|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Ad.2. Ja też właśnie za nr 18 tytułu wątku jestem, bo wtedy to by się wyróżniał Zawsze kolejna część może być wierszowana![]() Zoskasamoska, gratulacje ciąży! 20 lat to nie gówniarstwo. (Dla porównania ja w wieku 21 lat już mieszkałam ze swoim chłopem i prowadziłam gospodarstwo domowe ) Nie traktuj siebie jak smarkuli, która zaszła w ciążę, bo jesteś dorosłą kobietą i musisz być odpowiedzialna za swoje zachowania. 20 lat to nie 15 Masz 9 miesięcy aby przygotować się do ciąży i zaakceptować zmiany w życiu. Zobaczysz, że pod koniec ciąży będziesz odliczać czas, aby zobaczyć swoje maleństwo i je przytulić. Skoro z ojcem dziecka nie jesteś będziesz musiała sobie dać radę sama. Jest dużo ośrodków pomocy dla samotnych matek, w tym pomoc socjalna itp. Nie są to wielkie pieniądze, ale zawsze coś. Mam nadzieję, że Twoja Mama będzie Ci pomagać i Cię wspierać.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-06-03 o 13:15 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie kupowanie wyprawki to najwieksza przyjemnosc byla
to wszystko w rozmiarze mikro hehehe i takie sliczne, maluszkowe ajjjjj![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- seona zgadzam sie z toba! 20 lat jak mialam tez mieszkalam juz z ( wtedy jeszcze z chlopakiem) ja we wrzesniu bede miala 24 i 2 dzieci....
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może by aż tak sie tym nie martwiła gdyby nie to , ze poznałam jakis czas temu, duzo od siebie starszego faceta. Spotkalismy sie pare razy, dogadujemy sie swietnie,ale to było zanim wpadłam... A teraz? Dosyc mam juz tego, bo były cos o slubie mówi.. ;( |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się nad takim zastanawiałam jak wybierałam (ale chyba z innej firmy), jednak zdecydowałam się na tradycyjną gondolę![]() Ad.2. Ja też się cieszę, że nie będę musiała tego wszystko oglądać, czytać opinii, czy jest dobre, czy się nie psuje itp. Sporo rzeczy mamy wywiezione do teściów, więc tylko przywieźć ![]() Magolina, współczuję pisania pracy i powodzenia. Ja bym w ciąży nie dała rady, takiego mam lenia. Nawet mi się sprzątać w domu nie chce ![]() Darusiaaa, kupowanie było przyjemne Ale najpierw zanim kupiłam np. butelki, podgrzewacz, łóżeczko itp. to ile się oczytałam forów czy warto tańsze czy droższe, jakiej firmy itp. A co do wieku zachodzenia w ciążę, to mnie trochę to "dziwi" (nie wiem jakie słowo tu pasuje ), gdy 20 letnia kobieta rozpacza nad tym, że zaszła w ciążę. Jest dorosła i odpowiedzialna, miała biologię w szkole i wie skąd się dzieci biorą, że seks= możliwe zajście w ciążę, mimo stosowania antykoncepcji, bo żadna metoda nie daje 100 % pewności. 20-letnie dziewczyny często studiują, mają pracę, są w stanie same się utrzymać, mieszkają ze swoimi partnerami.---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
) to zrozumie Cię, a że jest dojrzały to i dziecko zaakceptuje. Ja mam kilku znajomych, którzy związali się z kobietami, które były w ciąży z innymi mężczyznami lub po rozwodzie i miały już dzieci. Ad.2. Z tatusiem narkomanem i alkoholikiem nawet nie myśl o ślubie. Co Ci to da? Poza tym, że pod swój dach go przyciągniesz? |
||
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie nie jest to gówniarstwo, chociaz powiem szczerze ze zachowania nie kumam.... do slubu cie nikt nie zmusi, do tego zebys byla z bylym tez cie nikt nie zmusi, majac 20 lat wiemy co z czym sie wiaze i niestety ale trzeba bedzie poniesc tego konsekwencje, slowo konsekwencje mi tu nie pasuje;/ bo ta sa najcudowniejsze, najpiekniejsze i najkochansze konsekwencje!
Moze teraz do Ciebie to nie dociera,ale za jakis czas dotrze, bo robiac 2 testy i oba pozytywne to juz raczej 100% pewnosc o ciazy . Moze to nie jest dla ciebie najodpowiedniejszy moment ale widocznie tak mialo byc, chociaz to nie sprawiedliwe ze ktos nie chce dziecka a je ma, a inni sie staraja latami( sorki, takie moje zdanie) . Mowie przewaznie co mysle . Jesli ejstes w ciazy i zobaczysz maluszka to ja jestem pewna ze pękniesz i bedziesz sie cieszyla ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a jeszcze zapomnialam powiedziec ze kilka spotkan z facetem nie oznacza ze bedziecie para cudowna do konca zycia, wybralas juz cos innego . ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- seona! ojjjj tak!!!!!! jaka posciel, jaki rozej, jaki materac do lozeczka, jakie lozeczko, jakie butelki ,jakie mleko oooo jejku, jest tegoooo mase!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Soza co studiujesz?? Bo widzę, że pokrywają nam się zajęcia na studiach
też miała emocji i motywacji, też miałam osobowości... zaraz wyjdzie, że może chodizmy na jedną uczelnię? :p
|
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie racje. Tylko ,że to nie o to chodzi. Że on nas nie zaakceptuje. Ja poprsotu jestem w takim wieku, że chcę używać życia, chcę sie bawić, cieszyć się. Ja nie chciałam się z nim wiązać na stałe. Przecież i tak pewnie taki związek nie ma dużych szans.
Bylam dzis na miejscie. Wszedzie dzieci, wszędzie wózki, wszędzie kobiety w ciąży... A ojciec dziecka? Nie ja go pod swój dach bym przygarnęła tylko on mnie. jak byliśmy razem to już remontował mieszkanie na parterze , już wyznaczył pokój dla dziecka. I gdybysmy zamieszkali razem to na pewno tam u niego. |
|
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis powtorka z rozrywki, niech tylko siade albo sie poloze, to sie zaczyna. Musze chyba chodzic caly dzien, to wtedy sie uspokaja![]() Co do tej czkawki, to najpierw myslalam, ze to kopniak, ale to bylo zbyt rytmiczne, a do tego brzuch az podskakiwal w okolicach tego miejsca, wiec mysle, ze to czkawka byla. Cytat:
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-03 o 13:55 |
||
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
no to sie zabawilas a teraz czas zaczac logicznie myslec....w sumie innego wyjscia nie masz, nie wiem czy jest rzecz wieksza do radosci niz nosic pod sercem malutkie serduszko... nie jestes sama, świat ci sie nie zawalil, masz wsparcie w mamie, w razie potrzeby w ojcu dziecka takze, mimo ze tak piszesz nalogowiec z niego, ale to ojciec dziecka i nawet jak razem nie bedziecie to i tak jestescie juz zwiazani do konca zycia.
Mam kolezanke ktora myslala podobnie jak ty , zaszla w ciaze z 1 chlopakiem jak miala 17 lat ( w moim wieku jest ) , rodzice szczesliwi nie byli ale co mieli zrobic, po 1 usg jak zobaczyla maluszka zakochala sie ! teraz ma cudownego synka Jasia i nie wyobraza sobie zycia bez niego, niestety wspolzycie ma swoje prawa , tego nie przeskoczysz. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- muffinka dokladnie, my zamieszkalismy w marcu razem a ja we wrzesniu 20 mialam:P wiec w sumie tez 19 chociaz kalendarzowo 20
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy jest sens cokolwiek planowac z twoim bylym, skoro mowisz, ze narkoman i alkoholik... i to jeszcze u niego. Nie ufalabym takiemu czlowiekowi poprostu. Tymbardziej, ze piszesz, ze nie chcesz sie z nim wiazac. A z zycia mozna korzystac- dzidzius nie jest przeszkoda. Jesli masz mame, ktora ci proponuje pomoc, to ja nie wiem czemu patrzysz na to jakby twoje zycie sie juz skonczylo? Mam znajoma, ktora facet zostawil zaraz przed porodem. Panna rewelacyjnie dala sobie rade, teraz jak maluszek ma 2 latka to ona i wychodzi na imprezy i chce sie dalej uczyc. Wszystko zalezy od twojej organizacji.
|
|
#4391 |
|
Raczkowanie
|
Zoskasamoska stało się, a teraz musisz myslec przede wszystkim o zdrowiu swoim i dziecka. Dlatego jeszcze dziś biegnij do apteki i kup KWAS FOLIOWY!!!
to teraz bardzo ważne żebys brała. Własciwie dobrze, jest go brać juz przed ciążą, ale domyślam się, że skoro to był "wypadek przy pracy" to nie brałaś. No i uszy do góry życie lubi pisać swoje scenariusze... oczywiscie alkohol i papierosy są zabronione, ale to na pewno wiesz
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
marli ja sie staralam i tez nie bralam, z Oliwka tez nie bralam , pierwszy miesiac tylko od momentu jak sie dowiedzialam
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
Darusia mnie lekarz zalecił, jak byłam na wizycie i mówiłam o chęci zajscia w ciążę, bo to w żaden sposób nie szkodzi, a dziecko już od momentu poczęcia (czyli jeszcze wtedy gdy nie wiemy o ciąży) dostaje kwasik. Ale teraz to już nieważne. W kazdym razie wiadomo kwas f. jest konieczny
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczelam brac w listopadzie, jak moja gin podejrzewala u mnie ciaze. Okazalo sie inaczej, ale bralam dalej, bo nic mi to nie szkodzilo. I w sumie na dobre wyszlo, bo jak juz zaszlam, to dlugi czas nie wiedzialam, a niuni niczego nie zabraklo.
Swoja droga ciekawe to, jak sie czlowiek stara i mysli, to zawsze jakies objawy znajdzie, a jak wyluzuje, to jakos nawet zwymiotowanie rano po herbacie nic na mysl nie nasuwa (tak bylo u mnie przynajmniej, o naiwnosci ) dopiero dziwne problemy z cera daly mi do myslenia
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem moja historie z ciaza
staralismy sie ale poszlam do lekarza bo mnie bardzo bolal brzuch, wyslali mnie na chirurgie do szpitala, 3 razy badali ginekologicznie, 3 razy hirurgicznie nie do konca bylo wiadomo co mi jest, gin w szpitalu sie pytal czy moge byc w ciazy mowilam ze tak , zrobili mi operacje akurat zdazyli bo jak mnie pokroili to sie wyrostek wylał ( a dr powiedzial jeszcze ze nie sa pewni czy to wyrostek ale wytna) miesiaczki nie mialam, ale mowili ze moze tak byc bo organizm po silnej narkozie, tydzien w szpitalu i tak dalej , bo musili mi wszystko w brzuchu poczyscic jak sie rozlal sama operacja prawie 5 godzin. Pojechalam tydzien po wyjsciu ze szpitala czy tydzien i pare dni do gina na co uslyszalam ze gratuluje, bo bardzo ladna ciaza!!!! Bogu dziekuje ze moje dziecko jest zdrowe, po wszystkich tych srodkach i ingerowaniu i to jakiemu w cialo! ze dostala 10 na 10 w skali apgar i byla zdrowiutka i duza. I jak tu im ufac? ja zadnemu w 100% nie ufam , sa tacy ktorych akceptuje i tacy ktorych nie nawidze.
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ano jak człowiek chce, to co rusz znajdzie sobie objawy, a to zmeczenie, a to niedobrze, a to zapalenie pochwy, wszystko do zaciążenia pasuje dlatego jak juz zaszłam, to jakis tydzień dopiero po spodziewanym okresie zrobiłam test, co by się znowu nie rozczarować |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest masa matek, które kończą studia i znajdują pracę, do tego mają tą przewagę, że mają odchowane dziecko i pracodawca nie musi się martwić, że zaraz po objęciu posady, zajdzie ona w ciążę i odejdzie. Ad.2. Przemyśl dobrze wiązanie się z ojcem dziecka. Czy nie lepiej zostać z mamą? I tak z ciekawości, ile lat ma ten dużo starszy dojrzały mężczyzna, bo jak usłyszę, że jest po 30-tce to padnę jaki z niego staruszek
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No może i masz rację. Boję się tego po prostu. Boję sie czy dam radę przez to wszystko przejść. tym bardziej ,że leczę się jeszcze u terapeuty od wspóółuzaleznien i powiem , że nie zawsze bylo ok. Mam bardzo słabą psychikę. Miałam plany wyjsc z tego dołka psychicznego . Od pazdziernika zacząć szkołe, ale w zaawansowanej ciąży nie bede zaczynała nauki przecież. A ten facet o którym wczesniej wspomniałam jest dużo, dużo po 30, wręcz powiedzialabym,że zbliza sie do 40. Może go naszła jakas druga młodość i chciał się tylko zabawić. Wolałabym własnie tą opcję.Było by mi spokojniej na duszy. Mój były jest przy mnie, wspiera mnie tak jak mówił, był ze mna przez całą noc, dba o mnie. Zartuje sobie, że będziemy wózek razem pchali. Wszystko pięknie brzmi,ale tak nie jest.. |
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
zoskasamoska z doswiadczenia powiedzialabym, ze nie mozna tak szybko zaufac mezczyznie w okolicach 40... tmy bardziej, ze jestes tyle od niego mlodsza!
A on ma jakas rodzine? Jest rozwiedziony czy jak? |
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci ,że nie wiem. Nie chciał na ten temat rozmawiac, bo jak to powiedział, nie chce się rozklejać. Z tegoco wiem, nigdy żony nie miał, ale ma dwójke dzieci. tyle mi o nim wiadomo. Ah głupia co ja też sobie myślałam. Powiedzcie mi od czego mam się zabrac. Bo nie mam zielonego pojęcia. Mieszkam w wiosce, wpierw do lekarza pierwszego kontaktu ? czy to ginekologa? Jak mam się za to wszystko zabrac? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-03 o 15:22 |
|
|
|
|
#4401 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a on bierze dolegliwości, od wczoraj mam tak spuchnięte stopy, że brak słów po prostu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tytułu to ja też jestem za 17
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jest facetem z żoną i przechodzi kryzys wieku średniego i właśnie teraz szuka dużo młodszej towarzyszki? Tyle już takich sytuacji widziałam, że nie mam zaufania do mężczyzn w okolicach 40. Tzn jeżeli nagle szukają tyle młodszych dizewczyn. Pamiętaj, że dla dziecka będziesz najważniejszą osobą na świecie! Będzie kochało Cię bezwarunkowo jak nikt inny! To jest Skarb a nie kłopot Nie masz 16-17lat. Poradzisz sobie.[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Muszę iść do fryzjera!!! Tylko nie wiem co zrobić z włosami. Zawsze chciałam mieć długie no i teraz w sumie mam dosyć długie. Prawie do połowy pleców... ale nie układają się za ładnie i nie wiem czy ściąc tylko końców czy mocniej je skrócić i wycieniować.
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-06-03 o 15:33 |
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja na rower to się boje, niby nie zdarzyło mi się wywalić, ale niech się zdarzy... i co... ? wole nie ryzykować. Ale na basen bym poszła, tlyko kurka stroju nie mam
a tak w 2czesciowym hm... jakoś brzuszka nie chce ludziom wystawiac...
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój były własnie tak twierdzi. Że dziecko go zmieni. Ale jak już sie tyle naoglądałam w rodzinach jego kumpli. Nic się nie zmienili, chyba, ze na gorsze ! Naćpani przytulaja dzieci, wożą ich samochodem po pijaku! Rozwalaja samochody.
Obawiam sie, że ojciec byłego będzie nalegał na slub chociaz cywilny. Jest grubą rybą w okolicach i chyba nie odpuści tak szybko. Tego się obawiam. Chociaz mój był.. juz sie przytula do brzucha i już coś tam do niego mówi. haha jeszcze rok temu gdyby tak bylo to bym skakała z radości, teraz wszystko sie posypało i nie wiem co robić. |
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdrowie dziecka najważniejsze. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Bo ja bym nie liczyła, że jak nagle pojawi się dziecko to on odstawi używki i stanie się wspaniałym człowiekiem. On ma uzależnienia, a uzależnienia charakteryzują się tym, że z dnia na dzień nie da się ich usunąć z życia. |
||
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Mesuha przykro mi, że tak wyszło. Ale jeszcze mam nadzieję, że będzie dobrze. Plamienia nie oznaczają, że wszystko skończone, ja miałam je już ze 4 razy i oczywiście panika, ale widocznie taki mój urok. Dla mnie tytuł 17 super jest ![]() Też mam problemy z nadrobieniem Was, bo pracy dużo, ale czas mi szybciej biegnie
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
goldika ja wiem o tym. Jeszcze kiedyś kochałam go na zabój, próbowałam go z tego wyciągać. Teraz mi po prostu już nie zalezy. Nie obchodzi mnie co się z nim dzieje. Poza tym nie mogę sie przeciez denerwować.Jak mu naprawdę będzie na nas zależało to wezmie sie za szmaty i zrobi cos ze sobą.
|
|
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
![]() Zapomniałam wczoraj zagłosować na temat 17!!Życzę wszystkim miłego weekendu, nie będzie mnie na forum przez sobotę i niedzielę bo idę na wesele Odezwę się do Was w poniedziałek już po wizycie pomiarowej.
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Goldika gratuluję twój tytuł wygrywa![]() Dziewczyny błagam weźcie za mnie zdecydujcie czy mam prowadzić dalej wątek (nowa sonda ![]() ) ja bym bardzo chciała ale nie wiem jak przez ten wyjazd to wpłynie czy w ogóle zdążę założyć nowy wątek dziewczyny więcej produkujcie tych postów![]() Ggoraa my się zastanawialiśmy nad tym wózkiem ale w kolorze beżowtym (bardzo jasna kawa z mlekiem) ale u mnie bez bazy kosztuje 230f+baza 40f w toyrus mi się na początku podobał ale byliśmy w sklepie w poniedziałek i go oglądałam jeszcze raz i co mnie wkurzało to budka jak masz sztywny wkład dla maluszka i coś mi z prowadzeniem nie pasował no chyba że jestem nie taka
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-03 o 16:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Zawsze kolejna część może być wierszowana

to wszystko w rozmiarze mikro hehehe
), gdy 20 letnia kobieta rozpacza nad tym, że zaszła w ciążę. Jest dorosła i odpowiedzialna, miała biologię w szkole i wie skąd się dzieci biorą, że seks= możliwe zajście w ciążę, mimo stosowania antykoncepcji, bo żadna metoda nie daje 100 % pewności. 20-letnie dziewczyny często studiują, mają pracę, są w stanie same się utrzymać, mieszkają ze swoimi partnerami.

dzis powtorka z rozrywki, niech tylko siade albo sie poloze, to sie zaczyna. Musze chyba chodzic caly dzien, to wtedy sie uspokaja

i nie wiem czy ściąc tylko końców czy mocniej je skrócić i wycieniować.