Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 15:00   #2761
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
na pewno mam 100 sztuk kopert, bo mi sporo zostało i musiałabym wydać 50 zl według takich cen jak podajesz, a maksymalnie wydałam moze 10 zł na koperty - nie mogę teraz dokładnie sprawdzić, bo aukcja jest już w archiwum. Mialam też mega okazję na kalkę. Za sto arkuszy a4, ale dosyć cienkiej kalki zapłaciłam 19 zł, a w hurtowni 50 arkuszy kalki kosztuje 39 zł
Kurcze, to fantastycznie udało Ci się trafić, bo teraz jak wpisuję na all "koperty DL", to mi się wyświetlają aukcję np. 5 zł za 10 szt, albo 3, 40zł za 5 szt. A może szukałaś jakimiś specjalnymi słowami? Bo kurcze też będę niedługo szukać kopert i nie chcę tyle płacić, jak można mniej...

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Ma to wyglądać tak jak widać na zdjęciu Ze zmieszczeniem się czy niezmieszczeniem nie będzie najmniejszego problemu - przecież karteczki można dowolnie przekładać tak, żeby znajdowały się za odpowiednią zakładką z pierwszą literką nazwiska danego gościa A karteczek przecież można natrzaskać nawet 2 razy więcej niż jest gości żeby na pewno starczyło czy jak ktoś będzie chciał od nowa się wpisać bo się pomyli czy coś Też nigdy nie widziałam czegoś takiego a co dopiero na czyimś weselu, ale mnie się ten pomysł strasznie spodobał i na pewno coś takiego stworzę

EDIT: Ahaaa chyba wiem o co Ci chodzi Bo tych kolorowych kartoników z literkami (nie wiem jeszcze czy pojedynczo czyli np. "A", "B" czy może żeby mniej tych kartoników było to wtedy "A B", "CD" itd. ) będzie tylko tyle ile liter w alfabecie, a za nimi będą zwykłe gładkie kartoniki bez wzorów - każdy gość będzie miał swoją kartkę i to na niej będzie się wpisywał a później włoży za odpowiednią dla siebie przegródkę, rozumiesz ? Tak trochę jak to w bibliotece jest xD
OK, to już rozumiem Trzeba było od razu, że jak w bibliotece, jam jest córką bibliotekarki, to do mnie przemawia No pomysł jest ciekawy, goście będą mieli takie swoje karteczki, będzie łatwiej to logistycznie zorganizować na weselu, bo nikt nie będzie musiał czekać, aż inny się wpisze
Ja się właśnie zastanawiam nam czymś w rodzaju segregatora, gdzie karty byłyby wpinane - też wtedy każdy mógłby sobie wyjąć, wygodnie napisać i wsadzić z powrotem, bo w sumie w takich księgach mało wygodnie się pisze. Potem można te karty też zalaminować, żeby były na dłuuugo - haha, właśnie to wszystko wymyślam, dzięki Tobie, chyba jesteś dziś sztuczko moją muzą weselną
Ja Cię do nauki zaganiać nie mam serca, zresztą wtedy sama musiałabym się zabrać za magisterkę, a właśnie wróciłam z misji Rodzice i ciężkie zakupy, więc jedyne, co w tej chwili mogę, to siedzieć i sączyć zimną wodę ze świeżym listkiem mięty

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
DZIEKUJE! Powtorze sie, ale jestescie wspaniale!!!!
Popisalabym tu z Wami, ale ile leczyc kaca-morderce :P
Znaczy, że urodziny się udały

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić. Pisze sobie pracę na studia oczywiście aktywnie korzystając ze słownika synonimów i po kolejnej konsultacji słownikowej otrzymuję propozycję zmiany słowa na "wypier dalać" może to i śmieszne nie jest, ale mózg mi się lansuje i aż popłakałam się ze śmiechu
haha, to zobacz, co ja dziś znalazłam na zupie : http://chatka.soup.io/post/135570511/Image

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Na szczęście to nic poważnego. Skończyło się tylko na tym, że ma dziurę w ręce na głębokość 4 cm które mu zrobiło wiertło. Najpierw chciałam poznać szczegóły wypadku, ale jak usłyszałam "krew" i "moje mięso wisiało na wiertle" to skapitulowałam
Mówiąc "śmiech na sali" chciałam podkreślić absurdalność sytuacji Bo od rzeczywistego śmiechu to to daleko stało..... Gdy TŻ był na pogotowiu dostał zastrzyk przeciwko tężcowi. miał też dostać drugi - surowicę, ale.......... NIE MIELI jej. więc mama tż wsiadła do auta i jechała szybko do całodobowej apteki po 4 ml surowicy (czyli jeden zastrzyk). zapłaciła 52 zł.
Co do służby zdrowia, to ja już nie mam zdrowia , żeby się wypowiadać... Co do pogrubionego - szczerze, to też bym skapitulowała i dobrze, jakbym nie zemdlała

Cytat:
Rewelka Przepiękna suknia! Mnie też się spodobał oryginał Ale widzę, że ta prawdopodobna kopia (bo możliwe że się na tej pierwszej wzorowano) także wygląda pięknie
Mnie oprócz sukni z gładki, tiulowym dołem podobają się niektóre z falbankami (tak słynnymi już tu na naszym wątku :p) no i to jest mój typ z Lisy Ferrery (OreaSposa 2011 Model: L555) - kocham tę kieckę Kosztuje tylko 2070zł Ja brałabym ze śliwkową wstążką oczywiście - wtedy to już bankowo fioletowe buciki taneczne do tego ^^ Może być?
Pewnie, że może! Wyglądałoby to super Suknia piękna, ale niestety nie dla mnie, bo z obniżonym stanem, a ja takich sukni już nawet nie mam co przemierzać.... Ale falbanki piękne

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:04   #2762
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:

Oj już ze dwa razy tu wklejałam, ale proszę
Nena - Zdolniacho zaproszenia pierwsza klasa
nie wiem czemu sobie ubzdurałam, ze masz na imię MILENA, a tutaj patrze ze Weronika i bylo zdziwko a Twoj TZ to ma oryginalne mię

dzisiaj rozmiawialm z moim TZcikeim o podziekowaniach dla Rodzicow, jak to bedzie wyglądac.. oboje stwierdzilismy ze sie nie nadajemy do wielich przemowien, bo ja pewnie bede cala zaryczana i nie wydusze slowa, a TZ to raczej niesmialy jak ma cos publicznie mowic wiec zapodałam pomysl, zeby nakecic taki krótki filmik gdzie bedziemy My i tak powiemy parę słow do Rodzicow, jacy Oni cudoowni, itp plus moze jakies foteczki i jakaś ładna muzyczka wyciskająca łzy mysle, ze to by byla dla Rodzicow fajna niespodzianka, nie byloby stresu, ze sie zająkniemy czy cos i po tym filmiku z kwiatami i jakims drobiazgiem dla Rodzicow podchodzimy i bylby wspolny taniec co Wy na to?? Moj TZ mowi, ze swietny pomysl a dodam, ze na naszej sali jest projektor wiec problemu z wyswietleniem by nie bylo
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:04   #2763
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelka Przepiękna suknia! Mnie też się spodobał oryginał Ale widzę, że ta prawdopodobna kopia (bo możliwe że się na tej pierwszej wzorowano) także wygląda pięknie
Mnie oprócz sukni z gładki, tiulowym dołem podobają się niektóre z falbankami (tak słynnymi już tu na naszym wątku :p) no i to jest mój typ z Lisy Ferrery (OreaSposa 2011 Model: L555) - kocham tę kieckę Kosztuje tylko 2070zł Ja brałabym ze śliwkową wstążką oczywiście - wtedy to już bankowo fioletowe buciki taneczne do tego ^^ Może być?
Tez jest bardzo ladna. Tylko u mnie odpada bo ja nie przepadam za gorsetami, a ta ma dość spory
Powiem Ci że ta wstążka jest na prawde bardzo piekna

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:11   #2764
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

myślę że to dobry pomysł z tym utrwaleniem sobie
właśnie u nas jest też ten problem że mamy teraz przerwę (podczas wakacji nie ma kursów) i się boję ze TŻ sobie pozapomina wszystko do września, no ale w naszym przypadku to wracanie się na poziom podstawowy byłoby bez sensu więc mam nadzieję ze jakoś damy radę
Jasne, że dacie radę My też mieliśmy przerwę na wakacje i też się TŻ bał, że wszystko zapomniał, ale na pierwszych zajęciach następnego poziomu było przypomnienie wszystkiego i potem już poleciało Także spokojnie idźcie na ten drugi, a w wakacje postarajcie się pójść czasami gdzieś potańczyć, czy nawet w domu sobie czasem włączyć jakiś mjuzik i powtórzyć kroki, wiem, że trudno się zebrać, ale bardzo to pomaga
My teraz byliśmy w sobotę u mojej Przyjaciółki na urodzinach w Kaczce na Polach Mokotowskich i tak się nam fajnie tańczyło, chociaż w sumie mało ostatnio mieliśmy czasu, więc dawno nie tańczyliśmy. A takie wyjście gdzieś od czasu do czasu i potańczenie na luzie dużo daje, bo i kroki się utrwalają i chłop nabiera lekkości i się nie stresuje, jak Mu coś nie wyjdzie

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
dzisiaj rozmiawialm z moim TZcikeim o podziekowaniach dla Rodzicow, jak to bedzie wyglądac.. oboje stwierdzilismy ze sie nie nadajemy do wielich przemowien, bo ja pewnie bede cala zaryczana i nie wydusze slowa, a TZ to raczej niesmialy jak ma cos publicznie mowic wiec zapodałam pomysl, zeby nakecic taki krótki filmik gdzie bedziemy My i tak powiemy parę słow do Rodzicow, jacy Oni cudoowni, itp plus moze jakies foteczki i jakaś ładna muzyczka wyciskająca łzy mysle, ze to by byla dla Rodzicow fajna niespodzianka, nie byloby stresu, ze sie zająkniemy czy cos i po tym filmiku z kwiatami i jakims drobiazgiem dla Rodzicow podchodzimy i bylby wspolny taniec co Wy na to?? Moj TZ mowi, ze swietny pomysl a dodam, ze na naszej sali jest projektor wiec problemu z wyswietleniem by nie bylo
Myślę, że to super pomysł, szczególnie jak macie problem z publicznymi wzruszającymi wystąpieniami
My się zastanawiamy nad nagraniem jakiejś piosenki dziękującej, żeby było trochę inaczej i puszczenie jej podczas wspólnego tańca z Rodzicami jako niespodziankę. Ale parę słów na pewno powiemy, a wszystko to będzie potem na filmie, także nagrane i tak będzie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:13   #2765
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

haha, to zobacz, co ja dziś znalazłam na zupie : http://chatka.soup.io/post/135570511/Image

:hah aha:
Stary 2011-06-02, 15:15   #2766
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Magdzia0108 Pamietam że pokazywałaś nam sukienkę od Jima H. Bardzo mi się podobała. I dzisiaj całkiem przypadkiem (oczywiście uczyć się miałam) znalazłam salon w Krakowie który ma bardzo podobna sukienkę uwaga za jedyne 2200! Nie będę wspominać ze sukienka Jima kosztuje ok 5000 dolarów..

Dołącze zdjęcia:
pierwsza to od Jima H.
Dwie pozostałe z salonu. (oczywiscie maja mniej zdobien na gorsecie ale z tego co czytałam można wszystko według życzenia zmieniac)

Powiem że sukienki sa w moim stylu i zapisałam je sobie w folderze, ale ze lubie zmieniać zdanie i tak poczekam z przymierzaniem i bieganiem po salonach do września
Jest piekna!!! Z jakiego to salonu?

Cytat:
Znaczy, że urodziny się udały
Delikatnie mowiac :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:18   #2767
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że to super pomysł, szczególnie jak macie problem z publicznymi wzruszającymi wystąpieniami
My się zastanawiamy nad nagraniem jakiejś piosenki dziękującej, żeby było trochę inaczej i puszczenie jej podczas wspólnego tańca z Rodzicami jako niespodziankę. Ale parę słów na pewno powiemy, a wszystko to będzie potem na filmie, także nagrane i tak będzie

no ze mnie taki głupol jest, ze sie wzruszam na weselach, np jak Mlodzi wchodzą do kosciola, jak wychodzą, na przysiedze i na podziekowaniu dla rodzicow.. wiec co to dopiero bedzie na wlasnym weselu?:P dlatego chcemy uniknąc jakiejkolwiek wpadki a wogole dziwne, ze ja sie tak wzruszam bo na codzien to jestem bardzo wesola i wszystkich rozbawiam, a Moj TZ mowi zebym sobie do koscioła meliskę zaparzyła w termosik
Stary 2011-06-02, 15:22   #2768
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
OK, to już rozumiem Trzeba było od razu, że jak w bibliotece, jam jest córką bibliotekarki, to do mnie przemawia No pomysł jest ciekawy, goście będą mieli takie swoje karteczki, będzie łatwiej to logistycznie zorganizować na weselu, bo nikt nie będzie musiał czekać, aż inny się wpisze
Ja się właśnie zastanawiam nam czymś w rodzaju segregatora, gdzie karty byłyby wpinane - też wtedy każdy mógłby sobie wyjąć, wygodnie napisać i wsadzić z powrotem, bo w sumie w takich księgach mało wygodnie się pisze. Potem można te karty też zalaminować, żeby były na dłuuugo - haha, właśnie to wszystko wymyślam, dzięki Tobie, chyba jesteś dziś sztuczko moją muzą weselną
Ja Cię do nauki zaganiać nie mam serca, zresztą wtedy sama musiałabym się zabrać za magisterkę, a właśnie wróciłam z misji Rodzice i ciężkie zakupy, więc jedyne, co w tej chwili mogę, to siedzieć i sączyć zimną wodę ze świeżym listkiem mięty

Pewnie, że może! Wyglądałoby to super Suknia piękna, ale niestety nie dla mnie, bo z obniżonym stanem, a ja takich sukni już nawet nie mam co przemierzać.... Ale falbanki piękne
Jejka - bardzo mi miło, że Cię natchnęłam Mnie za to nena kochana natchnęła I tak to się kręci tu u nas "szalonych planowaczek swoich ślubów" A pomysł z tym segregatorem jest extra I faktycznie - w takich kupnych ślubnych księgach bardzo ciężko się pisze - aż wstyd się przyznać, ale 3 lata temu na jednym weselu taką księgę połamałam Oczywiście nieumyślnie - chciałam ją tylko bardziej wyprostować bo zupełnie nie szło w niej cokolwiek pisać
Hehe teraz to się tłumaczę, że robię przerwę bo zgłodniałam więc wsunęłam sobie grześka i waniliową kaszkę Także chwila oddechu mi się należy
Co do sukni to cieszę się, że się podoba No właśnie ja jestem dość patyczakowa (172cm) i w miarę szczupła, mam długie nogi i wklęsły brzuch więc myślę, że mogę sobie pozwolić na obniżony stan No i kto wie - może to będzie pierwsza suknia ślubna jaką w życiu przymierzę ? Może okaże się tą ostatnią i jedyną ?

Cytat:
Świetny pomysł Bardzo mi się "like it"

Cytat:
Tez jest bardzo ladna. Tylko u mnie odpada bo ja nie przepadam za gorsetami, a ta ma dość spory
Powiem Ci że ta wstążka jest na prawde bardzo piekna
Yeah Ja w sumie nie mam zdania jeśli chodzi o gorsety - albo mi się podoba albo nie Ale generalnie to wolałabym z ramiączkami (wszystkie suknie Lisy Ferrery mają "w załączniku" ramiączka więc po problemie - tak mi mówiła babeczka z salonu jak na jesiennej gali z nią rozmawiałam) hehe Kolorowej wstążki w ogóle nie brałam pod uwagę, a w przypadku tej sukni okazało się, że bardzo mi się spodobała
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:23   #2769
melod_y
Zakorzenienie

[QUOTE=D0tk4;27266523]Jest piekna!!! Z jakiego to salonu?

Dotk4 proszę link. jest też kilka innych równie pięknych

http://www.josephine.pl/items/1/ trzecia od góry to ta którą dołączylam

Stary 2011-06-02, 15:45   #2770
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Magdzia0108 Pamietam że pokazywałaś nam sukienkę od Jima H. Bardzo mi się podobała. I dzisiaj całkiem przypadkiem (oczywiście uczyć się miałam) znalazłam salon w Krakowie który ma bardzo podobna sukienkę uwaga za jedyne 2200! Nie będę wspominać ze sukienka Jima kosztuje ok 5000 dolarów..

Dołącze zdjęcia:
pierwsza to od Jima H.
Dwie pozostałe z salonu. (oczywiscie maja mniej zdobien na gorsecie ale z tego co czytałam można wszystko według życzenia zmieniac)
piękna ta suknia zakochałam się w niej bo strasznie podobają mi się takie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:50   #2771
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
piękna ta suknia zakochałam się w niej bo strasznie podobają mi się takie
Naprawdę? Niesamowicie się ciesze że Wam się podoba! Na dzien dzisiejszy jest u mnie na 1 miejscu
Kocham takie falbanki, zwiewność

jedyne czego się boje to to, że często mi się zmienia zdanie, ale mam nadzieje że nie przestanie mi się podobac i że będzie ładnie leżeć

Stary 2011-06-02, 15:51   #2772
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Dotk4 proszę link. jest też kilka innych równie pięknych

http://www.josephine.pl/items/1/ trzecia od góry to ta którą dołączylam
Zapisalam Moja przyjaciolka mieszka na Szlaku wlasnie, wiec jak ja odwiedze, to na bank wejde do tego salonu
Stary 2011-06-02, 15:54   #2773
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? Niesamowicie się ciesze że Wam się podoba! Na dzien dzisiejszy jest u mnie na 1 miejscu
Kocham takie falbanki, zwiewność

jedyne czego się boje to to, że często mi się zmienia zdanie, ale mam nadzieje że nie przestanie mi się podobac i że będzie ładnie leżeć
bardzo podobają mi się z falbankami ale tak żeby gorset nie byl przesadzony.. żeby dół sukni przyciągał uwagę...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:57   #2774
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Zapisalam Moja przyjaciolka mieszka na Szlaku wlasnie, wiec jak ja odwiedze, to na bank wejde do tego salonu
Tylko że na ich głównej stronie pisze że należy telefonicznie uzgadniać wizyty w salonie...
jejku jak będziesz w tym salonie to koniecznie zdaj relacje.. na prawde licze na to że sukienki będa przyzwoitej jakości...

Niby mieszkam niedaleko Krakowa ale teraz mam ciągle nauke na głowie, a w tygodniu Tż pracuje więc nie mam szans

Stary 2011-06-02, 16:37   #2775
(kicia)
Zakorzenienie

Piękne te suknie. Ta z obniżonym stanem to oczywiście tylko dla bardzo zgrabnej dziewczyny.

A ja się wkońcu doczekałam na welon jest dość długi narazie pomięty okropnie ale jak wyprasuje na pewno będzie cudny
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:48   #2776
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Piękne te suknie. Ta z obniżonym stanem to oczywiście tylko dla bardzo zgrabnej dziewczyny.

A ja się wkońcu doczekałam na welon jest dość długi narazie pomięty okropnie ale jak wyprasuje na pewno będzie cudny
koniecznie się pochwal! Super że go w końcu masz Zazdroszczę że możesz kompletować już po troche do swojego ślubnego stroju

Stary 2011-06-02, 16:49   #2777
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:

Ta z obniżonym stanem to moja No i mówią, że zgrabniula jestem (ale za to bezcycna, ze sterczącymi obojczykami i chudymi rękami-przeszczepami ) także są szanse że będzie mi pasować

Welonik qyprasuj i obfociaj nam tu zaraz
Stary 2011-06-02, 16:52   #2778
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ta z obniżonym stanem to moja No i mówią, że zgrabniula jestem (ale za to bezcycna, ze sterczącymi obojczykami i chudymi rękami-przeszczepami ) także są szanse że będzie mi pasować

Welonik qyprasuj i obfociaj nam tu zaraz
brawa za wysoką samoocenę
Stary 2011-06-02, 16:52   #2779
(kicia)
Zakorzenienie

Fotki wrzuce wieczorem bo już lecę do TŻ o 19mamy spotkanie w poradni. Także do wieczorka
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:57   #2780
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
brawa za wysoką samoocenę
Hehe bez przesady - za to uważam że mam fajną dupę i niezłe nogi, a co tam Tak naprawdę to każdy ma jakieś plusy i minusy, a grunt to zachować samokrytykę ale też cieszyć się z tego co nam wyszło tudzież akceptować siebie tak ogólnie mówiąc
Stary 2011-06-02, 17:02   #2781
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że na ich głównej stronie pisze że należy telefonicznie uzgadniać wizyty w salonie...
jejku jak będziesz w tym salonie to koniecznie zdaj relacje.. na prawde licze na to że sukienki będa przyzwoitej jakości...

Niby mieszkam niedaleko Krakowa ale teraz mam ciągle nauke na głowie, a w tygodniu Tż pracuje więc nie mam szans
Sadze, ze mimo wszystko Ty znajdziesz sie tam pierwsza, bo w PL nie planuje byc jeszcze przynajmniej do polowy lipca Wiec jak odwiedziesz ten salno, to koniecznie powiedz jak bylo!
Stary 2011-06-02, 17:12   #2782
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
No to faktycznie ostro I jak? użyłaś tego właśnie zamiennika ?

PS. No właśnie widać jak się uczę pilnie, co ?
Niestety nie przystoi mi

Cytat:
Na szczęście to nic poważnego. Skończyło się tylko na tym, że ma dziurę w ręce na głębokość 4 cm które mu zrobiło wiertło. Najpierw chciałam poznać szczegóły wypadku, ale jak usłyszałam "krew" i "moje mięso wisiało na wiertle" to skapitulowałam
Mówiąc "śmiech na sali" chciałam podkreślić absurdalność sytuacji Bo od rzeczywistego śmiechu to to daleko stało..... Gdy TŻ był na pogotowiu dostał zastrzyk przeciwko tężcowi. miał też dostać drugi - surowicę, ale.......... NIE MIELI jej. więc mama tż wsiadła do auta i jechała szybko do całodobowej apteki po 4 ml surowicy (czyli jeden zastrzyk). zapłaciła 52 zł.

nieźle. Jak już "wchodzisz" w takie słownictwo to mogę pożyczyć Ci..... Słownik slangu młodzieżowego, który..... mój kuzyn dostał na Pierwszą Komunię od sąsiadki (10 lat temu) Słownik jest w stanie nienaruszonym, z nielicznymi śladami użytkowania. Nówka.
Nawet nie przypuszczałam, że istnieje tyle słów

Zawiozłam TŻ do pracy (bo przecież ON do pracy MUSI jechać ). Zrobiliśmy sobie koktajl z truskawek, wszamaliśmy arbuza i szarlotkę.
Ała, aż mnie zabolało to wiertło. Trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze zagoiło.

Kurcze przypomniałaś mi, że muszę truskawki w ogródku pozbierać na koktajl.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:19   #2783
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Co do zaproszeń, to koperty są w formacie DL - to dosyć standardowy roszmiar podłużnej kopert. Oczywiście z allegro - coś koło 5 zł za 100 sztuk Nie są z tego samego papier - ale są w takim samym kolorze. Chyba z kartonu byłyby trochę za sztywne. Co do drukowania słówka "zaproszenie" nie miałam żadnego problemu, tylko zamiast kartki a4 włożyłam do drukarki kopertę, umieściłam ją na środku podajnika i poszło...oczywiście najpierw kilka kopert zmarnowałam, bo coś tam sie poprzesuwało
Nena, piękne te Wasze zaproszonka Zdolna bestyjka z Ciebie
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić. Pisze sobie pracę na studia oczywiście aktywnie korzystając ze słownika synonimów i po kolejnej konsultacji słownikowej otrzymuję propozycję zmiany słowa na "wypier dalać" może to i śmieszne nie jest, ale mózg mi się lansuje i aż popłakałam się ze śmiechu
No to fest A jakie to słówko słownik zaproponował wymienić na to wypier-papier?
Autor słownika miał chyba fantazję...

Cytat:

Zawiozłam TŻ do pracy (bo przecież ON do pracy MUSI jechać ). Zrobiliśmy sobie koktajl z truskawek, wszamaliśmy arbuza i szarlotkę.
Masakryczna akcja z Twoim TŻem
Sytuacja na pogotowiu to już w ogóle paranoja. Jedziesz, aby Ci udzielono pomocy, to i tak się musisz zatroszczyć o odpowiedni lek, surowice, czy co tam akurat będzie potrzebne.

Ja miałam kiedyś podobną przygodę z pogotowiem. Ukąsiła mnie osa, a żę jestem uczulona to dostałam wstrząsu, nie mogłam oddychać, zaczęło mi puchnąć gardło. Mamuśka panika na maksa (to były chyba wakacje przed rozpoczęciem liceum), więc ja ledwo dychająca mówię jej, żeby jechała ze mną na pogotowie. Pakujemy się w taksówkę, docieramy na miejsce, a na pogotowiu nie mieli adrenaliny Dobrze, że taksiarz nie odjechał, to go mamuśka dorwała i jazda do apteki
W ogóle mi się pogotowie nie kojarzy z pomocą...
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:23   #2784
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ja miałam kiedyś podobną przygodę z pogotowiem. Ukąsiła mnie osa, a żę jestem uczulona to dostałam wstrząsu, nie mogłam oddychać, zaczęło mi puchnąć gardło. Mamuśka panika na maksa (to były chyba wakacje przed rozpoczęciem liceum), więc ja ledwo dychająca mówię jej, żeby jechała ze mną na pogotowie. Pakujemy się w taksówkę, docieramy na miejsce, a na pogotowiu nie mieli adrenaliny Dobrze, że taksiarz nie odjechał, to go mamuśka dorwała i jazda do apteki
W ogóle mi się pogotowie nie kojarzy z pomocą...
Ja z kolei pierwszego ataku astmy dostalam i wydawalo sie, ze spital bedzie najodpowiedniejszym miejscem, ale .. Ehhh .. Sluzba zdrowia w Polsce pozostawia wieeeeeele do zyczenia.
Stary 2011-06-02, 17:29   #2785
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

NIE PRASUJ WELONU!!! Nie prasuję się welonu. Jedyne co, to kilka dni przed slubem wiesza się go w łazience i on sam ładnie się prostuje. Nie prasuj, bo spalisz.
Stary 2011-06-02, 17:38   #2786
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Jeśli macie problemy z publicznymi wystąpieniami i nie chcecie się stresować, to moim zdaniem pomysł jest jak najbardziej superowy
Ani wy się nie będziecie stresować, ani rodzice. Jestem na TAK

U nas za to sytuacje rodzicielskie są lekko pokomplikowane, więc w ogóle zrezygnujemy z podziękowań. Nie będziemy nic uskuteczniać, żeby tylko było.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
pochwal się koniecznie. Może zamiast prasować, powieś go w łazience, żeby pod wpływem pary od gorącej wody się wyprostował. Ja bym się bała prasować
Stary 2011-06-02, 17:38   #2787
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jeśli macie problemy z publicznymi wystąpieniami i nie chcecie się stresować, to moim zdaniem pomysł jest jak najbardziej superowy
Ani wy się nie będziecie stresować, ani rodzice. Jestem na TAK

U nas za to sytuacje rodzicielskie są lekko pokomplikowane, więc w ogóle zrezygnujemy z podziękowań. Nie będziemy nic uskuteczniać, żeby tylko było.
Nio u mnie też jest nienajlepiej i dlatego właśnie nie robimy podziękowań. Może coś dostaną po weselu, ale na pewno nie będzie niczego hucznego na środku sali.
Stary 2011-06-02, 17:40   #2788
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Hehe bez przesady - za to uważam że mam fajną dupę i niezłe nogi, a co tam Tak naprawdę to każdy ma jakieś plusy i minusy, a grunt to zachować samokrytykę ale też cieszyć się z tego co nam wyszło tudzież akceptować siebie tak ogólnie mówiąc
Tak właśnie! A co do ...To moja ulubiona część mojego ciałka
Stary 2011-06-02, 17:40   #2789
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
NIE PRASUJ WELONU!!! Nie prasuję się welonu. Jedyne co, to kilka dni przed slubem wiesza się go w łazience i on sam ładnie się prostuje. Nie prasuj, bo spalisz.
Hmm... bez kitu.... gdzieś w sumie czytałam o tym, że welonu się nie prasuje a sama jeszcze Kicię namawiałam żeby to zrobiła
Stary 2011-06-02, 17:44   #2790
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... bez kitu.... gdzieś w sumie czytałam o tym, że welonu się nie prasuje a sama jeszcze Kicię namawiałam żeby to zrobiła
pewnie zazdrościsz jej welonu i dlatego podsunełaś jej ten pomysl;P

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości