Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 16:35   #1771
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

A ja nie mam wagi w domu...ani moja lekarka nie ma w gabinecie....i jeszcze ani raz mnie nie zważyła. Ostatni raz ważyłam się u mojego "awaryjnego" gina ponad miesiąc temu (w 19 tyg) i było 6kg na +....a teraz myślę, że chyba już dobijam do 10
I też wcale nie uważam, żebym jadła więcej niż przed ciążą... ale zdecydowanie mniej się ruszam, niestety... Wcześniej wstawałam o 5.30 i w zasadzie do 20 byłam na nogach. W pracy też siadałam tylko na 15 minut przerwy... Teraz bezruch się odbija w udach i pupie
Ale mamy tu same pozytywne przykłady mam zrzucających kg po ciąży...jestem dobrej myśli (nic innego nie pozostaje, przecież się odchudzać nie będę teraz)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:17   #1772
myha82
Wtajemniczenie

A ja mam 7 kg na plusie i niesamowite ciągoty do słodyczy Przed chwila wpierdzieliłam Magnum Almond
A u nas czarnej serii trwa-właśnie się okazuje ze wycieka nam olej ze wspomagacza i jak sie okaże ze trzeba regenerować coś tam to znów ok 800 zł w plecy Ciągle nam coś wyskakuje. Ja sobie zaplanowałam, ze w tym miesiącu wreszcie będzie spokój i zaczniemy latać dziury w budżecie a tutaj znów coś. ta nasza zła passa trwa juz chyba 1,5 roku
Dzisiaj mam takie dziwne uczucie na brzuchu-mam wrażenie że czuje jak rośnie, ze czuje jak mi się skóra rozciąga macie też cos takiego?

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Coś bym zjadła-ma ktoś pomysł co?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:20   #1773
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
A ja mam 7 kg na plusie i niesamowite ciągoty do słodyczy Przed chwila wpierdzieliłam Magnum Almond
A u nas czarnej serii trwa-właśnie się okazuje ze wycieka nam olej ze wspomagacza i jak sie okaże ze trzeba regenerować coś tam to znów ok 800 zł w plecy Ciągle nam coś wyskakuje. Ja sobie zaplanowałam, ze w tym miesiącu wreszcie będzie spokój i zaczniemy latać dziury w budżecie a tutaj znów coś. ta nasza zła passa trwa juz chyba 1,5 roku
Dzisiaj mam takie dziwne uczucie na brzuchu-mam wrażenie że czuje jak rośnie, ze czuje jak mi się skóra rozciąga macie też cos takiego?

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Też bym coś zjadła ale nie wiem co.....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:47   #1774
Myysiaaa
Rozeznanie

Hejka laseczki

Bylam dzis z mala i chrzesnica na dniu dziecka na uczelni bylo super dzieciaczki sie troche rozerwaly a ja z nimi nawet przypomnialam sobie jak to jest malowac farbami czy kreda po chodniku... tak czy inaczej milo spedzilam dzis czas ze szkrabami
Oliwusia dzis marudna ciezko ma ze spaniem to samo w nocy dziaselka ja swedza smaruje jej ale chyba nie pomaga mogly te zebole juz jej wyjsc bo zal patrzec jak sie bidulka meczy...

brzuchatki mam pierniki jak chcecie podziele sie z wami

enia nie dobre dziadki ze zapomnialy o dniu dziecka moja od obydwu babć dostala pieniazki
dorcia sliczna ta wasz coreczka
mmmia ojoj wspolczuje ze mas tyle na glowie ale widze ze swietnie sobie radzisz a jesli mowa o bledach kazda matka je popelnia bardziej lub mniej ze mna Olinka tez czasem spi ale mnie to niestety nie podpasowało ... no i gratuluje wagi Jasiowi moja jest lżejsza ciut
madzik super ze z michasiem wsio o.ki

cos mialam jeszcze skrobnac ale nie pamietam co skleroza nie boli
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:59   #1775
myha82
Wtajemniczenie

U mnie padło na kebeba mąż wsiadł na rower i pojechał

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

W ogóle to mam dzisiaj jakiś kiepski dzień-ciągle chce mi sie płakać Nawet na początku ciąży tak nie miałam

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 17:59   #1776
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
o mniam ale mi smaka narobiłaś

my zawsze kupujemy kebaby w sosnowcu tam koło dworca u turka\

kochana hormonki ci szaleja spokojnie przejdziesz przez to też tak czasem mialam...
...
Stary 2011-06-02, 18:01   #1777
myha82
Wtajemniczenie

No ja tez będę mieć kebeba od turka tylko ze z DG bo mam rzut beretem mam nadzieje, ze jak zjem to mi sie poprawi humor

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 18:07   #1778
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
No ja tez będę mieć kebeba od turka tylko ze z DG bo mam rzut beretem mam nadzieje, ze jak zjem to mi sie poprawi humor
to zycze smacznego
ja dzis zjem kanapeczki z ciemnego chlebka z salata serem szynka i majonezem
...
Stary 2011-06-02, 18:13   #1779
mmmia
Raczkowanie

cze dziewczyny.
wpadalam na chwilę bo widzialam temat skurczow i porodu w kontekscie kiedy do szpitala.

Mój poród wprawdzie byl nie co nietypowym porodem jak na pierwszy raz, ALE!!! gdybym przy skórczach co 8-7 min nie pojechala do szpitala, urodziłabym w samochodzie chyba, czekajac na 3 min!
u mnie akcja rozwinęla się błyskawicznie, z minuty na minutę... przy skurczach co 4 min chlusnęły mi wody, nawet czułam peknięcie pecherza i po godzinie bylo po wszystkim. poród trwał łącznie jakieś 3 godziny.
gdybym zwlekala tak jak piszą czy mówią polożne - oj miałabym chyba poród domowy!!! i zapewne rozerwane krocze, bo to po prostu zbyt szybko się dzialo!!! także są wyjątki... warto ryzykować? .... zostawiam Wam odpowiedź...
oczywiście nie chcę straszyć nikogo, ale weźcie pod uwagę, że kiedy cos się dzieje pierwszy raz, kiedy mimo wszystkich tych madrości ze szkół rodzenia i takich tam - odczuwa się inaczej... nie myslałam rodząc o tym wszystkim o czym wyedukowałam się w ciąży... myslalam wtedy - Boże nie dam rady

pozdrawiam i wracam do mojego łobuza... krzyczenie mu sie dzis włączyło... hajna normalnie jakaś grrr
mmmia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 18:30   #1780
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmia Pokaż wiadomość
cze dziewczyny.
wpadalam na chwilę bo widzialam temat skurczow i porodu w kontekscie kiedy do szpitala.

Mój poród wprawdzie byl nie co nietypowym porodem jak na pierwszy raz, ALE!!! gdybym przy skórczach co 8-7 min nie pojechala do szpitala, urodziłabym w samochodzie chyba, czekajac na 3 min!
u mnie akcja rozwinęla się błyskawicznie, z minuty na minutę... przy skurczach co 4 min chlusnęły mi wody, nawet czułam peknięcie pecherza i po godzinie bylo po wszystkim. poród trwał łącznie jakieś 3 godziny.
gdybym zwlekala tak jak piszą czy mówią polożne - oj miałabym chyba poród domowy!!! i zapewne rozerwane krocze, bo to po prostu zbyt szybko się dzialo!!! także są wyjątki... warto ryzykować? .... zostawiam Wam odpowiedź...
oczywiście nie chcę straszyć nikogo, ale weźcie pod uwagę, że kiedy cos się dzieje pierwszy raz, kiedy mimo wszystkich tych madrości ze szkół rodzenia i takich tam - odczuwa się inaczej... nie myslałam rodząc o tym wszystkim o czym wyedukowałam się w ciąży... myslalam wtedy - Boże nie dam rady

pozdrawiam i wracam do mojego łobuza... krzyczenie mu sie dzis włączyło... hajna normalnie jakaś grrr
Ja tam jestem panikara wiec jak sie zacznie cokolwiek dziac od razu pędze do szpitala. Tym bardziej, ze muszę sie dostać z Sosnowca do Myslowic
Zjadłam kebaba i juz mi chyba troche lepiej-może miałam jakiś niedobór niezdrowego jedzenia organizmie Co prawda mam teraz małe wyrzuty sumienia, że faszeruje się czym takim...

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 18:32   #1781
justa878
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

W ogóle to mam dzisiaj jakiś kiepski dzień-ciągle chce mi sie płakać Nawet na początku ciąży tak nie miałam
Dzięki, zrobiłaś mi ochotę, tylko mnie nie ma kto pojechać

ja też miewam płaczliwe dni - nie martw się, jutro będzie lepiej

swoją wagą się nie przejmujcie - ja startuję z 15 kg nadwagą (to tak w pozytywnym ujęciu) także dla mnie każdy kg jest cenny

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 19:09   #1782
madzik2221
Zakorzenienie

łoooooo mater baby kupilam se w koncu staniczor i w koncu trafilam na swoj rozmiar jedyne 75 F dalam za niego ponad 60 zl wiec mam nadzieje ze mi posluzy troszke.

pisalyscie o rozkach-polecam bardzo.dzieci po urodzeniu lubia byc scisniete bo czuja sie bezpiecznie jak w brzuszku u mamusi.ja do tej pory uzywam,teraz bardziej jako podkladka na podloge.wiele przeszedl i uwazam ze to akurat byl bardzo udany zakup

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:37   #1783
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Moze skonczysz na 12+ ,ciąża jest nieprzewidywalna Mnie wszysy mówili,ze dopiero od 7 m-ca zacznę tyć...i jajco Brzuch się powiększył sporo to fakt,ale waga przyrastała jak wczesniej. Największy skok zaliczyłam chyba w 5 miesiacu ,ok 3-4 kg.
No ja właśnie też wcześniej szybciej tyłam, w ciągu ostatniego miesiąca brzuch urósł, a na wadze za wiele nie przybyło. Ale nastawiam się, że przede mną jeszcze z 1,5 przybywania na wadze

Cytat:
Ja jak słyszę, że coś trzeba z autem zrobić, to już wysypki dostaję... Bo to niestety jest studnia bez dna, a dla mojego Ł niestety priorytet w wydatkach...

Cytat:
Ja mam takie dni, że czuję, jakby brzuch był napompowany, ma bardziej naciągniętą skórę, ale to inne uczucie niż przy twardnieniu. Nie wiem, co to...

Cytat:
Ja dziś też poszłam w niezdrowe - na obiad była pizza
A na deser mam jeszcze koktajl z truskawek

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
łoooooo mater baby kupilam se w koncu staniczor i w koncu trafilam na swoj rozmiar jedyne 75 F dalam za niego ponad 60 zl wiec mam nadzieje ze mi posluzy troszke.
domyślam się, że w normalnym sklepie? To wcale nie dałaś tak dużo, albo u mnie są jakieś dziwne ceny - tzn. jak już mają gdzieś takie rozmiary, to cena jest nieciekawa
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:45   #1784
mmmia
Raczkowanie

Cytat:
Ja tam jestem panikara wiec jak sie zacznie cokolwiek dziac od razu pędze do szpitala. Tym bardziej, ze muszę sie dostać z Sosnowca do Myslowic
Zjadłam kebaba i juz mi chyba troche lepiej-może miałam jakiś niedobór niezdrowego jedzenia organizmie Co prawda mam teraz małe wyrzuty sumienia, że faszeruje się czym takim...
Myha, jesteś pewna tym Mysłowic? byłaś okukać porodowkę i polożnictwo? bo tam są paskudne warunki... polecam Ci gorąco Ligotę gorniczy, raciborską... no i to cudowne miejsce gdzie sama rodziłam - mikołów (wiem, daleko troszkę, ale naprawde maja fantastyczne warunki i ,,obsługę'') oczywiscie nie chcę Ci się wcinac ani nic, po prostu moja sąsiadka rodzila w Mysłowicach i.... a lepiej nie gadać...
czemu wybralaś Myslowice? z powodu lekarza?
Stary 2011-06-02, 19:57   #1785
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
domyślam się, że w normalnym sklepie? To wcale nie dałaś tak dużo, albo u mnie są jakieś dziwne ceny - tzn. jak już mają gdzieś takie rozmiary, to cena jest nieciekawa

nie duzo????? dla mnie to jest bardzo duzo bo zawsze kupowalam staniki na bazarze po piątka a potem po 10 zl wiec za 60 bym miala 6 tylko ze po jednym praniu zostawal jeden wielki flak

22/23.05.2010
Stary 2011-06-02, 20:13   #1786
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej baby. Nie mam jeszcze dziewczyn w domu a mam dosyć po za tym byłam u giną i dostałam masc na blizne,i jakieś globulki. Wypytal co i jak z dziewczynami,kurcze nie da się go nie lubić. A co staników to mi z B zrobiło się D. Tęsknię za moim małym biustem...
Stary 2011-06-02, 20:13   #1787
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
nie duzo????? dla mnie to jest bardzo duzo bo zawsze kupowalam staniki na bazarze po piątka a potem po 10 zl wiec za 60 bym miala 6 tylko ze po jednym praniu zostawal jeden wielki flak
Ja kiedyś też takie kupowałam, ale w pewnym momencie doceniłam te droższe - bo jak dobrze trafiłam, to naprawdę długo chodziłam w takim staniku. Teraz wolę mieć mniej, ale porządne
Stary 2011-06-02, 20:21   #1788
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś też takie kupowałam, ale w pewnym momencie doceniłam te droższe - bo jak dobrze trafiłam, to naprawdę długo chodziłam w takim staniku. Teraz wolę mieć mniej, ale porządne
no i racja widze ze te za ponad 30 zl juz nie sa takie tragiczne i teraz bede tylko takie kupowala

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej baby. Nie mam jeszcze dziewczyn w domu a mam dosyć po za tym byłam u giną i dostałam masc na blizne,i jakieś globulki. Wypytal co i jak z dziewczynami,kurcze nie da się go nie lubić. A co staników to mi z B zrobiło się D. Tęsknię za moim małym biustem...
bidulka najwaznieszje ze wszystko powoli wraca do normy.ucaluj dziewczynki

22/23.05.2010
Stary 2011-06-02, 20:29   #1789
justa878
Zadomowienie

Cytat:
a to daleko jest? Bo u nas na śląsku to wszędzie blisko
kolejowy na ligocie też polecam, bo się tam urodziłam
Cytat:
ło matko, tylko 60 zł?? Przynajmniej jak dla mnie na mój gigantyczny biust (zrobiłam sobie dzisiaj symulację na tej stronce, co Lulka kiedyś dała) - 85 G bądź H, to niewiele
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Pewnie już niedługo będą w domku i będziesz je tulić

Myha ja mam takie ciągnięcia w brzuchu. Jakby skóra się rozchodziła - nie wiem co to jest.
A żeby było śmieszniej, to od 3 dni mam takie wrażenie jakbym tam była rozciągnięta jakbym się kochała i zaraz po stosunku mam takie wrażenie, że mam "dziursko" (sorry za obrazowe ujęcie) no i tak chodzę od 3 dni,a od tygodnia sexu , dobrze, że jutro wizyta. Sprawdzałam sobie dzisiaj szyjkę to jest miękka i 1 palca bym chyba wsadziła ale wolałam nie próbować

11.07.2010
05.06.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 20:33   #1790
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha, jesteś pewna tym Mysłowic? byłaś okukać porodowkę i polożnictwo? bo tam są paskudne warunki... polecam Ci gorąco Ligotę gorniczy, raciborską... no i to cudowne miejsce gdzie sama rodziłam - mikołów (wiem, daleko troszkę, ale naprawde maja fantastyczne warunki i ,,obsługę'') oczywiscie nie chcę Ci się wcinac ani nic, po prostu moja sąsiadka rodzila w Mysłowicach i.... a lepiej nie gadać...
czemu wybralaś Myslowice? z powodu lekarza?
Czytałam różne opinie o tym szpitalu-i dobre i złe.Moja lekarka tam pracuje i wolałabym, żeby była przy mnie. Ostatnio znajomy moich rodziców namawiał mnie na rodzenie w Sosnowcu bo otworzyli tu super wypasiony oddział tyle, że kadra stara i niewykwalifikowana.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
a to daleko jest? Bo u nas na śląsku to wszędzie blisko
kolejowy na ligocie też polecam, bo się tam urodziłam

ło matko, tylko 60 zł?? Przynajmniej jak dla mnie na mój gigantyczny biust (zrobiłam sobie dzisiaj symulację na tej stronce, co Lulka kiedyś dała) - 85 G bądź H, to niewiele

Pewnie już niedługo będą w domku i będziesz je tulić

Myha ja mam takie ciągnięcia w brzuchu. Jakby skóra się rozchodziła - nie wiem co to jest.
A żeby było śmieszniej, to od 3 dni mam takie wrażenie jakbym tam była rozciągnięta jakbym się kochała i zaraz po stosunku mam takie wrażenie, że mam "dziursko" (sorry za obrazowe ujęcie) no i tak chodzę od 3 dni,a od tygodnia sexu , dobrze, że jutro wizyta. Sprawdzałam sobie dzisiaj szyjkę to jest miękka i 1 palca bym chyba wsadziła ale wolałam nie próbować
Ja nie miałam seksu pd listopada a mimo wszystko czasami mam wrażenie że jest tam otchłań Czasami tez mam takie ciągnięcia i kłucia w kroku-chyba wszystko sie rozłazi.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Moja lekarka przyjmuje w szpitalu nr 1 w Mysłowicach bo w sumie nie wiem o którym Mmmia mówisz

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 20:34   #1791
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam seksu pd listopada a mimo wszystko czasami mam wrażenie że jest tam otchłań Czasami tez mam takie ciągnięcia i kłucia w kroku-chyba wszystko sie rozłazi.
Aż sobie mogę wyobrazić, że po porodzie to tam jest chyba taka otchłań bez dna jeszcze za słabo zaszyją i będzie musiał mój Tż swojego szukać w tej dziurze

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-02, 20:36   #1792
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż sobie mogę wyobrazić, że po porodzie to tam jest chyba taka otchłań bez dna jeszcze za słabo zaszyją i będzie musiał mój Tż swojego szukać w tej dziurze
Ja juz kiedys sie śmiałam, że mojemu GPS założe jakby miał sie tam zgubic

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 20:37   #1793
enis84
Zakorzenienie

hej babki
mój Franek tez jest coś marudny, dzisiaj dał mi niezle popalić i jestem troszke zmęczona, wydaje mi się że to przez te szczepionki no i napewno tez pogoda
co do staników to ja tak ja madzik przważnie kupuje gdzies na targowisku, u nas sąpo 12 zł, kiedys kupiłam fajny stanik wsklepie z bielizną za 50 zł apotem poszłam na targ i taki sam był za 10 zł, wkurzyłam się i wiecej nie kupowałam takich drogich, jedynie osttanio jak byłam w ciązy kupiłam fajny z triumpha sportowy i zapłaciłam 80 zł

jesli chodzi o rożki to u mnie sie wogóle one nie sprawdziły, Franek od samego początku spał pod kocem, albo w spiworku, rożek jedynie służył nam do tego żeby zawinąc go jak ktos inny chciał wziać go na rece a nie wiedział ajk sie za to zabrac

na kebaba też mam chęć ale chyba sobie daruje, bo musiałabym iść po niego z Frankiem
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:39   #1794
justa878
Zadomowienie

Cytat:
biorąc pod uwagę tą abstynencję - ciekawe, czy będzie pamiętał co i jak a jeszcze takie ciężkie zadanie go czeka
to może ja też zainstaluję GPSa - zawsze możemy liczyć wtedy na rabat

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-02, 20:45   #1795
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
biorąc pod uwagę tą abstynencję - ciekawe, czy będzie pamiętał co i jak a jeszcze takie ciężkie zadanie go czeka
to może ja też zainstaluję GPSa - zawsze możemy liczyć wtedy na rabat
On to może i cos tam pamięta -mam nadzieje, ale ja...nie pamiętam jak to jest i do czego co służy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hej babki
mój Franek tez jest coś marudny, dzisiaj dał mi niezle popalić i jestem troszke zmęczona, wydaje mi się że to przez te szczepionki no i napewno tez pogoda
co do staników to ja tak ja madzik przważnie kupuje gdzies na targowisku, u nas sąpo 12 zł, kiedys kupiłam fajny stanik wsklepie z bielizną za 50 zł apotem poszłam na targ i taki sam był za 10 zł, wkurzyłam się i wiecej nie kupowałam takich drogich, jedynie osttanio jak byłam w ciązy kupiłam fajny z triumpha sportowy i zapłaciłam 80 zł

jesli chodzi o rożki to u mnie sie wogóle one nie sprawdziły, Franek od samego początku spał pod kocem, albo w spiworku, rożek jedynie służył nam do tego żeby zawinąc go jak ktos inny chciał wziać go na rece a nie wiedział ajk sie za to zabrac

na kebaba też mam chęć ale chyba sobie daruje, bo musiałabym iść po niego z Frankiem
Wychodzi na to, ze trzeba na sobie sprawdzic praktycznosc niektórych rzeczy dla maluszka

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 20:57   #1796
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Bella już niedługo weźmiecie dziewczynki do domu - codziennie jest bliżej. A wtedy się zacznie Ale pewnie nie możecie się doczekać...
A co do biustu, to ja tam się cieszyłam, jak mi urosły z B na D, ale to było dawno

Cytat:
Cytat:
Haha, widzę, że głodnemu chleb na myśli Ja to ostatnio coraz ciekawsze sny mam...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Wychodzi na to, ze trzeba na sobie sprawdzic praktycznosc niektórych rzeczy dla maluszka
Jeśli chodzi o rożek, to zauważyłam, że ile mam tyle opinii.. Więc chyba faktycznie zostaje przetestowanie na własnym maluszku
Stary 2011-06-02, 20:57   #1797
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Bella już niedługo weźmiecie dziewczynki do domu - codziennie jest bliżej. A wtedy się zacznie Ale pewnie nie możecie się doczekać...
A co do biustu, to ja tam się cieszyłam, jak mi urosły z B na D, ale to było dawno
Haha, widzę, że głodnemu chleb na myśli Ja to ostatnio coraz ciekawsze sny mam...
A sny to już inna historia...mam nadzieję, ze mój mąż nie słyszy tych ochów i echów

Martynka

Natalka
Stary 2011-06-02, 20:59   #1798
mmmia
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam różne opinie o tym szpitalu-i dobre i złe.Moja lekarka tam pracuje i wolałabym, żeby była przy mnie. Ostatnio znajomy moich rodziców namawiał mnie na rodzenie w Sosnowcu bo otworzyli tu super wypasiony oddział tyle, że kadra stara i niewykwalifikowana.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Moja lekarka przyjmuje w szpitalu nr 1 w Mysłowicach bo w sumie nie wiem o którym Mmmia mówisz
porodowka ponoć jest w Myslowitzach jedna, wiec przypuszczam że ten... tak przypuszczalam że lekarkę tam masz... przy mnie był moj gin, ale ważniejsze przy porodzie są połozne...lekarz w sumie nic nie robi no chyba że cesarke byś miała, albo tfu tfu coś innego... choć obecność zaufanego lekarza to spory komfort psychiczny...
ja z porodu zapamietałam że on tam był ale zajmowała się mna tylko moja położna, jakaś asystentka ktora mi podawala z mezem tlen na zmianę i pediatra. Lekarz mnie zszywal jedynie.
aaa...no i dopingował...
Stary 2011-06-02, 21:04   #1799
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

ja mam inaczej ,mam wrazenie,ze jestem tam bardzo scisnieta,do tego czuje ogromny nacisk młodej,a szyjki juz nie czuję...pewnie dlatego,że jej nie ma
Seks na tym etapie jest...dziwny
Jakoś się krepuję młodej (dziwnie to brzmi ),za to moj maz podchodzi do tematu rewelacyjnie...ja jakos sie bardziej spinam.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:06   #1800
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
porodowka ponoć jest w Myslowitzach jedna, wiec przypuszczam że ten... tak przypuszczalam że lekarkę tam masz... przy mnie był moj gin, ale ważniejsze przy porodzie są połozne...lekarz w sumie nic nie robi no chyba że cesarke byś miała, albo tfu tfu coś innego... choć obecność zaufanego lekarza to spory komfort psychiczny...
ja z porodu zapamietałam że on tam był ale zajmowała się mna tylko moja położna, jakaś asystentka ktora mi podawala z mezem tlen na zmianę i pediatra. Lekarz mnie zszywal jedynie.
aaa...no i dopingował...
Ja jeszcze nie wiem czy bede rodzic SN czy przez CC bo to zależy jak zachowa sie moje łozysko-czy sie podniesie bo jak na razie jest nisko. A właśnie, kiedys miałam o to spytać. Jak to jest z położna? Wybiera ja się wcześniej czy po prostu jaka się trafi?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ja sie bede czuła bezpieczniej w rękach mojej gin i w jej obecności. Nie wyobrażam sobie, zeby byl koło mnie inny lekarz. Zresztą po cichu liczę na to, ze szepnie komu trzeba, ze maja sie mna opiekować tak jak to było po zabiegu.

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości