|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() Ja kupuję ziółka w zielarskim, takie sypane .
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
ja piłam jedną torebkę dziennie przez ok 2 miesiące, zrobiłam przerwę narazie
|
#1893 |
|
Konto usunięte
|
Piłam pokrzywę dopóki mnie po niej nie wysypało na twarzy.
Ale w smaku jest fajna |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, to ma znaczenie że np na 1 filiżankę - 1 saszetkę pokrzywy
a na 1 filiżankę - 4 saszetki? czy bez różnicy?
|
#1895 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A jeśli chodzi o skuteczność metod np. dwa razy dziennie po jednej czy raz dziennie dwie to nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
ja piję dwa kubki dziennie
i oczyszcza mnie trochę na twarzy (albo mi się tylko wydaje)wczoraj zapomniałam wypić, cały dzień w biegu.
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba skończę z zapuszczaniem włosów, myję włosy codziennie od jakiś 2 tygodni i zaczęły mi się strasznie brzydko falować ;/ Wszystko przez to że są wycieniowane. Muszę skrócić je o około 20 cm ;/ (Nie jestem pewna ile dokładnie, może być to 15,a może 25) Strasznie się tego boję, ale stwierdziłam, że lepiej jest mieć zdrowe, krótkie i ładne (mam nadzieję) włosy niż na siłę długie i zniszczone (bo pewnie niedługo tak się stanie, gdyż muzę je teraz prostować;/)
Co o tym sądzicie? Do fryzjera jestem umuwiona na za trzy tygodnie więc mam jeszcze dużo czasu do namysłu i co chwila mi się zmienia;/
|
|
#1898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i codzienne mycie nie wyklucza długich i zdrowych włosów. |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może podetnij tylko końcówni i stopniowo schodz z tego cieniowania jeśli Ci nie służy?
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak co jakiś czas aż je wyrównasz (o ile chcesz mieć wszystkie jednakowej długości).
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda od razu ścinać jeśli może kosmetyki pomogą je ujarzmić ![]() tak jak pisała Effervescing Elephant - spróbuj ściąć 5 cm. Ja bym proponowała do tego te kosmetyki i wtedy zobacz jak to będzie wyglądać
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie załamuj się ja prostowałam 5 lat, po odstawieniu miałam straszne siano na głowie, nie prostuję 5 miesięcy, w ciągu tych 5 miesięcy zaczełam je pielęgnować jak nigdy wcześniej, wcierki, maski oleje tabletki.... siano znikło wiadomo, że potrzeba czasu by doszły do siebie po katowaniu prostownicą, ale jestem na dobrej drodze do tego by były zdrowe może rzuć prostownicę? ja tez nie mogłam bez tego żyć... ale ja zobaczyłam ile włosów mi leci to z dnia na dzień potrafiłam ją odstawić.
|
|
#1903 | |||||
|
Raczkowanie
|
nie spodziewałam się tylu odpowiedzi, dzięki dziewczyny ;*
Cytat:
Ale tej pielęgnacji dla kręconych włosów może wypróbuję jeszcze przed fryzjerem, skoro jestem zapisana jak nie ścinać to pewnie końcówki i tak podetnę troszkę, i zobaczymy co wyjdzie, dzięki ![]() Cytat:
Właśnie znam moje włosy i wiem co z tego może wyjść - albo baran, jak wcześniej pisałam, ale takie okropne fale (takie rozczesane jakby...nie wiem jak opisać) Cytat:
Tylko mi co minutę się zmienia pomysł i teraz znów chcę mieć do pasa, a zaraz króciutkie ... ;/ Cytat:
I do tego straaasznie przetłuszczały. Chyba macie rację z tymi 5 cm ;] Cytat:
Kiedyś tylko te najkrótsze się lekko falowały więc może z czasem jak wszystkie się zakręcą nie będzie problemu ![]() Ale się rozpisałam. Dzięki wam dziewczyny za rady. Mam jeszcze na szczęście 3 tygodnie, więc zdążę przemyśleć wszystkie za i przeciw. I wypróbować moze jeszcze te specyfiki do włosów kręconych Ale i tak się strasznie tego boję ![]() w końcu zapuszczam już te 2 lata...
|
|
|
#1904 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy Wam w czymś pomogę, bo etap "zapuszczania" mam już dawno za sobą. Lubię serię pantene gęste i mocne, elseve różowy - najbardziej mi pasują. Używam jedwabiu CHI, Biosilk wysuszał mi dziwnie włosy.
Olejek rycynowy w moim przypadku okazał się klapą. Być może dawał efekty, ale że ich nie zauważyłam, to po 2 butelkach zrezygnowałam. Z suplementów diety zawsze wybieram w aptece te, które mają najwięcej skrzypu i dodatkowych witamin. Najczęściej są to te najtańsze. Jak zapytacie w aptece, powinni doradzić. Poszłam po skrzypovitę i jak się okazało ma mało skrzypu w skrzypie i dużo lepsze okazały się niemarkowe składaki (skrzyp+witaminy+coś tam). Nie dość, że mają więcej skrzypu, to mają też witaminy. Nie wiem, o w takim razie jest w samym skrzypie "bez skrzypu". Zachęcam więc do kupowania w aptekach, a nie drogeriach. Wax jest dla mnie za mocny lub za słaby Tak czy siak, rezultatów brak.Kiedyś wcierałam wodę brzozową, ale w zasadzie nie pamiętam, po co ![]() Podstawa dla mnie to zero prostownicy, suszarki, lakieru do włosów itp. Zresztą już teraz czuję się np. z tapirem, lakierem nieestetycznie i jakbym była brudna. Siła przyzwyczajenia ![]() Muszę w końcu przestać farbować, bo kiedyś będąc jeszcze głupszą niż jestem zaczęłam się kolorować. |
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
ja chyba sie zetne na dlugiego boba ;/ musze isc do pozadnego salonu fryzjerskiego zrobie sobie badanie skory glowy mieszka wlosa i struktury dowiem sie co im dolega i zaczne dopiero zapuszczanie .. bo ostatnio im cieplej tym ich stan coraz gorszy chociaz ich nie susze nie prostuje i nie farbuje ehh...
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a u mnie bardzo łądne postępy
Mogę juz normalnie wiązac włosy, choc nie mogłam zrobic najmniejszego kucyka. Minęły prawie 2 miesiące od ścięcia, bez 4dni ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=299
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
mysia ale ci szybko wloski podrosly! szOOOOOoooOOOk!
![]() ![]() klask i:
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
mysia, wow! zazdroszczę
w sumie ja to się obijam ostatnio jeśli chodzi o pielegnacje włosów, używam tylko wody brzozowej i co jakiś czas piję pokrzywę, pora się wziąć
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
nie zapeszam, choc moje włosy naprawde umieją sie odwdzieczac za pielegnacje i przyspieszanie ![]() Cytat:
ale trzymam kciuki ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- -- ale powiem Wam, że to tez kwestia długosci, dłuzsze włosy rosną wolniej niz krótsze.
|
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
Stosowałam 4 m-ce, później miała być miesięczna przerwa ale przeciągła się, zaczęłam eksperyment z daktarinem na porost i nie wróciłam do pokrzywy. Nie widziałam różnicy, włosy nadal wypadały, rosły w tym samym tempie, a w smaku nie bardzo mi podchodziła, wole herbate zieloną. A wewnętrznie Skrzyp+ Vit z pokrzywą
|
|
#1912 |
|
Konto usunięte
|
ja mam koszmarny kryzys włosowy. Najpierw dbam, potem skręt przestaje mi odpowiadać, prostuje szczotką co skutkuje pudlem a potem szarpię prostownicą
![]() Mysiu pięknie
|
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja mam pytamie: Czy picie pokrzywy przyspiesza wzrost włosów czy tylko wpływa na ich wygląd??
A drugie pytanko... Czy każda pokrzywa nadaję się do suszenia i picia?? Chodzi mi o własnoręczne suszenie. Bo są różne rodzaje pokrzyw, a nie chciałabym się przytruć. Wkoło rosnie jej pełno więc bez sensu jest mi wydawać kasę na coś co w sezonie mam pod nosem ![]()
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
pokrzywa glownie wplywa na porost wlosow ale takze na wzmocnienie
![]() a co do pokrzywy kupnej i tej polnej ... to nie ma roznicy ... ta polna wystarczy wysuszyc i stosowac jako taki wywar... moja sis sobie robi na wlosy wywar a pije herbatki z pokrzywy glownie dlatego ze boimy sie pic polna pokrzywe dlatego ze jest ryzyko ze jakis pies na nia nasikal
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jak jest?
bo piję codziennie pokrzywę (herbata) z nadzieją że włosy będą szybciej rosły
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Możesz napisać dlaczego NelluSiIa nie ma racji?? Chciałabym zacząć pić pokrzywę, ale nie wiem teraz czy kupować czy zrywać.
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
ja również jestem ciekawa czemu nie mam racji ... czytałam że herbata z pokrzywy traci na wartosci i najlepsza jest ta swiezo zebrana i zaparzona jak najwczesniej .jeśli jest przetrzymywana i robiona fabrycznie podobno traci wiele skladnikow i ma slabsze dzialanie. byc moze to co mowie jest bledem ale takie cos wyczytalam
![]() ps. mi nie chodzilo o to ze herbatki nie dzialaja ale ponoc dziala mniej niz te swierzo zebrane
Zapuszczam włosy typ 3A 42-43-44-45-46-47-48-49- 51-52-53-54-55,5-56-57-58-59- Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-06-06 o 18:12 |
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię gdy ktoś stwierdza coś, co nie jest do końca prawdą. Pokrzywa jaką można dostać w aptece jest oznaczana na ilość soli mineralnych, zanieczyszczeń itp. i musi spełniać pewne wymogi. Taka zerwana pokrzywa może być zdrowsza (w sensie: bogatsza o minerały i witaminy) ale nie musi. Może zawierać mniej związków na których nam zależy, albo więcej ołowiu niż dopuszczają normy. Różnie z tym bywa.
Oczywiście długo i nieodpowiednio przechowywana pokrzywa traci na wartości.
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-06-06 o 18:48 |
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
wiec w tym momencie nadal nie zauwazam tego ze wielce wprowadzam w blad i pisze bzdury skoro to wszystko sie pokrywa z moja wypowiedzia ale spoko
ja klotliwa nie jestem takze temat zakonczony
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

.

klask i: