|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
olalicious - i co Wy będziecie robić bez Blanki tyle czasu???
![]() karenina - na zdjęciach oczywiście Ty jako mały Andre ![]() ![]() Kochana to Ty jeszcze nie zaplanowałaś 2 urodzin Andre???!!! Przecież to prawie już! ![]() konspiracja - my mamy taką książkę z odgłosami zwierzat. Kupiłam ją dość dawno i na początku Millka bała się tych dźwięków, bo do cichych nie należą. Teraz już bardzo lubi książkę, naśladuje i pokazuje. pietrusia - to luzak z tego księdza ![]() lucky - Ty niedobra kobieto!!! Ale mój brzuch nie jest jakiś zwiotczały, jedynie lekko mięciutki za sprawą warstwy tłuszczyku ![]() elalank- co to za ciasto??? I co ta za miejsce w Czechach??? Maria - kupiłam jakieś prezenty na dzień dziecka ale nie szaleję jakoś szczególnie. Dla synka musiałam, bo jego koledzy też dostają, więc byłoby mu przykro. Dla Millki właściwie rzeczy, które i tak planowałam kupić - te grzybki o których wspominałam, tzn.taka mozaika i ostatnio były takie klocki w lidlu, takie jakby płatki śniegu, które można łączyć. Wiem, że od babć też coś dostaną... Sama bym najchętniej nie kupowała bo ani to dzieciakom do szczęścia niezbędne nie jest, poza tym gdzie to wszystko składować... marta - i ten buziak właśnie najcenniejszy. Myślę, że Oliwia wcale nie odczuje tego, że nie dostała od Was innego prezentu ![]() brombusia - jesteś fajna!!! ![]() ![]() asioczka - jasne, że się liczy!!! Chyba każde z naszych dzieci gada też coś po swojemu. U na s średnio. Millka wczoraj od rana była jakaś marudna, ciepława a popołudniu zwymiotowała i wtedy juz całkiem inne dziecko - szalała jak gdyby nigdy nic. No ale w nocy znów temperatura. Teraz już w porządku, choć stan podgorączkowy nadal jest i maruda trochę też. Cieszę się, ze nie pojechałam na cały tydzień do pracy, bo biedna by była ta moja Millka w chorobie bez mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() a tak powaznie, to masz niezle zamieszanie ostatnio. Tylko szkoda tych spacerow. Moze jednak powinnas wybrac sie z malym, chociazby na te pol godzinki, zeby sie troche przewietrzyc A u mnie wesolo jak zwykle. W koncu udalo mi sie zrobic jako taki porzadek w laboratorium, przygotowalam 2 palety chemikaliow do wywalenia (blisko 500 kg). Wszystko albo niemozliwie przestarzale, albo nieoznakowane ![]() ![]() ![]() A co do innych spraw, to... hmmm... juz sama nie wiem, chyba sobie wkrecam, dzis zaczelam troszke plamic, ale objawow na @ brak ![]() ![]()
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
hello
![]() Kamila ale macie z tym choróbskiem ![]() ![]() a te zdjęcia z młodości... no po prostu identyczny ![]() Joaśka, jak to co będziemy robić, odpoczywać ![]() ![]() dziś wstawiałam pranie i mówię - Blaniu, robimy pranie, a ona - tiak, planie ![]() babcie jej rowerek wczoraj przywiozły juz na dzien dziecka, ma baldachim więc na upały idealny ![]() jedziemy dziś paszporty wyrabiać... robiłam zdjęcia wczoraj, wydawało mi się., że ładnie wyglądam ale zdjęcie paszportowe wszystko zweryfikowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Rozeznanie
|
olalicious - oni tak robią zdjęcia na paszporty, że każdy na nich wygląda jak zbieg z alcatraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla dzieciaczków z okazji ich dzisiejszego święta
![]() Ja normalnie zwariuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2377 |
Zakorzenienie
|
Asioczka no no zobaczymy co z tych szaleństw wyjdzie
![]() Gucia no i u Ciebie ![]() Marta ech biedactwo! Oby to szybko mineło, bo żal nawet czytać a co dopiero patrzeć jak cierpi dziecko... Zaś byłam w ogrodzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiem wiem prawie...tylko zaczynam powatpiewac czy ja ich w ogole dozyje... ![]() Cytat:
Obiecujesz?? ![]() A w temacie nauki to dowiedzialam sie ostatnio wlasnie ile kosztuja prywatne szkoly w naszym miescie... I tak - jedna to 400 Eu a druga International School, ktora bardzo mnie interesowala...800 Eu... ![]() Spacer pewnie by sie przydal, ale wstyd mowic, ale nie mam sily po prostu... ![]() Cytat:
![]() Super zrobilas! ![]() ![]() Cytat:
Ooooo...plamienie implantacyjne?? Ja mialam dzien przed zrobieniem testu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Potwierdzam ![]() Ja w starym paszporcie mialam taka urocza fotke, ze doslownie kazdy kto mial okajze ja zobaczyc stwierdzal ze wspoczuciem, ze to naprawde pech robic sobie zdjecie jak jest sie chorym, a ja wcale chora nie bylam... ![]() Maly spi....zanim poszedl spac to troche lapal sie za prawe ucho...jak sie okaze, ze ma cos z uchem jeszcze to ja sie wypisuje normalnie.... ![]()
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
O i zapomniałam o tak ważnym- najlepsze życzenia dla naszych małych Aniołków
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Karenina Piotrek się tak łapie za ucho jak śpiący jest. A nawet miał taką zabawe, że zatykał i odtykał sobie uszy! Też zeschizowana chodziłam czy coś się złego nie święci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to podpuszczasz maly... ![]()
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Gucia ja nie mam ogrodzenia, więc robota z nim to nie robota. Jeszcze warsztat ojca- otwarty, narzędzia, kanał, zawsze coś na polu wyciagnięte czego ruszać nie powinien. Jak chce z nim coś z robić więcej się nabiegam... Dlatego od kilku dni działam na początku drzemki jego, a potem wracam kończyć obiad i siąść sobie przy kawie
![]() Karenina no ba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co najlepsze dla naszych cudnych, wspaniałych dzieciaczków!!! Niech im szybko wszystkie ząbki wyjdą, zdrówko zawsze dopisuje, humorek też i niech szybko nauczą sie alfabetu
![]() Brombi - zdrówka dla Mamy, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Tak, Staś się ostatnio rozgadał, wszystko powtarza. Wczoraj zaskoczył nas "drągiem" i "błędem" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Stas za nos ![]() Dziewczyny, lecę się pakować. Kupa roboty, ale musiałam się kawy napić. Dziś pobudka była o 5.15, więc mam powod zeby dzisiaj skrocić trochę drzemkę... ![]()
![]() |
#2384 | ||
Wtajemniczenie
|
No właśnie dziś 1 czerwca - wszystkim maluchom dużo uśmiechu i radości, zdrówka i kolorowych dni
![]() Cytat:
Cytat:
Karenina będzie dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() : jak kot srający na puszczy ![]() całe szczęśćie paszport ważny tylko 1 rok Cytat:
![]() uściski dla wszystkich maluszków od cioci tarasi! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Witam ale naskrobane tu dzis
![]() chyba jutro dopiero nadrobie bo dis jestem wykonczona mialam dzis w pracy święto rodziny i ledwo żyje ![]() ![]()
#2388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i wszystkiego najlepsiejszego dla wszystkich dzieciaczków ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
Ależ tu pustka
![]() Karenina -jak Andre?i Twoje samopoczucie? Moja królewna sapie i dyszy ![]() ![]() ![]() ![]()
#2390 |
Zakorzenienie
|
Martuś
![]() Jak która chętna w K i albumie umieściłam fotki z dnia dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pierwsza o tej godzinie ![]() Ja za chwile zmykam do pracy, musze jeszcze rachunki po drodze zaplacic, miałam nadrobic wczorajsze zaleglosci ale chya juz teraz nie zdaze...
#2392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
hello, u nas po wczorajszej mega burzy podwórko całe pływa, więc dwór odpada. pozostaje nam tylko spacer wózkiem ale to po 14 bo czekamy na dwie paczki kurierem a nikogo po za nami w domu nie ma
![]() Wojtek od rana ma stan podgorączkowy i strasznie się poci więc nie wiem jeszcze czy wogóle wyjdziemy :/ Nie wiem, może to na zęby? oby nie na chorobę!!!
![]() |
#2394 |
Rozeznanie
|
Hej
Karenina - wiesz, ja urodziny Millki, to będę pewnie planować na dwa tygodnie przed... ![]() olalicious - pokaż mi choć jedną osobę, która nie ma asymetrii w twarzy ![]() ![]() marta - współczuję z tą alergią... ![]() zebra - ja w ogrodzie robię coś tylko jak jest ktoś jeszcze. Ogrodzenie mamy ale mamy też różnicę poziomów, więc trzeba pilnować żeby Millka gdzieś nie zleciała. Ona oporów nie ma, żeby zbiegać z samej góry trawnika na dół... konspiracja - myślę, że to wirusowe bo i kupy i wymioty... Dziś trochę się obawiałam, bo pić nie chciała ale pospała dwie godzinki i obudziła się już w dobrym nastroju, zaczęła jeść i pić, więc jest ok. tarasia - tych zdjęć dzieciaków to już wogóle nie rozumiem... Ciężko przecież takie małe dziecko tak ustawić, żeby było zgodnie z tymi wszystkimi wytycznymi. ( u nas się mówi kot srający na pustyni ![]() gochaa - u nas też burza i nawałnica - w momencie mnóstwo wody. Na szczęście mieszkamy na górze, więc u nas ok, ale wioska bliżej. Same zobaczcie, a to był moment http://fotoreportaz.ox.pl/fotoreport...w-gorkach.html Jestem dziś znów z Mi u mamy, bo o 15 u Leona w przedszkolu festyn. Mi pewnie zostanie z babcią. Aaa, najchętniej wybrałabym się na Piratów do kina. Póki co zakupiłam pościel w lidlu z DŻONY DIPEM, że niby dla syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie robie obiadek, potem mam nadzieję ze Aga uśnie i dzwoniłam dziś do mojej gin czy będzie jutro w przychodni ale oznajmiła mi że napewno do 20stego jej nie będzie więc przedstawiłam jej moją sytuację i że przyjmuję ten fenoterol to powiedziała że będzie dziś w szpitalu o 16.00 na chwile bo musi coś załatwić i mam przyjść to mnie jeszcze zbada i powie czy dalej przyjmować te leki czy nie cieszę się że mnie przyjmie, do porodu jak jej nie będzie to trudno ale teraz przynajmniej bede wiedzieć co z tymi tabletkami dalej Agula ten rozbójnik jeden daje w ciory ![]() właśnie przewraca swoje autko do góry nogami i sprawdza podwozie ![]() dziewczyny kupujecie ogórki pomidorki i sałate?? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a generalnie to ja też Olu nie zuwazyłam nic na Twojej buzi co by nie grało ja też z maluchami na ogród nie chodzę - Grześ to depcze wszystko jak leci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- acha! ogórki, pomidorki, sałata - kupuje, jem i są pyszne ![]()
![]() |
#2398 |
Zadomowienie
|
gocha oby szybko mineło
ola mnie się wydaje że też jest ok ![]() aniulka my jemy wszystko z warzyw ![]() joasia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. na pustyni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze lot minal szybko i juz cieszycie sie piekna pogoda ![]() ![]() Cytat:
Jak tam - lepiej dzisiaj? ![]() Cytat:
Nawet nie pytaj.... ![]() Dzien doberek ![]() nie bylo mnie wczoraj, bo byl Dzien Ojca i ogolnie dzien wolny wiec malz byl w domku, co trzeba bylo odpowiednio wykorzystac.. ![]() Zrobilam mu kartke na Dzien Ojca, ale chyba zabral do pracy wiec nie mam jak pokazac... ![]() Z dobrych wiesci: - skonczylismy juz brac antybiotyk ![]() - wczoraj André wykapal sie w wannie zupelnie bez placzu, ba! - nawet nie chcial z niej wyjsc ![]() ![]() Mowie wam - ale fajnie...to pierwsza "normalna" kapiel od - ja wiem... - lutego... ![]() Zaraz dzwonie do naszego pediatry umowic sie na kontrole ![]() Gucia ja sie mieszka w nowym domku?? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.