|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII
Cytat:
, ale szczerze mówiąc cienko to widzę ![]() Matko, Ona jest boska
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-06-02 o 22:42 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bedzie tak zle
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o sadzaniu dosłownym mowy nie ma Kuba jak zrobi to też jest dumny, oczywiście bijemy brawo No nic, zobaczymy, może Werka jest już po prostu gotowa, a Kuba nie
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
ma, ale jakby nie miało a miałoby pomóc to myślę że nic z brudu by nie zgniło
![]() My też emolium płyn+krem i krem ze sterydem Cytat:
Ona jest niesamowita Karo miałyście ten enterol baby? i ten jej nie smakował? Wojtusiu-Lacidofil nie zaszkodzi, ale pomoże przy dłuższym podawaniu jak się namnożą te szczepy dobrych bakterii. Kupila któraś ten floridral? u mni na liście oczekujących ![]() Dzięki za info o rowerkach ![]() Lecę dalej bo na baterii jadę i zaraz mi się komp wył.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-06-02 o 23:04 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i jak Laura?
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ale się zasiedziałam , dobranoc
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Póki kompa działa to pisze.Jeszcze w temacie rowerków, że właściwie nie oczekiwałam że wsiądzie i będzie deptać jak szalona.Chodzi z nim między nogami,kilka x na dzień zasiądzie, ale widzę że nie ma z tego jakiejś mega frajdy.Muszę opracować jakąś trasę.
Wsiadł dziś na niego siostrzeniec -jeździ już dlugo na 3kółkachi niebardzo umiał się zachować na tup tupie.Laura po 2 dniach lepiej trzyma równowagę chodząc ![]() Czeko, was ominęły te burze? Mariolko, to co u was się robi jak dziecko jest chore i nie dają opieki?mama z tatą powinni się zazębiać z opieką czy każdy powinien mieć opiekunek w razie choroby? Objadłam się na grilu i zdrzemnęłam z córka Teraz się przebudziłam, obżarłam truskawkami i ciekawe kiedy zasne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
a który to baby
My miałyśmy zapisany TEN i nie chciała pićKat jak zdjęcia? ![]() EDIT: Linka nie chce mi zapisać...więc wrzucam zdjęcie...44600.jpg
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-03 o 08:29 |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim bardzo dziekuje za mile slowa
Katarzynko, po pierwsze kogo obchodza dzieci pracownikow , to problem pracownika, nie pracodawny. Konkretnie u mnie w pracy kiedys byla propozycja kilku dni opieki w roku nad chorym dzieckiem, ale upadla, poniewaz bezdzietni nie zgadzali sie na przywileje dzieciatych, bo byliby poszkodowani. U mnie jak dziecie jest chore, to mozna poprosic o urlop, ale moga go nie dac . Ja bylam na L4 przez 5 dni, potem mialam 2 dyzury, potem mialam urlopu tydzien, a jak mi sie skonczyl, to A zachorowal . W dodatku sa u nas ferie (1 tydzien), wiec mamy dzieci szkolnych maja urlopy i nie ma komu pracowac. Nawet nie podchodzilam z pytaniem o urlop, bo z gory znalam odpowiedz. Gdybym zadzwonila, ze jestem chora, to zaczeliby sie zastanawiac, czy nie sciagnac mnie z nocek na dniowki, ktore latwiej obsadzic, a z nockami nie jest juz tak prosto, nie ma az tylu pracownikow, ktorzy moga szefowac i koordynowac wszystkim bez nadzoru tych wszystkich bossow z rannej zmiany. Dniowki bylyby dla mnie katastrofalne organizacyjnie, finansowo i nie widzialabym czesto Antosia, wiec czasami nie mam pola manewru. Ida mi na reke z tymi nockami, oni wiedza, ze mi zalezy, ja wiem, ze oni sa zadowoleni i tak im wygodnie, pod warunkiem, ze nie musza szukac za mnie zastepstw![]() Niefajnie jest, no Juz w ciazy odczulam ten brak ochrony ciezarnych, bo nikogo nie obchodzilo to, ze jestem w ciazy, mialam pracowac,jak kazdy inny i kropka. Gorgulku, co za cios , wspolczuje Wojtusiu, dla Was tez duzo zdrowia Czeko, Wercia jest boska Miramej, u nas sytuacja bardzo podobna. Antonio na nocnik usiadzie, albo zrobi albo nie , ale wola okazyjnie, powiedzialabym, ze bardzo okazyjnie. Pieluchy tez zsikane po nocy i drzemce. W mokrych majtkach moze chodzic, z kupka rowniez, tak wiec daleka droga przed nami. Pare razy probowalam zakladac mu tylko majtki, ale potrafil zmoczyc sie 3 razy w ciagu godziny, a potem poprawic kupka , nawet jakby mu po nogach lecialo, to nic nie powie . Na razie oswajam go z nocnikiem i zobaczymy, co bedzie dalej.:bunia;
|
#70 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi ![]() Cytat:
dla Werki.I jak było? ![]() Cytat:
Bartoszowi też na początku nie przeszkadzały mokre gatki ![]() Ja jeszcze nie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale była burza w nocy prąd wyłączyli dziwię się,że Bartoś się nie obudził .Coś mi chyba w plecy weszło,bo mnie bolą ![]() Wojtusiu jak Oliwka? ![]() |
|||||
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mariolko ciężko masz...
Dobrze, że chociaż Antoś ma się lepiej. ![]() Gorgulku przykro mi ![]() Wojtusia jak tam Oli? Cytat:
I dla Werci!No i...??? Cytat:
![]() Więcej nas na tym wózku ![]() Odkryłam właśnie Dady z Biedronki, to może nie zbankrutuję ![]() A jakby co, to dziewczyny, które już nie używają (znaczy ich dzieci )-przyjmuję wszelkie nadwyżki![]() *** Kiepska nocka za nami. Zosia całą noc z przerwami 10-minutowymi płakała i miała gorączkę, ale nie wiem ile, bo nawet nie wzięliśmy termometru do teściów. Obstawiam coś koło 37. I chyba zęby, bo pokazywała, że ją tam boli i czuć bardzo stan zapalny z buźki. Już przy 4 była podobna akcja, ale nie taka jak teraz. Bidulka moja ![]() Poza tym odebraliśmy wczoraj robotę Majstra, jesteśmy ubożsi o trochę stów i teraz czekamy już na meble. Mam zamiar zacząć już dzisiaj trochę ogarniać, żeby potem tylko po montażu sprzątnąć i siup! do swojego domku ![]()
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też czekam, obserwuję. Pewnie poczekam, aż Kuba zacznie się kontrolować, latanie za Nim z nocnikiem mi się nie widzi ![]() Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że u Was też tzw. polityka prorodzinna leży i kwiczy U Nas też nie jest lekko...niestety...i nie raz człowiek musi wybierać, a najczęściej wyboru nie ma....bo nie chce żeby szef krzywo patrzył do tego największa głupota...jak dziecko zachoruje i NAWET weźmiesz opiekę na chore dziecko (możesz mieć 60 dni w roku) to płacą jakbyś Ty chorowała czyli 80%...dla mnie np. to naprawdę dużo Jedyne co pozytywnego wprowadzili niedawno u Nas to że osoby z dziećmi mają pierwszeństwo w ustalaniu dłuższego urlopu...ale w praktyce nic to nie zmienia, bo i tak zawsze się umawialiśmy z osobami z którymi się zastępujemy...ja z jednym kolegą i jak wiem że muszę wziąć urlop (bo np. żłobek zamknięty) to on rozumie i nie sprzeciwia się... super Do domu wrócić nie chciała, naprawę jej się podobało co mnie bardzo cieszy![]() Angy zdróweczka dla Was...oby to "tylko" zęby były...ulgi dla Zosi Dzień dobry ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Widziałyście? Już któryś raz jest ale za każdym razem nie mogę uwierzyć
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-03 o 08:34 |
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj znowu niedawno była luźna kupka, taka jak wczoraj wmuszam w nią smectę małymi porcjami, strzykawką od syropu, i daje zagryźć czymś tam, inaczej wypluje i do ust nie weźmie, a tak po trochu wypija. w soczku nie ma szans. nie wiem co jest... angy, współczuje gorączki, moze faktycznie to ząbki Zosi dokuczają. ale dzisiaj juz nie ma gorączki? |
|
|
|
#75 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie Cytat:
dla Zu.Przyznam szczerze,że nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest Kto by pomyślał?Rybki ![]() Cytat:
podawaj Jej wiecej płynów do picia i lekką dietke bym wprowadziła,dopóki kupki się nie unormują.Kurczę,no coś mnie postrzykło |
|||
|
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miała rano. Małż odwiózł mnie do pracy i miał zajechać po termometr do domu. Zadzwonię do niego zaraz. Cytat:
O matko...
|
|
#77 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no masz, moze posmaruj jakąś maścią rozgrzewającą daj znać, co powie |
|||
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Werki ![]() Cytat:
![]() spróbuję te szaszłyki, ale marnie to widzę ![]() Cytat:
i jak było? Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
gorgi przytulam mocno
ślepa fajna twoja Natalka |
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia ma 37,1, czyli tak jak myślałam.
Po nurofenie jest znaczna poprawa nastroju, więc zęby , tylko nic jeść nie chce.
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Antonio wstal o polnocy i szalal ponad dwie godziny. Maz wkurzony, bo przeciez on do pracy idzie i musi sie wyspac , a i tak spal wiecej niz ja normalnie miedzy nockami , bo z przerwa zalapal 6 godzin snu. Pokrzykiwal na Antosia i na mnie, z nerwow pewnie . Nie odzywam sie do gnoma i nie zamierzam go odbierac z pracy, tudziez gotowac obiadu dla niego . To, ze z nim ne rozmawiam to oczywista oczywistosc . Widze, ze Antos miewa sie lepiej, wiec radosc moja wielka
|
|
#83 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie...dopiero jak tu kilka razy zobaczyłam...na innych stronach są też zdjęcia dziecka które siedzi "nad" akwarium z nóżkami w wodzie ![]() o jacie...współczuję Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
z dwojga złego lepiej że to "tylko" zębyCytat:
![]() i cieszę się że z Antosiem lepiej![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-03 o 09:48 |
||||||
|
|
|
#84 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio na podwórku w samycj majtkach i podkoszulku latał i tylko widziałam jak strumień z majtek leciał juz go nawet podlewaniem drzewek zachęcałam... Nic nie powie i koniec ![]() a ja nie wiem jakie buty mam mu ubierać, bo szkoda mi skórzanych sandałków... Cytat:
żeby to były tylko ząbki Cytat:
![]() chyba bym się nie zdecydowała na taką przyjemność ![]() Cytat:
![]() *** no! nadrobiłam więc się witam ja dzisiaj z pracy nadaje wcale a wcale mi się nie chciało tu dzisiaj przychodzić idę troszkę popracować ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
i masz rację Fajnie, że Antoś wrócił do siebie |
|||||
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie tak...
Raczej tak
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleństwo te rybki...TU dzień jak co dzień
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-03 o 09:51 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie, dzień jak co dzień mi to chyba nie dogodzisz ![]() aleee od 9 do 14.06 mam pierwszą partię urlopu w tym miesiącu a nastepna partia to 25.06 - 05.07 ![]() ![]() potem dopiero we wrześniu jeszcze 6 dni i zostanie mi jakieś 2 dni jeszcze w tym roku
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz tylko 20 dni urlopu? plus 2 dni opieki trza korzystać
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, racja ugotuje rosołek, juz nastawiłam i pyrka sobie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

, ale szczerze mówiąc cienko to widzę 

Ona jest niesamowita 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

My miałyśmy zapisany
NIE LUBIĘ TROLLI
. W dodatku sa u nas ferie (1 tydzien), wiec mamy dzieci szkolnych maja urlopy i nie ma komu pracowac. Nawet nie podchodzilam z pytaniem o urlop, bo z gory znalam odpowiedz. Gdybym zadzwonila, ze jestem chora, to zaczeliby sie zastanawiac, czy nie sciagnac mnie z nocek na dniowki, ktore latwiej obsadzic, a z nockami nie jest juz tak prosto, nie ma az tylu pracownikow, ktorzy moga szefowac i koordynowac wszystkim bez nadzoru tych wszystkich bossow z rannej zmiany. Dniowki bylyby dla mnie katastrofalne organizacyjnie, finansowo i nie widzialabym czesto Antosia, wiec czasami nie mam pola manewru. Ida mi na reke z tymi nockami, oni wiedza, ze mi zalezy, ja wiem, ze oni sa zadowoleni i tak im wygodnie, pod warunkiem, ze nie musza szukac za mnie zastepstw
przykro mi
dla Werki.
Bartoszowi też na początku nie przeszkadzały mokre gatki 
prąd wyłączyli 

Kto by pomyślał?Rybki
nie wysikał się za chiny ludowe w pampka,mówił co raz głośniej,że chce si i si.Musiałam wyjść i dopiero się wysikał