X Factor Polska - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 20:46   #1621
fossa
Zadomowienie

Dot.: I-sza edycja X-Factor Polska !

Szpak zawalil piosenke "imagine", on chyba w ogole textu nie znal. Malgosia w dogrywce byla o wiele lepsza. Przykre, ze w taki sposob odpadla, chociaz Michal calosciowo byl przez caly program lepszy.
Szkoda mi Malgosi, pewnie kobita ma metlik w glowie, bo wywalil ja wlasny czlowiek - tu niby super, ale wypad ...
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 21:47   #1622
HisHoney
Zakorzenienie

Chyba wszyscy byli zaskoczeni decyzją Czesława. A najbardziej biedna Maja i pewnie pani Małgosia również!

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 22:07   #1623
Sal
Raczkowanie

Zarówno pani Małgosia jak i Maja w udzielanych później wywiadach powiedziały co na ten temat sądzą, jakiejś wielkiej pretensji czy żalu z ich strony w tej kwestii nie wyczułam, więc..
Pani Małgosia zdaję się powiedziała, że rozumie decyzję Czesława i ze się cieszy, ze miała okazję zajść tak daleko
Sal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 23:35   #1624
Sondrina
BAN stały

Szpak czasem gada z sensem, ale dobija mnie to, że zaczyna się przy tym tak dziwnie śmiać i machać rękami w taki specyficzny sposób. To zmanierowanie strasznie irytuje, gdyby się go wyzbył, to byłoby fajnie, rozumiem, ze takie stroje go kręcą, dobrze sie w nich czuje i spoko, już się przyzwyczaiłam, ale takie zmanierowanie może trochę szkodzić w jego odbiorze.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 03:06   #1625
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

.Szpak ma śmiech zboczeńca Nie wiem czemu zawsze keidy tak się podsmiechuje "hehehe" to mi się chce smiać przez to skojarzenie

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 06:14   #1626
Diva1
Zadomowienie

Lubię piosenkę "Californication" i Michał sobie z nią nie poradził najlepiej. Z resztą widać było po nim, że jakoś specjalnie zadowolonył po swoim występie nie był.
P.Małgosia w piosence Bajmu dała czadu.
Gienek wiadomo dla mnie mistrz mimo,że miał lepsze występy. Ada... nie chce mi się o niej pisać.

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
.Szpak ma śmiech zboczeńca Nie wiem czemu zawsze keidy tak się podsmiechuje "hehehe" to mi się chce smiać przez to skojarzenie
Ja bym powiedziała nawet, że zboczeńca psychopaty.

Don't forget to love yourself!
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 16:16   #1627
shajamoz
Przyczajenie

Ja jestem ciekawa kto to wygra , mam nadzieje ze to bedzie w miare sprawiedliwe , zobaczymy
shajamoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 16:50   #1628
TmargoT
Zakorzenienie

obejrzalam powtórki i uwazam,ze Szapk powinien wygrac.
pieknie spiewa i jest wyrazisty.
kompletnie nie rozumiem aranżacji Gienka-to nie moja bajka,a Ada zginie w szoł biznesie.spiewa super,ale jest zbyt skromna
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 17:28   #1629
paktofonika99
Zadomowienie

Myślałam, że tylko mnie denerwuje jego śmiech
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 21:54   #1630
Diva1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shajamoz Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa kto to wygra , mam nadzieje ze to bedzie w miare sprawiedliwe , zobaczymy
Gienek

Don't forget to love yourself!
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 22:11   #1631
TmargoT
Zakorzenienie

kompletnie nie rozumiem tego fenomenu gienka.mam ogromne wrażenie,że kilku znaych ludzi chwali go za jego śpiew i sposób bycia,a ludzie slepo w to wierzą.
to jak z reklamami,im częściej się je powtarza,tym bardziej uważane sa za prawdziwe i jednyne słuszne

nie podoba mi się jego śpiew,aranżacja i wynonanie.za każdym razem wydaje mi się,że śpiewa podobnie.
wiem,że to jego styl,jednak wielu utworów nie można przerobić na inny styl,bo traca swój urok.
jak dla mnie nie ten świat i nie ta bajka.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 22:25   #1632
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
kompletnie nie rozumiem tego fenomenu gienka.mam ogromne wrażenie,że kilku znaych ludzi chwali go za jego śpiew i sposób bycia,a ludzie slepo w to wierzą.
to jak z reklamami,im częściej się je powtarza,tym bardziej uważane sa za prawdziwe i jednyne słuszne
Cytat:
obejrzalam powtórki i uwazam,ze Szapk powinien wygrac.
pieknie spiewa i jest wyrazisty.
kompletnie nie rozumiem aranżacji Gienka-to nie moja bajka,a Ada zginie w szoł biznesie.spiewa super,ale jest zbyt skromna

Ja mam podobne zdanie tylko że o Szpaku a nie o Gienku. Nie rozumiem zupełnie jego fenomenu. Uważam, że to jest podobnie jak było z Madoxem w Mam Talent i kilkoma innymi już takimi ludźmi. Cyrk strojem, manierą i zachowaniem- ale ludzie na siłę to doceniają bo trzeba doceniać indywidualizm; mimo, że śpiew przeciętny, ale Kuba się zachwyca swoim podopiecznym więc wszyscy w koło również. No ale wiadomo każdy lubi co innego Ja właśnie trzymam kciuki za Gienka
Stary 2011-06-01, 22:33   #1633
HisHoney
Zakorzenienie

^ Też myślę podobnie.
I też kibicuję Gienkowi, bo jest z nich wszystkich najbardziej autentyczny i ta jego naturalność, to coś co lubię

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'

Stary 2011-06-01, 23:42   #1634
Wisnia34
Zadomowienie

Ja jestem fanką Szpaka!

dawno nie byłam tak przekonana do żadnej postaci w tego typu konkursach.

wygląda świetnie, ma b. fajny głos i mimo tego całego zmanierowania wydaje się całkiem rozsądny i pokorny.

Gienka też lubię, śpiewa fajnie, ale wolę patrzeć i słuchać Szpaka. zdecydowanie.
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 23:50   #1635
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez HisHoney Pokaż wiadomość
^ Też myślę podobnie.
I też kibicuję Gienkowi, bo jest z nich wszystkich najbardziej autentyczny i ta jego naturalność, to coś co lubię
Wg mnie Gienek jest najlepszym kandydatem, gdyż w jego przypadku muzyka sama się broni, nie musi robić show, bo ma inne atuty i jest przy tym wyrazisty. Poza tym ja lubię zdecydowanie mocniejsze klimaty i podoba mi się, że Gienek wiele rzewnych i nijakich piosenek przerabia na wersje rockowe. Dla mnie te piosenki w jego wykonaniu nabierają dopiero klimatu i uroku.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Zdania zawsze będą podzielone, bo każdy ma inny gust muzyczny, a nie dlatego że ktoś komuś mówi, że to jest objawienie i trzeba na tego kogoś głosować.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 08:33   #1636
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Już wszystko mi jedno kto wygra byle tylko nie była to Ada więc prawie mi wszystko jedno..

Przypuszczam,że jednak wygra Gienek..osobiście chyba wolałabym żeby to był Michał, Gienka uwielbiam za fajne riposty,super śpiewa ale czasem mam wrażenie że jego postawa zdaje się krzyczeć "mam w du..cały ten szoł biznes,jestem taki outsider" to po co brał udział w tym programie...ale to tylko moje wrażenie. A Michał mógłby ptzrstać machać rękami i śmiać się w hm..lubieżny sposób i byłoby ok
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 09:26   #1637
fossa
Zadomowienie

Cytat:

nie podoba mi się jego śpiew,aranżacja i wynonanie.za każdym razem wydaje mi się,że śpiewa podobnie.
wiem,że to jego styl,jednak wielu utworów nie można przerobić na inny styl,bo traca swój urok.
jak dla mnie nie ten świat i nie ta bajka.
a ja powiem Ci, ze kiedy pierwszy raz uslyszalam Gienka jeszcze w 'Mam T. ' to o malo z krzesla nie spadlam. Gosciu sie tak wyroznial na tle tych wszystkich nijakich i bezbarwnych artystow. No szok. To, ze nie przeszedl dalej to jakas farsa. Uwielbiam go sluchac spiewa calym soba ...

I uwazam, ze Gienek ma lepszy glos od Szpaka. Szpak ani mnie ziebi ani parzy, ale pod wzgledem glosu to Szpak jest troche slabszy i moze mniej charakterystyczny gdyby nie ta cala otoczka i wizerunek, ktory tworzy czy obronilby sie samym glosem? Z drugiej strony Ada ma super glos, fajnie spiewa, ale czegos tu brakuje - nie ma sily przebicia, jest malo wyrazista

I jeszcze o Maglosi - strasznie zaluje, ze nie zaspiewala piosenki "w domach z betonu" ( nie wiem czy tak brzmi dokladny tytul ) dla niej bylaby idealna
repertuar ktory jej wybierali ja pograzyl...

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2011-06-02 o 09:29
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:39   #1638
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Już wszystko mi jedno kto wygra byle tylko nie była to Ada więc prawie mi wszystko jedno..
Dla mnie bardziej znośne by było, gdyby wygrała Ada zamiast Michała - szczerze mówiąc.

