|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet u mnie na patologii była dziewczyna i też miała taki wynik glukozy 151 dokładnie i zanim insulina i te sprawy to miała w szpitalu robiony profil, czyli jadła to co jej dali i robiła pomiary cukru. Czasem wystarczy tylko zmienić diete i wcale insuliny nie trzeba brać
Dzięki dziewczyny, trzeba podjąć poważne kroku, bo od jakiś 3 miesięcy pensja męża spada o jakieś 250 zł. Normalnie jak spotkam tego faceta na ulicy to go walne w łeb. Ale nic jakoś damy rade. W każdym razie jestem 50 zł do przodu, bo poszłam do rodzinnego i wyprosiłam skierowanie na transaminazy, fosfotaze, morfo i mocz Byłam też w aptece. Kupiłam sól fizjologiczną (20 ampułek u nas sprzedają na sztuki), bephanten i linomag.na tę sól dostałam jakiś rabat, bo zapłaciłam niecałe 6 zł
|
|
|
|
#1443 |
|
BAN stały
|
Brumek w tej sukience to jak ktos nie wie to nie pozna ze ty juz w zaawansowanej ciazy. Ciekawe kiedy Cie wysadzi tak konkretnie
no ale co jak co - brzuszek zaczyna byc coraz bardziej wypukly
|
|
|
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Insulinę dokładają wtedy, gdy dieta nie wystarcza. Jeżeli nawet miałabyś mieć insulinę to nie wiem, czy to jest dla Ciebie jakieś pocieszenie, ale to naprawdę nic strasznego! Jestem tego żywym przykładem! Mam insulinę do śniadania, do obiadu i przed snem. Wszystko jakoś się ułoży - zobaczysz!
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet bez paniki, jakby było naprawdę źle to od razu położyłby cię na oddział. Ja jak miałam podejrzenie cholestazy i wymioty to od razu kładł mnie do szpitala. Może idź do niego w poniedziałek na spokojnie i porozmawiaj o tych wynikach. I bez nerwów dziewczyno, bo popadniesz w jakąś paranoję
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
O i jeszcze jedna miła wiadomość
Znalzłam się dziś po apteka w poszukiwaniu gatek poporodowych, ale nie z flizeliny, tylko siatkowych, w żadnej aptece nie było, ale weszłam do sklepu medyznego i tam były takie po 3,70 z tena lady, fajne miłe w dotyku, no nic jak by zamawiała na all to musiałabym za przesyłke płacić, więc wzięłam i wchodze na all patrze http://allegro.pl/majtki-tena-siatko...620566799.html
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jadlam nic slodkiego wlasnie caly dzien "przed" ale mysle ze powinni mi powtorzyc badanie a nie odrazu dawac glukometr itp! a bylam na Jaczewskiego Usg robil mi dr. Grzechnik a moim prowadzacym jest dr. Górczyński |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet
ale mam kilka ale do tej Twojej wizyty: po pierwsze co to za lekarz, który za nim sprawdzi na usg czy faktycznie coś jest nie tak już straszy pacjentkę???? po drugie te wyniki to faktycznie niezbyt przekroczone, może wystarczy powtórzyć?? po trzecie o co chodzi z tą wagą dziecka, które mieści się w normach choć wielkoludem nie jest ??? no i nie kumam tej sugestii o opłaceniu położnej??? coś mi się ten lekarz nie podoba ![]() a Ty idz na ten oddział i spokojnie poczekaj , na pewno się wszystko wyjaśni Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-03 o 15:05 |
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wypraszam sobie!
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
moze mial zly dzien bo dizewczyna ktora poszla na wizyte po mnei tez przyczlapala na oddzial bo tez mu sie cos tma nei podobalo u niej!
badania wiem ze mi nie powtorza bo mam juz umowiona "edukacje " i glukometr w torbce wiec nei ma oco walczyc............. h*j z ta cukrzyca wazne ze z Igorem okej! Bo to byl byl ostatni gwoźdź do trumny jakby bylo inaczej! ide do apteki bo mam jakies masci przypisane na infekcje i globulki i szare mydlo..............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-03 o 15:08 |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny napiszcie prosze jak sie rejestruje dziecko w urzedzie po porodzie, bo juz sie w tym pogubilam...
*nadanie imienia i wtedy jest wystawiany akt urodzenia (czy juz to w szpitalu daja) *naddanie numeru PESEL *zameldowanie dziecka i jak to wszystko zrobic kiedy nie jestemy małżeństwem i ja jestem zameldowana u siebie w domu w innym mieście??? |
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Sweet, jeśli chodzi o wartości dopuszczalne to po godzinie jest 180, a po dwóch 140, więc twoje wyniki faktycznie nie odbiegają dużo od normy.
Być może już po powtórzeniu ich cukrzyca zostanie wykluczona, a jeśli nie to pewnie sama dieta wystarczy, więc spokojnie . ![]() Z Igorem wszystko jest ok i rośnie wręcz książkowo. Jako ciekawostkę zamieszczam od innych mamuś siatkę centylową z wagą dziecka w ciąży. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=110 Gdyby mnie mój ginekolog tak nastraszył i jeszcze sugerował płatną położną to poważnie rozważyłabym poszukanie lepszego lekarza. ![]() Blondynko, nasze spotkanie w szpitalu jest bardzo możliwe bo mi termin dokładnie na 15 sierpnia przypada, czyli kilka dni po tobie.
|
|
|
|
#1454 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje, zaraz poczytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na kwiatki możesz dać jakąś chłopiecą łatę, Ja na mój wózek na którym mam napis Tako Jumper dam kokardeczkę ![]() Cytat:
cieszę się że mu się odwidziało i Ci w jakiś sposób pomaga! Cytat:
Może niech maż już interweniuje i szuka nowej pposady, bo jak tak dalej pójdzie to któregoś miesiąca zostaniecie bez pieniędzy ![]() Cytat:
do tego jakieś globulki dopochwowe przez 6 dni.Nie zamartwiaj się!Cytat:
![]() Cytat:
O Boże! to nawet komentarza nie wymaga takie tragiczne!!Cytat:
Jak się urodzi 17 sierpnia to jest idealna data!! Mysmy brali ślub 17 sierpnia będziecie mieć co miesiąc imprezę, bo wy 17 lipca mieliście ślub, nie?A my jutro 33 tyd DZIĘKUJE Mąż dostał pracę !! To jest niesamowite, nie wysyłał żadnego Cv do tej firmy u której będzie pracował, po prostu ktoś go polecił - do dziś nie wie kto ![]() Co prawda praca jest za granicą, ale będzie robił to co chce i Ja tam do Niego dojadę po porodzie i wiecie co będzie też praca dla mnie Cały czas w to nie wierze! będzie zjeżdżał co jakiś czas do domu, bo jest blisko. JESTEM OGROMNIE SZCZĘŚLIWA!! Dziękuje, dziękuje za kciuki !! Dostałam list od JELP że niby mam mieć w nim próbkę, a próbki brak
|
|||||||||
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html a co do rejestracji to jeszcze wiem bo koleżanka miała problem,że jeśli nie jesteście małżeństwem a chcesz żeby dziecko miało nazwisko męża to dowiedz się czy nie musisz zgłosić tego przed porodem w USC żeby oni wydali jakieś zaświadczenie. Kumpela tego nie zrobila i w szpitalu z automatu w takiej sytuacji dziecku wpisali jej nazwisko i musieli potem biegać , załatwiać w USC zmianę nazwiska. Ale nie wiem czy to lokalnie jakieś wymysły czy standardowa procedura. o takiej opcji jak u Was związanej z meldunkiem się nie wypowiem bo nie wiem niestety. |
|
|
|
|
#1456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumku swietny brzuszek! W sukience nadal go nie widac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już zgłupiałam z tymi kosmetykami, co ja w takim razie mam jutro kupić, jeśli Nivea jest od 1 miesiąca
![]() Poproszę o poradę w sprawie kosmetyków typu krem i coś do kąpieli
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj Sweet dziewczyny już wiele napisały ale co jak co ale j bym poszła do innego lekarza
to jakiś burak nie lekarz który w ten sposób mówi do swojej pacjentki, nawet jakby z dzieckiem było coś nie tak to nie straszy się tak ciężarnej ![]() Ja miałam do 20tc takiego prostaka i chama i też zmieniłam bo zero szacunku i mnie tylko straszył że nie donoszę dalej niż do 26/28tc ![]() pokaźny już ![]() Cytat:
Cytat:
a do jakiego kraju wyjedziecie?
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-03 o 15:55 |
||
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupie podstawowe z Hippa. |
||
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Sweetangel jaki nieprzyjemny lekarz
takie rzeczy gadać ciężarnej moje wyniki glukozy 50g też nie były ciekawe ale potem wizyta w poradni dla cukrzyków i 75 g było już ok ostatnio zmierzyłam u niego cukier glukometrem 2 godz po obiedzie i było 124 a u teścia dwa razy tyle ![]() A z ta waga Igorka to Krystianek w 29 tc miał 1250 g i lekarz nic mi nie mówił a może ten Twój lekarz myślał ze Ty jesteś nie w 29 tylko w 39 tc
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj i to jakich! Kiedy widziałam go zdołowanego, że nie ma pracy, a nawet jak ją znalazł to chodził bo musiał...i nie motywowała go w ogóle, tak teraz potrafię płakać ze szczęścia bo on się cieszy ![]() Najważniejsze dla mnie że będzie robił to co chce i będzie na jakiś czas fakt kilkaset km od Nas, ale na weekendy będzie mógł zjeżdżać - co mnie bardzo cieszy, po porodzie jak wszystko się unormuję wyjedziemy do Niego i będę pracowała w domu będąc z dzieckiem razem i nie będę musiała dawać małej do żłobka Jestem strasznie szczęśliwa! Do Niemiec, nienawidzę niemieckiego, ale wiem że się go szybciej nauczę niż miałby to być np język holenderski choć niemiecki coś kminię![]() Dzisiaj idziemy zaszaleć do fryzjera ![]() w sumie tylko chciałabym aby mnie podcięła, ale zawsze coś
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Obstawiam że do Niemiec, zgadłam
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
youyou- hmm.ja juz raz zmienilama lekarza w 20 tc wiec teraz w praiwe 30 tc mi sie juz nei oplaca chyba.............
zanetka - tak 17 lipca............ zrobilo mi sie 3 rozstepy po prawej stronie brzucha i 4 polewej narazie male ale sa!!!!!!!!!!!!!!!!!! swieze czerwone moze znacie jakies sposoby na nie? |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle przyszła mi dziś paczka z pościelą, rożkiem itd (Carmela od tego sprzedawcy co o ty zamawiałaś).
i powiem tak .. porażka ![]() jestem totalnie niezadowolona i już napisałam do nich że chcę im to odesłać... Sam wzór jest dużo bledszy niż na zdjęciach i już mi się nie podoba, ale ok to jeszcze bym zniosła.... ale ten materiał to nie miękka bawełna tylko jakieś płótno żeglarskie sztywne jak cholera, ja bym się sama na takim prześcieradle nie położyła a co dopiero małe dziecko...Do tego kołderka jest taka mega puchowa i poduszka też taka wieelka. Filipa kołderka w porównaniu z ta jest taka cieniutka i mięciutka (Drewex) a poduszkę to ma taką mikro cienką. Wiadomo że teraz Lilka ni będzie jej używać a za jakiś rok ale nawet Filipowi bym tej nie dała. Ech wkurzyłam się... mój pierwszy nieudany zakup, czekam n ich odpowiedź i kupię w sklepie stacjonarnym coś ładnego i porządnego.
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Ela przepraszam zapomniałam
za rekord Zaneta za prace męża no i Twoją ![]() Carmela moja koleżnka też nie ma ślubu z Tż i wiem że on musiał uznać dziecko ale dokładnie jak jest to nie wiem |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta - fajnie ze z praca sie udalo sweet - oby bylo wszystko ok ale kolesia to bym za jaja powiesila za takie straszenie. i polozna wcale sie nie martw na zapas. bedzie ci na oddziale 24h na dobre przy lozku siedziec? wątpie! wiec nie bedzie az tak potrzebna. z reszta z tego co poamietam przydaje sie tylko do podlaczenia ktg, potem naciagania skóry krocza i podania dziecka... wiec za duzo roboty nie ma. |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
BAN stały
|
Youyou to będziesz sexi mamą(jak ja w tych galotach) na oddziale
A może przepierzesz pościel w kwasku cytrynowym?No chyba,ze nie chcesz ze względu na poduche i kołderkę. Brunetko ja Cię uduszę!!!! Nieważne czy cieżarna czy nie ale uduszę! (znów wpiszę nazwy) Ja kupiłam z Hippa wszystko i jeszcze mam Mustellę. Możesz też Babydream.A do pupci mam dodatkowo linomag-i fajnie mi się sprawdza(tzn. u Izy) pod paszkami.Tam są fałdki i zapach niefajny mimo porzadnej kąpieli. Proszę pochwalić mój podpis ![]() ![]() Czy moje dziecko dziś wstanie?Bo mnie dwa cyce juz bolą jak nie wiem!!! Mężuś zrobił pyszny obiadek ![]() I umył podłogę nowym mopem ![]() Ajć ci faceci!! |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Więc w dzień wkładam sobie płatki kosmetyczne, a w nocy mam ten top pod koszulką 

no ale co jak co - brzuszek zaczyna byc coraz bardziej wypukly

zębole

O Boże! to nawet komentarza nie wymaga takie tragiczne!!