Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 21:33   #1231
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Kochane moje, dziękuje Wam za kciuki!
Miałam zaznaczone Wasze posty, a tu nagle bum i mi prąd wyłączyli, burza, ajj myślałam, że się wścieknę! A chciałam Wam tak ładnie podziękować każdej z osobna...
Pomogły oczywiście - jak zawsze są niezawodne (zaliczyłam na 4)
I jeszcze nieśmiało proszę o kciuki na jutro, na te ostatnie dwa egzaminy
Ledwo żyję, jestem padnięta, wymięta, a jutro czeka mnie to samo x 2. Ale dam radę!

Kurcze, teraz nie wiem, co komu miałam odpisać...
Na pewno patik i zmalowana pokaazywały brzuszki - zgrabne i śliczne, i tak jak mój z nierówną kreseczką.

zmalowana pytała, czy obniżył mi się brzuch - oj, kochana wydaje mi się, że tak. Tak jakoś jak siedzę mam go już na kolanach
Zresztą jutro jak wrócę, zrobię Wam fote pokazać.

I bardzo podoba mi się Twoje podejście do życia ( chociaż wiem, że na pewno nie jest łatwo) Ale ja Cię podziwiam.

Za każdy nowy tydzień

Nerola Dobrze któraś z dziewczyn napisała, spróbuj poświęcić choć troszkę więcej czasu sobie, jakiś ciuszek, drobny kosmetyk, gazeta - ALE DLA CIEBIE.
T. ma prawdziwy skarb w domu. Myślę, że o tym dobrze wie, ale faceci to jednak inny gatunek i nasze różnice myśleniowe są ogromne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:35   #1232
moniczka2123
Zadomowienie

ogladacie moze sprawe dla reportera??

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Zachmikowalam troche kaski jade jutro na zakupy poprawic sobie humor

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:39   #1233
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki typ ciuszków bierzecie do szpitala (Nerolko jakie Ty miałaś)

Pajace? Body plus śpiochy? Jak byłam na patologii to widziałam, ze często maluchy miały gołe nogi (bo leżały w rożkach), więc nie wiem co zabrać

Ja właśnie prasuje ubranka i odkładam te najmniejsze do szpitala, wezme body krótki rękawek i długi i pajacyki +skarpeteczki, czapke i niedrapki. Nie wiem ile sztuk czego dokładnie, zreszta to tak maleńkie ciuszki ze do torby wejda bez problemu. U nas na szpitalnej liscie sa kaftaniki i śpiochy, ale nie posiadam takich rzeczy, wiec wezme co mam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Carmela ty nie miałaś dzisiaj przypadkiem wizyty ???? Chwal się szybko jak tam
Tak, tak miałam. Dziekuje za kciuki, ale to wizyta bez USG, tylko zwolnienie, i badanie na fotelu, Szyjka ok, brzuch miekki, macica wysoko (stwierdzil ze powinna uciskac), ucuska, a jak
Serducho zbadane detektorem.

Wracam do prasowania...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:40   #1234
Makobratek
Rozeznanie

Wróciłam - ledwo żywa, ale zadowolona
Z maleństwem jest wszystko OK, szczegółowe USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości, maluszek jest na !00% dziewczynką i waży 1886 g.
Następna wizyta za 3 tyg i mam zrobić mocz, morfologię i wymaz w kierunku paciorkowca (z obydwu miejsc).
Ile kosztuje takie badanie na tego paciorkowca? I jak się je wykonuje w laboratorium to samemu się pobiera próbkę czy oni tam pobierają? wiem, głupie pytanie ale mnie to zastanawia...
Babka w recepcji wypisując zwolnienie pominęła rubrykę "data wystawienia dokumentu", muszę tam jutro zadzwonić i zapytac czy mam podjechać, żeby dopisała czy to nie jest aż tak ważne (ale myślę że jest), bo raczej nie mogę sama wpisać tych paru cyfr

Potem poszłam do apteki doz odebrać zamówienie, bo w końcu kupiłam sobie krem Iwostinu z filtrem. Przy okazji zamawiania wyrobiłam sobie kartę rabatową dla mamy i maleństwa. Przyda się, bo jeszcze nie zrealizowałam swojej aptecznej listy wyprawkowej

Potem pojechaliśmy do IKEA (IKEI ) zrealizować 4 bony i tak oto kupiliśmy:
- wycieraczkę
- pokrywkę o śr 28 cm (ostatnio wygrałam patelnię wok Tefala i brakowało mi do niej pokrywki )
- otwieracz do konserw
- zestaw 3 szt nożyczek (jedne będę mieć jako krawieckie)
- pościel dla maleństwa (zestaw 4 szt: poszewka na poduszkę i kołdrę, prześcieradło z gumką i kocyk)
Dopłaciliśmy tylko 25 zł więc nie jest źle
Potem podjechaliśmy do biedry i wzięłam przedostatnie promocyjne opakowanie pieluszek Dada 2
Także jestem bardzo zadowolona, choć zmęczona
Lecę poczytać co tam u Was
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:41   #1235
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
u nas czereśnie dziś za 16zł, a truskawki za 6zł, a u Was jakie ceny?
Czeresnie to nie wiem, ale truskawy 8-9,5 zl.

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
To są 'chińczyki'. Opinie o nich są różne. Mam takie dwie pieluszki na wypróbowanie, kupiłam na allegro, kosztują około 20-30 zł (te droższe są z bambusem i dwoma wkładami). Jedną testowała moja koleżanka - była super zadowolona, pielucha nie puściła w nocy. Ale opinie bywają też negatywne, jednak te droższe pieluchy na pierwszy rzut oka są lepsze jakościowo. Można sobie poczytać tutaj: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=19327 (zwykły PUL) i tutaj: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=30363 (materiał minkee). A na allegro jest tego dużo: http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1

Są różne rodzaje tych pieluch i można skompletować różne zestawy. Ja postawię na kieszonki, ewentualnie formowanki na noc. Tu są przykładowe zestawy: http://www.pieluszkarnia.pl/Czego-be...fo-pol-44.html. Każdemu może spodobać się co innego. Formowanki i kieszonki można dość ekonomicznie nabyć u polskich producentów (zawsze to sprawdzone pochodzenie i materiały), nie mówiąc już o pieluchach składanych (może być tetra).
Co do poparcia, to można rodzince podrzucić argumenty:
- zdrowa pupa /bez chemii, podwyższonej temp. co jest ważne szczególnie w przypadku chłopców
- oszczędność
- szybkie przystosowanie do nocnika
- brak śmieci
- estetyka np. pielusie dla dziewczynek z 4pupy są obłędne, zresztą inne też bywają świetne
- nie trzeba prasować ani skrobać kupy (wiele osób kojarzy wielorazówki z tetrą)
Dzieki za mega obszerna odpowiedz, musze sie przespac z tematem.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:42   #1236
nerola
BAN stały

Dziewczynki bo z pępkiem to tak jest,ze niektóre mamy podchodzą z obrzydzeniem,inne z obawą przed bólem a jeszcze inne traktują jako konieczność pielęgnacji.
Dla mnie za 4 razem jest tym samym-nieprzyjemna czynnościa,którą muszę wykonać aczkolwiek wolałabym aby zrobił to kto inny.
Ten na O jest nowością i będzie polecany bo ktoś za to kasę bierze.
Pępuszki się po tym nie goją.
Gencjana-tanie,niereklamowana a brudząca i skuteczna.

Brumek masz rację z moim bluesem
I współczuję wymiotów
Ja jeszcze rok temu może półtora mówiłam o wszystkich zakupach mężowi a teraz wolę czasem schować,wyciągnąć po czasie i powiedzieć,ze kupiłam.Bo to i tak wychodzi z czasem.

Co do Izy ,to nie noszę jej na rękach by się uspakajałą bo ona jest spokojna.Nie tarabanię wózkiem a nawet nie kołyszę.

Jem wszystko ale próbuję jednego dnia a jak nic sie nie dzieje a nie dzieje drugiego jem więcej a trzeciego się obżeram

Pieleszko dzięki -dziś byłam w Medisonie i tak myślałam o Tobie ale musiałam szybciorem do domku.
Nawiedzę Cię jeszcze a co!!!

Patik myślisz,ze tak to działa?Tylko jak to zmienić teraz?

Scio ja miałam:
body na długi
krótki
półśpiochy
pajace
spodnie
sweterek
skarpetki nieuciskowe(i spadły z tych patyczków)
i przed wyjściem do domu poszłam na dwór sprawdzić jaka pogoda.
I Izulka wyszła w:
body na krótki,spodenki,sweterek, czapeczka,skarpetki,bez rozka bo jak do fotelika?Fotelik okryliśmy tetrą by nikt nie prychał i nie zaglądał i to wsio.

Beatko no ładnie w Twoich oczach wyglądam.No wiesz co?

A u nas czereśnie wczoraj pod Biedronka widziałam za 19 zł.-masakra.

Ale dziś byłam na działce i zerwałam z drzewka dla dzieci i siebie

Mój rozmiar stanika to 65 GG ale zalezy od modelu.
Np. w Panache mam za szerokie fiszbiny.
Najlepiej czuję sie we Frei i ukochanym Effuniaku.A karmnik mam Frei bawełniany bez fiszbin ale cyc w niem nie wisi i nie spogląda w podłogę a sterczy
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:43   #1237
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie prasuje ubranka i odkładam te najmniejsze do szpitala, wezme body krótki rękawek i długi i pajacyki +skarpeteczki, czapke i niedrapki. Nie wiem ile sztuk czego dokładnie, zreszta to tak maleńkie ciuszki ze do torby wejda bez problemu. U nas na szpitalnej liscie sa kaftaniki i śpiochy, ale nie posiadam takich rzeczy, wiec wezme co mam
Ja biore podobny zestaw, bo raz że nie mogę się zdecydować, a dwa, że skąd mam wiedzieć jaka pogoda będzie? Nawet w lipcu zdarzają się chłodne i deszczowe dni. Także może się przydać i pajac i samo body z krótkim rękawem.
Poza tym Carmela gratulacje za udaną wizytę.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:44   #1238
moniczka2123
Zadomowienie

A propo czeresni i truskawek

Mma swoje z krzaczka zapraszam wszystkich

Stary 2011-06-02, 21:44   #1239
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki
To faktycznie wyczerpujące. Tak w dzień o tym zapominam i się ciesze ciążą i w ogóle, ale jak mnie dopada (a dopada CODZIENNIE wieczorem, często dwa razy), to mam dość Cała się potem trzęsę z wysiłku, ledwo stoję na nogach i w ogóle się martwię, że to zaszkodzi małemu. Lekarz uspokaja, że nie zaszkodzi, bo to organizm sam tak reaguje, więc pewnie taką ma dziwną potrzebę, ale potem mnie ciągnie zawsze chwilę w brzuchu, bo to taki wysiłek, jakby jakiś ciężar nosić...
Bidulko, szczerze ci współczuję, nie wyobrażam sobie tego jakoś, tak przez całą ciążę wymiotować

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pajace? Body plus śpiochy? Jak byłam na patologii to widziałam, ze często maluchy miały gołe nogi (bo leżały w rożkach), więc nie wiem co zabrać
No ja chyba wezmę to co piszesz - body, pajace i śpiochy, jeśli się okaże, że pajaców w najmniejszym rozmiarze mam za mało... Sama nie wiem, muszę przejrzeć co mam dla małej...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
l
A co jest nie tak po tym na "o"? ja kupiłam...nic, najwyżej będę cipke pryskać. 30 zł prawie to cholerstwo kosztowało.
Nie przejmuj się kochana, nie jesteś sama - ja też to na "O" zdążyłam już kupić

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:45   #1240
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Bidulko, szczerze ci współczuję, nie wyobrażam sobie tego jakoś, tak przez całą ciążę wymiotować

No ja chyba wezmę to co piszesz - body, pajace i śpiochy, jeśli się okaże, że pajaców w najmniejszym rozmiarze mam za mało... Sama nie wiem, muszę przejrzeć co mam dla małej...

Nie przejmuj się kochana, nie jesteś sama - ja też to na "O" zdążyłam już kupić
na "o" glupia jestem albo nie rozumiem

Stary 2011-06-02, 21:51   #1241
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Miałam zaznaczone Wasze posty, a tu nagle bum i mi prąd wyłączyli, burza, ajj myślałam, że się wścieknę! A chciałam Wam tak ładnie podziękować każdej z osobna...
Ledwo żyję, jestem padnięta, wymięta, a jutro czeka mnie to samo x 2. Ale dam radę!

Kurcze, teraz nie wiem, co komu miałam odpisać...
Na pewno patik i zmalowana pokaazywały brzuszki - zgrabne i śliczne, i tak jak mój z nierówną kreseczką.

zmalowana pytała, czy obniżył mi się brzuch - oj, kochana wydaje mi się, że tak. Tak jakoś jak siedzę mam go już na kolanach
Zresztą jutro jak wrócę, zrobię Wam fote pokazać.

I bardzo podoba mi się Twoje podejście do życia ( chociaż wiem, że na pewno nie jest łatwo) Ale ja Cię podziwiam.

Za każdy nowy tydzień

Nerola Dobrze któraś z dziewczyn napisała, spróbuj poświęcić choć troszkę więcej czasu sobie, jakiś ciuszek, drobny kosmetyk, gazeta - ALE DLA CIEBIE.
T. ma prawdziwy skarb w domu. Myślę, że o tym dobrze wie, ale faceci to jednak inny gatunek i nasze różnice myśleniowe są ogromne.
za dzisiaj i za jutro

Cytat:

Tak, tak miałam. Dziekuje za kciuki, ale to wizyta bez USG, tylko zwolnienie, i badanie na fotelu, Szyjka ok, brzuch miekki, macica wysoko (stwierdzil ze powinna uciskac), ucuska, a jak

Wracam do prasowania...
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Z maleństwem jest wszystko OK, szczegółowe USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości, maluszek jest na !00% dziewczynką i waży 1886 g.
Następna wizyta za 3 tyg i mam zrobić mocz, morfologię i wymaz w kierunku paciorkowca (z obydwu miejsc).
Ile kosztuje takie badanie na tego paciorkowca? I jak się je wykonuje w laboratorium to samemu się pobiera próbkę czy oni tam pobierają? wiem, głupie pytanie ale mnie to zastanawia...
no to nie w każdym laboratorium pobierają, najlepiej jak lekarz pobierze przy wizycie i albo sam oddaje do lab albo samemu się zawozi a samej próbki nie dasz rady pobrać

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja biore podobny zestaw, bo raz że nie mogę się zdecydować, a dwa, że skąd mam wiedzieć jaka pogoda będzie? Nawet w lipcu zdarzają się chłodne i deszczowe dni. Także może się przydać i pajac i samo body z krótkim rękawem.
Poza tym Carmela gratulacje za udaną wizytę.
ja do szpitala nie biorę nic bo nie wymagają a po drugie nie będę potem szukać swoich ciuszków a na wyjście mam dwa komplety przygotowane , jeden większy drugi mniejszy a jak coś to mąż dowiezie jak będzie po nas jechał gdyby było jakoś strasznie zimno
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:51   #1242
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Wracam do prasowania...

Cytat:
Super, ze u Was wszystko w porzadku po wizytach!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:53   #1243
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ogladacie moze sprawe dla reportera??
Nie, a o czym jest? (ja nie trawię taj babki, nie wiem nawet czemu, więc nigdy tego nie oglądam )

Cytat:
Cudownie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
dzięki kochana

A teraz lecę wstecz zobaczyć o jakim "O" Wy mówicie, bo chyba coś przeoczyłam
Stary 2011-06-02, 21:54   #1244
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
octanisept
Stary 2011-06-02, 21:55   #1245
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ile kosztuje takie badanie na tego paciorkowca? I jak się je wykonuje w laboratorium to samemu się pobiera próbkę czy oni tam pobierają?
Ja płaciłam 25 zl, ale wymaz tylko z jednego miejsca (nie wiem czy to ma znaczenie), pobierała gin na wizycie.
Super, że wizyta udana.
A jeszcze w kwestii pępka i preparatu na "o", to u nas na SR położna przede wszystkim polecała tzw suchą pielęgnacje pępka, czyli niczym nie smarować, nie psikać, sam odpadnie. Można zamoczyć przy myciu, potem tylko osuszyć. Gdyby coś jednak nie goiło się za dobrze to wówczas można albo spirytus, albo "O" albo słynne fioletowe mazidło. I owszem ocenisept polecają też na ranę krocza. Generalnie ma to ponoć właściwości odkażające.
Stary 2011-06-02, 21:57   #1246
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Nie, a o czym jest? (ja nie trawię taj babki, nie wiem nawet czemu, więc nigdy tego nie oglądam )

Cudownie

dzięki kochana

o chlopaku co na skuterze noge stracil i o dziwnej smierci

tez nie wiem o jakim o chodzi

Stary 2011-06-02, 21:58   #1247
zanetaa88
Zakorzenienie

Moniczka raczej tak, będzie to czkawka.

Monia dzieki za dodatkowe informacje z potrawami regionalnymi. Ten śledź u mnie nie przejdzie bo nie jem śledzi a co do mizerii mimo że Ja i mój mąż pochodzimy ze śląska to każdy inaczej ją robi

Idę nynać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:58   #1248
jacieeeee
Wtajemniczenie

Przeczytałam co u Was i szybciutko gratuluję udanych wizyt i idę spać

Nerolka nie smutaj już

Jutro dalszy ciąg przeprowadzki. Buziole i dobranoc.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:58   #1249
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja do szpitala nie biorę nic bo nie wymagają a po drugie nie będę potem szukać swoich ciuszków a na wyjście mam dwa komplety przygotowane , jeden większy drugi mniejszy a jak coś to mąż dowiezie jak będzie po nas jechał gdyby było jakoś strasznie zimno
Ja też mówię o ubrankach na wyjście. W szpitalu u mnie też dają na czas pobytu.
Stary 2011-06-02, 22:00   #1250
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Skoro dziś zadziałały to trzymamy dalej!

Cytat:
Za wizytę

Cytat:
na "o" glupia jestem albo nie rozumiem
Moniczko, na "o" to octenisept

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:03   #1251
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
octanisept
Dzięki, oszczędziłas mi szukania

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A jeszcze w kwestii pępka i preparatu na "o", to u nas na SR położna przede wszystkim polecała tzw suchą pielęgnacje pępka, czyli niczym nie smarować, nie psikać, sam odpadnie. Można zamoczyć przy myciu, potem tylko osuszyć.
Ja będę dokładnie tak robiła Zamierzam normalnie myć, może nie pod wielkim strumieniem, ale nie zamierzam chronić przed zamoczeniem przy kąpieli. Potem tylko osuszać i ... czekać aż odpadnie
Stary 2011-06-02, 22:04   #1252
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
o chlopaku co na skuterze noge stracil i o dziwnej smierci

tez nie wiem o jakim o chodzi
trzeba czytać z uwagą posty, dwa wyżej od Twojego napisałam o jakie o chodzi
Stary 2011-06-02, 22:06   #1253
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No przecież byłam
Byłam w piątek,niedzielę,poniedzi ałek(chyba),wczoraj i dziś też

No dobra-pisałam Wam jakiś czas temu,ze dopadła mnie deprecha.
Mój T. mi nie pomaga aby sobie poszła,wrecz przeciwnie-robi wszystko bym ryczała dniami i nocami.
A poszło mi o to,że:
jak pisałam tu,to tak jakoś bez odpowiedzi i doszłam do wniosku,ze po co chwilowo pisać,skoro Wy macie inne pytania,problemy bo ciazowe a ja poporodowe i nic w tym dziwnego ale jakoś tak odrzucona się poczułam.

Pożarłam się z T. bo dostałam kasę na imieniny,którą już kilka miesięcy temu planowałam wydać na mopa do domu a nie ten "zestaw sznurowadeł",który mazia podłogę i schnie godzinę.
A ten jełop pił sobie co dzień piwko(a kasy na to nie ma),jeździ z bratem a ja w domu.
Obiecał,ze pojedziemy po tego mopa.\Następnego dnia już w domu zaczął stękać,burczeć pod nosem aby mi tylko uprzykrzyć wyjazd do Gorzowa.
Na moście pytra po co przyjechaliśmy,to mówię,że po pampersy i mopa a ten,że co ja milionerka by mopa za 70 zł . kupować?
To pytam czy on multimilioner by co dzień chlać piwo.
I tak się skończył nasz wyjazd,ze mopa nie mam,kasę wydałam na jedzenie i pampersy.

W domu poryczałam się bo każdy wyjazd z domu tak się zaczyna i kończy,ze ja w stresie biegam.
Pogadałąm a ten dodał,że gdyby miał mleko to do niczego nie jestem mu potrzebna.
I zrozumiałam,że byłam inkubatorem a teraz jedynie butelką dla jego dziecka.Poza tym sprzątaczką i opiekunką.
I tak właśnie czuję się nikim,typowym zerem.

Mało tego-sprzedał samochód(busa),za którego facet nie dał mu kasy.Mieliśmy wymienić na inne auto ale jak?Ani busa ani kasy.
Mówię,ze 1 -go trzeba składkę zapłacić w ZUSie by dostać szybciej kase(o ile w ogóle bo nadal nic nie wiemy a tak dowiedzielibyśmy się szybciej) a ten nawet nie raczył zadzwonic do gościa by upomnieć się o pieniądze.
Do dziś nie zapłacona składka.
I za każdym razem jak sie kłócimy,to ja potem szoruję z nerwów dom,podwórko...a on co?Siedzi przed tv z piwskiem.
Więc nie wytrzymalam i kupiłam na allegro mopa(jego stać na czekanie na kasę z ZUS,na piwo,to i mnie na mopa).
I dziś to zauważył i znów problem.

Chodzi skomle,płaszczy sie a jak chcę pogadać na powaznie,to milczy albo wychodzi.

Wszystko teraz przyjmuję inaczej bo mnie coś psychicznego dopadło.
Wkurza mnie każdy okruch i po kazdego sie schylam.Bałagan w szafkach,brudny zlew,piasek na podwórku.........

No...

Piękne pokoiki zmajstrowałyście
Dziękuję,ze zauważyłyście,ze coś mnie męczy
Brunetko,Natko,Zmalowana, Patik,Dziubku,Agulaaa,Kar olinee

Zmalowana pikny brzuś.Uwielbiam go!!!Widzę,ze sie zmierzyłaś już bo chciałam pomóc ale mamy tu ekspertkę od staników
I wszystkie brzusie takie kształtne

Youyou wszystkiego naj,naj....lepszego staruszko ...w moim wieku

I znów zapomniałam a miałam tyle odpisać

Shirko po raz kolejny dziękuję!!!

Aaa...i znów mi się przypmniało-mogę być dyżurującą

Edit:
Bella ogromnie sie cieszę,ze sie docieracie z dziewczynkami
Duzo zdrówka dla Was i wytrwałości.I czekamy na radosne wieści ,ze już w domku jesteście!!!
Nerolka jak mogłaś się poczuć odrzucona i zaniedbana przez nas Przecież żeby nie ty to połowa z nas albo i więcej miałoby blade pojęcie o ciąży, wychowaniu dzieci - nasza kochana ostojo
A co do męża to weź go huknij w głowę od nas, to może mu głupoty z głowy wywietrzeją i zajmie się tobą tak jak powinien na głowę rodziny

A co do dyżurującej, to ja z klubu spisałam numery, które dziewczyny podały, ale twojego nie mam Mam do Aani, Aguli, Beaty, Shiry i Zanki

Edit Już zajrzałam do klubu i zapisałam

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-02 o 22:14
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:06   #1254
Madziulka_17
Wtajemniczenie

To na " O " to pewnie Wam chodzi o Octanisept.

Podobno jest bardzo dobry - poleciła mi go moja siostra.
Ma działanie odkażające / dezynfekujące.
Można nim spryskiwać pipke, bądź dezynfekować różne rzeczy np. nożyczki, którymi obcinamy paznokcie maluszkowi.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:09   #1255
brumek
Zakorzenienie

Mam coś dla Kubusiowych wielbicielek

Od 16 czerwca znowu w Biedronce będą bodziaki z tym stworem i jego kumplami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (20,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-06-02, 22:10   #1256
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
trzeba czytać z uwagą posty, dwa wyżej od Twojego napisałam o jakie o chodzi

idiotka ze mnie

Stary 2011-06-02, 22:12   #1257
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dopiero skonczylam kroic ten cholerny koper

mam na dzis serdecznie dosc wszystkiego!!!!!

A jutro czeka mnie powtorka.........

Prosze o kciuki za jutrzejsza wizyte
i wyniki glukozy
bardzo sie boje ze mama cukrzyce....
po pierwsze nie jestem pierwszej klasy laseczka
a po drugie mam cukrzyka w rodzinie
wiec tym bardziej prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą pociełam koperek który wyhodowałam i zamroziłam wiesz co wykombinowałam? zamiast kroić obcinałam nożyczkami mniej roboty

Słoneczniki mi rosną
Jutro kupuje smrodki (aksamitki)na balkon ponoć działają przeciw komarom
ja smrodki tez mam zasadzone na balkonie

a ja oprocz obcinania nozek kroilam caly drobniutko zeby potem tylko wkruszyc do zupy sosu itp! wiec mialam dwa razy wiecej roboty

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No właśnie będąc w Krk na obiedzie zastanawiałam się jakie jest ich danie regionalne? i koleżanka która mieszka w Krk od dziecka też nie wiedziała jaka może być.. To co jesz np w niedzielę? U nas przeważnie na górnym śląsku kluski śląskie, rolada i czerwona zasmażana kapusta + rosół. Ewentualnie gdzieś tam wchodzi schabowy w grę... a co taki warszawiak je?
u nas sa pierogi po lubelsku (z serem bialym na slodko )

http://kulinarnylublin.blox.pl/html/...9,170.html?1,1

a tu reszta najlepsza jest PSIOCHA jadlam i polecam pyszna p alce lizac
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:12   #1258
youyou
Zakorzenienie

Ja na pępek mam zamiar stosować NIC przy Filipie się sprawdziło... kąpany był normalnie, potem tylko suszenie i nic więcej... pępek odpadł po paru dniach (chyba 7)

Cytat:

Wracam do prasowania...
no to same dobre wieści

Cytat:
Babka w recepcji wypisując zwolnienie pominęła rubrykę "data wystawienia dokumentu", muszę tam jutro zadzwonić i zapytac czy mam podjechać, żeby dopisała czy to nie jest aż tak ważne (ale myślę że jest), bo raczej nie mogę sama wpisać tych paru cyfr
gratuluję

co do wymazu to mi gin pobiera w gabinecie więc nie wiem jak by to w labku miało wyglądać..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:14   #1259
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
To na " O " to pewnie Wam chodzi o Octanisept.

Podobno jest bardzo dobry - poleciła mi go moja siostra.
Ma działanie odkażające / dezynfekujące.
Można nim spryskiwać pipke, bądź dezynfekować różne rzeczy np. nożyczki, którymi obcinamy paznokcie maluszkowi.
ale to co mozna go stosowac do pepuszka czy nie?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:14   #1260
agulaaabar
Zakorzenienie

To ja już się żegnam, idę z mężem pod prysznic i lulu bo oczka się już kleją

Ehhh zaczyna grzmieć jak ja nie lubię burzy w nocy

Do jutra!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości