|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowo chudniemy - bez drastycznego limitu kcal, z dużą ilością ruchu : )
przerażają mnie najbliższę dni ostatnio..
Jutro mam zawalony dzień w szkole. Dzisiaj zjadłam domową pizzę ( 1 kawałek) na szczęście.. ogólnie to tak : I- owsianka II- grahamka z warzywami i szynką III- jabłko + serek wiejski IV- kawałek jeden pizzy + małutka grahamka + banan + 'Kubuś' ( nażarłam sie.. ) Ale przed posilkiem IV zrobilam 4 km rowerkiem i po tym kolejne 4 km ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- teraz 2 czerwone herbatki i zielona Kurczę, ale ja grzeszę co rusz.. Niech już ten @ przyjdzie.. |
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Jak gorąco..!!! Błagam, niech wieczorem popada deszcz
![]() Ja dzisiaj miałam ogólnie bardzo stresujący dzień i dziś już raczej nie poćwiczę, chyba że wieczorem jakieś rolki/rower. Mam @ i nic mi się nie chce...
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień przedstawia się następująco:
7.00 bułka z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cukrem 12.30 sałatka z migdałami + bułka z pestkami dyni + Cola Zero (wiem, że sama chemia!) 15.30 4 placki z cukinii z serem i keczupem, herbata z cukrem nie wiem czy uda mi się dzisiaj poćwiczyć, padnięta jestem (przez upał i podróż). A i na pewno za chwilę skuszę się na tiramisu. dzovana, podziwiam, że dałaś radę zjeść tylko jeden kawałek pizzy. |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
xzora- bo jadłam u koleżanki
to niewypada się zajadać więcej
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, dzovana, grzeszysz bardzo : ( do owsianki zjedz cos jeszcze, do II posilku tez dobrze by bylo ; ) trzeci ladny ![]() ja dzis: I. jajecznica z 2 jajek, kawa z mlekiem II. ryz brazowy + jogurt naturalny + jablko + cynamon + lyzeczka cukru < tutaj braklo bialka, ale bardzo sie spieszylam niestety III. ten sam ryz co wyzej + duzo kurczaka z grilla i rybka sola, niestety w panierce... ale mam nadzieje ze chociaz troche nadrobilam brak bialka w poprzednim posilku zaraz robie trening ;d a pozniej to sie zobaczy ;d
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na kalorię, ani składniki odżywcze.
Teraz wyszukałam: Migdały 100g - 20g białko, 52g tłuszcz (dużo tego tłuszczu) Ser żółty 100g - 25g białko, 28g tłuszcz (czyli lepiej sałatkę zjeść z serem niż z migdałami) Ser twarogowy 100g - 18,7 białko, 4,7 tłuszcz (tutaj wyraźna różnica). Pamiętam, że kiedyś bardzo lubiłam kluski z białym serem, wieki ich nie jadłam. Muszę sobie przyrządzić to danie. A i jeszcze jajka muszę kupić ![]() c.d. mojej wyżerki czyli było tak I7.00 bułka z twarożkiem II12.30 sałatka z migdałami III15.30 placki z cukinii IV17.00 kawałek placka tiramisu 18.50 8min abs (przynajmniej tyle) V19.00 ananas VI i za chwilę tiramisu (muszę zjeść, bo się zmarnuje, wychodzi mi dwa kawałki na dzień, bo TŻ nie lubi) dzisiejszy dzień zdecydowanie nie jest dietowy
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
niestety, jak dieta, to trzeba zaczac na to patrzec
![]() no tak, na to wychodzi, ale najlepiej to zjesc salatke ktora bedzie miala troche migdalow, troche sera zoltego ale najwiecej np mieska lub sera bialego ; ) jaja to swietne zrodlo bialka, bardzo dobry pomysl z ich zakupem ;D! a co to za ananas ? bo jesli z puszki lub swiezy, ale nie w jakims ciescie, to calkiem dietowe ;d tylko moze nie o tej godzinie i nie jako samodzielny posilek ; ) ale juz np z bialym serkiem noo tylko to tiramisu ![]() chyba zrobie sobie liste rzeczy ktore zjem "po diecie" i tiramisu bedzie na 2 miejscu, zaraz po pizzy : D
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
bleh, czuje sie okropnie... mialam taki ladny jadlospis, a teraz zjadlam sporo takich herbatnikow w czekoladzie i jestem mega na siebie zla... wyszlo mi 1800 kcal dzis : ( bleh bleh bleh !
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
ananas był świeży, słodki, no i sam, dzisiaj pewnie też zjem
![]() riddle92, herbatniki w czekoladzie to chyba mało mają białka, co? Ale z kolei 1800 kcal to nie tak dużo, bilans wyszedł Ci pewnie na zero, a nie na plusie.Ja sobie wyliczyłam, że mój organizm potrzebuje 1834kcal dziennie, żeby schudnąć powinnam jeść jakieś 1500 kcal. Tyle, że nie wiem, ile tych kalorii dziennie zjadam Dzisiaj mi się super biegało, był lekki wiaterek i pierwszy raz przebiegłam 25minut (i to jeszcze z zapasem energii). |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Witam was
![]() Dzisiaj mija równe 2 tyg. od początku mojego odchudzania. 20.05 -> 63,1 03.06 -> 61,6 codziennie biegam ok 3 km + skakanka od dwóch dni biorę tabletki na szybsze spalanie, cel to 58kg ![]() Staram się jeść normalnie, rano musli z jogurtem ok 13 bułeczka i po 16 obiad ( jedno danie ). Wcześniej piłam rano i wieczorem ocet jabłkowy, ale ze względu na tabletki odstawiłam, nie chce przesadzać ![]() Edytowane przez anna0818 Czas edycji: 2011-06-03 o 09:04 |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Jesz tylko 3 posiłki i ostatni o 16?????
|
|
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Zgadza się
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko sie wyniszczasz i w dodatku z pewnoscia bardzo spowolnilas swoj metabolizm. I na pewno nie jesz normalnie. Uwierz mi.
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Ale ja nigdy nie jadałam więcej, jedynie w między czasie podjadałam duuużo słodyczy, co ograniczyłam, teraz między posiłkami jem owoce, nie ograniczyłam ilości posiłków, do wcześniejszego trybu życia wprowadziłam jedynie bieganie, mniej słodyczy i piję wode,
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
może dzisiaj uda mi się calutki dzień dietetycznie jeść.. !
I: mała grahamka + 2 plasterki chudej szynki+sałata+ pomidor , owsianka - 6.30jabłko o 9.40 , serek wiejski o 12.00 , grejfrut- 13.30 Obiad: będzie zupa ogórkowa (kocham ją )dalej nie wiem, ale myślę, że dziś nie będę jadła słodyczy !! ![]() czekam na @.. |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dzisiejszy dzień: 7.00 bieg 25min, ABS 8min 8.15 bułka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką (czyli to co zwykle) + herbata z cukrem 12.00 pieczony dorsz z ryżem i pomidorem, herbata z cukrem 14.00 tiramisu i truskawki 17.00 nie wiem - pewnie ananas i tiramisu (na szczęście już mało zostało, szkoda, ze ser mascarpone ma tak mało białka, a tak dużo tłuszczu, w 100g białko - 5,7g, tłuszcze 47g) 19.30 musli z mlekiem |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
no coś ok 18:00-19:00 rzadko bo rzadko ale czasem przekąsze, może jakąs kanapeczke dołożę do tych posiłków, zdecydowanie moim błędem była duża ilość słodyczy więc w sumie zależało mi tylko z tego zrezygnować, boje się efektu jojo więc może faktycznie trzeba coś dodać, o efektach będę informować :P zrezygnowałam z octu jabłkowego który jednak powodował mniejszy apetyt. może teraz się skusze na dodatkowy posiłek
dzięki za radę![]()
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny też się chętnie przyłączę
![]() mój jadłospis na dziś (napiszcie co o nim sądzicie, bo mam wyrzuty sumienia) I- owsianka na mleku 2% z suszonymi śliwkami II- wieśniak z czereśniami III- Big Milk ;/, 4 wafle ryżowe IV- jogurt naturalny pitny V- 2 jajka sadzone, kalafior- smażone ;/ VI- kaszka manna, kawa z mlekiem i cukrem jestem osobą, która nie przepada za warzywami, a jeśli mam jeść białko to koniecznie w formie nabiału i to na słodko ;/
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
kolacja, kanapki z warzywami i serkiem wiejskim z e szczypiorkiem
|
|
#200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzovana - zupa to nie posilek ; ) reszta ok anna0818 - tragedia, ale widze ze juz Ci dziewczyny probuja przemowic do rozumu. chocolattemonster Cytat:
amadziaz - sliczna kolacja! : ) ja dzis: I. kawka z mlekiem, troche szynki - aeroby, 30 min, ale takie meeega luzne - potem jajecznica z dwoch jajek, truskawki II. piers z kurczaka na oliwie, ryz brazowy z jablkiem, jogurtem nat., cynamonem i lyzeczka cukru HIIT, swietnie mi dzis poszedl! ![]() III. to samo co w II ; ) IV. tutaj troche za duzo wegli w stosunku do bialka, bo dwa jogurty z danone male naturalne, z czego jeden ze zbozami, i jeszcze grahamka z szynka ; ) V. na razie arbuz... ale jeden kawalek bo nie byl za smaczny ;d i niestety jedno ciasteczko, znow ten przeklety herbatnik w czekoladzie : ( zabierzcie mi je ; d no i zastanawiam sie co dalej ; )
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-06-03 o 20:55 |
||
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
do obiadu dołozyłam grahamke. musialam, bo nie bylam najedzona.. A nie chcialo mi sie niczego innego robic.
zjadlam 5 ciastek- ' Hitów' ;/ jestem dzisiaj w okropnym nastroju.. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ale widzę także plusy dzisiaj, hmm jak to powiedzieć.. :P wypróżniam się częściej, nawet po 3-4 razy w dniu a kiedyś średnio co 3 dni.
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja np bardzo lubie swoja skore jak sie zdrowo odzywiam - nigdy nie mialam problemow z pryszczami, ale jest gladka, nawilzona, ma ladny odcien ; )
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wyskoczyły pryszcze.. chyba na @.. często tak mam. :/ okorpność. I częściej mi się przetłuszcza teraz cera.. Mam nadzieję, że jak @ dostanę to mi to minie..
Idę spać zaraz, najpierw prysznic. ![]() riddle- masz rację, mogłam coś włożyć do buły..
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
czemu taka cisza.. O.o ??!
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jeszcze nic nie zjadłyśmy
![]() Ja się wczoraj zdołowałam, zaczęłam czytać przykładowe jadłospisy na redukcję. Jak ja mam zdrowo jeść, skoro nic nie lubię. Do tego posiłek z samego białka beż żadnych węgli jest dla mnie niewykonalny. |
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki ;*
Ja już po I i II śniadaniu: salaterka musli z mlekiem 3 % porcja truskawek ![]() dzovana - oglądasz mecz jutro ?
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
ja po II śniadaniach:
I: 2 małe grahamki + 4 plastry szynki + pomidor + swieży ogórek , banan II: jogurt 200 g + truskawki okolo 250 g ![]() amdziaz- oczywiście ! Dzisiaj jeszcze jest mecz siatkarzy z Brazylią, ale nie oglądne bo mnie nie będzie w domu.. Ale za to jutro drugi mecz siatkarzy i naszych kochanych kopaczy trzeba oglądnąc ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne i wyszło mi, że mam 2102,24 kcal.. czyli obetne jakieś 300 kcal, i będę starała się pochłaniać jakieś 1800 kcal.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Ja oczywiście jestem za Argentyną w spotkaniu z Polską
![]() Na obiad zjadłam salaterkę zupki pomidorowej
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzovana - jezeli obetniesz 300 kcal, i spalisz ruszajac sie ejszcze 200, to bedziesz chudnac pol kg na tydzien ; ) wiec bardzo zdrowo i ladnie ;d w sniadaniach brakuje mi troche białka : < ale wygladaja przepysznie ; ) amadziaz - zupa to nie posilek ![]() ja sie biore za dawno nie ruszaną akwarelę dzis, trzeba cos namalowac w koncu
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Na innym forum, na którym się również wypowiadam, dziewczyny jedzą naprawdę bardzo mało, często nie przekraczają granicy 1000 kcal i jak chudną, na obiad mają np ziemniaczki z sosem czy trochę zupy...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Jutro mam zawalony dzień w szkole. Dzisiaj zjadłam domową pizzę ( 1 kawałek) na szczęście..
Kurczę, ale ja grzeszę co rusz.. Niech już ten @ przyjdzie.. 

Ale z kolei 1800 kcal to nie tak dużo, bilans wyszedł Ci pewnie na zero, a nie na plusie.

Ale za to jutro drugi mecz siatkarzy i naszych kochanych kopaczy trzeba oglądnąc