Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 13:07   #1411
Bartessa
BAN stały

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

to zamkniecie nie bylo celowe na pewno, ale normalnie
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:11   #1412
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
wczoraj tesciowa mi dziecko na balkonie zamknęla w bialy dzien
biedaczek walil w okno, ledwie bylo slychac go, a mysmy dziecka szukali. no normalnie myslalam ze zejde jak go znalazlam takiego uplakanego...
W nosie z teściem ale za dziecko to bym chyba rozniosła. Powiedz jeszcze, że w ten upał. Już sobie wyobrażam jaki musiał być zapłakany. Normalnie . Też ją kiedyś przez przypadek zamknij - albo w upał albo mróz. Tak przez przypadek... wrrr

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Nieważne że nie celowo. Jak jest dziecko w domu to trzeba myśleć i mieć trochę wyobraźni...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:12   #1413
marzena_S
Zadomowienie

Youyou, 83monia, blondynko, uff pocieszyłyście mnie z tymi z sutkami.

Blondynko, robiłam sondę wśród znajomych, czytałam opinie w necie i zdecydowaliśmy się na szpital św. Rodziny, więc może się spotkamy.

Madziulka
, moim zdaniem wózek dla chłopca super i kwiatków nie ruszaj bo naprawdę nie ma potrzeby.
Stary 2011-06-03, 13:12   #1414
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie spania w biustonoszu...

Skoro już tu jestem, to może mi doradzicie, czy mogę iść jutro w takiej sukience na chrzest. To jedyna, która wygląda w miarę. Co prawda nieciążowa, ale brzuszek się mieści. Jakość zdjęcia taka sobie, bo z komórki...
pewnie że możesz! moim zdaniem bardzo ładnie tak delikatnie i dziewczęco

Cytat:
no ja tez jestem chętna na rodzenie

biedaczek walil w okno, ledwie bylo slychac go, a mysmy dziecka szukali. no normalnie myslalam ze zejde jak go znalazlam takiego uplakanego...
malo tego, idę się wieczorem kąpac, i chce ogolic sobie nogi, biore moja maszynke, i normalnie mnie drapie. ja tak patrze, co jest grane, a na maszynce siwe kłaki z brody tescia, no myslalam ze mnie krew zaleje... on specjalnie na zlosc mi to chyba robi! ostatnio slyszalam jak narzekal na mnie, ze się obijam, i wogole pretensje o wszystko do mnie, nawet w sprawach ktore mnie nie dotyczą... normalnie on mnie nienawidzi, a ja nawet się do niego nie odzywam. ale jak on chla przez 7 dni, i smierdzi w calej chalupie, do tego chalasuje po nocach to jest dobrze.
wrrr

o ja pier...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:17   #1415
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Z jednej strony zazdroszczę Ci tej przeprowadzki. Wszystko pachnie nowośćią, pamiętam jak my się urządzaliśmy.. Gdzie wcześniej mieszkaliście? w bloku, u rodziców
Teraz mieszkamy u moich rodziców w domu, a przeprowadzamy się do bloku. Ciekawe, czy uda Nam się zaaklimatyzować My oby dwoje wychowani w domach z podwórkami a tu taka zmiana

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dla mnie standard, mieszkam na 4 bez windy
My teraz będziemy mieszkać na parterze

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki
upał zelżał nieco
A u Nas dalej upały. Dziś grzeje wybitnie. Aż duszno Brumek byłby w swoim żywiole

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny

Ja do niedawna tak samo mówiłam i myślałam
Ja też zawsze kupowała usztywniany, a ostatnio pani wybrała mi taki "materiałowy" i sama byłam zdziwiona jak ładnie leży

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć

Wiesz co moja siostra stosowała octanisept do pępka przy dwójce swoich maluszków i było wszystko ok. Ale z tego co czytałam to dziewczyny tutaj różnie piszą...

Dziewczyny jakiś czas temu chwaliłam się Wam, że dostałam wózek od bratowej po jej dziecku ( córeczce ). Wrzucam Wam fotki - powiedzcie co sądzicie. Gondola używana ok. 5 miesięcy, spacerówkę dostaniemy koło Bożego Ciała, a fotelik musimy dokupić.
Ona ten wózek miała dla dziewczynki i teraz się zastanawiam, czy pasuje on dla chłopca, bo ma z 3 kwiatuszki ?

Przepraszam za jakość zdjęcia - fotka robiona telefonem.
Jak dla mnie wózek pasuje dla chłopaka.
Właśnie brat złożył mój wózek i jest boski, ale nie mam jak zrobić zdjęć, bo wszystko już pochowane do przeprowadzki. Jak się uda to wstawię.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:22   #1416
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
JEST JEST JEST PIENIĄDZE Z ZUSU PRZYSZŁY
Jedziemy jutro na zakupy!!!!!!!!!!!!
No to udanych zakupów w takim razie

Cytat:
Ela gratulacje. Silna, dzielna jesteś, ale chyba Bóg czuwa nad Wami. Idziemy łeb w łeb, co do dnia...ja tez dzisiaj zaczynam 35tc.

Spakowałam torbę, tak na 60%...pochwalcie mnie
i za torbę i za kolejny tydzień
Stary 2011-06-03, 13:25   #1417
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
:
klask i: Brawo ja nadal mam tyle spakowanego co miałam ostatnio w szpitalu
Cytat:
Baylam dziś u lekarza, odebrałam wyniki i moj mocz mnie przerazil
wyszla mi obfita flora bakteryjna muszę przez 2 tygodnie brac codziennie urosept, no i zawiozlam do labolatorium probke na posiew bakteri z pochwy, zobaczymy co to bedzie. Ogolnie nic mi sie nie pogorszylo szyjka trzyma, rozwarcie caly czas w miejscu, no ale gin mnie trochę pocieszyl ze sądzi ze urodzę przed terminem. no i koniec zakazów tż w siódmym
Ja wcześniej tez miałam problemy z moczem. Non stop jakieś bakterie!!! Ale odkąd biorę Żuravit nic nie ma tfu tfu żeby nie zapeszyć
Cytat:
malo tego, idę się wieczorem kąpac, i chce ogolic sobie nogi, biore moja maszynke, i normalnie mnie drapie. ja tak patrze, co jest grane, a na maszynce siwe kłaki z brody tescia, no myslalam ze mnie krew zaleje... on specjalnie na zlosc mi to chyba robi! ostatnio slyszalam jak narzekal na mnie, ze się obijam, i wogole pretensje o wszystko do mnie, nawet w sprawach ktore mnie nie dotyczą... normalnie on mnie nienawidzi, a ja nawet się do niego nie odzywam. ale jak on chla przez 7 dni, i smierdzi w calej chalupie, do tego chalasuje po nocach to jest dobrze.
wrrr
Zabiłabym chyba

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to udanych zakupów w takim razie
A dziękuję skończę w końcu kompletować wyprawkę
Zamówiłam już naklejki, będą do odebrania w poniedziałek
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:27   #1418
sygine
Zadomowienie

Bartessa współczuję takich przejść I miała rację któraś z dziewczyn która napisała, że nieważne czy teściowa zrobiła to przypadkowo - jak jest dziecko to trzeba na nie uważać A teścia to bym chyba zagryzła
Stary 2011-06-03, 13:28   #1419
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
sygine u mnie gruszki w occie i jeszcze śliwki w occie to tradycja. Babcia co roku robi
Nigdy nie próbowałam i pierwsze słyszę o takich specyfikach, ale chyba bym nie zjadła

Bartessa ja bym się w jakiś sposób "odwdzięczyła" teściowi A teściowa też jakaś zakręcona... no ale dobrze, że szybko go znaleźliście bo się dzieciaczek nastresował

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:42   #1420
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale się nie wyspałam

Dzięki wszystkim za słowa współczucia pod adresem mojej "anomalii żółądkowej" Kochane jesteście, bo mój mąż to już chyba trochę na to zobojętniał. W sumie trudno się dziwić, po tylu miesiącach dla wszystkich wokół zrobiło się normalnie ze tak mam i nikt nie pomyśli, jaka to męka

Cytat:
ZALICZYŁAM OSTATNI EGZAMIN (nawet na 4)
Brawo! To teraz wakacje

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Pobiłam rekord szpitala w opóźnianiu porodu z cieknącymi wodami Dzisiaj skończyliśmy 34 tygodnie, trafiłam tu w 26., więc jesteśmy 8 tygodni do przodu HA! Od początku mówiłam, że ten rekord pobiję jeszcze 43 dni do porodu, chociaż ja liczę, że mniej więcej połowa tego czasu. Miewam skurcze przepowiadające, mam krótką szyjkę, ciąży raczej nie przenoszę.
Elu, jesteś bohaterką!!! Twoje dziecko będzie mieć cudowną, pełną oddania i siły mamę Dajesz mu właśnie to wszystko, co jest kwintesencją miłości do dziecka - tylko dzięki Twojemu poświęceniu będzie mogło być zdrowym maluchem!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
z tym że jak ktoś ma kręcone a chce proste to chyba Brumek narzekała ostatnio że chciałaby mieć proste włoski a ma takie śliczne krecone - i jak tu kobiecie dogodzić? chińska logika jak piszesz

Ja bym powiedziała, że nie chińska, tylko ... kobieca!

Cytat:
Beatka a mnie chyba te egzaminy dobijają bo zostało mi wszystko ustne:
  1. emisja głosu
  2. edukacja seksualna
  3. katolicka nauka społeczna
  4. filozofia wychowania
  5. współczesne kierunki pedagogiczne
;((
Niektóre będą jak znalazł przy nauce i wychowaniu malucha

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja gdzieś słyszałam ( nie wiem czy dobra teoria ) że dziecko powinno miec jedna warstwę ubrania wiecej niz dorosły np. jak ja w krótkim rękawku to dziecko w kaftaniku Pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu
To zasada ponoć dobra, ALE (i o tym ale trzeba pamiętać) odnosi się w zasadzie do noworodków, a nie starszych maluchów. I nie w upały. Bo wtedy ubieramy tak samo.

Cytat:
No to koniec odwyku

Cytat:
Matko święta, chyba bym zamordowała babę Brak słów
Stary 2011-06-03, 13:48   #1421
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
wyszla mi obfita flora bakteryjna muszę przez 2 tygodnie brac codziennie urosept, no i zawiozlam do labolatorium probke na posiew bakteri z pochwy, zobaczymy co to bedzie. Ogolnie nic mi sie nie pogorszylo szyjka trzyma, rozwarcie caly czas w miejscu, no ale gin mnie trochę pocieszyl ze sądzi ze urodzę przed terminem. no i koniec zakazów tż w siódmym
To będzie gorąco . A bakteriami się nie przejmuj. Podejrzewam, że jak pójdę na następną wizytę (w końcu normalne badanie) to przyniosę do domu pół apteki.
Cytat:
No to zaszalejesz.
Cytat:
chwalę.
Cytat:
no ja tez jestem chętna na rodzenie

wrrr
Kurcze, chyba bym się sama popłakała, gdybym małego zobaczyła bidulka. A teścia włosy na maszynce.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:57   #1422
Bartessa
BAN stały

no dziewczyny doslownie, glowa mala , na szczescie wcoraj nie bylo strasznie gorąco, tak 24 stopni. a ja nawet nie mogę się slowem odezwac bo zaraz jest ze się panosze i wogole. ale kiedys jej wypomne ze go nie zauwazyla. to teraz mozecie wymyslic co zrobic zeby się "odwdzięczyc" za tę maszynke ja mialam dziś kupic taką jednorazowa i isc mu zaniesc i powiedziec zeby wiecej mojej nie bral ale zapomnialam.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:58   #1423
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Youyou, 83monia, blondynko, uff pocieszyłyście mnie z tymi z sutkami.

Blondynko, robiłam sondę wśród znajomych, czytałam opinie w necie i zdecydowaliśmy się na szpital św. Rodziny, więc może się spotkamy.
a na kiedy masz termin? chyba podobnie do mnie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:00   #1424
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Załamałam się
Właśnie mąż dostał wypłate
co za... strasznie wkurzaja mnie takie przypadki, jak ma czlowiek normalnie zyc. Do tego dziecko w drodze to sie wszystko przezywa x100

Cytat:
extra, nareszcie!!!! a na konto czy poczta i cała suma czy jakos sobie podzielili? teraz juz bede regilarnie przychodzic!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do kosmów pisałam parę razy aby na to zwrócić uwagę Hipp, Bubchen, Mustela są od 1 dnia
dzis kupie HIPPa bo akurat bedziemy w centrum, a Nivea bedzie na później-ja durna nie doczytałam

Jeszcze mialam pisac o pierogach z Biedronki (ale to dla dziewczyn bardziej leniwych w gotowaniu, czyli takich jak ja ) pierwszy raz kupilam takie chłodzone-z tej lodówki jak stoja jogurty i bez porownania dobre, podsmazylam na masełku.... prawieeee jak domowe moge smiło polecić.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:00   #1425
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja się melduję po wizycie Ogólnie wszystko jest w porządku, morfologia wzorowo, wg lekarki "rodzić to jeszcze nie będę", zwolnienie dostałam do 24go bo stwierdziła że raczej na pewno się zdążymy wtedy zobaczyć Dzidziol główką do dołu już cały czas,ale jeszcze wysoko, szyjka też bez zmian, więc się nie pcha na świat
a mój mąż przez telefon "a ja się już psychicznie na przyszły tydzień nastawiłem"
We wtorek idę na usg, pewnie ostatnie,to podglądniemy maluszka
Super, ze wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiś czas temu chwaliłam się Wam, że dostałam wózek od bratowej po jej dziecku ( córeczce ). Wrzucam Wam fotki - powiedzcie co sądzicie. Gondola używana ok. 5 miesięcy, spacerówkę dostaniemy koło Bożego Ciała, a fotelik musimy dokupić.
Ona ten wózek miała dla dziewczynki i teraz się zastanawiam, czy pasuje on dla chłopca, bo ma z 3 kwiatuszki ?

Przepraszam za jakość zdjęcia - fotka robiona telefonem.

Bardzo ladny wozio i jak najbardziej nadaje sie dla chlopca, nic nie rob z kwiatuszkami.

Cytat:
A skoro mowa o biustonoszach. Czy Wy śpicie też w nich/macie specjalne takie do spania? Bo ja jestem nauczona spać bez. Do biuściastych to nigdy się nie zaliczałam, ale teraz faktycznie trochę mi przybyło i zastanawiam się, czy nie zacząć spać w biustonoszu...
Ja nie spie w biustonoszu, dla mnie to nie spanie jak mnie cos uciska, jedynie na poczatku karmienia to mus, zeby przymocowac wkladki, bo mleko leje sie ciurkiem.

Cytat:
Wyniki sie poprawia po urosepcie, a Ty sie szykuj na noc

Cytat:
Super!!!

Cytat:
Skoro już tu jestem, to może mi doradzicie, czy mogę iść jutro w takiej sukience na chrzest. To jedyna, która wygląda w miarę. Co prawda nieciążowa, ale brzuszek się mieści. Jakość zdjęcia taka sobie, bo z komórki...
Jak najbardziej mozesz, ladnie wygladasz

Cytat:

ja tez dzisiaj zaczynam 35tc.

Chwalimy i gratulujemy kolejnego tyg.

A u meza jest rzeczoznawca z ubezpieczenia, bo porysowalismy samochod na wakacjach, a ze mamy AC, to trzeba jakas kase wyciagnac. Ale siedzi i siedzi, a mielismy isc do sklepu, zaraz dziewczyny odbieramy i nie zdarzymy.

W ogole to u meza w pracy zmienia sie ubezpieczyciel i mozna sie ubezpieczyc bez okresow karencji. No i poplaci kilka miechow niecale 60 zl, a wezmie za urodzenie dziecka 3tys. Ale nam sie trafilo, bo to samo bylo u mnie w pracy...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:08   #1426
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
W ogole to u meza w pracy zmienia sie ubezpieczyciel i mozna sie ubezpieczyc bez okresow karencji. No i poplaci kilka miechow niecale 60 zl, a wezmie za urodzenie dziecka 3tys. Ale nam sie trafilo, bo to samo bylo u mnie w pracy...
No to rewelacyjnie! Taki zastrzyk gotówki zawsze się przyda.

Uciekam na miasto.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:14   #1427
SweetAngel1984
Zadomowienie

noi.................

Wasze kciuki
nie pomogly tym razem
mam cukrzyce ciazowa

jestem zalamana

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

do tego na wizycie lekarz stwierdzil ze maica nie rosnie
i dziecko sie nie rozwija
i wyslal mnei natychmiast na oddzial na USG
ja oczywiscie wpadlam w panike
bo bylam sama maz w pracy i sie bałam
i................. zaslablam...............
jak doszlam do siebie zrobili USG
i powiedzial mi lekarz ze wszystko oki
ze maly rosnie w normie z wiekiem ciazy
termin przesunal mi sie znowu
tym razem na 17 sierpnia
tylko wazy malo bo 1310g w 29 tc

noi dostalam skierownanie na oddzial
zeby niby zobaczyc co i jak i czy musze insulina brac......

czemu mnei spotykaja same zle rzeczy.........
najwazniejsze ze z dzidzia oki
tak sie przestraszylam

noi moj porod w wybrany szpitalu stoi pod znakiem zapytania........... lakarz stwierdzila ze jesli mam tylozgiecie,problem z kregoslupem i jeszcze ta cukrzyca to lepiej by bylo zaplacic za polozna a najlepsza jest na staszica i rodzic tam.............:mur :

juz mnie to wszsytko wku***a
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:19   #1428
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mam cukrzyce ciazowa

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

Sweet, ale spokojnie. Te wyniki glukozy są zaledwie odrobinę ponad normę. Nie kazali powtórzyć badania? Bo wystarczy, że wczoraj najadłaś się np. owoców i już może tak wyjść...
A waga dziecka nie jest za mała jak na 29 tydzień!!!!!!!!!!! Przecież średnia waga płodu w tym momencie to 1250 g!!!!!
Stary 2011-06-03, 14:20   #1429
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Aga super wieści z tą kaską
sweet kurcze ale miałaś dzisiaj przeżycia.Ważne że mały ok.A szpitalem się nie przejmuj pójdziesz zbadają dokładnie twoją cukrzyce i będzie ok.Ważne że mały będzie zdrowy.A czemu lekarz mówi że masz opłacić położną?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:21   #1430
brumek
Zakorzenienie

A to my Jutro zaczynamy 30 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (24,5 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (34,6 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-06-03, 14:23   #1431
nerola
BAN stały

Mamad śmiało w tej sukieniusi możesz iść
Mnie się bardzo podoba!!!

Zmalowana proszę Skarbeńku:
http://www.ewa-michalak.pl/product-p...ter+2011-05-31
SPRAWDZ ROZMIAR

Sweet bidulko.Współczuję.
Ale na pocieszenie powiem:
tez mam tyłozgięcie i urodziłam 4 dzieci.
Na cukrzycę póki co dieta i wyniki sie poprawią.
Waga małego nie taka mała.Czy On musi być olbrzymem?
Spokojnie.Idz na oddział i tam zrobia wszelkie badania.I uważaj na siebie.
Moze popijesz ze mną meliskę?

Brunetko w końcuSuper!!!

Patik masz buziala za torbę!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:23   #1432
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Effuniak czyli jaka to firma ? bo ja zupełnie nieobeznana
Cytat:
nerolka, a gdzie znajdę jej kalkulator ?
www. ewa-michalak.pl (tylko bez spacji), kalkulator tez tam znajdziesz

nerola, ja z tych nowych też nic nie kupowałam, ale widzę jakie się pojawiają to...na pewno sie skuszę

Cytat:
Pytanko: narazie kupiłam jeden stanik do karmienia, średniej klasy z la vantil, nie wiem jak się bedzie sprawował. Myslicie ze do szpitala 1 wystarczy? poluje na drugi - lepszy, myslałam o triumph mamabel ale czy dane mi będzie karmić cysiem?

No to Cię chwalę
a ja do karmienia kupiłam na razie jeden, do szpitala myślę że wystarczy, a dalsze zakupy dopiero później planuję, bo jeszcze może się rozmiar zmienić pod sam koniec...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też zawsze kupowała usztywniany, a ostatnio pani wybrała mi taki "materiałowy" i sama byłam zdziwiona jak ładnie leży

No widzisz a wcześniej się wydawało że to niemożliwe

Madziulek, zapomnialam - ładny wózeczek

Sweet, na pewno będzie dobrze

Zapomniałam powiedzieć, że od ostatniej wizyty przytyłam 0,5 kg - przez miesiąc więc nie jest źle, spodziewałam się że więcej będzie. A tu mam +3,5 od wagi startowej, a od najniższej w ciąży +5,5....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:25   #1433
sygine
Zadomowienie

Cytat:
noi.................

Wasze kciuki
nie pomogly tym razem
mam cukrzyce ciazowa

jestem zalamana

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

do tego na wizycie lekarz stwierdzil ze maica nie rosnie
i dziecko sie nie rozwija
i wyslal mnei natychmiast na oddzial na USG
ja oczywiscie wpadlam w panike
bo bylam sama maz w pracy i sie bałam
i................. zaslablam...............
jak doszlam do siebie zrobili USG
i powiedzial mi lekarz ze wszystko oki
ze maly rosnie w normie z wiekiem ciazy
termin przesunal mi sie znowu
tym razem na 17 sierpnia

noi dostalam skierownanie na oddzial
zeby niby zobaczyc co i jak i czy musze insulina brac......

czemu mnei spotykaja same zle rzeczy.........
najwazniejsze ze z dzidzia oki
tak sie przestraszylam

noi moj porod w wybrany szpitalu stoi pod znakiem zapytania........... lakarz stwierdzila ze jesli mam tylozgiecie,problem z kregoslupem i jeszcze ta cukrzyca to lepiej by bylo zaplacic za polozna a najlepsza jest na staszica i rodzic tam.............:mur :

juz mnie to wszsytko wku***a
Sweet biedactwo rzeczywiście kciuki tym razem nie pomogły Ale najważniejsze że z dzieckiem wszystko w porządku Musisz być teraz silna i na pewno dasz radę!
Stary 2011-06-03, 14:29   #1434
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzięki Dziewuszki
Wyszło mi z kalkulatora tej Pani 75A

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:30   #1435
aania_20
Zakorzenienie

O, Nerolka, nie zauważyłam że już wpisałaś

Brumek, szczuplaczku Ty, ślicznie wyglądasz

widziałyście takie coś? http://www.domzdrowia.pl/94154,whycr...u-dziecka.html

Ciekawa jestem czy to działa czy zwykły gadżet dla cierpiących na nadmiar gotówki...

Zmalowana, to bardzo możliwe Mnie wychodziło na początku 75B, a wszystkie inne mam 70E, po jakimś czasie noszenia przeszłam na 75d

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-06-03 o 14:33
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:34   #1436
brumek
Zakorzenienie

Sweet, a czy Ty na pewno dobrze zrozumialaś lekarza? Sorki, że pytam, ale nie dość, że (jak już wyżej pisalam) ta waga jest wręcz DUZA jak na 29 tydzień, to przecież jeszcze mówisz, że wg tego USG, czyli wagi właśnie, termin Ci się przesunął tydzień do przodu. Czyli lekarzowi też wyszło że dziecko jest WIĘKSZE a nie mniejsze, niz wskazuje na to wiek ciąży!
Stary 2011-06-03, 14:34   #1437
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A to my Jutro zaczynamy 30 tydzień

brumek ty grubasie

Sweet głowa do góry, wyniki po glukozie tylko ciut ciut w górze, zaleca sie nic nie jest 12 godzin przed badaniem, trzymałaś sie tego?

Nie ma co się denerwować na zapas, trzeba wszystko posprawdzac i jak cos wyjdzie nie tak to działać, bez paniki !

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:47   #1438
SweetAngel1984
Zadomowienie

dziekuje za slowa pociechy.......

ja tez nie wiem czemu nie chca powtorzyc mi badania tylko odrazu stwierdzili cukrzyce bo wyniki zeczywiscienie sa tak strasznie wysokie norma po 60 min jest chyab 140 a po 120 min to nie wiem

do tego panika z tym ze dziecko nie rosnie............

wkurzylam sie

a co do poloznej chodzi o to ze zaczyna sie okres urlopowy i poprostu bedzie lipa z opieka w szpitalu!
a ze ja troche tych problemow mam to poradzil mi zebym zaplacila za polozna ktora sie mna zaopiekuje bo jak sam przyznal na oddziale w tym okresie moze byc cienko z dobra opieka (chociaz szczery)
a najlepsza pooznaowsze mjest i nawet mi ja polecal on i nie tylko ale ona jest w innym szpitalu................ i nie wiem juz co robic

Cytat:
Sweet, a czy Ty na pewno dobrze zrozumialaś lekarza? Sorki, że pytam, ale nie dość, że (jak już wyżej pisalam) ta waga jest wręcz DUZA jak na 29 tydzień, to przecież jeszcze mówisz, że wg tego USG, czyli wagi właśnie, termin Ci się przesunął tydzień do przodu. Czyli lekarzowi też wyszło że dziecko jest WIĘKSZE a nie mniejsze, niz wskazuje na to wiek ciąży!
dobrze zrozumialam lazalam na samolocie i on macal mi brzuch i nagle nasialm paniki" ten brzuch jest za maly" "kiedy bylo ostatnie USG? "bruch nie rosnie wogole! " macica nie rosnie " dziecko sie nie rozwija" wie pani co to znaczy jak przez 7 tygodni dziecko wogole nie rosnie" natychmiast prosze biec na oddzial i robic USG a potem koniecznie do mnei spowrotem" jak kaza zostac t ozostac i nie dyskutowac musimy ratowac plód! " a na koniec spojnym tonem stwierdzil: ale narazie prosze nie wpadac w panike, zobaczymy co da sie zrobic!

i co bys powiedziala na te slowa............ja poprostu zaslablam to byl moj komentarz!
ciaza do tej pory idealna ksiazkowa zamienila sie w 1 sekundzie w pieklo!
i co......okazalo sie ze jest oki tylko ze moje nerwy i psychika znow nadszarpniete!
a co do wagi wiem ze oki bo brunetki Alicja w 29 tc wazyla 1370 wiec moj Igor niewiele mniej!
Ja nie iwem co ten lekarz sobie mysli debil!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:49   #1439
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz zaraz...
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Twoje dziecko jest prawie d0kładnie na 50 centylu! Kto powiedział, że to za mało I o tej insulinie? Wynik masz taki, że powstrzymywanie się od słodyczy i dobra dieta powinny zaradzić... Poprzedniego dnia przypadkiem nie jadłaś do późnego wieczora słodyczy albo owoców? Przejdź się spokojnie do innego lekarza.. Tyłozgięcie też nie jest jakimś problemem przy porodzie (ja mam), a nawet lepiej - kiedy macica rośnie, tyłozgięcie zanika, bo się macica powiększa i prostuje. Kto Ci narobił takiego stracha?
Stary 2011-06-03, 14:49   #1440
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Brawo! To teraz wakacje
No niestety wakacji nie ma Muszę pisać pracę magisterską, żeby po porodzie się tylko obronić, a nie kończyć pisać. Choć powiem, że kiepsko mi idzie i pewnie będę pisała o przedłużenie oddania pracy.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
extra, nareszcie!!!! a na konto czy poczta i cała suma czy jakos sobie podzielili? teraz juz bede regilarnie przychodzic!
Listonosz przyniósł i kasę dostałam do 20.05, czyli bez ostatniego zwolnienia, które mam od 20.05 do 19.06
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości