|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
nie zawsze to jest osoba z najbliższej rodziny. Oby u Ciebie się nie sprawdziło
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:32 |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podkładu używam od wielkiego święta
Zawsze wtedy troszkę podkładu i jako że lato to na wierzch daję perełki brązujące, to wtedy plam i piegów nie widać a pod spód zawsze filtr 50, ale to jak pisaął od jakiegoś wyjścia gdzie wypada się troche pomalować. Na codzień to tylko filtr i tusz do rzęs, bo ostatnio zrezygnowalam ze sztucznych bo sobie testuję nową odzywkę do rzęs dopiero 2 tyg, więc jeszcze z 2 tyg potrzebuję żeby mieć na jej temat zdanie, fajna się wydaje i za 15 złKupiłam dzisiaj w biedronce gofrownice, bo mi się moja stara spaliła, to dzisiaj na podwieczorek gofry będą ![]() Na erwina z nocnikowaniem mam sposób, jak mi się spieszy z wyjściem, to sadzam go na nocnik i daje do zabawy male wiaderko z zimną wodą, a w nim piłeczka lub lód, i on jak wsadzi rączkę żeby się bawić to moment i siusiu zrobione ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuje za miłe słowa w strone moich chłopców, starszemu przeczytałam to chodzi dumny jak paw
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia jak stanie gołymi nózkami na podłodze też od razu sika ![]() ja we wtorek robiłam tarte z mascarponem i truskawkami- wyszła pyszna, nie ma już śladu po niej, dzisiaj robie drugą
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwc przejrzałam pobieżnie, ale tam tyle tego...dawno nie kupowałam, bo właśnie gosha miałam kryjącego i fajny jest i odcienie dla bladego dzioba mego są. Chciałam sobie odmienić, ale jak nic nie znajdę to do niego wrócę (jak go jeszcze produkują....przez dłuższy czas używałam kompaktów (ukochany diorskin forever i mniej ukochany ale ujdzie givenchy w pryzmach), a teraz czasem znów podkładem się maziam, a ten gosh zaczyna pierdzieć.... a rosmanowski to nie wiem który, zobaczę co na kwc słychać w rosmanowskich I byłam dziś w rosmanie na rekonesansie i sobie przypomniałam co było dla mnie najwiękjszym problemem-ODCIEŃ, bo ja potrzebuję NAPRAWDĘ jasnego.... oglądałam rimmele, astory i maybeliiny, ale tam ciemno (takie rude jakieś)dla mnie oliwko, max factory fajne, tylko właśnie ciemne dla mnie..... a paese nie znam, właśnie u ferrou pierwszy raz widziałam, może ferrou coś poleci z tej firmy ...sara, revlon super jest i odcień dla mnie mają, ale piekła mnie po nim cała twarz (nawet po tej wersji bez alkoholu) alem wymagająca..... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. I rochę świnia może jestem, ale jakoś mi lepiej, że wasza młodzież też wam czasem daje popalić.... Cytat:
i fajny pomysł, a u mnie to by powódź od razu była Cytat:
a ja załatwiłam sprawę w pracy i muszę we wrześniu pracować i wtedy od października na wychowawczy idę znów.... i byłam dziś w lumpie, wszystko za 3 zł było i kupiłam lence 2 fajne kurtki na zime z H&M, bluzę, spodenki, podkoszulek i sobie spodnie takie jakby lniane, szersze nogawki na lato super. I nie miałam czasu ich zmierzyć, przyłożyłam tylko do pasa i się okazały idealne . I znów mi sie udało coś fajnego dla siebie trafić tylko dlatego, że ktoś wrzucił to do kosza z dziecięcymi rzeczami (wczesnie super bluzę dla siebie za 2zł kupiłam tak)
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam bo na prawde pyszna jest ![]() szkoda że nikt nie mieszka w moim mieście u mnie nie ma fajnych lumpków i nie chodze wogóle. ja w pepco ostatnio kupiłam Zosi kilka ubranek, stroje kapielowe też fajne były, ale Zosi już kupiłam wcześniej a drugi jej nie potrzebny. Mój kuzyn fryzjer obciął Zosie na króciutko
|
|
|
#3096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
licze wtedy na to, że to taki etap i minie fajnie, że z pracą uporządkowałaś, od razu człowiek spokojniejszy co do lumpa to zazdroszczę, ja albo nie umiem szukać, albo u nas takie szmaty same, a jak nie szmaty to ceny przegięte. Ostatnio jak byłam to widziałam bluzkę zwykłą bawełnianą nówkę z UK z metką, tam cena 3Euro i cena z lumpa: 15zł a szmaty na wagę
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka - co u Was?
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa też dawno się nie odzywała
Ferrou tak samo no i Yoonka
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam teraz we fluidzie ten i co dla mnie najważniejsze skład ma świetny i pięknie ujednolica kolor.
http://www.natural-beauty.pl/kosmety...-sloniowa.html i mam jeszcze swojego almosta clinique w kompakcie-faworyt i lepszego nie ma dla mnie,a próbowałam z górnej półki prawie wszystkiego. Cytat:
Cytat:
Ja mam kolor 02,a mam taką średnią buzię-bardziej w kierunku jaśniejszej niż ciemniejszej.Nie wiem jak się sprawuje 01. Moje dziecko miało dzisiaj ciąg dalszy dnia dziecka,bo dostała od babć kasiore i od cioci rower.Poszła z tatusiem śmigać.
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja ogólnie mam ciemniejszą karnację więc chyba problemu nie bedzie.Coś więcej będę mogla napisać na koniec lata, ale jak idę na spacer np 3godzinny, a te kremy z filtrem trzeba by co 1,5 godziny nakladać, a ja tylko przed wyjściami się smaruję.
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licze wtedy na to, że to taki etap i minie fajnie, że z pracą uporządkowałaś, od razu człowiek spokojniejszy Ja też japę filtruję i jak mam odkryte to dekolt też. I jestem "kolorowa", ale w sumie nie od tego, a od koszulek z krótkim rękawkiem-jak założę na ramiączkach coś to mam "rękawki-pływaczki"takie jasne ![]() i ja tez liczę, że wściekadła to taki etap ![]() Ciekawe co nie tak z tą krwią twojego TŻ-daj znać jak się dowiecie a ja mam dużo lumpów u siebie, ale chodzę głównie do dwóch, czasem jeszcze trzeci zahaczę, bo parę razy jak było 5zł za kg to parę fajnych rzeczy mi się udało wyhaczyć (np. kurteczkę-katankę za 50gr...). I w tych dwóch umiem przebierać i znajdować diamenty wśród popiołow . I też mam taki jeden, że właśnie i wycena i kg i jak już wycenią to tak jak ania p pisała, taniej sobie czasem nowe można kupić.A jak coś fajnego tanio znajdę to już taka dumna jestem z siebie ![]() I jak wam pisałam, moje dziecko ma mnóstwo rzeczy i co najmniej 95% z lumpa i to prawie same firmówki albo super jakości te angielskie rzeczy są. I młoda nie niszczy rzeczy (póki co) więc bardzo często jeszcze z zyskiem odsprzedaję,a i tak tanio. Mam taką Panią, która kupiła kiedyś ode mnie parę rzeczy na all i teraz poza all jej wysyłam fotki i dużo rzeczy ode mnie kupuje, narzeczony odbiera i wszyscy zadowoleni ![]() Cytat:
a ja dziś na placyku widziałam taką mamę, z dwójką dzieci była, jedno latające drugie mikro maluszek i go cycem karmiła i tamten starszy coś tam w piaskownicy zbroił i ta parę razy musiała do niego lecieć z tym małym uwieszonym przy cycu i tak sobie o naszej darusi pomyślałam od razu, że też bym chyba z cycowania (hipotetycznie) zrezygnowała....
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja też byłam szybko oduczana od pieluchy. Takie były czasy tetrowe i chyba kumata byłam w kwestii nocnika .Tak już chciałam napisać że niedawno koleżanka swojego synka oduczała. Jak miał rok to korzystał z nocnika na stałe i chodził bez pieluchy. Najlepsze jest to że on właśnie dzisiaj obchodzi 18-te urodziny ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja dużo pije i dużo sika ![]() Cytat:
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
poszedł do krwiodawstwa ale maślak zapomniał dowodu
okazało się, że grupy krwi coś pomieszali, inną ma a inną napisali na woreczku, na badania ma iść jutro, więc chyba mnie nie zdradził
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie da się ruszyć z piskiem choćby się człowiek zesrał , może to i lepiej he he . Ja jak jestem autem TZta i mnie złapiąto zawsze opowiadam ze to auto z pracy i że TZ jest mechanikiem i w nagrodę dali mu pojeździć na week A my dziś na szczepieniu byliśmy . Ola waży 10300 i ma 79 cm , popłakała się bidulka ale na chwilkę na szczęście tylko . Ja też dziś byłam w lumpie kupiłam Oli nowe z nexta sandałki takie do wody , sobie bluzkę bo też się jakoś trafiła , sweter dla szymka nowy i dla Oli tunikę z Zary także zakupy udane . Muszę kiedyś sie do wawy na lumpki przejechać tam jest kilka wypaśnych Ja podkładu nie używam , tylko od święta , mam jeden z clinique
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIU nie jeszcze nie zamawialam, napisz mi czy ta Twoja kolezanka to ze str nexta zamawiala czy z jakiejs innej i jaki adres podala,swoj czy od razu na Tweoj przyszlo...
EVITKA PL MADZIA ![]() BAOBABKU umrze ktos z rodziny ale z dalszej.jakas ciotka,wujek dzis farbowalam wlosy,sama i troche sie spieszylam...efekt czolo i szyja jak u dalmatynczyka
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mama moja jest u mnie wiec gadamy jak szalone ![]() Co do tego podkladu to ja go zawsze uzywalam i bardzo go lubię ale niestety wycofali teraz jest inny, niby trwalszy ale dla mnie już lipa ![]() No to spadam....
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Z tej strony nexta zamawiała i zamawiała do siebie potem wysyłała do mnie
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie ty te lumpki dorwalas?? ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- ana to mozliwe zeby po tym kremie mnie bardziej wysypalo?? tym mietowym...?? |
|
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP juz sie zalogowalam,wiec jutro zamowie
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to już jest nas 2 bez podkładów zazdroszczę Ci tych fajnych lumpków![]() Cytat:
siostra mojego dziadziusia jest bardzo chora ehhh czemu ja miewam sny....mój tż wogóle nie ma snów![]() Ja po wczorajszym rambicie dostałam jakiegoś stanu zapalnego w buzi, tzn. mam opuchnięty policzek od środka i dziąsło na dole przy zębie nr 8 - boli jak cholera, śmiać się nie mogę, głośno krzyczeć też nie...kurna co to jest?? Idę się zaraz szykować na tą przeklętą wycieczkę - zatęsknię się nie widząc cały dzień Kubusia, oby wstał zanim wyjdę, żebym go jeszcze ucałować mogła kurde mówię wam jak się boję żeby się nic nie stało Evitka - dobrze, że z pracą załatwione Jeju ja już jestem tak padnięta tym rokiem szkolnym....a tu zaraz oceny do końca przyszłego tyg wystawić muszę, świadectwa i arkusze ocen do pisania - ze 3 nocki mi zejdzie nad tym
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
A dzisiaj mamy mój ulubiony dzień tygodnia czyli... Piątek, piąteczek, piątunio Baobabek - faktycznei jakiś pechowy dzień miałaś. Ale dzisiaj będzie na pewno fajnie i szybko powrócisz do domu. Ja też wczoraj nie maiłam za fajnego dnia. Dostałam pismo z Urzędu skarbowego . Zadzwoniłam do szwagra i ma wyjaśnić mi o co im chodzi bo ja do końca nie rozumiem. Niemnie przez te moje wszystkie adresy to ja sama juz sie gubię gdzie i co powinnam robić. Niefartownie podałam adres zamieszkania i stwierdzonoże to tam powinnam się rozliczać. Więc nie chodzi o samo rozmiczenie ale o miejsce rozliczenia.Dodatkowo wczoraj kupując bilet na pociąg nie wiem jak to się stało ze kupiłam nie na piątek ale na poniedziałek. Musiałam więć kupić drugi na piątek. Ja kupuję przez internet a tam nie jest tak łatwo o zwrot. A chciałam jeszcze dodać że też podkładu nie stosuję. Mam dobrą cerę i nie ma takiej potrzeby. Ja to prawie rzadanych kosmetyków nie stosuję. Ostatnio to od Was się tu nauczyłam. I nawet codziennie do pracy mam pomalowane rzęsy. Zwykle używałam drogich maskar. Aktualnie mam Diora. Ale ostatnio zapomniałam jej zabrac z Opola a że byłam w Rosanie i przypomniałam sobie o takiej różowej za niecałe 10 zł to kupiłam. Ja nie znam się za bardzo na tym sprzęcie ale o dziwo wg. mnie jest fajna. Nie rozmazuje się, nie skleja. A kosztuje niecałe 10 zł. Ja przy Was to sie nauczę oszczędności. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Darusia -zapomniałam jeszcze pogratulować Twojemu TZ-owi pracy. Tak sobie nieraz o Was myślę i ten Twój TZ tak jakoś ma pod górkę z tą pracą. Chłopak młody, chce pracować i pracy się nie boi a ma takie problemy. A jak już coś złapie to praktycznei na czarno. Mam nadzieję że tan w angli to będzie pracował legalnie i będzie ubezpieczony. Bo wiesz jakby coś sie stało to bez ubezpieczenia Wy zostajecie na lodzie. Trzymam kciuki aby Wam się tym razem udało
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-06-03 o 08:40 |
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
ale malo napisałyście
![]() a ja dzisiaj przyjechałam do pracy,zaglądam do torby i nie mam kluczy ![]() ciekawe czy gdzieś wczoraj zgubiłam czy mój synuś się zaopiekował ![]() ale sięgając pamięcią to raczej mojej torby wczoraj nie dotykał hmmm P0P Ty to rzeczywiście masz z tymi urzędami sama bym się pogubiła
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
dzie3n dobry.
Pop legalna praca, no i ja mam mame w ubezpieczeniach wiec nie ma mowy aby byl nieubezpieczony. Nie nadrobilam, wiec wracam czytac.
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Pop to evitka poleciła tusz z wibo bo ja też go kupiłAM i też wg jest super no i cena
![]() Także chyba zostanę przy tym za dyszkę . Coraz bardziej się przekonuję że kupno w sephorze to płacenie za nalepkę , no oczywiście są hity kltórych nie przebije żaden tani kosmetyk ale jednak można znaleźć fajne zamienniki , dobrze że mamy eksperta Szkoa cholerka tylko że nie ma dobrych i tanich perfum ![]() Baobabek - dziś będzie dobrze , tylko nie można wyłazić z domu z przeczuciem że coś się stanie bo wtedy napewno się stanie
|
#3116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
moja też odkąd więcej pije to się rozsiurała że hej
![]() Cytat:
Ale tak się biedak przejął, że aż miał koszmary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lumpki, to chodzę do sieci kola, ich jest pierdylion w twojej okolicy (mam na myśli jedności okolice), kiedyś jak się tam po sandały zapuściłam to pełno ich tam było i innych też. Ja konkretnie chodzę na świdnicką. Tam jest taki system sprzedaży, że po dostawie codziennie jest taniej, rzeczy są wyceniane (-10%, -30%, -50%, potem wszystko za 5zł i wszystko za 3zł). Na ogół na końcu same badziewia, ale mnóstwo razy jakieś perełki wyhaczyłam I drugi fajny to na pl.legionów, stylownia się nazywa. Tam jest na wagę od 50-coś zł, codziennie taniej, na końcu było 27zł i potem 17zł i wtedy często super letnie rzeczy kupowałam nawet poniżej 1zł za sztukę.. A teraz tam zrobili dwa ost. dni po 4 i 2zł i już gorzej wychodzi jak są te lekkie rzeczy Cytat:
Bardzo nie zazdraszczam końcówki roku. A wychowawstwo masz pewnie? A z tą moją pracą, to do świetlicy będę szła ale jeszcze nie wiem na ile godzin (po 15 czerwca będzie wiadomo) Cytat:
Cytat:
ani właśnie mi się wczoraj przypomniało, że miałam cię zapytać czy już nabyłaś A kupiłaś ten krem pod oczy ava mustela? a ja wam powiem, że lubię tanio coś fajnego kupić, taką właśnie perełkę. Choć kolorówkę (oprócz tego tuszu), to raczej z wyższej półki mam, bo to kupuję rzadko i na długo mi starcza. Ale i tak dużo kiedyś na truskawie kupowałam, kiedy było sporo taniej (np korektor h.rubinstein za 60zł a w sephorze chyba ponad drugie tyle, i wysyłka była za darmo-z honkongu i potrafiło w kilka dni dojść)
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
minka u nas w lumpku na broniewskiego sa cudne rzeczy , od poniedzialku ( dzien dostawy) kobitki potrafia pod sklepem na otwarcie czekac!
45zl/kg a w piatki czy soboty 15zl kg, ja to nieraz chodze po pajace bodziaki to wlasnie w sobote bo jest ich tam pelno i bardzo ladne. Wiele razy pakowane po pare sztuk i nowe.
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
no i w ogóle jak miałam więcej czasu, to siedziałam na wątkach kosmetycznych, makijażowych, biochemicznych i byłam bardzo dokształcona. A teraz to w sumie tylko na nasz zaglądam wątek i bardzo rzadko coś więcej.
A powiem wam ciekawostkę. Zawsze kupowałam waciki w lidlu, bo najlepsze były dla mnie i tanie do tego. I ostatnio otwieram nową paczkę i jak zmywałam oczy to mi się taki kosmaty wydawał wacik, ale myślałam, że jak wyciągałam, to szarpnęłam i się skotłamsił. Na drugi dzień wyciągam a one jakieś takie dziwne, piszczące, zaglądam na opakowanie a tam napisane ze z włóknami z mikrofibry. Czytam dalej, a tam z tyłu stoi, że 60% bawełny, reszta poliester! az wyjęłam stare opakowanie z kubła i się okazało, że do tej pory było 100% bawełny. A teraz nawet już w wacikach taki szit.... ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- no, u nas nieraz widziałam jak w ten dzień co 5zł za szt (wtedy było 4zł), to pod sklepem taki tłum stał...a raz sama w tym tłumie niechcący byłam, bo wyszłam parę min za wcześnie z domu (kombinezon miałam upatrzony) i co tam się działo jak drzwi otworzyli....ludzie biegli na z góry upatrzone pozycje i hurtem po 15 wieszaków do toreb pakowali...jak w PRL normalnie
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
tu jest dokladnie to samo w kazdy poniedzialek, moj chrzestny ma obok piekarnie i nieraz wlasnie opowiadaja
ja to jak wejde to po poludniu ale super rzeczy mozna dostac, wczoraj w factory malej swietne spodenki i bluzeczke kupilysmy za smieszne pieniadze, spodenki 19 zl bluzeczka 9 zl.
|
|
#3120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć to kwestia indywidualna to albo u Ciebie jest taka reakcja na taki dobry skład(bo używałaś mniej fajnego) albo poprostu oczyszcza Ci się buzia.Wylezie co ma wyjść i spokój będziesz miała.No chyba,że Cię coś w składzie zapchało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten tusz o którym wy piszecie z wibo też kiedyś miałam,ale mi on nie przypasił w ogóle.Sklejał mi strasznie rzęsy.Najgorzej ja się nie ma swoich indywidualnych hitów i cały czas się kosmetyku szuka-wtedy kasa idzie jak złoto.A ja swoje już wydałam,znalazłam ulubiony tusz,podkład,maskę do włosów itp. i mam spokój tylko teraz znowu wydaje,bo szukam swoich hitów naturanychCytat:
ja też waciki zawsze mam z lidla,a że mam zapas to dawno nie kupowałam sukinkoty.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

jadąc do pracy zepsuł mi się samochód, zadzwoniłam do szkoły, że nie zdążę na dyżur przed lekcjami, po tżta żeby mnie ratował, biedak przyjechał z roboty w 5 minut, dał mi audi i zostawiłam go z moim rupciem. Spieszyłam się, więc wcisnęłam mocniej na gaz i mnie ✂✂✂✂a za rondem złapali
a jak wyszłam ze szkoły to z✂✂✂ałam jedną matkę co samochód zostawiła na wyjeździe z parkingu i 20 minut musiałam czekać aż łaskawie raczy odebrać dziecko i wrócić, a ona mi na to, że psa w środku zostawiła i chciała w cieniu
nie zawsze to jest osoba z najbliższej rodziny. Oby u Ciebie się nie sprawdziło

Zawsze wtedy troszkę podkładu i jako że lato to na wierzch daję perełki brązujące, to wtedy plam i piegów nie widać
wskocz na kwc-może tam coś znajdziesz
...

kurde mówię wam jak się boję żeby się nic nie stało