|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Jasiu, najlepsze życzenia, zdrówka i uśmiechu na twarzy
![]() Moja teściowa tez z tych, co rozpieszczaja, ale mój mąż wczesnie wyszedl z domu, zamieszkał w innym mieście i musiał sam sobie radzić. Na dobre mu to wyszło. W domu duzo mi pomaga, dziecmi się zajmuje, obiad ugotuje jak trzeba - a gotuje bardzo dobrze ![]() ![]() Wracam ze spaceru a na klatce mnóstwo wody. Okazało sie, że sąsiadka z II pietra zalała mieszkania niżej. Dobrze, że mieszkam na IV p. 2 mieszkania były po generalnych remontach ![]()
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() JAsiu, bo bym zapomniała- zdrówka i uśmiechu od nas ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Jasia ![]() Urodziny Macka juz za niecale 2 tygodnie, ostatecznie zmienilismy plany i wynajmujemy sale i obiad dla gosci. Sytuacja z tesciem troche sie skomplikowala, tz moj tz cos sie ostatnio dogadac nie moze, wiec zdecydowalismy ze jednak wynajmiemy sale. Wakacje juz zaplanowane ![]() ![]() ![]() Ja dzis urwalam sie 0 12 z pracy. Wczoraj bylam u dentysty i usuwalam kolejna 8. Bol po zejsciu znieczulenia niedoopisania ![]() ![]() Poza tym bez wiekszych zmian. Spotkalam nasza rehabilitantke, pytala jak tam raczkowanie. Kazala sie zapisac do dr na wizyte, bo skoro raczkuje to w zasadzie rehabilitacji juz potrzebowac nie bedzie. Maciek wstaje, puszcza sie, chodzi prowadzony za rece a dzis pierwszy raz przeszedl prowadzony tylko za jedna raczke. Smiesznie to wygladalo bo mimo ze trzymalam go tylko za prawa dlon, to lewa i tak trzymal w gorze ![]() W pracy zapierdz.... jak zwykle. Podobno czerwcowa wyplata ma byc z podwyzka, nikt nie wie ile, wiec pewnie 50 zl wiecej dostane. I w koncu po 4 latach z referenta awansuje na podinspektora, mimo ze juz dawno powinnam inspektorem byc. Ehh... Maciek od dziadka dostal taka kierownice na dzien dziecka: http://allegro.pl/vtech-kierownica-m...639892337.html mi sie podoba ale Maciek srednio zachwycony, pobawi sie chwile i szuka innej rozrywki, moze z czasem sie przekona. Teraz drzemka, wiec znowu pojdzie o 22 spac ale spacerek dzis zaliczymy. Mieszkam kolo przedszkola, slysze i widze ze jakas impreza dla dzieciakow sie odbywa. Muzyka i konkursy od poludnia trwaja. Pojde z nim troche do dzieci bo jakis dzikus mi rosnie. Wiem ze jeszcze za wczesnie zeby sie takimi rzeczami przejmowac ale widze ze Maciek w towarzystwie innych dzieci i w obcym otoczeniu, jakis taki sploszony jest. Bylam ostatnio u znajomej ktora ma synka 3 tygodnie mlodszego od Macka. Hubert skakal, krzyczal, popisywal sie a Maciek patrzyl na niego z przerazeniem. Jak Maciek bral jakas zabawke do reki to Hubert od razu mu ja zabiera i ...bil go. Maciek nawet nie reagowal, tz. odwracal sie z podkowka na twarzy i wtulal we mnie. Rozmawialam ze kolezanka i powiedziala mi ze Hubert jak jest u kogos to jest bardziej niesmialy, zaprosze ich do nas, zobaczymy jak sie bedzie zachowywal i on i Maciek. Bedac wczoraj u dentysty zapisalam go na 18 lipca na wizyte. Poki co ma 4 zabki ale jak sie usmiecha to widze ze dole zabki sa na rowni z gornymi, albo co gorsza, czasami dolne zachodza na gorne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Byliśmy w wesołym i było zarąbiscie ![]() Cytat:
Co do Tż to ja za bardzo narzekać nie mogę.Robi wszystko to co chce-czasem mi to wygarnie,domyśly nie jest ale jak mu powiem co ma zrobic jak siedzi z Olą to zrobi. Wszystkiego najlepszego dla Jasia ![]() ![]() Lea gratuluje realizacji planow. Ałła gratuluje awansu. Dodaje parę zdjęć z wczoraj. Moja młodsza, ja wariatka, moja starsza i jeszcze raz Ola. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Najlepszości dla Jasia w Dniu Pierwszych Urodzinek. ![]() ![]() ![]() ![]() ałła, zazdroszczę wakacji, ![]() ![]() od razu widać, komu wesołe miasteczko najwięcej radochy dało. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ałła, gratki za awans
![]() Darianna, super fotki. Ola z zębolkami ![]() Ale tu cisza ![]()
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No cicho coś tu się zrobiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Jasiu
![]() ![]() Darianna śliczne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Jasiu sto lat !!!
![]() ![]() ![]() Co chcę was doczytać, to mały się budzi. Mieliśmy masakryczny dzień, stan podgorączkowy, wiszenie na mnie, stękanie, wrzeszczenie. Winowajcą chyba górna jedynka. W dziń mały szarpał się za uszka, mam nadzieję, że to nie dodatkowo zapalenie ucha. Jak jutro będzie się tak zachowywał to wybiorę się do pediatry ![]() Darianna super fotki ![]() ałła ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-06-02 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Cześć. Baaaardzo dziękuję za zyczenia w imieniu Jasia i życzę wszystkiego naj wszystkim już roczniakom.
Nie udzielam się bo taka pogoda piekna...., poza tym przyjechała moja mama i dużo nas nie ma w domu. Dzisiaj impreza roczkowa mini, tylko dla najbliższej rodziny ( moja mama, teściowie, szwagier, maż i Ja i prababcia Jasia jedyna) Fotki poniżej.. torcik robiony przez moją mamę, dekoracja by myself ![]() Jasio ma rowerek od babci (mojej mamy) o taki http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-f...629953971.html nie chciałam ale kupiła, i tak nieźle trafiła, nie jest bardzo koszmarny, chociaż wolałabym kasę , dołożyc i kupic inny tej firmy przede wszystkim na piance albo gumach bo te plastikowe koła to masakra. Ale Jasio juz i tak go zauwielbiał ![]() Od nas dostał cieżarówkę wadera i przyczepkę, dziadek wyfasował piaskownicę ( już nalazło do niej milion mrówek - bedzie mordowanie), babcia kupiął już 2 miechy temu espiro, prababcia dała kaskę. impreza główna jest w niedzielę, będzie 17 osób... ![]() Lecę spac jutro mam latający dzień. NIE MOGE ZAŁADOWAĆ ZDJĘĆ. SPRÓBUJĘ JUTRO, WRZUCIŁAM NA FEJSA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratki za awans ![]() kierownica fajna, na pewno Go zainteresuje ![]() ale fajowo, pamietam ostatni raz bylismy na sporym wesolym w okolicach Oslo, ze trzy lata temu, bylo rewelacyjnie, wszystkie roller coastery zaliczone i inne szalenstwa tez, Kupilam wtedy fajna maskotke dla mojego przyszlego dziecka ![]() Cytat:
![]() rowerek b.fajny, najwazniejsze, z Jasiu go kocha ![]() Velluto - sliczne te stroje, ![]() Lea - gratki za lokal i trzymamy dalej kciuki za kolejne kroki ![]() Ona oby juz zebiska daly Wam troche spokoju ![]() Margo powodzenia z tesciowa, nie taki diabel straszny ![]() -------------------------------------------------- U nas wczoraj znow pogoda do bani, zaczynam sie powtarzac hehe ![]() dzis na razie bez wiatru, ale pochmurno, Maluch obudzil sie o 4.10, dalam mleko i juz spac nie moge, zaraz sprobuje na sile troche pospac ![]() ![]() Piszecie rozne rzeczy o swoich relacjach, z wieloma sie zgadzam. Zwiazek to ciagla praca, nie mozna poprzestac na slubie. Dla mnie osobiscie rozumienie sie nawzajem jest kluczowe, tzn. mowienie do siebie w taki sposob zeby to zostalo wlasciwie zrozumiane przez druga strone, jesli mowi sie 'inymi jezykami' to wtedy wielka doopa. Jesli chodzi o uslugiwanie - to zgadzam sie, latac wokol kogos kto lezy wywalony przed tv to po prostu niewolnictwo, ale tak jak piszesz Kardaszku - zrobic kanapke kiedy widzisz, ze chlop zmeczony, ze sie narobil - dla mnie to tez czysta przyjemnosc, zawsze wieczorem robie Malzowi kanapki do pracy, wkladam do lodowy i kiedy wstaje o 4 nie musi juz szalec, zabiera zarelko i pedzi do roboty (oczywiscie kiedy Stefek byl maly nie bylo o tym mowy). Czasem wsciekam sie kiedy robie wiecej w domu, siedze wiecej z Malym, ale z drugiej strony nie widze sie przy organizacji remontu, kupowaniu materialow (moge wybierac jedynie ![]() Rozne byly i sa miedzy nami sytuacje, oboje mamy b.silne charaktery, w pewnym momencie bralismy pod uwage rozejscie, ale jednak staramy sie oboje zeby zwiazek byl pielegnowany, udaje sie wychodzic z dolow kryzysowych i absolutnie zgadzam sie z teza, ze dziecko w domu to totalna rewolucja. Bez dwoch zdan. ![]() Zycze powodzenia w znajdowaniu tego zwyklego, codziennego szczescia nam wszystkim ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Spóznione życzenia urodzinowe dla Jasia ![]() ![]() ![]() Ałła - współczuje przygód z zębami ![]() ![]() ![]() Darianna - ale poszaleliście ![]() Spradka - moja córka tez dostała rowerek na urodziny, Milly Mally, bardzo fajny jest ![]() Zresztą polecała mi go koleżanka, u niej sprawdził się swietnie ![]() Justin - mądrze napisane ![]() ![]() A ja dziś ostatni dzień w pracy i idę na tydzień urlopu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-03 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
witam , czytam ale jakoś brak mi weny ostatnio na pisanie
![]() Lea gratuluje przedsiewziecia ![]() darianna - fajne foteczki ![]() Co do małżenstwa i partnerstwa , to zgadzam sie ,że powinno sie troche pomieszkac razem przed slubem i poznac sie nawzajem. W małych miejscowosciach to jest jeszcze nie do pomyslenia , tam chłopak przyjeżdża w soboty do panny , siedzą przy cherbatce z rodzicami i czasemna disco pójdą - ot całe narzeczenstwo - potem slub , przeprowadzka do któryś rodziców i zaczyna sie proza życia - współczuje ![]() My na przekór teściowej mieszkalismy razem 4 lata , wg, teściowej sprowadzałam jej syna na złą droge ![]() ale powiedziałam jej , że nie wezme slubu dla jej przyjemności ![]() dotarlismy sie i jest ok. jesteśmy juz razem 13 lat - w tym 8 po ślubie . ![]() Nie wiem co wam sie w burzach podoba ![]() ![]() wczoraj były u nas 3 .. w tym jedna w nocy , nie widze w tym nic przyjemnego - siedzisz sama z dzieckiem w pustym domu , na około huczy i pierony ![]() Wczoraj w nocy tak było głośno , że nie mogłam spac , młoda też sie budziła , rolety zasłaniałam żeby nie widziec błyskawic bo rozswietlały cały dom- masakra ..
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znów moim Piotrkiem wogóle się nie interesowali.. ![]() Wszystko musiał robić sam, zero takiego wsparcia jakie dostaje się od rodziców, bo robienie kanapek i pranie gaci nie zalicza się do jakiegokolwiek wsparcia ![]() ![]() ![]() My chyba ze 3 razy zalaliśmy sąsiadkę z dołu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja z tż jestem 6 lat ![]() Ale o ślubie nie myślimy, nie chce i juz ![]() Teście trochę się burzą że jak to dziecko i bez ślubu. a tak to ![]() Tak jak Ty, nie będę brała dla jej przyjemności ![]() ahh już widze te jej wtrącania na temat sukni ślubnej i całych przygotowań. Uwielbia to ![]() A ja uwielbiam robić po swojemu, bo zawsze jest na odwrót ![]() ee a u mnie nie było wogóle burz! nadchodziła raz w nocy jedna, ale przeszła bokiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() ałła gratuluję awansu i trzymam kciuki za jak największą podwyżkę ta kierownica bardzo fajna ![]() darianna widać, że zabawa była świetna ![]() justin mądrze napisane ![]() silpe no niezły staż ![]() ![]() spradka ważne, że rowerek spodobał się Jasiowi, a mogę zapytać kogo zapraszacie na dużą imprezę urodzinową? (tzn czy rodzinę czy znajomych) bo muszę przyznać, że mam problem i nie wiem kogo zaprosić ![]() ona mam nadzieję, że to nie zapalenie ucha ![]() bydgoś jednak są plusy mieszkania na wysokich piętrach ![]() a ja mam dziś jakis rozlazły dzień , nic mi się nie chce
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój jedynaczek strasznie skrzywdzony przez mamusię... ![]() ----------------------------------------------------- Spóźnione życzenia urodzinkowe dla Jasia ![]() Wszystkiego Naj, dużo zdrówka i radości ![]() Darainna Olcia fajna jest ![]() Dziękuję jeszcze raz za miłe słowa... ![]() Lea moi chłopcy kończą w tym roku 16 i 18 lat ![]() U mnie w końcu lato od wczoraj ![]() ![]() A w domu znów się komplikuje... ![]() ![]() ![]() Póki co jedziemy zaraz nad morze,bo tak gorąco,że szkoda w domu się kisić...I mimo,że Oli przeziębiony pojedziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jola-to może na piśmie weź od niego deklaracje i koszty niedotrzymania obietnicy napisz
![]() ![]() ![]() ![]() My już 11lat razem,5 po ślubie Darianna-przesłodka jest ta Twoja Olcia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
a my razem 14 lat,
![]() ![]() Cytat:
![]() to ja trzymam kciuki, może jeszcze się poukłada. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę, mały nadal czadu daje. Obudził się ze stanem podgorączkowym, byliśmy u lekarza i nic nie widać, poza przebijającą się górną jedynką. Kiedy to się skonczy
![]()
#142 | |
Zakorzenienie
|
Noooo
![]() Cytat:
![]() Jola, trzymam kciuki kochana ![]() My jesteśmy 15 lat razem, 14 po ślubie ![]() Luiza przyniosła dzisiaj swój nocnik, posadzilam ją i zrobila siusiu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
![]() Ale dzisiaj upał ![]() My jesteśmy po ślubie 3 lata i 9mcy a jestesmy razem 7,5 roku. Jolaoo przemyśl sobie czy nie warto jeszcze raz zaufać i zawalczyć o pełną rodzinę.Jeżeli oboje się kochacie to może warto spróbować jeszcze raz ![]() My też wybieramy się nad morze pod koniec czerwca na 11 dni. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Piszecie o 8mkach...a ja też mam 4 ósemki zatrzymane w kosci i pewnie będe musiała usuwać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja mam już dosyć nocnego wstawania.Kiedy się to skończy.. ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:35 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Michal ząbkowanie przechodził koszmarnie, myślałam, że drugi będzie lepiej- myliłam się. Jedynie Szymon dosyć ładnie noc przesypia, raz się budzi zazwyczaj, nawet teraz przy zębach. Wczoraj wyjątkowo bylo gorzej, ale dałam Nurofen i już spal. No ale w dzień to jest darcie i stękanie od rana do wieczora.
Bydgoszczanka ![]() ![]() Michał zaczął przesypiać noce dopiero w wieku dwóch lat. Choć nawet teraz zdarzają się kiepskie noce.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-06-03 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Luiza zasnęła o 12.25 i jeszcze śpi
![]()
#146 |
Rozeznanie
|
witam w tren skwar
![]() Małż już wybył na nocna zmianę, a ja czekam aż mały książę wstanie i pędzimy na spacer. Ja z małżem jestem jakieś 5 lat, w tym 2 po ślubie. Poznaliśmy się za granicą- przyjechaliśmy do Londynu w tym samym dniu, ale różnymi autokarami ![]() ![]() Tak się właśnie zastanawiam- czy wypada robić roczek tylko dla dzieci?? Bo robimy takie kinder-party przed południem dla dzieciaków na działce i tyle. Teściowie i chrzestna też będą(bo tam mieszkają ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Kumkura-ja myślę,że spokojnie możesz Kinderparty zrobić,choć ja osobiście robię 2 imprezy,ale to tylko dlatego,ze teściowie i tak się zawsze wpraszają to robię dla dziadków oddzielnie
Ona-3maj się ![]() Współczuję tym,które jeszcze nocek nie przesypiają-wiem jak to ciało i psychę wyczerpuje ![]() Zu to chyba w okolicach 1,5roku/ 2lat zaczęła przesypiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No będą teściowie i moja mama ale bardziej jako obsługa techniczna - moja mama szaleje w kuchi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Fajny ten rowerek. A my rowerka nie kupujemy.Na roczek myślę o jakiejś fajnej lali z akcesoriami. Cytat:
![]() Moja sie nauczyła wchodzić na sofę a z sofy na parapet. My jesteśmy razem 9lat a od 3 lat czekam na pierścionek. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-06-03 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny padam na ryj
![]() jedzienie , picie , zabawa ... padam - dawno juz taka naie była ![]() Myslałam że zeby ją roją , bo dalej wychodzą - dałam ibum - i NIC dalej marud ![]() ![]() Darianna to Ty na pierscionek jeszcze czekasz - a gdzie tam do obrączki jak twój takie tempo ma ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.