|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
no moja mama też twierdzi że taka kupa to ok, gorzej jakby takie bobki twarde były i by płakał przy produkcji ![]() dziś znów rano kupsko było takie pół na pół ![]() o widzisz nie wpadłabym na to ze za gorące mleczko może maluszkowi przeszkadzać. Cytat:
Cytat:
współczuję...u nas niby spoko mały obudził się o 2 potem o 5 i położyłam go do nas i obudził się po godzinie bo kupę robił... także od 6 nie śpimy... masakra... ja już czytam
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
ale przystojniak ![]() musze Lenke odstroic zeby pasowała ![]() a u nas własnie poszla kolejna kuuuupa i to taka dosć mocno zapachowa :/ Wasze maluchy też tak mają ???? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-03 o 08:24 |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u nas nocka ok ale baaaardzo dziwna;p bo mala obudzila sie o 2.10 na jedzenie a zazwyczaj budzi sie ok4.30-5.30. obudzila sie cwaniara i wszamala 150ml... chyba specjalnie to zrobila zeby nadrobic na dzisiejsze wazenie... lobuziara zasnela jedzac. to sobie pomyslalam nice teraz pospi do 6 i koniec. atu o 8.00 alarm niani zaczal wyc to ja wstaje na rowne nogi... patrze czy mala oddycha... temperatura w pokoju 27st. otworzylam duuzo okien ale dalej piszczy... wiec mala sie obudzila... dzisiaj wazenie...
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do karuzeli mi się nie opłaca, ale do niani to super pomysł, bo już nie pamiętam ile baterii zużylismy ![]() tylko bym musiała się w taką ładowarkę na all zaopatrzyć ![]() Cytat:
aha dobrze wiedzieć, że w 3 częściach a przed tym powinna najpierw złożyć wniosek o 2 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego i o cały urlop wypoczynkowy? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
moja miała taka kupkę o konsystencji ciastoliny, a po kliku dniach zmieniła się w bobki, więc trzeba uważać, bo za pewne jeszcze trochę i by była twarda
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz ładowarkę do nich musisz mieć, tylko myśmy tam kupili taką, ze każdy rodzaj akumulatorków ładuje.
|
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak chodzimy gdzieś do dzieciaków na urodziny i goście właśnie kupują takie prezenty to mnie aż głowa boli od tego i szybko się zawijamy bo to dziecko naraz uruchamia grające organki, samochodziki, gitarę i inne cuda grające które dostaje. bębenki w uszach pękają ![]() ja nigdy takich prezentów rodzicom nie robię czarna urocze zdjęcia ![]() mojego TZ mam w domu niby, no w sumie to w weekendy bo na codzień to on gościem jest który tylko śpi ze mną ale nie mamy nawet takich fajnych zdjęć. znaczy on nie ma z niunią naszą![]() ja małej też puszczam kołysanki. pościągałam z różnych chomików muzykę bobasa i leci non stop. znam już prawie je na pamięć ![]() boje się dziś godziny 14. oby sie to już nie powtórzyło nocka ok. teraz bobo spi
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-03 o 08:49 |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no muszę mu więcej piciu dawać ![]() ale on maruda dziś zaraz idziemy na spacer bo zwariuję kasiapruszków zamówiłam też taki opłatek na torta właśnie ![]() super przystojniak z Rafałka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam @
![]() a karmię TYLKO piersią, z przerwą nocną max 5 h, więc myślałam, ze się dłuzej obejdzie bez @
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję....
|
|
#1060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o dodatkowe 2 tygodnie już możesz złożyć podanie, bo to należy wykorzystać zaraz po skończeniu podstawowego urlopu macierzynskiego Cytat:
heheale fakt głowa pęka jak dłużej tego posłuchać! oby dziś Malwinke nic nie bolało |
|||
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
iweczka, Eirene
Olusiaa współczuje.też karmię tylko piersią...ale mam nadzieję że do mnie czerwony mercedes przyjedzie za pół roku
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki chyba się przydały bo na razie (odpukać ) wszystko ok, dziś zjem 10
montii gratulujemy napisz mi po ilu Fabiankowi wyszło uczulenie po truskawkach zazdroszczę dzisiejszego tuningu :P ja idę w czwartek na pedicure i mój mąż już przerażony od tygodnia siedzi wczoraj byłam u koleżanki i z kumplem spoko sobie poradzili więc nie wiem czego on się tak boi ![]() kasiapruszkow super Rafałek wygląda ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby Malwince nic nie było ![]() o kurcze współczuje
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem wam, że ten @ jakoś mało obfity i brzuch prawie nie boli- a zawsze miałam bolesne @.
Moja Mała spała ładnie od 21 do 2, a potem już jej się odechciało musiałam ja do lozka wziac, bo co smoczek wypadl, ryk ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Tak w ogóle, to ja jestem wpadką poporodową bo moja siostra jest starsza ode mnie o 11 miesiecy hehe
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(urodziłam 23 marca)dobre z tą wpadką, czyli wychodzi na to, że u was to rodzinne że płodność szybko wraca
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
iizabelaa
bardzo możliwe. U mnie wróciła jak widać megaszybko, 7 tygodni po porodzie, w dodatku mała tylko na cycku ![]() rodzinne tez mamy (na szczescie) szybkie porody Mama szybko rodziła, babcia, a ja to już w ogóle- nawet lewatywy nie zdążyli mi zrobić ![]() Wczoraj próbowałyśmy Marsupi. Małej się podobało, ale jak chodziłam. Bo jak stałam, to już było wiercenie, kwękanie
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
w temacie spiewów, ja wyciagnęłam kolonijny zeszyt z piosenkami
![]() poza tym jak ktoś chce mam pełne teksty kołysanek "na wojtusia" "był sobie król" i "kotki dwa" - taka wersja ze starego filmu z Dymsza
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
czarna
foty super ![]() kiedy znowu bedziecie sie widziec ? |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
no to mamy pecha! hehe
jestem tylko ciekawa, czy bedzie juz w miare regularny dobrze by bylo
|
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
mojemu dziecku coś się pomyliło chyba, już od tygodnia budził się ok 4, a dzis w nocy znou o 2 i potem o 5, wiec go przeciagnelam do 6 zeby zjadl po 4 a nie po 3 godzinach. mam nadzieje ze to wyjatkowa sytuacja!
Czarna cudny widok! a tatuś jaki wpatrzony w córcie , a cócia w tatusia Mirabilka, nie przejmuj się. w tym wieku raczej dzieci jeszcze długo nie potrafia skupic uwagi. Tymo dłużej wytrzymał pod karuzela doppiero ok 8-9tyg. do tego czasu niemalże leżała pod łóżeczkiem. a teraz wytrzymuje 50 minut, musze mu od poczatku włąćzać. takze wytrzymaj jeszcze 2-3 tyg i docenisz konstruktora karuzelki wkurzona jestem na beznadziejne prezenty. nikt nie pomyslal juak kupowan wszystko za duze ,jaka bedzie pora roku! i teraz za grube wszystko. musze dzis cos kupic malemu do spania. a niektoryych rzeczy nawet nie zużyje
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-03 o 10:06 |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
jak maluchy znoszą waszą nieobecność? Moja jak mnie nie ma jest megamarudna i nie śpi ![]() nie pasuje jej ani towarzystwo TŻ ani teściowej. |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja i z tż i z moja mamą jest spokojna za to teściowa wystarczy, że ją na ręce weźmie i już zaczyna grymasić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie to racja bo ja też ![]() moja mała też grymasi przy wszystkich, moja siotra jedna ma na nią zbawienny wpływ i jak mnie nie ma to w sumie tylko ona potrafi ją uspokoić, co TZ sie nie udaje ![]() dlatego jak wychodzę na dłużej to tylko wtedy gdzy ona ma czas zająć się małą. mojej mamie coś nie wychodzi. strasznie marudzi przy niej i mama często jest smutna że nie potrafi jej uspokoić
|
|
|
|
#1075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe dobre z tą wpadką ![]() a ja jestem idealnie z nocy poślubnej hehe rodzice brali ślub 17stycznia a ja 18października się urodziłam ![]() Cytat:
pamiętam twoje zdjecia w tym miejscu z tym małym brzucholem ![]() Cytat:
i to jak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
letnie rzeczy dostałam na 62 - 68, dresy na 68 i 74. także super![]() najwięcej dostałam ciuszków na lato. jakbym się uparła to nic bym nie kupowała. no ale się tak nie da,zawsze mnie coś kusi ![]() na pewno musze kupić kapelusik na lato ale nigdzie nie widziałam ładnych....
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
witajajcie po kilku dniowej nieobecnosci
przedewszytskim wszystkie dzieciaczki sa śliczne my bylysmy wczoraj na usg bioderek i jest juz lepiej jedno bioderko juz calkiem w porzadku a drugie mamy skontrolowac w sierpniu bostii a jak u was bioderka??blas juz na kontroli?? zaliczylismy z mala wypad z Krakowa do Bydgoszczy oczywiscie z przerwami i noclegiem musze powiedziec ze Emilka byla bardzo grzeczna i wogole nie marudzila ![]() aaaaaaa no i najwazniejsze zaliczylam ostatni egzamin na 4,5 dziekuje za wasze magiczne kciuki
|
#1078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mały elegancik z Rafałka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby ból brzuszka się nie powtórzył ![]() Cytat:
![]() normalnie jakby widziała nasze pierwsze marsupowe zdjęcie z czasem przywyknie, moja tez na początku kwękała itp Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko na chwilkę bo muszę się uczyć a nic mi do głowy nie wchodzi
![]() Czarna widok Twojej Majeczki z tatusiem super Ewelqa gratuluję zdania egzaminu ![]() Monti super taki wypad upiększający też by mi się przydałOlusia prezentujecie się świetnie z nosidełkiem ![]() tra co do soczków bo pytałaś wczoraj czy dawałam małemu inny niż marchew jabłko to tak ale dopiero po pewnym czasie aż Alan przyzwyczaił się do tego. Raz dałam marchewka jabłko banan z Bobovity ale mały dostał kropeczek na buzi od niego a kilka razy dawałam mu też jabłko marchewka morela z bobofruta i ten jest super Nie wiem co się dzisiaj Alanowi stało bo był głodny zazwyczaj z zegarkiem w ręku co 3 h a dzisiaj po 1,5h on w ryk i okazało się, że już był głodny Nie wiem o co chodzi
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:02 |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedz, aż sobie zapisze na później, żeby nie szukać
dobry dziś miałam sen porodowy- okazało się, ze wciąż się nie wyniosłam z mojej sali poporodowej, w której doba kosztowała 800 zl i muszę zapłacić za dwa miesiace ![]() aż kombinowałam, jak tu zabrać rzeczy i uciec bez płacenia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

trzeba bedize zatyczki do uszu kupic
bo to dziecko naraz uruchamia grające organki, samochodziki, gitarę i inne cuda grające które dostaje. bębenki w uszach pękają ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

napisz mi po ilu Fabiankowi wyszło uczulenie po truskawkach
też by mi się przydał