|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Dobra dziewczyny ja chwilowo znikam, bo niedługo P. wróci
A popołudniu moja mama nas na lody zaprasza z okazji dnia dziecka
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam Was, ale nie wiem, co komu odpisywać
Przeglądałam gazetki z promocjami i oto co znalazłam (może kogoś zainteresuje): Carrefour (1-6. 06) pieluchy pampers premium care- różne rodzaje- 44.99 zł tesco (2-8.06) chusteczki huggies pure 6 x 64 szt. - 21.99 zł, chusteczki bambino 2 x 72 szt.- 8.99 zł lidl (0-11.06) składane łóżeczko dziecięce (w komplecie materacyk i torba z uchwytem) - 169 zł rossmann (od 31.05) mleczko do ciał lub olejek przeciw rozstępom babydream- 9,99 zł, chusteczki dzidziuś kindii 2 x 63 szt, 2 x 72 szt- 8,59 zł, podkład do przewijania 10 szt.- 10,99 zł, nivea baby płyn do kąpieli z oliwką lub żel do mycia ciała i włosów- 12,49 zł, bambino krem dla niemowląt 5,49 zł, bobas proszek, 2 kg- 17,99 zł ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- U mnie tak samo... |
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek ja też kupie taki rozmiar jaki teraz nosze
Burza do nas sie zbliża ale przynajmniej ubranka zdążyły wyszuszyć sie na słonku
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kalinkap13;27245808]wlasnie wyjelam chlebek z piekarnika,jak paaachnie i wyglada cudnie
![]() ![]() pytalam sie bratowej kiedy ona miala robiony wymaz.i mowila ze dopiero po porodzie ze gin jej wczesniej nie pobierala![]() to chyba za pozno juz tym bardziej ze czeka sie ok.tygodnia na wynik.. tez wlasnie wyczytalam..qrcze,zaluje ze zrobilam tak wczesnie oo daj przepis na chlebek chętnie spróbuje coś innego ![]() ![]() ja robiłam wczoraj i to był 36 tc ale u nas to koszt 10zł. no chyba jednak będziesz zmuszona powtórzyć
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Ja też
dobra idę jeść obiad, a później się zbieram do tego dentysty nieszczęsnego...
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
przeslij mi prosze ktos burze tylko bez gradu bo goraco
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dasz radę nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() i co tą kotką co miała iść dziś to veta jakie rokowania zapomniałam tylko czuja to kotka
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
ja te badanie na paciorkowca bede miala robione na nastepnej wizycie to bedzie 32 tydzien, lekarz mi mowil jak na jego dyzurz zmarlo dziecko od tego cholerstwa bo matka niemiala robionego tego badania bo jest nieobowiazkowe, zylo tylko 6 godzin straszne u mojego gina te badanie 40 zł kosztuje
|
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
żeby było wszystko po Twojej myśli!a ja wróciłam z uczelni, padłam na fotel i się nie ruszam jeszcze mąż przyjechał bo ma dziś dzień wolny, więc popołudnie bardzo miłe ![]() Na burzę też się zbiera, już od dawna....
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jakie będą jak już je zacznę stosować moją chrześnicę pampki strasznie uczulały i odparzały, siostra musiała stosować jakieś najzwyklejsze z DM, bo żadne inne się nie sprawdziły Ja pokazywałam ten płyn, własnie nie doczytałam się nigdzie od kiedy go można stosować, było tylko napisane że dla niemowląt i bądź tu mądry ![]() Kurcze tak czytam te Wasze dolegliwości i się zastanawiam czy to wszystko tak naprawdę dopiero przede mną czy o co chodzi.... nic w kroku mnie nie boli, nogi mi nie puchną, żadne skurcze mnie nie łapią - raz mnie coś brało ale szybko przeszło, nie wstaje w nocy ani razu na siku chociaż siedząc w łóżku wypijam hektolitry wody zgaga mnie czasem złapie - od wielkiego święta.... tylko czasem mi się ciężej oddycha.... aaa no i żadnej siary u mnie ni widu ni słychu Czyżby te wszystkie atrakcje dopiero przede mną?
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bakteria dla maleństwa groźna bo kończy się sepsą , zapaleniem opon mózgowych ... dlatego tak ważne jest podanie antybiotyku matce na początku porodu!!!
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do dolegliwości to nie czekaj na nie tylko się ciesz , że Cię omijają w ciąży, każda ciąża inna i z takiej jak Twoja tylko się cieszyć |
|
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. 3 lata temu o tym nic nie mówił. Dopiero to weszło, czy jak?
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to sprawa płynu wyjasniona, dziękuje ![]() Dlatego każdemu na pytanie "jak się czujesz?" odpowiadam że dobrze i póki nie ma zagrożenia i nie leże, tylko mogę chodzić to nie mam prawa narzekać tfu tfu oby tak dalej gorzej jak przy końcówce wszystko nadrobie Marina no to super, że nie masz żadnego przerażenia w oczach mój mężuś od 2 miesięcy nawet łyka piwa się nie napije i tylko w kółko "a jak będzie trzeba w nocy do szpitala?!" i chociażby jaki miał smak to nie, bo on w pogotowiu musi byc aż się boje pomysleć co będzie w ostatnich tygodniach
|
||
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
oki jest już po burzy zaraz błękitne niebo powycierałam sobie balkon wywiesiłam pranie a tu znowu ciemne chmurska będę spadać z tym praniem ehhhh
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś tam wyczytałam, że zaczęli się tym interesować bo wcześniej duża umieralność noworodków była (właśnie z powodu tej bakterii) ale to jakieś x lat wstecz a wiesz , co chwila coś wymyślają tyle , że jak ma to pomóc to ja jestem za ![]() |
|
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio siostra yla z syniem w szpitalu na operacji i jakas matka miala taki termometr http://allegro.pl/microlife-ifr100-t...626942007.html siostra mowila ze ta kobietka bardzo zadowolona i chyba go kupie
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wracając do paciorkowca - wczoraj na SR położna mówiła, że w szpitalu w którym będę rodzić jest tak, że trzeba mieć ten wymaz i z pochwy i KONIECZNIE TEŻ OD PARU MIESIĘCY z ODBYTU. Bo jak się nie ma też tego z odbytu, to oni to traktują tak, jakby wynik był negatywny i dają osłonowo antybiotyk przy porodzie. Ale to nowość tutaj, więc może gdzie indziej tego nie ma jeszcze...
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar, dołączam do Ciebie, na razie (tfu tfu) nic a nic mnie nie meczy
![]() Oby tak do końca
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no skąd! Na dwóch
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam termometr z brauna elektroniczy i dałam córce do zabawy mylił się jak cholera raz miałam 37 raz 35 nie ma to jak rtęciowy tylko z doświadczenia wiem że ciężko maluszkowi zmierzyć nim temperaturę no i może pęknąć
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jem teraz pyszna zupę owocową
|
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Uff... wreszcie nadrobiłam nowy wątek.
![]() Oj zasuwacie ciężarówki, że nadgonić Was nie można. ![]() Kolina, trzymam kciuki żeby z kotkiem było wszystko ok. Wiem jak bardzo stresuje choroba pupila- najgorsze jest to, że nie powie co mu dolega i gdzie boli.. 9 lat to chyba nie jest tak dużo, koty dożywają 20 (sama mam 12 letniego w domu i wygląda jak młodziak- nikt nie wierzy, że ma już tyle) ![]() Współczuje tych remontowych przeżyć, może te drzwi też potraktujcie octem (tak jak jacieee?)? Shira, wczoraj dotarły kropelki- po prostu express- bardzo dziękuję. Tż jak zobaczył paczkę to spytał co to, powiedziałam, że kropelki na kolkę prosto z Czech. ![]() To się uśmiał i stwierdził, że naprawdę będziemy przygotowani na dziecko- skoro nawet takie rzeczy mamy. U nas sporo się działo, w weekend odwiedziła mnie moja najlepsza przyjaciółka. Nie mogłyśmy się się nagadać i napatrzeć na siebie (mieszka w Manchesterze, więc nie mamy możliwości widywać się często). Przywiozła dla Hani piękne ciuszki: 2 paczki body po 7szt i 2 paczki pajacy po 3 szt. Brakowało mi właśnie takiego wspólnego wyjścia do kina, na kręgle i połażenia po sklepach. Po jej wyjeździe zrobiło się jakoś pusto i smutno, ale tż spostrzegawczy i wyciągnął mnie na zakupy po farby i inne duperele potrzebne do remontu. Wybraliśmy też meble i małą sofę do Haniowego pokoju- humor od razu lepszy. Jeśli dobrze pójdzie to jeszcze w czerwcu wszystko będzie gotowe. |
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, jakie Wy kochane jesteście
dziękuję za taki odzew (jeszcze na starym wątku) odnośnie tętna dziecka byłam wczoraj na kontroli, tętno idealne, dzisiaj też przy okazji robienia wymazu na paciorkowca poprosiłam o zmierzenie tętna- również idealne. Ale lekarz kazał dmuchać na zimne i mam sprawdzać. Kontrolnie postanowiłam zrobić też KTG, chociaż muszę zapłacić 40 zł ale dla maluszka wszystko. Leżenia na plecach unikam jak ognia, po nocy boki mnie bolą ale będę twarda ![]() Dziś skończyliśmy 34 tc i brzuszek coraz bardziej mi ciąży.. tak od tygodnia zauważyłam, że zaczyna już przeszkadzać i bardzo mnie spowalnia Ale jeszcze miesiąc i szykuję się do startu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

A popołudniu moja mama nas na lody zaprasza z okazji dnia dziecka 

Z magicznego S zrobiło się M
ale przynajmniej ubranka zdążyły wyszuszyć sie na słonku

ze gin jej wczesniej nie pobierala

żeby było wszystko po Twojej myśli!

Zakończone: 2
a bakteria dla maleństwa groźna bo kończy się sepsą , zapaleniem opon mózgowych ... dlatego tak ważne jest podanie antybiotyku matce na początku porodu!!!