Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-01, 18:17   #3361
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ

jak u góry. przyda³yby siê jakie¶ warzywa, bo nic nie ma i nurtuje mnie dlaczego jesz czekoladê bez cukru? W sensie, wolisz s³odzon± s³odzikiem ni¿ ju¿ tak± prawdziw± czekoladê czy po prostu nie lubisz cukru?
Fuj fuj fuj, nie jem slodzika. Czekolada jest naturalna, bez zadnych spulchniaczy i E, po prostu jest bez cukru. Nie jest w ogole slodka. Jestem bazo dozwyczajona od cukru i nawet duza ilosc owocow mnie zasladza. Dlatego jem taka czekolade. Poza tym mieszkam w ojczyznie i kraju pochodzenia czekolady, wiec mam dostep do bardzo fajnych, roznych czekolad, nieco innego typu niz w Europie. Dzieki diabetykom sa tez sugar free czekolady BEZ dosladzaczy. Po prostu nie sa slodkie. Mi tak smakuje. Kakao tez pije gorzkie. Powyzej 1 kostki czekolady z cukrem jest mi za slodko, wyjatkiem sa nieliczne okazje, gdy mi spada poziom cukru i siegne po cos cukrowego ;-)

Zamieszczalam wczesniej linka do chia w kazdym menu, tu jest jeszcze raz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_hispanica
Jest to typ ziaren, najbardziej chyba zblizony do siemienia lub maku (nie sa to orzeszki), wielkoscia jest jak mak, 'polyskiem' itd przypomina siemie. W smaku przypomina troche swieze orzechy laskowe, troche swiezy kokos, ciezko opisac, poza tym jest to tak drobne, ze smak jest bardzo subtelny. Ja sie zazeram, baaaaardzo mi to smakuje. Lubie tez dodac do omletu, ktory przygotowuje najczesciej wczesniej: na noc zostawiam w lodowce jajko wybeltane z owsianymi mielonymi i z chia. Chia sie troche pod wplywem wilboci slimaczy, jak siemie, ale nie az tak. Powoduje fajne zageszczenie tej mikstury, dzieki czemu nei musze dawac ani tyle owsianych, zeby bylo gesto, ani za duzo masla do smazenia (mam kiepskie patelnie i zeby zadki omlet mi sie nie przykleil i przypalil to musze go utopic w tluszczu , chia rozwiazuje ten problem)

O warzywa ciezko, gdy jem na miescie, bo nie ma tacos mieszanych, albo miesme, abo warzywne, a ja, jak wiadomo, pakuje miecho (bialko) wiec zamawiam miesne. Ale owoce sa, to chyba ok?

Dziekuje za ocene.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 18:24   #3362
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
santos, z chêci± bym siê znalaz³a u Ciebie na wy¿erce.[COLOR=Silver]
Zapraszam na moj taras pod palma, muzyka, sloneczko, jedzonko hehehe, ostatnio tak spedzamy weekendowe wieczory ;-).
A tak serio, mieszkalam w wielu krajach, jeszcze wiecej odwiedzialm. Jak na razie Meksyk jest nr 1 jesli chodzi o jedzenie, bije na glowe wiekszosc. Polska u mnie jedt akurat na szarym koncu, to tu nie porownuje, ale ogolnie WYPAS. Polecam wizyte, bo z rozeznania wychodzi mi, ze wiekszosc Ameryki Lacinskiej jest poblogoslawiona swietnym zarciem. Co tu sie dziwic, wiecie, ze to stad pochodza ziemniaki, pomidory, wanilia, czekolada, , awokado, kukurydza, indyk (to z Am. pln.).........
Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
Powiedzcie mi dziewczyny co oprócz miêsa z kurczaka moge je¶æ na redukcji na obiad, bo przegl±daj±c jad³ospisy ca³y czas widze tylko to miêso... Moze byc jaka¶ zupa na przyk³ad pomidorowa albo ogórkowa?
Moze byc indyk. Na moje, to moze byc kazde mieso. Mpzesz sobie nawet usmazyc krwistego steka, tylko nie jedz do niego frytek ;-). Spokojnie mozesz jesc tluste mieso, tylko nie jedz wtedy do niego duzo wegli (najlepiej wcale) no i nie nadaje sie to na przed/po treningu. Zupa niezbyt, bo bez miesa, chyba, ze ugotujesz gesta zupe z soczewicy (mam kilka przepisow na swoim watku) to wtedy ok. Mozesz tez zrobic sobie placek lotarynski z jajami i tunczykiem, albo wegetarianski (tez mam przepis na watku). Ryba tez moze byc.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-01, 18:24   #3363
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

karola11,
Kobieto, czytaj ca³o¶æ.
Nie zauwa¿y³a¶ do³u? Có¿.
To s± oceny jad³ospisów a nie konkurs kto je wiêcej, kto je mniej.
Je¶li nie potrzebujesz konstruktywnej krytyki to o ni± nie pro¶ i chyba nie jestem pierwsz± osob±, której ocena Ci nie podpasowa³a, nie?
Jedz jak sobie chcesz, naprawdê nikt tu siê o Ciebie nie bêdzie troszczy³.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 18:27   #3364
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Fuj fuj fuj, nie jem slodzika. Czekolada jest naturalna, bez zadnych spulchniaczy i E, po prostu jest bez cukru. Nie jest w ogole slodka. Jestem bazo dozwyczajona od cukru i nawet duza ilosc owocow mnie zasladza. Dlatego jem taka czekolade. Poza tym mieszkam w ojczyznie i kraju pochodzenia czekolady, wiec mam dostep do bardzo fajnych, roznych czekolad, nieco innego typu niz w Europie. Dzieki diabetykom sa tez sugar free czekolady BEZ dosladzaczy. Po prostu nie sa slodkie. Mi tak smakuje. Kakao tez pije gorzkie. Powyzej 1 kostki czekolady z cukrem jest mi za slodko, wyjatkiem sa nieliczne okazje, gdy mi spada poziom cukru i siegne po cos cukrowego ;-)

Zamieszczalam wczesniej linka do chia w kazdym menu, tu jest jeszcze raz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_hispanica
Jest to typ ziaren, najbardziej chyba zblizony do siemienia lub maku (nie sa to orzeszki), wielkoscia jest jak mak, 'polyskiem' itd przypomina siemie. W smaku przypomina troche swieze orzechy laskowe, troche swiezy kokos, ciezko opisac, poza tym jest to tak drobne, ze smak jest bardzo subtelny. Ja sie zazeram, baaaaardzo mi to smakuje. Lubie tez dodac do omletu, ktory przygotowuje najczesciej wczesniej: na noc zostawiam w lodowce jajko wybeltane z owsianymi mielonymi i z chia. Chia sie troche pod wplywem wilboci slimaczy, jak siemie, ale nie az tak. Powoduje fajne zageszczenie tej mikstury, dzieki czemu nei musze dawac ani tyle owsianych, zeby bylo gesto, ani za duzo masla do smazenia (mam kiepskie patelnie i zeby zadki omlet mi sie nie przykleil i przypalil to musze go utopic w tluszczu , chia rozwiazuje ten problem)

O warzywa ciezko, gdy jem na miescie, bo nie ma tacos mieszanych, albo miesme, abo warzywne, a ja, jak wiadomo, pakuje miecho (bialko) wiec zamawiam miesne. Ale owoce sa, to chyba ok?

Dziekuje za ocene.
Rozumiem! za ka¿dym razem ja widzia³am t± bezcukrow± czekoladê to przed oczami stawa³a mi taka s³odzona s³odzikiem dla cukrzyków, czy innym paskudztwem i zastanawia³am siê, jak mo¿na woleæ tak±. A tak w ogóle, to musi byæ ciekawy smak, chyba nigdy nie widzia³am czekolady zupe³nie bez cukru. super. i dziêki za wyja¶nienie a propo chia. tak, owoce s± mega zdrowe i w ogóle, ale czasem jaka¶ surówka te¿ by siê przyda³a, no ale jak nie ma mo¿liwo¶ci, to niech bêdzie.
Stary 2011-06-01, 18:27   #3365
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez TrueLook Poka¿ wiadomo¶æ
P /bezmiêsne/

¦niadanie: p³atki na mleku - 8-10 ³y¿ek kukurydzianych w miodzie i cheeriosów; truskawki; pasek czekolady mlecznej
2 ¦niadanie /w biegu i na szybko/: DanMleko czekoladowe 330g, truskawki, jab³ko
Obiad: zupa pomidorowa zabielana z makaronem, porcja jak dla taty /jem to co jest w domu ;]/
deser: ¶wie¿utka oponka z lukrem i czekolad±
Kolacja: 3 kromki razowca, wszystkie z mas³em:
- z sa³at±&serem ¿ó³tym&ogórkiem&pomidorem &cebul±
- szynk± sojow±&ogórkiem&papryk± czerwon±
- pasztetem sojowym pomidorowym&pomidorem

Brak podwieczorku, bo miêdzy obiadem a kolacj± s± 2.5 h przerwy. A NNKT niestety brak.
Generalnie jedna wielka klapa i porazka na calej linii. Po pierwsze MALO. Po drugie zero BIALKA. Ok, nie jesz miesa, w takim razie, zwlaszcza na P, musisz jesc duuzoooooooooo produktow niemiesnych dostarczajacych go. A u ciebie nie widze ani jednego ziarenka soczewicy, fasoli. Nawet na jajko sie nie skusilas. Mowiac krotko: bardzo zle.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-01, 18:31   #3366
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Generalnie jedna wielka klapa i porazka na calej linii. Po pierwsze MALO. Po drugie zero BIALKA. Ok, nie jesz miesa, w takim razie, zwlaszcza na P, musisz jesc duuzoooooooooo produktow niemiesnych dostarczajacych go. A u ciebie nie widze ani jednego ziarenka soczewicy, fasoli. Nawet na jajko sie nie skusilas. Mowiac krotko: bardzo zle.
A twarogi s± dobrym ¼ród³em bia³ka lub paprykarze szczeciñskie? chodzi mi o takie produkty na kanapki.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 18:33   #3367
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
A co mi tam, wklejê.

p

¶: owsiana z truskawkami, bananem, brzoskwini±, kakao, s³onecznikiem.

lód topic czy jak mu tam pomarañczowy, toffife - od wychowawczyni na dzieñ dziecka

II¶: a) danio waniliowy z truskawkami i rodzynkami; sok kubusiowy
b) bu³a otrêbuska grubo z mase³kiem, wêdzon± szyn±, ogórkiem ma³osolnym-lekko kiszonym

Ob: 2 du¿e go³±bki, ziemniaki z koperkiem, ogrom sosu pomidorowego

P: wie¶niak z truskawkami (nigdy siê nie znudzi..), czekolad± mleczn±; ma³e jab³ko; garstka pistacji; cukierek twix -nie mog³am siê zdecydowaæ na co mam ochotê

K: bêdzie pewnie jaka¶ duu¿a bu³a z mas³em, serem, szynk±, warzywami jakimi¶; do tego pewnie orzechy. (albo omlecik.. jaki¶ mega wypasiony, nie wiem dopiero na zakupy jadê.)

ejj czy ja nie jem za du¿o.. s³odyczy?
Nie wydaje misie szokujaco duzo, ale napewno byloby lepiej jakbys zamienila te slodycze na tluszcz z bialkiem i weglami zlozonymi. Nie chce pisac: tak, jesz za duzo, bo masz sporo cukrow, ale duzo z owocow wiec to ok. Ja bym proponowala do tych bul z szynka dorzucac jeszcze jakis tlusty ser camembert i jajko na twardo. A na sniadanie zamiast tej owsianki usmaz placka owsianego ze slonecznikiem na masle, zjedz razem z nim tego wiesniaka i owoce. Mozesz do niego dodac kakao to bedzie czekoladowy. Albo dodaj starta czekolade, to sie rozpusci i bedzie git.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
A twarogi s± dobrym ¼ród³em bia³ka lub paprykarze szczeciñskie? chodzi mi o takie produkty na kanapki.
Twarogi tak byle nei jakies dziwolagi w stylu 0%. nie wiem, co to jest paprykarz szczecinski.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-01, 18:43   #3368
monix07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
GG do monix07

Jak moje dzisiejsze R? prosze o ocenê
¶niadanie: p³atki owsiane na mleku+ kiwi+ kawa³ek jab³ka+ twaro¿ku trochê+ ³y¿eczka kakaa i zielona herbata bez cukru
II ¶niadanie: ciemny chleb 3 kromki, szynka drobiowa, salata, ogórek, zielone jab³ko, jeden cukierek zozol
obiad: chuda szynka w jakim¶ lekkim sosie( nie wiem dok³adnie mama robi³a) z br±zowym ry¿em, truskawki i kiwi
podwieczorek: wie¶niak z orzechami laskowymi
rzodkiewka i marchewka
kolacja: jaka¶ rybka wêdzona, papryka czerwona

' i chcia³abym powróciæ do tych czasów ,

kiedy jedynym makija¿em by³a pomadka mamy ,
u¶miech by³ zawsze szczery i istnia³a wiara w to ,
¿e mi³o¶æ istnieje '
monix07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:02   #3369
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Nie wydaje misie szokujaco duzo, ale napewno byloby lepiej jakbys zamienila te slodycze na tluszcz z bialkiem i weglami zlozonymi. Nie chce pisac: tak, jesz za duzo, bo masz sporo cukrow, ale duzo z owocow wiec to ok. Ja bym proponowala do tych bul z szynka dorzucac jeszcze jakis tlusty ser camembert i jajko na twardo. A na sniadanie zamiast tej owsianki usmaz placka owsianego ze slonecznikiem na masle, zjedz razem z nim tego wiesniaka i owoce. Mozesz do niego dodac kakao to bedzie czekoladowy. Albo dodaj starta czekolade, to sie rozpusci i bedzie git.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Twarogi tak byle nei jakies dziwolagi w stylu 0%. nie wiem, co to jest paprykarz szczecinski.
Paprykarz szczeciñski – sprzedawane w puszkach konserwowych zmielone miêso rybie (zwykle stanowi 40% paprykarza) z ry¿em, cebul±, koncentratem pomidorowym, w oleju ro¶linnym, z dodatkiem ró¿nych przypraw i soli.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:37   #3370
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Moja kolejna R

- 2 kromki razowca z bieluchem, pó³ makreli wêdzonej, du¿y pomidor

-trochê czere¶ni

- kilka nerkowców (zorientowa³am siê ¿e to sma¿one i solone!), jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, pó³ czerwonej papryki

- risotto z fasolk± szparagow±, kalafior w jajku i otrêbach lekko podsma¿ony, surówka z marchewki z jogo.nat, roladka z piekarnika z po³owy z piersi z kurczaka, szparagów i szynki parmeñskiej z oliw± i przyprawami (zjad³am pe³ny obiad bo mam @ i nie chcê siê bardzo os³abiaæ)

insanity

-bêdzie albo roladka z obiadu albo wie¶niak z warzywami i kromk± razowca (muszê je¶æ choæ trochê wêgli na kolacjê bo g³ód wybudza mnie w nocy i nie mogê zasn±æ!)

oceni kto¶
Stary 2011-06-01, 19:55   #3371
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Paprykarz szczeciñski – sprzedawane w puszkach konserwowych zmielone miêso rybie (zwykle stanowi 40% paprykarza) z ry¿em, cebul±, koncentratem pomidorowym, w oleju ro¶linnym, z dodatkiem ró¿nych przypraw i soli.
Brzmi fuj fuj, po co chcesz jesc takie swinstwo? Lepiej kup tunczyka w pusCe albo inna rybe.

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Moja kolejna R

- 2 kromki razowca z bieluchem, pó³ makreli wêdzonej, du¿y pomidor

-trochê czere¶ni

- kilka nerkowców (zorientowa³am siê ¿e to sma¿one i solone!), jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, pó³ czerwonej papryki

- risotto z fasolk± szparagow±, kalafior w jajku i otrêbach lekko podsma¿ony, surówka z marchewki z jogo.nat, roladka z piekarnika z po³owy z piersi z kurczaka, szparagów i szynki parmeñskiej z oliw± i przyprawami (zjad³am pe³ny obiad bo mam @ i nie chcê siê bardzo os³abiaæ)

insanity

-bêdzie albo roladka z obiadu albo wie¶niak z warzywami i kromk± razowca (muszê je¶æ choæ trochê wêgli na kolacjê bo g³ód wybudza mnie w nocy i nie mogê zasn±æ!)

oceni kto¶
Hm. Po treningu nei jedz wiesniaka. Zjedz na kolacje tunczyka z razowcem.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-01, 19:59   #3372
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
Hm. Po treningu nei jedz wiesniaka. Zjedz na kolacje tunczyka z razowcem.
Dlaczego nie wie¶niaka? Ogólnie bardzo czêsto jad³am w³a¶nie po treningu wydawa³ mi siê najlepszy
Stary 2011-06-01, 20:03   #3373
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Dlaczego nie wie¶niaka? Ogólnie bardzo czêsto jad³am w³a¶nie po treningu wydawa³ mi siê najlepszy
Kolejna sie nie pifatygowala przeczytac podiweszonych watkow

Wiesniak, twarog itd zawieraja bialko, owszem, pelnowartosciowe, ale DLUGOprzysajanle. Nie nadaja sie w ogole na posilki okolotreningowe.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-01, 20:09   #3374
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

[QUOTE=pozytywna-wariatka;27248411]nie metabolizm tylko przemianê materii, suszone owoce nie s± w stanie przyspieszyæ Ci metabolizmu. ok,moze zle napisalam fakt przyspieszaja przemiane materii a co za tym idzie dobrze sie czuje dzieki temu
w³a¶ciwie po co wklejasz jad³ospisy, skoro wiesz lepiej i nie potrzebujesz rad? wklejam z ciekawosci,jestem ciekawa jakie jest wasze podejscie i czesto jestem zaskoczona reakcja.A dlaczego?Bo,ze tak powiem niektore moje dania sa "krytykowane" a u innych podobne "chwalone"
i czemu wybra³a¶ to danio zamiast mas³a orzechowego?dlatego,ze masla nie mam,ale gdybym miala to i tak wybralabym danio.Dlaczego?No coz,mniej kalorii,mniej tluszczu,mniej weglowodanow.
i dlaczego unikasz wêglowodanów do obiadu ale jesz na drugie ¶niadanie tylko wêglowodany?unikam do obiadu kasz/makaronu/ryzu(czasami wleci jaglanka) dlatego,ze widze,ze moj organizm nie lubi ich do obiadu.A na drugie sniadanie jak widziesz jadam owoce-moze to i sa weglowodany,ale smakuja mi,syca,sa zdrowe i dzialaja pozytywnie na przemiane materii,przynajmniej w moim przypadku[/QUOTE]

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
karola11,
Kobieto, czytaj ca³o¶æ.
Nie zauwa¿y³a¶ do³u? Có¿.
To s± oceny jad³ospisów a nie konkurs kto je wiêcej, kto je mniej.
Je¶li nie potrzebujesz konstruktywnej krytyki to o ni± nie pro¶ i chyba nie jestem pierwsz± osob±, której ocena Ci nie podpasowa³a, nie?
Jedz jak sobie chcesz, naprawdê nikt tu siê o Ciebie nie bêdzie troszczy³.
Wiem o tym,ale piszac o tym,ze kto inny je wiecej,mam na mysli to,ze krytykowane jest w moim przypadku np. to,ze zdaniem niektorych tutaj "za malo jem na obiad".Moim zdaniem wcale nie malo,bo najadam sie tym i uwazam,ze warzywa sa zdrowe i dobre na R.No bo sa chyba no nie? Tak, jestes druga osoba, ktorej ocena mi niepodpasowala. Nie zalezy mi na tym,aby ktos sie o mnie troszczyl bo potrafie zadbac sama o siebie.Ale irytuje mnie to,kiedy ktos nie potrafi uzasadnic wypowiedzi dlaczego wg. niego jakis posilek u mnie to malo.Nie potrafie zjesc wiecej.A bardziej chodzi mi o ocene jakosci a nie ilosci. A jakosc jedzenia,jezli chodzi o warzywa jest chyba jak najbardziej pozytywna,czy moze znowu sie myle?
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:15   #3375
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
Kolejna sie nie pifatygowala przeczytac podiweszonych watkow

Wiesniak, twarog itd zawieraja bialko, owszem, pelnowartosciowe, ale DLUGOprzysajanle. Nie nadaja sie w ogole na posilki okolotreningowe.
Czyta³am, czyta³am ale dawno i czê¶æ wiedzy ulecia³a Obiecuje w najbli¿szym czasie przeczytaæ jeszcze raz

to mo¿e i zjem tuñczyka choæ uwa¿am ¿e specjalnie smaczny to on nie jest..
Stary 2011-06-01, 20:24   #3376
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

[QUOTE=karola11;27252275]
Cytat:
nie metabolizm tylko przemianê materii, suszone owoce nie s± w stanie przyspieszyæ Ci metabolizmu. ok,moze zle napisalam fakt przyspieszaja przemiane materii a co za tym idzie dobrze sie czuje dzieki temu
w³a¶ciwie po co wklejasz jad³ospisy, skoro wiesz lepiej i nie potrzebujesz rad? wklejam z ciekawosci,jestem ciekawa jakie jest wasze podejscie i czesto jestem zaskoczona reakcja.A dlaczego?Bo,ze tak powiem niektore moje dania sa "krytykowane" a u innych podobne "chwalone"
i czemu wybra³a¶ to danio zamiast mas³a orzechowego?dlatego,ze masla nie mam,ale gdybym miala to i tak wybralabym danio.Dlaczego?No coz,mniej kalorii,mniej tluszczu,mniej weglowodanow.
i dlaczego unikasz wêglowodanów do obiadu ale jesz na drugie ¶niadanie tylko wêglowodany?unikam do obiadu kasz/makaronu/ryzu(czasami wleci jaglanka) dlatego,ze widze,ze moj organizm nie lubi ich do obiadu.A na drugie sniadanie jak widziesz jadam owoce-moze to i sa weglowodany,ale smakuja mi,syca,sa zdrowe i dzialaja pozytywnie na przemiane materii,przynajmniej w moim przypadku[/QUOTE]

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Wiem o tym,ale piszac o tym,ze kto inny je wiecej,mam na mysli to,ze krytykowane jest w moim przypadku np. to,ze zdaniem niektorych tutaj "za malo jem na obiad".Moim zdaniem wcale nie malo,bo najadam sie tym i uwazam,ze warzywa sa zdrowe i dobre na R.No bo sa chyba no nie? Tak, jestes druga osoba, ktorej ocena mi niepodpasowala. Nie zalezy mi na tym,aby ktos sie o mnie troszczyl bo potrafie zadbac sama o siebie.Ale irytuje mnie to,kiedy ktos nie potrafi uzasadnic wypowiedzi dlaczego wg. niego jakis posilek u mnie to malo.Nie potrafie zjesc wiecej.A bardziej chodzi mi o ocene jakosci a nie ilosci. A jakosc jedzenia,jezli chodzi o warzywa jest chyba jak najbardziej pozytywna,czy moze znowu sie myle?
okey, pamiêtaj, ¿e - je¶li chcesz - ¿e mas³o orzechowe ma mniej wêglowodanów ni¿ danio, mo¿e i ma wiêcej kalorii i t³uszczu, ale s± to nnkt, których nie warto sobie odmawiaæ - zreszt±, ¿adnych t³uszczy nie warto - i na pewno jest sto razy zdrowsze. wiêc je¶li bêdziesz mia³a a chcesz, ¿eby Twoja erka by³a zdrowa i pe³nowarto¶ciowa, wybierz je. Takie serki to studnia bez dnia wêglowodanów prostych i mnóstwa ulepszaczy. Ja te¿ nie jem du¿o, ale staram siê w ka¿dy posi³ek upchn±æ trochê pe³nowarto¶ciowego bia³ka, poniewa¿ jest wa¿niejsze ni¿ warzywa, które jedynie zapychaj±, i które choæ ma³o kaloryczne i bogate w witaminy zawieraj± ma³o sk³adników od¿ywczych. Zbyt du¿o owoców = zbyt du¿o cukrów prostych =wolna redukcja, st±d taki opór, owoce je siê jako dodatek. A je¶li Ci pomagaj± jedz suszone i zwyk³e owoce rano, na pierwsze lub drugie ¶niadanie, efekt bêdzie taki sam, a redukcja skuteczniejsza. Je¶li nie lubisz wêglowodanów do obiadu, to postaraj siê chocia¿ zje¶æ czasem owsiankê albo kromkê pe³noziarnistego chleba, ¿eby dostarczyæ sobie tych z³o¿onych.I to jest ta ocena jako¶ci - jesz ma³o warto¶ciowo i do tego ma³o. Ju¿ lepiej je¶æ ma³o ale warto¶ciowo. Owoce i warzywa to DODATEK na erce, nie baza. I na pewno nikt nigdy nie pochwali³ jednego jajka na obiad.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-01 o 20:30
Stary 2011-06-01, 20:29   #3377
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Moim zdaniem jad³ospis bardzo ³adny. MI siê podoba A tak poza tym du¿o Ci zosta³o do przytycia ? I jest u Ciebie o wiele lepiej bo z tego co pamiêtam 3 miesi±ce temu Twoje jad³ospisy by³ bardzo skromne a te¿ by³a¶ na P.
wszystkie dod. by³y ¶wie¿e a tej czekolady da³am 2 kostki. a bu³ka to jaka¶ tam z otrêbami na wierzchu -kupujê bo tania no i smakuje jak grahamka

do przytycia pfff jakie¶ 6-7 kg. ajajaj wtedy to mia³am z g³ow± to nie by³ zamiar przytycia, ale jaki¶ nieteges.

Cytat:
hmm.. my¶la³am, ¿e jest wystarczaj±co du¿o ¿arcia.
spokoko kusz±ce propozycje, ale jak ja wstajê o 6 i mam za chwilê autobus do szko³y to za chiny ludowe nie usma¿ê sobie placka to samo mam z jajami, do szko³y ciê¿ko by by³o je zabraæ, ludzie by uciekali.. ale serio. mam apetyt na takie jajo w bu³ce z majonezem spróbujê. mo¿e siê uda, o ile moi koledzy w szkole ode mnie na przerwie nie uciekn±.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:35   #3378
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

Utrzymanie?

-p³atki owsiane
(2³y¿ki) + jêczmienne(2³y¿ki) + otrêby pszenne(³ycha), z kiwi (2sztuki), wiórkami kokosowymi, suszonymi daktylami i po³ówk± wiejskiego serka; kawa z mlekiem

- kilka wafli ry¿owych z siemieniem lnianym i wiesio³kiem, parê ³y¿eczek naturalnego jogurtu
tu gdzie¶ jednodniowy marchewkowy i kawa z mlekiem

- warzywa na patelniê (ziemniaki, kukurydza, papryka, fasolka, cukinia, cebulka) + kefir 400ml

-jab³ko, kawa z mlekiem, kilka wafli ry¿owych
(nieszczêsne, ale bardzo je lubiê)

-pó³ wiejskiego (który zosta³ ze ¶niadania) z wkrojonym ca³ym jajem, wielkim pomidorem i ogórkiem kiszonym oraz zio³ami.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-06-01 o 20:39
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:38   #3379
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

przed-sesyjna Redukcja

1. ¶niadanie: fili¿anka mocnej kawy z mlekiem 3,2%. du¿a grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i kie³kami. 1/2 z mas³em, past± z jajka i tuñczyka, ogórek kiszony.

2. pod¿erka na wyk³adzie : migda³y i du¿y jogurt naturalny.

1.5 godz tañcowania

3. pod¿erka na dalszych zajêciach: ciemna bu³ka z ziarnami dyni z mas³em, sa³at±, ob³o¿ona szynk± i plastrem pomidora. sok marchwiowy jednodniowy.

4. obiad: kurczak w zio³ach - pieczony. do tego sa³atka z mix sa³at, pomidora, ogórków, oliwek, groszku etc.

kolacji pewnie nie bêdzie bo ten obiad to bêdzie pó¼no, ko³o 19.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:56   #3380
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
przed-sesyjna Redukcja

1. ¶niadanie: fili¿anka mocnej kawy z mlekiem 3,2%. du¿a grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i kie³kami. 1/2 z mas³em, past± z jajka i tuñczyka, ogórek kiszony.

2. pod¿erka na wyk³adzie : migda³y i du¿y jogurt naturalny.

1.5 godz tañcowania

3. pod¿erka na dalszych zajêciach: ciemna bu³ka z ziarnami dyni z mas³em, sa³at±, ob³o¿ona szynk± i plastrem pomidora. sok marchwiowy jednodniowy.

4. obiad: kurczak w zio³ach - pieczony. do tego sa³atka z mix sa³at, pomidora, ogórków, oliwek, groszku etc.

kolacji pewnie nie bêdzie bo ten obiad to bêdzie pó¼no, ko³o 19.
bardzo ³adny jad³ospis jedynie jogurt naturalny zmieni³abym na serek wiejski/homo, bo w I. czê¶ci dnia nie masz zbyt du¿o bia³ka.
kolacjê bia³kow± mo¿esz zje¶æ nawet na chwilê przed snem, tak¿e je¶li idziesz pó¼no spaæ to jednak lepiej j± zjedz :P
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 23:08   #3381
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

[QUOTE=pozytywna-wariatka;27252724]
Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ

okey, pamiêtaj, ¿e - je¶li chcesz - ¿e mas³o orzechowe ma mniej wêglowodanów ni¿ danio, mo¿e i ma wiêcej kalorii i t³uszczu, ale s± to nnkt, których nie warto sobie odmawiaæ - zreszt±, ¿adnych t³uszczy nie warto - i na pewno jest sto razy zdrowsze. wiêc je¶li bêdziesz mia³a a chcesz, ¿eby Twoja erka by³a zdrowa i pe³nowarto¶ciowa, wybierz je. Takie serki to studnia bez dnia wêglowodanów prostych i mnóstwa ulepszaczy. Ja te¿ nie jem du¿o, ale staram siê w ka¿dy posi³ek upchn±æ trochê pe³nowarto¶ciowego bia³ka, poniewa¿ jest wa¿niejsze ni¿ warzywa, które jedynie zapychaj±, i które choæ ma³o kaloryczne i bogate w witaminy zawieraj± ma³o sk³adników od¿ywczych. Zbyt du¿o owoców = zbyt du¿o cukrów prostych =wolna redukcja, st±d taki opór, owoce je siê jako dodatek. A je¶li Ci pomagaj± jedz suszone i zwyk³e owoce rano, na pierwsze lub drugie ¶niadanie, efekt bêdzie taki sam, a redukcja skuteczniejsza. Je¶li nie lubisz wêglowodanów do obiadu, to postaraj siê chocia¿ zje¶æ czasem owsiankê albo kromkê pe³noziarnistego chleba, ¿eby dostarczyæ sobie tych z³o¿onych.I to jest ta ocena jako¶ci - jesz ma³o warto¶ciowo i do tego ma³o. Ju¿ lepiej je¶æ ma³o ale warto¶ciowo. Owoce i warzywa to DODATEK na erce, nie baza. I na pewno nikt nigdy nie pochwali³ jednego jajka na obiad.
Tak,jak pisalam,zadko jadam te danio,ale czasem jak najdzie ochota to sobie nie odmowie,wole zjesc taki serek niz cos slodkiego Co do masla orzechowego-ok,przyjelam do wiadomosci i na jutrzejszych zakupach wpadnie do koszyka Jesli chodzi o weglowodany,to owsianka jest u mnie podstawa sniadania,wiadomo,ze czasami jest cos innego dla odmiany. Jedno jajko do obiadu bylo dodatkiem do salatki
Zeby nie "zasmiecac" watku wkleje dzisiejsze R

I: owsianka z platkami "zdrowy blonnik",wiesniak,rodzynk i,migdaly
II:garsc orzechow nerkowca,troche rodzynek,slonecznik
III: zupa wiosenna hortex,salatka z :kukurydzy,groszku,ciecio rki,cukini,pieczarek podsmazonych na oliwie z oliwek,2 platerki szynki drobiowej
IV:zmiksowane truskawki,kiwi,kefir,miod ,homo
V:2 jaja gotowane z musztarda

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-06-01 o 23:09
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 00:37   #3382
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

hmm.. my¶la³am, ¿e jest wystarczaj±co du¿o ¿arcia.
spokoko kusz±ce propozycje, ale jak ja wstajê o 6 i mam za chwilê autobus do szko³y to za chiny ludowe nie usma¿ê sobie placka to samo mam z jajami, do szko³y ciê¿ko by by³o je zabraæ, ludzie by uciekali.. ale serio. mam apetyt na takie jajo w bu³ce z majonezem spróbujê. mo¿e siê uda, o ile moi koledzy w szkole ode mnie na przerwie nie uciekn±.
1. Sciemniasz i szukasz wymowki. Ja wstaje o 5.30 i jakos zdaze sobie usmazyc placki. Wrzuc do lodowki w pudelku na noc rozbeltane jajko z platkami owsianymi, a rano tylko na patelnie. Trwa to mniej niz 10 minut wiec nie przesadzaj.
2. Jajo w bulce nie rozumiem, czemu ma zaraz jakos niemilosiernie smierdziec. Bez przesady. Ja czesto nosilam kanapki z jajkiem i jakos nikt nie uciekal ani nikt nie zatykal nosa. Prosze cie, skoncz z tymi wymowkami

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:

Piszesz takie bzdury, ze az mnie glowa boli jak to czytam
1. To sie zdecyduj, czy sa malo wartosciowe, czy zawieraja witaminy, co?

2. Zalezy od osoby. Nie wciskaj komus tony tluszczu zamiast owocow i warzyw, bo TY tak jesz i chudniesz/tyjesz czy co tam se chcesz. Jesli dana osoba je na co dzien owoce i warzywa, to namawianie jej do DRASTYCZNEJ zmiany mija sie z celem. Po pierwsze zwolni metabolizm na R, po drugie zwiekszy prawdopodobienstwo jojo po powrocie na U.

Wracajac do tych "zbednych warzyw". Pomijam juz witaminy, bo raczylas zauwazyc, ze warzywa je posiadaja. A kojarzysz moze takie cos, jak MAKROelementy? Zelazo, magnez etc etc zawieraja sie w warzywach. Do tego zawiera sie w nich pelno produktow niezbednych do funkcjonowania organizmu w sensie fizycznym, na przyklad blonnik. Gud for ju, jesli nie masz problemu, ale wiele osob moze jedzac samo bialko+tluszcz miec mega zaparcia. Nie kazdy jest taki jak ty wiec feruj wyroki ostrozniej.

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-06-02 o 00:52
Stary 2011-06-02, 05:04   #3383
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Ciocia Santos jedzie z dziesiejszym U

Sniadanie:
Owsianka na mleku bezlaktozowym
-5 lyzek owsianych
-2 lyzki slonecznika
-1 lyzka chia
- ca. 130g wtarogu tlustego

1/2 banana, 1/2 mango, duzy kubek jezyn
kawa niedobra

kawa ze smietanka (tez niedobra. ale zasypiam dzis)

Lunch (foto)

-3 lyzki kurczaka w sosie smietanowo-szpinakowym
-4 lyzki pasty fasolowej + 2 a la nachos (zawsze to wtykaja w te fasole)
-duzy klopsik wolowy z kawalkiem gotowanego jaja w srodku
- 2 placki ziemniaczane (jak nasze placki ziemniaczane, dokladnie, tylko male, okragle i grube)
-2 nieduze tortille kukurydziane

kawa cappuchino i 1 duza galka lodow karmelowych (tak spadlo cisnienie, ze bez cukru nie pojade dzis)

Przed treningiem:
2 wafle kukurydziano-sezamowe (o, takie)
garsc zurawin
odzywka bialkowa

35 min silowego i 1h a la zumby (lajtowy fitness-tance)

Po treningu/Kolacja:

mieso z palki + troche z gory uda z kurczaka z rozna
wafle kukurydziane (ca. 100 kcal)

mala garsc orzechow mix peacan/migdal/nerkowce

Prosze o ocene. Dzis bez duzej ilosci orzechow, bo cos wzdeta chadzam i badam, czy to nie od nich.

PS. Walnelo mi sie cos z kolorami czcionek i dziala tylko czarny i oczo✂✂✂ny niebieski
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 01062011.jpg (124,4 KB, 54 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 06:10   #3384
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

moje U choæ wychodzi na to ¿e P dlatego proszê o pomoc

¶: 2 kromki zwyk³ego chleba (po razowcu mnie wzdyma), z twaro¿kiem, kie³baska z szynki wiedeñska na ciep³o, pomidor, ogórki, sa³ata, rzodkiewki, keczup
2¶: sucha bu³ka z ziarnami (70g) kefir chyba 400g (wiem ¿e tu ¶rednio ale nie jad³am takiego zestawienia od lat a w taki gor±c mia³am ochote)
o: spageti boloñskie z miesem z szynki porcja my¶le ¿e ilo¶ciowo normalna
k:wie¶niak i sa³atka (lodowa, rzodkiewka, plasterek sera okazjonalnie bo na codzien nie jem ¿ó³tego, szczypior, skropione oliw± z oliwek)

wcze¶niej na takim ¿arciu bym chud³a ale od jakiego¶ czasu waga codziennie wzrasta nie mam problemów kibelkowych, nie jestem przed @. æwicze mniej ale jak æwiczy³am wiecej to i jadlam wiecej. wiekszo¶æ dnia jestem w ruchu. wymiary raczej bez zmian oprócz brzucha, zawsze p³aski teraz jaki¶ wydêty, wszystkie letnie spodnie w pasie s± ciasnawe a niedawno troche schud³am i by³y ju¿ dobre, zjem troche a czuje sie przejedzona i ci±gle mi ciê¿ko na ¿o³±dku nawet po sa³atce. jad³ospis jest przyk³adowy przewa¿nie jest w nim wiecej wêdliny i jaj czyli bia³ka.
wstawiam jadospis bo moja waga dosz³a do takiej warto¶ci ¿e psyhika ju¿ tego niewytrzymuje pewnie wiecie o co chodzi. mo¿e znaczenie ma to ¿e po 2 miesi±cach przerwy wróci³am do pigu³ek choæ wcze¶niej nie wp³ywa³y na moj± wage. a mo¿e ja poprostu du¿o jem i tego nie widze
Stary 2011-06-02, 08:35   #3385
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
1. Sciemniasz i szukasz wymowki. Ja wstaje o 5.30 i jakos zdaze sobie usmazyc placki. Wrzuc do lodowki w pudelku na noc rozbeltane jajko z platkami owsianymi, a rano tylko na patelnie. Trwa to mniej niz 10 minut wiec nie przesadzaj.
2. Jajo w bulce nie rozumiem, czemu ma zaraz jakos niemilosiernie smierdziec. Bez przesady. Ja czesto nosilam kanapki z jajkiem i jakos nikt nie uciekal ani nikt nie zatykal nosa. Prosze cie, skoncz z tymi wymowkami

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Piszesz takie bzdury, ze az mnie glowa boli jak to czytam
1. To sie zdecyduj, czy sa malo wartosciowe, czy zawieraja witaminy, co?

2. Zalezy od osoby. Nie wciskaj komus tony tluszczu zamiast owocow i warzyw, bo TY tak jesz i chudniesz/tyjesz czy co tam se chcesz. Jesli dana osoba je na co dzien owoce i warzywa, to namawianie jej do DRASTYCZNEJ zmiany mija sie z celem. Po pierwsze zwolni metabolizm na R, po drugie zwiekszy prawdopodobienstwo jojo po powrocie na U.

Wracajac do tych "zbednych warzyw". Pomijam juz witaminy, bo raczylas zauwazyc, ze warzywa je posiadaja. A kojarzysz moze takie cos, jak MAKROelementy? Zelazo, magnez etc etc zawieraja sie w warzywach. Do tego zawiera sie w nich pelno produktow niezbednych do funkcjonowania organizmu w sensie fizycznym, na przyklad blonnik. Gud for ju, jesli nie masz problemu, ale wiele osob moze jedzac samo bialko+tluszcz miec mega zaparcia. Nie kazdy jest taki jak ty wiec feruj wyroki ostrozniej.

Ubogie w warto¶ci od¿ywcze a bogate w witaminy, a warto¶ci od¿ywcze czyli bia³ka, t³uszcze, bla bla. Wiesz, swego czasu by³am na Dukanie, wiêc dobrze wiem o problemie z ma³± ilo¶ci± warzyw i zaparciami ale jak pewnie zauwa¿y³a¶, napisa³am, ¿e na r warzywa i owoce powinny byæ dodatkiem a wynika to z tego, ¿e oceniam nie 'jak mi siê podoba' tylko wed³ug tego, co jest na pierwszej stronie w±tku. Przecie¿ ju¿ pisa³am, ¿e to ocena jad³ospisów a nie wziête z kosmosu co tam chcê.
Stary 2011-06-02, 11:57   #3386
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Wczorajsze U:

1. owsianka - klik (nie chce mi siê opisywaæ );
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym (wiem, pasztet niezbyt warto¶ciowy, zabieram siê powoli do upieczenia w³asnego a kupny staram siê je¶æ od czasu do czasu);
3. kilka klusek ¶l±skich z karkówk± w sosie pieczeniowym z proszku nie zd±¿y³am mamy namówiæ do zrobienia w³asnego (w linku przepis na sos z innego dnia ale zdjêcie autentyczne z wczoraj) klik;
w miêdzyczasie wpad³o trochê orzechów i 2 takie ciastka;;
4. talerzyk ¶ledzia po grecku, kromka ciê¿kiego ¿ytniego z folii z margaryn± (muszê j± skoñczyæ ) i kie³bas± krakowsk±;
marchewka, herbata owocowa.

?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:13   #3387
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

R-ka na dzi¶:

I¶: Omlet z 2 du¿ych jaj z 1/2 twarogu, miodem i cynamonem, sma¿ony na ma¶le

II¶: ryba saira z pomidorem malinowym i 3 ogórkami ma³osolnymi

O: 300g cycka indyczego + w sumie nie wiem co... przed si³owym mo¿e wêgle, ale znów po wêglach jestem ospa³a i nic mi siê nie chce wiêc mo¿e zrobiê indyka w jajku i orzechach? i dodam trochê zieleniny..

si³ownia + spinning- w sumie ok 2,5 -3 h æwiczeñ

po: truskawki z jogurtem typu grckiego + ³ycha miodu

K: ? jakie¶ miêso pewnie i trochê kie³ków

Morphine ¶liczne te Twoje ciasteczka i bardzo smacznie wygl±daj±- czytaj jednak s³ady owoców suszonych bo ostatnio w sklepie ma³o zawa³u nei dosta³am jak zobaczy³am czego oni do nich dosypuj± ( siarka, syrop glukozowo-fruktozowy, oleje utwardzone- masakra)- s± ró¿ne firmy i na szcze¶cie nie wszystkie tak oszukuj± konsumenta dodaj±c sztucznych chemikalii

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-06-02 o 13:15
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:31   #3388
morphine88
Zadomowienie

polny maku, dziêkujê, pysznie wygl±daj±, ale jeszcze lepiej smakuj± .
Niestety nie mam jak czytaæ, bo kupujê na wagê i nie ma podanego sk³adu. Jednak i w ciasteczkach, i w moich owsiankach znacznie wiêcej zawsze jest orzechów i pestek, a suszone owoce stanowi± jedynie niewielki dodatek, wiêc nawet je¶li by³yby nieco "ulepszone", to w takiej ilo¶ci raczej nie zaszkodz± ale mimo to nastêpnym razem bêdê zwracaæ uwagê na ich sk³ad - w miarê mo¿liwo¶ci .

Steven Tyler
Stary 2011-06-02, 13:47   #3389
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

pewnie, nie ma co siê dawaæ nabijaæ w butelkê producentom i pozwalaæ siê oszukiwaæ i zamiast np moreli suszonych je¶æ jakiego¶ sztucznego dziwol±ga

a co do Twoich ciasteczek to koniecznie muszê je zrobiæ- doskonale by mi siê nada³y jako szybka przegryzka po areobach

chylê czo³a przed talentem kulinarnym

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:52   #3390
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
pewnie, nie ma co siê dawaæ nabijaæ w butelkê producentom i pozwalaæ siê oszukiwaæ i zamiast np moreli suszonych je¶æ jakiego¶ sztucznego dziwol±ga

a co do Twoich ciasteczek to koniecznie muszê je zrobiæ- doskonale by mi siê nada³y jako szybka przegryzka po areobach

chylê czo³a przed talentem kulinarnym
dziêkujê bardzo
tak, koniecznie polecam - ka¿dy kto kocha nnkt (a kto nie kocha ) powinien je wybróbowaæ .

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-02 o 13:53
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.