieniazki ( bezpieczniej bedzie w niej trzymac pieniazki w pokoju ) - dokupic alkohol na bramy i odczepiny oraz na rozdanie gosciom w podziekowniu Nie wiem czy o czym zapomnialam Po wizycie w Polsce lista spraw do zalatwienia na pewno sie zmniejszy
|
|
|
|
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za garnitur, TŻ wygląda w nim bosko ![]() ![]() ![]() klask i: coraz bliżej ![]() Cytat:
za ddś, to za 2 i pół miesiąca już Cytat:
za listę
|
|
|
#3639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A kamizelkę ma z takiego materiału, jak cały garnitur. U mnie coraz mniej dni do ślubu, a jeszcze nie zaliczyliśmy spotkań w poradni. Dopiero przy spisywaniu protokołu pod koniec maja dostaliśmy od księdza karteczki, z którymi trzeba pójść na te nauki. Dziś mieliśmy iść na pierwsze - a tu niestety... nogę skręciłam i nici z nauk
|
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinka, Ty lepiej uważaj, bo to już też niedługo!!!
Dziś byłam na przymiarce z krawcową - skrócenie i dopasowanie. Nie mogę ani przytyć, ani schudnąć.
|
|
#3641 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20 dni.
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za liste. Napewno duzo sie zmieni po wizycie w Polsce i zostana same drobiazgi.A co z sukienka na poprawiny? Nie pamietam czy w koncu cos znalazlas ciekawego??? Koniecznie musimy pojsc do tego Mossa i zapytac o kamizelke. Jak cenowo to wyglada? Ciekawe tylko czy TZ nie skusi sie jednak na ten garnitur ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27268953]A my właśnie nie chcieliśmy typowo ślubnego garnituru, tylko taki, który kiedyś będzie można wykorzystać ![]() A kamizelkę ma z takiego materiału, jak cały garnitur. U mnie coraz mniej dni do ślubu, a jeszcze nie zaliczyliśmy spotkań w poradni. Dopiero przy spisywaniu protokołu pod koniec maja dostaliśmy od księdza karteczki, z którymi trzeba pójść na te nauki. Dziś mieliśmy iść na pierwsze - a tu niestety... nogę skręciłam i nici z nauk [/QUOTE]Co do garnituru, to moj TZ z kolei chodzi na codzien do pracy w garniturze, wiec ma ich na peczki i w tym wypadku chcial wlasnie wygladac inaczej, bardziej slubnie. ![]() No i bez tej slubnej kamizelki wygladal tak zwyczajnie, jakby wychodzil do pracy hehe ![]() No a ty skrecilas noge??? Jak to sie stalo? Ja bym chyba jednak jakos sie dokustykala na te nauki na Twoim miejscu. Czasu naprawde zostalo juz baaardzo malo... Cytat:
No ale to juz kazdego indywidulana sprawa ![]() Ja teraz dla odmiany zaczelam myslec o wieczorze panienskim. Niestety moja swiadkowa jest w Polsce, wiec postanowilam sama cos zorganizowac tutaj na miejscu. Kolezanki bardzo sie ucieszyly i z zapalem wziely sie do organizacji. Bedzie super impreza. Planujemy zaczac w domu i jesli najdzie nas ochota skoczymy do pobliskiego klubu. Zamowilam juz w prezencie dla kazdej swietne kapelusze , rozowe z napisem HEN NIGHT
|
|
|
|
#3646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A skręciłam kostkę, bo spadłam ze schodka. Mam zwolnienie z pracy i szynę na 15 dni
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2011-06-03 o 13:04 |
|
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27268953]A my właśnie nie chcieliśmy typowo ślubnego garnituru, tylko taki, który kiedyś będzie można wykorzystać
![]() A kamizelkę ma z takiego materiału, jak cały garnitur. U mnie coraz mniej dni do ślubu, a jeszcze nie zaliczyliśmy spotkań w poradni. Dopiero przy spisywaniu protokołu pod koniec maja dostaliśmy od księdza karteczki, z którymi trzeba pójść na te nauki. Dziś mieliśmy iść na pierwsze - a tu niestety... nogę skręciłam i nici z nauk [/QUOTE]Co do garnituru to juz indywidualna sprawa kazdej pary mlodej . Moj TZt z kolei nie chcial prostego, czarnego garniutu, bo jak to ujal "nie chcialby wygladac jak gosc na wlasnym slubie" Ja nie zamierzalam z nim nawet na ten temat polemizowac skoro ja za swoja suknie krocie wiecej place i tez jej juz raczej nigdzie nie ubiore Chociaz wydaje mi sie, ze ten kroj garnituru co ma TZt bedzie mogl ubrac na bal czy sylwestra ![]() Kuruj sie z ta nozka i odpoczywaj ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
No to kochana nie stresuj sie tylko tam abys czasami nie schudla do slubu ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wlasnie jestem w trakcie poszukiwan sukienki na poprawiny ale chyba poczekam na wyprzedaze albo w Pl uda mi sie cos ciekawego znalezc ![]() Oj widze gwiazdeczka, ze macie ochote na ten garniturek . Radzilabym Wam przejsc sie do Mossa i go przymierzyc. Moze akurat Twoj TZ stwierdzi, ze to "ten" a ten poprzedni co juz kupiliscie mozecie zawsze zwrocic![]() Co do wieczoru panienskiego to u mnie dziewczyny z pracy planuja cos zorganizowac. Dokladnie nie wiem co, bo cala akcja jest objeta tajemnica- podobno w gre wchodza jakies stroje policjantek Gdzie kupilas kapelusiki?? Masz jakies zdjatka aby je zobaczyc? ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kupilismy dzisiaj lakierki dla mojego TZta. Zrezygnowalismy z tych w Mossie, bo tam kosztuja 80 funtow i kupilismy podobne u mnie w sklepie za 50 funtow po znizce ![]() Jakos dzisiaj nieskladnie ukladam zdania. Jestem padnieta po calym dniu i klade sie spac. Jutro wroce do watku i poprawie bledy gramatyczne Wybaczcie dziewczyny
Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2011-06-04 o 09:39 |
||
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa!!! 18 dni!!
))Kupiłam sukienkę na poprawiny. U nas będzie grill i piwo z beczki, więc kupiłam zwiewną, letnią sukienkę w promodzie: kremowa z motywem pastelowych motyli. Butów do niej nie kupuję, bo zakładam moje kremowe sandałki. Mój wieczór panieński organizuje siostra - zaocznie z Warszawy. Na pewno będzie 18 czerwca.
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za buciki dla Tz. Kolejna sprawa z listy odhaczona![]() Jutro wybieramy sie do sklepu zapytac o te kamizelki slubne. Jak znam zycie, to bez przymierzenia tego garnituru sie nie obejdzie ![]() No to super impreze Ci planuja kolezanki Stroje policjantekKapelusik wstawiam. Ale nie ma ich juz na ebayu w tej cenie. Zaplacilam tylko 0.99f za jeden, wiec prawie za darmo, bo orginalna na nich cena byla 8f Trafilo mi sie. Mam jeszcze rozowe balony, wstegi i welon. Wszystko w kolorze wcieklego rozu![]() kapelusz.jpg Cytat:
Pozno ten panienski planujecie...nie zdazysz dojsc do siebie do slubu hehe ![]() za sukienke. Brzmi zachecajaco.Ja dzis kupilam naklejki na wodke... zajelo mi to z godzine, bo nie umialam sie na nic zdecydowac. Te wierszyki wszystkie jakies takie...w kazdym cos mi nie pasowalo. No ale w koncu zamowilam, wiec kolejna sprawa z glowy
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilia, te policjantki mi się strrrasznie podobają! Pełen odlot. ![]() Kapelusze bomba, ja też bym zamawiała we wściekłym różu. ![]() A mój panieński był tak planowany od samego początku, data miała być nieomal przed ślubem. Ze spraw do zrobienia został mi prezent dla moich rodziców, w przyszły weekend chcę go zawieźć, więc trzeba w tym tygodniu kupić. Muszę umówić się na paznokcie i pedikiur, zamówić nocleg w Poznaniu przed wylotem w podróż. Trzeba podjechać do księdza z kartkami o zapowiedziach i poradnią, spowiedź przed samym ślubem. W tygodniu przed ślubem ogarniam zamawianie bukietów dla rodziców na podziękowania i różę we włosy. W zasadzie wszystko.. ![]() Gwiazdeczko pokaż naklejki na wódkę.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-06-04 o 17:57 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za naklejki na wodke. Gdzie je zamawialas? My tez musimy sie na jakies zdecydowac i tez zamowic.Dziewczyny a Wy planujecie winetki? Gwiadeczka bardzo mi sie podobaja kapelusiki, bardzo orginalne i ten kolor Dziewczyny szukam piosenek na podklad na nasza plyte dvd. Generalnie mam juz prawie wszystkie utwory wybrane tylko nie wiem jaka wybrac piosenke do kosciola. Myslalam o "halleluja" ale moj TZt jej nie lubi i jestem w kropce. Co prawda kamerzysta ma tam jakies swoje standardowe utwory jednak ja wolalabym cos swojego.![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
No zobaczymy co z tych policjantek wyjdzie, pewnie bedzie niezle a zwlaszcza ze stroje maja byc z Ann Summer- Gwiadeczka pewnie wie o jaki sklep mi chodzi Co kupujecie rodzicom w prezencie?? My myslimy nad koszem ze slodyczami, winem, dobra kawa itd a tatuskom cos mocniejszego ale jeszcze do konca nie zdecydowalismy. No wlasnie Gwiazdka pokaz naklejki
|
||
|
|
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To już niebawem, ale fajnie...
|
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, w ogóle, jaki numer.. dopiero teraz na przymiarce się zorientowałam, że moja halka jest na kole. Wcześniej w ogóle nie zarejestrowałam tego faktu, któraś z Was też ma..?
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do halki to tez sie nie przygladalam... stwierdzam krotko, ze bylam w jakims amoku... az sie boje tej przymiarki za trzy tygodnie |
|
|
|
|
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naklejki zamowilam na allegro. Polowe z imionami i data, polowe takich zwyklych. 1a.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg Cytat:
Winietki planuje zdecydowanie Piosenki na plyte Wogole o tym nie pomyslalam. Pewnie, ze lepiej miec jakies swoje ulubione. Musze koniecznie zapytac o to kamerzyste.A te stroje dla policjantek Wyobraz sobie, ze wlasnie wczoraj bylam w Ann summer (dla niewtajemniczonych to taki sklep z bielizna erotyczna , ale rowniez ze zwykla bielizna ) i widzialam wlasnie stroje policjantek, pielegniarek, pokojowek itp. Super sa. A dlugosc spodniczki najlepszaDla rodzicow tylko kwiaty i podziekowania jeszcze w domu po blogoslawienstwie. Pozniej kupimy im jakies fajne ramki ze wspolnym zdjeciem ze slubu. A bylismy tez w Mossie. TZ mierzyl garnitur Podobal nam sie. Hmmm i dalej nie wiemy co zrobic. Dajemy sobie jeszcze tydzien na zastanowienie i w najgorszym wypadku bedzie miec dwaA kamizelki ogladalismy i biale byly tylko z kwiatowym wzorkiem, a ja wlasnie takie nie bardzo lubie. Akurat Ivory byly dokladnie takie jakie bym chciala.... no wiec kamizelki szukamy dalejCytat:
![]() Moja rowniez ma kolo. Ale teraz chyba te kola takie bardziej elastyczne robia, ze wlasciwie ich nie czuc i nie sa uciazliwe.
|
|
|
|
#3656 | |
|
Konto usunięte
|
40 dni do ślubu
![]() Na miesiąc przed ślubem pozbędę się wreszcie tego gipsu i rzucę się w wir przygotowań. Idziemy wtedy do poradni i na pierwszą spowiedź przedślubną. Pod koniec czerwca spotkanie z księdzem i odbiór sukni. Nie mamy jeszcze zamówionego tortu, kwiatów do kościoła, bukietu dla mnie... ![]() I zostało mi jeszcze jedno zaproszenie. Chrzestna leży w szpitalu, ja w domu... nie mam jak jej przekazać zaproszenia. Cytat:
U mnie będzie tak mało osób, że winietki są zbędne. |
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27333477]
Moja jest na kole. Tzn. na kołach [/QUOTE] Moja miała aż trzy
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah, więc widzę że o koło nie mam się co martwić.
![]() Masz rację Gwiazdeczko, że one są teraz mało uciążliwe, ja podczas pierwszej przymiarki autentycznie nie czułam, że miałam halkę na kole. Naklejki to fajne rozwiązanie, jakoś mi umknęły, wydawało mi się, że na alkohol są tylko zawieszki. U mnie liczba gości wzrosła do 117 plus my. Jeśli wzrośnie o jeszcze 2 osoby, co jest możliwe, trzeba będzie domówić pokój kilkaset metrów dalej. Reasumując: frekwencja mnie powaliła, tak naprawdę nie będzie tylko 6 osób.
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27333477]40 dni do ślubu
![]() Na miesiąc przed ślubem pozbędę się wreszcie tego gipsu i rzucę się w wir przygotowań. Idziemy wtedy do poradni i na pierwszą spowiedź przedślubną. Pod koniec czerwca spotkanie z księdzem i odbiór sukni. Nie mamy jeszcze zamówionego tortu, kwiatów do kościoła, bukietu dla mnie... ![]() I zostało mi jeszcze jedno zaproszenie. Chrzestna leży w szpitalu, ja w domu... nie mam jak jej przekazać zaproszenia. [/QUOTE] Ostatni miesiac zleci nim zdazysz pomyslec ![]() Cytat:
To juz ostateczna lista czy czekacie jeszcze na jakies potwierdzenia??No i ja znowu mam problem ![]() Naprawde mam jakiegos pecha Wczoraj swiadkowa poszla do mojej fryzjerki zapisac sie tez i odrazu wpisac mnie na konkretna godzine, bo jak bylam na probnej to nie miala jeszcze kalendarza. Teraz juz domyslam sie dlaczego ![]() Ma urlop wtedy!!!!!! Uwierzycie???? Zostalam bez fryzjerki Bede dzwonic do niej wieczorem zeby sie upewnic....... po prostu zalamalam sie....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

za obgadanie spraw, ja ogólnie też na ostatnią chwilę rozmawiałam ze swoim zespołem, ale tak się umawialiśmy. 
bo najpierw jedziemy do moich rodzicow a to jest ponad 600 km od Rewala a dopiero do mojego TZta.
I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze.
ahh te promocje...

klask i: coraz bliżej
Co do halki to tez sie nie przygladalam... stwierdzam krotko, ze bylam w jakims amoku... az sie boje tej przymiarki za trzy tygodnie