Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 12:36   #751
magda2109
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Olu - Wszystkiego najlepszego

Dzień dobry z rana

jest pewna refleksja, która nie daje mi spokoju i chcialabym ją wyrazić...

odnośnie wesela Kawki (kochana przepraszam, że na Twoim przykładzie, ale on jest na czasie i właściewie do niego odnoszą się moje przemyślenia)

niektóre z Was pisały, że został znaleziony idealny kompromis (impreza dla znajomych zamiast wesela)...

ale teraz pomijając fakt, że Kawa napisała, że dla niej to będzie ok (i mam nadzieję, że tak faktycznie jest!) i pozostając przy sytuacji, że tak jak Kawka kiedyś pisała, że chce wesele a TŻ nie...

no to dla mnie w takim razie ślub, a potem impreza dla znajomych to wcale nie jest kompromis

no bo w takiej sytuacji jest tak:

Kawa marzy o weselu i go nie ma bo jest impreza dla znajomych (co jest zupełnie innym wydarzeniem niż wesele!)

TŻ nie lubi tańczyć, ale i tak musi iść na imprezę...

Taki kompromis to dla mnie jak:

1. Ja uwielbiam ciasto truskawkowe.... Ty uwielbiasz ciasto bananowe - weźmy w takim razie czekoladowe - w końcu oboje też w jakims stopniu lubimy ten smak...

ALBO

2. Boże marzę o tym, żeby zobaczyć Paryż... a ja chciałbym pojechać do Rzymu.... no to w takim razie jedźmy na Chorwację - tam też na pewno jest pięknie

KURCZE NOOO NIE NA TYM POLEGA KOMPROMIS!!!

A czemu by tak:

1. Weźmy tort o smaku bananowym, a niech dodatkowo będą cisateczka o smaku truskawkowym

2. Pojedżmy do tego Paryża, a następnym razem na pewno pojedziemy do Rzymu!

Przedstawię naszą sytuację... TŻ też nie chciał wesela.... przerażały go różne kwiestie (które zaraz opiszę i z nich zrezygnowaliśmy)

i dla mnie zgodził się na to wesele (bo doskonale wie jaką radość mi tym sprawił) a ja? tak poszłam na kompromis!

TŻ nie chciał poprawin (bo pamięta jak po każdym weselu jest wykończony) i nie mamy poprawin

TŻta zawsze przerażała kwestia orkietry pod blokiem... uważa to za totalną.... (nie chce nikogo obrażać, ale takie jest jego zdanie i on tego nienawidzi) i mimo półrocznej dyskusji z moją mamą, zarządziłam, że u nas tego nie będzie

i inne drobiazgi w których poszliśmy na kompromis....

TO JEST KOMPROMIS

i tu zakładając, ze Kawka nadal jednak chciałaby wesele, to jaki problem??? Wystarczy, że TŻ pomyśli o tym tak:

To jest marzenie mojej ukochanej.... Wiem, ze sprawi jej to ogromną przyjemność!!! Przecież nie musze tańczyć.... Wystarczy mi, że tego dnia będę patrzył jak ona się bawi i jaka jest szczęśliwa!

Taki jeszcze przykład nieprawidłowego dla mnie kompromisu:

Osoba wierząca (która chciałaby ślub kościelny) i osoba niewierząca (która z wiadomej przyczyny tego ślubu nie potrzebuje)

idąc błednym krokiem myslenia: kompromisem wydaje się być wzięcie ślubu cywilnego.... ale tak naprawdę dla osoby niewierzącej to w to mi graj! żaden kompromis...

a kompromisem jest, że ta osoba dla tej drugiej wierzącej będzie tam z nią (w kościele) i choć nie powie tej przysięgi to pozwoli osobie wierzącej przeżyć to wedle jej wiary....

tak więc TŻ na weselu wystarczy, że będzie... i że będzie cieszył się z radości tej drugiej osoby... tak jak ta druga osoba nie będzie zmuszała go do rzeczy na które na tym weselu nie ma ochoty

nie wiem czy dobrze się uzewnetrzniłam i mam nadzieję, że nikogo nie obrazilam

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Uwielbiam czytać posty o waszym urządzaniu mieszkania. Obyście mogli tam zamieszkać jak najprędzej!
Ja też!
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
To jeszcze dopiszę, że ja sie bałam wejść Otworzyłam drzwi i wepchnęłam tż do środka, żeby poszedł zobaczyć jak wyszło, a on mnie za rękę i ciągnie No razem weszliśmy, a tu folia malarska w otworach na drzwi i Kolory przez tą folię się przebijają Włazimy, a tu w naszej sypialni dokładnie tak jak chciałam A nawet lepiej. U Mrówki wybraliśmy intensywniejsze kolory niż u nas i chyba mogliśmy zrobić trochę spokojniej, ale też jest fajnie jak postawimy te meble, co Wam pokazywałam (one są w spokojnych kolorach), to ściany uspokoją i będzie super Widzieliśmy też wczoraj fajny zwis do pokoju Mrówki - żółtą kulę i się napaliłam, że to by było jak słońce nad łąką

I jeszcze Wam pokażę: na ścianach u niej bym chciała powiesić takie naklejki: http://www.nino.com.pl/naklejka-drew...niane-motylki/, http://www.nino.com.pl/naklejka-drew...or-kwiatki-pl/, http://www.nino.com.pl/naklejki-komp...atka-ogrodowe/ (z naciskiem na ostatnie )

Jak Was to nie zanudza, to jeszcze mogę pokazać meble, które kupiliśmy do nas do sypialni i do salonu
Pisz o wszystkim!
Cytat:
sama sobie zazdroszczę A z drugiej strony toaletka mi się kojarzy z taką nobliwą Panią, która ma toaletkę a się na taką nie czuję
Też tak zawsze mi się toaletka kojarzyła A teraz sama chciałabym mieć
Stary 2011-06-01, 12:43   #752
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Gwizdak ciekawa ta toaletka w aranżacji bardzo ładnie się prezentuje i nie jest aż taka duża nawet.
Stary 2011-06-01, 12:53   #753
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Gwizdak ciekawa ta toaletka w aranżacji bardzo ładnie się prezentuje i nie jest aż taka duża nawet.
no nie jest duża i to był argument na jej korzyść a że kosztowała nas 200 zł, to trzeba było brać
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:07   #754
carmelova
Zakorzenienie

Frezia ja się w Tobą w 100% zgadzam. Przykłady podałaś idealnie pasujące do sytuacji.
Naj ja pamiętam jak Kawka cytowała pewien dialog, leciał mniej więcej tak:
"Tż Kawuchy: Czy naprawdę wydanie 40 tys. na wesele zamiast na coś innego Cię uszczęśliwi?
Kawka: Tak
Tż: Ehhh no to robimy wesele"
Więc albo Kawka zmieniła zdanie, ale próbuje sama siebie przekonac, ze tak będzie lepiej, ale to jej decyzja.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:17   #755
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dziewczyny! BARDZO proszę o najmocniejsze kciuki, jakie możecie trzymać! Właśnie zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną na 14.30 i nie powiem, byłoby to coś, co mnie kręci! Życzcie mi powodzenia - ogarniam sięszybciutko i lecę!
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:31   #756
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Hahahahahah, ale akcja w firmie!!! siedzimy z koleżanką, ona sprawdza asygnatę ze stacji paliw i mówi: "Patrz, jakiś Błaszak, przecież nie mamy takiego pracownika". Pogłowiłyśmy się, w końcu wzięłam asygnatę i pojechałam na stację. Wyłuszczyłam problem, znaleźli wydanie, mówię, że to żaden nasz pracownik na pewno. Powiedzieli, że poszukają na kamerach, mieli zadzwonić, ja wróciłam do firmy. Dzwoni facet ze stacji, żeby przyjechać i zobaczyć. Podjeżdżam, wskazuję na monitor z myślą o kamerach i mówię: Możemy? A facet odwraca się, bierze jakąś reklamówkę i... wyciąga z niej jakiś film na DVD i pokazuje mi na okładkę i mówi: "To on" były żużlowiec, po wypadku, Eugeniusz Błaszak. Ja szok, myślałam, że to ukryta kamera i tak stoję, stoję i mówię: Nie wiem, co teraz powiedzieć. I rozglądam się za kamerą okazało się, że jednak nie żart, facet się powołał na naszą firmę (skąd wiedział, że tam tankujemy i to na kredyt, to nie wiem), a nie powinni mu wydać, bo nie ma go na liście upoważnionych. 130 l ropy nie przejmuję się, bo tak czy siak muszą nam zwrócić kasę za to tankowanie, ale serio... byłam tak wcięta, że modliłam się, żeby nie parsknąć śmiechem w twarz przerażonemu kierownikowi a on się biedny tłumaczy, że facetowi szef kazał z firmy D. zatankować, że na wózku... masakra
o matko, co za machlojarz mam nadzieję że go znajdą
Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Cześć

Załatwiliśmy wczoraj sale i podpisaliśmy umowę z zespołem

15miesiecy do ślubu
super, też tyle chciałabym mieć
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Wyznaczyli mi termin obrony na 06.07, ale jakoś nie czuję stresu. To chyba źle.
to znaczy że umiesz więc nie masz się czego bać

zdałam lekturę z łaciny; została mi kartkowka gramatyczna i test z całego roku. Teraz idę na wf - muszę odrobić jeszcze 3 wczoraj też odrabiałam

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Dziewczyny! BARDZO proszę o najmocniejsze kciuki, jakie możecie trzymać! Właśnie zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną na 14.30 i nie powiem, byłoby to coś, co mnie kręci! Życzcie mi powodzenia - ogarniam sięszybciutko i lecę!
musi się udać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:35   #757
Gwizdak
Zakorzenienie

a ja się tak nie do końca zgadzam z tym kompromisem. Jak dla mnie kompromis to jest każde rozwiązanie sytuacji, które jest do zaakceptowania przez dwie strony. W różnych sytuacjach jesteśmy w stanie iść na różne ustępstwa i nie zawsze dobrym kompromisem jest idealne wypośrodkowanie. Jestem sobie np. w stanie wyobrazić, że dla kogoś zorganizowanie wesela będzie znacznie większym wyrzeczeniem niż dla drugiej osoby nie zorganizowanie go. Zależy komu jak bardzo na czym zależy.

Tak samo ze ślubami w kościele jeśli osoba jedna jest wierząca, a druga nie. Może być tak, że dla tej osoby niewierzącej znacznie większym wyrzeczeniem jest pójście do kościoła, niż dla wierzącej ślub cywilny. I wtedy takie rozwiązanie jest ok, jeśli obu stronom pasuje.

Moim zdaniem nie ma idealnego przepisu na kompromis, a skoro Kawka i jej tż doszli do wniosku, że nie chcą wesela i Kawka jest z tym ok, to nie widzę problemu.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Pony, trzymam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-06-01, 13:40   #758
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a kompromisem jest, że ta osoba dla tej drugiej wierzącej będzie tam z nią (w kościele) i choć nie powie tej przysięgi to pozwoli osobie wierzącej przeżyć to wedle jej wiary....

Czy mój Mąż nie przysięgał mi tego samego, co ja jemu?
Owszem przysięgał - dokładnie to samo.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Deszczówko mam pytanie malutkie
Czy storczyk musi stać na oknie ? Czy mogę go np. na stole postawić ?
Temu białemu chyba coś nie dobrze na oknie jest ponieważ liścia zrobiły mu się strasznie wiotkie ... może za dużo słońca ma tam?
Jak go tak nagle przestawisz to mu raczej zaszkodzi - może odrzucić kwiaty i zasuszyć pędy.
A liście są wiotkie dlatego zapewne, bo straciły turgor - mają za mało wilgoci - możliwe, że za mało go spryskujesz - teraz jest ciepło, to warto zraszać liście rano i wieczorem (nigdy, kiedy pada na nie bezpośrednio słońce, bo się mogą poparzyć!). Warto też kupić (jakieś 5 zł kosztuje) taki preparat w sprayu, który sprzyja nawilgotnieniu liści.
Inna sprawa, że mogły też korzenie zamrzeć - sprawdź jak one się mają - jeśli większość jest sucha, to znaczy, że roślinka nie radzi sobie z pobieraniem wody. Ale tu już zaczęłyby się schody...
Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Są kciuki

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

Tak samo ze ślubami w kościele jeśli osoba jedna jest wierząca, a druga nie. Może być tak, że dla tej osoby niewierzącej znacznie większym wyrzeczeniem jest pójście do kościoła, niż dla wierzącej ślub cywilny. I wtedy takie rozwiązanie jest ok, jeśli obu stronom pasuje.
W takim przypadku strona wierząca chyba nie do końca wierząca jest
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:47   #759
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Pony kciukam
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:04   #760
Stefannia
Wtajemniczenie

Pony, kciukam
Gwizdak, ja też strasznie lubię Cię słuchać
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:06   #761
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Czy mój Mąż nie przysięgał mi tego samego, co ja jemu?
Owszem przysięgał - dokładnie to samo.

W takim przypadku strona wierząca chyba nie do końca wierząca jest
Twój tak, ale ja np. składałam inną przysięgę, bo nie mówiłam "tak mi dopomóż Bóg" i coś tam domyślam się, że są osoby, dla których taka przysięga bez Boga też nie jest wiele warta

to zależy jak kto pojmuje wiarę i jak kto pojmuje kościół. To bardzo indywidualne kwestie.
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Gwizdak, ja też strasznie lubię Cię słuchać
czytać
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-06-01, 14:12   #762
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Twój tak, ale ja np. składałam inną przysięgę, bo nie mówiłam "tak mi dopomóż Bóg" i coś tam domyślam się, że są osoby, dla których taka przysięga bez Boga też nie jest wiele warta
Ale samą przysięgę składałaś dokładnie taką samą - tylko nie powołałaś się na Boga. I ja nie rozumiem dlaczego Twoja , czy mojego Męża przysięga miałaby być gorsza z tego powodu i w związku z tym dziwią mnie słowa Frezi, o nie mówieniu przysięgi
Stary 2011-06-01, 14:15   #763
justyna_dt
Zakorzenienie

Rain, zdaje mi się, że za bardzo osobiście wzięłaś tą wypowiedź Frezi, ja np. albo zrozumiałam to zupełnie inaczej i nie widzę żadnego powodu do oburzania się, albo jestem totalnie nieczuła i dziwna

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Ale samą przysięgę składałaś dokładnie taką samą - tylko nie powołałaś się na Boga. I ja nie rozumiem dlaczego Twoja , czy mojego Męża przysięga miałaby być gorsza z tego powodu i w związku z tym dziwią mnie słowa Frezi, o nie mówieniu przysięgi
No i wiadomo o co chodzi - kto w ogóle napisał, że taka przysięga jest gorsza!?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:19   #764
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Może wzięłam, ale nie czepiam się ani nic z tych rzeczy, tylko dziwi mnie bo to wygląda tak, jakby mój P. poszedł do kościoła i stał tam jak kołek nic nie mówiąc
Nie chodzi o to, że DOSŁOWNIE nie powie tej przysięgi, tylko że nie powie akurat TEJ przysięgi przynajmniej ja tak to zrozumiałam.

Zagięłam

Stary 2011-06-01, 14:20   #765
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain, zdaje mi się, że za bardzo osobiście wzięłaś tą wypowiedź Frezi, ja np. albo zrozumiałam to zupełnie inaczej i nie widzę żadnego powodu do oburzania się, albo jestem totalnie nieczuła i dziwna

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

No i wiadomo o co chodzi - kto w ogóle napisał, że taka przysięga jest gorsza!?
Może wzięłam, ale nie czepiam się ani nic z tych rzeczy, tylko dziwi mnie bo to wygląda tak, jakby mój P. poszedł do kościoła i stał tam jak kołek nic nie mówiąc

EDIT chociaż naoczni świadkowie mogliby odnieść takie wrażenie w sumie - ponoć jedyną osobą, która słyszała co mówimy była siostrzenica P.

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2011-06-01 o 14:21
Stary 2011-06-01, 14:21   #766
carmelova
Zakorzenienie

Rain wdech-wydech, wdech-wydech...

Edit: a jednak odebrałaś to zbyt personalnie. Nikt tutaj nie uważa, ze osoba niewierząca po prostu stoi w kościele "jak kołek". Jeżeli ktokolwiek w "realu" tak skomentował Wasz ślub, to już chyba jego problem.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-06-01 o 14:22
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:21   #767
justyna_dt
Zakorzenienie

Aaaaa, z tym gościem, co wziął to paliwo na naszą firmę, to się okazało, że miał zatankować na inną firmę, której nazwa brzmi podobnie i chłopaki na stacji się pomylili co nie zmienia faktu, że wydają paliwo nieupoważnionym

Stary 2011-06-01, 14:25   #768
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o to, że DOSŁOWNIE nie powie tej przysięgi, tylko że nie powie akurat TEJ przysięgi przynajmniej ja tak to zrozumiałam.

Zagięłam
Jak to nie powie, jak właśnie dokładnie taką samą mówi
Mam okres, siedzę sama w domu i czepiam się słówek, wybaczcie
Stary 2011-06-01, 14:28   #769
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie miałam napisać, że chyba masz zespół napięcia luuuuuuuuuuuuz
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-06-01, 14:28   #770
raingirl
Zakorzenienie

Wizaz mi się rozjechał
Stary 2011-06-01, 14:29   #771
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie powie, jak właśnie dokładnie taką samą mówi

Pony !!!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Wizaz mi się rozjechał
Mi teeeeeż...

Stary 2011-06-01, 14:33   #772
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

Mi teeeeeż...
Pachnie mi to jakąś awarią za niedługo
Stary 2011-06-01, 14:36   #773
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Pachnie mi to jakąś awarią za niedługo
W ogóle ostatnio szwankuje coś, zaginamy i takie tam

Stary 2011-06-01, 14:40   #774
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle ostatnio szwankuje coś, zaginamy i takie tam
To na pewno przez to zaginanie - mówiłam, że z tego nic dobrego nie będzie
Stary 2011-06-01, 14:40   #775
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno przez to zaginanie - mówiłam, że z tego nic dobrego nie będzie
Koniec świata przesunięty, ja mówię, to jest preludium! Coś się dzieje!

Stary 2011-06-01, 14:48   #776
Gwizdak
Zakorzenienie

pewnie dlatego ten layout chcieli zmienić, a my NIEEEEE!!!
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-06-01, 15:10   #777
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się tak nie do końca zgadzam z tym kompromisem. Jak dla mnie kompromis to jest każde rozwiązanie sytuacji, które jest do zaakceptowania przez dwie strony. W różnych sytuacjach jesteśmy w stanie iść na różne ustępstwa i nie zawsze dobrym kompromisem jest idealne wypośrodkowanie. Jestem sobie np. w stanie wyobrazić, że dla kogoś zorganizowanie wesela będzie znacznie większym wyrzeczeniem niż dla drugiej osoby nie zorganizowanie go. Zależy komu jak bardzo na czym zależy.

Moim zdaniem nie ma idealnego przepisu na kompromis, a skoro Kawka i jej tż doszli do wniosku, że nie chcą wesela i Kawka jest z tym ok, to nie widzę problemu.
Zgadzam się w 100% kompromis to nie zawsze idealne wyśrodkowanie. Na niego składa się wiele kwestii. I obstaję przy swoim - dlaczego moje ”bardzo chcę tego” ma być ważniejsze od jego: ”bardzo chcę czegoś innego”? To, jak się wypracuje kompromis w danej sytuacji, jest sprawą każdej pary z osobna i każdej sytuacji z osobna.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Dodam jeszcze, że imho w kompromisie nie ma miejsca na żal. Raczej się człowiek cieszy, że doszedł do jakichś wspólnych wniosków. Przez myślenie na dany temat uświadamia sobie, co jest ważne, a co nie i z czego bez bólu może zrezygnować (o tym pisała Frezi w przypadku orkiestry przed blokiem ). Dlatego mam nadzieję, że Kawka nie żałuje, że z czegoś rezygnuje, a raczej myśli, że będzie miała coś innego niż wesele, ale wcale nie jest to gorsze. Mam nadzieję
no ja z przyjęcia nie zrezygnuję Oby tylko P. teraz sobie nie wkręcił, że chce wielkie wiejskie weselicho

Poza tym działa mi Wizaż, nic sie nie rozjeżdża, ale może to dlatego, że nigdy nie zagięłam czasoprzestrzeni
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:37   #778
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Uff, wróciłam z egzaminu Ale jakoś dałam radę, zdałam na 5, choć długo męczyłam się z testem API. I teoria też była fajna, więc jestem zadowolona i to bardzo

przeczytałam tylko tę stronę i:

Frezi i Gwizdak macie rację obie, w sprawie kompromisów. A trzymanie się kurczowo swoich marzeń nie ma sensu, bo czasem można zmienić zdanie

Rain, ja zrozumiałam, że chodziło o brak przysięgi jak u wierzącej osoby. Czyli tak jak Gwizdak mówi: "Tak mi dopomóż Bóg" itd. W końcu osoba wierząca składa śluby przed Bogiem, a ta druga nie. I dla mnie to już są troche inne. Nie fochaj się tak

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:47   #779
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
nono dziewczyny!

o to mi chodziło!

żeby nie wywoływać kontrowersji - ja po prostu nie wiem jak wyglądają te procedury, słyszałam tylko, że czymś się to różni

Ilsa -

Pony -

rain dzwoniłam do Ciebie, ale nie chcesz ze mną rozmawiać
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:49   #780
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Rain dzięki
On jest u mnie dopiero drugi tydzień więc ja za wiele nie mogłam mu chyba zaszkodzić .
Dziś się kąpał więc zobaczymy może mu się polepszy .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości