|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
). No i ja biorę cały czas luteinę i w końcu zaczęło się zmniejszać. Tylko trzeba uważać, nie można ćwiczyć, jakiś skrętów ciała itd. żeby nie pękła. basiula19 ale mi się ciśnienie podniosło po przeczytaniu Twojego posta. Co to za człowiek, żeby tak się drzeć na kobietę w ciąży. |
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Ggora jaka Ty jesteś opanowana dziewczyna, ja spanikowałabym, tylko pewnie w takiej sytuacji matka działa instynktownie. Basiula ja też mieszkam z teściami tylko że ja mam górę z osobną z kuchnią więc nie wchodzimy sobie w drogę. Messuah trzymam kciuki za was i wierzę że wszystko ok będzie. Ja już po pracy i po ogólnym ogarnięciu domku. Czuję się super ale mam mega stracha bo wyobrażcie sobie że przedwczoraj jedna z mam wygadała się że jej dziecko przechodziło szkarlatynę niedawno i z wysypką chodziło do przedszkola, wczoraj natomiast inne dziecko na wycieczce miało gorączkę a dziś wysypkę, szkarlatyna A ta pierwsza mama nie raczyła powiedzieć nam nawet wiedząc że ja jestem w ciąży ![]() Nie wiadomo ile dzieci nosi w sobie zarazki, ja jutro biegne do ginki miejscowej popytać jak to się ma do mnie, jeju tak się boję. Taka jedna nieodpowiedzialna matka i człowiek ma stres okropny czy dzidzi to nie zaszkodzi. |
|
|
|
#4233 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mi się te wózeczki bebetto podobają, byłam wcześniej za jedo, bo już 2 koleżanki mi polecały ale te bebetto jakieś dla oka przyjemniejsze.Macie jakieś doświadczenia z bebetto, bo chciałabym dowiedzieć się jak się go użytkuje.
basiula19 trzymaj się, a na szwagra mafie naślij, co za burak, szok ja też mam z teściami sytuacje nieciekawą i dlatego mieszkamy sami- im dalej tym lepsze stosunki ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnosnie wozka dziewczyny-mielismy na poczatku Teutonia Joe (3 duze,pompowane kola),na polskie drogi byl super.Potem zmienilismy na Teutonia Fun System (kola przednie sa krecone) i niestety po Wloclawku nie dalo sie nim jezdzic.Trzeba bylo kola blokowac,zeby przejechac.Takze duze,pompowane kolka sa super.
Basiula-rany,wspolczuje Ja wlosy farbowalam jakies 3 tygodnie temu.Uzywam farby Garnier.Powiem wam,ze nie przyjela sie calkiem,mam pare pasemek .Ale nie widac tego az tak bardzo.Powiem wam,ze tak sie przejelam Messuah,ze nie moglam spac.Obudzilam sie o 5,serce walilo mi,jak cholera i juz nie moglam zasnac .Badz dobrej mysli kochana,jestesmy wszystkie z Toba!!
|
|
|
|
#4235 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jakos wytrzymam do poniedzialku, boje sie najbardziej samego poniedzialku co bedzie
stres to mnie chyba zje przed sama wizyta ![]() dziekuje kochane za wsparcie |
|
|
|
#4236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie i Brzuszki
![]() Ale się rozpisałyście Rano byłam na pobraniu krwi, potem na chwilę w pracy i zostałam chyba do 12. Potem myslałam, ze do domu nie dojadę... tak mi było niedobrze. I niestety było tulenie kibelka Śmieję się, że z okazji dnia dziecka nic maleństwu nie kupiłam i się zemscił/ła na mnie ![]() Teraz nadrabiam zaległości w jedzonku Messuah Trzymam za Ciebie kciuki. Musi być dobrze !!! Co do wózka to my chcemy bugaboo cameleon, przede wszystkim ze względu na wagę http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ec Chcemy też sprowadzić go z USA, bo ceny w Polsce są zabójcze. Basiula strasznie współczuję Ci nerwów i stresów. Jak tak można się zachowywać to ja nie rozumiem. Tym bardziej ze jesteś w ciąży. Takich to tylko ![]() A byliśmy dziś z TŻ u kardiologa. Z sercem wszystko w porządku. Teraz trzeba jeszcze zbadać, czy przypadkiem nie odnawiają się wrzody żołądka. Idę jeść czereśnie. Znalazłam super warzywniaczek ... troszkę daleko ode mnie, ale cóż będę jeździć samochodem
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja 4 lata temu miałam podobną sytuację, lekarz na usg nie widział bijącego serca ( wcześniej biło). Miałam powtórkę usg następnego dnia. Niesety u mnie to źle się skończyło, ale wiem co przeżywasz ![]() Musisz być dobrej myśli i może ciąża jest faktycznie młodsza tak jak pisały dziewczyny Ja na szczęście nie muszę wybierać wózka bo mam po Zuzi. |
|
|
|
|
#4239 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Chciałam się wyżalić mamie napisałam smsa a ta tylko nieprzejmuj sie a kolejne smsy tylko o tym ze chyba ktos jej w pracy torebke przeszukal no naprawde ma problem nawet nic nie znikneło....
nic sie wiecej nie dowie i tyle ode mnie ![]() poczekam do poniedzialku postaram sie na spokojnie i zobacze co bedzie w razie negatywnej sytuacji tydzien poswiece jeszcze na innych lekarzy aby potwierdzic troche sie naczytalam na necie ze lepiej usuwac jajo puste farmakologicznie a nie przez lyzeczkowanie bo moga byc zrosty itp. gin do mnie mowil ze w szpitalu tylko praktykuja lyzeczkowanie, ciekawe czy gdzies mozna tylko farmakologicznie malutka mam nadzieje.... Edytowane przez Messuah Czas edycji: 2011-06-01 o 20:14 |
|
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale spójrz ja po pół roku zaszłam w ciąże i już mi leci 23 tydz nie zawsze można się nastawiać pesymistycznie. Fakt że łyżeczkowanie to brałam też za ostateczność ale u mnie nie było wyboru Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-01 o 20:48 |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie parę dni,a tyle naprodukowałyście,że chyba poddam się z nadrobineim... co do tytułu drugiej części to może po prostu mamusie listopad/grudzień 2011 część II ?????? choć pewnei wybrałyście już jakiś wierszyk Messuah myślami jestem z Tobą,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.ściskam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-01 o 21:13 |
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
no kawał ch**a reszta dziada nie dość, że jak wspomniałam prawie nic nie robi to jeszcze ryja drze. Ale to mamusi i babci wina tak go chowaja pod kloszem bo ma alergie a to miał przepukline i 2 lata niec nie robił a teraz straszną łache zrobi jak wyjdzie coś pomóc dodam, że mieszkamy na wsi więc roboty jest. Najgorzej mnie denerwuje to, że jak ja z Tż coś robimy to nikt tego nie widzi poza teściem ale on głosu w tym domu niema tylko Tż go szanuje a ten ch*j i młodszy brat (9 lat) mają go za nic pyskują jak niewiem dla mnie to nie wyobrażalne żeby tak sie odzywac do rodziców ale mamusia tego nie widzi mimo, że do niej tak samo sie odzywają (teściowa jest nauczycielką). A jak już tamten coś zrobi to ja pitole tydzień będą wspominały. Ostatnio nawet kosiłam trawe kosiarką żyłkową bo Tż musiał teściowi pomagać i niemiał przecież kto bo tamten nie może dźwigać bo by mu k**wa chyba żyłka w dupie pękła bosheeee ile tu sie trzeba nadenerwować. Do rodziców niechce sie narazie przeprowadzac bo niechce zostawić Tż a on narazie ma tu prace. Tż ma jeszcze siostre ona jest spoko nie mieszka z nami ale codziennie jest u nas. Teściwa ujdzie w tłumie ma fazy, że ciul wie o co jej chodzi i sie nie odzywa ale obczaiłam, że to przeważnie ma ze 2 dni jak ma @ heh. Przepraszam, że taką łaciną jechałam ale tak mnie to wszystko denerwuje, że inaczej nie umie tego okazzać. Pozdrowionka mamusie
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Help. WYPADŁ MI ZĄB DOLNA JEDYNKA !!!!
Powiedzcie mi czy to jest refundowane?
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
P.S. swieza fota mojego brzuchola
|
|||
|
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Muffinka chudziutka jesteś!! Czemu Ci przesunięto wizytę????
Cytat:
Może być, wyróżniałby się nasz wątek - jeden bez wierszyka Cytat:
Ale jak Ci wypadł? Miałaś już wcześniej naprawianego czy ułamał Ci się? Skąd jesteś, bo mam szwagra dentystę. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Tigresa dzięki za odpowiedź w sprawie cysty. U mojej koleżanki jeszcze poza tym zarodek jest nisko zagnieżdżony. Dosłownie na granicy Za tydzień ma usg-9 tydzień. Mam stresa. Cytat:
Ja jestem mega zadowolona. Jakbyś chciała kiedyś więcej zdjęć to pytaj, bo w tym wątku po awarii załączniki padły![]() Poczytaj sobie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=405559 https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...81&recenzja=36 |
|||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Seona a no jestem, widac taka moja uroda
teraz i tak jest git, bo jakies 2 tyg temu nic nie bylo. Chociaz sie nie nadzwigam duzo![]() A ta wizyte wykalkulowalam sobie jakos cudem doslownie miedzy egzaminami, zapisalam sie, za kilka dni dzwoni polozna, ze lekarza nie bedzie. Jak bedzie ja mam egzamin, jak wolne mam on nie przyjmuje i tak w kolo, wiec dopiero po sesji moge isc niestety. Byl jeszcze termin przed sesja, ale to troche za wczesnie na polowkowe, wiec juz poczekam, no trudno, wazne, ze male kopie, wiec jestem spokojniejsza. Ale sie pochwale, moje dziecie mialo dzis czkawke, kosmiczne uczucie, hahaha ![]() Dobra, lece lulu, dobranoc mamuski Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-01 o 22:25 |
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
SEONA ja mialam torbiel w pierszej ciazy
ogolnie cysta to nic strasznego. teraz nie mam MUFFINKA ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- MESSUAH BASIULA sle buziaki i mam nadzieje,ze sytuacja sie poprawi
|
#4248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Aha dzień dobry. Moje dziecko wstało o 6. Chyba muszę się zacząć przyzwyczajać do rannego wstawania
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja leczę tą opryszczkę tymi plastrami... są hydrokoloidowe, to nie powinny szkodziĆ, to już chyba gorsza maśĆ Zovirax, prawda? ![]() Dzisiaj zzzimno za oknem a szkoda, bo chciałam dokończyĆ pranie. Odnośnie wózków, ja jeszcze nei wybrałam, ale ten Bebetto i Tako Jumper mi sie podobają ![]() Cieszę się, bo właśnie zaklepuję kwatery na caaaały miesiąc wypoczynku nad morzem ale będę najodowana ![]() Miłego dnia Mamuśki |
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dziś iść do dentysty bo wczoraj TŻ dzwonił i pytał się co i jak. Kurczę znowu niespodziewany wydatek pewnie ok.300zł zapłacę. Ale przecież szczerbata nie będę
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joamic1-ale jak to Ci ząb wypadł??????sam z siebie??????????????????? ? edit: już doczytaąłm co z tym zębem. wspólczuję i oby to tylko 300zł kosztowało.... a u mnie znowu wyniki moczu kiepskie;/ tym razem odczyn jest obojetny i jeszcze mam składniki minerlane-zapewne to z powodu nadal małej ilości wypijanej wody...zmuszam się,ale widać ciągle to mało. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- no i waga wróciła mi sprzed ciąży-to pewnei przez słodycze,których sobie nie odmawiam...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-02 o 08:59 |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam aby się ruszał. Zła jestem jak nie wiem co. jeszcze wczoraj niezapowiedzianą wizytę mamcia nam zrobiła. Przyjechała z Łodzi do Warszawy na kilka dni
|
#4254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
rozumiem Cie... mam identiko sytuacje z bratem mego TŻta oraz jego rodziną ..... postaraj się ich unikac- dla dobra dzidziola i swoich nerwów !
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#4255 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ggora współczuje tych problemów z małym jejciu dlaczego tak musza sie dzieci meczyć ;( . Super że na wizycie było super ![]() Moja córcia zaś ma cos z moczem znowu ją brzuszek zaczyna bolec masakra jakaś. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Basiula nie martw sie teraz troszke pobędziecie sami a potem już zawsze razem. Szkoda tylko że musi was dzielic tyle kilometrów, Ja bym nie dała rady. Musisz być dzielna ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Marejta Ja tez miałam być chrzestną u szwagierki ale zaszłam w ciąze noi niestety jej to powiedziałam że jestem w ciązy i być za chrzestna to raczej nie bardzo moge być (ona wczesniej ten sam manewr nam wywineła) noi wkoncu było tak że wzielismy i ona kogo innego .---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Jestem dzielna Ja to dzis bym szła do innego lekarza. Co do łyżeczkowania to Ja już byłam 2 razy. Teraz jestem w ciazy i jest wszystko OK. Nie martw sie tym łyżeczkowaniem, jak trzeba to trzeba. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie kopnał mnie prąd
(((((((((((((((((((( żelazko chciałam podłączyĆchyba się nic nie stało... włosy na głowie nie sterczą, to było to delikatne pewnie. Do gina chyba nie musze dzwoniĆ
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny podjęłam decyzję że zostanę tą chrzestną, nie jestem zabobonna więc nie będę robić problemów, tym bardziej, ze jedna chrzestna im już odmówiła. Mamy ze sobą super kontakt i nie chce tego popsuć, właśnie oglądam w necie kolczyki bo to dziewczynka i wymyśliłam że na prezent kupie jej jakieś fajne złote kolczyki, muszę się dzisiaj przejechać do jubilera jak na razie zakochałam się w kolekcji z Apartu dziecięcej Acha no i mam jeszcze jeden problem bo muszę załatwić zaświadczenie z kościoła że sie nadaję na chrzestną a u nas biuro parafialne jest czynne łącznie 3h w tygodniu i dzisiaj jest ostatni raz od 16-17 a ja jestem w pracy, nie wiem czy dam rade się urwać wcześniej ale jak nie to moja teściowa stwierdziła, ze pojedziemy po pracy i najwyżej ona będzie dzwonić do księdza, kurczę głupia sytuacja no ale chyba zrozumie, że chrzciny są w sobotę i nie mam innego wyjścia
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Byłam wczoraj u gina,zrobił mi usg pooglądaliśmy Dzidziusia Ale jest fajniutki! Machał rączkam i nóżkami,fikał, koziołki robił,ruchliwy Maluch![]() Ma już ponad 5 cm,wszystkie pomiary wydzły ładnie.Wczoraj był 11 tydz i 4 dzień a usg pokazało, że Maluszek wygląda na 11 tydzień i 6 dzień wiec rośnie jak na drozdzach ![]() Tak to wczoraj wyglądało,lekarz mówi że wygląda na chłopczyka ale żeby się jeszcze nie nastawiać bo nieraz dziewczynki mają na początku dużą łechtaczkę i to wygląda jak mały fifolek Ale ja czuje,że będzie synuś,chociaż tak naprawde to nie ma to dla znaczenia.Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki |
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Te motylki są ładne! i kotki (bo ja kocia mama jestem
)!Moja siostra też jest chrzestną małej dziewczynki i kupiła jej na chrzest wlaśnie kolczyki, ale kupiła z kolekcji normalnej, tylko, że takie mniejsze, będzie miała malutka na długie lata! Kupiła w Yes-ie, takie kwiatki z niebieskim oczkiem w środku i białymi cyrkoniami na płatkach, sliczne! |
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny podjęłam decyzję że zostanę tą chrzestną, nie jestem zabobonna więc nie będę robić problemów, tym bardziej, ze jedna chrzestna im już odmówiła. Mamy ze sobą super kontakt i nie chce tego popsuć, właśnie oglądam w necie kolczyki bo to dziewczynka i wymyśliłam że na prezent kupie jej jakieś fajne złote kolczyki, muszę się dzisiaj przejechać do jubilera jak na razie zakochałam się w kolekcji z Apartu dziecięcej
Acha no i mam jeszcze jeden problem bo muszę załatwić zaświadczenie z kościoła że sie nadaję na chrzestną a u nas biuro parafialne jest czynne łącznie 3h w tygodniu i dzisiaj jest ostatni raz od 16-17 a ja jestem w pracy, nie wiem czy dam rade się urwać wcześniej ale jak nie to moja teściowa stwierdziła, ze pojedziemy po pracy i najwyżej ona będzie dzwonić do księdza, kurczę głupia sytuacja no ale chyba zrozumie, że chrzciny są w sobotę i nie mam innego wyjścia [/QUOTE]Ja w środe dowiedziałam się,że jestem w ciąży a w niedziele byłam chrzestną u brata mojego męża-było już za późno żeby coś zmieniać tak więc byłam chrzestną będąc w ciąży |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

). No i ja biorę cały czas luteinę i w końcu zaczęło się zmniejszać. Tylko trzeba uważać, nie można ćwiczyć, jakiś skrętów ciała itd. żeby nie pękła. 

.Badz dobrej mysli kochana,jestesmy wszystkie z Toba!!