|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
ciężko tak opisać, jak tydzień temu tam byłam, była raczej jasna, prosta z takimi słodkimi falbankami na samym dole
![]()
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a je 5 razy po 120ml, bo kurcze budzi mi się raz w nocy, a jak się budziła 2 razy to było o posiłków
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
powiesiłam na żyrandorze kolorowego pelikana, moja mała jak wchodze z nią do pokoju to pierwsze co to głowę do góry podnosi i się na niego patrzy i się śmieje
![]() potrafi leżeć na łóżku i sie dłuuugo patrzeć na niego. dla rozrywki czasem jej go poruszam coby za nudno nie było ![]() moja też sporo dziś spała. mam nadzieję że do 20 mi wytrzyma bez spania bo najgorzej to jak zaśnie mi właśnie w tej godzinie koło 18 ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-03 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile twoje mleko ma kcal? podoba sie wam ktores z tych 2? http://www.mothercare.com/Disney-Min...qid=1307115740 http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand ??
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-03 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
BAN stały
|
ALE JA SIE WKURZYŁAM BRRRRRRRRRRRRRR....
Poszlam do reala z malym i corka pod koniec maly sie rozplakal szukam kasy pierwszenstwa i mowie przepraszam do wszystkich i przechodze do przodu/stalo ok 8osob/ a facet ktory juz mial byc obsluzony do mnie z pretensja CO TO MA BYC!! ON SIE SPIESZY Tu mi dziecko ryczy a ten ma jakies wonty Mowie mu ze przeciez to kasa z pierwszenstwem a ten sie rzuca jak chce niech idzie gdzie indziej A TEN DO MNIE DZIW@O KTO CI KAZAL DZIECI ROBIC??? OMG!!! /FACET W GARNITURZE,ZESTAW SLUCHAWKOWY W USZACH NIE JAKIS MENEL/ MOWIE DO NIEGO-CO PROSZE?? A ON ZE SIE SPIESZY ITP I DALEJ JAKIES PRETENSJE jak ja sie wkurzylam i mowie do niego TY BEZCZELNY, STARY FIUC@E CHOCIAZ BYS SIE NIE ODEZWAL BO SIE NORMALNIE PONIAZASZ W TYM MIEJSCU JAK POCZEKASZ TO SIE NIE PORYCZYSZ JAK MOJE DZIECKO !! WIDZIALAM ZE CALA KOLEJKA SIE Z NIEGO SMAIALA BO JESZCZE FACET MI MOWIL ZEBY OCHRONE WEZWAC ALE MALY PLAKAL WIEC ZAPLACILAM I POSZLAM masakra co za ludzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem pokażę która, bo lecę na piwko ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie. źle znosiłam wszelkie tabletki niskoskładnikowe, wiec gin stwierdzil, ze i te bede zle tolerowac. na razie gumki. a wy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Iweczka,
![]() Traicionera, to byłoby najbardziej prawdopodobne, zwłaszcza skoro ćwiczysz i stosujesz dietę. Po ciąży przemiana materii na pewno może zwolnić ale bez przesady... Ego, ![]() ![]() Tajka, swojego pyska to ja rzadko fotografuję bom brzydka i nie chce mi się malować ![]() Mirabilka, trzymam kciuki ![]() Krusiak, ale burak ![]() ![]() Olusia, ja tylko gumki, tabsy odpadają. Wierzę w ich skuteczność, i obym się nie zawiodła bo już wszystkie dzieci mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||
Zadomowienie
|
o matko młoda chce mnie wykończyć, do południa super radosna a od 14 istny diabeł, cały czas marudzi i nic tylko na rączki chce jak nigdy
![]() ![]() ![]() ahh i truskawki jednak nie dla nas bo Nadii wyskoczyły takie drobne czerwone krosteczki na twarzy, malutko ich jest i zastanawiam się czy to od truskawek, na próbę zjadłam jeszcze 5 ![]() po fasolce małej nic nie ma ![]() Cytat:
ciesz się że chociaż kupiła :P moja od początku nawet złamanego grosza Nadii nie dała ![]() gosik śliczna ta twoja perełka ![]() ![]() ![]() ![]() mirabilka niewiem czy nie za późno ale i tak trzymam ![]() Cytat:
![]() mówili żeby na basen zacząć chodzić jak niemowlę ma 7 kg jeszcze zapytam pediatry jak ona sądzi i może zaczniemy w końcu chodzić na basen ![]() Cytat:
kurcze jak ja ci zazdroszczę tego ogrodu ![]() moja pada kiedy chce i gdzie chce ![]() krusiak no padłam co za bezczel ![]() olusia my też
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- chodizlo mi o Aleksa ale mozesz pokazac obydwa pyszczki;p
![]() |
#1152 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dziwne to żeby nie kłaść bo za bardzo trzyma... i weź teraz jeden gada co innego drugi co innego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja zjadłam dziś jedną truskawką wczoraj jedną i nic ale to za mało hehe ![]() ![]() wiecie co kupiłam dziś krem na ciemieniuszkę pisze żeby posmarować głowę w miesjcu ciemieniuchy rano a wieczorem zmyć no to posmarowałam i czerwone się zrobiło... czyżby mały miał uczulenie? to krem z AA dla skóry atopowej i ze skłonnością do alergii ![]() ![]()
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
A nas dzisiaj w koncu odwiedziła burza
![]() Olusia widzimy sie dopiero pod koniec czerwca,ale pociesza mnie to,ze to juz ostatnia taka rozłąka,bo Tz ma wolne do 25 lipca,pozniej wraca na 2 tygodnie do Anglii,przyjezdza do mnie,bo idziemy na wesele,no i wracamy całą trójką do Anglii ![]() gosikks hej ![]() ![]() Eirene gratuluje skończonych 2 miesięcy..leci to,co? ![]() Krusiak mogłaś się odwinąc! ![]() Wanilia współczuje tego noszenia ![]() ![]() Któraś z Was pytała,kiedy cwiczenia po cesarce? Ja tam nie wiem od kiedy można,a zaczęłam cwiczyc po 4 tygodniach ![]() Eeeeej,mam potworne problemy z załatwianiem się ![]() A okresu nadal nie mam... ![]()
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie!!! debil!!
![]() godzina 20 moje dziecko śpi. jeszcze chyba nigdy nie poszła mi tak wcześnie spać ![]() ale już tak marudziła że nie dało się dłużej jej przetrzymać i po 19 musiałam ją kąpać a zawsze ją kąpię tak 20.30 ![]() no nic dziecko śpi. mąż wybył.wieczór mam dla siebie ![]() oglądałam pogodę na TVN i normalnie idzie do nas żar tropików!!! we wtorek i w środę temp u mnie na przykład 32 stopnie w cieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
O 20 położyłam małą do łóżeczka,
myślałam, ze zasnęła, tymczasem wchodzę przed chwilą do sypialni a ta ma oczka szeroko otwarte ![]() ciekawe kiedy zaśnie, pójdę zobaczyć za pół godziny czy już śpi. 67 w 100ml Cytat:
![]() staraj się bardzo dużo pić
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja niunia nie dość, ze w ciągu całego dnia 3/4 ryczała, przysnęla na 50 min i teraz dopiero usnęła, jestem wykończona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja M się właśnie obudziła ale po co i kto jej kazał???????? ![]() leży i się patrzy szeroko otwartymi oczami. ![]() ojj te dzieci ![]() aaa Gosikk fajnie że jesteś!!! ![]() ![]() a mam pytanko. korzystała może któraś z was z Groupona lub Grupera??? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-03 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie na basenie pisze, ze od 3 miesiąca i wtedy mamy zamiar zacząć chodzić ![]() Cytat:
mam podobnie, bo neurolog kazała trzymać na ramieniu, ze to dobrze na mięśnie szyi działa, a ortopeda zabronił, ze źle na bioderka ![]() Cytat:
super, ze już niedługo będziecie razem we trójkę ![]() Cytat:
ja korzystałam z groupona, kupiłam wejściówkę do restauracji i wszytko oki właśnie wróciliśmy z piwka, bardzo fajnie było, znajomi zachwyceni Nadia, bo taka grzeczna i tylko się popisywała przed takim audytorium ![]()
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
traicionera przeżyłam
![]()
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Oli też chwilę na rękach i zaczyna się prężyć i wiercić ![]() ![]() co do załatwiania się to ja mam też problem po porodzie tydzień nie byłam w toalecie potem tydzień na czopkach jechałam a teraz chodzę rzadko i boli trochę właśnie. powiem ci że przez pewien czas jak dużo piłam to było ok codziennie chodziłam a teraz piję mniej i lipa... a że okresu nie masz to się ciesz ![]() ![]() zawiodły? ![]() ![]()
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
widzisz, jaka z ciebie dzielna mama
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakby nie zawiodły to by jej nie było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki - chyba pomogły
![]() na następna wizytę mam iśc po roku - szmery przez jakieś tam naczynko co się jeszcze za życia płodowego nie wklęsło - ale to podobno normalka u większości dzieci no i jakiś tam otwór na 2 mm w którejś tętnicy - ale też po roku się samo zamknie (oby). Lekarz mnie trochę uspokoił ![]() Tra to chyba mamy podobny problem -oby tylko okresu niemowlęcego ![]() pozdrawiam ![]() ![]() a co do wc po porodzie to ja to chyba jestem jakis hardcore - ale rodziłam w nocy a na kibelek z rana zaraz... ale bałam się jak cholera, że coś mi pęknie - to jak drugi poród heh ![]()
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-03 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mirabelka-rzeczywiscie podobnie, musimy poczekać i mieć nadzieje,z e się samo zarośnie ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-03 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Oj mi się wydaje że mój to ciągle ma jakieś skoki, ale czy to możliwe, żeby były aż tak przyspieszone? w sumie 10 dni przeterminowany... tylko czy skok 8 tygodnia, jest przy ósmym skończonym czy zaczętym?
I wczoraj i dziś wracałam biegiem ze spaceru z dzieckiem które brzmiało jak obdzierane ze skóry ![]() ![]() No i ogólnie mamy od kilku dni inny rytm dnia i nocy. w nocy pobudka o 3, 6/7, 9 i jeszcze dospanie czasem do 11 ![]() W ogóle jestem w szoku że Izabella np może położyć Idalkę i ta sobie ładnie sama zasypia ![]() Choć też jak się obudzi w łóżeczku, to siedzę przy nim i głaszczę główkę, lub trzymam za rączkę - lub mix. Jakos nie umiem wyjść. Ale to pewnie dlatego że ja nienawidzę zasypiać sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mierze Franka i wg mnie to on ciagle ma maks 55 cm :| to jakim cudem musze kupowac pajace 62 bo wszedzie te nogi za krotkie ?? a body 56 wchodzi teraz. słodziak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale przejrzałam ze już mi ![]() tak jak pisala Tity - wszystko mdle i brzydkie dla chlopaków, a jak juz jest cos fajnego to 40 zl za pajaca ![]() najbardziej chcialabym jakiegos pajaca bez nóg ale takiego na prawde cieniutkiego i zeby nogawki byly bardziej obcisle a nie takie wielkie ze 3 nogi Franka by się zmnieścily. a najgorsze ze jak dla chlopca to blekitne a ja tak nie lubie malego w blekitnych ![]() Krusiak ten facet to jakaś masakra - skąd się biorą tacy byzmesmeni Cytat:
Cytat:
![]() Ale mi pomagał nabiał - jak zjadłam 1 jogurt dziennie to było lepiej. W ogóle mam głupie pytanie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do antykoncepcji ja w poniedzialek zakladam mirene i boje sie jak cholera, myslicie ze to glupie? ![]() ![]() gumek nie lubie - te tabletki jednoskladnikowe jak dla mnie maja za duzy wskaznik ryzyka - no i jeszcze to moje zapominalstwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu są siatki centylowe, ja mam tez takie w książeczce zdrowia aż się zaczęłam zastanawiać, czy moja jakaś nie za wysoka jest ![]() ceny są masakryczne, dlatego ja w sklepach kupuje tylko na wyprzedażach, a tak to używane na alle moja młoda nigdy nie obkupkala ciuszków, za to przesikala x razy tabletki jednoskładnikowe działają wczesnoporonnie, dlatego aj tylko jedne cykl je biorę, a potem to normalne
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-03 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.