mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 10:34   #4261
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

marejta- ja też nie uznaję stwierdzeń,że kobieta w ciązy nie może być chrzesną...co innego jak nie chce
a czy rodzice tej małej cchą jej przekłuć uszy??bo jeśli tak to prezent wg mnie ok,ale jeśli nie planują w najbliższej przyszłości to ja bym się zastanowiła nad czymś innym...
ja dostałam kolczyki na komunię-nie wiem ile się wtedy ma lat??a uszy przekłułam dopiero w ogólniaku i nigdy tych kolczyków nei załozyłam bo przez tyyyle lat wyszły z mody i na dzień dzisiejszy mi się w ogóle a w ogóle nie podobają.
ja kupiłam chrześnicy medalik,ale bez łańcuszka-bo łańcuszki też się zmieniają,a jak podrośnie to jej wtedy kupię bo teraz jka ma 4 lata to ejszcze za mała jest.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:44   #4262
basiula19
Zadomowienie

Oj dziewczynki dziękuję, że jesteście
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:55   #4263
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Te motylki są ładne! i kotki (bo ja kocia mama jestem )!

Moja siostra też jest chrzestną małej dziewczynki i kupiła jej na chrzest wlaśnie kolczyki, ale kupiła z kolekcji normalnej, tylko, że takie mniejsze, będzie miała malutka na długie lata! Kupiła w Yes-ie, takie kwiatki z niebieskim oczkiem w środku i białymi cyrkoniami na płatkach, sliczne!
No ja właśnie też chce pochodzić po jubilerach i zobaczyć, może wybiorę coś ze zwykłej kolekcji ale jak zobaczyłam tą to się zakochałam, no ale zobaczę co kupię

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
marejta- ja też nie uznaję stwierdzeń,że kobieta w ciązy nie może być chrzesną...co innego jak nie chce
a czy rodzice tej małej cchą jej przekłuć uszy??bo jeśli tak to prezent wg mnie ok,ale jeśli nie planują w najbliższej przyszłości to ja bym się zastanowiła nad czymś innym...
ja dostałam kolczyki na komunię-nie wiem ile się wtedy ma lat??a uszy przekłułam dopiero w ogólniaku i nigdy tych kolczyków nei załozyłam bo przez tyyyle lat wyszły z mody i na dzień dzisiejszy mi się w ogóle a w ogóle nie podobają.
ja kupiłam chrześnicy medalik,ale bez łańcuszka-bo łańcuszki też się zmieniają,a jak podrośnie to jej wtedy kupię bo teraz jka ma 4 lata to ejszcze za mała jest.
Z tego co wiem to właśnie chcą żeby mała miała przekute uszy, nad medalikiem też sie zastanawiałam, ale mój tż jest chrzestnym u ich synka i właśnie małemu kupiliśmy łańcuszek, zwykły klasyczny wzór, wiec nie chciałabym powtarzać prezentów, chociaż jeszcze zobaczymy, będę dzisiaj albo jutro na zakupach to coś wybiorę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:56   #4264
Seona
Zakorzenienie

Marejta dla mnie też te zabobony i przesądy to głupota. Np. to że jak się w ciąży farbuje włosy, to dziecko będzie rude

Mam podobne zdanie co Dygotka- nie kupowałabym kolczyków. Moja dostała np. śliczny łańcuszek z krzyżykiem. W każdym wieku można go założyć, i jak będzie np. szła do komunii i w przyszłości. Czasami sama go noszę, bo jest wysadzany cyrkoniami i diamentami

Fajny prezent to taka pamiątkowa księga z chrztu, gdzie po chrzcie każdy wpisuje swoje życzenia. Świetna pamiątka

Nikaa, jak nie dużo Cię kopnął to nie ma co panikować. Ale uważaj następnym razem, jak Ty to podłączałaś

W domu mam taki bajzel że masakra Ale chyba to oleję i pójdę spać

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to właśnie chcą żeby mała miała przekute uszy,
Aha, chyba że tak, to wtedy prezent super trafiony

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:58   #4265
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Byłam wczoraj u gina,zrobił mi usg pooglądaliśmy Dzidziusia Ale jest fajniutki! Machał rączkam i nóżkami,fikał, koziołki robił,ruchliwy Maluch
Ma już ponad 5 cm,wszystkie pomiary wydzły ładnie.Wczoraj był 11 tydz i 4 dzień a usg pokazało, że Maluszek wygląda na 11 tydzień i 6 dzień wiec rośnie jak na drozdzach I chyba widzeieliśmy siusiaka
Tak to wczoraj wyglądało,lekarz mówi że wygląda na chłopczyka ale żeby się jeszcze nie nastawiać bo nieraz dziewczynki mają na początku dużą łechtaczkę i to wygląda jak mały fifolek Ale ja czuje,że będzie synuś,chociaż tak naprawde to nie ma to dla znaczenia.
Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki

Kropeczka to super że wszystko OK.
Bardzo sie cieszę że maluszek ładnie rosnie i jest moze synkiem
Mam cicha nadzieje że w tych wizytach bym sie dowiedziała a mam 9 i 13stego co tam pod serduszkiem noszę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:00   #4266
marejta
Zadomowienie

No właśnie ja jestem za kupowaniem prezentów praktycznych i pożytecznych, takich, które można wykorzystać w różnym czasie a nie tylko w czasie chrztu, właśnie do chrześniaka z tż kupiliśmy łańcuszek z medalikiem, teraz nie chodzi bo ma 3,5 roku ale na komunię pewnie założy. Zastanowię sie jeszcze nad tym czy kolczyki czy może jednak medalik ale na pewno coś co będzie mogła nosić bo co jej np po nocniku czy zabawce za kilka lat

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-02, 11:00   #4267
dygotka8
Zakorzenienie

też mam bajzel w domu...
dobrze,że jest chłodniej to mam w planach posprzątanie mieszkania,jako,że znowu jestem na zwolnieniu to liczę,że ogarnę ten pier.....

marejta-a może zapytaj mamy przyszłej chrześnicy co woli byście małej sprezentowali.ja mam pamiatkę z chrztu-taka jakby karte pocztową składną a w środku jest Maka Boska na tle materiału-chyba satyny-bardzo mi się to podoba nie jest to praktyczny prezent,ale to chyba jedyna taka pamiatka jaką mam i którą uwielbiam

ostatnio w aparcie widziałam srebrną łyżeczkę-świetne choć nie wiem czemu akurat łyżeczka jako prezent???

właśnei zajrzałam na allegro-niektóre prezenty sa super!!mi się podobają bardzozwłaszcza jak coś jest srebrnego

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:03
Stary 2011-06-02, 11:02   #4268
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Dygotka a Ja jestem odwrotnością tego co piszesz.
Kolczyki dodają kobiecosci i sa piekne a kobieta jak je nosi to pięknie to wygląda i tak elegancko .
Co do kobiet w ciazy i chrztu mama decyduje, , i ja bym nie wzieła w ciązy za chcrzestna ani ja bym nie poszła
Marjeta powiedz mamie maluszka że ejsteś w ciazy i czy jej to nie przeszkadza, lepiej prawde powiedziec niz zataić bo i tak z czasem wyjdzie. No chyba że wie, to zmienia postać rzeczy.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:07
Stary 2011-06-02, 11:17   #4269
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kolczyki dodają kobiecosci i sa piekne a kobieta jak je nosi to pięknie to wygląda i tak elegancko .
Co do kobiet w ciazy i chrztu mama decyduje, , i ja bym nie wzieła w ciązy za chcrzestna ani ja bym nie poszła
Marjeta powiedz mamie maluszka że ejsteś w ciazy i czy jej to nie przeszkadza, lepiej prawde powiedziec niz zataić bo i tak z czasem wyjdzie. No chyba że wie, to zmienia postać rzeczy.
a widzisz ja-BAAARDZO lubię kolczyki i staram się chodzić w tych co mamZgodzę się,że kobieta wygląda super w kolczykach,ale małe dziewczynki z kolczykami mi nie podobają się,ale tak,wiem-ja to dziwna jestem....świdoma jestem tego.
ja pózno przekłułam uszy bo wcześneij nigdy nie miałam kasy na to niestety...

dziewczyny,ale miałam smaka na keczup-Włocławek-taki z niebieska nakrętką-wystarczył chleb,masło i gruubaśna warstwa tego keczupu-pyyyyyyycha

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:23
Stary 2011-06-02, 11:18   #4270
janeczka7891
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Jakos wytrzymam do poniedzialku, boje sie najbardziej samego poniedzialku co bedzie stres to mnie chyba zje przed sama wizyta

dziekuje kochane za wsparcie
współczuję Ci ale bądź dobrej myśli nastawienie odgrywa dużą rolę i nasza podswiadomosc. Lepiej myślec pozytywnie to naprawde pomaga
Nie obraź się ale mama to chyba jedna z osob, która powinna ci pomagać:/Dziwna jej reakcja że tylko kazała ci się nie przejmowac i nic wiecej.
Trzymam kciuki

Basiula kurcze masz przerąbane.... ja narzekam, że sama w domku jestem ale jednak mam stoicki spokój

Muffinka90 sliczny Twoj brzusio. Kurcze a tak to ty taka szczuplutka jestes Ja to jestem troche taka babówa hehe

Kropeczka27 ja też nie wieże w takie przesądy. Mi ostatnio ciocia powiedziala, bo mialam bluzke wiązaną pod biustem, że mam tak się nie wiązać bo dziecko będzie zaplątane pepowiną, że pod sznurami nie przechodzic i takie tam. Masakra !

Ja mojemu chrzesniakowi kupilam zlotą bransoletke z imieniem i do tego ksiązkę na stelarzu z allegro z życzeniami wszystkim bardzo się podobala:P
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:21   #4271
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziewczyny jak to jest z dentystą w ciąży czego nie można robić?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:22   #4272
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz ja-BAAARDZO lubię kolczyki i staram się chodzić w tych co mamZgodzę się,że kobieta wygląda super w kolczykach,ale małe dziewczynki z kolczykami mi nie podobają się,ale tak,wiem-ja to dziwolong jestem....świdoma jestem tego.
ja pózno przekłułam uszy bo wcześneij nigdy nie miałam kasy na to niestety...

dziewczyny,ale miałam smaka na keczup-Włocławek-taki z niebieska nakrętką-wystarczył chleb,masło i gruubaśna warstwa tego keczupu-pyyyyyyycha

dygotka to przepraszam odebrałam to inaczej
ja Mojej córci przebiłam uszy w wieku 11 miesięcy było lato i sie nie podrażniała, i wtedy już każdy wiedzial że to dziewczynka
Mi sie podobaja małe dzieci w kolczykach , ja sie zastanawiam nad łańcuszkiem srebrnym dla niej z bozią albo branzoletką srebrną z imieniem piękna rzecz.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 11:34   #4273
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z dentystą w ciąży czego nie można robić?

Powiedz pani czy panu że jesteś w ciazy i on wie co wolno czego nie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 11:36   #4274
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczka86 spoko,nie ma sprawy.ja też przepraszam bo zaraz się złoszczę jkaby to było oczywiste o czym myślę pisząc,a to przeciez tylko internet,a nie rozmowa na żywo...
taką bransoletkę srebrną ładną jakąs to sama bym chciała mam jedną,ale ma już z 10 lat więc jakby nie było z mody wyszła
mi to się marzy też taka z pereł skałdająca się z 3-4 rzędów...ehhh

Stary 2011-06-02, 11:42   #4275
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Powiedz pani czy panu że jesteś w ciazy i on wie co wolno czego nie.
Tak zrobię. Boje się strasznie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-06-02, 12:09   #4276
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Mama wie, ze jestem w ciąży, nie robimy z tego tajemnicy
No ja odjęłam jednak decyzję, ze zostanę chrzestną, bardziej wieżę w Boga niż w pogańskie przesądy

Mi osobiście bardzo podobają się małe dziewczynki z delikatnymi kolczykami w uszach, sama jak będę miała córcię to zrobię jej dziurki a im prędzej tym mniej dziecko boli

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-02, 12:19   #4277
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Witam

współczuję Ci ale bądź dobrej myśli nastawienie odgrywa dużą rolę i nasza podswiadomosc. Lepiej myślec pozytywnie to naprawde pomaga
Nie obraź się ale mama to chyba jedna z osob, która powinna ci pomagać:/Dziwna jej reakcja że tylko kazała ci się nie przejmowac i nic wiecej.
Trzymam kciuki

Basiula kurcze masz przerąbane.... ja narzekam, że sama w domku jestem ale jednak mam stoicki spokój

Muffinka90 sliczny Twoj brzusio. Kurcze a tak to ty taka szczuplutka jestes Ja to jestem troche taka babówa hehe

Kropeczka27 ja też nie wieże w takie przesądy. Mi ostatnio ciocia powiedziala, bo mialam bluzke wiązaną pod biustem, że mam tak się nie wiązać bo dziecko będzie zaplątane pepowiną, że pod sznurami nie przechodzic i takie tam. Masakra !

Ja mojemu chrzesniakowi kupilam zlotą bransoletke z imieniem i do tego ksiązkę na stelarzu z allegro z życzeniami wszystkim bardzo się podobala:P

W takie bzdety to i Ja nie wierze.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Jakiego mam smaka na coś, lecz sama nie wiem na co
Jejciuuuuuuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 12:35   #4278
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
W takie bzdety to i Ja nie wierze.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Jakiego mam smaka na coś, lecz sama nie wiem na co
Jejciuuuuuuu
Ja też, troszkę głodna jestem, ale na nic nie mam ochoty Nawet truskawki mi się przejadły.

Muffinka ładny brzuszek

Chłodno dziś, ale to dobrze wczoraj było za duszno.
Ja poprasowałam dziś koszule mężowi, bo w sobotę idziemy na wesele Dobrze, że brzuszek prawie w ogóle mnie nie boli. Mam ochotę troszkę się rozerwać
A podzielę się z Wami moim dzisiejszym snem. Śniło mi się że mąż mnie zostawił teraz jak jestem w ciąży, bo widział jak rozmawiam z kolegą z pracy i doprawił sobie historię. To sobie żyłam bez niego, potem chciał wrócić, ale się nie dałam. A i urodziłam dziewczynkę
Stary 2011-06-02, 12:45   #4279
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczynki.
Ale jestem padnieta W nocy mialam 4 razy nastawiony budzik, by kontrolowac goraczke synciola plus do tego jakies zryte sny i sama sie przebudzalam. O 8:20 poanie antybiotyku. Tż spal z malym, a ja czuwalam. Cale szczescie nie mial juz goraczki- tylko wieczorem znow mu przyszlo 37.5 - chlodzilismy go w wannie i nic nie pomoglo. I tojest dziwne, bo tak do 37.5 rosnie powolutku i za malo aby podac czopek, ale jak mu juz wzrosnie do 37.7 to doslownie w pare minut idzie do 38.5!
Dostal czopa i przeszlo.

Mi sie dzis zupelnie nic nie chce robic. Piore szmaty ze szpitala wszystkie wlasnie,musze posprzatac mieszkanie, ale mam takiego lenia..... Ciekawe jak wypadnie wizyta u laryngologa.

Z tych nerwow wczoraj obudzila mi sie stara konstuzja- zapalenie sciegna achilessa i noga spuchla i rwala - masci ktore stosowalam do niej nie sa wsakzane w ciazy, wiec myslalam tylko o obcieciu ten stopy. Dzis tez sie skonczy chodzeniem na boso, aby chlodzic stope.

Jak nie urok to sraczka...Truskawki tez mi sie przejadly. Na obiad mielone z salata , bo ogorki ponoc niebezpieczne
Stary 2011-06-02, 12:55   #4280
Seona
Zakorzenienie

Ggora, qrcze nie wiem czemu tak mu szybko ta gorączka rośnie? Bidulek Mojej katar przeszedł ale teraz kaszle, tak szczeka jak pies, taki ma suchy kaszel

Myszeczka
ja od paru dni mam smaka na pizzę i zawsze mam w domu obiad i szkoda mi zamawiać, skoro tyle jedzenia jest:0 Nawet dzisiaj mam dalej ochotę, ale Mama dała mi cały obiad i podgrzewam I szkoda mi żeby stało w lodówce

joamic1 powiedz dentyście że jesteś w ciąży. Są specjalne znieczulenia , które można podawać. Tylko RTG trzeba unikać.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-06-02, 13:31   #4281
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja też, troszkę głodna jestem, ale na nic nie mam ochoty Nawet truskawki mi się przejadły.

Muffinka ładny brzuszek

Chłodno dziś, ale to dobrze wczoraj było za duszno.
Ja poprasowałam dziś koszule mężowi, bo w sobotę idziemy na wesele Dobrze, że brzuszek prawie w ogóle mnie nie boli. Mam ochotę troszkę się rozerwać
A podzielę się z Wami moim dzisiejszym snem. Śniło mi się że mąż mnie zostawił teraz jak jestem w ciąży, bo widział jak rozmawiam z kolegą z pracy i doprawił sobie historię. To sobie żyłam bez niego, potem chciał wrócić, ale się nie dałam. A i urodziłam dziewczynkę

Gosiaczek u nas tez wmiare chłodno ale jak słoneczko wyjży to tak grzeje że hohoho. Moja Jula lata z konefkami i podlewa kwiaty na podwórku

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.
Ale jestem padnieta W nocy mialam 4 razy nastawiony budzik, by kontrolowac goraczke synciola plus do tego jakies zryte sny i sama sie przebudzalam. O 8:20 poanie antybiotyku. Tż spal z malym, a ja czuwalam. Cale szczescie nie mial juz goraczki- tylko wieczorem znow mu przyszlo 37.5 - chlodzilismy go w wannie i nic nie pomoglo. I tojest dziwne, bo tak do 37.5 rosnie powolutku i za malo aby podac czopek, ale jak mu juz wzrosnie do 37.7 to doslownie w pare minut idzie do 38.5!
Dostal czopa i przeszlo.

Mi sie dzis zupelnie nic nie chce robic. Piore szmaty ze szpitala wszystkie wlasnie,musze posprzatac mieszkanie, ale mam takiego lenia..... Ciekawe jak wypadnie wizyta u laryngologa.

Z tych nerwow wczoraj obudzila mi sie stara konstuzja- zapalenie sciegna achilessa i noga spuchla i rwala - masci ktore stosowalam do niej nie sa wsakzane w ciazy, wiec myslalam tylko o obcieciu ten stopy. Dzis tez sie skonczy chodzeniem na boso, aby chlodzic stope.

Jak nie urok to sraczka...Truskawki tez mi sie przejadly. Na obiad mielone z salata , bo ogorki ponoc niebezpieczne

Jejku współczuje takiej nocy to nic przyjemnego.
Szczerze to nigdy o tym nie słyszalam ja to chyba bym niewiem co zrobiła. Byle do 6 latek

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

sluchajcie slyszalyscie o wrozbie z obraczki ? mojej kumpeli sie sprawdzilo z corka 3 lata temu traktowali to jako zabawe ale wszystkim moim znajomym sie sprawdza bierze sie nitke zawiesza sie na niej obraczke trzyma sie nad lewa dlonia i sie pyta co bedzie jak sie kreci w kolko dziewczynka a jak wahadlowo chlopiec mozecie srobowac dla zabawy i napisac co wam wyszlo zobaczymy czy za pare miesiecy sie sprawdzi

Ja sobie tak zrobiłąm noi było wahadłowo czyli na syna, okaże sie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 14:03   #4282
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
sluchajcie slyszalyscie o wrozbie z obraczki ? mojej kumpeli sie sprawdzilo z corka 3 lata temu traktowali to jako zabawe ale wszystkim moim znajomym sie sprawdza bierze sie nitke zawiesza sie na niej obraczke trzyma sie nad lewa dlonia i sie pyta co bedzie jak sie kreci w kolko dziewczynka a jak wahadlowo chlopiec mozecie srobowac dla zabawy i napisac co wam wyszlo zobaczymy czy za pare miesiecy sie sprawdzi

Myszeczka znam kilka takich wróżb i w poprzedniej ciąży bawiłam się nimi i ... sprawdziło się Nie wierzę w takie rzeczy, robię poprostu tak z nudów. Teraz mi wychodzi w większości, że chłopczyk

wiek krwi - tu się sprawdziło u 99 % moich znajomych (tylko 1 się nie sprawdziła). Szczerze, to w tą chyba wierzę najbardziej
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...-dziecka-2172/

numerologia- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=433625

chiński kalendarz - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311429

dieta na chłopa i dziewczynkę - http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/ciaza/przed-ciaza/planowanie-plci-dziecka
w wycięte trzeba wpisać ✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂
mam o pedia . p l
wszystko bez spacji

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-02 o 14:04 Powód: dopisek
Stary 2011-06-02, 14:08   #4283
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

Mi wróży na dziewczynkę

Za godzinę idę do dentysty trzymajcie kciuki, by nie zdarł ze mnie reszty kasy

Stary 2011-06-02, 14:10   #4284
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Myszeczka znam kilka takich wróżb i w poprzedniej ciąży bawiłam się nimi i ... sprawdziło się Nie wierzę w takie rzeczy, robię poprostu tak z nudów. Teraz mi wychodzi w większości, że chłopczyk

wiek krwi - tu się sprawdziło u 99 % moich znajomych (tylko 1 się nie sprawdziła). Szczerze, to w tą chyba wierzę najbardziej
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...-dziecka-2172/

numerologia- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=433625

chiński kalendarz - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311429

dieta na chłopa i dziewczynkę - http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/ciaza/przed-ciaza/planowanie-plci-dziecka
w wycięte trzeba wpisać ✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂
mam o pedia . p l
wszystko bez spacji

Ja mam wydrukowany chiński troszkę inny i jak narazie tylko 2 osobom na dużą skale sie nie sprawdziło.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Mi wróży na dziewczynkę

Za godzinę idę do dentysty trzymajcie kciuki, by nie zdarł ze mnie reszty kasy

zaciśnięte

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 14:13   #4285
Seona
Zakorzenienie

A może mamy, które mają już dzieci powiedzą czy im się te wróżnby sprawdziły? Zobaczymy jakie jest prawdopodobieństwo

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Muszę iść na pocztę, tak mi się nie chce Dziecko wysłałam z ojcem do babci po rzodkiewkę z działki.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-02 o 14:13 Powód: dopisek
Stary 2011-06-02, 14:15   #4286
muffinka90
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki ale mi dzis dobrze, TZ ma wolne, wracam z zajec, a tu odkurzone, podlogi pomyte, obiadek na gazie, a on prasuje moje bluzki zyc nie umierac

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny podjęłam decyzję że zostanę tą chrzestną, nie jestem zabobonna więc nie będę robić problemów, tym bardziej, ze jedna chrzestna im już odmówiła. Mamy ze sobą super kontakt i nie chce tego popsuć, właśnie oglądam w necie kolczyki bo to dziewczynka i wymyśliłam że na prezent kupie jej jakieś fajne złote kolczyki, muszę się dzisiaj przejechać do jubilera jak na razie zakochałam się w kolekcji z Apartu dziecięcej http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolekcje,dziecieca_zloto
Acha no i mam jeszcze jeden problem bo muszę załatwić zaświadczenie z kościoła że sie nadaję na chrzestną a u nas biuro parafialne jest czynne łącznie 3h w tygodniu i dzisiaj jest ostatni raz od 16-17 a ja jestem w pracy, nie wiem czy dam rade się urwać wcześniej ale jak nie to moja teściowa stwierdziła, ze pojedziemy po pracy i najwyżej ona będzie dzwonić do księdza, kurczę głupia sytuacja no ale chyba zrozumie, że chrzciny są w sobotę i nie mam innego wyjścia
Sliczne te dzieciece kolczyki, nie sa tak powazne

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Byłam wczoraj u gina,zrobił mi usg pooglądaliśmy Dzidziusia Ale jest fajniutki! Machał rączkam i nóżkami,fikał, koziołki robił,ruchliwy Maluch
Ma już ponad 5 cm,wszystkie pomiary wydzły ładnie.Wczoraj był 11 tydz i 4 dzień a usg pokazało, że Maluszek wygląda na 11 tydzień i 6 dzień wiec rośnie jak na drozdzach I chyba widzeieliśmy siusiaka
Tak to wczoraj wyglądało,lekarz mówi że wygląda na chłopczyka ale żeby się jeszcze nie nastawiać bo nieraz dziewczynki mają na początku dużą łechtaczkę i to wygląda jak mały fifolek Ale ja czuje,że będzie synuś,chociaż tak naprawde to nie ma to dla znaczenia.
Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki

P.S. moj brzucho dziekuje za komplementy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:15   #4287
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujecie teraz te wszystkie owoce południowe importowane z Hiszpanii, mandarynki, nektarynki, kiwi itp.???? Qrcze, taką mam ochotę, ale boję się po tych akcjach ostatnichCo biorę koszyczek w sklepie to napisane producent Hiszpania i jakoś odkładam.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-06-02, 14:20   #4288
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie teraz te wszystkie owoce południowe importowane z Hiszpanii, mandarynki, nektarynki, kiwi itp.???? Qrcze, taką mam ochotę, ale boję się po tych akcjach ostatnichCo biorę koszyczek w sklepie to napisane producent Hiszpania i jakoś odkładam.

My się wstrzymalismy z pomidorami i ogórkami.
Lepiej nie ryzykowac Naszego zdrowia dla pomidora.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 14:22   #4289
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
My się wstrzymalismy z pomidorami i ogórkami.
Lepiej nie ryzykowac Naszego zdrowia dla pomidora.
A owoce kupujesz?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-06-02, 14:28   #4290
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
A owoce kupujesz?

Truskawki kupujemy i nektarynki kupowałam teraz juz nie kupuje nektaryn. Truskawki mi wystarcza. Boję sie żeby się ktoś nie zaraził .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości