Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-02, 15:22   #3391
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Moje dzisiejsze bezmiêsne P

¦niadanie - bu³ka pszenna z paprykarzem szczeciñskim (oko³o 100 gram paprykarza)
II ¶niadanie - cha³ka 200 gram
III ¦niadanie - 2 ogromne kromki chleba babuni z mas³em, serem bia³ym pó³t³ustym i szczypiorem
Obiad - talerz zupy ogonowej z warzywami, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em, pieczony filet z mintaja, pomidory ze ¶mietan± i cebulk±
Podwieczorek - planujê salaterkê czere¶ni i bu³kê pszenn± z serkiem ¶mietankowym,sa³at±,³osos iem wêdzonym w plastrach i pomidorem posypan± przypraw± do sa³atek z firmy Prymat
Kolacja - wypadnie pewnie grahamka z mas³em i pomidorem a do tego puszka tuñczyka w sosie w³asnym

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:43   #3392
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ

¦niadanie - bu³ka pszenna z paprykarzem szczeciñskim (oko³o 100 gram paprykarza)
II ¶niadanie - cha³ka 200 gram
III ¦niadanie - 2 ogromne kromki chleba babuni z mas³em, serem bia³ym pó³t³ustym i szczypiorem
Obiad - talerz zupy ogonowej z warzywami, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em, pieczony filet z mintaja, pomidory ze ¶mietan± i cebulk±
Podwieczorek - planujê salaterkê czere¶ni i bu³kê pszenn± z serkiem ¶mietankowym,sa³at±,³osos iem wêdzonym w plastrach i pomidorem posypan± przypraw± do sa³atek z firmy Prymat
Kolacja - wypadnie pewnie grahamka z mas³em i pomidorem a do tego puszka tuñczyka w sosie w³asnym
Nie wiem, kto w to uwierzy.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:46   #3393
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:

¦niadanie - bu³ka pszenna z paprykarzem szczeciñskim (oko³o 100 gram paprykarza) zdecydowanie za ma³o, nie wiem ile kcal ma Twój paprykarz, ale mój oko³o 100 kcal/100 g. A to zdecydowanie za ma³o jak na ¶niadanie. Pod ten paprykarz mas³o na bu³kê koniecznie.
II ¶niadanie - cha³ka 200 gram + mas³o i/lub d¿em oraz kakao na t³ustym mleku
III ¦niadanie - 2 ogromne kromki chleba babuni z mas³em, serem bia³ym pó³t³ustym i szczypiorem ser móg³ byæ t³usty
Obiad - talerz zupy ogonowej z warzywami, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em, pieczony filet z mintaja, pomidory ze ¶mietan± i cebulk± zupa, mam nadziejê, z kawa³kami miêsa? mintaj móg³ byæ sma¿ony
Podwieczorek - planujê salaterkê czere¶ni i bu³kê pszenn± z serkiem ¶mietankowym,sa³at±,³osos iem wêdzonym w plastrach i pomidorem posypan± przypraw± do sa³atek z firmy Prymat tu ok
Kolacja - wypadnie pewnie grahamka z mas³em i pomidorem a do tego puszka tuñczyka w sosie w³asnym lubisz tuñczyka w oleju??
wiem, ¿e wszêdzie piszê o zamianie jedzenia na t³ustsze, ale to podbije kcal tyjesz na tym? je¶li wa¿ysz tyle, ile wa¿y³a¶ kiedy ostatnio gada³y¶my na pw (albo niewiele wiêcej), to powinna¶ wpychaæ t³uszcz i kalorie gdzie siê da.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:51   #3394
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Ubogie w warto¶ci od¿ywcze a bogate w witaminy, a warto¶ci od¿ywcze czyli bia³ka, t³uszcze, bla bla. Wiesz, swego czasu by³am na Dukanie, wiêc dobrze wiem o problemie z ma³± ilo¶ci± warzyw i zaparciami ale jak pewnie zauwa¿y³a¶, napisa³am, ¿e na r warzywa i owoce powinny byæ dodatkiem a wynika to z tego, ¿e oceniam nie 'jak mi siê podoba' tylko wed³ug tego, co jest na pierwszej stronie w±tku. Przecie¿ ju¿ pisa³am, ¿e to ocena jad³ospisów a nie wziête z kosmosu co tam chcê.
Na pierwszej stronie watku jest tez mowa o 5 posilkach itd, to nei sa zelazne zasady.

Nazywanie owocowi warzys dodatkiem to jednak lekkie przegiecie.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:59   #3395
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, kto w to uwierzy.
Czemu jeste¶ taka niemi³a?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
wiem, ¿e wszêdzie piszê o zamianie jedzenia na t³ustsze, ale to podbije kcal tyjesz na tym? je¶li wa¿ysz tyle, ile wa¿y³a¶ kiedy ostatnio gada³y¶my na pw (albo niewiele wiêcej), to powinna¶ wpychaæ t³uszcz i kalorie gdzie siê da.
U nas w domu nie je siê sera t³ustego. Mama kupuje tylko pó³t³usty. A zupa bez miêsa bo go nie jem. By³a za to bardzo gêsta. Mama daje du¿o warzyw

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-06-02 o 16:00
Stary 2011-06-02, 16:01   #3396
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
moje U choæ wychodzi na to ¿e P dlatego proszê o pomoc

¶: 2 kromki zwyk³ego chleba (po razowcu mnie wzdyma), z twaro¿kiem, kie³baska z szynki wiedeñska na ciep³o, pomidor, ogórki, sa³ata, rzodkiewki, keczup
2¶: sucha bu³ka z ziarnami (70g) kefir chyba 400g (wiem ¿e tu ¶rednio ale nie jad³am takiego zestawienia od lat a w taki gor±c mia³am ochote)
o: spageti boloñskie z miesem z szynki porcja my¶le ¿e ilo¶ciowo normalna
k:wie¶niak i sa³atka (lodowa, rzodkiewka, plasterek sera okazjonalnie bo na codzien nie jem ¿ó³tego, szczypior, skropione oliw± z oliwek)

wcze¶niej na takim ¿arciu bym chud³a ale od jakiego¶ czasu waga codziennie wzrasta nie mam problemów kibelkowych, nie jestem przed @. æwicze mniej ale jak æwiczy³am wiecej to i jadlam wiecej. wiekszo¶æ dnia jestem w ruchu. wymiary raczej bez zmian oprócz brzucha, zawsze p³aski teraz jaki¶ wydêty, wszystkie letnie spodnie w pasie s± ciasnawe a niedawno troche schud³am i by³y ju¿ dobre, zjem troche a czuje sie przejedzona i ci±gle mi ciê¿ko na ¿o³±dku nawet po sa³atce. jad³ospis jest przyk³adowy przewa¿nie jest w nim wiecej wêdliny i jaj czyli bia³ka.
wstawiam jadospis bo moja waga dosz³a do takiej warto¶ci ¿e psyhika ju¿ tego niewytrzymuje pewnie wiecie o co chodzi. mo¿e znaczenie ma to ¿e po 2 miesi±cach przerwy wróci³am do pigu³ek choæ wcze¶niej nie wp³ywa³y na moj± wage. a mo¿e ja poprostu du¿o jem i tego nie widze
1. Zdefiniuj 'cwicze'?
2. Zdefiniuj 'taka wartosc' wagi w kontekscie bmi? Jakie masz bmi?
3. Jaki masz poziom bf?
4. Konsultowalas sie z lekarzen???
5. Czy zmienilo sie cokol wiek w twoim zyciu, praca, miejsce zamieszkania itd?
6. Z jadlo nie jest zle, widze brak nnk jedynie no i beznadziejne wegle. Ale ubogie, nei ubobie, nei jest bardzo duze.

Cytat:
Wczorajsze U:

1. owsianka - klik (nie chce mi siê opisywaæ );
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym (wiem, pasztet niezbyt warto¶ciowy, zabieram siê powoli do upieczenia w³asnego a kupny staram siê je¶æ od czasu do czasu);
3. kilka klusek ¶l±skich z karkówk± w sosie pieczeniowym z proszku nie zd±¿y³am mamy namówiæ do zrobienia w³asnego (w linku przepis na sos z innego dnia ale zdjêcie autentyczne z wczoraj) klik;
w miêdzyczasie wpad³o trochê orzechów i 2 takie ciastka;;
4. talerzyk ¶ledzia po grecku, kromka ciê¿kiego ¿ytniego z folii z margaryn± (muszê j± skoñczyæ ) i kie³bas± krakowsk±;
marchewka, herbata owocowa.

?
Spoko jest

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-02, 16:06   #3397
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161

Pytanie z serii jak zwykle mam problem

Czy na redukcji mo¿na wcisn±æ jaki¶ s³odki wypiek? Np. tarte z owocami. W tym tarte upiek³abym na m±ce pe³noziarnistej, syrop z agawy lub cukier trzcinowy, jako masê jaki¶ chudy serek i na to masa owoców?
Zastanawiam siê jak taki kawa³ek ciasta wp³ynie na przemianê materii i proces chudniêcia JE¯ELI zawrê ciasto w bilansie kalorycznym ^^ I zje¶æ kawa³ek jako np II ¶niadanie albo I?
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:12   #3398
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez f_ola Poka¿ wiadomo¶æ
Pytanie z serii jak zwykle mam problem

Czy na redukcji mo¿na wcisn±æ jaki¶ s³odki wypiek? Np. tarte z owocami. W tym tarte upiek³abym na m±ce pe³noziarnistej, syrop z agawy lub cukier trzcinowy, jako masê jaki¶ chudy serek i na to masa owoców?
Zastanawiam siê jak taki kawa³ek ciasta wp³ynie na przemianê materii i proces chudniêcia JE¯ELI zawrê ciasto w bilansie kalorycznym ^^ I zje¶æ kawa³ek jako np II ¶niadanie albo I?
Zalezy. Mi np zupelnie slodkie nei przeszkadza w chudnieciu (takie slodkie), jak kiedys mialam diete z powodow zdrowotnych, to jadlam ciasta wlasnie takie domowe i i tak chudlam. Natomiast juz np pozbycie sie celulitu czy zrobienie rzezbycnie wchodzi w gre jesli jem slodkie. Takze to indywidualna sprawa. Moim zdaniem raz na jakis czas taki np kawalek takeigo ciasta i jajecznica na sniadanie - super. Sama kocham takie sniadanai. I kawaaaa hehehe. Musze sobie cos upiec, mniam mniam

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 16:13   #3399
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

santos - pytam tu, bo wspomina³a¶ ¿e masz pw zawalone, a wiem ¿e masz doczynienia z mas±; wiesz mo¿e jak w miare ³adny sposób przytyæ, ale tak ¿eby siê przesadnie nie ot³u¶ciæ? mo¿liwe to ?
Stary 2011-06-02, 16:14   #3400
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
To nie by³o niemi³e. Po prostu pisze, jak jest.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:15   #3401
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
To nie by³o niemi³e. Po prostu pisze, jak jest.
jak nie chcesz to mi nie wierz. mam to gdzies

Stary 2011-06-02, 16:29   #3402
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
santos - pytam tu, bo wspomina³a¶ ¿e masz pw zawalone, a wiem ¿e masz doczynienia z mas±; wiesz mo¿e jak w miare ³adny sposób przytyæ, ale tak ¿eby siê przesadnie nie ot³u¶ciæ? mo¿liwe to ?
Mozliwe, trening na mase na tym polega, ale pamietaj, ze nawet tak sie przybiera na tluszczu tez. Dlatego pisalam, ze moim zdaniem, miazdzaca wiekszosc P tu jest srednia, bo laski dobijaja kcal ciasteczkami i kanapeczkami, a nie tedy droga.
Nie wiem, co ci poradzic, bo nie wiem, czy masz niedowage, czy chcesz po prostu przytyc troche (np. z bmi 19 na 23). Przy niedowadze to trzeba najopierw wskoczyc na dobra wage, zanim zrobisz mase. Generalna zasada jest jednak taka, zeby nie wpieprzac cukru i przetworzonych rzeczy typu frytki 'bo przeciez tyje'. Moje motto to: jedz dwa obiady.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 16:32   #3403
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Chodzi o przytycie z niedowagi. Nie chcia³abym jednak jako¶ przesadnie, jakie¶ 2-3 kg.
Stary 2011-06-02, 16:43   #3404
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Chodzi o przytycie z niedowagi. Nie chcia³abym jednak jako¶ przesadnie, jakie¶ 2-3 kg.
Proponuje udac sie do terapeuty, jesli dla ciebie wszystko powyzej dolnej granicy bmi jest przesada (zgaduje, ze tymi 2,3 kg osiagniesz owa dolna granice), cos jest fundamentalnie nei tak z twoim mysleniem. ED.?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 16:43   #3405
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
1. Zdefiniuj 'cwicze'?
-ostatnio g³ównie si³owe w warunkach domowych bo mi orbi pad³ od 40min do godziny 3-4 razy w tyg. bardziej chodzi mi o to aby utrzymaæ stan obecny (tzn bez tego bebecha co mam teraz ) ni¿ o polepszanie sylwetki choæ by sie przyda³o
-obecnie 21.9 wiem mam wage w normie ale by³o troche lepiej (3kg) i spodnie lepiej le¿a³y no i mam wieczn± schize ¿e sie na nowo roztyje
3. Jaki masz poziom bf?
- nie mam pojêcia ale przy mojej wadze chyba nie jest najgorzej nie mam rzadnych boczków i tym podobnych rzeczy
4. Konsultowalas sie z lekarzen??? jeszcze nie...
- nie
6. Z jadlo nie jest zle, widze brak nnk jedynie no i beznadziejne wegle. Ale ubogie, nei ubobie, nei jest bardzo duze.
-normalnie mam wiêcej bia³ka w diecie jem sporo miesa wêdlin i tuñczyka. ten wybryk z kefirem i bu³± to tak wyj±tkowo mnie nasz³o.
g³ównie chodzi o to ¿e nie potrafie byæ na U mo¿e dlatego ¿e zawsze wa¿y³am wiecej od dziecka by³am p±czusiem . jakas niestebilna jestem, raz niby jem mniej i waga podchodzi a niekiedy nagrzesze i jeszcze spadnie. a teraz mam bebech wydêty jak balon i nie wiem od czego . mam ju¿ dosæ tego wiecznego odchudzania chce utrzymaæ wage o te 3kg (no niech bedzie nawet 2) mniej a nie ¿e mi to tak lata góra dó³
namota³am ale mam nadzieje ¿e skumasz o co mi chodzi
Stary 2011-06-02, 16:54   #3406
morphine88
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

U nas w domu nie je siê sera t³ustego. Mama kupuje tylko pó³t³usty. A zupa bez miêsa bo go nie jem. By³a za to bardzo gêsta. Mama daje du¿o warzyw
No tak, napisa³a¶, ¿e bezmiêsne P, wybacz
hm, jak ja by³am na "diecie" i wszyscy domownicy jedli ser pó³t³usty, to ja by³am w stanie siê po¶wiêciæ i kupowaæ sobie chudy 0%. Ty tak¿e by¶ mog³a, ale w tê drug± stronê - kupowaæ t³usty.

Steven Tyler
Stary 2011-06-02, 16:56   #3407
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
namota³am ale mam nadzieje ¿e skumasz o co mi chodzi
Hmmm. Moze byc tak, ze jesli sie duzo odchudzalas, to organizm jest wyglodzony i chce pakowac, gdy tylko moze, specjalnie zwolnil metabolizm. Moze byc tak tez, ze to naturlne i zdrowe i musisz mu zaufac. Wahania wagi do +\- 4kg sa normalne i nei ma co popada w paranoje. Na przyszlosc radze kupowac spodnie mniej obcisle ;-).

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 16:57   #3408
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
1. Zdefiniuj 'cwicze'?
3. Jaki masz poziom bf?
4. Konsultowalas sie z lekarzen???

Spoko jest
dziêkujê

Steven Tyler
Stary 2011-06-02, 17:00   #3409
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161

Cytat:
Zalezy. Mi np zupelnie slodkie nei przeszkadza w chudnieciu (takie slodkie), jak kiedys mialam diete z powodow zdrowotnych, to jadlam ciasta wlasnie takie domowe i i tak chudlam. Natomiast juz np pozbycie sie celulitu czy zrobienie rzezbycnie wchodzi w gre jesli jem slodkie. Takze to indywidualna sprawa. Moim zdaniem raz na jakis czas taki np kawalek takeigo ciasta i jajecznica na sniadanie - super. Sama kocham takie sniadanai. I kawaaaa hehehe. Musze sobie cos upiec, mniam mniam

Dziêki
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:05   #3410
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Hmmm. Moze byc tak, ze jesli sie duzo odchudzalas, to organizm jest wyglodzony i chce pakowac, gdy tylko moze, specjalnie zwolnil metabolizm. Moze byc tak tez, ze to naturlne i zdrowe i musisz mu zaufac. Wahania wagi do +\- 4kg sa normalne i nei ma co popada w paranoje. Na przyszlosc radze kupowac spodnie mniej obcisle ;-).
dziêki za odp
schud³am ok 31kg ale to w ci±gu 3 lat po ci±¿y (przed ci±¿± zawsze wa¿y³am ok 20kg wiecej ni¿ teraz) czasem tak my¶le ¿e zawsze by³am du¿a i cia³o to pamieta chce do tego wróciæ ale ja mu musze to wybiæ z g³owy od ok roku walcze o Utrzymanie
Stary 2011-06-02, 17:20   #3411
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

MOJE MEGANIEZDROWIE P pe³no haosu powinno siê nazywac' o to przyk³ad jak nie jesc"
- 2kanapki z czekolad± i serkiem
- póltorej bia³ej bu³ki z sa³at± pomidorem szynka ser, jogurt biszkoptowy
-7placków ziemniaczanych z cukrem
- pól litra pomidorówki z ryzem, 4 marchewki gotowane piers z kuroka
- wielki kebab z podwójnym miêsem
- jakies tam 2 kanapki z serkami i sa³at±
- w tym kilka herbat z 2 ³yzeczkami cukru

ehehe bo znów mnie pó³ dnia nie by³o i 4 ostatnie rzeczy zjadlam w ci±gu 3h : O masakra
zdrowo nie tyje to moze niezdrowo siê uda. nie no zartuje nie jem fastfoodow ale kocham mieso z kebaba wlasnie w sumie jak jestem chuda i mi wolno nie muszê sobie odmawiaæ to czasami mozna sie skusic

Edytowane przez Agu¦87
Czas edycji: 2011-06-02 o 17:21
Agu¦87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:34   #3412
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Przy niedowadze to trzeba najopierw wskoczyc na dobra wage, zanim zrobisz mase. Generalna zasada jest jednak taka, zeby nie wpieprzac cukru i przetworzonych rzeczy typu frytki 'bo przeciez tyje'. Moje motto to: jedz dwa obiady.
czyli jak mam niedowagê to muszê najpierw osi±gn±æ prawid³ow± wagê tzn j± wyrównaæ do odpowiedniego BMI a potem przerabiaæ to na miêsnie?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
MOJE MEGANIEZDROWIE P pe³no haosu powinno siê nazywac' o to przyk³ad jak nie jesc"

ehehe bo znów mnie pó³ dnia nie by³o i 4 ostatnie rzeczy zjadlam w ci±gu 3h : O masakra
zdrowo nie tyje to moze niezdrowo siê uda. nie no zartuje nie jem fastfoodow ale kocham mieso z kebaba wlasnie w sumie jak jestem chuda i mi wolno nie muszê sobie odmawiaæ to czasami mozna sie skusic
Moim zdaniem powinna¶ je¶æ to co lubisz i to na co masz ochotê.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
No tak, napisa³a¶, ¿e bezmiêsne P, wybacz
hm, jak ja by³am na "diecie" i wszyscy domownicy jedli ser pó³t³usty, to ja by³am w stanie siê po¶wiêciæ i kupowaæ sobie chudy 0%. Ty tak¿e by¶ mog³a, ale w tê drug± stronê - kupowaæ t³usty.
W sumie racja. A wiesz czy on sie bardzo ró¿ni w smaku od pó³t³ustego ?

Stary 2011-06-02, 17:48   #3413
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
czyli jak mam niedowagê to muszê najpierw osi±gn±æ prawid³ow± wagê tzn j± wyrównaæ do odpowiedniego BMI a potem przerabiaæ to na miesnie?
nie ma czegos takiego jak przerabianie >tego< na miesnie, bo tluszczu na miesnie nie przerobisz. Jak masz niedowage to jestes CHORA i musisz sie leczyc zanim sie bedziesz bawic w fajerwerki, czyli musisz, w tym wypadku, przytyc. Kolejna sprawa to taka, ze robienie masy itd jest dla ludzi bez psychicznych zaburzen, bo moze je poglebiac, wyostrzac, nie mozna sobie wtedy ufac, a masa itd wiaze sie z duza kontrola organizmu i obserwowaniem go, jak ktos ma schizofrenie albo inne zaburzenie, to jego postrzeganie procesow wlasnego ciala jest rownierz zaburzone w zwiazku z czym nie powinien sie bawic w takie treningi i diety. Proponuje zjeskanapke i isc na terapie, zanim w ogole pomyslisz o masie, jesli mas i niedowage i ED. A cos z tym drugim na rzeczy musi byc, jesli majac nieowage ty zamiast myslec o jak najszybszym przytyciu myslisz o masie itd

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ

Nie podalas czasu wiec ocenie jakos i ilosc: dla mnie bardzo ok. Zeby bylo super git to by sie do tych plackow zamiast cukru przydal dzem, utella albo maslo orzechowe no i ogolnie wiecej nnk. Ale sam sklad i ilosc na duzy plus

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
c

nie umrzesz jak pojdziesz, kupisz i raz sprobujesz, musisz analizowac pierdylion razy rodzaj serka i pytac o smak na forum?

Leczysz sie w ogole u specjalisty?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-02, 17:48   #3414
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma czegos takiego jak przerabianie >tego< na miesnie, bo tluszczu na miesnie nie przerobisz. Jak masz niedowage to jestes CHORA i musisz sie leczyc zanim sie bedziesz bawic w fajerwerki, czyli musisz, w tym wypadku, przytyc. Kolejna sprawa to taka, ze robienie masy itd jest dla ludzi bez psychicznych zaburzen, bo moze je poglebiac, wyostrzac, nie mozna sobie wtedy ufac, a masa itd wiaze sie z duza kontrola organizmu i obserwowaniem go, jak ktos ma schizofrenie albo inne zaburzenie, to jego postrzeganie procesow wlasnego ciala jest rownierz zaburzone w zwiazku z czym nie powinien sie bawic w takie treningi i diety. Proponuje zjeskanapke i isc na terapie, zanim w ogole pomyslisz o masie, jesli mas i niedowage i ED. A cos z tym drugim na rzeczy musi byc, jesli majac nieowage ty zamiast myslec o jak najszybszym przytyciu myslisz o masie itd
Nie ja o tym nie my¶lê. Po prostu tak z ciekawo¶ci siê pytam bo zauwa¿y³am ze wynik³a na ten temat dyskusja. JAk by³am w szpitalu to by³a tam dziewczyna która chcia³a mieæ same miê¶nie a 0 tkanki t³uszczowej. Mówi³am jej ze ona te¿ jest potrzebna a ona zaraz do mnie ¿e nie. Nic dziwnego, ¿e wyl±dowa³a w szpitalu na zaburzenia odzywiania. Z tego co mówi³a by³a na diecie Poleo z t± ró¿nic± ¿e codziennie chodzi³a na si³ownie i intensywnie æwiczy³a.
Cytat:
Dietetycy promuj±cy Paleo namawiaj± do porzucenia sal gimnastycznych, nienaturalnych æwiczeñ fitness i urz±dzeñ spotykanych na si³owni na rzecz ruchu na ¶wie¿ym powietrzu

Stary 2011-06-02, 18:10   #3415
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Nie, w ogóle nie ró¿ni siê w smaku, chyba ¿e chcesz, ¿eby siê ró¿ni³o, to wtedy wyczujesz. Ale to bêdzie spowodowane g³ow±, a nie istotnym smakiem.
Tak jak mówi santos, id¼ do sklepu, kup i zjedz.

Steven Tyler
Stary 2011-06-02, 18:16   #3416
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, w ogóle nie ró¿ni siê w smaku, chyba ¿e chcesz, ¿eby siê ró¿ni³o, to wtedy wyczujesz. Ale to bêdzie spowodowane g³ow±, a nie istotnym smakiem.
Tak jak mówi santos, id¼ do sklepu, kup i zjedz.
W sumie nie szkodzi spróbowaæ. Mama mi kiedy¶ mówi³a ze chudy ser bia³y ¶mierdzi. Chcia³am sprawdziæ i kupi³am. Okaza³o siê ¿e nie mia³a racji. Na pewno nie zaszkodzi spróbowaæ.

Stary 2011-06-02, 18:47   #3417
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

mysle, ze moge sie pochwalic moim Peee ...

¦. 2 porzadne gar¶ci musli z calym jogurtem naturalnym (naturalna rozkosz) z wkrojon± nektarynk± + herbata zielona

II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, kawalkami kurczaka z grilla i pomidorem + sok pomarañczowo-grejpfrutowy (cappy-330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko

O. 2 spore ziemniaki z koperkiem + mieso takie od zeberek blee + 3 marchewki gotowane i to w sosie z tego miesa

P. jogurt Danio XXL truskawkowy z 2 ly¿kami s³onecznika, 3 ³y¿kami amarantusa i wkrojonymi truskawkami + jeszcze troche truskawek (wiec razem wyszlo z 200g napewno )

bêdzie:
K. 2 dlugie kromki chleba ciemnego ale jeszcze nie wiem z czym pozniej najwyzej zrobie edit + herbata
Stary 2011-06-02, 18:51   #3418
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Agashia nie znam sie ale sama jestem na P i obiad malenko malenko podwieczorek równie¿. tzn ja jem wiêcej. a mma pyt czemu pijesz herbate zielona ? moja mama pi³a j± jak siê odchudza³± ?
Stary 2011-06-02, 18:54   #3419
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
mysle, ze moge sie pochwalic moim Peee ...

¦. 2 porzadne gar¶ci musli z calym jogurtem naturalnym (naturalna rozkosz) z wkrojon± nektarynk± + herbata zielona

II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, kawalkami kurczaka z grilla i pomidorem + sok pomarañczowo-grejpfrutowy (cappy-330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko

O. 2 spore ziemniaki z koperkiem + mieso takie od zeberek blee + 3 marchewki gotowane i to w sosie z tego miesa

P. jogurt Danio XXL truskawkowy z 2 ly¿kami s³onecznika, 3 ³y¿kami amarantusa i wkrojonymi truskawkami + jeszcze troche truskawek (wiec razem wyszlo z 200g napewno )

bêdzie:
K. 2 dlugie kromki chleba ciemnego ale jeszcze nie wiem z czym pozniej najwyzej zrobie edit + herbata
Moim zdaniem bardzo ³adnie S± warzywa, owoce

Stary 2011-06-02, 18:56   #3420
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- owsianka - 3/4 kubka mleka, dwie ³ychy mleka sojowego w proszku, dwie ³ychy owsianych, jedna orkiszowych, jedna ¿ytnich. cienka kromka z mas³em orzechowym.
2¶n - 330 ml kefiru naturalnego.
3¶n - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le i trzech plastrach szynki, spory kawa³ek camemberta.
obiad - miseczka szczawiowej krem z jajkiem.
kolacja - miseczka twarogu pó³ na pó³ t³usty/chudy z activi± naturaln± i mro¿onymi jagodami.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.