|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Ale wydaje mi się ze osoby chore jakieś inne diety stosowac powinny.
Ja chce 5kg wiec teoroteczynie zaden dukan mi nie potrzebny bo wystarczyloby ograniczyc, ale ja musze miec ograniczania, bo inaczej na zasadzie tego ziemniaka co wyzej pisalam bym robila hehe a ponadto mnie motywuja duze spadki przynajmniej na poczatku, bo jak za mało jest to mnie zniecheca.Dziś tylko 0,1kg, ale to po WP a ponadto zaczely mi sie co miesieczne bole ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- marchewka surowa ma niski indeks glikemiczny to ja mysle ze nie ma jakis wiekszych ograniczen. |
|
|
|
#2342 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i nie wiem ile moge tego zjeść ![]() fucken ! przedwczoraj polecialam na zakupy zeby kupic jedzenie, na wczoraj i dzis a scchodze do lodówki i zjedli mi wszystkie warzywa ktore kupiłam sobie
Edytowane przez popolka Czas edycji: 2011-06-03 o 12:47 |
|
|
|
|
#2343 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym powiedz to Metalce, a zobaczysz, co się stanie ![]() Tutaj jest kilka ciekawych uwag i głosów: http://abcodchudzanie.pl/pytania/dieta-przy-chorobie-hashimoto Aczkolwiek rady tej dietetyczki - widziałam kilka - często są mocno kontrowersyjne i wskazują na poważne luki wiedzy w niektórych dziedzinach żywienia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
marchewka nie powinna być wrzucana garściami do potraw. Raz na jakiś czas OK. Ale z poważnymi ograniczeniami.Sok z marchewki jest bardzo zdrowy! Nie mam smaku spaczonego cukrami, co już podkreślałam, więc wyraźnie czuję, że soczysta marchewa jest BARDZO SŁODKA jak na warzywo. Oczywiście, marchewa marchewie nierówna, bo są suche i mniej słodkie, i soczyste do bólu oraz słodziutkie. Często w marketach i na straganach jest ten drugi typ - samodzielnie, a w mieszankach warzywnych pierwszy. Tu coś o marchewce: //www.forum.odzywianie.info .pl/printview.php?t=272&start =0 Ale ja widzę wyraźnie te uśrednione wartości przede wszystkim: Opis jednej porcji produktu [100 g]: 1 mała marchew - 100 g Wartość energetyczna: 27,00 kcal Białko w 1 porcji: 1,00 g Węglowodany: 5,10 g Tłuszcz: 0,20 g Węglowodanów jest pod dostatkiem. Cytat:
Smacznego! ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Wiesz, moja żyjąca babcia bardzo mnie do jaj zniechęciła. Co prawda ona je jaja najlepszej jakości, bo mieszka na wsi w pięknych, w miarę czystych okolicach, ale przegina z ich spożywaniem. Ma zdrowie pierońskie, bo bardzo źle się odżywia, a narzeka, że zapycha ją to, co lekkostrawne. Cytat:
U dentysty nie tak dawno wiłam się jak piskorz, bo w trakcie zabiegu poczułam ohydną słodycz w jamie ustnej. Dentysta był zdumiony i asystentki też. Powiedzieli, że w swoich bogatych karierach nie spotkali jeszcze osoby, która woli, żeby ją bolało (ja proszę zawsze, żeby mnie nie znieczulać) niż żeby czuła silną słodycz w gębie.Cukier toleruję, ale w owocach. Chociaż najbardziej lubię kwaśne jabłka. Na punkcie kwasów mam szajbę wręcz. Jak się dorwę np. do kapusty kiszonej, to trudno mnie oderwać, a potem mam biegunkę Bardzo lubię smaczne octy - za dużo ich chyba nawet dodaję do sałatek i ryb. Staram się teraz ograniczać. Cytat:
![]() Cytat:
Coś tam jednać chyba wciepną dla przyzwoitości i dla zabezpieczenia się przed karami inspekcji. To w końcu porządna spółdzielnia. Z Sanoka to może bym i zjadła, ale nie 0%, tak samo jak produkt siedlecki, ale innego nie. Żarło koncernów z kapitałem zagranicznym omijam zaś szerokim łukiem. O, coś o jogurtach z forum atletów : http://www.atleci.pl/viewtopic.php?t=5543Cytat:
Zresztą, jak widzę krzykliwe "0%" czegokolwiek w jakimś produkcie tzw. light, to mi się zapala czerwona lampka w głowie! ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-03 o 13:40 |
||||||||||
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o tych jogurtach pitnych "Jovi" 0 %? nie zawierają podobno ani tłuszczu ani cukry,czyli w sumie idealne.Tylko,że owocowe...
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2346 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę, do poczytania artykuły sponsorowane ![]() http://www.dukanadieta.pl/jovi.php http://www.warszawianki.pl/prawdy-i-mity-o-jogurcie/ ![]() I cenne głosy rozsądku z innego forum proteinek: Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Hej moje śliczne!
![]() U mnie po wczorajszym PW duży wzrost bo o +0,8kg, ale zaniedbałam się wczoraj z piciem zielonej herbatki, więc dziś nadrabiam. Kochane, dziękuję ślicznie za wszystkie życzonka i gratulacje Co do jogurtów JOVI - ja je jem, ale tylko te, które mają nie więcej niż nie całe 2% owoców. Są też pyszne BAKOMA TWIST - kupuję żurawinę z maliną, suszoną śliwkę i malinę z cytryną. Bakoma jest jak dla mnie mnie chemiczna niż Jovi. Jovi jest bardziej aromatyzowane. Waga spada, a piję te jogurty już od dawna. Polecam ![]() Dziewczynki - pytanko: Czy na dniach P mogę jeść zamiast ogórków konserwowych/ kwaszonych ogórki małosolne????? ![]() A co do dyskusji na temat naszej diety...... Ja już kiedyś wypowiadałam swoje zdanie. Kolejny raz podkreślam, że jestem laikiem w sprawach żywienia i kieruję się w swoich opiniach tylko własnym rozsądkiem. Jak kiedyś Wam pisałam - przed dietą miałam duże problemy z jelitami. Mój mąż cierpiał na bóle brzucha i żadne badania nie wskazywały problemu. W naszej diecie było tłusto, pełno śmieci. Codziennie wieczorem słodycze. Na patelnię lałam do smażenia pół butli oleju. Od wielu miesięcy praktycznie w ogóle nie jedliśmy warzyw - prócz ziemniaków. Praktycznie w ogóle nie piliśmy nic poza colą i innymi tanimi napojami z Biedronki, czarną herbatą słodzoną po 3 łyż. cukru do każdej szklanki. Straciliśmy całkowicie umiar. Gdy mąż schudł i stracił brzuch czuje się świetnie, nie ma żadnych bóli. Ja mam nareszcie uregulowaną sprawę wypróżnień. Sorki, że używam tego słowa, ale nie mogę znaleźć lepszego. Nasza lodówka pęka od mrożonych i świeżych warzyw, nabiału. Staramy się rezygnować nawet ze słodzenia herbaty/ kawy słodzikiem. Wiem, że już nigdy nie zatracę się w ten sposób. Wzięłam się za siebie jak nigdy. Mój Darek jest zachwycony naszym sposobem odżywiania. Objadał się bułami, pączkami, a teraz jak zjadł ostatnio, to sam powiedział, ze to jest jak trucizna - czuł się fatalnie. My na tym jedzeniu czujemy się wspaniale. Moja przyjaciółka, żywieniowiec, odwiedziła mnie w tym tygodniu. Zaczęła mnie straszyć, że za 10 lat mi wyjdzie bokiem. Powiedziała, że nie chce ze mną dyskutować. Ale jednocześnie sama przyznała się, że nie jada jak ja min. tych 5 posiłków dziennie, że nie jedzą tyle warzyw, tyle nabiału, że ma fatalne wyniki badań (aż sama było podobno zdziwiona), podwyższony cholesterol, tragiczne ciśnienie, nie ma siły i do tego pije b. dużo piwa. Co do tego, że Dukan zmienia swoje zdanie.... (Muszę sobie kupić tę "Przyjaciółkę".....) Wydaje mi się, że to raczej modyfikacje diety. Jak pisały kiedyś dziewczyny - dieta zaczęła być b. popularna, zaczęła żyć własnym życiem. Każda z nas eksperymentuje - ktoś je jogurty owocowe, ktoś ser żółty lub topiony, kabanosy, parówki, ktoś używa cukru trzcinowego zamiast słodzika - piszę to jako przykłady - może Dukan zbiera te doświadczenia i modyfikuje dietę?? Modyfikuje zasady, nowe tryby II fazy?? przecież nikt nie jest nieomylny. Ja odbieram to in plus. Och, rozpisałam się.....
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
No to już nie wiem,nie ma chyba takich,gdzie wszystkiego by było "mało"... Chyba, że naturalne ale już mam ich dosyć... Ciągle ten sam smak : kakao+słodzik+aromat.Już mnie mdli...
Piłam też ostatnio MullerMilk,bardzo dobry był - o smaku pistacjowo-bakaliowym , również 0% tłuszczu,trochę cukrów,ale nie pamiętam węgli... Jednak urzekł mnie smakiem,więc nie zrezygnuję za nic
|
|
|
|
#2349 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-03 o 14:24 |
||||||
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Święta słowa, która z nas na tej diecie nie czuje sie lepiej? ja osobiście mam dużo więcej energii, po zjedzeniu nawet obfitego posiłku czuję się lekko, bo jadamy same zdrowe produkty, nie to co kiedyś, tłusty obiad i przez 2 godziny nie mogłam się ruszyć do tego byłam ospała i ciężko było mi sie zabrać za jakiekolwiek roboty :/ teraz jest swietnie
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Zingiber - ja tak jak piszę, jestem tylko laikiem. Wiem jednak jak się czułam, jak się zaniedbałam. Teraz jestem z siebie taka dumna
![]() No, naprawdę, tak się cieszę, że nareszcie robię coś dla siebie i godzę to z prowadzeniem domu, opieką nam dzieckiem i pracą. Ach, jak mawia moja mama "KTO CIĘ POCHWALI, JAK NIE TY SAMA?!" Gadam wszystkim jak świetnie się teraz czuję - fizycznie i psychicznie. Czasem się patrzą na mnie jak na głupią hehe ![]() Dobra walnę teraz 3 mądrości : (przy piątku ma super humor )- NIE MUSZĘ JUŻ WCIĄGAĆ BRZUCHA PODCZAS SEXU ![]() - OSTATNIO NA STACJI BENZYNOWEJ JEDEN FAJNY FACET NIE MÓGŁ ODE MNIE ODERWAĆ WZROKU I WRESZCIE NIE MÓWIŁAM DO SIEBIE OD NIE PAMIĘTAM KIEDY "NIE PATRZ SIĘ NA NIEGO, DOMI, NIE DLA PSA KIEŁBASA", TYLKO POCZUŁAM SIĘ ZNÓW ATRAKCYJNĄ KOBIETĄ ![]() - CHOLERA, A JA MELDUJĘ, ŻE JESTEM WYZNAWCZYNIĄ DUKANIA!!!! O!
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-06-03 o 14:35 |
|
|
|
#2352 | ||
|
Raczkowanie
|
Dominic_sz, teraz Cię antydukanowcy zagryzą! Nie boisz się?
Cytat:
Cytat:
Nasz bożek Dukan w jakiejś publicznej wypowiedzi dopuścił wyjątek w tej kwestii, bo powrócono przy wyrobie pewnego sabaudzkiego sera do starszych receptur. I Dukan przyzwolił. Nie powinnyśmy więc być bardziej papieskie od naszego papieża http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...de-savoie.html http://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Tomme-de-Savoie http://france-mon-amour.blogspot.com...de-savoie.html TOMME DE SAVOIE ![]() Jest to półtwardy, górski ser produkowany w Sabaudii. Najlepsze sery mają napis "Lait Cru", co oznacza, że zostały wytworzone z mleka surowego. Tomme de Savoie ma skórkę twardą, szarą z plamami żółtej lub czerwonej pleśni. Jego smak jest delikatny z wyczuwalną nutą polnych kwiatów i orzechów włoskich. Miąższ sera ma niewielkie dziury i lepką konsystencję. Cóż, ten ser nie jest dla mnie, bo jestem uczulona na pleśń. A może jednak się skuszę? Na maleńki kawałeczek... Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-03 o 15:40 |
||
|
|
|
#2353 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
O dokładnie! Ja pamiętam po obiadku i deserku to mogłam się położyć na wyrku i leżeć Taka sie czułam ociężała.Teraz wogóle bardziej zwracam uwagę na to co jem. Czytam składy. Oby zostało mi to jak najdłużej ![]() Kończy mi się @ ale boje się wejść na wage
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Raczkowanie
|
Aaa, zapomniałam dodać, że SER TOMME DE SAVOIE (do nabycia np. w Almie) jest przez Dukana traktowany jako produkt TOLEROWANY.
Dopuszczalna dawka - 30 g ![]() Jest to JEDYNY ser typu żółtego albo pleśniowego dopuszczalny w II fazie diety. Cytat:
![]() Tu coś o marchewce: http://www.dukanaute.com/fiche_dukan/carotte-49.html Jest sporo przepisów, ale nie wiem nadal, jaka dawka jest dopuszczalna. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-03 o 15:33 |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ani trochę się nie boję, bo dzięki Dukanowi, nie ma na mnie tłuszczyku i nie jestem już "smakowitym kąskiem" ![]() Oj, mi się tęskni za cammembertem............. ... ![]() Ser pewnie pyszny, ale i z penością jak każdy pleśniowy b. drogi..... Dobrze, dziewczynki, ja nagę nogę. Małe się budzi. Buziaczki! Wpadnę wieczorkiem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tani być nie może przede wszystkim dlatego, że to produkt regionalny. Ja tam za perły żywieniowe mogę zapłacić dużo, byle nie przesadzać. Jak się podliczy pieniądze wydawane na spożywcze śmieci, które kupuje się zwykle w dużej ilości i porówna z tymi, które wydamy na zwykłą ilość produktu znakomitego i zdrowego, to nie wiem, co by przeważyło cenowo. A raczej wiem . Nie mówiąc już o szali zdrowotnej.Wytwórcy tego sera i siedmiu innych serów sabaudzkich grupują się w związkach ochrony danego sera, a nadzór nad produkcją sprawują sieci ekspertów. Nad tym wszystkim czuwa jeszcze Stowarzyszenie Tradycyjnych Serów Alpejskich. Jak zobaczę w Almie, to kupię, podam Wam cenę i opiszę swoje wrażenia smakowe. Tylko pytanie: Czy teraz to jest do nabycia, czy raczej w okresie tygodnia francuskiego? |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym to cześć chudzinki! Ja ostatnio tylko Was podczytuje ale myślami jestem z Wami ![]() U mnie jeszcze 400 i będzie 5 z przodu! |
|
|
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
na szczescie ja nie lubie zoltego sera ani plesniowego, za to wedzony
zrobilam na obiad chili con carne z kilograma miesa mielonego wołowego, nie wiem kiedy ja to zjem ![]() ja sie zwaze w poniedzialek rano, po rownym tygodniu i mam nadzieje ze zrobie: |
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
A ja zaraz polecę po jakiś drób i sobie zrobię ptaszora po grecku z tego przepisu, który w nocy podałam.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak wzasadzie to nie mam pojecia co to jest
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na wadze w tydzień spoooro mniej więc chyba nie zaszkodziło![]() następna do ekipy pięćdziesiątek:P
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpisuję stan emocjonalny albo zwierzaka, albo jakieś skojarzenie (po angielsku, af kors, a jak sprawdzę w słowniku, to i w innym języku). Dodaję magiczne słówka w rodzaju "emoticon" albo "gif" i włala! Lubię tę stronę z emotikonami. Boska! http://www.greensmilies.com/ Szczególnie urzekł mnie pewien hoplita: Tu przykładowo są zwyczajne emotikonki: http://www.easyfreesmileys.com/smileys/ http://www.freesmileys.org/ http://www.free-smiley.info/ http://www.imgburn.com/images/emoticons/ http://intpforum.com/misc.php?do=cchatbox&language=sw |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam! aż wstyd
no ale przecież w końcu to dieta, na której mam jesc aby chudnąć ![]() Cytat:
Cytat:
JOVI jest okropny, taki sztuczny Cytat:
![]() ![]() Kurcze a on ma aż 45% tłuszczu więc jak to mozliwe, że go możemy zjesć a żółtego zwykłego nie?
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|||
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi brak czasu na wyszukiwanie ale są naprawdę fajne |
|
|
|
|
#2367 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdyby chciał mi zrobić dobrze, to by mnie zakwasił Cytat:
(Dżołk!) Chodzi o sposób produkcji. Zauważ, że żadnego z pozostałych sześciu regionalnych serów sabaudzkich nie wybrał. Coś w nim jest! Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-03 o 17:01 |
|||
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,czy od czasu do czasu nie zaszkodzi mi barszcz czerwony?
robię go z około 4 buraków na 3-4 litry wody,filet z kurczaka,ocet i dodatki.Oczywiście buraków nie jem,ale nie zaszkodzi ?
|
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buraki możemy jeść ale mało. tak samo jak marchew
|
|
|
#2370 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mogę potwierdzić z własnego doświadczenia że niestety masz rację jeśli chodzi o chorobę Hashimoto to akurat Dukan jest całkiem dobrą dietą w tej chorobie (napisałam co wiedziałam i nic się nie stało Zingiber... nie rób ze mnie takiej baby wrednej no )a co do tej dietetyczki z tego linku co podałaś Zingiber to ma poważne luki w wiedzy nie tylko w zakresie żywienia... jak przeczytałam że etiologia choroby Hashimoto jest nieznana to aż sprawdziłam czy to nie są wypowiedzi sprzed nastu lat :| no rozumiem że jest dietetykiem i na tym się nie musi niby znać, ale jak nie wie to niech to pominie milczeniem... Cytat:
chyba zaraz do Almy się wybiorę! kocham sery, wszelkie... więc może nie ma co wodzić się na pokuszenie, bo jeszcze bym się nie zatrzymała na 30g...dzień dobry tak w ogóle! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

hehe a ponadto mnie motywuja duze spadki przynajmniej na poczatku, bo jak za mało jest to mnie zniecheca.

i nie wiem ile moge tego zjeść 

marchewka nie powinna być wrzucana garściami do potraw. Raz na jakiś czas OK. Ale z poważnymi ograniczeniami.

Taka sie czułam ociężała.

a na wadze w tydzień spoooro mniej więc chyba nie zaszkodziło
mogę potwierdzić z własnego doświadczenia że niestety masz rację