Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 11:30   #1921
gerda
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja miałam dziś iść, ale rano tak mnie mały kopał i tak chcialo mi się jeść że pękłam po wstaniu i zjadłam bo aż mi kiszki wykręcało
he he to spróbujesz jutro, może Ci się uda

ja jakoś rano póki co nie mam głoda, wczoraj a czczo byłam robić badania i spoko się czułam. Dziś mam wizytę u endokrynologa, mam nadzieje że wyniki się nie pogorszyły. Do tego przypomniałam sobie dzisiaj o rocznicy ślubu rodziców, pasuje im coś kupić, ah moja skleroza

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

aha Cotka powodzenia na ślubie, będziesz dobrze i napewno w całości będziesz się elegancko prezentować

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:38   #1922
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzień dobry dzis sie melduje z domku

Sonia dawno cię nie widziałam, fajnie, że jesteś

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

współczuję...wiem, że to niełatwo, ale musisz myśleć pozytywnie może jak własnie trochę odpoczniesz to szyjka się wzmocni i nie bedziesz musiała leżeć do konca - mam nadzieje ze jak bedzie

a lezenie i nic nie robienie jest moze lukusem ale przez 2 dni a nie przez 4 miesiace...

Jestem, jestem codziennie...tylko się nie odzywam...bo ja trochę aspołeczna jestem
cotka to tylko nerwy i hormonki... będziesz wyglądać pięknie i będziesz najszczęśliwszą panną młodą (tego Ci życzę z całego serca!!)
A o której ślubujecie??? Bo pomyśl... wszystkie koleżanki wizażowe będą tam z Tobą myślami...
Agnysko
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:46   #1923
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
he he to spróbujesz jutro, może Ci się uda
Jutro już muszę haha

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:57   #1924
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki, ja od rana miałam już gości, brat z bratową wpadli na kawkę
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za jutro ok.17 przybywam z nowym nazwiskiem
Cotka na pewno w całej okazałości będziesz wyglądać śliczniei się nie smutaj kochana dużo uśmiechu na twarzy i szczęścia życzęradości z tego dnia a o której ślubujecie?
Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Mam nadzieje ze ci minie to wyjazdu...
Ja właśnie wróciłam z francji....dojechaliśmy prawie do włoskiej granicy wzdłóż lazurowego wybrzeza...
W pierwszej opcji też chcieliśmy do włoch pojechać ale stwierdziłam ze za gorąca a we francji 30-35'C
A z takich ciekawostek to na jednej z plaż (takiej malutkiej ukrytej) spotkałam włocha nagusieńkiego zupełnie się nie krępował i do tego wygololony na gładko wszędzie.....nie mogłam sie powstrzymac zeby mu zdjecie cyknąć
Francja wow może pokażesz jakieś zdjęcia
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Hejka!! Nie, nie zamontowali mi krążka i raczej nie będą mi montować, bo szyjka się nie skraca. I wytłumaczyla mi to trochę ginka jak to z tą szyjką jest... na ostatnim usg wyszło 4 cm, a podczas badań na fotelu ok 2,5... Bo usg pokazuje całą szyjkę, a lekarz zbada tylko tyle ile sięgnie paluszkiem (fe obrzydliwie brzmi). Najważniejsze, żeby się nie otwierała i nie skracała.
Byłam wczoraj na wizycie...i u mnie bez zmian..czyli ok. Leki dalej mam stosować (garściami), dostalam pozwolenie na mały wypad na wieś do rodziców (nie będzie mnie między 11 a 18 czerwca najprawdopodobniej...a nie wiem kiedy się spotykamy????)
Oczywiście usg nie było (bo było 1,5 tyg. temu no a poza tym moja ginka "ciężka" jest w tych sprawach), ale na podstawie raportu z usg prenatalnego "wywróżyła" mi 4800 na koniec
o ja jaki duży bobasciekawe jak to wyjdzie w rzeczywistości
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Agnieszko cały czas śledzę Twoje posty z informacjami na temat tej szyjki. Zazdroszczę Ci optymizmu, bo ja chyba strasznie słaba jestem i czuję, że wpadam w jakąś depresję. Przeraża mnie wizja leżenia w łóżku przez 4 miesiące, leżę dopiero 6 dni i świra dostaję. Czuję się bezużyteczna, brzydka, do niczego się nie nadaję i ciągle prześladuje mnie myśli, że to wszystko może być na nic, bo i tak mogę urodzić wcześniej
Wiem, że powinnam patrzeć bardziej opymistycznie na wszystko, ale nie potrafię.... Jeszcze TŻ w ogóle mnie nie rozumie, bo przecież leżenie i nic nie robienie jest luksusem.

Jeśli chodzi o krążek to bardzo mnie dziwi, że lekarz tak kategorycznie się temu sprzeciwił. Ja dzisiaj idę na kontrolę szyjki, zobaczymy czy się skraca (oby się nie skróciła) i na pewno mojego gina spytam o krążek. A na Twoim miejscu poszłabym na konsultację do innego lekarza, musimy być czujne.
współczuje CI kochana, a co do faceetów to po prostu nie rozumie, ciekawe jak on by tak tydzień leżał i nic nie mógł robić, to jakby się czuł

pestka początek będzie fany, bo człowiek trochę odpocznie, a później to się nie obejrzysz i dzidzia będzie z Tobą także cieszmy się wolnymi dniami póki jeszcze można

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:19   #1925
agnyska81
Zakorzenienie

Jesteśmy z powrotem Znaczy ja i Halina (kotka). Ma biedaczka zapalenie pęcherza (wet mi sprawdził, poprzednio miała rok temu, a ogólnie już trzeci raz przechodzi), dostała zastrzyk i jest straszliwie na mnie teraz obrażona, za to co jej zrobiłam. No nic to, przynajmniej ja humor mam lepszy, bo wet ją obadał, wymacał i pocieszył mnie, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Czytam, jestem na bieżaćo, ale mało pisze. Humor i nastrój ogólnie. Przyplątało się jeszcze jakieś fatalne zapalenie w obrębie jamy ustnej, nie moge żadnych leków, nic nie pomaga, leże i łzy same lecą. Więc nie fajnie. Napiszę coś więcej jak będą jakieś optymistyczne wnioski
Ściskam i życzę szybkiego pozbycia się zapalenia, bo musi być bardzo uciążliwe

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
łłłłłłłłaaaaaaaaaaaaaaaaa ...dzień dobry....ja dziś ostatni dzien w pracy jestem i jakos mi dziwnie....Wszystkie dzieci życzą mi szczęscia a mi się płakac chce.....ja pracoholiczka jestem :P
To normalne Najpierw szok, ale potem będziesz się cieszyć odpoczynkiem (hehe, moja mama zawsze po zakończeniu roku szkolnego jest smutna i uroni łezkę, choć wcale sentymentalna nie jest )

Cytat:
Nie ma stresu. Jest wkur... . Smutno mi , bo źle się czuję w tej sukience, nie udało mi się załatwić tej makijażystki , nie mam marynarki do sukienki- zupełnie zapomniałam. Chciałabym pójść zakopać się w kołdrę i ryczeć.
Ryczeć może nie, ale pooddychaj głęboko, powiedz sobie, że będzie dobrze. A jutro, co by się nie działo, będzie już po wszystkim, będziesz świeżo poślubioną żonką z nowym nazwiskiem

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a w załączniku zdjęcia sukienek dla mojej dzidzi, są sztruksowe i niestey zdjęcia nie oddają ich uroku
I tak bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Agnyska81 jakby się teraz okazało, że mój dzieciak jest jednak kobietą to bym się podłamała, bo mam już całą szafkę odzieży męskiej w rozmiarze 58-62
Hehe, ja mam do ... 3 roku życia Oczywiście nie całą wyprawkę, ale do 80 cm mam bardzo dużo ciuszków. Dla Benka, nie dla Wandy

Cytat:
Jestem, jestem codziennie...tylko się nie odzywam...bo ja trochę aspołeczna jestem
Ja też jestem aspołeczna, ale przez net jakoś daje się to ukryć Gorzej w realu

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Martusia, były zdjęcia parę dni temu Może poszukaj w poprzednich postach Luii, bo naprawdę fajne i można się rozmarzyć ).

W załącznikach zakupy: dwie spódniczki bawełniane z H&M na szerokiej, bardzo rozciągliwej gumie (do tego tanie ), niebieska bluzeczka z Orsaya. Na drugiej fotce "piękna" kompozycja z torbiszcza i granatowego stanika (kupiłam jeszcze taki, tylko innego koloru - beżowy melanż z białą koronką, oba bardzo miłe w dotyku, nareszcie nic nie drapie mi sutków, a rozmiar 80 C ). Na poprawę humorku jeszcze bransoletka z masy perłowej Choć mam wrażenie, że jeszcze coś kupiłam, tylko o tym zapomniałam (czy też wyparłam).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakupy raz.jpg (167,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakupy dwa.jpg (128,4 KB, 36 załadowań)

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-02 o 12:28
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:24   #1926
luii
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny puchną wam nogi/stopy? Ja mam jaką masakrę. Moje stopy są jak napompowane i takie babulinkowe ;-) i nie wiem czy się martwić czy to norma
Mi nigdy w zycie nei spuchły.....ale pewnie wszystko przedemną....

Cytat:
Tak właśnie się waham, bo mi od początku ginka mówiła żeby mówić jak spuchną. A puchną o wczoraj tak , że nawet po nocy nie zeszło i takie baleronki, ledwo w budy wciskam.

Nie ma stresu. Jest wkur... . Smutno mi , bo źle się czuję w tej sukience, nie udało mi się załatwić tej makijażystki , nie mam marynarki do sukienki- zupełnie zapomniałam. Chciałabym pójść zakopać się w kołdrę i ryczeć.
Marynarką sie nei przejmuj.....ja kupiłam sobie zarąbiscie drogi szal bo nic innego nie mogłam znależć i przed wyjściem z domu go zapomniałam i było super.
Bedzie pięknie.....zobaczysz

Cytat:

Już wkleiłam wczesniej ale wrzuce jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01723.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (40,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01728.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (32,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01732.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (56,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01735.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (33,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01736.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (61,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01573.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (25,2 KB, 2 załadowań)

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:28   #1927
archinta
Zakorzenienie

Witajcie- tym razem z pracy- mam sekundeczkę

Cotuś- wszytskiego najlepszego w Waszym wielkim dniu!!!!!!!!!!!!!!!!
Niczym się nie stresuj- na pewno wyglądasz śłicznie Sukienkę, która nam pokazywałaś przeciez zatwierdziłyśmy
Bawcie się dobrze i upajajcie się tym, dniem
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:30   #1928
aa2
Zakorzenienie

heja
ja równiaz melduje sie pracusiowo kurcze laski ja sobie nei wyobrażam ze mogłabym nie łazic do pracy
dzis np przyjęłam wniosek od klienta i zastanawiam sie czy go składać czy przekazać komu innemu-kurde ja lubię chyba pracować-he he

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cotka dziś ważny dzień oby wszystko poszło po twojej myśli
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:35   #1929
agnyska81
Zakorzenienie

Hmm, wczoraj miałam wrażenie, że mi dłonie spuchły (a przynajmniej takie dziwne uczucie miałam do tego podobne) i faktycznie, wieczorem, po odpoczynku jakby inne były, znaczy mniejsze.

A dziecko mam ułożone głową w dół i nie wiem jak ono to robi, że czuć je prawie zawsze na dole Podejrzewam, że nogami nie macha, bo czułabym gdzie indziej. Mąż mi powiedział, że na tym wczorajszym usg (bo tylko on z ginem mieli podgląd) się ruszało tak, jakby tylko zginało i prostowało kręgosłup, czyli całym tułowiem. No to chyba mnie wali z główki

A propos mojego niskiego ciśnienia lekarz powiedział, że normalne. Wszystkie moje dolegliwości są normalne, cukier też, a norma na tej kartce z labu (którą mi zaznaczyli przekroczoną) to jest dla zwykłych ludzi, a nie dla ciężarnych. Bo mi powiedział, że kto normalnie w ciągu kilku miesięcy zbiera 6 litrów wody w organiźmie Toteż nic dziwnego, że różne rzeczy niestandardowe się z nami w ciąży dzieją

Asiu, ja też lubiłam pracować, ale od czasu jak się tam zatrudniłam wiele się zmieniło i mi się odechciewało. Miałam takie okresy, że nie wyrabiałam nerwowo przez pracę. Brakuje mi tamtych dobrych czasów...

Czas edycji: 2011-06-02 o 12:36
Stary 2011-06-02, 12:40   #1930
aa2
Zakorzenienie

ŚLAZACZKI to kiedy spotkanie???????????
Nastka, Acelinka, Antiopa
Agnyska, Sonia, Tusia
no i ja
jakiś wstępny termin? i co w końcu Katowice? czy wolicie Gliwice? gdzie lepiej komu dojechać?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

a ja was pomęczę o ruchy , bo jestem juz w 6 miesiacu a dalej kopniaków nie czuje-zaczynam schzować, naprawde raz na jakis czas tylko jakies bulgotki i zaczynam tez podejrzewać ze sobie to wmawiam, mam 22 tydz i co i pupa!
czy ktos jest na podobnym etapie i jak ja czuje raz na ruzki rok tylko burczenie/bulgotki-nie wiem nawet czy sa codziennei bo nie czuje
Stary 2011-06-02, 12:48   #1931
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Agnyska, Sonia, Tusia
no i ja
jakiś wstępny termin? i co w końcu Katowice? czy wolicie Gliwice? gdzie lepiej komu dojechać?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

a ja was pomęczę o ruchy , bo jestem juz w 6 miesiacu a dalej kopniaków nie czuje-zaczynam schzować, naprawde raz na jakis czas tylko jakies bulgotki i zaczynam tez podejrzewać ze sobie to wmawiam, mam 22 tydz i co i pupa!
czy ktos jest na podobnym etapie i jak ja czuje raz na ruzki rok tylko burczenie/bulgotki-nie wiem nawet czy sa codziennei bo nie czuje
A Sonia jest ze slązka a nie z mazur??

Spokojnie, do 22 tyg masz czas zeby jeszczetego dobrze nie odczuwać.......moja koleżanka poczuła dopiero w 26tc a wszyscy jej już od ładnych kilku tyg mówili ze musi czuć....wczesniej tylko takie bulgotanie czuła

Stary 2011-06-02, 12:48   #1932
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jesteśmy z powrotem Znaczy ja i Halina (kotka). Ma biedaczka zapalenie pęcherza (wet mi sprawdził, poprzednio miała rok temu, a ogólnie już trzeci raz przechodzi), dostała zastrzyk i jest straszliwie na mnie teraz obrażona, za to co jej zrobiłam. No nic to, przynajmniej ja humor mam lepszy, bo wet ją obadał, wymacał i pocieszył mnie, że będzie dobrze

To normalne Najpierw szok, ale potem będziesz się cieszyć odpoczynkiem (hehe, moja mama zawsze po zakończeniu roku szkolnego jest smutna i uroni łezkę, choć wcale sentymentalna nie jest )

Ryczeć może nie, ale pooddychaj głęboko, powiedz sobie, że będzie dobrze. A jutro, co by się nie działo, będzie już po wszystkim, będziesz świeżo poślubioną żonką z nowym nazwiskiem

Hehe, ja mam do ... 3 roku życia Oczywiście nie całą wyprawkę, ale do 80 cm mam bardzo dużo ciuszków. Dla Benka, nie dla Wandy

Martusia, były zdjęcia parę dni temu Może poszukaj w poprzednich postach Luii, bo naprawdę fajne i można się rozmarzyć ).

W załącznikach zakupy: dwie spódniczki bawełniane z H&M na szerokiej, bardzo rozciągliwej gumie (do tego tanie ), niebieska bluzeczka z Orsaya. Na drugiej fotce "piękna" kompozycja z torbiszcza i granatowego stanika (kupiłam jeszcze taki, tylko innego koloru - beżowy melanż z białą koronką, oba bardzo miłe w dotyku, nareszcie nic nie drapie mi sutków, a rozmiar 80 C ). Na poprawę humorku jeszcze bransoletka z masy perłowej Choć mam wrażenie, że jeszcze coś kupiłam, tylko o tym zapomniałam (czy też wyparłam).
mam nadzieję że z kotkiem będzie już dobrze śliczne zakupy

właśnie spisuję sobie wyprawkę z tych linków z pierwszej strony i się zastanawiam ile ciuszków i jakich trzeba kupić na nasze maluchy wrześniowo-październikowe? i ile w jakich rozmiarach bo tam są wypisane że wszystko w rozmiarze 62. Myślałam że będę miała z tym mniejszy problem
muszę przejrzeć jeszcze inne listy wyprawkowe. przeczytałam pieluchy tetrowe w zdaniu zamiast 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek i się zastanawiam co to takiego

spotkaliśmy wczoraj "znajomą" która ma termin na sierpień (nie wiem którego) i ma ona już duży ładny okrąglutki brzusio, pytam się tż później jak mu się brzuszek podobał a on: jaki brzuszek? on nawet nie zauważył brzucha nie wiem gdzie Ci faceci mają oczy
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:52   #1933
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Agnyska za zakupy i widzisz ginek Ci wszystko wytłumaczył, więc nie denerwuj się za bardzo tymi wynikami skoro on mówi, że są w normie i rozkoszuj się ciążą
Cytat:

Asiu ja zaczęłam 21 tydzień i też w sumie czasami czuję bulgotanie, choć na usg było widać jak synek jest bardzo ruchliwy. Może dzidzia ma po prostu jeszcze dużo miejsca w brzuszku i my tego nie czujemy W poniedziałek masz wizytę tak? To może ginek Cię uspokoi

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-02, 12:53   #1934
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska za zakupy i widzisz ginek Ci wszystko wytłumaczył, więc nie denerwuj się za bardzo tymi wynikami skoro on mówi, że są w normie i rozkoszuj się ciążą

Asiu ja zaczęłam 21 tydzień i też w sumie czasami czuję bulgotanie, choć na usg było widać jak synek jest bardzo ruchliwy. Może dzidzia ma po prostu jeszcze dużo miejsca w brzuszku i my tego nie czujemy W poniedziałek masz wizytę tak? To może ginek Cię uspokoi

no mam nadzieje ze mnie uspokoi bo zaczynam schizowac, dobrze ze wizyta za 3 dni bo bym inaczej zwariowała he he
Stary 2011-06-02, 12:55   #1935
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Agnyska, Sonia, Tusia
no i ja

no mi bardziej pasuja Katowice bo tam umie dojechac z chorzowa a w gliwicach nigdy nie byłam sama tylko raz na jakims szkoleniu ale to mnie zawiezli

a terminowo to juz dajcie jakies propozycje mi tam obojetnie teraz mam sesje ale zawsze moge po egzaminie do was dojechac

nie martw sie tymi ruchami ja tez czułam mocno przez pare dni a teraz od poniedziałku dokładnie tylko takie bulgotki i to nie za czesto juz tez sie martwiłam czy wszystko okej ale to podobno normalne

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:55   #1936
aa2
Zakorzenienie

to ja proponuje terminy od 7.06 do 10.06 tutaj jak najbardziej w tym przedziale mogę albo w przedziale od 20.06 d0 24 .06
Stary 2011-06-02, 13:21   #1937
danika
Zakorzenienie

lekko padłam po sprzątaniu,...ale duchota jest, dobrze, że chociaż słonce nie grzeje bo by sie nie dało żyć

Cytat:

Na poprawę humorku jeszcze bransoletka z masy perłowej Choć mam wrażenie, że jeszcze coś kupiłam, tylko o tym zapomniałam (czy też wyparłam).
cieszę się że z kocurą w porządku moja też zawsze ma focha po wizycie u weta

a co do wyparcia to też mi się zdarza...zwłaszcza wypieram się przed TZ

Cytat:
heja
ja równiaz melduje sie pracusiowo kurcze laski ja sobie nei wyobrażam ze mogłabym nie łazic do pracy
dzis np przyjęłam wniosek od klienta i zastanawiam sie czy go składać czy przekazać komu innemu-kurde ja lubię chyba pracować-he he
ja dzis pierwszy dzien krótkiego zwolnienia a juz sie jakoś dziwnie czuje, że nie w pracy...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

a co do ruchów - moja tak mocniej to zaczeła kopać w 21 tyg, wczesniej tez bulgotki tylko. Każde dziecko ma swoj czas na kopniaki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:26   #1938
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że z kotkiem będzie już dobrze śliczne zakupy
Dzięki
Bardzo jestem zadowolona z tych spódniczek, bo właśnie czegoś na takie ciepłe lato szukałam Na dziale H&M mama jakaś kpina - jeden wieszak, rozmiary letnich spodni poprzebierane (42 ledwo na naciągnęłam, jakoś do mnie nie przemawiały - spodnie materiał cienki, letni, a pas z podwójnej grubej tkaniny, bez sensu), a ceny kosmiczne.

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
spotkaliśmy wczoraj "znajomą" która ma termin na sierpień (nie wiem którego) i ma ona już duży ładny okrąglutki brzusio, pytam się tż później jak mu się brzuszek podobał a on: jaki brzuszek? on nawet nie zauważył brzucha nie wiem gdzie Ci faceci mają oczy
Hihi, dużo facetów jest takich spostrzegawczych
Sprzedawczyni z naszego wiejskiego sklepiku była w 8 czy 9 miesiącu ciąży, a mój mąż tego brzucha nie widział Teraz jak mi wyskoczył i ogląda go codziennie już wie, jak ciąża wygląda i zaraz na ulicy ciężarną wylooka

Cytat:
1. Agnyska za zakupy i widzisz ginek Ci wszystko wytłumaczył, więc nie denerwuj się za bardzo tymi wynikami skoro on mówi, że są w normie i rozkoszuj się ciążą

2. Asiu ja zaczęłam 21 tydzień i też w sumie czasami czuję bulgotanie, choć na usg było widać jak synek jest bardzo ruchliwy.
1. Dobrze!
2. Na wczorajszym usg dzieciak się cały czas ruszał, a ja nic nie czułam. To on musi się naprawdę mocno odpychać, prostować, czy co tam jeszcze robi, żebym to poczuła Właściwie do zeszłego tygodnia miałam tak, że tylko jak odpoczywałam, to czułam jak się rusza (głównie jak rano leżałam po przebudzeniu chwilę w łóżku, lub jak kładłam się wieczorem). Dopiero od kilku dni zauważyłam, że jest ruchliwy przez cały dzień i od czasu do czasu daje o sobie znać Ale najbardziej ruchliwy jest w nocy, tylko że wtedy to ja smacznie śpię, a mąż go czasem przyłapuje na harcach

Danika, przed mężem zakupów się nie wyprę, bo był ze mną

Asiu, mi miejsca pasują oba, termin też każdy - nic nie planuję w tym czasie Taka jestem niekonfliktowa

Czas edycji: 2011-06-02 o 13:28
Stary 2011-06-02, 13:30   #1939
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

kurde chyba się uzależniłam od wizażu i neta, bo od rana (czyt. od 11tej;P) siedzę na kompieale co tam, muszę trochę ponadrabiać zaległości

Mój mąż też ostatnio stwierdził, że wszędzie widzi i słyszy dzieciaki. A to pewnie przez to, że wcześniej poprostu nie zwracał na nie uwagi, bo go nie interesowały. A teraz jak żonka w ciąży to się mu słuch wyostrzyłna początku chyba do końca nie wierzył w bejbika, ale teraz to już bardzo się interesuje, przytula do brzuszka, nasłuchuje czy kopiekochany jestno i poszukuje intensywnie w necie wózka i łóżeczka, co mnie bardzo cieszy, że się we wszystko angażuje

A i jeszcze chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy moja kuzynka urodziła synka Ignasia w dzień dziecka mały będzie miał fajną datę urodzin

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-02 o 13:37
Stary 2011-06-02, 13:32   #1940
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
to ja proponuje terminy od 7.06 do 10.06 tutaj jak najbardziej w tym przedziale mogę albo w przedziale od 20.06 d0 24 .06
w sumie to mi ten 7 - 10 pasuje bo egzaminy od 13 zaczynam ale ja sie do was dostosuje jak bedzie spotkanie w katowicach to po egzaminie dojade do ws bo uczelnia tez w katowicach
moze niech sie reszta wypowie co do terminu

ja juz dzisiaj zmykam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:39   #1941
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
kopniaków nie czuje-zaczynam schzować, naprawde raz na jakis czas tylko jakies bulgotki i zaczynam tez podejrzewać ze sobie to wmawiam, mam 22 tydz i co i pupa!
Każda z nas jest inna pamietaj
wiem jak bardzo byś już chciała, każda z nas na to czekała, ale zobacz że to już za chwilkę napewno się dzidzia odezwię

Cytat:

1. Dobrze!
2. Na wczorajszym usg dzieciak się cały czas ruszał, a ja nic nie czułam. To on musi się naprawdę mocno odpychać, prostować, czy co tam jeszcze robi, żebym to poczuła Właściwie do zeszłego tygodnia miałam tak, że tylko jak odpoczywałam, to czułam jak się rusza (głównie jak rano leżałam po przebudzeniu chwilę w łóżku, lub jak kładłam się wieczorem). Dopiero od kilku dni zauważyłam, że jest ruchliwy przez cały dzień i od czasu do czasu daje o sobie znać Ale najbardziej ruchliwy jest w nocy, tylko że wtedy to ja smacznie śpię, a mąż go czasem przyłapuje na harcach
Mój też tak samo w dzień jest ruchliwy ale tylko od czasu do czasu, jak sie nie odzywa to zaczynam się martwić, siadam spokojnie i czekam, i zawsze wtedy mnie udobrucha bo zaczyna się wiercić i ja jestem spokojna.
a noc to chyba standard, bo ich nie lulamy to harcują

wczoraj podczas harcy moich z małżem, hm dość głośno strzeliły mi kości w miednicy, mnie to nie bolało, a mój mąż się nie źle przestraszył że coś mi zrobił

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:10   #1942
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dziewczyny co robicie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu za bardzo?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-02, 14:21   #1943
SONIA004
Zadomowienie

luii....JA ze Śląska niestety (albo stety) choć wolałabym z Mazur, bo blisko do morza i pobujać by się można było...
Wszystkie terminy, które Asiu, wymieniłaś dla mnie są ok
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:26   #1944
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

super zakupki
Stary 2011-06-02, 14:29   #1945
spray
KWC

Marta - u mnie dziś placki kurczakowe (Cycek kurzy pociachany na drobno i wybełtany z 3 jajcami, dużą kostką serka topionego i 2 łyżkami mąki z vegetą i pieprzem) Pycha!
Agnyska - najfajniejsza torba, bardzo mi się podoba
Cotka - nie przejmuj się tak, ja też w dniu ślubu się zorientowałam, że nie kupiłam nic na grzbiet i w końcu poszłam z gołymi ramionami, a było wtedy ledwo 18 stopni - takie emocje, że nawet mi zimno nie było.
luii - Boże, ale Ci zazdroszczę takich wakacji

Wyszłam na chwilę po zakupy i znowu wydałam 30zł na tego mojego dzieciaka Codziennie przepuszczam na niego kilanaście/dziesiąt złotych, bo się nie potrafię opanować. A to promocja na pieluszki, a to okazyjna cena pajacyka w szmateksie... Nie kupiłam dziś sobie śniadania do pracy, bo ostatnie pieniądze przepuściłam na absolutnie boskie ogrodniczki w rozmiarze 62 i 3pack chusteczek pampers
W ten sposób poległ mój koronny argument (stosowany od dnia ślubu do zajścia w ciążę) na rezygnację z macierzyństwa. Twierdziłam, że jestem taką egoistką, że wolę kupić coś sobie niż wydawać na dziecko Ależ mi się odmieniło!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:31   #1946
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Agnyska, Sonia, Tusia
no i ja

oj u mnie ruchy są już , takie delikatne pukanie, nawet TŻ ostatnio wyczuł, to się biedak wystraszył i w szoku był hehehe i rusza się już regularnie, codziennie czuje małeg. A dziś na filmie jak brykał, chyba mu się spodobał Ale nie martw się napewno z bulgotek przejdziesz do prawdziwych kopniaków
Stary 2011-06-02, 14:33   #1947
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Spray dobry pomysł z obiadkiem na pewno skorzystam, ale nie mam cycków w domu, a do sklepu nie chce mi się iść;p dzięki
No i widzisz, żadna wyrodna matka z Ciebie, zamiast śniadanka wybierasz ciuszki do dzidzi

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-02, 14:45   #1948
luii
Zadomowienie

Cytat:
luii....JA ze Śląska niestety (albo stety) choć wolałabym z Mazur, bo blisko do morza i pobujać by się można było...
Wszystkie terminy, które Asiu, wymieniłaś dla mnie są ok
No własnie przekonana byłam ze ty z tych mazur ten pociąg do pływania masz.......

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Marta - u mnie dziś placki kurczakowe (Cycek kurzy pociachany na drobno i wybełtany z 3 jajcami, dużą kostką serka topionego i 2 łyżkami mąki z vegetą i pieprzem) Pycha!
Agnyska - najfajniejsza torba, bardzo mi się podoba
Cotka - nie przejmuj się tak, ja też w dniu ślubu się zorientowałam, że nie kupiłam nic na grzbiet i w końcu poszłam z gołymi ramionami, a było wtedy ledwo 18 stopni - takie emocje, że nawet mi zimno nie było.
luii - Boże, ale Ci zazdroszczę takich wakacji

Wyszłam na chwilę po zakupy i znowu wydałam 30zł na tego mojego dzieciaka Codziennie przepuszczam na niego kilanaście/dziesiąt złotych, bo się nie potrafię opanować. A to promocja na pieluszki, a to okazyjna cena pajacyka w szmateksie... Nie kupiłam dziś sobie śniadania do pracy, bo ostatnie pieniądze przepuściłam na absolutnie boskie ogrodniczki w rozmiarze 62 i 3pack chusteczek pampers
W ten sposób poległ mój koronny argument (stosowany od dnia ślubu do zajścia w ciążę) na rezygnację z macierzyństwa. Twierdziłam, że jestem taką egoistką, że wolę kupić coś sobie niż wydawać na dziecko Ależ mi się odmieniło!
Lazurowe wybrzeze nas naprawdę pozytywnie zaskoczyło.....pewnie byśmy więcej skorzystali gdybym nie była w ciaży.....musiałam sie jednak oszczedzac.......

Ja to jakis odmieniec jestem bo nie kupiłam jeszcze anie 1 rzeczy

Stary 2011-06-02, 14:52   #1949
danika
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co robicie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu za bardzo?
ja mam zapiekankę z ziemniaków, cebuli i kiełbaski z "pomysłu na" - jadłam ją juz w wersji makaronowej, teraz próba na ziemniakach

dzwoniłam do pracy ze mam zwolnienie, kierownik ponoć wscieknięty lekko - ale mam to gdzies, niech się cieszy że wróce bo mogłabym juz w domu zostać.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:08   #1950
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam zapiekankę z ziemniaków, cebuli i kiełbaski z "pomysłu na" - jadłam ją juz w wersji makaronowej, teraz próba na ziemniakach

dzwoniłam do pracy ze mam zwolnienie, kierownik ponoć wscieknięty lekko - ale mam to gdzies, niech się cieszy że wróce bo mogłabym juz w domu zostać.
ja też postanowiłam, że zrobię zapiekankę makaronową także zmykam

a w pracy niech się cieszą, że to tylko na "chwilę" i wracasz

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości