|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Policz od daty OM 8 tyg. i idź wtedy, wtedy powinnaś zobaczyć już fasolkę z bijącym serduszkiem![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Aniu spokojnie, na pewno jak nie dasz rady to któraś z nas wątek założy. Nie ma się co na zapas martwić. A listę zawsze można skopiować. A Ty przede wszystkim na wyjeździe wypoczywaj
![]() Seona wiem, że jeszcze za wcześnie na takie pytania ale zamierzasz korzystać z Pro Famili? Tam do lekarza chodzę, ale z tak ciekawości pytam?
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
I jestem na bieżąco Miałam troche ogarnąć mieszkanko bo Tż wraca z delegacji a ja sie nawet dobrze czuje ale jak usiadłam to wsiąkłam ![]() Messuah kochana ściskam Cię mocno i życzę dużo siły i wytrwałości, bardzo mi przykro ale trzymam kciuki żeby było dobrzeZoskasamoska nie zazdroszczę Ci sytuacji, ale podzielam zdanie dziewczyn - ciąża w tym wieku to nie tragedia, najważniejsze że masz wsparcie w mamie - co do partnera - moja rada to UWAŻAJ i bądź czujna, bo teraz może być dobrze, ale nie wiadomo co będzie później choć życzę Ci oczywiście jak najlepiej. On jest uzależniony, a uzależnienie to poważna sprawa, która rządzi się własnymi prawami. Wystarczy, że będzie na ,,głodzie", a może zamienić Twoje życie w koszmar, uzależnienie maja rozchwianą psychikę bardzo czesto i ogromną labilność emocjonalną także bądź czujna i głowa do góry A tak dla pocieszenia - moja rodzona siostra zaszła w ciąże mając 18 lat, urodziła jak miała 19 - teraz ma 40 na karku i dorosłego syna - uwierz mi że wyszalała się w zyciu, bo jak małego odchowała to jeszcze była młoda, rodzice zostawali z dzieckiem a ona się od czasu do czasu bawiła. I wiesz co?? zawsze podkreśla że gdyby miała do wyboru to chciałaby urodzić tak jak urodziła - w wieku 19 lat, nigdy nie żałowała tego, choć to była wpadka i na poczatku też było jej bardzo ciężko. Uff ale sie rozpisałam ![]() Co do tytułu to ten fajny, choć ja bym obstawiała za mamusie listopad/grudzień cz.2 - tak po prostu ale jak już ma być wierszyk to ten jest super Aniu uważam że super prowadzisz wątek i powinnaś dalej to robić dziewczyny czy któraś z Was też ma taką awersję do jedzenia??? ja gdybym mogła to bym nic nie jadła
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to wszystko takie nowe.
Nie miałam na mysli,ze do ginekologa trzeba miec skierowanie, tylko na jakies badanie krwi czy cos.. Ja się tak boje. Ja nie dam rady przez to przejść... Same widzicie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, w pon pojde do gina dopiero. Nie tak chcialam mojego zycie poukładac, nie tak. Do tego poszłam dzis do apteki, chwile temu. Poprosiłam o kwas foliowy ona zaczeła wypytywac ile ml, czy cos tam. Wymiękłam i podziekowałam. I tyle.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-03 o 16:55 |
|
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dasz radę przez to przejść. Co tu jest do przechodzenia? Teraz kup kwas foliowy i zażywaj i zapisz się do gina. ok. 8 tygodni od OM. |
|||
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co najłatwiej jest powiedzieć nie dam rady, ale to już się stało w sumie za wielkiego wyjścia nie masz. Jak to mówią: mleko już się rozlało. Po prostu kupujesz Folik tak to wygląda: LINK ![]() Głowa do góry wszystko prędzej czy później jakoś się ułoży. Seona raczej nigdzie indziej się nie wybieram. Zresztą bardzo pochlebne opinię słyszałam właśnie o nich ![]() Magnolia ja miewam takie fazy, ale nie za często niestety
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-03 o 17:41 |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
zoskasamoska a kiedy miałaś ostatni okres?
czy weźemiesz slub z ojcem dziecka czy nie to tylko Twoja sprawa.wg mnie minęły te czasy, gdy wstyd było,że panna ma dziecko(a sama pochodzę ze wsi)-mnie nikt by nie zmusił. ja nie będę wypisywała swojego zdania bo jestem zbyt impulsywan i mogłabym napisać więcej niż powinnam... magolina to chyba tylko my we 3 głowsujemy na najprostszy tytuł-przynajmniej wiedziałabym czego szukam bo wierszyka i tak nie zapamietam,dla mnie im coś prostsze,nie rzucające się w oczy tym lepsze. kochana aż zazdroszczę Ci tego braku apetytu-rzadko zdarza mi się mieć fazę niejadka....aktualnie nie jadam więcej niż przed ciążą,a waga w trakcie wizyt spadała,a teraz w porówaniu do tej z poczatku czerwca wzrosła o 2,3kg-o jakieś 0,5kg w porównaniu sprzed ciąży.a jak będę robiła badania to wtedy bedę tylko po sniadaniu -to będę miała porówniaie bo ważę się etż wtedy żeby wiedzieć ile na czczo ważę. magolina-widocznie Twój organizm potrzebuje mniej jedzonka-a może temperatura tez ma wpływ na Twój apetyt??
|
#4418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż mnie coś strzeliło, postanowiłam, ze czas na zmianę i ścięłam sobie na boba takiego do ucha ![]() Cytat:
kto wie miałam kolegę, który był naprawdę super kolegą, nawet przyjacielem, ale wpadł w kiepskie towarzystwo i kilka tygodni wystarczyło żeby dotknął dna, facet był ciągle pod wpływem, nawet kiedyś nie poznał mnie w środku dnia na ulicy, a dzień później dzwonił że się dawno nie widzieliśmy i ze chciałby się spotkać pogadać bo musi sie wyżalić. Jak mu powiedziałam o incydencie z dnia poprzedniego to nie wierzył, ale i tak nic nie zmienił. W końcu przepadł, na początku mi brakowało tej znajomości, ale potem stwierdziłam że dobrze się stało bo jak patrzyłam na to jakim się stał wrakiem człowieka to aż mnie serce bolało. Po przeszło roku spotkałam go na starówce, sam wybiegł z ogródka piwnego zeby mnie zawołać, normalnie własnym oczom nie dowierzałam, jakbym nie znała go osobiście to w życiu bym nie pomyślała w jakiej kiedyś był melinie. Co się okazało był w ogródku "opić" syna, który mu się właśnie urodził. Spotkaliśmy się następnego dnia na kawę i opowiedział jak bardzo się stoczył od wtedy kiedy sie nie widzieliśmy, że dziewczyna z którą był szczęśliwy go zostawiła bo miała dosyć, po 3 tygodniach przypadkiem spotkał jej koleżankę, która na dzień dobry go spoliczkowała że jest świnią, ze się nie chce zajmować dzieckiem, że powinien ponosić konsekwencję swoich czynów. Mówi że to był dla niego wystarczający cios. Poszedł na odwyk i stanął na nogi, dziewczyna, widziała ze mu zależy wiec dała mu jeszcze jedną szansę. Kiedy synek kończył roczek oni w ten dzień brali ślub, nie chcieli nic na siłe, a teraz są rodziną jak z filmów
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
W poniedziałek pójdę do ginekologa i tam od razu sie dowiem jak to z tymi badaniami jest.
U nas na wiosce jest taki rygor, że ksiadz nie pozwoli, powtarzam nie pozwoli by w jego parafii zył ktos na kocią łapę (gdybym zamieszkała z chłopakiem bez ślubu) , albo żeby samotna matka wychowywała dziecko ( bo to puszczalska) ot taki polski cyrk. Wyprowadzac tez nie ma co, tu mam gdzie mieszkac, na stażu na którym jestem dostaje marne pieniadze (a i tak staz wiecznosc trwac nie bedzie). Ostatni okres miałam 27 kwietnia. |
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki. Wróciłam z pracy i zamiast brać się za robotę to was nadrabiam
, ale uwielbiam to robićZosiasamosia musisz pobyć sama ze sobą i dzidzią, przemyśleć czego chcesz i wtedy na pewno będziesz spokojniejsza Myszeczko dziś zaczęłam 17tc i poczułam bejbisia, takie motylki ale jestem pewna że to maluch, fantastico Aniu wątek prowadzisz rewelacyjnie i myślę że powinnaś dalej to robić, nie ma innej opcji ![]() Ja głosuję na 17 i na 18 ![]() Ggora super że synuś zdrowszy, cieszę się. Dobra, to biorę się za sprzątanko domku bo bajzer że hej
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za szykany też się teraz odpowiada, także aż tak bym się tym nie przejmowała. Ale wiadomo, że każda z nas patrzy na to trochę inaczej. To jest bardzo wczesna ciąża dopiero 5 tydzień, więc badania powinnaś sobie zrobić, zresztą lekarz sam Cię na nie skieruję.
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam,ale się krew właśnie mnie zalała...ja na prawdę pochodzę z małej miejscowości,ale NIKT,a tym bardziej ksiądz nie zmusiłby mnie do ślubu...
uciekam już bo jednak nie powinnam sie denerwować w ciązy... ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Aniu, też uważam bys nadal prowadziła wątek ![]() ![]() mnie co prawda nie ma na liście mam,ale to moja decyzja.
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
dygotka8 jestem tego samego zdania i dla mnie jest to co najmniej dziwne.
zoskasamoska a co do chrztu możesz zawsze gdzieś indziej. Do tego jeszcze daleko i wiele rzeczy może się wyjaśnić.
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Więcej nas, chyba Domi7ks też była za
![]() Cytat:
![]() Zoskasamoska, proszę Cię Co ma ksiądz do tego? Niech sobie gada, na ambonie, po kolędzie gdzie chce. To Twoje życie, Ty jesteś dorosła i odpowiedzialna za siebie. Minęły czasy, że panna z dzieckiem to nie wiadomo co. Tak się życie potoczyło i tyle. Dasz mu na chrzest 500 zł to Ci ochrzci dziecko od razu
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-06-03 o 17:37 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie wyobrazam sobie jak mozna kogos zmusic??????????? Zoskasamoska jak zaczynalas wspolzyc to wiedzialas z czym to sie wiaze .... wiec nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem tylko brac nogi za pas i wziac sie w garsc! Ja jestem zdania kazdy jest kowalem swojego losu i to ze ty chcialas teraz szalec itd to trzeba bylo uważać. Wez sie w garsc i pomysl, ze nie kazdy ma szczescie byc rodzicami bo nie moga! 20 lat to super wiek i poszalejesz na imprezach jeszcze nie jeden raz. Teraz skup sie na dzidzi i rob wszystko żeby miało się dobrze. A co do chrztu to jak ci ksiadz sie nie zgodzi to nie widze zadnego problemu! jade do innej parafi i problem z glowy. Niektorzy sami sobie wymyslaja problemy z których jest rozwiazanie na wyciagniecie reki a oni tego nie widza. Ale mnie ponioslo hmm! Ale pisze to co mysle. Zycze ci powodzenia z calego serca
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ja też uważam, że świetnie prowadzisz wątek!
a ja nie zawsze mam czas, szczególnie teraz ![]() Fajnie, że mój tytuł się podoba ale podzielam także zdanie 3dziewczyn, że samo mamusie listopad/grudzień tez ma swój urok ![]() kusi mnie, żeby zamówić jakieś tuniki/bluzki dla siebie przez allegro. W sklepach nie mogę niczego ciekawego znaleźć, a jak coś jest to strasznie drogie nie bardzo uśmiecha mi się wydawać 80zł za zwykły ciuszek i to jeszcze średniej jakości.Marejta ja nie ważne jakie mam włosy to zawsze narzekam miałam krótkie to chciałam długie, mam długie-chęc krótsze... mi się wydaje po prostu, że we wszystkim mi brzydko.---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- zoskasamoska co Cie interesuje zdanie faceta ktory nie ma rodziny, nie wspolzyl, nie zna sie na tym... przynajmniej tak powinno byc bo patrzac na mojego poprzedniego proboszcza to bylo lekko inaczej ![]() Szczerze to ja niecierpie ksiezy, jednego lubilam. Bo byl wyluzowany, nie byl takim ponurakiem jak wiekszosc. |
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obydwa mi się podobają ![]() trochę drogie te tuniki
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wstyd się przyzna ale wypiła disiaj litr pepsi
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo koszul żadnych nie dopinam w biuście ani w brzuchu... Kami5 mi się zdaża mić pepsi/cole raz w tygodniu po prostu nie mogę się opanować i dla smaku muszę.
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Nie martw się ja też od czasu do czasu mam takie grzeszki jakbyśmy wszystkich zasad przestrzegali to byśmy oszaleli
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się czy to możliwe żebym czuła już ruchy maleństwa
![]() Czuje takie mrowienie z lewej strony, cos takiego delikatnego. To raczej nie kiszki bo to tak jakby bardziej bliżej skóry Z drugiej strony to takie 7 cm dziecko nie jest chyba w stanie dać się odczuć. Jak myślicie? W pierwszej ciąży Zuzię poczułam ok 18 tc
|
|
|
|
#4433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kami jeśli Cię to pocieszy to ja kebab zjadłam
|
|
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam dwie pary spodni ciążowych dresy i dresy rybaczki ze spodni a bluzek to trzy tuniki i jedna bluzka ciążowa to wszystko w co się mieszczę i mogę zabrać a o stanikach nie wspomnę mam dwa co się tylko mieszczę(jeden jest ciut za ciasny pod biustem) "
|
|
|
|
|
#4435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dygotka uwierz mi, że nie ma czego zazdrościć Seona no niestety mam tak cały czas na ostatniej wizycie okazało sie że waże mniej niż przed ciążą, ale w szpitalu robili mi wszystkie badania i wyniki są ok, teraz jak pójdę to mu powiem, że w ogole nie moge jeść i zobaczymy co on na to![]() Cytat:
Cytat:
na razie wszystko idzie mi w brzuch -uda, tyłek bez zmian, piersi urosły ale niedużo także ja śmigam nadal w dawnych ciuszkach.No i nadchodzi czas kolacji - męczarnia, w brzuchu burczy a ja najchętniej nie zjadłabym nic no ale coś muszę |
|||
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie tez nigdy sie nie wywaliłam, ale pech może chcieć że teraz moze byc ten pierwszy raz, takze w tym roku rower ma postuj a nie powiem bo dużo jeżdziłam. Na basen się wybieram z mężem i córeczką ona juz nie moze sie doczekać, prawdopodobnie pojedziemy w niedziele , a co mi tam. Wywale sadełko niech se popływa
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
jesli któraś z dziewczyn ma namiary lub słyszła o jakims dobrym neurologu w wawie to poproszę na pw.będę bardzo wdzięczna
muszę iść i pewnie to zrobię prywatnie bo na NFZ to prędzej urodzę nim znajdzie się termin wizyty... pomóżcie.... jeszcze mam takie pytanie:jesli miałabym skierowanie od gina to mogę się zarejestrować w tej przychodni gdzie jestem zadeklarowana czy tam gdzie chodzę do gina? nie bardzo się orientuję jak takie rzeczy się załatwia... co do ubrań to ja też bluzek nie dopinam,spodni też...ale siedze w domu to wiele nie potrzebuję,a póki cot o na wyjście kupiłam sobie 3 rzeczy.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-03 o 19:02 |
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja chyba umre z tęsknoty za Tż
do wyjazdu jeszcze 2 miesiące a ja już tęsknie i mi sie na samą myśl płakac chce![]() Wczoraj wieczorem mężuś siedział przy kompie a ja sobie leżałam koło niego. Włączył sobie taką śliczna wolną piosenke "Angelika&Paola Ciebie Tylko" i włączył zdjęcia ze ślubu ( 23 mineło 7 miesięcy jak jeste śmy po ślubie) i tak chwilke oglądał później sie nachylił, żeby mnie pocałować i wzioł się przytulił i rozpłakał i powiedział " Boże jak ja bez Was wytrzymam" nie wytrzymałam i sie też rozpłakałam i tak leżeliśmy i płakaliśmy normalnie masakra![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze wreszcie mam cycuchy jak na kobitke przystało to mi sie rozstępy zaczęły robić mimo, że od początku smaruje kremem na rozstępy a one i tak sie robią
|
|
|
|
#4439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela to mega gratulacje ![]() Pytałam dzis o to pobolewanie w pachwinach i to nic grożnego tylko poprostu tak ma być. Gorzej jakby brzuch na dole bolał, i jeszcze jakieś plamienia ale tak to nie ma co sie stresować. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
basiula rozstępy jak mają być to będą niestety. Co do brzuszka to swędzi bo rośnie ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Zapytaj się w przychodni bo może możesz użyc skierowania, ale na 100% to tylko oni ci powiedzą. Jeżeli jest jeden lekarz właścicielem tych przychodni to napewno, ale tak to niewiem.
|
|
|
#4440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja zakopałam się w truskawkach, robię dżemy na zimę Uwielbiam dżem truskawkowy!I jeszcze - ja głosuję jednak na 17! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Policz od daty OM 8 tyg. i idź wtedy, wtedy powinnaś zobaczyć już fasolkę z bijącym serduszkiem

ale trzymam kciuki żeby było dobrze

i nie wiem czy ściąc tylko końców czy mocniej je skrócić i wycieniować.
i ścięłam sobie na boba takiego do ucha
, ale uwielbiam to robić