'

Stary 2011-06-02, 10:49   #1639
NibyNic
Zakorzenienie

Mi wszystko jedno kto wygra
Gienka i Szpaka za często "widuję" co włączę TVN to któregoś z nich pokazują (może tylko taki zbieg okoliczności, ale mam już dość)
do tego Kuba jakiś taki chamski - ogólnie nie chce mi się już tego oglądać -zniechęciłam się

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:58   #1640
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość

Przypuszczam,że jednak wygra Gienek..osobiście chyba wolałabym żeby to był Michał, Gienka uwielbiam za fajne riposty,super śpiewa ale czasem mam wrażenie że jego postawa zdaje się krzyczeć "mam w du..cały ten szoł biznes,jestem taki outsider" to po co brał udział w tym programie...ale to tylko moje wrażenie. A Michał mógłby ptzrstać machać rękami i śmiać się w hm..lubieżny sposób i byłoby ok
Właśnie to mi przeszkadza w Gienku, niby taki autentyczny a to kłóci mi się z jego wizerunkiem pt" "Mam wy***bane". Głos ma fajny, ale jakoś mi nie pasuje jego osoba.
Szpak za to ma za dużo tego wszystkiego: szołmeństwa, szaleństwa, dziwnych póz i maniery.
Ada, na jej temat w zasadzie nawet nie ma co pisać i to jest jej główny problem.
Szkoda że odpadły Dziewczyny, to był mój typ od początku, bez nich finał, jak dla mnie, mało emocjonujący.
Stary 2011-06-02, 11:42   #1641
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez HisHoney Pokaż wiadomość
Dla mnie bardziej znośne by było, gdyby wygrała Ada zamiast Michała - szczerze mówiąc.
jasne każdy ma swoje typy ale moim zdaniem nawet jeśli Ada wygra to Michał i tak będzie robił "karierę"(brakuje mi innego słowa) >Tak jak w przypadku Idola. Ala przepadla a Szymon Wydra więcej nagrywał,Ewelina Flinta a wcale nie wygrali programu.
Stary 2011-06-02, 12:48   #1642
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dlaczego wszystkie show w tvnie wyglądają na ustawione? Przecież od samego początku wiadomo, że Szpak i Loska będą w finale.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 13:29   #1643
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Fara25 Pokaż wiadomość
Dlaczego wszystkie show w tvnie wyglądają na ustawione? Przecież od samego początku wiadomo, że Szpak i Loska będą w finale.
tak...młody przebojowy Michał kontra doświadczony skromny Gienek...wybór na zasadzie kontrastu...
Stary 2011-06-02, 13:41   #1644
lalalabamba
Wtajemniczenie

No właśnie. Mi też w Gienku coś nie gra i bynajmniej nie chodzi tu o jego talent

On sprawia wrażenie outsidera, który przyjemność czerpie z tzw. grania na stricie. Wydaje się niewzruszony wobec owacji na widowni. Nie robi to na nim żadnego wrażenia. Nikogo też nie namawia do głosowania, nie szczerzy się do kamery, jest do bólu oszczędny w słowach.
Ale bierze udział w show, gdzie oglada go ogromna liczba ludzi i wie, że ten program to w dużej mierze gra o sławę, bo bez rozgłosu i sympatii ze strony publiczności nie ma sms-ów,a bez sms-ów nie ma wygranej...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 13:46   #1645
EjjSenioritta
BAN stały

Mam nadzieję,że Maja będzie miała chociaż jakaś fajną stylizację w niedzielę
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 14:19   #1646
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja myśle, że Gienek POszedł do X factor by zdobyć sławe.
Bo przecież mówił, że nagrał ze swoim zespołem kilka płyt, ale sprzedawali je tylko na straganach. Może liczy, na propozycje od większych wytwórni, że uda mu się nagrać płytę którą będą sprzedawać w sklepach, że będzie mógł się utrzymywac tylko z muzyki?
Może chce po postu spełnić swoje marzenie...A sam fakt wygranej w X factor to tylko 'przy okazji'?

Nie wiem bo mi on też na zachwyconego ym programem nie wygląda.

Widziałyście wywiad z Czesiem Boże jaki on tam pijany...

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 14:52   #1647
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Ja tam jestem raczej za Michałem. W mojej szkole jest kompletny "miszelowy" szał, szczególnie wśród dziewczyn. Jakby ktoś powiedział na niego złe słowo to normalnie chyba dostałby po ryju.
Piosenki które śpiewa w x factorze potem nucą wszyscy, została nawet nagrana piosenka "dziwny jest ten szpak"
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 15:00   #1648
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Ja myśle, że Gienek POszedł do X factor by zdobyć sławe.
Bo przecież mówił, że nagrał ze swoim zespołem kilka płyt, ale sprzedawali je tylko na straganach. Może liczy, na propozycje od większych wytwórni, że uda mu się nagrać płytę którą będą sprzedawać w sklepach, że będzie mógł się utrzymywac tylko z muzyki?
Może chce po postu spełnić swoje marzenie...A sam fakt wygranej w X factor to tylko 'przy okazji'?

Nie wiem bo mi on też na zachwyconego ym programem nie wygląda.

Jaki wywiad? Daj linka Ja też chce zobaczyć pijanego Cześka
Stary 2011-06-02, 16:16   #1649
hiacynta85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate_rossi Pokaż wiadomość
Jaki wywiad? Daj linka Ja też chce zobaczyć pijanego Cześka
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...LUPSK/77564829
chyba o to chodzi
hiacynta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 16:26   #1650
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, umie się chłopak dobrze bawić

'

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości