mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 18:50   #4231
Tigresa
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Tigresa, torbiel miałaś na jajniku czy gdzieś na szyjce? Bo moja koleżanka też jest teraz w ciąży i strasznie się martwi. Ona ma na jajniku. Super, że na wizycie wszystko dobrze!!
Ja mam na jajniku. Uspokój koleżankę, to nie jest takie straszne. Mi tak wyszło, że rozmawiałam z trzema różnymi lekarzami i każdy mi powiedział, że w ciąży takie torbiele się dość często zdarzają i nie stanowią zagrożenia dla dziecka i na ogół same się wchłaniają. Fakt faktem, że trzeba to monitorować - przez to co 2 tyg. miałam USG (ale przynajmniej zawsze się uspokoiłam, że z dzidziolem moim wszystko dobrze ). No i ja biorę cały czas luteinę i w końcu zaczęło się zmniejszać. Tylko trzeba uważać, nie można ćwiczyć, jakiś skrętów ciała itd. żeby nie pękła.

basiula19 ale mi się ciśnienie podniosło po przeczytaniu Twojego posta. Co to za człowiek, żeby tak się drzeć na kobietę w ciąży. Faktycznie idź do rodziców, będzie Ci u nich znacznie lepiej. I nie martw się o dzieciątko, na pewno czuje się dobrze.

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:08   #4232
ela3010
Zadomowienie

Hej.

Ggora jaka Ty jesteś opanowana dziewczyna, ja spanikowałabym, tylko pewnie w takiej sytuacji matka działa instynktownie.

Basiula ja też mieszkam z teściami tylko że ja mam górę z osobną z kuchnią więc nie wchodzimy sobie w drogę.

Messuah trzymam kciuki za was i wierzę że wszystko ok będzie.

Ja już po pracy i po ogólnym ogarnięciu domku. Czuję się super ale mam mega stracha bo wyobrażcie sobie że przedwczoraj jedna z mam wygadała się że jej dziecko przechodziło szkarlatynę niedawno i z wysypką chodziło do przedszkola, wczoraj natomiast inne dziecko na wycieczce miało gorączkę a dziś wysypkę, szkarlatyna:mur :
A ta pierwsza mama nie raczyła powiedzieć nam nawet wiedząc że ja jestem w ciąży
Nie wiadomo ile dzieci nosi w sobie zarazki, ja jutro biegne do ginki miejscowej popytać jak to się ma do mnie, jeju tak się boję.
Taka jedna nieodpowiedzialna matka i człowiek ma stres okropny czy dzidzi to nie zaszkodzi.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:13   #4233
justi84
Raczkowanie

Dziewczynki mi się te wózeczki bebetto podobają, byłam wcześniej za jedo, bo już 2 koleżanki mi polecały ale te bebetto jakieś dla oka przyjemniejsze.Macie jakieś doświadczenia z bebetto, bo chciałabym dowiedzieć się jak się go użytkuje.
basiula19 trzymaj się, a na szwagra mafie naślij, co za burak, szok
ja też mam z teściami sytuacje nieciekawą i dlatego mieszkamy sami- im dalej tym lepsze stosunki

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej.

Ggora jaka Ty jesteś opanowana dziewczyna, ja spanikowałabym, tylko pewnie w takiej sytuacji matka działa instynktownie.

Basiula ja też mieszkam z teściami tylko że ja mam górę z osobną z kuchnią więc nie wchodzimy sobie w drogę.

Messuah trzymam kciuki za was i wierzę że wszystko ok będzie.

Ja już po pracy i po ogólnym ogarnięciu domku. Czuję się super ale mam mega stracha bo wyobrażcie sobie że przedwczoraj jedna z mam wygadała się że jej dziecko przechodziło szkarlatynę niedawno i z wysypką chodziło do przedszkola, wczoraj natomiast inne dziecko na wycieczce miało gorączkę a dziś wysypkę, szkarlatyna:mur :
A ta pierwsza mama nie raczyła powiedzieć nam nawet wiedząc że ja jestem w ciąży
Nie wiadomo ile dzieci nosi w sobie zarazki, ja jutro biegne do ginki miejscowej popytać jak to się ma do mnie, jeju tak się boję.
Taka jedna nieodpowiedzialna matka i człowiek ma stres okropny czy dzidzi to nie zaszkodzi.
Masakra, to ja podobną sytuację iałam choć może nie tak groźną: matka wysłała syna do szkoły choć ma zapalenie spojówek"bo dzisiaj jest dzień dziecka, jutro już nie przyjdzie" no ręce mi opadły......po chwili oczy zaczęły mnie piec ale z emocji chyba mam nadzieję że niczym sie nie zaraziłam
Stary 2011-06-01, 19:13   #4234
OlusiaS
Wtajemniczenie

Odnosnie wozka dziewczyny-mielismy na poczatku Teutonia Joe (3 duze,pompowane kola),na polskie drogi byl super.Potem zmienilismy na Teutonia Fun System (kola przednie sa krecone) i niestety po Wloclawku nie dalo sie nim jezdzic.Trzeba bylo kola blokowac,zeby przejechac.Takze duze,pompowane kolka sa super.
Basiula-rany,wspolczuje .Teraz faktycznie stres jest CI najmniej potrzebny.
Ja wlosy farbowalam jakies 3 tygodnie temu.Uzywam farby Garnier.Powiem wam,ze nie przyjela sie calkiem,mam pare pasemek .Ale nie widac tego az tak bardzo.
Powiem wam,ze tak sie przejelam Messuah,ze nie moglam spac.Obudzilam sie o 5,serce walilo mi,jak cholera i juz nie moglam zasnac .Badz dobrej mysli kochana,jestesmy wszystkie z Toba!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:30   #4235
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jakos wytrzymam do poniedzialku, boje sie najbardziej samego poniedzialku co bedzie stres to mnie chyba zje przed sama wizyta

dziekuje kochane za wsparcie
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:50   #4236
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Jakos wytrzymam do poniedzialku, boje sie najbardziej samego poniedzialku co bedzie stres to mnie chyba zje przed sama wizyta

Musisz teraz dbać o siebie, Twoje zdrowie jest najważniejsze, bez względu na to co będzie w poniedziałek, bo jeśli dbasz o siebie to i o dzidzię.Korzystajcie z pogody idzcie na spacer, do kina, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze
Stary 2011-06-01, 19:58   #4237
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć Mamusie i Brzuszki
Ale się rozpisałyście Rano byłam na pobraniu krwi, potem na chwilę w pracy i zostałam chyba do 12. Potem myslałam, ze do domu nie dojadę... tak mi było niedobrze. I niestety było tulenie kibelka Śmieję się, że z okazji dnia dziecka nic maleństwu nie kupiłam i się zemscił/ła na mnie

Teraz nadrabiam zaległości w jedzonku

Messuah Trzymam za Ciebie kciuki. Musi być dobrze !!!

Co do wózka to my chcemy bugaboo cameleon, przede wszystkim ze względu na wagę
http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ec
Chcemy też sprowadzić go z USA, bo ceny w Polsce są zabójcze.

Basiula strasznie współczuję Ci nerwów i stresów. Jak tak można się zachowywać to ja nie rozumiem. Tym bardziej ze jesteś w ciąży. Takich to tylko

A byliśmy dziś z TŻ u kardiologa. Z sercem wszystko w porządku. Teraz trzeba jeszcze zbadać, czy przypadkiem nie odnawiają się wrzody żołądka.

Idę jeść czereśnie. Znalazłam super warzywniaczek ... troszkę daleko ode mnie, ale cóż będę jeździć samochodem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:03   #4238
kami5
Raczkowanie

Cytat:

Musisz się trzyma
Ja 4 lata temu miałam podobną sytuację, lekarz na usg nie widział bijącego serca ( wcześniej biło). Miałam powtórkę usg następnego dnia. Niesety u mnie to źle się skończyło, ale wiem co przeżywasz
Musisz być dobrej myśli i może ciąża jest faktycznie młodsza tak jak pisały dziewczyny

Ja na szczęście nie muszę wybierać wózka bo mam po Zuzi.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:11   #4239
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Chciałam się wyżalić mamie napisałam smsa a ta tylko nieprzejmuj sie a kolejne smsy tylko o tym ze chyba ktos jej w pracy torebke przeszukal no naprawde ma problem nawet nic nie znikneło.... nic sie wiecej nie dowie i tyle ode mnie

poczekam do poniedzialku postaram sie na spokojnie i zobacze co bedzie w razie negatywnej sytuacji tydzien poswiece jeszcze na innych lekarzy aby potwierdzic
troche sie naczytalam na necie ze lepiej usuwac jajo puste farmakologicznie a nie przez lyzeczkowanie bo moga byc zrosty itp. gin do mnie mowil ze w szpitalu tylko praktykuja lyzeczkowanie, ciekawe czy gdzies mozna tylko farmakologicznie

malutka mam nadzieje....

Edytowane przez Messuah
Czas edycji: 2011-06-01 o 20:14
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:45   #4240
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam się wyżalić mamie napisałam smsa a ta tylko nieprzejmuj sie a kolejne smsy tylko o tym ze chyba ktos jej w pracy torebke przeszukal no naprawde ma problem nawet nic nie znikneło.... nic sie wiecej nie dowie i tyle ode mnie

poczekam do poniedzialku postaram sie na spokojnie i zobacze co bedzie w razie negatywnej sytuacji tydzien poswiece jeszcze na innych lekarzy aby potwierdzic
troche sie naczytalam na necie ze lepiej usuwac jajo puste farmakologicznie a nie przez lyzeczkowanie bo moga byc zrosty itp. gin do mnie mowil ze w szpitalu tylko praktykuja lyzeczkowanie, ciekawe czy gdzies mozna tylko farmakologicznie

malutka mam nadzieje....
Messuah ja najpierw miałam farmakologicznie w szpitalu włożyli mi tabletkę na wywołanie i kazali po 1,5 godz chodzić dużo ale ze mnie nie zeszło i tak się skończyło łyżeczkowaniem
Ale spójrz ja po pół roku zaszłam w ciąże i już mi leci 23 tydz nie zawsze można się nastawiać pesymistycznie. Fakt że łyżeczkowanie to brałam też za ostateczność ale u mnie nie było wyboru

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-06-01 o 20:48
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:06   #4241
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nie było mnie parę dni,a tyle naprodukowałyście,że chyba poddam się z nadrobineim...
co do tytułu drugiej części to może po prostu
mamusie listopad/grudzień 2011 część II ??????
choć pewnei wybrałyście już jakiś wierszyk

Messuah myślami jestem z Tobą,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.ściskam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-01 o 21:13
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:23   #4242
basiula19
Zadomowienie

no kawał ch**a reszta dziada nie dość, że jak wspomniałam prawie nic nie robi to jeszcze ryja drze. Ale to mamusi i babci wina tak go chowaja pod kloszem bo ma alergie a to miał przepukline i 2 lata niec nie robił a teraz straszną łache zrobi jak wyjdzie coś pomóc dodam, że mieszkamy na wsi więc roboty jest. Najgorzej mnie denerwuje to, że jak ja z Tż coś robimy to nikt tego nie widzi poza teściem ale on głosu w tym domu niema tylko Tż go szanuje a ten ch*j i młodszy brat (9 lat) mają go za nic pyskują jak niewiem dla mnie to nie wyobrażalne żeby tak sie odzywac do rodziców ale mamusia tego nie widzi mimo, że do niej tak samo sie odzywają (teściowa jest nauczycielką). A jak już tamten coś zrobi to ja pitole tydzień będą wspominały. Ostatnio nawet kosiłam trawe kosiarką żyłkową bo Tż musiał teściowi pomagać i niemiał przecież kto bo tamten nie może dźwigać bo by mu k**wa chyba żyłka w dupie pękła bosheeee ile tu sie trzeba nadenerwować. Do rodziców niechce sie narazie przeprowadzac bo niechce zostawić Tż a on narazie ma tu prace. Tż ma jeszcze siostre ona jest spoko nie mieszka z nami ale codziennie jest u nas. Teściwa ujdzie w tłumie ma fazy, że ciul wie o co jej chodzi i sie nie odzywa ale obczaiłam, że to przeważnie ma ze 2 dni jak ma @ heh. Przepraszam, że taką łaciną jechałam ale tak mnie to wszystko denerwuje, że inaczej nie umie tego okazzać. Pozdrowionka mamusie
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:38   #4243
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Help. WYPADŁ MI ZĄB DOLNA JEDYNKA !!!!
Powiedzcie mi czy to jest refundowane?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:57   #4244
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie i Brzuszki
Ale się rozpisałyście Rano byłam na pobraniu krwi, potem na chwilę w pracy i zostałam chyba do 12. Potem myslałam, ze do domu nie dojadę... tak mi było niedobrze. I niestety było tulenie kibelka Śmieję się, że z okazji dnia dziecka nic maleństwu nie kupiłam i się zemscił/ła na mnie

Teraz nadrabiam zaległości w jedzonku

Messuah Trzymam za Ciebie kciuki. Musi być dobrze !!!

Co do wózka to my chcemy bugaboo cameleon, przede wszystkim ze względu na wagę
http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ec
Chcemy też sprowadzić go z USA, bo ceny w Polsce są zabójcze.

Basiula strasznie współczuję Ci nerwów i stresów. Jak tak można się zachowywać to ja nie rozumiem. Tym bardziej ze jesteś w ciąży. Takich to tylko

A byliśmy dziś z TŻ u kardiologa. Z sercem wszystko w porządku. Teraz trzeba jeszcze zbadać, czy przypadkiem nie odnawiają się wrzody żołądka.

Idę jeść czereśnie. Znalazłam super warzywniaczek ... troszkę daleko ode mnie, ale cóż będę jeździć samochodem
Kasik ciesze sie, ze meza serducho w porzadku, pewnie od razu ci lzej

Cytat:

malutka mam nadzieje....
Ja wciaz trzymam kciuki, nie poddawaj sie poki jeszcze jest nadzieja

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
O matko, jedynki i dwojki powinny byc refundowane, tylko ciekawe jak jest z kolejkami, czy dlugo trzeba czekac?

P.S. swieza fota mojego brzuchola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sdjks.jpg (64,8 KB, 66 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 22:09   #4245
Seona
Zakorzenienie

Muffinka chudziutka jesteś!! Czemu Ci przesunięto wizytę????

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
co do tytułu drugiej części to może po prostu
mamusie listopad/grudzień 2011 część II ??????
Chyba nikt na to co najprostsze nie wpadł?
Może być, wyróżniałby się nasz wątek - jeden bez wierszyka

Cytat:
Qrcze nie wiem. Ja chodzę od dawna prywatnie, ale myślę że muszą być. Co ma zrobić osoba, której nie stać na prywatnego?

Ale jak Ci wypadł? Miałaś już wcześniej naprawianego czy ułamał Ci się?

Skąd jesteś, bo mam szwagra dentystę.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Tigresa dzięki za odpowiedź w sprawie cysty. U mojej koleżanki jeszcze poza tym zarodek jest nisko zagnieżdżony. Dosłownie na granicy Za tydzień ma usg-9 tydzień. Mam stresa.

Cytat:
Napisane przez justi84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mi się te wózeczki bebetto podobają, byłam wcześniej za jedo, bo już 2 koleżanki mi polecały ale te bebetto jakieś dla oka przyjemniejsze.Macie jakieś doświadczenia z bebetto, bo chciałabym dowiedzieć się jak się go użytkuje.
Justi84, ja mam Bebetto Vulcano. Pytaj o co chcesz Ja jestem mega zadowolona. Jakbyś chciała kiedyś więcej zdjęć to pytaj, bo w tym wątku po awarii załączniki padły
Poczytaj sobie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=405559
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...81&recenzja=36

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 22:23   #4246
muffinka90
Zakorzenienie

Seona a no jestem, widac taka moja uroda teraz i tak jest git, bo jakies 2 tyg temu nic nie bylo. Chociaz sie nie nadzwigam duzo

A ta wizyte wykalkulowalam sobie jakos cudem doslownie miedzy egzaminami, zapisalam sie, za kilka dni dzwoni polozna, ze lekarza nie bedzie. Jak bedzie ja mam egzamin, jak wolne mam on nie przyjmuje i tak w kolo, wiec dopiero po sesji moge isc niestety. Byl jeszcze termin przed sesja, ale to troche za wczesnie na polowkowe, wiec juz poczekam, no trudno, wazne, ze male kopie, wiec jestem spokojniejsza.

Ale sie pochwale, moje dziecie mialo dzis czkawke, kosmiczne uczucie, hahaha

Dobra, lece lulu, dobranoc mamuski

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-01 o 22:25
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 23:20   #4247
agnieszka09
Wtajemniczenie

SEONA ja mialam torbiel w pierszej ciazy na szczescie nie zagrazal zyciu dziecka i sam sie wchlonal...a monitorowac trzeba po to aby sprawdzic czy czasem nie rosnie.
ogolnie cysta to nic strasznego.
teraz nie mam

MUFFINKA sliczniutki i juz okragy sie robi...a Ty faktycznie szczuplusienka:love :

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

MESSUAH BASIULA sle buziaki i mam nadzieje,ze sytuacja sie poprawi

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 03:45   #4248
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

ja sie pomodle za twoja sprawa

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 07:15   #4249
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
czyli Urinal to sama żurawina a Urospet to lek składający się z wyciągów z różnych ziół,bez żurawiny Oba są na drogi moczowe
O to mi chodziło, że oba są na drogi moczowe.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Aha dzień dobry. Moje dziecko wstało o 6. Chyba muszę się zacząć przyzwyczajać do rannego wstawania

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 07:22   #4250
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ale sie pochwale, moje dziecie mialo dzis czkawke, kosmiczne uczucie, hahaha
ale to musi byĆ super uczucie

Ja leczę tą opryszczkę tymi plastrami... są hydrokoloidowe, to nie powinny szkodziĆ, to już chyba gorsza maśĆ Zovirax, prawda?

Dzisiaj zzzimno za oknem a szkoda, bo chciałam dokończyĆ pranie.
Odnośnie wózków, ja jeszcze nei wybrałam, ale ten Bebetto i Tako Jumper mi sie podobają- ciekawe który lepszy?

Cieszę się, bo właśnie zaklepuję kwatery na caaaały miesiąc wypoczynku nad morzem
ale będę najodowana

Miłego dnia Mamuśki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 08:21   #4251
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

Ale jak Ci wypadł? Miałaś już wcześniej naprawianego czy ułamał Ci się?

Skąd jesteś, bo mam szwagra dentystę.
Tak już go miałam robionego, ugryzłam chleb i wypadł - bolało strasznie. Jestem z mazowieckiego
Cytat:
O matko, jedynki i dwojki powinny byc refundowane, tylko ciekawe jak jest z kolejkami, czy dlugo trzeba czekac?
Mam dziś iść do dentysty bo wczoraj TŻ dzwonił i pytał się co i jak. Kurczę znowu niespodziewany wydatek pewnie ok.300zł zapłacę. Ale przecież szczerbata nie będę

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-06-02, 09:02   #4252
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Muffinka chudziutka jesteś!! Czemu Ci przesunięto wizytę????

Chyba nikt na to co najprostsze nie wpadł?
Może być, wyróżniałby się nasz wątek - jeden bez wierszyka
mnie te tytułowe wierszyki irytują i dlatego staram się wybierać zawsze najprostsze rozwiązanie...

joamic1-ale jak to Ci ząb wypadł??????sam z siebie??????????????????? ?
edit: już doczytaąłm co z tym zębem.
wspólczuję i oby to tylko 300zł kosztowało....

a u mnie znowu wyniki moczu kiepskie;/ tym razem odczyn jest obojetny i jeszcze mam składniki minerlane-zapewne to z powodu nadal małej ilości wypijanej wody...zmuszam się,ale widać ciągle to mało.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

no i waga wróciła mi sprzed ciąży-to pewnei przez słodycze,których sobie nie odmawiam...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-02 o 08:59
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:15   #4253
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Nie pamiętam aby się ruszał. Zła jestem jak nie wiem co. jeszcze wczoraj niezapowiedzianą wizytę mamcia nam zrobiła. Przyjechała z Łodzi do Warszawy na kilka dni

Stary 2011-06-02, 09:24   #4254
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawiałam z ginem ide na usg w poniedziałek albo bedzie dobrze a jak zle to będziemy ustalac co dalej, na razie kazal czekać...

jeszcze odwiedze specjaliste od usg ktory sie tylko tym zajmuje i jeszcze skocze do innego gina albo nawet dwoch

stres mam jak nie wiem co staram sie to minimalizowac dla dobra bejbika jesli jest....
messuah - bedzie dobrze!!!!!! jestem pewna ze to tylko niesympatyczny zart !!!! nie moze byc inaczej!!! jestesmy z Tobą !!!!!!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
To moja pierwsza ciąża...była bliźniacza ale okazało się że tylko jeden dzidziuś żyje a ten był bardzo słaby do teraz jem duphaston juz kończe i niby mam juz nie brac bo z dzidziem już dobrze ale wiecie jak to jest moment i już może być źle.......jak byście słyszały jak on sie darł na mnie m.in "zaraz ci rozwale ten głupi ryj krowo" itp..........koniec końców bedzie takie, że mamusie wypieprzy z domu jak mu pieniądze przestanie dawać bo ma 21 lat a nie zaraba na siebie nic nie robi tylko potarfi drzeć jakby to on był najwazniejszy ale tak już żyje tym, że jeszcze tylko 2 miesiące i sie uwolnie a zarazem tak mi źle jak pomysle, że mojego mężusia nie bedzie ze mną

rozumiem Cie... mam identiko sytuacje z bratem mego TŻta oraz jego rodziną .....
postaraj się ich unikac- dla dobra dzidziola i swoich nerwów !

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:14   #4255
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Nie bylo mnie od poniedzialku a tu juz ponad 20 stron do nadrobienia!

Wiec zdarzylam wam napisac, ze z Filipciem ok, nie minelo 10 minut, a moje dziecko znow mialo ten wstrzas co w listopadzie! Zrobil sie sino-blady, zesztywnial, oczy wykrecone, myslalam, ze mi dziecko umiera! Co ja przezylam, 3 minuty probowalam go ocucic i wyprowadzic z letargu, jak mi sie udalo- to zasnal....odrazu po karetke zadzwonilam i dzis na wlasne zyczenie wypisalismy go ze szpitala. Bo ma infekcje gornych drog oddechowych,ktora mozna leczyc w domu, a ten szpital ma okropne warunki.
Co do wstrzasu- to sa tzw drgawki goraczkowe, bedzie je mial do 6 roku zycia, czasem moze sie to poajwic nawet przy 37 stopniach, moze przy tym stanac serce, bezdech...mase przerazajacych rzeczy- zawsze trzeba wzywac karetke. Poprostu jego uklad nerwowy jest jeszcze nie do konca rozwiniety i tak bedzie reagowac, a jak jeszcze sa jakies emocje przy goraczce to poteguje ryzyko tego wstrzasu. Czyli nie mam szans aby sie ustrzec przed takim atakiem! tymbardziej, ze jego organizm jest odporny na leki i ciezko zbic goraczke- a goraczka powoduje ten atak...no i bezradnosc siega zenitu!
Jak w domu go wylecze , to na 15-ego mamy eeg umowione, aby zbadac mozg jego, aby na 100% wykluczy padaczke.I jutro prywatnie ide do laryngologa.

A musialam ryknac wczoraj na orynatorowa, bo jej sposob traktowania nas byl ponizej krytyki. No i dopiero po moim ryknieciu zlecila wiecej badan i zapisala eeg, no i zobaczylam, ze juz nie przelwki z nami,ale to juz opisze na spokojnie przy okazji.

Moja wizyta u gin przyniosla dobre wiesci. Akcja ratowania synka nie wplynela niepokojaco na dzidzie. Szyjka macicy zamknieta, wysoka, dzidzia ruchoma.

Jestem padnieta, czekam na pizze, bo brak mi sil na robienie jedzenia i ide do synka .Ktory o dziwo nawet przy wyoskiej goraczce zachowuje sie jak malpka w klatce
Jutro do was zajrze na spokojnie i doczytam

ggora współczuje tych problemów z małym jejciu dlaczego tak musza sie dzieci meczyć ;( .
Super że na wizycie było super
Moja córcia zaś ma cos z moczem znowu ją brzuszek zaczyna bolec masakra jakaś.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
To moja pierwsza ciąża...była bliźniacza ale okazało się że tylko jeden dzidziuś żyje a ten był bardzo słaby do teraz jem duphaston juz kończe i niby mam juz nie brac bo z dzidziem już dobrze ale wiecie jak to jest moment i już może być źle.......jak byście słyszały jak on sie darł na mnie m.in "zaraz ci rozwale ten głupi ryj krowo" itp..........koniec końców bedzie takie, że mamusie wypieprzy z domu jak mu pieniądze przestanie dawać bo ma 21 lat a nie zaraba na siebie nic nie robi tylko potarfi drzeć jakby to on był najwazniejszy ale tak już żyje tym, że jeszcze tylko 2 miesiące i sie uwolnie a zarazem tak mi źle jak pomysle, że mojego mężusia nie bedzie ze mną

Basiula nie martw sie teraz troszke pobędziecie sami a potem już zawsze razem. Szkoda tylko że musi was dzielic tyle kilometrów, Ja bym nie dała rady. Musisz być dzielna

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Basiula nie przejmuj się, czasami tak jet z teściami, wiem coś o tym, jak braliśmy ślub to teściowa nie wyobrażała sobie ze możemy zamieszkać gdzieś indziej niż z nimi (zresztą to jest w większości tż dom bo on sprzedał mieszkanie po babci, żeby rodzice nie musieli brać kredytu na dokończenie budowy) za co dom zapisali na tż. No i teraz czasami strasznie żałujemy tego, bo tak mieszkalibyśmy sobie w ciasnym ale własnym dwupokojowym mieszkanku i bylibyśmy kochani przez teściów jakbyśmy wpadali co jakiś czas do nich, a tak to jest jak jest. Nie mogę powiedzieć bo teść traktuje mnie jak córkę, nawet kiedyś tż powiedział że jak mi zrobi krzywdę to będzie musiał sie z domu wyprowadzić, bo on zawsze będzie za mną a odkąd jestem w ciąży to już w ogóle. Ale za to teściowa pokazała swoje prawdziwe ja po miesiącu od ślubu, jednak mój tż zawsze jest za mną i wtedy nie pozwoliliśmy sobie wejść na głowę dlatego ma do nas dystans. a najgorsza w tym wszystkim jest siostra tz która ciągle teściową buntuje i kombinuje coś za naszymi plecami, bo jest zazdrosna, a to o to ze ślub wzięliśmy przed nią, a to o to że ja jestem w ciąży, a to o to że jedziemy na wakacje a ona nie Zawsze musi jakiś kij w mrowisko włożyć
Ale tak jak mówię my się nie dajemy i zawsze stoimy po tej samej stronie barykady. Ale po cichu myślimy coraz bardziej o kredycie na jakieś mieszkanie czy dom, trudno będzie nam ciężej ale będziemy razem szczęśliwi jako rodzina
A o złotych radach teściowej związanych z naszym maleństwem już się nawet nie będę wypowiadać

No to też sobie trochę ulżyłam

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ja też miałam torbiel na jajniku i leczyłam ją potem odstawiliśmy lekarstwa bo lekarz stwierdził ze sie sama wchłonie resztę a jak się zapytałam po jakimś czasie czy moge myśleć o dziecku to powiedział że ciąża tylko pomoże w jej wchłonięciu

Dziewczyny mam problem, jakiś czas temu tż kuzynowi urodziła sie córka, tz jest chrzestnym u ich synka i od początku podejrzewaliśmy ze będę miała zostać chrzestną, ale kuzyna nie było w Polsce a ja w między czasie zaszłam w ciążę i zapomnieliśmy o tym. Właśnie dzwoniła kuzyna żona czy nie zostanę chrzestną małej...
Nie wiem co mam robić...
Bardzo chętnie chciałam ale teraz jak jestem w ciąży to nie wiem czy powinnam nasłuchałam się ze niby się nie powinno jak się jest w ciąży, co wy o tym sądzicie????

Marejta Ja tez miałam być chrzestną u szwagierki ale zaszłam w ciąze noi niestety jej to powiedziałam że jestem w ciązy i być za chrzestna to raczej nie bardzo moge być (ona wczesniej ten sam manewr nam wywineła) noi wkoncu było tak że wzielismy i ona kogo innego .

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

Jestem dzielna Ja to dzis bym szła do innego lekarza.
Co do łyżeczkowania to Ja już byłam 2 razy.
Teraz jestem w ciazy i jest wszystko OK.
Nie martw sie tym łyżeczkowaniem, jak trzeba to trzeba.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Kasik ciesze sie, ze meza serducho w porzadku, pewnie od razu ci lzej

Ja wciaz trzymam kciuki, nie poddawaj sie poki jeszcze jest nadzieja

P.S. swieza fota mojego brzuchola
Fajny brzuśśśś

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:17   #4256
nikaa2
Wtajemniczenie

Dziewczyny właśnie kopnał mnie prąd (((((((((((((((((((( żelazko chciałam podłączyĆ

chyba się nic nie stało... włosy na głowie nie sterczą, to było to delikatne pewnie. Do gina chyba nie musze dzwoniĆ
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:18   #4257
marejta
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Z tego co wiem to jedynki i dwójki są refundowane

Dziewczyny podjęłam decyzję że zostanę tą chrzestną, nie jestem zabobonna więc nie będę robić problemów, tym bardziej, ze jedna chrzestna im już odmówiła. Mamy ze sobą super kontakt i nie chce tego popsuć, właśnie oglądam w necie kolczyki bo to dziewczynka i wymyśliłam że na prezent kupie jej jakieś fajne złote kolczyki, muszę się dzisiaj przejechać do jubilera jak na razie zakochałam się w kolekcji z Apartu dziecięcej http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolekcje,dziecieca_zloto
Acha no i mam jeszcze jeden problem bo muszę załatwić zaświadczenie z kościoła że sie nadaję na chrzestną a u nas biuro parafialne jest czynne łącznie 3h w tygodniu i dzisiaj jest ostatni raz od 16-17 a ja jestem w pracy, nie wiem czy dam rade się urwać wcześniej ale jak nie to moja teściowa stwierdziła, ze pojedziemy po pracy i najwyżej ona będzie dzwonić do księdza, kurczę głupia sytuacja no ale chyba zrozumie, że chrzciny są w sobotę i nie mam innego wyjścia

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:26   #4258
kropeczka27
Raczkowanie

Cześć Mamusie
Byłam wczoraj u gina,zrobił mi usg pooglądaliśmy Dzidziusia Ale jest fajniutki! Machał rączkam i nóżkami,fikał, koziołki robił,ruchliwy Maluch
Ma już ponad 5 cm,wszystkie pomiary wydzły ładnie.Wczoraj był 11 tydz i 4 dzień a usg pokazało, że Maluszek wygląda na 11 tydzień i 6 dzień wiec rośnie jak na drozdzach I chyba widzeieliśmy siusiaka
Tak to wczoraj wyglądało,lekarz mówi że wygląda na chłopczyka ale żeby się jeszcze nie nastawiać bo nieraz dziewczynki mają na początku dużą łechtaczkę i to wygląda jak mały fifolek Ale ja czuje,że będzie synuś,chociaż tak naprawde to nie ma to dla znaczenia.
Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:27   #4259
sozaa
Rozeznanie

Te motylki są ładne! i kotki (bo ja kocia mama jestem )!

Moja siostra też jest chrzestną małej dziewczynki i kupiła jej na chrzest wlaśnie kolczyki, ale kupiła z kolekcji normalnej, tylko, że takie mniejsze, będzie miała malutka na długie lata! Kupiła w Yes-ie, takie kwiatki z niebieskim oczkiem w środku i białymi cyrkoniami na płatkach, sliczne!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:29   #4260
kropeczka27
Raczkowanie

Dziewczyny podjęłam decyzję że zostanę tą chrzestną, nie jestem zabobonna więc nie będę robić problemów, tym bardziej, ze jedna chrzestna im już odmówiła. Mamy ze sobą super kontakt i nie chce tego popsuć, właśnie oglądam w necie kolczyki bo to dziewczynka i wymyśliłam że na prezent kupie jej jakieś fajne złote kolczyki, muszę się dzisiaj przejechać do jubilera jak na razie zakochałam się w kolekcji z Apartu dziecięcej http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolekcje,dziecieca_zloto
Acha no i mam jeszcze jeden problem bo muszę załatwić zaświadczenie z kościoła że sie nadaję na chrzestną a u nas biuro parafialne jest czynne łącznie 3h w tygodniu i dzisiaj jest ostatni raz od 16-17 a ja jestem w pracy, nie wiem czy dam rade się urwać wcześniej ale jak nie to moja teściowa stwierdziła, ze pojedziemy po pracy i najwyżej ona będzie dzwonić do księdza, kurczę głupia sytuacja no ale chyba zrozumie, że chrzciny są w sobotę i nie mam innego wyjścia [/QUOTE]

Ja w środe dowiedziałam się,że jestem w ciąży a w niedziele byłam chrzestną u brata mojego męża-było już za późno żeby coś zmieniać tak więc byłam chrzestną będąc w ciąży
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości