|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
moja dzisiaj miała cienki pajac, i gdybym jej nie położyła na rożku jak zwykle to myślę, ze było by ok, ale przez ten róg się trochę spociła ale pomyślałam sobie że muszę kupić jakieś cienkie pajacyki z krótkim rekawkiem do spania ![]() muszę na all popatrzeć i do lumpka się wybrać
![]() |
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#963 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Harrods, niestety każde dziecko inne. Może jest jakiś przepis na ciasto bez drożdży? Cytat:
tajka88, gratulacje ![]() Cytat:
Czy któraś używa tabletek antykoncepcyjnych Azalia? Zadowolone jesteście? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy ![]() ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Kurcze chce to zobaczyc ale nie dodali jeszcze na net:/ szkoda;p
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
oczywiście w orzechach piorących
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
to samo sobie pomyślałam,
woda, prąd, proszek, i to trzeba by takie zabrudzenie chyba na 90 stopni wszystko prać ![]() no a jak by inaczej ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-02 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podpaski wielorazowe ![]() Udało się ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ... szukałam ale ciężko na all wyczuć z jakiego materiału są pajace, może coś o tym kroju kupię na lato http://allegro.pl/babaluno-wyprawka-...642763659.html tylko jakieś o wiele tańsze, bo w końcu tylko do spania
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() slicznosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko śpi jak kamień dzisiaj już jakieś 1,5 h temu powinien jeść ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
my po spacerku, polotrej godzinki bylismy, wrocilismy akurat na jedzonko i Tymo dalej śpi! i tak śpi niprzerwanym snem ,procz na jedzenie, od 11
![]() kupilam 1,5kg truskawek i polowe juz zjadlam, o matko jaka pyszota ![]() tydzien temu kupilam małemu rampersy z firmy Pionokio, są bardzo cieniutkie, kolor beznadziejny, i uwazam ze sporo kosztowaly bo 27 zł. zamowilam wczoraj na all 2 bodziaki i 1 rampersy i zaplacilam od razu, poczym dzwoni kobitka ze nie wie jak to sie stalo ale nie ma tych rampersow. kurde. a wlasnie wygladaly na cienkie. wybralam inne , aale chyba beda troche cieplejsze ![]() PAtrycja 22 , może dziś jakiś senny dzień skoro i Twój synek tak śpi. mojego nawet zmiana pampka przed spacerem nie obudzila. normalnie szok ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-02 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Jestem jakieś 25 stron do tyłu, ale daję znać że u nas wszystko w porządku.
Mała ma 10 tyg i waży.... 6,4 kg i 64 cm. Ostatnio rwie mi się do siadania, jak leży to się spina i główkę podnosi na chwilę a jak jej podam ręce i troszkę pomogę to siada ![]() ![]() Zaczyna się bawić zabawkami ![]() Nas prawie nie ma w domku, bo spacerujemy a weekendy spędzam u rodziców, bo mają dom blisko lasu... jutro z rana też jedziemy ![]()
#976 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny możliwe to jest żeby teraz moją małą złapały kolki
![]() za tydz będziemy mieć 3 miesiące. wczoraj po 14 był atak płaczu godzinny i dziś to samo. równiutka godzina jest darcie jakby ją ze skóry obdzierali, prężenie się i w ogóle szał ![]() jeju nie mieliśmy do tej pory kolek w ogóle a tu takie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
zwazylam sie z mala nma normalnej wadze mala niby wazy 5400g ale w pieluszce i body czyli wazy tak 5300-5350:/ tydzien temu tyle wazyla:/ zwazona byla odrazu po kupce ...moze to dlatego??!! jutro idziemy do przychodni zwazyc mala ale na bank powiedza ze jak nie chudnie to jest ok:/ ona malo je jak na swoija wage ostatnie 3 dni 100-90 6 razy na dobe:/
#978 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię właśnie odkryło, ze ma kończyny górne.
![]() Leży, wyciągnęła jedną, potem drugą, zrobiła wielkie oczy i złapała zawiasa. Wygląda komicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |||
Zakorzenienie
|
ło matko nadrabiam od rana i nadrobić nie mogę
![]() mój mały daje troszkę popalić ostatnio ma ten skok rozwojowy chyba ![]() ![]() dziś spał po kąpaniu ładnie 6 godzin także nie jest źle ![]() Harrods dla mnie też najgorsze jest wstawanie między 5 a 6 to jest masakra oczy na zapałki muszę telewizor włączać i oglądając karmię bo tak to bym zasnęła. Traicionera, Tity, Tajka - (trzy razy T) ![]() ![]() Aja1 piękne zaproszenie to drugie ze zdjęciem ![]() ja robiłam sama kupiłam kartki takie ładne A4 i zrobiłam ruloniki takie ![]() Iweczka wiem co czułaś mój jak się pierwszy raz mlekiem zakrztusił to się rozpłakałam po wszystkim ![]() Harrods mojemu też się jeszcze włosy nie wytarły ale np ja też miałam gęste włosy a w 6 miesiącu byłąm łysa jak kolano ![]() Montii mojemu Oliemu też się stópki pocą też się dziwię strasznie ![]() ![]() 87czarna życzę Ci aby szybko nastał czas kiedy już będziecie na okrągło razem z tżtem ![]() Iizabelaa dobre z ta ekomamą kobita ma nie tego pod sufitem... wielorazowe podpaski... lol ![]() Kasiapruszków ja kupowałam wszystko z tej strony ubranko okapnik stroik do świecy białe skarpetki ![]() ![]() ![]() Diatoma super że przepuchlina znika mój ma też nieciekawie to wygląda ale na razie pediatra mówi że to nie trzeba zaklejać... Bosti kochana współczuję ci tego zasypiania my od początku na szczęście uczyliśmy że jest kąpanie jedzonko i do łóżeczka a jak się kręci to smoczek, pogłaskanie po główce i tyle. nawet jak nie śpi to olewamy go troszkę i w końcu zasypia sam. tak do 40minut mu to idzie. ogólnie na rękach nie lubi być uspokajany... Laseczka, Głodomorek, Mora, Traicionera, Tajka , Gosiawolna śliczne dzieciaczki wasze wszystkie ![]() ![]() Gosiawolna body świetne ja z okazji Dnia dziecka kupiłam mojemu wczoraj parę ciuszków i takie fajne body od taty - przystojniak po tatusiu i: mama wie dużo ale tata wie wszystko ![]() ![]() Wszystkim dzieciaczkom spóźnione ale szczere życzonka ![]() ![]() Iweczka ja zakładam cienkiego pajaca ostatnio założyłam kaftanik i śpioszki i był cały mokry ale w krótkim rękawku mu za zimno (zmarzluch po mamuni) musze dokupić cienkich pajacyków albo właśnie ramersiki na noc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż znam przypadek gdzie kolki męczyły dziecko ok 3 tygodnia do 6 miesiąca... lekarze tylko uspokajali : przejdą do 3 miesiąca, przejdą do 4, do 5 i tak trwały do 6... także niezbadane są wyroki ale mam nadzieję że to nic poważnego u was mój ostatnio tak się drze po 15 minut ale to nie kolki ani brzuch...
![]() |
#980 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kończy się na 6. gosiawolna, ale przystojniaczek ![]() a bodziaki fajne Cytat:
podpaski wielorazowe??? no to są chyba jakieś jaja ![]() Cytat:
![]() ![]() tajka, słodka córcia !! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
może coś zjadłaś ???? a brzuszek miała twardy? iza, i ja musze czegoś cienkiego poszukać do spania dla Małej ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- aaaaaaaa i zapomniałam napisać, że dziś kończymy 11 tygodni!!!!!!!!!! A dla mnie jakby poród był wczoraj... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() diatoma, eirene chyba faktycznie taki dzień na spanie ![]() iweczka gratuluję 11 tygodni ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-02 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Wtajemniczenie
|
czesc
my dzisiaj po szczepieniu, wzielismy tylko 5w1 a pneumo dopiero przy nastepnym szczepieniu no i maly dopoki jezdzil samochodem i wozkiem, to byl spokoj teraz nawet cyc go nie uspokaja Cytat:
Cytat:
![]() wszystkie dzieciaczki ładne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
pati ojjj zjadłam zjadłam czereśnie kilka dni temu
![]() ![]() ![]() ![]() no zobaczymy jutro co będzie. dzięki dziewczyny za pocieszenie ![]() oby to nie kolki ![]() będę jej dawać Sab Simplex bo się strasznie pręży. a jakie soczki dajesz Alankowi i ile mm?? rozcieńczone? od 3mc można już dać? może i ja spróbuję jak zechce moja wziąć butelkę do ust bo i z tym mamy mega problem nie do przeskoczenia.... ![]() iweczka twardy brzusio, i okropne prężenie się ![]() jeszcze kupki dziś nie było ![]() ![]() narazie jeszcze śpi. zobaczymy co będzie później no i jutro w okolicach godziny 14.... już się boję.... ![]() aja nie oglądałaś nigdy eko mamy??? jak mogłaś ![]() ![]() ![]() ona w każdy czwartek w DDTVN puszcza na światło dzienne swoje mądrości ![]() jest żałosna do potęgi... ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-02 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym boję się wariatów, a jak to zaraźliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znając życie to ona ma gosposie ci jej pierze ![]()
![]() |
#988 |
Wtajemniczenie
|
pewnie tak. ciekawe czy ona na serio pierze podpaski, tampony, chusteczki do pupy.nie mieści mi sie to w głowie
![]() o pieluszkach nie mówię, bo sama kiedyś o nich myslałam ale za dużo zachodu dla mnie. jestem za leniwa na bycie eko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Używam pieluszek Dada od 3 dni i jestem na prawdę zadowolona,
ciesze się, że zdecydowałam się je wypróbować, zobaczymy jak będzie dalej, na razie na noc zakładam jej Pampersy bo mam jeszcze kilka sztuk, ona co prawda w nocy mało sika ale w tej nocnej pieluszce jest dobre 12h ![]() bo kapie małą po 19 a nigdy nie wstajemy przed 7, dzisiaj to wogóle o 9.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.