|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój mały świat Oriflame :)
Cytat:
Podkład adaptacyjny nadaje się do cery suchej, jest delikatny. Z tego co mówiła moja klientka dobrze się rozprowadza. Natomiast krycie tego podkładu jest słabsze niż podkład ujędrniający czy mineralny. Jest bardzo lekki, nie tworzy efektu maski. Podkład Mineralny ma lepsze krycie niż adaptacyjny, nie powiem że jest odpowiedni do cery tłustej ale osoby o cerze mieszanej czy suchej mogą go stosować. Podkład ten nie szkodzi po demakijażu cera wygląda zdrowo. Poprawia zdecydowanie kondycję skóry. Podkład ujędrniający moim zdaniem najlepszy z tych trzech, stosuję go moja mama, efekt jest ogromny. Twarz wygląda młodo, świeżo, dobrze się rozprowadza. Nawilża a to dodatkowy plus, posiada również filtr spf 8. Podkład ten jest odpowiedni do cery suchej, mieszanej, wrażliwej. Dla tłustej cery odradzam. Odcienie hmm to już sprawa indywidualna. Moja mama posiada ten sam odcień light ivory i różnią się(podkład mineralny i ujędrniający). Mineralny jest jaśniejszy. Jeśli chcesz to wstawię zdjęcie na wątek to ocenisz
Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-02 o 17:35 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do Ciebie pytanie odnośnie kremów antycellulitowych: czy używałaś któregoś i jak oceniasz?
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście nie używałam, moje dwie klientki zamówiły kilka razu serum modelujące i intensywne serum antycellulitowe. Twierdziły że widzą efekt ale za szybko zużywały opakowania ;p Mogę ci doradzić iz te preparaty nie odchudzą, odchudza dieta i ćwiczenia, kosmetyki jedynie mogą poprawić jakość skóry, napięcie, jędrność
Jeśli połączysz dietę, ćwiczenia i kosmetyki to efekt osiągniesz spektakularny
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym nic nie robią
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Preparaty wyszczuplające sa drogie nie ma co ukrywać i do tego opakowania w kilka dni robią się puste a co za tym idzie zakup kolejnego. Moje klientki dwie które zamawiały z serii wyszczuplającej były zadowolone ale z czasem zrezygnowały , z kasą krucho więc rozumiesz.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie posiadasz, to polecam zakup urządzenia do masażu antycellulitowego, używam go pod prysznicem do masażu. Skóra jest gładka i miękka. Ja nakładam na to żel pod prysznic i masuję skórę. Jak będzie w promocji to od serca ci polecam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten masażer, ale jakoś nigdy nie myślałam, żeby uzywać go pod prysznicem, zawsze na sucho
przed aplikacją kosmetyku na cellulit. Ale ostatnio odkryłam, że fajnie też posmarować nogi żelem a potem tym masażerem go wmasować
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sucho nie lubię, na mokro jest lepszy poślizg
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
masz ode mnie najlepszą ocenę wątku
![]() a co do kosmetyków antycellulitowych to używałam ten na dzień i powiem Wam, że strasznie uzależnia skórę. Trzeba go regularnie - ciągle stosować, żeby były widoczne efekty.. a to niestety dla portfela nie jest takie dobre, ale jak komuś zależy na szybkim efekcie to jest dobry. Tyle, że ja mam wrażenie jak go przestałam stosować, że moja skóra po jego stosowaniu i odstawieniu, po długim czasie jest gorsza niż przed. Dlatego uważam, że się uzależniła Już lepsze masaże np. takim masażerem jak wyżej czy ćwiczenia gimnastyczne
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
No lepsze będą ćwiczenia, masaż skóry. Lepiej pieniądze wydać na pielęgnacje twarzy, o ciało można dbać w inny sposób. Ja bardzo lubię biegać , to najlepszy sposób na wyszczuplenie.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie same kosmetyki do ciała skóry nie poprawią, zgadzam się
ale uważam też, że nie wolno o skórze ciała zapominać i traktować jej po macoszemu, też jej się balsamy należą Moja akurat sama o sobie przypomina, bo po kąpieli często jest sucha, ściągnięta ![]() A przy okazji: napiszcie, jaki jest Wasz ulubiony balsam Ori?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz używam krem do ciała Full Moon, pięknie pachnie, nawilża. Najlepsze moim zdaniem są kremy do ciała Amber Elixir oraz krem do ciala Delight. Pięknie pachną, tak jak perfumy i co najważniejsze szybko wnikają w skórę. Nie lubię czekać aż będę sucha :p
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Lekcja 3 Pielęgnacja cery mieszanej na noc Po całym dniu nasza skóra jest zanieczyszczona, pamiętajmy nie kładźmy się spać z nieoczyszczoną buzią. Do pielęgnacji cery mieszanej spisałam rano kosmetyki Oriflame, wieczorna pielęgnacja trochę się różni. Ważne jest aby stosować krem na noc i krem na dzień, te dwa kremy uzupełniają się wzajemnie. Do oczyszczenia buźki najlepiej zastosować Pieniący się żel matujący Optimals. , wystarczy odrobina na umycie twarzy, dobrze się pieni. Skóra jest czysta, matowa oraz nieprzesuszona. Następnie przemywamy lekko twarz tonikiem z tej samej serii. Na koniec nakładamy krem na noc Optimals. Doskonale nawilża, dobrze się wchłania. Rano buźka jest wypoczęta, pamiętajmy o pielęgnacji okolic oczu. Bardzo sobie chwale serum przywracające równowagę skóry Swedish Spa. Świetnie nawilża,szybko się wchłania. Serum dostarczy skórzę odpowiednią ilość składników odżywczych. Algi, olejek migdałowy , gliceryna, pentanol nawilżają. Wyciąg z malachitu zapobiega starzeniu się skóry. Serum stosuję 3 razy w tygodniu. Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-02 o 20:24 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Swoja drogą gratuluje wiedzy i poświęcenia. Chetnie przylacze sie do dyskusji
|
||||
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
witam. w oriflame jestem od 2007 roku.
mój ulubiony kosmetyk to miodek. posiadam wersje karmelową (jest mega wydajny) oraz waniliową obecnie. w tym katalogu zaszalałam (zresztą moje klientki tez) i nabyłam między innymi żel grapefruitowy do stóp. nadaje im świeży owocowy zapach oraz orzeźwienie. Nie nawilża jednak zbyt mocno. Dla spękanych stóp polecam maseczkę w słoiczku
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2011-06-02 o 22:23 |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według Mnie : koi, zmiękcza, nawilża przesuszoną skórę, niezbędny na zimę(popękane usta), ostatnio stosowałam go na skórę wokół nosa(miałam katar), natłuszcza skórki, pomaga przy podrażnieniach. Niezbędny kosmetyk w torebce ![]() |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Lekcja 4
Pielęgnacja cery suchej Skóra sucha jest cienka, bardzo delikatna. Rano przed nałożeniem kremu często jest przesuszona, Skóra ta starzeje najszybciej, zmarszczki są bardzo widoczne. Skóra ta potrzebuje nawilżenia, natłuszczenia. Używajmy delikatne kosmetyki, które nie działają agresywnie na cere. Na dzień nakładajmy krem nawilżający, a na noc krem odżywczy, łagodzący. Nie myjemy twarzy mydłem. maseczki typu peel-off odpadają, zostawmy je dla innego rodzaju skóry. Nie stosujmy peelingów gruboziarnistych tylko delikatne w ofercie ori mamy Łagodny krem peelingujący Optimals. Najbardziej odpowiednia seria do cery suchej to Optimals Nutri Calm, Dotleniająco-nawilżający krem Optimals Oxygen Boost. Seria Nutri Calm składa sie z kremu na dzień, na noc oraz moim zdaniem cos wspaniałego maseczka do twarzy. Krem na dzień nawilża i koi. Łagodzi zaczerwienienia, ma ładną lekką konsystencje. Krem na noc odżywia tak jak wspomniałam wcześniej. Gdy my śpimy krem odżywia, koi,relaksuje naszą skórę. Rano skóra jest wypoczęta, miękka. Dużą zaletą kremu jest piękny zapach. Odpowiednia do cery suchej jest również seria Pure Nature z jagodą i lawendą. Kojący żel oczyszczający z organicznymi ekstraktami z jagody i lawendy jest bardzo wydajny, wystarczy odrobina żeby nasza buzia była czysta. Nie podrażnia, pięknie pachnie. Najważniejsze, ze nie wysusza i nie podrażnia. Tonik z tej samej serii pachnie równie pięknie, odświeża, chłodzi, nawilża. Dla cery suchej mogę również polecić Dotleniającą mgiełkę do twarzy Optimals Oxygen Boost, można ją stosować na makijaż. Ekstrakt z brązowych alg pozwala skórzę oddychać. Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 07:58 |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Chętnie tu będę zaglądała i dołączała się do dyskusji, bo dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy
Dziękuję za porady dotyczące cery mieszanej, gdyż taką właśnie posiadam i pielęgnacja jej przysparza mi wielu problemów;(
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz jakieś pytania co do cery mieszanej, śmiało pytaj.Jak będę w stanie to odpowiem
Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumowana woda toaletowa Volare Magnolia
Zakupiłam ten zapach w pierwszym katalogu, w którym pojawiła się Magnolia. Zapach jest dość intensywny. Dla niektórych ten zapach może by za mocny, chodzi mi o magnolię. Znam osoby które jak wyczują w powietrzu magnolie to nie wytrzymują z rozdrażnienia. Ale jeśli ktoś kocha się w perfumach kwiatowych to Volare Magnolia to strzał w dziesiątkę. W tych perfumach wyczuwam prawdziwą magnolię. Zapach odpowiedni na wiosnę, lato, zmysłowy. Sądzę że lepszy niż tradycyjne perfumy Volare. Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 11:09 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tej Magnolii nie próbowałam nigdy... A Volare świetnie znam, to były moje pierwsze perfumy (no może drugie, pierwsze były Moon :p)
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Tradycyjne Volare znam tylko z próbki
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Moje pierwsze perfumy Oriflame to Diamond Musk tzn. zamówiłam je w bodajże w drugim zamówieniu razem z Dancing Lady ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Hmm ja musiałam chwilę zastanowić się jakie były moje pierwsze perfumy Oriflame, a jak u was koleżanki, pamiętacie ?? Podzielcie się wspomnieniami
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardziej mi się podoba niż klasyczne Volare ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ale teraz za to uwielbiam: Amethyst Fatale i Giordani White Gold |
||
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AF moja mama kocha, brakuje jej tylko różowy petal quartz. Perfumy z czarną nakrętką moim zdaniem są najbardziej trwałe. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będą to moje wspomnienia, ale pamiętam, że czytałam wywiad z Alicją bachledą-Curuś w jakimś urodowym magazynie i powiedziała, że jej pierwze perfumy to były Sun i że pół klasy tym pachniało, bo koleżanka czy mama koleżanki była konsultantką
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
moje pierwsze perfumy z ori to after hours, naprawde cudny zapach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

a poza tym nic nie robią
na sucho nie lubię, na mokro jest lepszy poślizg