Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 20:42   #1201
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ja tam wolę odpuścić czasem żeby mieć zdrowsze nerwy, więc też nie mówię o wszystkim co kupuje.
Mój też wie o wszystkim co kupuję. Nie dlatego, że musze się mu spowiadać, ale po prostu jakbym mu czegoś nie powiedziała, to bym nie wytrzymała. To mój najlepszy przyjaciel, nie tylko mąż, i lubię się z nim dzielić tym co dla mnie ważne. A wiadomo, że nowe buty czy jakaś zachcianka, to dla mnie rzeczy ważne
Stary 2011-06-02, 20:44   #1202
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Miałam zadać już pytanie kiedyś, ale za każdym razem mi umyka.

Czy wasze dzidzie nadal mają czkawkę ?!
Bo ja nie wiem czy to czkawka,
czy jakieś ruchy?!
Ale czuje taki sam odruch w tych samych odstępach czasu ?!
Moje miewalo, ale na poczatku, jak zaczelam je (je - w znaczeniu dziecko) czuc, a teraz nie ma, albo tez jest tak obrocone, ze ja nie czuje.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:45   #1203
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam całą miseczkę ze śmietanką i cukrem

Moja niunia też ma czkawkę
ja tez się obżarłam miseczką truskawek jakoś sobie nie wyobrażam teraz dnia bez arbuza i truskawek

a co do czkawki to mój książe ma często i czasem długo trwa
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:47   #1204
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja tez się obżarłam miseczką truskawek jakoś sobie nie wyobrażam teraz dnia bez arbuza i truskawek
Ja tez sobie pojadłam pysznych truskaweczek i oczywiście od razu zwymiotowałam Jestem tym wykończona...
Stary 2011-06-02, 20:48   #1205
agni82
Zadomowienie

Zaneta, mój miał 3 czkawki.i to było takie miarowe stukanie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:50   #1206
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja tez sobie pojadłam pysznych truskaweczek i oczywiście od razu zwymiotowałam Jestem tym wykończona...
Biedactwo
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:50   #1207
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
no ja Ci kochana szczerze współczuję nienawidzę wymiotów, w ciąży złapały mnie może z 5 razy i to mi wystarczyło , przecież to strasznie wyczerpujące dla organizmu !!!
Stary 2011-06-02, 20:52   #1208
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
W domu rodzinnym często w weekendy jedliśmy pieczonego kurczaka + np. sałata ze śmietaną. Z zup to najczęściej pomidorowa.
Teraz mój mąż uwielbia kotlety z piersi kurczaka i to jest najczęsciej. Ale co dom, to inne danie "niedzielne". A to kurczak w różnych postaciach, a to np. bitki, czy jakieś inne mięcho w sosie. A z surówek to mizeria chyba wszędzie najpopularniejsza. I jeszcze marchewka zasmażana z groszkiem albo kapusta (latem młoda z koperkiem, a w innych porach roku taka z grzybami suszonymi)
Ale dalej obstawiam, że obecnie w Wawie nie ma czegoś takiego jak danie regionalne. Może dlatego, że żyje tu zbieranina ludzi z różnych zakątków kraju i każdy je to, na czym się wychował...
Moi rodzice też są Warszawiakami z urodzenia i z opowiadań wiem, że u nich jadło się to co teraz (o ile było to w sklepach i były na to pieniądze).
Kiedyś myślałam, że dane województwo ma jakieś swoje danie, ale jak mi koleżanka z Krk powiedziała, że raczej takiego dania nie ma to aż zaczęłam się zastanawiać jak to jest w Warszawie... cieszę że napisałaś mi jak to tam u Was jest... uwielbiam regionalne potrawy, ale teraz tak sobie myślę, że co do kuchni polskiej to większość dań chyba pochodzi właśnie ze śląska tak tak rozumiem, że co dom to inny zwyczaj i obyczaj, bo u Nas też nie ma co niedzielę klusek i rolad. Ja np nie jem zasmażanej kapusty białej i czerwonej bo mi nie smakuje, wolę zdecydowanie surówkę z białej kapusty ale sam fakt, że takie danie jest, jest fajne Na Naszym ślubie była właśnie koleżanka z Krk i powiedziała,że nigdy nie była na weselu na którym się tak objadła i nigdy nie jadła klusek śląskich, mówiła że pyszne...

Co do męża też traktuję go jako najlepszego przyjaciela, męża i co tylko można sobie wymarzyć, nie umiem mieć nawet przed nim tajemnic związane z niespodzianką dla niego ! Nigdy nie wytrzymałam do końca, zawsze coś wiedział za Nim zrobiłam mu niespodziankę

A co do czkawki, Ja mam wrażenie że ma ją codziennie w godzinach wieczornych... dzisiaj się przebudziłam o 3 nad ranem i jak nigdy mnie mała nie kopie w nocy , śpi z mamusią i tatusiem tak dzisiaj jak tylko się przebudziłam to dała mi czadu, brzmiało to jak :" Mamusi no idź spać i ułóż się wygodnie"

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:53   #1209
youyou
Zakorzenienie

Filip miał często czkawkę w brzuszku i po narodzinach tak mu zostało przez dłuższy czas czkał często.. a teraz Lilka chyba w ogóle nie miewa bo nic podobnego nie czuję

Mi według tego linku wyszło że mam 65G

Cytat:
U nas wczoraj na SR położna mówiła do mężów, żeby nie wieźli swoich pań do szpitala jak jak te trzy skurcze pod rząd wyczują, bo to jeszcze nie poród i to bez sensu. Żeby nie panikować i nie wieźć do szpitala. A mój stwierdził, że jak on mnie nie będzie chciała zawieźć to sama wsiądę w samochód i sobie pojadę Bo ja to w samochodzie mogłabym mieszkać, spać, jeść, żyć i ... rodzić też Kocham jeździć!!! (oczywiście tylko kiedy sama prowadzę, z kimś to żadna radość )
mam tak samo

Co do dań regionalnych to u nas za taki tradycyjny obiad niedzielny uważamy rosół, jakiś schabowy czy kotlety mielone albo pieczony kurczak z mizerią i ziemniakami. Nigdy nie jadło się u nas np klusek śląskich... jadłam je tylko na jakiś weselach itd z zup to tradycyjnie często pomidorówka i ogórkowa

a u teściów (Warszawiacy z pokolenia na pokolenie) często jest na obiad kaczka, jakieś buraczki, i podają też np gruszki w occie..
U mnie w domu nie jada się owoców do mięsa, i w ogóle widze jak kuchni mojej mamy różni się od teściowej a to niby tak blisko siebie
(mieszkamy pod W-wa)

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:56
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:56   #1210
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo
Cytat:
no ja Ci kochana szczerze współczuję nienawidzę wymiotów, w ciąży złapały mnie może z 5 razy i to mi wystarczyło , przecież to strasznie wyczerpujące dla organizmu !!!
Dzięki dziewczynki
To faktycznie wyczerpujące. Tak w dzień o tym zapominam i się ciesze ciążą i w ogóle, ale jak mnie dopada (a dopada CODZIENNIE wieczorem, często dwa razy), to mam dość Cała się potem trzęsę z wysiłku, ledwo stoję na nogach i w ogóle się martwię, że to zaszkodzi małemu. Lekarz uspokaja, że nie zaszkodzi, bo to organizm sam tak reaguje, więc pewnie taką ma dziwną potrzebę, ale potem mnie ciągnie zawsze chwilę w brzuchu, bo to taki wysiłek, jakby jakiś ciężar nosić...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

a u teściów (Warszawiacy z pokolenia na pokolenie) często jest na obiad kaczka, jakieś buraczki, i podają też np gruszki w occie..
U mnie w domu nie jada się owoców do mięsa, i w ogóle widze jak kuchni mojej mamy różni się od teściowej a to niby tak blisko siebie
(mieszkamy pod W-wa)
O, jak byłammała, to tez mama często na obiad w weekend robiła kaczę z pieczonymi jabłkami Matko, ale to dobre!!!

Gruszki w occie tez są bardzo często, jako dodatek do wędlin. Też je uwielbiam.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:55
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:58   #1211
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wiecie co jak dzisiaj takie zwierzenia to powiem Wam, że ciesze się, że jestem sama. Dotarło do mnie jak mocno by mnie Dawca unieszczęśliwiał. Pewne rzeczy ignorowałam bo myślałam że to przejdzie, ale doszło do tego że obrażał się nawet o to jak ubrałam się inaczej niż on chciał. Nie mówiąc o zazdrości gdzie zrobił mi nawet scenę na środku sklepu bo podobno ktoś na mnie spojrzał. Dobrze wyszło
OMG ja miałam do czynienia z zazdrośnikiem... całe szczęście już nie mam, to psychopata był...
Stary 2011-06-02, 20:58   #1212
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
są już czereśnie u nas w cenie 5-8 zł ale to takie malutkie. Podejrzewam że jeszcze tak nie smakują. Zresztą truskawki też nie mają jeszcze takiego smaku, ale za to ja nie mam od nich uczulenia
u nas czereśnie dziś za 16zł, a truskawki za 6zł, a u Was jakie ceny?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:58   #1213
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki
To faktycznie wyczerpujące. Tak w dzień o tym zapominam i się ciesze ciążą i w ogóle, ale jak mnie dopada (a dopada CODZIENNIE wieczorem, często dwa razy), to mam dość Cała się potem trzęsę z wysiłku, ledwo stoję na nogach i w ogóle się martwię, że to zaszkodzi małemu. Lekarz uspokaja, że nie zaszkodzi, bo to organizm sam tak reaguje, więc pewnie taką ma dziwną potrzebę, ale potem mnie ciągnie zawsze chwilę w brzuchu, bo to taki wysiłek, jakby jakiś ciężar nosić...
no nie dziwię się bo to ogromny wysiłek ale kurcze mimo wszystko bym się poradziła może internisty bo to przecież non stop kwasy w przełyku i wiadomo jak to wyniszcza przy bulimi może na ciąże to nie ma wpływu ale na przełyk i układ pokarmowy to już chyba jakiś ma może jest opcja żeby czymś te kwasy złagodzić??
Stary 2011-06-02, 20:59   #1214
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Która załączyła zdjęcie z pięknymi, świeżymi truskawkami? Ja tutaj nie kupuję, bo chemia w czystej postaci, ale za tydzień w PL to już sobie nie będę żałować.
.
Tu też chemia, truskawki (opryski) to najbardziej uczulające owoce :/
Stary 2011-06-02, 21:00   #1215
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
truskawki ok 6,5 a cna ceny czereśni nie zwracałam uwagi bo kiedyś uwielbiałam ale jak kilka razy trafiłam na robaczywe to się wyleczyłam na całe życie
Stary 2011-06-02, 21:01   #1216
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku współczuje tych wymiotów

Dziewczyny jaki typ ciuszków bierzecie do szpitala (Nerolko jakie Ty miałaś)

Pajace? Body plus śpiochy? Jak byłam na patologii to widziałam, ze często maluchy miały gołe nogi (bo leżały w rożkach), więc nie wiem co zabrać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:02   #1217
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No ANIOŁY NIE KOBIETY!!!!!

Macie rację,znów macie racje-tylko ja to wdrożyć w moje zycie?
I wiesz Iustyna?Zgadzam sie.
Święte słowa!
Tak to chyba dział-ja się wszystkim zajmę,to po co ona ma się wysilać?
Ale na razie milczę,choć mam na końcu języka i mogę niebawem wypluć-że od tego jest by nam byt zapewnic i na zarcie zarobić,skoro ja sprzątam,piorę,zajmuję się dziećmi.
Póki co nie chcę bo widzę jak i on się męczy,ze robota nie idzie wcale.

Właśnie-dostałyście moze zwrot ze skarbówki?U mnie sobie z nas jajca robia-PIT złożyłam 15 marca.

Ale Izka mi sie zesr**a na śpiąco teraz

I u mnie cały czas śpi-czy Ona czuje,ze mnie nie ma w domu?To już 3 sytuacja taka jak z T. ryczy.
Mi jeszcze ani razu

A ten jełop znów pije piwsko-zakamuflował sobie w samochodzie.
To i ja idę coś kupić bo tylko to na niego działa-kasa,nic więcej,żadne gadanie.

Trzymam kciuki za Wasze egzaminy,rozmowy,wizyty!! !
No i powoli kolejka może się ruszać
Albo tak za tydzień-dwa i rodzcie po kolei zaczynając od Marinki,Dziubka,Zmalowane j,Shirki........

Agulaaa ale ja nie potrafie oglądać TV i siedzieć w brudzie

Zmalowana lepiej samej z Filipkiem niż z z nieodpowiednim i nieodpowiedzialnym facetem i kłębkiem nerwów.
Ja jestem do usług-oczywiście nie wszystkich ale polecam sie hahah

Beatko tak,sposobem.
Mój o wielu rzeczach nie wie bo i po co?
Choćby dziś zaszalałam i kupiłam sitko do przesianie maki za 3,50 i 2 łyżeczki(nie wiem gdzie się podziały wszystkie komplety???) po 1 zł.I do teray mam to w torebce.
Choć z drugiej str. facet powinien wiedzieć co trzeba do domu kupić i ile kosztuje.
Ale my kobiety wolimy odpuścić sobie ich gadanie i nerwy.
laski poważne tematy poruszacie, musiałam zejśc na kompa do teściów.
Nerolka kilka słów do Ciebie: Twój T. pewnie na swój spoób odreagowuje problemy z jakimi borykaliscie się ostatnio, może czuje sie odsunięty bo Ty ze wszystkim dajesz radę, latasz ciągle i coś robisz.
Izunia wyczuwa pewnie jego niepokój i dlatego mu płacze. Z facetami to tak jest, że najpierw pogada jakieś banialuki które bardzo bolą (jak to z mlekiem), potem siedzi zamknie się w sobie, musi upłynąc trochę czasu aby się zreflektował i ochłonął, zrozumiał co nie tak robi.
Niepokojąće jest to, że lubi sobie popiwkowac, aby to nie przerodziło się w nałóg, bo będzie cieżko.
Ty z mopem miałaś akcję, ja z nożami...bo nie mogę się doprosić o porządne noże, same tasaki w kuchni, innym obieram ziemniaki, innym mięso kroje..tempaki takie, bo całe życie sobie żałuję, kupuję badziewie a do tej pory miałabym porządne Gerlach lub Fiskars. Ale zawsze coś...

Cytat:
youyou ja już znalazłam....Czesia

Cytat:
Agadus otóż to.
Choć mój wie ile w domu sie trzeba narobić bo przerabialiśmy to niejednokrotnie.\
Mój nie pije poid sklepem,na imprezach z kolegami tylko w domu ale prosiłam bo |:raz-nie ma kasy a dwa śmierdzi mi to i przeszkadza.
Niby nie powinnam narzekać bo to dobry chłop.
Ale jak sie ma 4 dzieci,swoją chałupę,to nie mogę mu pokazać,ze radzę sobie ze wszystkim.Robiłam tak i ten doszedł do wniosku,ze nie jest mi potrzebny.
Czasem chcę udać taką słabiutką.Ale nie idzie mi to cholera

Scio i jeszcze arbuzy,pepsi i czereśnie

A nie wiem czy Wy chcecie wiedzieć czy nie,ale Wam powiem:

Izie w 14 dobie odpadł kikucik
Dziś ma 17 dni.
Ani razu nie miała smoka w buzi.
Jeszcze Jej nie nosiłam na rękach.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.
Nie dokarmiam i nie dopajam.
Nie słyszałam jak płacze.
Najadłąm się truskawek,czereśni z ogródka i popiłam pepsi-jak mi dobrze i radośnie!!!

Więcej grzechów nie pamiętam

Chyba się przejdę do pediatry bo coś mi tu nie gra z Nią.Położna twierdzi,ze OK.
Chłopcy też w sumie tacy byli .

DaKaro buziak!!!No,kłótnie to nic dobrego.Ale ja obecnie milczę.I to Go męczy hahah
Toż to skarb, nie dziecko. I możesz wszystko jeść? ale Ci fajnie.

Cytat:
Co do tż to Was nie pocieszę ale po porodzie niestety może się pogorszyć
na moim wątku mamusiowym wiele z nas zaczęło mieć problemy z tż-tami, nawet Ci idealni na początku, przejmujący się, pomagający zmieniali się w nowej roli

Bo najpierw jest etap takiego ekscytujcego oczekiwania a potem przychodzi normalne życie, rutyna, problemy z powrotem do pracy, kasą, opieką nad dzieckiem itd i wiele par zaczyna mieć kryzys
My z tżtem też mieliśmy gorszy okres, ale chyba już zażegnany..

To chyba taki naturalny etap związku......
tak tak, masz rację. Ciekawa jestem jak to będzie u mnie, układa nam się dobrze bardzo nawet dobrze, tzt uwielbia dzieci, ma z nimi swietny kontakt i wszystkie lgną do niego, napewno będzie super ojcem, teraz tak z brzuchem rozmawia jakby ona była już z nami po drugiej stronie Ciekawa jestem jak to wszystko wpłynie na nasze relacje, podejrzewam ze z powodu jego pracy i pracoholizmu będzie dużo spięc, zwłaszcza na początku.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Nie wiem, która z Was to powiedziała, ale po nieudanym związku dostaje się nagrodę - super faceta. i wiecie co ja tak mam (odpukac). dwa lata życia zmarnowane płaczem, krzykiem i obrzydzeniem, ale teraz to mam anioła.

codziennie przygotowuje mi sniadanie, obiad (nie muszę o to prosic), pomaga zmieniac mi pościel bo mamy gigantyczne łóżko, nadskakuje jak się da. teraz w czasie ciąży pomaga mi w sprzątaniu. jak się denerwuję, że jestem zbyt zmęczona by dalej coś sprzątac tego dnia, to mówi, że to nie koniec świata i żebym sobie odpuściła, robi zakupy. a jak idziemy na zakupy (typu ubrania, kosmetyki) to sam mi podsuwa różne rzeczy. tylko ja nie lubię zakupów i zazwyczaj robię zakupy jak już muszę. jako że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów póki co, to miesięcznie robi mi przelew na moje konto (i nazywa to kieszonkowym). normalnie jak los na loterii.

ps. ma wolnego brata
anioł
Zmalowana znajdziesz cudownego faceta, przez tego palanta miałabyś jeszcze popsute życie, a tak..droga wolna. Super ze to rozumiesz i nie uzalasz się nad sobą.

Cytat:
meszsares no tak,jeszcze malutka kruszynka jest młodsza

agulaa tylko gencjana na spirycie i patyczkiem wokół kikuta.niefajne to to ale trzeba.
A tym na o to sobie mozecie pipki pryskac a nie pepulek.
Powaznie

A co jest nie tak po tym na "o"? ja kupiłam...nic, najwyżej będę cipke pryskać. 30 zł prawie to cholerstwo kosztowało.

Cytat:
youyou są już czereśnie u nas w cenie 5-8 zł ale to takie malutkie. Podejrzewam że jeszcze tak nie smakują. Zresztą truskawki też nie mają jeszcze takiego smaku, ale za to ja nie mam od nich uczulenia
dawajcie do mnie do sadku na czereśnie, jak umiecie po drzewach skakać pyszne słodziutkie.

Cytat:
Mój też wie o wszystkim co kupuję. Nie dlatego, że musze się mu spowiadać, ale po prostu jakbym mu czegoś nie powiedziała, to bym nie wytrzymała. To mój najlepszy przyjaciel, nie tylko mąż, i lubię się z nim dzielić tym co dla mnie ważne. A wiadomo, że nowe buty czy jakaś zachcianka, to dla mnie rzeczy ważne
Ja zazwyczaj tez mówię, ale nie czuję potrzeby wcześniejszej konsultacji co planuje kupić, bo tzt zawsze twierdzi ze wszystko mamy, nic nie potrzeba..po co mi kolejny półmisek..faceci takich rzeczy nie kumają.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:02   #1218
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no nie dziwię się bo to ogromny wysiłek ale kurcze mimo wszystko bym się poradziła może internisty bo to przecież non stop kwasy w przełyku i wiadomo jak to wyniszcza przy bulimi może na ciąże to nie ma wpływu ale na przełyk i układ pokarmowy to już chyba jakiś ma może jest opcja żeby czymś te kwasy złagodzić??
Nie wiem... Rozmawiałam już z kilkoma lekarzami, bo też nie wierzyłam że tak można przez całą ciążę, ale uspokajali, że musze się przemęczyć. I już sie pogodziłam z faktem, że pewni skończy sie to dzień po porodzi Moja ciocia zresztą tak miała - zwymiotowała jeszcze nawet na porodówce Więc może to jakieś rodzinne.
Zęby są na razie super i szkliwo wcale się nie osłabiło, a tym się tez martwiłam. Więc opróćz tego że to takie nieprzyjemne i wyczerpujące, nie jest najgorzej
Stary 2011-06-02, 21:03   #1219
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
ela patrzyłam na te pieluszki wielorazowe na ebay'u. Tutaj jest link wychodzi o wiele taniej niż w Polsce: http://cgi.ebay.co.uk/Reusable-Minky...#ht_5413wt_905 Co prawda nie wiem jak z ich jakością, jeszcze nie zagłębiałam się tak bardzo w temat, ale chyba skusze się na kilka sztuk na spróbowanie.
To są 'chińczyki'. Opinie o nich są różne. Mam takie dwie pieluszki na wypróbowanie, kupiłam na allegro, kosztują około 20-30 zł (te droższe są z bambusem i dwoma wkładami). Jedną testowała moja koleżanka - była super zadowolona, pielucha nie puściła w nocy. Ale opinie bywają też negatywne, jednak te droższe pieluchy na pierwszy rzut oka są lepsze jakościowo. Można sobie poczytać tutaj: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=19327 (zwykły PUL) i tutaj: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=30363 (materiał minkee). A na allegro jest tego dużo: http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Elu a jakbys miala czas, to napisz co trzeba kupic i ile. Zamierzasz wielorazowki stosowac od samego poczatku?
Ja sie nad tym zastanawialam, ale czuje, ze nie mialabym poparcia w mezu i rodzinie... no i nie wiem, czy jest sens, bo to ostatni nasz dzieciaczek...
Są różne rodzaje tych pieluch i można skompletować różne zestawy. Ja postawię na kieszonki, ewentualnie formowanki na noc. Tu są przykładowe zestawy: http://www.pieluszkarnia.pl/Czego-be...fo-pol-44.html. Każdemu może spodobać się co innego. Formowanki i kieszonki można dość ekonomicznie nabyć u polskich producentów (zawsze to sprawdzone pochodzenie i materiały), nie mówiąc już o pieluchach składanych (może być tetra).
Co do poparcia, to można rodzince podrzucić argumenty:
- zdrowa pupa /bez chemii, podwyższonej temp. co jest ważne szczególnie w przypadku chłopców
- oszczędność
- szybkie przystosowanie do nocnika
- brak śmieci
- estetyka np. pielusie dla dziewczynek z 4pupy są obłędne, zresztą inne też bywają świetne
- nie trzeba prasować ani skrobać kupy (wiele osób kojarzy wielorazówki z tetrą)

Edytowane przez ela_84
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:09
ela_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:07   #1220
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj tez mówię, ale nie czuję potrzeby wcześniejszej konsultacji co planuje kupić, bo tzt zawsze twierdzi ze wszystko mamy, nic nie potrzeba..po co mi kolejny półmisek..faceci takich rzeczy nie kumają.
U nas jest nietypowo, bo ja jestem strasznie (przesadnie wręcz) oszczędna (mąż mówi, że skąpa ) i wszystkiego sobie odmawiam. A on jak widzi że coś mi się podoba, to wręcz zmusza, żeby to kupić. I zawsze powtarza, że pieniądze są po to, żeby z nich korzystać, bo ta czarna godzina, na którą ja tak niby odkładam, może nigdy nie nadejść...Bo różne rzeczy mogą się zdarzyć - choroba, śmierć, koniec świata Więc trzeba żyć chwilą. Ja nie potrafię jeszcze. Ale jakoś się przez to uzupełniamy On mnie trochę zachęca, ja go lekko stopuję i jakoś to idzie
Stary 2011-06-02, 21:08   #1221
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Carmela ty nie miałaś dzisiaj przypadkiem wizyty ???? Chwal się szybko jak tam
Stary 2011-06-02, 21:10   #1222
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela ty nie miałaś dzisiaj przypadkiem wizyty ???? Chwal się szybko jak tam
A widzisz!!! Teraz Ty z pałą na ciężarną wyskakujesz!!! Nie ładnie
Stary 2011-06-02, 21:12   #1223
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz!!! Teraz Ty z pałą na ciężarną wyskakujesz!!! Nie ładnie
Oj brumek, brumek uwielbiam cię
Stary 2011-06-02, 21:19   #1224
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Miałam zadać już pytanie kiedyś, ale za każdym razem mi umyka.

Czy wasze dzidzie nadal mają czkawkę ?!
Bo ja nie wiem czy to czkawka,
czy jakieś ruchy?!
Ale czuje taki sam odruch w tych samych odstępach czasu ?!

bo ja czuje takie cos jak pulsowanie to ta czkawka??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:19   #1225
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Oj brumek, brumek uwielbiam cię

Stary 2011-06-02, 21:28   #1226
moniczka2123
Zadomowienie

o nie
znow łapie dola

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:28   #1227
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
youyou są już czereśnie u nas w cenie 5-8 zł ale to takie malutkie. Podejrzewam że jeszcze tak nie smakują. Zresztą truskawki też nie mają jeszcze takiego smaku, ale za to ja nie mam od nich uczulenia
czeresnie - u nas dzis widzialam 30 zł/kg

truskawki - 9-7 zł/kg

danie regionalne (ale nei z koszalina, tylko z kociewia) - potrawka z kurczaka na slodko z rodzynkami i brzoskwinią, z sosem śmietanowym, podawana do ryzu na sypko (tu szukajcie http://kociewianka.w.interia.pl/przepisy.htm przepisu, ale nie kazdemu smakuje, ja dopiero w koszalinie jadlam na slono z warzywami, bo takiej wersji nie znalam) i kluski z jabłkami (nie makaron - kluski, czyli bezkształtny samorobny klusko-makaron, inaczej kluski kładzione, przeps tez wyzej). za to u meza w domu królują pierogi, bitki w sosie, bigosy, kapusta kiszona jako sałatka (ja nei jestem aż taki amator kapust...). u nie w domu duzo na slodko rzeczy (np. na sniadanie chleb z dzenmem) a u neigo bez miesa zycia nie ma... mizeria u mnie w domu jest na slono. u meza na slodko. a u cioci z Gdyni z octem, a nie ze smietana... dodam tylko ze potrawka z kurczaka jest u nas podawana odświetnie - na weselach, chrzcinach itp. jak jedno z obiadowych dan (sa ziemniaki i miecho oraz potrawka z ryzem)

pępuszek - śmieszny jest ale u nas mimo że odpadał 1,5 mies to nic zlego sie z nim nie dzialo, nie robił sie slimakowaty, zwyczajnie mocno trzymał i tyle. gencjana traktowalam. kąpalam normalnie. nie bylo problemu

pępek mój - znowu wyszedł, tak samo jak w poprzedniej ciazy. poza tym wyglada jakby był opalony, taki wlasnie brazowy w srodku. za to teraz mam dopiero od wczoraj kreche na brzuchu, poprzednio bardzo szybko byla i bardzo widoczna

zaneta - moje ma wrecz co chwile czkawke, a na bank codziennie rano. nie wiem czemu, w poprzedniej ciazy nawet nie kumalam co to czkawka a teraz wyraznie odrozniam - takie jakby pukanie lekkie w takich samych odstepach

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:31
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:29   #1228
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, a mój chyba ani razu nie miał czkawki Kopie i wierci się bez przerwy, ale nigdy nie czułam takich miarowych, równych ruchów, a z takimi mi się czkawka kojarzy... Ale ponoć nie wszystkie dzieci w brzuchu ją mają

A moja też raczej rzadko, chyba, że nie byłam w stanie tego wyłapać, o ile to możliwe ale wczoraj w nocy to raczej wydaje mi się, że czkawusię mogła mieć, bo na dole brzucha tak miarowo mi coś pulsowało i trwało to nawet długo, aż się skupić na spaniu nie mogłam. No, ale to i tak rzadkość

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:30   #1229
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
\Mi według tego linku wyszło że mam 65G
Tyle mialam przed ta ciaza i takie biustonosze kupowalam, teraz mam 70H.

ooo dopiero co pisalam, ze to male teraz nie miewa czkawki, a wlasnie teraz ja super czuje!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:33   #1230
83monia
Zakorzenienie

mam jeszcze jedno danie - zapiekanke(salatke) mojej prababci, ale nie wiem czy to danie rodzinne czy regionalne, bo nigdy nigdzie takiego nei spotkalam

ugotowane w mundurkach ziemniaki
śledź solony
szynka wędzona (kilka plastrów)
śmietana - słodka, gęsta, najlepiej domowa (czyli ze wsi)
Ziemniaki kroimy w plastry (nie za grube), śledzia w kostkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami (na dole i na górze zostają ziemniaki). Każdą warstwę zalewamy śmietana wymieszaną ze śledziem i przyprawiamy trochę pieprzem i solą. na ostatniej warstwie kładziemy szynkę. zapiekamy 30-40 min w piekarniku.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości