Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 16:41   #1141
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

ciężko tak opisać, jak tydzień temu tam byłam, była raczej jasna, prosta z takimi słodkimi falbankami na samym dole
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:42   #1142
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ciężko tak opisać, jak tydzień temu tam byłam, była raczej jasna, prosta z takimi słodkimi falbankami na samym dole
www.mothercare.co.uk ;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:44   #1143
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ter rozpiski to o dupsko rozczasc, kazde dziecko jest inne jak mi bedzie plakac po 120 to przeciez nie powie jej nie jedz bo masz zjesc 120;p na moim jest napisane jesli wazy 5.4 to 5razy 180ml hehehe jasne chyba strzykawka

ile ma kalori twoje mleko... tak z ciekawosci
Cytat:
tak, bo koty i tak nie mogą normalnego pic, a jak mam wylać do zlewu, to wole dać kotkom

u mnie jest, ze teraz to 180 ml 4/5 razy dziennie, już to widzę
wg rozpiski z mleka powinna jeść 6 razy po 120ml

a je 5 razy po 120ml,
bo kurcze budzi mi się raz w nocy, a jak się budziła 2 razy to było o posiłków
Stary 2011-06-03, 16:44   #1144
Castia
Wtajemniczenie

powiesiłam na żyrandorze kolorowego pelikana, moja mała jak wchodze z nią do pokoju to pierwsze co to głowę do góry podnosi i się na niego patrzy i się śmieje
potrafi leżeć na łóżku i sie dłuuugo patrzeć na niego. dla rozrywki czasem jej go poruszam coby za nudno nie było

moja też sporo dziś spała. mam nadzieję że do 20 mi wytrzyma bez spania bo najgorzej to jak zaśnie mi właśnie w tej godzinie koło 18 później mamy problem z kapielą i ze snem o ludzkiej porze...

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-03 o 16:46
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:46   #1145
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

a je 5 razy po 120ml,
co mleko to inna rozpiska
ile twoje mleko ma kcal?

podoba sie wam ktores z tych 2? http://www.mothercare.com/Disney-Min...qid=1307115740 http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand ??

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-03 o 16:47
Stary 2011-06-03, 16:50   #1146
Krusiak
BAN stały

ALE JA SIE WKURZYŁAM BRRRRRRRRRRRRRR....
Poszlam do reala z malym i corka pod koniec maly sie rozplakal szukam kasy pierwszenstwa i mowie przepraszam do wszystkich i przechodze do przodu/stalo ok 8osob/ a facet ktory juz mial byc obsluzony do mnie z pretensja
CO TO MA BYC!! ON SIE SPIESZY
Tu mi dziecko ryczy a ten ma jakies wonty
Mowie mu ze przeciez to kasa z pierwszenstwem a ten sie rzuca jak chce niech idzie gdzie indziej
A TEN DO MNIE DZIW@O KTO CI KAZAL DZIECI ROBIC??? OMG!!! /FACET W GARNITURZE,ZESTAW SLUCHAWKOWY W USZACH NIE JAKIS MENEL/
MOWIE DO NIEGO-CO PROSZE?? A ON ZE SIE SPIESZY ITP I DALEJ JAKIES PRETENSJE
jak ja sie wkurzylam i mowie do niego TY BEZCZELNY, STARY FIUC@E CHOCIAZ BYS SIE NIE ODEZWAL BO SIE NORMALNIE PONIAZASZ W TYM MIEJSCU JAK POCZEKASZ TO SIE NIE PORYCZYSZ JAK MOJE DZIECKO !!
WIDZIALAM ZE CALA KOLEJKA SIE Z NIEGO SMAIALA BO JESZCZE FACET MI MOWIL ZEBY OCHRONE WEZWAC ALE MALY PLAKAL WIEC ZAPLACILAM I POSZLAM
masakra co za ludzie...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:53   #1147
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

potem pokażę która, bo lecę na piwko

Cytat:

a je 5 razy po 120ml,
no tak, z ta przerwa to rzecyzwisice mniej wychodzi.

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Poszlam do reala z malym i corka pod koniec maly sie rozplakal szukam kasy pierwszenstwa i mowie przepraszam do wszystkich i przechodze do przodu/stalo ok 8osob/ a facet ktory juz mial byc obsluzony do mnie z pretensja
Mowie mu ze przeciez to kasa z pierwszenstwem a ten sie rzuca jak chce niech idzie gdzie indziej
A TEN DO MNIE DZIW@O KTO CI KAZAL DZIECI ROBIC??? OMG!!! /FACET W GARNITURZE,ZESTAW SLUCHAWKOWY W USZACH NIE JAKIS MENEL/
jak ja sie wkurzylam i mowie do niego TY BEZCZELNY, STARY FIUC@E CHOCIAZ BYS SIE NIE ODEZWAL BO SIE NORMALNIE PONIAZASZ W TYM MIEJSCU JAK POCZEKASZ TO SIE NIE PORYCZYSZ JAK MOJE DZIECKO !!
WIDZIALAM ZE CALA KOLEJKA SIE Z NIEGO SMAIALA BO JESZCZE FACET MI MOWIL ZEBY OCHRONE WEZWAC ALE MALY PLAKAL WIEC ZAPLACILAM I POSZLAM
masakra co za ludzie...
co za cham i prostak, ze nie powiem mocniej
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 16:58   #1148
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ale fajnie pamiętam twoje zdjecia w tym miejscu z tym małym brzucholem
a no. oglądam te ostatnie zdjecia i nie mogę się nadziwic jak ona sie tam zmiescila

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wspolczuje ;/
a tabletek nie bierzesz?
nie. źle znosiłam wszelkie tabletki niskoskładnikowe, wiec gin stwierdzil, ze i te bede zle tolerowac.
na razie gumki. a wy??
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:20   #1149
gosikk_s
Zakorzenienie

Iweczka,

Traicionera, to byłoby najbardziej prawdopodobne, zwłaszcza skoro ćwiczysz i stosujesz dietę. Po ciąży przemiana materii na pewno może zwolnić ale bez przesady...

Ego, a moja w ogóle nie chce głowy podnosić leżac na brzuchu Na ramieniu, w pionie trzyma ładnie, wręcz się próbuje odginać do tyłu a na brzuchu nie chce...

Tajka, swojego pyska to ja rzadko fotografuję bom brzydka i nie chce mi się malować

Mirabilka, trzymam kciuki

Krusiak, ale burak skąd się tacy biorą

Olusia, ja tylko gumki, tabsy odpadają. Wierzę w ich skuteczność, i obym się nie zawiodła bo już wszystkie dzieci mam

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:31   #1150
wanilia83
Zadomowienie

o matko młoda chce mnie wykończyć, do południa super radosna a od 14 istny diabeł, cały czas marudzi i nic tylko na rączki chce jak nigdy jak ją odłożę to marudzenie i zawodzenie a jak wezmę to aniołek oczywiście trzeba z nią chodzić bo jak stoimy to źle

ahh i truskawki jednak nie dla nas bo Nadii wyskoczyły takie drobne czerwone krosteczki na twarzy, malutko ich jest i zastanawiam się czy to od truskawek, na próbę zjadłam jeszcze 5

po fasolce małej nic nie ma

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
diatoma, u mnie większość prezentów trafionych. tylko teściowa jakoś nie potrafi trafić z rozmiarami.
raz kupiła dosłownie na styk, a teraz na dzień dziecka rampresik rozm. 74(gzie jak wół jest napisane 9 m-cy)czyli na grudzień...

ciesz się że chociaż kupiła :P moja od początku nawet złamanego grosza Nadii nie dała moja mama zadzwoniła nawet na dzień dziecka i buziaki Nadusi przesłała a ta nic, kij jej w oko

gosik śliczna ta twoja perełka po prostu cudeńko powiedz mi ile masz wzrostu że tak bardzo chcesz ważyć te 48 kilo ja ważę 55 i się ciesze a kiedyś marzyłam o 50

mirabilka niewiem czy nie za późno ale i tak trzymam

Cytat:

mówili żeby na basen zacząć chodzić jak niemowlę ma 7 kg jeszcze zapytam pediatry jak ona sądzi i może zaczniemy w końcu chodzić na basen

Cytat:
My dzisiaj z malutką większość czasu spędziłyśmy w ogrodzie,
tż zabrał ze sobą notatki i też z nami siedział,
jutro ma 3 egzaminy na studiach

Tak jak wam pisałam od pewnego czasu usypiałam mała w godzinach 11-12,
dzisiaj sama padła przed 11, usnęła w leżaczku

Pospała też trochę w ogrodzie popołudniu
zobaczymy jak nocka będzie wyglądać.

kurcze jak ja ci zazdroszczę tego ogrodu
moja pada kiedy chce i gdzie chce

krusiak
no padłam co za bezczel

olusia my też

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:44   #1151
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

mówili żeby na basen zacząć chodzić jak niemowlę ma 7 kg jeszcze zapytam pediatry jak ona sądzi i może zaczniemy w końcu chodzić na basen
ja zaczne chodzic na basaen w es pod domem tylko nie wiem czy tam nie chlorowana woda ale zobaczymy

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Tajka, swojego pyska to ja rzadko fotografuję bom brzydka i nie chce mi się malować
chodizlo mi o Aleksa ale mozesz pokazac obydwa pyszczki;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 18:01   #1152
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Eirene gratki za 2 miesiace

no bo on bardzo długo trzyma ta glowe, ale ja i tak go bede klasc

no dziwne to żeby nie kłaść bo za bardzo trzyma... i weź teraz jeden gada co innego drugi co innego to tak jak u nas - ortopeda mówił żebyśmy na boku nie kładli bo to bardzo źle dla bioderek a pediatra żeby kłaść bo to bezpieczne na ulewanie... i co wybrać?

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
jadę zaraz do tego kardiologa z małym - 3majcie kciuki - bo całą noc nie spałam przez tą wizytę

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
eirene gratki

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Eirene gratulacje

Kurcze moje dziecię spało dziś najdłużej 20 min
I ryczy, i ryczy i ryczy......... no z przerwami na cyc (też chce częściej niż normalnie)
może skok ma albo gorąco mój też dziś maruda straszna...

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
powiesiłam na żyrandorze kolorowego pelikana, moja mała jak wchodze z nią do pokoju to pierwsze co to głowę do góry podnosi i się na niego patrzy i się śmieje
potrafi leżeć na łóżku i sie dłuuugo patrzeć na niego. dla rozrywki czasem jej go poruszam coby za nudno nie było

moja też sporo dziś spała. mam nadzieję że do 20 mi wytrzyma bez spania bo najgorzej to jak zaśnie mi właśnie w tej godzinie koło 18 później mamy problem z kapielą i ze snem o ludzkiej porze...
ciekawa świata mój choćby nie wiem ile spał to i tak zaśnie zawsze mniej więcej ok 21 odpukać

Cytat:
masakra co za ludzie...
bez komentarza bo tego się nie da skomentować...

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

nie. źle znosiłam wszelkie tabletki niskoskładnikowe, wiec gin stwierdzil, ze i te bede zle tolerowac.
na razie gumki. a wy??
ja biorę cerazette póki co jest ok

Cytat:
o matko młoda chce mnie wykończyć, do południa super radosna a od 14 istny diabeł, cały czas marudzi i nic tylko na rączki chce jak nigdy jak ją odłożę to marudzenie i zawodzenie a jak wezmę to aniołek oczywiście trzeba z nią chodzić bo jak stoimy to źle

ahh i truskawki jednak nie dla nas bo Nadii wyskoczyły takie drobne czerwone krosteczki na twarzy, malutko ich jest i zastanawiam się czy to od truskawek, na próbę zjadłam jeszcze 5

dziś tak gorąco że dzieciaki marudne strasznie mój to nawet na rękach się nie uspokaja...
ja zjadłam dziś jedną truskawką wczoraj jedną i nic ale to za mało hehe jutro spóbuję tak z 5 a mój też ma w jednym miejscu koło oczka krostki takie malutkie

wiecie co kupiłam dziś krem na ciemieniuszkę pisze żeby posmarować głowę w miesjcu ciemieniuchy rano a wieczorem zmyć no to posmarowałam i czerwone się zrobiło... czyżby mały miał uczulenie? to krem z AA dla skóry atopowej i ze skłonnością do alergii a całą głowkę w miejscu co mu posmarowałam miał czerwoną. teraz zeszło już

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:10   #1153
87czarna
Zakorzenienie

A nas dzisiaj w koncu odwiedziła burza

Olusia widzimy sie dopiero pod koniec czerwca,ale pociesza mnie to,ze to juz ostatnia taka rozłąka,bo Tz ma wolne do 25 lipca,pozniej wraca na 2 tygodnie do Anglii,przyjezdza do mnie,bo idziemy na wesele,no i wracamy całą trójką do Anglii

gosikks hej śliczna córunia!

Eirene gratuluje skończonych 2 miesięcy..leci to,co?

Krusiak mogłaś się odwinąc!

Wanilia współczuje tego noszenia Maja na szczęscie nie jest przyzwyczajona i jak trzymam ja dluzej niż 5 minut,to zaczyna się wyrywac i narzekac

Któraś z Was pytała,kiedy cwiczenia po cesarce? Ja tam nie wiem od kiedy można,a zaczęłam cwiczyc po 4 tygodniach

Eeeeej,mam potworne problemy z załatwianiem się Już w ciąży miałam hemoroidy,ale teraz to jest masakra! Nie dosc,ze się nie umiem załatwic(czasem nawet 7 dni przerwy),to jeszcze ta krew... smarowałam mascią,ale nic nie pomaga. Wiem,ze teeraz mniej jem,wiec moze to w połowie wina złej diety :/

A okresu nadal nie mam...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:43   #1154
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Eeeeej,mam potworne problemy z załatwianiem się Już w ciąży miałam hemoroidy,ale teraz to jest masakra! Nie dosc,ze się nie umiem załatwic(czasem nawet 7 dni przerwy),to jeszcze ta krew... smarowałam mascią,ale nic nie pomaga. Wiem,ze teeraz mniej jem,wiec moze to w połowie wina złej diety :/

Znam ten ból też do kibelka zaglądam rzadko a jak już się uda to boli jak diabli Używam maści Posterisan ale często zapominam i chyba dlatego mi nie pomaga. W ciąży nie miałam z tym problemu ale po porodzie coś mi się porobiło

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:54   #1155
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra co za ludzie...
o ja pier.... jaki gbur i prostak, szkoda słów
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:04   #1156
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
o ja pier.... jaki gbur i prostak, szkoda słów
dokładnie!!! debil!!

godzina 20 moje dziecko śpi. jeszcze chyba nigdy nie poszła mi tak wcześnie spaćciekawe jaka będzie nocka.
ale już tak marudziła że nie dało się dłużej jej przetrzymać i po 19 musiałam ją kąpać a zawsze ją kąpię tak 20.30
no nic dziecko śpi. mąż wybył.wieczór mam dla siebie

oglądałam pogodę na TVN i normalnie idzie do nas żar tropików!!!
we wtorek i w środę temp u mnie na przykład 32 stopnie w cieniu
Stary 2011-06-03, 19:30   #1157
iizabelaa
Zakorzenienie

O 20 położyłam małą do łóżeczka,
myślałam, ze zasnęła,
tymczasem wchodzę przed chwilą do sypialni a ta ma oczka szeroko otwarte
ciekawe kiedy zaśnie,
pójdę zobaczyć za pół godziny czy już śpi.

Cytat:
co mleko to inna rozpiska
ile twoje mleko ma kcal?
67 w 100ml

Cytat:
miałam takie problemy po porodzie
staraj się bardzo dużo pić
Stary 2011-06-03, 20:12   #1158
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez pomógł posterisan i to na takie, że nawet chodzić nie mogłam bo płakałam

A moja niunia nie dość, ze w ciągu całego dnia 3/4 ryczała, przysnęla na 50 min i teraz dopiero usnęła, jestem wykończona

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:23   #1159
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tez pomógł posterisan i to na takie, że nawet chodzić nie mogłam bo płakałam

A moja niunia nie dość, ze w ciągu całego dnia 3/4 ryczała, przysnęla na 50 min i teraz dopiero usnęła, jestem wykończona
współczuję, odpoczywaj teraz.
moja M się właśnie obudziła ale po co i kto jej kazał????????
leży i się patrzy szeroko otwartymi oczami.
ojj te dzieci

aaa Gosikk fajnie że jesteś!!! super masz niunię

a mam pytanko. korzystała może któraś z was z Groupona lub Grupera???

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 20:45   #1160
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
dnikowe, wiec gin stwierdzil, ze i te bede zle tolerowac.
na razie gumki. a wy??
ja tam gumkom już nie ufam

Cytat:
Iweczka,

Traicionera, to byłoby najbardziej prawdopodobne, zwłaszcza skoro ćwiczysz i stosujesz dietę. Po ciąży przemiana materii na pewno może zwolnić ale bez przesady...

Ego, a moja w ogóle nie chce głowy podnosić leżac na brzuchu Na ramieniu, w pionie trzyma ładnie, wręcz się próbuje odginać do tyłu a na brzuchu nie chce...

Olusia, ja tylko gumki, tabsy odpadają. Wierzę w ich skuteczność, i obym się nie zawiodła bo już wszystkie dzieci mam
tez tak mnie to dziwi, ze raptem nic nie mogę schudnąć, wiec się przebadam, skoro tarczyca tak może działać

Cytat:

olusia my też
miejmy nadzieje,z e te krostki to nie od truskawek.
u mnie na basenie pisze, ze od 3 miesiąca i wtedy mamy zamiar zacząć chodzić

Cytat:

no dziwne to żeby nie kłaść bo za bardzo trzyma... i weź teraz jeden gada co innego drugi co innego to tak jak u nas - ortopeda mówił żebyśmy na boku nie kładli bo to bardzo źle dla bioderek a pediatra żeby kłaść bo to bezpieczne na ulewanie... i co wybrać?

tez biorę cerazette i jest oki

mam podobnie, bo neurolog kazała trzymać na ramieniu, ze to dobrze na mięśnie szyi działa, a ortopeda zabronił, ze źle na bioderka

Cytat:

Olusia widzimy sie dopiero pod koniec czerwca,ale pociesza mnie to,ze to juz ostatnia taka rozłąka,bo Tz ma wolne do 25 lipca,pozniej wraca na 2 tygodnie do Anglii,przyjezdza do mnie,bo idziemy na wesele,no i wracamy całą trójką do Anglii

i jak przeżyłaś burze?
super, ze już niedługo będziecie razem we trójkę

Cytat:
współczuję, odpoczywaj teraz.
moja M się właśnie obudziła ale po co i kto jej kazał????????
leży i się patrzy szeroko otwartymi oczami.
ojj te dzieci

aaa Gosikk fajnie że jesteś!!! super masz niunię

ja korzystałam z groupona, kupiłam wejściówkę do restauracji i wszytko oki

właśnie wróciliśmy z piwka, bardzo fajnie było, znajomi zachwyceni Nadia, bo taka grzeczna i tylko się popisywała przed takim audytorium
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-03, 20:48   #1161
87czarna
Zakorzenienie

traicionera przeżyłam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:53   #1162
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene gratuluje skończonych 2 miesięcy..leci to,co?

Wanilia współczuje tego noszenia Maja na szczęscie nie jest przyzwyczajona i jak trzymam ja dluzej niż 5 minut,to zaczyna się wyrywac i narzekac

oj leci leci... chyba za szybko...

mój Oli też chwilę na rękach i zaczyna się prężyć i wiercić nie lubi
co do załatwiania się to ja mam też problem po porodzie tydzień nie byłam w toalecie potem tydzień na czopkach jechałam a teraz chodzę rzadko i boli trochę właśnie. powiem ci że przez pewien czas jak dużo piłam to było ok codziennie chodziłam a teraz piję mniej i lipa...

a że okresu nie masz to się ciesz ja też nie mam ale ja tabsy biorę to nie będę mieć

Cytat:
ja tam gumkom już nie ufam
zawiodły? ja tam nigdy nie ufałam ja nawet tabletom w 100% nie ufam chociaż mnie nie zawiodły przez prawie 4 lata

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:56   #1163
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
traicionera przeżyłam
widzisz, jaka z ciebie dzielna mama

Cytat:
oj leci leci... chyba za szybko...

mój Oli też chwilę na rękach i zaczyna się prężyć i wiercić nie lubi
co do załatwiania się to ja mam też problem po porodzie tydzień nie byłam w toalecie potem tydzień na czopkach jechałam a teraz chodzę rzadko i boli trochę właśnie. powiem ci że przez pewien czas jak dużo piłam to było ok codziennie chodziłam a teraz piję mniej i lipa...

a że okresu nie masz to się ciesz ja też nie mam ale ja tabsy biorę to nie będę mieć

zawiodły? ja tam nigdy nie ufałam ja nawet tabletom w 100% nie ufam chociaż mnie nie zawiodły przez prawie 4 lata
z gumekj jest nasza córa
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-03, 21:04   #1164
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja korzystałam z groupona, kupiłam wejściówkę do restauracji i wszytko oki

właśnie wróciliśmy z piwka, bardzo fajnie było, znajomi zachwyceni Nadia, bo taka grzeczna i tylko się popisywała przed takim audytorium
thx bo właśnie przeglądam i dla mojego miasta oczywiście nie ma nic ale jest fotoksiazka to może skorzystam bo cena kusi i mi przyślą

Cytat:

z gumekj jest nasza córa
a jakby nie zawiodły to by jej nie było.a tak to masz swoje małe szczeście
Stary 2011-06-03, 21:07   #1165
Mirabilka
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki - chyba pomogły

na następna wizytę mam iśc po roku - szmery przez jakieś tam naczynko co się jeszcze za życia płodowego nie wklęsło - ale to podobno normalka u większości dzieci no i jakiś tam otwór na 2 mm w którejś tętnicy - ale też po roku się samo zamknie (oby).
Lekarz mnie trochę uspokoił podobno większa połowa niemowląt tak ma - ale nie każdego wysyłają odrazu do kardiologa z tym.

Tra to chyba mamy podobny problem -oby tylko okresu niemowlęcego

pozdrawiam w końcu mój Herkules usnął
a co do wc po porodzie to ja to chyba jestem jakis hardcore - ale rodziłam w nocy a na kibelek z rana zaraz... ale bałam się jak cholera, że coś mi pęknie - to jak drugi poród heh

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:09
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:09   #1166
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
thx bo właśnie przeglądam i dla mojego miasta oczywiście nie ma nic ale jest fotoksiazka to może skorzystam bo cena kusi i mi przyślą

a jakby nie zawiodły to by jej nie było.a tak to masz swoje małe szczeście
dla mnie szczęście i się bardzo ciesze, ze tak wyszło, ale jak metody anty nie mogę polecić gumek Sama już im nie zaufam

mirabelka-rzeczywiscie podobnie, musimy poczekać i mieć nadzieje,z e się samo zarośnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:11
Stary 2011-06-03, 21:18   #1167
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Ja wielokrotnie korzystałam z obydwu. Polecam.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 21:25   #1168
marsylia
Wtajemniczenie

Oj mi się wydaje że mój to ciągle ma jakieś skoki, ale czy to możliwe, żeby były aż tak przyspieszone? w sumie 10 dni przeterminowany... tylko czy skok 8 tygodnia, jest przy ósmym skończonym czy zaczętym?
I wczoraj i dziś wracałam biegiem ze spaceru z dzieckiem które brzmiało jak obdzierane ze skóry Biegłam w tym upale wczoraj to byłam cała mokra, dziś już na luzie. Oczywiście wchodzę do domu biorę na ręce i cisza Nie chcę go wyciągać na dworzu jak płacze bo jak skuma to będę chodziła nawet na spacer na rękach.

No i ogólnie mamy od kilku dni inny rytm dnia i nocy. w nocy pobudka o 3, 6/7, 9 i jeszcze dospanie czasem do 11 no i potem juz nie bardzo.. przysypia przy cycku, ewentualnie gdzieś się zdrzemnie na pół godzinki czy godzinkę. No i tak jak wcześniej kąpiel była koło 21:30 i potem zasypiał o 22:30 tak dziś o 21 już spał i to go przetrzymałam bo męża siostra przyszła na chwilę.

W ogóle jestem w szoku że Izabella np może położyć Idalkę i ta sobie ładnie sama zasypia u nas nawet nie ma na to szans - po pierwsze Franek wieczorem zawsze zasypia przy cycu i takiego go niosę do łóżeczka.
Choć też jak się obudzi w łóżeczku, to siedzę przy nim i głaszczę główkę, lub trzymam za rączkę - lub mix. Jakos nie umiem wyjść. Ale to pewnie dlatego że ja nienawidzę zasypiać sama Zawsze mi jest źle, jak tż jeszcze coś robi a ja już się chcę kłaść.

Cytat:
dobry dziś miałam sen porodowy- okazało się, ze wciąż się nie wyniosłam z mojej sali poporodowej, w której doba kosztowała 800 zl i muszę zapłacić za dwa miesiace
aż kombinowałam, jak tu zabrać rzeczy i uciec bez płacenia
Mi się snilo, ze mylam gdzies Franka i nie mialam nic do mycia dla mniego, a dzien wczesniej ze jechalam z nim w Tramwaju i mi spadl za siedzenie, a potem go zapomnialam

Cytat:
Jaka Lenka zamyślona
Kluseczka, tylko ona tez wysoka jest, to w sumie wazy akurat- z wagi jest 75 centyl, a ze wzrostu powyżej 97
masz jakiegosc linka do tych centyli?
Ja mierze Franka i wg mnie to on ciagle ma maks 55 cm :| to jakim cudem musze kupowac pajace 62 bo wszedzie te nogi za krotkie ?? a body 56 wchodzi teraz.

Cytat:
A to moja pyzuńka, bo chyba od porodu nie wrzucałam żadnej fotki
słodziak
Cytat:
ah, przynajmniej jedna osoba, co wazy podobnie do mnie
ja 63 i jak czytam, ze 50 kilka to dużo, to się załamuję, jak mi się przez miesiąc ledwo kilogram udało schudnąć, mimo ćwiczeń i diety

poka fotke z nowym fryzem
wolałabym mieć już tylko skore na brzuchu, a nie bęben wypucony plus rozstępy
mój małż musiał sam zostać z małą trzy dni po porodzie, jak poszłam do dentysty i tam się trochę wysiedziałam (swoja droga to było "cudowne" uczucie, tak sobie siedzieć na świeżej ranie

ślicznota, mała blondyneczka
współczuje Ci - ja to przez pierwszy tydzień ryczałam jak siadałam a karmiłam na leżąco.
Cytat:
Eirene,

Traicionera, a kontrolujesz tarczycę? Może to przez nią nie możesz schudnąć? U mnie waga spadała dopóki nie wciągałam słodyczy, gdybym nie zaczęła się opychać spokojnie zjechałabym do zamierzonego pułapu. Sama biorę euthyrox, mam zdiagnozowaną niedoczynność i leczę się od II trymetru ciązy, już dzięki niemu powinnam chudnąć bo wyniki mam ładne ale jakoś też nie działa Ale wiem że po ciąży tarczyca lubi robić niespodzianki
Ja muszę iść do endo ale ciągle coś wypada i tz nie moze zostac z Frankiem, no i za 3 tyg. znowu musimy zrobić Frankowi tsh i zobaczyc czy spada bo teraz ma 3, a powinno byc ponizej 2 na pewno, a najlepiej pewnie maks 1.

Cytat:
Eirene gratulacje

Kurcze moje dziecię spało dziś najdłużej 20 min
I ryczy, i ryczy i ryczy......... no z przerwami na cyc (też chce częściej niż normalnie)
łączymy się w niedoli
Cytat:
weź te ceny to nieraz potrafią człowieka zabić, ja byłam w weekend z mothercare i sukieneczki letnie po 90 zeta
My bylismy kilka dni temu zeby malemu kupic jakies rzeczy, ale makabra ceny kosmiczne - a to jest na miesiac przeciez.
Ale przejrzałam ze już mi chce
tak jak pisala Tity - wszystko mdle i brzydkie dla chlopaków, a jak juz jest cos fajnego to 40 zl za pajaca
najbardziej chcialabym jakiegos pajaca bez nóg ale takiego na prawde cieniutkiego i zeby nogawki byly bardziej obcisle a nie takie wielkie ze 3 nogi Franka by się zmnieścily.
a najgorsze ze jak dla chlopca to blekitne a ja tak nie lubie malego w blekitnych

Krusiak ten facet to jakaś masakra - skąd się biorą tacy byzmesmeni

Cytat:

dziś tak gorąco że dzieciaki marudne strasznie mój to nawet na rękach się nie uspokaja...
ja zjadłam dziś jedną truskawką wczoraj jedną i nic ale to za mało hehe jutro spóbuję tak z 5 a mój też ma w jednym miejscu koło oczka krostki takie malutkie

wiecie co kupiłam dziś krem na ciemieniuszkę pisze żeby posmarować głowę w miesjcu ciemieniuchy rano a wieczorem zmyć no to posmarowałam i czerwone się zrobiło... czyżby mały miał uczulenie? to krem z AA dla skóry atopowej i ze skłonnością do alergii a całą głowkę w miejscu co mu posmarowałam miał czerwoną. teraz zeszło już
Wiesz co ja zamówiłam szampon oilatum soft ale dopiero tz jutro odbierze i wczoraj umylismy glowke w hipp tym od pierwszych dni zycia i masakra cala glowka w lupiezu, a mial ta ciemieniuche tylko w jednym miejscu, a ja tez mam na niego uczulenie dlatego nie uzywamy, i maly tez jak widac.

Cytat:

Oj biedna jesteś. Ja w ciąży miałam masakrę - normalnie płakałam raz w łazience i myślałam że umrę. miałam takie wielkości rodzynek trochę większych. I bałam się porodu jak diabli i parcia. ostatni miesiac ciąży smarowałam posterisanem i nie bolały - ale były. Po ciąży powiększyły sie ale nieznacznie gdzies jak mały winogron i po 7 dniach gdzieś - idę do łazienki i jakoś mi dziwnie a tak nic nie ma. Aż byłam w szoku wszędzie czytałam że się już tej wielkości nie wchłoną same
Ale mi pomagał nabiał - jak zjadłam 1 jogurt dziennie to było lepiej.

W ogóle mam głupie pytanie jak pierzecie obkupane ubranka? Franek to ma chyba jakieś żarte kupy bo nic ich nie rusza 0 - muszę moczyć i trzeć mydłem... A piorę w 40stopniach w jelpie... może temp za mała..

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:37   #1169
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki - chyba pomogły

na następna wizytę mam iśc po roku - szmery przez jakieś tam naczynko co się jeszcze za życia płodowego nie wklęsło - ale to podobno normalka u większości dzieci no i jakiś tam otwór na 2 mm w którejś tętnicy - ale też po roku się samo zamknie (oby).
Lekarz mnie trochę uspokoił podobno większa połowa niemowląt tak ma - ale nie każdego wysyłają odrazu do kardiologa z tym.

Tra to chyba mamy podobny problem -oby tylko okresu niemowlęcego

pozdrawiam w końcu mój Herkules usnął
a co do wc po porodzie to ja to chyba jestem jakis hardcore - ale rodziłam w nocy a na kibelek z rana zaraz... ale bałam się jak cholera, że coś mi pęknie - to jak drugi poród heh
u nas tez jakas dziurka nie zarosla - ale mowili zeby sie nie martwic ze nawet kontroli nie zalecaja bo na 200% zarosnie. A tez nas wystraszyli bo wykryli u malego w pierwszej dobie bradychardie- czyli spadki pulsu ponizej 90 na minute. potem mial echo w szpitalu i ekg i wyszly dobrze, a potem pediatra znowu stwierdzila ze spada i znowu nas wyslali - ale lekarz powiedzial ze maly ma takie spadkowe we snie ale miesci sie w dolnej granicy.

A co do antykoncepcji ja w poniedzialek zakladam mirene i boje sie jak cholera, myslicie ze to glupie? przezylam taki hardcorowy porod a boje sie zalozenia spirali

gumek nie lubie - te tabletki jednoskladnikowe jak dla mnie maja za duzy wskaznik ryzyka - no i jeszcze to moje zapominalstwo. a na pewno najblizsze 3 - 4 lata nie bedziemy chcieli dzieci.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:40   #1170
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Oj mi się wydaje że mój to ciągle ma jakieś skoki, ale czy to możliwe, żeby były aż tak przyspieszone? w sumie 10 dni przeterminowany... tylko czy skok 8 tygodnia, jest przy ósmym skończonym czy zaczętym?
I wczoraj i dziś wracałam biegiem ze spaceru z dzieckiem które brzmiało jak obdzierane ze skóry Biegłam w tym upale wczoraj to byłam cała mokra, dziś już na luzie. Oczywiście wchodzę do domu biorę na ręce i cisza Nie chcę go wyciągać na dworzu jak płacze bo jak skuma to będę chodziła nawet na spacer na rękach.

No i ogólnie mamy od kilku dni inny rytm dnia i nocy. w nocy pobudka o 3, 6/7, 9 i jeszcze dospanie czasem do 11 no i potem juz nie bardzo.. przysypia przy cycku, ewentualnie gdzieś się zdrzemnie na pół godzinki czy godzinkę. No i tak jak wcześniej kąpiel była koło 21:30 i potem zasypiał o 22:30 tak dziś o 21 już spał i to go przetrzymałam bo męża siostra przyszła na chwilę.

W ogóle jestem w szoku że Izabella np może położyć Idalkę i ta sobie ładnie sama zasypia u nas nawet nie ma na to szans - po pierwsze Franek wieczorem zawsze zasypia przy cycu i takiego go niosę do łóżeczka.
Choć też jak się obudzi w łóżeczku, to siedzę przy nim i głaszczę główkę, lub trzymam za rączkę - lub mix. Jakos nie umiem wyjść. Ale to pewnie dlatego że ja nienawidzę zasypiać sama Zawsze mi jest źle, jak tż jeszcze coś robi a ja już się chcę kłaść.

Mi się snilo, ze mylam gdzies Franka i nie mialam nic do mycia dla mniego, a dzien wczesniej ze jechalam z nim w Tramwaju i mi spadl za siedzenie, a potem go zapomnialam

masz jakiegosc linka do tych centyli?
Ja mierze Franka i wg mnie to on ciagle ma maks 55 cm :| to jakim cudem musze kupowac pajace 62 bo wszedzie te nogi za krotkie ?? a body 56 wchodzi teraz.

słodziak

współczuje Ci - ja to przez pierwszy tydzień ryczałam jak siadałam a karmiłam na leżąco.

Ja muszę iść do endo ale ciągle coś wypada i tz nie moze zostac z Frankiem, no i za 3 tyg. znowu musimy zrobić Frankowi tsh i zobaczyc czy spada bo teraz ma 3, a powinno byc ponizej 2 na pewno, a najlepiej pewnie maks 1.

łączymy się w niedoli

My bylismy kilka dni temu zeby malemu kupic jakies rzeczy, ale makabra ceny kosmiczne - a to jest na miesiac przeciez.
Ale przejrzałam ze już mi chce
tak jak pisala Tity - wszystko mdle i brzydkie dla chlopaków, a jak juz jest cos fajnego to 40 zl za pajaca
najbardziej chcialabym jakiegos pajaca bez nóg ale takiego na prawde cieniutkiego i zeby nogawki byly bardziej obcisle a nie takie wielkie ze 3 nogi Franka by się zmnieścily.
a najgorsze ze jak dla chlopca to blekitne a ja tak nie lubie malego w blekitnych

Krusiak ten facet to jakaś masakra - skąd się biorą tacy byzmesmeni

Wiesz co ja zamówiłam szampon oilatum soft ale dopiero tz jutro odbierze i wczoraj umylismy glowke w hipp tym od pierwszych dni zycia i masakra cala glowka w lupiezu, a mial ta ciemieniuche tylko w jednym miejscu, a ja tez mam na niego uczulenie dlatego nie uzywamy, i maly tez jak widac.

Oj biedna jesteś. Ja w ciąży miałam masakrę - normalnie płakałam raz w łazience i myślałam że umrę. miałam takie wielkości rodzynek trochę większych. I bałam się porodu jak diabli i parcia. ostatni miesiac ciąży smarowałam posterisanem i nie bolały - ale były. Po ciąży powiększyły sie ale nieznacznie gdzies jak mały winogron i po 7 dniach gdzieś - idę do łazienki i jakoś mi dziwnie a tak nic nie ma. Aż byłam w szoku wszędzie czytałam że się już tej wielkości nie wchłoną same
Ale mi pomagał nabiał - jak zjadłam 1 jogurt dziennie to było lepiej.

W ogóle mam głupie pytanie jak pierzecie obkupane ubranka? Franek to ma chyba jakieś żarte kupy bo nic ich nie rusza 0 - muszę moczyć i trzeć mydłem... A piorę w 40stopniach w jelpie... może temp za mała..
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
tu są siatki centylowe, ja mam tez takie w książeczce zdrowia
aż się zaczęłam zastanawiać, czy moja jakaś nie za wysoka jest

ceny są masakryczne, dlatego ja w sklepach kupuje tylko na wyprzedażach, a tak to używane na alle

moja młoda nigdy nie obkupkala ciuszków, za to przesikala x razy

tabletki jednoskładnikowe działają wczesnoporonnie, dlatego aj tylko jedne cykl je biorę, a potem to normalne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości