|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Dziewczyny myślicie ,że zrezygnowanie z ciast (ktore sa wliczone w cene od 1 os) o dużo zmniejszy koszt na 1 os? Chodzi mi o dom przyjec Arkadia w Radlinie. Bo tam wlasnie mamy. Moja mama (cukiernik) stwierdziła,aby obciąć koszty na sali to zrezygnujemy z ciast, a ona zrobi je sama..!!?? Hmm.. czy to dobry pomysł? ciekawe czy tym sposobem wyjdzie taniej.?! Czy ktoras z was jest zorientowana jaka jest juz teraz cena na wesele na 2 dni w Arkadii?? Bo w dworku nad stawem w wodzisławiu Śl. juz podrożało o 15zł niż w tamtym roku.
(
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, help!
Co kupić mojemu: 1)http://img14.allegroimg.pl/photos/or.../63/1638936325 2)http://www.galante.pl/zdjecia/3737.jpg Wiem, że chciałby i jedne i drugie(o pierwszych rozmawialiśmy w wersji 'my wife', ale jak teraz te znalazłam ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Aniu, jeśli mama Ci zrobi ciasta po kosztach to pewnie będzie taniej i więcej niż w cenie sali. |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki trzymajcie kciuki, lecę na zaliczenie i strasznie się stresuję..
|
|
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
co prawda mój ślub był tego roku 28.05 ale chętnie Wam pomogę w organizacji jeśli oczywiście chcecie ![]() Jestem ze Śląska, także mogę dać Wam namiary na wizażystkę, fryzjerkę, kamerzystę, fotografa, dj wodzireja
|
|
|
|
#575 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
prywatnie to chodzę tylko do dentysty i tylko dlatego, ze uwielbiam moją dentystkę, świetnie robi zęby i ma super podejście, ale już nie pracuje na NFZ a tak to do każdego specjalisty chodzę na NFZ i nie narzekam, na ginekologa, laryngologa, dermatologa, no ale pewnie gdybym była chora na coś poważniejszego to bym szukała lekarza prywatnie, taka jakaś polska mentalność, że jak się zapłaci to się myśli, że się szybciej wyzdrowieje ![]() I naprawdę współczuje problemów, mam nadzieję, ze lekarz szybko Ci pomoże i będzie wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, nie denerwuj się A właśnie Dziewczynki, możecie mi coś polecić przeciwko wypadaniu włosów? Biorę skrzyp i pokrzywę w tabletkach i pomagają mi na skórę i paznokcie, ale włosy nie bardzo
|
|||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już rozwiązałam ten nierozwiązywalny dylemat :P:. Teraz jest na stanowisku stażysty, za trzy miesiące dostanie nową umowę. Teraz będą te I love, za trzy miesiące puzzle
Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2011-06-03 o 10:54 |
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() wiecznie_pod_wiatr trzymam mocno i nie puszczę będzie superzresztą jak zwykle 3mam kciuki (o przepraszam teraz kciuka ) za Was wszystkie niech Nam się wiedzie!Linaewenja też bym wybrała te 2, swoją drogą faceci to uwielbiają takie gadżety! sayuri_69 ja używam serii z biosilk i powiem Tobie, że mi pomagają wypadały włosy mi strasznie( przez prostowanie, farbowanie ogólne osłabienie) a po tych kosmetykach nie wypadają. Znaczy na początku trochę wypadało, ale systematyczne stosowanie poprawiło mi kondycje włosów, nie są porozdwajane ani suche. Pokrzywa też jest dobra tylko ja efektów nie mogłam się doczekać
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moze jest cos przed czym chciałabyś nas uchornic?
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Konto usunięte
|
Lin, co do tego, że może się dostać raz na miesiąc, to czy to moja wina? Może wybral takiego lekarza nie wiem, ja bardzo często chodzę do laryngologa, jest super lekarzem, pomógł mi kiedy inny nie wiedzieli co mi jest i mogę spokojnie na NFZ zadzwonić dziś i umówić się na jutro, max na za dwa dni, bo nawet jeśli będzie miał więcej pacjentów to przyjmie i nawet nie powiedział złego słowa jak wysiadywałam w jego gabinecie po godzinach pracy jęcząc i wpadając w histerię z bólu, więc wiesz. A o tej polskiej mentalności to był żart tak swoją drogą
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
są miękkie, puszyste, szybko rosną i są super w ogóle poza tym, że wypadają jak szalone rozglądnę się za tym biosilkiem, dziękuje |
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"A o tej polskiej mentalności to był żart tak swoją drogą " A, tak czy siak drażni mnie zawsze takie gadanie, że Polacy to, Polacy siamto i w ogóle to Polska bardziej niż Aborygeni zacofana. Przewrażliwiona na tym punkcie jestem.
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, już nowy wątek
No super ![]() Starego już nie nadrobię, ale zaraz poczytam te 20 stron nowego wątku ![]() Jak ja żałuję, że nie mam czasu wpadać tu codziennie Co do grupy, którą założyłyście - TŻ od razu spytał, czy dodam też zdjęcie z nim ![]() Muszę też jakieś foto dodać. Sesję uważam za otwartą :/ Idę nadrabiać te wasze 20 stron
|
|
|
|
#582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo bezrobotni ( NIE WSZYSCY PODKREŚLAM 5 dzieci na karku , bieda w domu aż piszczy ale nie oni wolą na garnuszku państwa siedzieć niż zrobić coś w kierunku by im było lepiej. Wieczne narzekanie, bo w USA żyje się lepiej a połowa z nich nigdy nawet nie była za granicą, że drogi złe w Polsce, że dziura budżetowa, JAK TO MÓWIĄ ZŁEJ BALETNICY PRZESZKADZA NAWET RĄBEK U SPÓDNICy.tak wiem, strasznie to zabrzmiało ale nie cierpię jak ludzie narzekają gdy nie mają najgorzej, nie cierpię licytacji kto ma gorzej,ale wystarczyło by się wziąć za siebie. Przepraszam jak ktoś poczuł się urażony moim "wywodem"
Powietrze pachnie jak malinowa mamba! Edytowane przez aga512152 Czas edycji: 2011-06-03 o 11:30 |
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje zaliczeń
![]() Byłam na rozmowie... powiedziałą, żę narazie nie potrzebuje, ale zadzwoni jak sie zwolni miejsce bo beda nowy hotel otwierać... może to potrawać 5 dni, 2 tygodnie, nawet miesiąc... Kurde laski tak sie zestresowałam, że połowy nie zrozumiałam co ona do mnie mówi i wszystkie słówka niemieckie mi z głowy wyleciały
|
|
#584 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy naród ma swoje przywary i nie ma się co oszukiwać, że my jako jedyni jesteśmy idealni ale też nie ma co generalizować. Od stereotypów nie uciekniemy, zwłaszcza jak Aga podkreśliła, stwarza je wielu Polaków i sami "nam" szkodzą Cytat:
co słychać? poza sesją
|
||
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac koniecznie jak poszło ![]() Dastin, jak piesek???????
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mówię, że jestesmy idealni :P:. Tylko takie marudzenie [zazwyczaj beż żadnego wysiłku ze swojej strony] doprowadza mnie do szewskiej pasji
. Z mlekiem matki i te sprawy...---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- No i ostatnio na innym forum mam okazję obserwować jak działa służba zdrowia w Irlandii i zaczynam doceniać naszą...
|
|
|
|
#587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie za dużo wymagasz? żeby Ci biedni, zmasakrowani, przepracowani Polacy jeszcze musieli coś robić? oszalałaś?! Ze mnie się mama nabija, że jestem niepoprawną optymistką i jestem naiwna bardziej niż moja 8 miesięczna bratanica, ale lubie to w sumie, bo zawsze jak ktoś narzeka to mu dogadam optymizmem i im głupio Prawda jest taka, że wszystko zależy od ludzi i tyle no.. A co do słuzby zdrowia, no mam dość dobre porównanie z amerykańską i z ich pomocą socjalną, na nasze narzekają no, ale głupi przykład - mój wujek ma nieoperacyjne guzy mózgu, więc lekarz mu powiedział, że nic tylko umierać, pracować niet, ale za co ma żyć? więc zgłosił wniosek o rentę, a tam mu powiedzieli, że może pracować przecież! Co on sobie wyobraża! Przecież tak czy tak mu te guzy pękną i umrze, więc czy w pracy czy w domu co za różnica? ...
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Oj okropnie. Praca, szkołą, dom a w zasadzie dom TŻ. Z TŻ widuję się tylko wieczorami i to mnie dobija... A prawdą jest, że tymi wieczorami padam na twarz i idę bardzo szybko spać. Dziś mam wolne więc spadamy zaraz na kocyk się poopalać. Ale najpierw zjemy obiadek i zaraz wstawię foty w naszym klubie
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-03 o 12:06 |
|
|
|
#589 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale Wam dziś dobrze Najłatwiej jest chyba tak - założyć prywatny album, dodać zdjęcia i jak już dodasz to musisz pojedynczo włączyć każde zdjęcie i jest tam funkcja dodaj do grupy i jak zaznaczysz to Ci wyskoczy możliwość dodania do klubu ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
JA trzymam mocno kciuki!
|
#591 |
|
Rozeznanie
|
FlightlessBird no właśnie, też małam z dodaniem fotek mały probem zrobiłam najpierw album potem z albumu linkiem przesłałam do galerii
i jakoś w sumie wyszło.sayuri_69 to jest Nas dwie też jestem optymistką i zawsze staram się widzieć pozytywne strony.Mama ostatnio się śmiała ze mnie bo jak złamałam rękę to najpierw płakałam jak sobie poradze i w ogóle, a teraz ten gips nawet mi pomaga już nawet obiady sama gotuję i się ubieram więc jest ok. Jak ktoś lubi narzekać to będzie nazekał i tego nie zmieni.OOo rany wiecie dziś przyjeżdza do Nas Mama TŻ na wycieczkę do Wro więc lecę ogarnąć po malutku jakiś obiadek dobry![]() malinka_070190 zobaczysz na pewno prędzej dostaniesz tą prace wierze w Ciebie!
Powietrze pachnie jak malinowa mamba! Edytowane przez aga512152 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:16 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
"
OOo rany wiecie dziś przyjeżdza do Nas Mama TŻ na wycieczkę do Wro więc lecę ogarnąć po malutku jakiś obiadek dobry" Ehh... Rodzice Mojego już ze cztery razy się wybierali i ciągle coś im wypadało
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wizaż mnie lubi
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nawet nie wiecie jak mi się płakać chciało jak wyszłam z tamtąd/ Babka była bardzo miła i wogóle, uśmiechnięta. A mi się tak płakać chciało, bo przecież coś potrafie z niemieckiego
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Coś się chyba psuje w wizażu;p
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak było do tej pory jak szukałam pracy, zarejestrowałam się w UP (najgorszemu wrogowi tego nie życzę), byłam świadkiem jak jakiś koleś wyzywał urzędniczke, że przysługuje mu tylko ten najniższy zasiłek, bo jak on przeżyje przez rok - do roboty
|
|
#596 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
podziwiam, że tak super sobie radzisz z ręką w gipsie UUU, ja bym nie chciała za bardzo, żeby moja mama nas odwiedzała ale udanej wizyty życzę! a ja?? ![]() Cytat:
![]() Nic nowego
|
||
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Do roboty ma iść? Za 1200 zł? A co on GUPI?!
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#599 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaproszenia:
Jak będziecie zamawiać zaproszenia to zamówcie najpierw próbki, bo możecie się przejechać. Wiem z własnego doświadczenia. Ja zamawiałam zaproszenia tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?u...&change_view=1 jestem bardzo zadowolona. Zaproszenia wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Są eleganckie, stylowe i b.dobrej jakości. Zaproszenia, które zamawiałam: zaproszenia ślubne gwiezdny pył (ja miałam białe) i brązowe opaski. Zamówiłam u nich również ozdobny papier, z którego wykonałam plan stołów. Sala: Pinocy w Lędzinach: www.pinocy.com.pl Bardzo duża sala, jedzenie przesmaczne, obsługa przesympatyczna. Ładne pokoje, teraz jeszcze dobudowano, także gorąco polecam. Cenowo trochę drogo, bo 210 zł od osoby ale naprawdę warto. Fotograf: jeszcze nie mamy zdjęć ale z tego co widziałam na stronie to były bardzo fajne: www.fo-to.pl Kamerzysta: filmu oczywiście też jeszcze nie mamy ale kamerzysta bardzo sympatyczny, dużo kręcił. Zobaczymy jak to wyjdzie: www.asvideo.pl DJ Wodzirej: DJ malina www.kamilmalczewski.pl Powiem w skrócie: weźcie go a nie pożałujecie ![]() Naprawdę warto. Słowa moich gości: „Beata skąd Ty wzięłaś tego wodzireja? Na takim świetnym weselu jeszcze nie byliśmy”. Mieliśmy go z polecenia od fotografa. Początkowo miałam wątpliwości czy wszystko będzie ok...ale nie żałuję, jestem zachwycona. Goście bawili się do białego rana. Kościół: Kwiaty kupiliśmy na giełdzie kwiatowej w Tychach. Za kwiaty + organzę daliśmy 550 zł. Było tego całe mnóstwo, niestety jeszcze nie mam zdjęć. Siostra zakonna udekorowała nam cały kościół. Wszystko przepięknie wyglądało. W kościele grał kwartet smyczkowy Altra Volta: http://www.av-kwartet.art.pl/ którego oczywiście polecam. My i goście byli zachwyceni. Coś wspaniałego, dzięki nim się odstresowałam. Podczas ich utworów można było się rozmarzyć. Wszyscy mile wspominają ten ślub. Ksiądz, który udzielał nam ślubu był przesympatyczny. Gdybym wiedziała, że on będzie udzielał nam ślubu pewnie wcale bym się nie stresowała ![]() Księga gości / księga pamiątkowa: Zamawiałam również na allegro: serdecznie polecam zakupy u tego allegrowicza. Kupiłam u niego również albumy na zdjęcia dla rodziców. Rodzice są zachwyceni. Mam nadzieję, że Wam też się spodoba ![]() http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&us_id=1 2585666&string=ksi%C4%99g a&order=p&change_view=1 Podziękowania dla gości: czekoladki z naszym zdjęciem: zamówiłam na allegro u użytkownika Bygsy35, przesmaczne, pięknie wykonane, już kiedyś u nich zamówiłam czekoladki i wiedziałam, że są bardzo dobre, dlatego też postanowiłam zamówić tam, gdzie miałam sprawdzone www.upominkidlarodzinki.p l – miałam te większe czekoladki (mleczne) lizaki z naszym zdjęciem: kupiłam 100 szt lizaków deseniowych, można je kupić także na allegro, tam gdzie zamawiałam etykiety na alkohol, zamówiłam okrągłe etykiety z naszym zdjęciem oraz napisem „dziękujemy za przybycie” i nasze imiona i data ślubu Podziękowania dla rodziców: Dyplomy ukończenia studiów rodzicielskich: www.podziekowaniadlarodzi cow.pl – zaskoczyły nie tylko rodziców ale także gości Komplet pościeli + prześcieradło. Pościel 200x220cm firmy andropol model: king size, hibiscus brąz + prześcieradło tej samej firmy. Kosz upominkowy: kawy lavazza różne rodzaje i filiżanki do kawy lavazza – użytkownik bukabej (zawsze u niego zamawiamy) czekoladki z naszym zdjęciem ze strony: www.upominkidlarodzinki.p l album na zdjęcia tj. ksiega gości Inne: Etykiety na alkohol: zamawiałam u 2-ch użytkowników: 1.http://allegro.pl/listing.php/search...&us_id=2752764 – drogie ale dobrze wykonane, ale przepłaciłam. 2.http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 – tańsze i jakościowo takie same jak 1. u nich właśnie zamawiałam te etykiety okrągłe i etykiety na wino ![]() Balony / girlandy na sufitach: sprawdzona firma z Siemianowic Śląskich: www.omegabis.com.pl Atrakcje: Bańki mydlane, kupiłam u użytkownika sebkart za 1,19 zł/szt. Takie małe, białe torciki. Czekoladowa fontanna, wynajmuje ją restauracja, płaciłam 300 zł. Ciasteczka z wróżbą www.ciasteczka.com Śmieszne nagrody dla gości typu: wycieczka do Finlandii – mini Finlandia; super ekspres do kawy: gazeta super ekspres + paczuszka kawy; ekskluzywna bielizna: bielizna cukierkowa Balony z helem wypuszczone do nieba. Kolorowe słomki do drinków: http://allegro.pl/listing.php/search?string=s%C5%82omki +crazy&category=0&us_id=1 6824842 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

(
PM 2013

jeśli oczywiście chcecie
a tak to do każdego specjalisty chodzę na NFZ i nie narzekam, na ginekologa, laryngologa, dermatologa, no ale pewnie gdybym była chora na coś poważniejszego to bym szukała lekarza prywatnie, taka jakaś polska mentalność, że jak się zapłaci to się myśli, że się szybciej wyzdrowieje 
będzie dobrze, nie denerwuj się

albo bezrobotni ( NIE WSZYSCY PODKREŚLAM 5 dzieci na karku , bieda w domu aż piszczy ale nie oni wolą na garnuszku państwa siedzieć niż zrobić coś w kierunku by im było lepiej. Wieczne narzekanie, bo w USA żyje się lepiej a połowa z nich nigdy nawet nie była za granicą, że drogi złe w Polsce, że dziura budżetowa, JAK TO MÓWIĄ ZŁEJ BALETNICY PRZESZKADZA NAWET RĄBEK U SPÓDNICy.